Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Variációk csirkemellre

2011.06.25. 06:00 Bombadil Toma

 

Csirkemell (sous vide), párolt bébi spenóttal és sült spárgával

 
Spárga és spenót szezon van. Ilyenkor nem lehet megkerülni ezt a két zöldséget, de minek is tennénk mikor két nagyon finom alapanyagról van szó, ráadásul még nagyon egészségesek is. A piacon cserkészve le is csaptam mindkettőre, szép nagy adag zsákmánnyal tértem haza.
Egy részét vacsorára szántam valamilyen köretként, de még nem igazán volt elképzelésem mihez is. Szerencsére a hűtőben volt egy szép darab tanyasi csirkemell ami remekül illik hozzá, mert ízével nem nyomja el a zöldségek zamatát.
Hogy biztos legyek abban, hogy szép szaftosra készül a csirkemell, a sous vide (ejtsd, szúvid) eljárást használtam, ami egy vákuumos párolási technika. Nem kell megijedni, nem annyira bonyolult mint ahogy elsőre hangzik...

 

 
Hozzávalók (2 adaghoz):

. egy tanyasi csirke fél, csontos-bőrös melle (a szárnytővel együtt, kb. 30 dkg.)
. 50 dkg. friss bébi spenót
. 40 dkg. zöld spárga
. 1 gerezd fokhagyma
. fél citrom
. 3 ek. ajvar
. egy friss bazsalikomlevél
. egy kis rozmaring ágacska
. só, bors
. olívaolaj
 
Elkészítés:
 
1. A csirkemellet szárazra törlöm, egy speciálisan a vákuumos fóliázóhoz való tasakba teszem, melléteszek egy bazsalikomlevelet és egy kis ág rozmaringot, majd vákuum alatt lehegesztem.
2. Egy nagyobb lábosban vizet forralok, majd mikor lobogva forr, 10-15 másodpercre belemerítem a csirkés tasakot, ettől a fólia még jobban rázsugorodik és kiderül mindenhol tart-e a hegesztés.
3. Kiveszem a húst, a vízbe teszek egy konyhai hőmérőt és annyi hideg vizet öntök hozzá, hogy visszahűljön 65-70 fokosra.
4. Visszateszem a húsos tasakot a vízbe és a 60-70 fokos sütőbe teszem az egészet és 40-50 percig „párolom”, miközben sűrűn ellenőrzöm, hogy a 65-70 Celsius fokos tartományban maradjon a víz hőfoka. forró vagy hideg víz hozzáadásával szabályozhatjuk a hőfokot.
5. Mikor a hús elkészült, kiveszem a tasakból és szárazra törlöm.
6. Egy serpenyőben kanálnyi ghít forrósítok és azon pirítom meg a csirkét körben, míg ropogós nem lesz és aranybarna színt nem kap a bőre, majd kiszedem a serpenyőből és 5-10 percig pihentetem a sütés után, melegen tartva.
7. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra szórom a megmosott és leszárazott bébi spenótot és kevergetve addig pirítom míg a levelek össze nem esnek.
8. Ekkor ráreszelek egy gerezd fokhagymát, sózom és borsozom, ráfacsarok kb. 2-3 kanálnyi citromlevet, majd lefedve 1-2 percig párolom, míg a levelek teljesen megpuhulnak.
9. A zöld spárgák fás részét letöröm, a megmaradt sípokat olívaolajjal megkenem és a sütőbe teszem grill fokozatra és 6-8 percig grillezem vastagságtól függően.
10. Az ajvárból szószt készítek, úgy hogy elkeverem 2-3 kanálnyi extra minőségű olívaolajjal (pl. Montecchia), simára keverem, majd egy kis szitán átpasszírozom, hogy teljesen sima szószt kapjak.

 
Tálaláskor a tányérra szedek a spenótból, erre halmozom kereszt alakban a sült spárgákat, meglocsolom kis olívaolajjal, majd ráhelyezem a keresztben kettévágott csirkemell egyik felét. A tetejére szórok egy kis Maldon sót majd meglocsolom egy kis ajvár-szósszal és köré is öntözgetek.
Tipp! Ha nincsen vákuumozó fóliahegesztő-gépünk, tegyük a húst egy vastagabb, simítózáras tasakba, szorítsunk ki lehetőleg minél több levegőt belőle, zárjuk le és csavarjuk fel a felesleges részét, hogy biztosan légmentesen záródjon. Befőttes gumival vagy kötözőmadzaggal kössük át, majd a leírtak szerint járjunk el a továbbiakban. A hús méretétől függően változhat a párolási idő, érdemes előbb külön kikísérletezni egy darabon, hogy mennyi idő kell neki. Maghőmérővel ellenőrizzük, hogy a belseje elérte-e 70 fokot.
A sous vide eljárásnak köszönhetően a hús belseje puha és lédús maradt, míg a sütéstől finom ropogósra sült bőrétől elképesztő finom íze lett. Mindehhez remekül illett az üde zamatos és szaftos párolt spenót és az édeskés sült spárga...
Egy palack '09-es Sauvignon blanc-t bontottam mellé, ami szépen simult az ételhez.
 
