Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Borka és a himlők

2013.04.01. 12:47 Mormogi Papa

Himlo-pic-01s.jpg(Még egy mese Jeanne Bendick könyvéből, a szerző rajzaival, Tóthfalusi István fordításában.)

Kis boszorkány volt Borka, aki örökké élt, és majdnem mindent tudott.

Legszívesebben a betegségek gyógyításával foglalkozott. Legelőször fiatal boszorkány korában kezdett a gyógyítás iránt érdeklődni, a barlanglakó ősemberek idejében. Az ős­emberek nagyon gyakran meghűltek, hiszen jó időben, rossz időben teljesen pucéran szaladgáltak. Ő pedig feltalálta számukra azt a gyógymódot, hogy forró kövekre vizet öntve, a fejlődő gőzt beszívják. Lelke jobbik fele örült, hogy így sokan meggyógyultak, a rosszabbik felének (mert ilyen is volt neki, végtére mégiscsak boszorkány volt) meg az tetszett, hogyan izzadnak, prüsszögnek, krákognak a sűrű gőzben a szegény barlanglakok.

Borka igazán pompásan töltötte idejét a középkorban is a sokféle himlővel. Voltak egészen rettenetes fajtái is. Bizony, akkoriban a legrosszabb, amit egyik ember a másiknak kívánhatott, az volt, hogy: „Verjen ki a himlő!” A puszta szótól is remegni kezdett, aki hallotta.

Most Borka bánatosan üldögélt boszorkánykonyhájában, és a régi szép időkre gondolt.

- Az a baj - mondta Samunak, a papagájnak - hogy manapság nincs már semmi érdekes nyavalya.

Samu nem felelt.

- Mert vegyük csak a himlőket - folytatta Borka. - Nincs érdekes himlő. Egyszerűen nincs más, csak a bárányhimlő, és az egy kissé unalmas. Legfeljebb egy kis viszketést okoz.

Samu ásított, és csípett egy kicsit Borka vacsorakalácsából.

- Te boszorkány vagy. Miért nem találsz fel egy pár új himlőfajtát? Képzeld csak el, milyen jó mókákat csinálhatnál velük, amíg meggyógyítod őket.

Borka szeme felragyogott.

- Samu! - kiáltotta. -Óriási ötlet! Azonnal munkához látok!

És néhány hétig Borka egész napokat, sőt az éjszakák nagy részét is az új himlők kifundálásával töltötte. Mire befejezte a munkát, csodaszép gyűjteményt állított össze. Volt ott pirulóshimlő, százszorszéphimlő, díványpárnahimlő, eper- lekvárhimlő, még ködelőttem-ködutánam-himlő is. Alig várta, hogy kipróbálhassa őket.

Mikor a kísérleteket befejezte, történetesen éppen aznap kezdték a gyerekek az új iskolaévet, neki pedig az jutott eszébe, hogy egy osztályterem lenne a legjobb a próbához.

- Igazán - mondta Samunak - a gyerekek örömmel vennék a himlőket, mert így még kapnának egy kis pótvakációt, és az első nap úgy megviseli a tanító nénit is, hogy ő sem fogja bánni. Lehet, hogy még rajta is kipróbálok egyet.

Borka berámolta a himlőket egy iskolatáskába, feltűzte hosszú, fürtös haját, és csinos matrózblúzt meg szoknyát öltött. Mivel nagyon apró boszorkány volt, éppen úgy festett, mint egy harmadik elemista kislány.

Mikor a gyerekek bevonultak az osztályterembe, Borka velük együtt ment, és leült az egyik hátsó padba. Az iskola­táskát gondosan maga elé tette. A tanító néni a táblánál állt.- Üdvözöllek benneteket, gyerekek, az új tanév első napján. Engem Edit néninek hívnak.

Ezután felolvasta a névsort. Mi­kor a végére ért, szemüvege fölött Borkára pillantott.

- A te nevedet nem találom itt, gyerekem. Hogy hívnak?