Elkészítési idő: 70 perc
Költségek: kb. 680 Ft./adag
Energiatartalom: 480 Kcal./adag
 

 

Sült csirkemell mozzarellás rakott padlizsánnal

 
Nemrég szép egészséges és feszes húsú (csak az ilyeneket érdemes megvenni) padlizsánokat leltem az egyik szupermarketben, ráadásul akciósan aminek nagyon megörültem mert ilyenkor elég drágán szokták adni. Megkívántam egy kis melanzane alla pamigiana-t ezért vettem pár darabot, bivaly mozzarellát is kaptam így minden adott volt hozzá. Naná, hogy a végén mégsem az lett belőle! :)
 
Hozzávalók:
 
. egy egész csontos csirkemell szárnytővel együtt (kb. 80 dkg.)
. 60 dkg. padlizsán
. 1 db. bivaly mozzarella (12,5 dkg.)
. 4 dkg. parmezán
. 5 dkg. görög feta (kecske-juh tejes)
. fél csokor friss bazsalikom
. 1-1 ág friss kakukkfű és rozmaring
. 1 gerezd fokhagyma
. só, bors, szárított oregáno
. olívaolaj
 
Elkészítés:
 
1. Először is a padlizsán két végét levágom, hosszában négybe vágom, majd a csíkokat felkockázom.
2. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat forrósítok és ebben sütöm aranybarnára a padlizsánkockákat, közben sózom, borsozom és csapatnyi oregánót morzsolok rá, azután egy papírtörlővel bélelt szűrőben leitatom róla a felesleges olajat.
3. Jénaitálba vagy sütőtálba, egy rétegnyi sült padlizsánt teszek, majd meglocsolom egy-két kanálnyi paradicsomszósszal, azután tépkedek rá pár bazsalikomlevelet is, végül reszelek rá parmezánt és megszórom pár fetasajt-kockával is.
4. Ezt annyiszor ismétlem, míg minden padlizsánt és egyebet felhasználok.
5. A tetejét azután beborítom a felszeletelt mozzarellával, megszórom egy kis reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsával, meglocsolom jóféle olívaolajjal.
6. A sütőt előmelegítettem 180-200 fokra és a sütőtálat a sütőbe tolom, 25-30 percere, míg a tetején a sajt megsül és szép aranybarnára nem pirul.
7. Míg a padlizsán sül, az egész, bőrős-csontos csirkemellet hosszában kettévágom, egy serpenyőben kevés olívaolajon körbepirítom ropogósra mindenhol, közben dobok mellé egy megroppantott fokhagymagerezdet és egy-két rozmaring- és kakukkfűágat is, hogy az olaj és a hús is átvegye a zamatát.
8. Mikor a hús megpirult, egy alufóliadarabbal lazán letakarom és a sütőbe tolom a padlizsán mellé 10-12 percre, míg teljesen át nem sül. (maghőmérővel ellenőrizhetjük, hogy elérte 70 fokot, vagy egy hústűt/hegyes kést a közepébe szúrunk és aztán kihúzva az ajkunkhoz érintjük és ha meleg, nem pedig langyos, akkor jó)
9. Sütés után a húst és a padlizsánt is pihentessük 10 percet, melegen tartva.
10. Közben rukkolából, újhagymából, bébi spenótból összeállítok egy zöldsalátát, hozzá klasszikus vinegrette öntetet készítek.

 
Tálaláskor a rakott padlizsánt négyfelé vágom a sütőtálban és egy szedőlapáttal tálalom, majd a fél csirkemelleket még egyszer elfelezem (így lesz 4 adag) és a padlizsánra helyezem. Mellé halmozok a salátából, majd az egészet meglocsolom még egy kis extra minőségű olívaolajjal, díszítem friss bazsalikomlevéllel.
Tipp! A rakott padlizsánt akár előző nap is elkészíthetjük, újramelegítve is finom és jobban összeáll mint frissen tálalva.
A rakott padlizsánból érdemes többet is készíteni, mert a maradékot adagonként le is fagyaszthatjuk, majd később bármikor újramelegíthetjük a sütőben 120 fokon.
Ha nincs házi paradicsomszószuk, használjunk olasz darabolt konzervparadicsomot, pl. Mutti polpát.
Finom fűszeres, ízletes padlizsán, - ami akár önálló fogásként is megállja a helyét - hozzá a remek szaftos csirkemell, ropogósra sült bőrével és a friss zöldsalátával egy igazán remek fogás, tökéletes könnyű, tavaszi étel, ajánlom mindenkinek.
Egy palack villányi kékfrankos rozét nyitottam hozzá...
 
Elkészítési idő: 1 óra
Költségek: kb. 610 Ft./adag
Energiatartalom: 525 Kcal./adag
 

 

Sült csirkemell paszternákpürével és párolt zöldborsóval

 
Nemrég az Addoban ebédeltem egy barátommal, és ezt rendeltem az étlapról. Nagyon kellemes fogás volt, bár a csirkemell egy egész kicsit túlkészült volt, de azért nagyon ízlett, főleg a remek köret miatt. Rögtön az jutott az eszembe, hogy ezt otthon nekem újra el kell készítenem. Volt is otthon a spájzban pár paszternák és a hűtőben is volt egy remek tanyasi csirke, így minden adott volt még csak bevásárolnom sem kellett hozzá.
Ez egy egészen egyszerű, - bár a csirke megfelelő elkészítése miatt kicsit trükkös – mégis nagyon finom étel, érdemes kipróbálni!
 
Hozzávalók (2 személyre):
 
. egy tanyasi csirke csontos fél melle a szárnytővel egyben (kb. 45 dkg.)
. 30 dkg. paszternák
. 20 dkg. zöldborsó (lehet mirelit is)
. 1 fej fokhagyma
. fűszercsokor rozmaringból, kakukkfűből és babérlevélből
. 4-5 ek. frissen reszelt parmezán
. só, bors
. olívaolaj
 
Elkészítés:
 
1. Az egész csirkéről a mellet lebontom, úgy hogy a csirke szárnyait levágom de csak a középrésztől, a tövét rajtahagyom, majd a mellet egészben, csontostól kivágom, azután hosszában a porcos mellcsontnál kettécsapom, így kapok egy-egy „fél mellet a szárnytővel egyben”.
2. Az így kapott mellet minden oldalán sózom és borsozom, egy serpenyőben, kevés olajon körbepirítom, miközben pár hámozatlan fokhagymagerezdet dobok mellé, majd serpenyőstől együtt a 100-110 fokos sütőbe teszem kb. 45 percre, míg a belseje is átsül, de még szaftos marad. Maghőmérővel ellenőrizhetjük, ha elérte a 70-75 fokot akkor kész.
3. Közben míg a hús sül, a megpucolt és feldarabolt paszternákot egy lábasba teszem, felöntöm annyi alaplével, hogy bőven ellepje, beledobom a fűszercsokrot, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt puhára főzöm.
4. Mikor megpuhult, a felesleges lét leöntöm róla (egy másik edénybe), majd egy botmixerrel pépesítem, ha kell a főzőlével hígítom, hogy lágy, krémszerű állagot kapjak (ha teljesen sima krémet szeretnénk, passzírozzuk át egy szitán is).
5. Sóval borssal ízesítem, fél maréknyi frissen reszelt parmezánt keverek bele és kevés olívaolajat adok hozzá.
6. Egy másik serpenyőben, lefedve, kanálnyi olívaolajon vagy vajon puhára párolom a mirelit zöldborsót (önthetünk alá egy keveset a paszternák főzőlevéből is), majd sózom borsozom és kevés olívaolajjal ízesítem.

 
Tálaláskor a tányérra szedek egy merőkanálnyi paszternákpürét amit hagyok elterülni, majd kanállal egy mélyedést húzok bele, ebbe szedem a párolt zöldborsót és erre helyezem a csirkemellet amit előtte ferdén két nagyjából egyforma darabra elfelezek. Durvára tört borssal szórom meg és a sült fokhagymákat is melléadom.
Tipp! A sütéskor, ha nincs maghőmérőnk, úgy ellenőrizhetjük a hús állapotát, hogy egy hegyes kést szúrunk be a hús legvastagabb részén a közepéig, és ha tiszta átlátszó lé folyik belőle mikor megnyomjuk és nem rózsaszín, akkor elkészült. Vigyázzunk ne süssük túl, ha nem folyik belőle lé, akkor sajnos túlkészült és a hús kiszáradt.
Elképesztően finom édes és zamatos paszternákpüré, friss ízű zöldborsó és puha lédús szaftosra sült csirkehús. Ezekből áll ez a pompás fogás.
Egy palack félszáraz rozébort bontanék mellé, vagy egy száraz csopaki olaszrizlinget.
 