Borka egészen zavarba jött. Nem készült rá, hogy itt egyáltalán kérdezni fogják. Nyelt egy nagyot, és így szólt:

- Boszorka Borka.

Ez nagyon mókásan hangzott, ezért még hozzátette: - Doktor Boszorka Borka.

Több gyerek csendben vihogni kezdett, a tanító néni meg nagyon csodálkozott.

- Nem szerepelsz a névsoromon, kislányom - mondta kedve­sen. - Úgy látszik, rossz osztályba jöttél. Hány éves vagy?

- Hadd lássam csak - gondolkodott Borka. - Azt hiszem száznegyvenötezer-hatszáznyolc - nem, nem is, száznegyvenötezer-hatszázkilenc ... vagy mégse - és rettentő zavarban volt, mert nem emlékezett rá, vajon idén megvolt-e már a születésnapja.

Mindenki nevetett, a mellette levő padban egy fiú nagyot rikkantott: „Jópofa, mi?” és feléje hajított egy papírrepülőt. Az pontosan orrtövön ütötte Borkát. Elöntötte a méreg:

- Verjen ki a himlő! - kiáltotta, előkapva táskájából a keze ügyébe eső himlőt, és a fiúhoz vágta. Ez éppen a pirulóshimlő volt, és a fiút olyan hirtelen öntötte el a pirosság tetőtől talpig, hogy senki se tudta, mi is történt. Soha még olyan pirosfiút nem láttatok! Végignézett magán, és elfakadt sírva.

- Hozzám vágta a tintát - zokogta -, piros tintát vett ki a táskájából, és hozzám vágta.

- Ejnye, Borka, igazán megtanulhatnál uralkodni magadon - mondta szigorúan Edit néni. - Amíg ezt a szegény fiút rendbe hozom, addig felírod ötvenszer a táblára: „Nem fogom elveszteni a fejemet.”

- Ötvenszer! - hördült fel Borka. Hiszen akkor egész nap másra se jut ideje! „Téged is verjen ki a himlő” - gondolta, és az iskolatáskába nyúlt. De mivel egy kissé megszerette Edit nénit, neki a százszorszéphimlőt szemelte ki, és Edit néni egy szempillan­tás alatt virágba borult.

Az osztály most már egészen fel­bolyduIt.

Himlo-pic-02s.jpg- Gyorsan, Zsuzsa - siránkozott Edit néni egy kislánynak, aki az első padban ült -, szaladj az igazgató néniért!

Mindenki tudta, hogy ez mit jelent, de Borka nem zavartatta magát. Ellenkezőleg, boszorkányos jókedve kerekedett.

- Téged meg verjen ki a dívány- párnahimlő! - kiáltotta, és a kiáltáséppen az ajtónál érte Zsuzsát. Szegény Zsuzsa egyszerre olyan kövér lett a rengeteg párnától, hogy alig tudta magát kipréselni az ajtón.

 

Hamarosan visszatért Zsuzsa az igazgató nénivel, és a pedellus is velük jött.

- Ő az - lihegte Zsuzsa, és Borkára mutatott.

- Jóska, fogja ezt a lányt, és vigye ki innen! - parancsolta az igazgató néni. Jóska bácsi Borka után nyúlt, Borka meg az iskolatáska után. Már csak két himlője maradt.

- Verjen ki az eperlekvárhimlő - kiáltotta vidáman, és ott állt Jóska bácsi, talpig bekenve eperlekvárral.

Himlo-pic-03s.jpgBorkának már nem maradt csak egyetlen himlője. „Ez jó lesz nekem” - gondolta gyorsan.

- Engem meg verjen ki a ködelőttem-ködutánam-himlő! - suttogta, és már ott se volt, csak az üres táska meg a matrózblúz maradt Jóska bácsi kezében.