Elkészítési idő: 60 perc
Költségek: kb. 550 Ft./adag
Energiatartalom: 560 Kcal./adag

242 komment

Címkék: csirke gasztro recept toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2011.08.01. 12:29:43

Domb tövén, hol nyúl szalad,
S lyukat ás a róka:
Nyári fényben, napsütésben
Felhőt les Katóka.

Zöld fűszál az ajka közt,
Tenyerén az álla...
A vándorló felhő-népet
Álmosan csodálja.

Elől úszik Mog király,
Kétágú az orra,
Feje fölött koronája,
Mint a habos torta.

Fut mögötte a bolond
Szélesen nevetve,
Nagy púpjából szürke kígyó
Nyúlik az egekbe.

Törött kordén utazik
Egy kopasztott kánya,
S haját tépve Bogyóvére,
A király leánya.

És utánuk cifra ház
Gördül sok keréken,
Benn a cirkusz hercegnője
Öltözködik éppen.

Száz ruháját, ékszerét
Odaadná szépen,
Csak egy hétig futkoshatna
Lenn a nyári réten.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.01. 13:11:51

@spájdernecc: Ez a Bogyóvére kicsit brutális név egy királylánynak (épp a napokban néztem a Tudorokat:)), de a vers irtó helyeske, köszi:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.01. 14:45:13

Szép napot!

@spájdernecc: Csak nekem tűnik túl erotikusnak?

spájdernecc 2011.08.01. 15:12:18

@fiam:
Sanyi bácsitól bizony nem idegen a dolog :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.01. 20:10:33

@fiam: Kéremszépen, ez egy gyerekvers :-)))
www.youtube.com/watch?v=Va2zCRNInVw
Amúgy meg ez a "túl" jelző valahogy "déplacé" azaz rossz helyre került :-P
Pontosan olyan, mint a "piszkos/mocskos fantázia" állandósult szókapcsolat: semmi teteje. Fantázia vagy van vagy nincs. Akinek nincs, az mindenféle jelzőket talál ki a lejáratására :-D ami érthető, de meg nem bocsátható.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.01. 21:27:15

@spájdernecc: :)
@Mormogi Papa: A bújj, bújj zöld ág, az is gyerekmondóka-ének, aztán mégis mit jelent a legújabb értelmezések szerint...!? :)

Most sajnos nem tudok itt időzni. Egy kellemes csőtörésnél kell asszisztálnom. Már százszor elmondtam Prevejnek, hogy – Meg fogsz fázni, te gyerek! - de nem hajlandó felvenni a pólóját. Neoexen meg tán még bundabugyi is van... Ez a család szereti a túlzásokat és a kilengéseket. Én állok csak az arany középúton, úgy látom... :)

További szép estét! Csőtörésmenteset!

spájdernecc 2011.08.02. 05:24:58

Jónapot!
Ingerszegény környezetbe ingyennyest elvihető
gyorsan

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.02. 08:12:30

Jó reggelt!

@spájdernecc: :) Igényes azért legyen az illető, nemdebár?

A nemzetközi csőtöréshelyzet egyre fokozódik. A Lilaakác-köd köz született háziasszonyai kitüntetett figyelemmel kísérik Prevej dagadó karizmát és Neoex dagadó hasát. Mindkettejükön feszül a hacuka.

maybach 2011.08.02. 09:09:52

Jó napot kívánok!

A csőtöréstcsak haragosoknak és csőszerelőknek.

Jelzem a gyermek mondókák szövegei nem a legújabb, hanem az eredeti értelmezés szerint pajzánok.
A Weöres Sándor versek meg, már amelyiket ismerem, szuperek. Valaha a gyerekeknek sokat olvastam és pikk-pakk mondták utánnam.

spájdernecc 2011.08.02. 09:41:05

@fiam:
de
másrészről a fiúl ne a felsőtestüket mutogassák, hanem dolgozzanak szorgalmasan :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.02. 09:57:33

@spájdernecc: Értjük, a nők mutogassák a felsőtestüket. Kis hamis.

maybach 2011.08.02. 09:58:13

Szerintem pedig jobb, hogy a fiúk a felső testüket mutogatják.

spájdernecc 2011.08.02. 11:48:56

másrészről az árokásás szép testet nevel

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.02. 12:47:23

@maybach: Nocsak!:) Meglibbent egy lokni a szélben?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.02. 13:29:05

@Nadine: Ha lehet választani, akkor már inkább egy lokni, mint egy lukas zokni… :-)
@fiam: Jelentem, az óvódai mondókák eredetileg nem gyermekeknek készültek - mi meg bízunk benne, hogy nem értik. Viszont a mai gyereklemezek között is akad például ilyen szövegű:

Házasodik a lapát,
Elveszi a piszkafát.
Férjhez megy a meszelő,
Megkérte a reszelő…
www.youtube.com/watch?v=zJzUhZGaNvs&feature=related

Szóval nagyonis megértek már legalább a "Csak 6 éven felülieknek, szülő jelenlétében" karika :-)))

Ez a "Lilaakác-köd köz" eléggé SciFisen hangzott :-) Bár az orchideákkal nem árt vigyázni.

maybach 2011.08.02. 14:07:39

Nadine!

Csak arra gondoltam, hogy ha a felső helyett az alsó testük fedetlen, akkor mindenféle libbenés látványos.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.02. 15:18:07

@maybach: :DDD Én meg szentül hittem, hogy megkívántad az alulöltözött csőmunkásokat:)

maybach 2011.08.02. 19:57:07

Van rá esély, de csak, ha töketlenek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.02. 20:08:02

Szép estét!

Úgy ánblokk jókat rötyörésztem a kommenteteken :)
Jelentem, a himbilimbik igen bánatosan szemlélik az anyaföldet, ugyanis a csőtörés tovább gyűrűzött. Már a fürdőszobában van. Ez viszont nem volt betervezve, idén nercbundát szerettem volna venni. Holnap tárják fel az említett objektumot. Milyen jó, hogy fölfedezték azt a spray-t, ami egy hétig büditaszító és az orrunkat is tiszticcsa. Nem gondoltam volna, hogy egyszer örülni fogok az orrpolipomnak. A legszebb, hogy hétfőtől visszatérek a munka világába.
Együtt érző hozzáállásotokra és hozzászólásaitokra ezután is számítok. Most kiállok a teraszra légfürdőt venni. További szép estét!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.02. 20:53:09

@fiam: Legalább nem kerülsz összeütközésbe az állatvédőkkel - legalább a vitatott tulajdonú bunda miatt. Érdekes, mások meg szabadulni szeretnének még a gyanújától is :-P
Volt nemrégen a Hattyúdal című film talán a Duna TV-n. Idézet a leghíresebb dalából - ámbár szerintem nem ezt szánták annak - legalábbis másik nóta szól az eleje főcím alatt, és hangzik el többször is :-)

"Rám akadt egy bunda télen
Gyantás lettem a vidéken
Jött a hekus
Ám kilestem őt,
Szóltam: Bunda, tűnj el!
Nyomban semmi bűnjel
S ártatlanul álltam a
Vallatóm előtt...
A Villa Negra nem apácazárda..."
stb.

Összefutottam egy nyugdíjas kollégával - mint kiderült, végigcsinálta a mozit :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.03. 08:50:53

Jó reggelt.

@fiam: Felénk a himbilimbi kifejezés egészen határozottan a fütyi szinonimája. Szép első reggeli komment ez, na.

maybach 2011.08.03. 09:05:29

Jó reggelt kívánok!

Freudtól tudom, hogy minden a szexről szól. De hogy a csőtörés is?
Csak jelzem, hogy ne merjen esni az eső. Mást ne mondjak az nagy rá...szás lenne.

2011.08.03. 09:50:26

Sziasztok!

a himbilimbit én is fütyinek ismerem, bár már nem emlékszem, hogyan is jött ez ide :)))) de kétségtelen, hogy szép ide visszatérni, hiányzott ez már nekem :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.03. 09:54:55

@maybach: Ne titkoskodj, úgyis tudom, hogy ráúszogatást írtál igaziból...

Zuzuka 2011.08.03. 10:20:03

jó reggelt!
micsoda képzettársítások! :))

valaki ideírta nekem, hogy szeretnék-e avatart? nem tudom, szeressek?