Maga Borka egyenesen boszorkánytanyáján termett, és tüstént hozzálátott, hogy kigyógyítsa magát a ködelőttem- ködutánam-himlőből. Mikor már újra látható volt, bántani kezdte a lelkiismeret, és varázshatalmával távgyógyítást vég­zett a többiek himlőjén. A piros fiúcska visszanyerte természetes színét, Zsuzsa díványpárnái is eltűntek, Edit néniről meg egyszerűen lehullottak a százszorszépek. (Az egyik szemfüles fiú összeszedte őket, és egy pohár vízben a katedra sarkára állította.) Jóska bácsi eperlekvárjából is csak annyi maradt, amennyi a zsebében levő vajas kenyérre csurgott.

Aznap este, mikor Borka az ágyába mászott, és a vánkosokra hajtotta lábát (a boszorkányok mindig fordítva alszanak), elégedetten gondolt vissza a napra.

- Holnap - mondta boldogan Samunak, aki nem is figyelt rá -, holnap azoknak, akik nem szeretnek meghűlni, kitalálom, hogyan lehet megfőni helyette.

És hogy úgy is tett, majd meglátjátok az első meleg napon.

56 komment

Címkék: könyv mese irodalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.01. 13:42:05

Hát ez nagyon aranyos mese, még sosem olvastam... Mindenkinek szép húsvétot kívánok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.04.01. 15:36:54

Ez tényleg aranyos. A tévétávgyógyászok ősanyja ez a Borka :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.04.01. 22:12:17

"Ha tetszett, az volt az érdem…"
Van még raktáron néhány olyan mese, amiről tán nem is hallott itt senki :-)
Meglátjuk - ha nem unjátok :-)))

maybach 2013.04.02. 08:20:55

Jó reggelt kívánok!

A mese aranyos.

Zuzuka 2013.04.02. 17:09:58

jó kis mese! :)) ez a Doktor B. B. kitalálhatná a télűző-himlőt, én nagyon hálás lennék érte.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.04.02. 20:10:04

@Zuzuka: Ha lehet, találjon ki ár- és belvíztelenítő himlőt is :-)

maybach 2013.04.03. 08:14:25

Jó reggelt kívánok!

@Zuzuka: Csatlakozom.

Az esti PSG lesgól után azt hittem rosszabb nem jöhet.
Egész ma reggelig.
Aztán erre a nagyszerű időjárásra ébredtem.
Majd kicsit elkésve levágtattam Navival sétálni, ne azasszonynak kelljen, mert jó fej vagyok.
És igen a jó cselekedet el is nyerte méltó büntetését.
Navi izgatott lett két hatalmas mopsztól és lepisilte a farmerem szárát.

2013.04.03. 10:17:20

Sziasztok!
Nekem se volt még időm elolvasni, de ez tényleg aranyos :))

@maybach: jól indult a reggeled...! :)

Zuzuka 2013.04.04. 14:35:21

@maybach: megjelölt téged:DD
zuzuhimlő:
emlékszem a szóbeli érettségi napján felébredtem, vörös nyak, rengeteg apró kiütés. most hogyan? az érettségit nem halasztják el miattam, így hát nekivágtam. - nagyon izgulsz? kérdezte az ofő. - hááá eléggé:) behúzott nyakkal hamar végeztem, 1 hármas, a többi ötös, irány az orvos, rózsahimlő, szobafogság:(
a bankettre már mehettem, hála az égnek! fergeteges volt:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.04.04. 23:42:24

@Zuzuka: Agatha Néni egyik könyvében van valami hasonló…
Remélem, az érettségi elnök megúszta :-P

maybach 2013.04.07. 12:20:29

Jó napot kívánok!
Jelentem a Vaya con Dios most is szuper.
Tegnap varázsoltak megint.
Kár, hogy búcsú turné.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.08. 20:51:56

Sziasztok!

@maybach: És rád milyen hatást tett a két hatalmas mopsz? Te nem pisilted le a gazdájuk nadrágszárát?:D

A Vaya con Dios az a zenekar és zene, amire szerettem volna elmenni egyszer életemben. Hát ez most nem jött össze.

maybach 2013.04.08. 22:02:43

@Nadine:
Azóta cimborák vagyunk.
Csak elsőre az összes kutya azt hitte, hogy morognak a mopszok, pedig csak nem kapnak levegőt szegények.
De aranyos kigyúrt egerek.
Már Navi sem fél tőlük, pedig sokkal kisebb.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.09. 07:54:55

@maybach: :))) El tudom képzelni ezt a kis illusztris társaságot, miközben a Gazdi ott áll pisis nadrágban:)

Szorítsatok Stefinek (is). Köszi.