Zuzuka 2011.08.03. 10:22:17

... és ha már van, akkor mégegyet? :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.03. 13:54:44

@Zuzuka: "Nekem jó ahogy, nekem jó ahogy, nekem jó ahogy van!"
:-)

spájdernecc 2011.08.03. 15:24:04

más ma már a módi?
ma más a kása, Mása...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.03. 17:46:15

@spájdernecc: Így igaz, hiszen éppen most regulázták meg a sulikoszt…

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.03. 21:06:32

Szép estét!

@Nadine: Nálunk is azt jelenti... :)))
@maybach: Én Neoextől tudom :)
@Jé: :)
@Zuzuka: Szerintem tök aranyos az avatarod :)
@Mormogi Papa: Ez ám az önbizalom! :)
@spájdernecc: Más a képmása más-más masamód Másának...

Ma nem jöttek a szakemberek. Tegnap amatőrök voltak, de legalább voltak. Szeretnék türelmes lenni, de nagyon nehezemre esik.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.03. 21:08:05

@Mormogi Papa: Nem a sulikosztot, véletlenül? Remélem több hús lesz és kevesebb pizzás kifli, pizzás csiga és pizzás szelet.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.03. 21:36:04

@fiam: Hát már szófacsarni se lehet ? :-) Akkor facsarjon a jó narancs! Esetleg citrancs. (Magyar szó a grape-fruit-ra.)
Viszont lesz pizzás csoki, pizzás spagetti és pizzás pizza. Most jobb? :-P

Esetleg átnevezik, és akkor hívhatják magyarosch kenyérlángosnak - legföllebb tesznek rá két szelet kalbászt meg egy pár huszárbajszot.

Hallgattam a kedvezményes éheztető cég képviselőjét. Rosszul viselte. Nem a képet, az megjárta... Szóval aszonta (és ebben van hangyányi igasság), hogy az óvódásnak nem adhatnak annyi húst, mert nem bírja megenni. A probléma most már: az óvódás koszt legyen más (ha ésszel csinálnák, ez volna a jobbik eset), vagy legyen olcsóbb. Ennek meg a szülők örülnének.
Ezzel szemben aszongya, hogy annyiból nem jön ki az előírt adag, amit most elkérnek (nem gépeltem el, ugye?) érte. Aszongya, 50%-kal meg kellene emelni az árát.
Meg a fizetést, ugye. Mer assesok.
No szörp, no cukrosital - no cukor a téjjába? Akkor lészen cukk rázdáknak felvirágozása, mer' a fiatal szervezet mekköveteli a maga örömhormonjait. Ha már más örömük nincsen a zéletbe. Megjegyzem Édesanyámék gyerekként még maguknak csináltak játékokat, mondjuk bogáncsból bababútort - és még mi is fabrikáltunk ezt-azt, mert nem frusztrált hogy a játékboltból nem kaphatunk meg mindent. Igaz, reklám se volt (annyi). Na, elég az elmélkedésből, vár az ágy.
Jóccakát. Legyetek... nyugodt álmúak.

spájdernecc 2011.08.04. 05:23:07

Jónapot!
végre esik
de mikor érik így be a paradicsom?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.04. 11:09:01

Jó reggelt, már én is akartam mondani, hogy nem is rizsültetvényem lesz nemsokára, hanem gombafarmom. Csak újításképpen nem pincében, hanem a fűben fogom termeszteni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.04. 15:45:15

Spájdi, Toma, az lenne a minimum, hogy most megdobtok néhány gombarecepttel...

spájdernecc 2011.08.05. 09:39:02

@Nadine:
türelem...
remélem a vasármapi menü megfelel majd :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.05. 11:43:40

@spájdernecc: Nem a türelmemről vagyok híres:))) De kiböjtölöm.

2011.08.05. 12:04:20

Sziasztok!

Szeretnék szólni annak, aki még nem tudja, hogy baromira PÉNTEK van! :) ez a szmájli a közelében sincs annak a széles mosolynak, amit ma reggel óta hordok a fejemen.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.05. 12:07:24

@Jé: Csak azért nem reklamáltam, mert reggel elrohantam vásárolni, mondván, megelőzöm a péntek délutáni csúcsforgalmat, tömeget, idegbajt stb. Ezek szerint délelőtt még rosszabb, de legalább túlvagyok rajta:)

2011.08.05. 12:12:57

lucky you....
engem itt bent foglalkoztatnak mindenféle jópofasággal, ahelyett, hogy mehetnék a dolgomra :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.05. 12:48:09

@Jé: Annyira nem voltam lucky, de talán hőség-ügyileg még így jártam jobban. Most viszont alámerülhetek megint kb. este 9-ig...

2011.08.05. 13:54:02

@Nadine: uhhh, szegény te!

már akartam kérdezni, de sosem jutottam el idáig, jártál végül Horvátországban?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.05. 14:18:12

@Nadine:
amíg tűr elme, addig nincsen nagy baj :-)
Legyetek jók, míg távol leszek!
Nem sokáig…

2011.08.05. 15:55:43

@Nadine: óóóó, de kár!

én most lassan hazabaggyogok, és mivel a tetű szolgáltató nem szolgáltat nekem otthon netet, fájóan nélkülöznöm kell benneteket.
Jó hétvégét mindenkinek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.05. 19:14:48

@Jé: Na, most már hiába mondom, hogy neked is...

maybach 2011.08.08. 08:12:34

Jó reggelt kívánok!
Lehetett volna jobb is az idő, de tálán majd most.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.08. 08:23:46

Jó reggelt. Tálán igen, tálán nem...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.08. 08:26:09

Jó reggelt!

NADINE, NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK! HOSSZÚ, BOLDOG ÉLETET, MINDEN SZÉPPEL ÉS JÓVAL!

2011.08.08. 09:58:24

Jó reggelt!

@Nadine: köszi, az volt! :) és csatlakozom fiamhoz, a legjobbakat neked!!!! :X

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.08. 14:29:48

Énisénisénis!

Csalatkozom, izé… csatlakozom :-)

Boldog szülinapot !

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.08. 15:12:29

@Mormogi Papa: Köszi szépen:) Nem sokára megyünk ünnepelni az állatorvoshoz. Mert miért lenne más ez a nap, mint a többi. Stefi minden napra tartogat valami meglepetést:(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.08. 16:27:16

:-(((

Remélem, visszafelé jobb kedvűek lesztek.
Bár ahogyan elnézem, most a időjárás ment át tatárba :-(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.08. 17:45:57

@Mormogi Papa: Azon gondolkodom, hogy leprán és fekete himlőn kívül még mit nem produkált ez a kutya.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.08. 20:08:48

Skizo frézia ? Kettős látás ? Sárgaláz ?
Az a feketehimlővel együtt ugye Königliche und Kaiserliche urgumburgum...

maybach 2011.08.08. 20:24:23

Jó estét kívánok, és persze Nadinenak sok boldogságot.
Jó hülye nap volt a mai.
Ráadásul cca 15 év után másik mobil számom lett. Mondjuk a világon semmi értelme, de gondot azért okoz.
Így jelzem kedves tettestársaknak is, hogy a régi a múlté.
jobban belegondolva kiderül, hogy x kellemeten valaki hiába is hív ezután. Kár, hogy csak átmeneti lesz az öröm. A többiek értesítése meg eltart egy ideig.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.08. 20:49:31

@Mormogi Papa: Rájöttem, még szifiliszes sem volt...

@maybach: Vettem az adást, köszi:) A tetteseknek meg száradjon le négy-öt végtagjuk. Legyen öt, nem vagyok smucig.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.08. 22:21:10

@Nadine: Na, azt le se mertem írni :-)

Jó éjszakát! Legyetek - egészségesek.

spájdernecc 2011.08.09. 09:26:20

ma még ér?
Boldog 25.-et!
Jónapot!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.09. 14:52:31

@spájdernecc: Ér, bár a pasim szerint még csak a 17., én meg meghagyom őt ebben a hiszemben. Köszi:)

maybach 2011.08.09. 19:36:36

Mondjuk egy Túsz nehezen nevezhető elfogulatlan tanúnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.10. 09:06:01

@maybach: Ez igaz:) Ráadásul körülveszi valami fura rózsaszín köd, azon néz keresztül örökké...

@Mormogi Papa: Mostanában az az érzésem van (kb. másfél éve), hogy én már sosem leszek egészen ébren. Vagy éber, whatever.

maybach 2011.08.10. 09:30:04

Nadine!

Jó cuccot használ.
Lehet majd és is kérek belőle.
Nehezebb napokra.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.10. 10:21:30

@maybach: Majd megkérdezem, hogy hívják a szert:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.08.10. 11:46:15

@Nadine:

Hmmm, az már nehezebb eset.

Róka kóma - a munka frontján? :-) MHK ? :-P

Zuzuka 2011.08.10. 17:36:21

Boldog Szülinapot Nadine!!! szerencsére még ér:))

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.08.12. 09:33:06

Jóreggelt, jó pénteket, forró kávét!