2013.04.09. 09:11:24

Jó reggelt!

@maybach: "aranyos kigyúrt egerek"? jaj, ezen most fetrengek :))))

maybach 2013.04.09. 21:44:06

Jó estét kívánok!
Győztes góllal vertük a fiatalokat. A világért se vallanám be, de majdnem belehaltunk.
Real simán vezet a Galata ellen. Elég unalmas.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.10. 08:51:57

Valaki odafent nagyon teszteli a teherbírásomat. Stefikém, az én kis angyalkám ma reggel átment az égi patakpartra szaladgálni, pedig életében is igazi angyal volt...:((((

maybach 2013.04.10. 09:58:02

Jó reggelt kívánok!

@Nadine: Nagyon sajnálom. Részvétem.

2013.04.10. 10:04:58

Sziasztok!

@Nadine: jaj, te szegény! nagyon sajnálom! :(((

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.04.10. 12:21:18

@Nadine: Őszintén sajnálom.

Alküldtem, de ezt írta ki:
"Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!"
Hát változtattam rajta...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.10. 20:44:30

Köszönöm szépen, kedvesek vagytok. El fog tartani egy darabig, míg ezt feldolgozom.

maybach 2013.04.15. 10:00:25

Jó reggelt kívánok!

Hétvégén autót mostam. Szóval jó idő van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.15. 13:11:18

Sziasztok! @maybach: Tényleg jó idő van, mert gyakorlatilag folyamatosan flexsikoly hallatszik hol innen, hol onnan. Egy cégbe kéne ezeknek tömörülni - vhol máshol.

maybach 2013.04.16. 08:28:00

Jó reggelt kívánok!

@Nadine: Friss tavaszi zsongás.
Méhzümmögés jobb lenne?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.16. 18:36:31

@maybach: Jobb bizony... Tán a fejem sem fájna ilyen veszettül... Megyek is kiültetni a január óta összehurcolászott kankalinokat, nekik is jobb kint:)

maybach 2013.04.18. 08:17:29

Jó reggelt kívánok!

Remélem a jómunkás szomszédok elcsitultak.
Szegény méhekre idén sincs jó idő. Talán majd a folytatás.

2013.04.18. 09:48:51

Jó reggelt!
Nálunk elkezdtek nyílni a cseresznye fák és annyira szépségesek :) reggelenként előttük megyek el, és már attól jobb kedvem lesz, hogy látom őket :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.18. 19:56:10

Sziasztok! Dehogy csitultak, egész évben ezt csinálják, csak ilyenkor nem választ el tőlük az ablak:) Nem érdekel, juszt is próbálom élvezni a tavaszt!

@Jé: Nálam az egy szem megmaradt vérszilva az utcán próbálgat virágozni. Ha még egyszer az életben bármilyen szolgáltató bármilyen tahó alkalmazottja csak egy sanda pillantást mer vetni rá, agyonverem és otthagyom az utca közepén, hogy mindenki lássa, hogy járnak az ilyen férgek. Ej, de szép tavaszias gondolat ez, ugye? De hát ezt váltják ki belőlem, mindig tönkretesznek valami élőt, ahányszor elkezd virulni a természet... Mögmondtam, hát mögmondtam.

maybach 2013.04.19. 08:55:56

Jó reggelt kívánok!

Felénk is ezerrel tavasz van. Nagyon jó.
Navi minden buckát megugat a kertben, az összes szomszéd kutyának üzent. A barack virágzik, a kökény szintén, a többiek is iparkodnak.
És mindenhol gyerekek szaladgálnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.19. 08:57:33

@maybach: Ez szép kép egy tavaszi péntek reggelre:)

2013.04.19. 09:27:52

Sziasztok!
szeretnék visszatérni a majdnem elfelejtett szokásomhoz: PÉNTEK van! :)

És szeretném kérni, hogy idén tartson a tavasz mondjuk decemberig. Nem bírok betelni vele :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.19. 17:49:04

@Jé: Attól tartok, már holnap átvált nyárba... Pedig nekem is a legkedvencebb évszakom. Egy nap alatt kinyílt minden virág, de ez a nagy hirtelen, átmenet nélküli meleg nem igazán kedvez a hosszú virágzásnak, sajnos.

maybach 2013.04.22. 09:30:32

Jó reggelt kívánok!

Felénk egyegyszerre virágzik már szinte minden.
Viszont méheket alig látok.

maybach 2013.04.23. 13:53:14

Jó napot kívánok!
Ha esetleg , bár ez nem valószínű, elfelejtettétek volna, este Bayern M vs. Barca.

2013.04.23. 15:46:37

Sziasztok!

@maybach: én tudtam, én tudtam! láttam a zindex címlapon... :)
azt viszont mindig elfelejtem, hogy kinek is kell drukkolni? ;)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.04.23. 17:27:34

Évforduló:
1926. április 23.
Megszületett Janikovszky Éva írónő

Szegeden született, 1944-től az ottani egyetemen filozófiát, néprajzot, magyar és német irodalmat hallgatott, 1948-tól Budapesten szociológiát, filozófiát és pszichológiát tanult. 1954-től a Móra Könyvkiadó szerkesztője, 1964-1987 között főszerkesztője volt. 1987-ben nyugalomba vonult. 1978 és 1995 között a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa (IBBY) megbízott elnöke, a nemzetközi Andersen-bizottság tagja volt. Gyermekkönyvei 35 idegen nyelven, 40 kiadásban jelentek meg. Több könyvéből rajzfilm készült, gyermekeknek szóló tévéjátékát sugározták. Számos kitüntetés (József Attila-díj, a Gyermekekért díj, a francia, a német `az év legjobb ifjúsági könyve`) birtokosa, a Mosolyrend Lovagja. 1996-ban megkapta a Magyar Köztársaság tiszti keresztjét, 2001-ben a Móra Ferencről elnevezett új irodalmi díjat. A felnőtt- és gyermekolvasókat egyaránt megszólító, egyéni hangú, több évtizedes írói munkásságáért 2003-ban Kossuth-díjjal tüntették ki. 2003. július 14-én halt meg Budapesten.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.23. 18:41:49

@Mormogi Papa: Nagyon szerettem gyerekként is, felnőttként is:)

maybach 2013.04.24. 12:47:30

Jó napot kívánok!

Janikovszky Évát szeretem, (" csak azért nem eleven kisfiú, mert kislány "), Kassai Viktort nem.

maybach 2013.04.24. 20:27:47

Jó estét kívánok!

Ma B.Dortmund vs. Real M.

2013.04.26. 10:52:06

Sziasztok!
Szólok, nehogy valaki lemaradjon a nagy hírről: PÉNTEK VAN!!! És továbbra is remek idő. Éljen. :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.04.28. 16:12:50

Szép napot!
Hosszú hetek óta végre tudtam négy órát összefüggően aludni...
Így már tudok örülni a tavasznak, mert elérkezett hozzánk is. Pompázatos lila orgonáink vannak, Anyu kedvenc virágai :) Tavaly sajnos elfagytak, idén a napocska megérlelte őket - hihetetlen az illatuk, régi időkét idéznek fel bennem.
A napocska néhány szeplőt is előcsalogatott rajtam. Legalábbis szeretném azt hinni, hogy azok és nem öregségi májfoltok...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.04.29. 08:54:01

Jó reggelt.

@fiam: És ezt a tenger alvást hogy sikerült összehozni?:)

maybach 2013.04.29. 11:47:32

Jó napot kívánok!

Azért a lustálkodással csak óvatosan!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.04.30. 02:39:15

@Nadine: Neoex durván rám kiáltott, hogy: Alvás! :)
Az alapvető trükk az volt, hogy még tavaly száműztük a hálószobából a tévét. De nyitva hagytuk a szobaajtót, hogy amíg délelőtt alszom, addig alapzajként ott duruzsoljon a fülembe Neoex edénycsattogtatása mosogatás közben, a partvis eldőlésének finom nesze takarítás alatt, a gőzölős vasaló sziszegése vasaláskor és a számítógép ventilátorának bánatos surrogása a házimunkában engedélyezett rövid pihenők alatt. De mostanában ez sem használt, pedig még füvet is nyírt az ablak alatt. Erre visszahoztuk a televíziót. Meglepve tapasztaltam, hogy milyen új műsorrend van, abszolút semmi álomba ringató nincs, a dekóder nélkül pedig még a Discovery ID-t sem tudom nézni, holott a gyilkolászóskáim mindig elkábítottak. Szóval a tv megint ment, ajtó becsukva, függöny összehúzva. Ettől valahogy olyan ideges lettem...
Ne nevessetek, de a megoldás - szerintem csak átmeneti, legalábbis remélem - az lett, hogy Ludlum, Forsyth, Herzog könyveit lecseréltem a Káma Szútrára :) Olvastam már régebben, akkor valahogy nem altatott, most meg hipp-hopp eluntam :D
Nem tűnik valami jó jelnek, de most ezt a segítséget elfogadom. Neoex ráncolja a homlokát; a műben nincs arra utalás, hogy ez a vágyakozás legbiztosabb jele lenne a jang részéről...
No, egyelőre így vagyunk. Ebben a hónapban van kerek ötven túlórám. Pontosabban, ennyit fizetnek ki.
De azért nagyon örülök az életnek, mert nyáron lagzi lesz a mi utcánkban, sőt, mi több, a mi családunkban, sőt, mi több, férjhez megy a lányunk. Több a sőtnél :)

@maybach: :D :D :D

maybach 2013.04.30. 09:49:57

Jó napot kívánok!

Jelzem én se tudnék aludni egy nyári esküvő miatt.

Este foci. Csak szólok.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.04.30. 14:37:00

@fiam: Igen szemléletesen érzékeltetted a délelőtt neszeit :-)
Sőt: figyelemmel kísérjük a fejleményeket. :-)

maybach 2013.04.30. 20:49:52

Jó estét kívánok. Mi nagyot fociztunk, alig élek. Ezt várom az mostani Real vs. Dortmund meccstöl is.
fiam: azért némi alvás naponta nem árt. Szerintem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.05.01. 19:11:37

Jó estét!

@Mormogi Papa: A fejlemények - mondjuk így - biztatóak: tagnap másfél óra, ma valamivel több mint két óra. De még bírom. Lehet, mire hozzászoknék, pont akkor fogok kiborulni :) Neoex bánatában ma helyettem is aludt. Viszont reggel mindig értem jön a buszmegállóba és hazahúz :)

@maybach: Pedig élni muszáj, ha életben akarsz maradni!
Nem tudom megnézni a meccset, de az összefoglalót elolvashatjuk Tőled, ugye?

maybach 2013.05.02. 08:53:25

Jó reggelt kívánok!

@fiam:
Röviden: a németek jobbak.
Elég fura ezt leírni, mert a legtöbb dortmundi és müncheni focista nem férne be egy spanyol középcsapatba sem. Annyival kockábbak. Csapatként mégis jobbak.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.05.02. 12:49:22

Jó napot!

@maybach: Ez érdekes. Talán a csapatsportágakban nem célravezető az egyénieskedés. Bár azt nem tudom, hogy a spanyoloknál ez-e a gond. Nem szeretnék általánosítani, ám mintha a németeknél az élet más területén is az egységben lenne az erő...

maybach 2013.05.05. 13:04:45

Szép napot kívánok!
Az édesanyáknak, nagyiknak sok puszi.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.05.06. 11:20:47

@maybach: Köszi a puszikat. Az első kategóriában vagyok. Egyelőre :)
süti beállítások módosítása