@Nadine: utólagosan is boldogot!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.12. 09:40:19

@hzizi: Köszi:) Te élő ember vagy, vagy kísértet? Elszoktam a valódi látogatóktól itt a Kifőzdében...

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.08.12. 09:50:20

@Nadine: hmm... van olyan, hogy kísértek, de ez most nem az :-)))
azt láttam az előbb, hogy már magaddal beszélgettél... ennyire nyár lenne?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.12. 09:55:29

@hzizi: Kénytelen vagyok mostanában... Eddig csak szóban, úgy látszik, már írásban is...

2011.08.12. 14:21:10

Sziasztok!

PÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉNTEK!
és holnaptól két hétig szabi. Halleluja :))))

spájdernecc 2011.08.12. 15:05:22

@Nadine:
többé-kevésbé :)
@Jé:
jó pihenést!
/ most egy kicsit azért irigyellek /

2011.08.12. 15:29:11

@spájdernecc: köszönöm, rám fér. egész nyáron húztam az igát, mint egy ökör

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.12. 18:39:44

Szép napot!

Nagyon szép hetem volt. Egy diákegyetemen adtam elő műfajelméletet - riport, interjú stb.
Na most, tudvalévő, hogy a jól fejlett orrpolipom mellé jól fejlett allergia is társult, amitől mindkét orrom és a jobb fülem totál bedugult.
Így fordulhatott elő, hogy többek között a Waseda Mika japán professzor asszonyról adott tájékoztatómat kiemelt figyelem kísérte, mert érdekesnek találták a Bika keresztnevet.
A No színházat meg következetesen Ló színháznak értették. Remélem nem kell senkinek sem vizsgáznia ezekből a témakörökből... :)
Mellékes hírként közlöm, hogy az Oszakai Egyetem Idegennyelvű Karán Magyar Tanszék működik; négy évig lehet ott magyarul tanulni, ezt nyolcvan diák meg is teszi Mika-Bika tanszékvezető hathatós segítségével. Ezúton is elnézést, de mondta, hogy a japánoknak van humora, remélem, megbocsát...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.13. 09:28:05

Jó reggelt.

@fiam: Értjük, Fiam, Te vagy a női Verebes. Szólítsunk netán Karcsi bácsinak?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.13. 11:28:01

@Nadine: Inkább Karcsi néninek. Onnan meg már csak egy lépés a Csajszi néni :)
Deb gidzsid kellebedlen az allergia. Főleg a kezeletlen...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.13. 12:48:49

@fiam: Fiam, ugorj már át Tomához, hát úgy eltűnt az az ember... Tán beteg? Hm...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.13. 18:52:34

@Nadine: Átugrottam. Nincs semmi baja, csak beciderezett. De úgy, hogy mesterszakácshoz méltatlan kajákat eszik, úgymint szalonnás-sajtos melegszendvicset piros arannyal. Nem is értem, hogy tette be a lábát hozzá a piros arany. Lehet, hogy ilyen állapotban még a Vegetát, sőt, a zacskós krumplipürét is megenné :DDD
Azért megnézném Tomát spiccesen! :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.13. 19:05:24

@Nadine: Te viszont még nem írtál a bulitokról. Miként sikerült?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.08.13. 20:50:11

@fiam: @Nadine: jelentem élek én!:) csak ez a nyár besűrűsödött nálam. mikor nem főzök vagy blogolok, akkor valami gasztro-eseményen lopom a napot vagy éppen vendégeket etetek. ráadásul bevállaltam egy 40-50 képre szóló megrendelést is egy hamarosan nyíló pesti galériától...

holnapra felteszek egy új posztot is, ne csúfkodjon itt már ez több hónapos írás:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.08.13. 20:51:38

@fiam: a pirosaranyat én sem értem. fogalmam sincs hogy lopakodott be hozzám:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.14. 10:00:59

@Bombadil Toma: A Facebookon szoktalak nyomon követni, úgyhogy én látom, merre jársz pl. H. H.-val és milyen mozgalmas nyarad volt/van.
De ez az érzelmi kitörésed hatalmas volt, nagyot nevettem :)
A képmegrendeléshez gratula!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.08.14. 11:35:59

Jó reggelt.

@fiam: Írtam, csak nem itt... Még azon frissiben, csak ezért regisztráltam. Ott, ahol Tomát követed.

@Bombadil Toma: Mivel én is kerestelek, tudok a megrendelésről, tátottam is a szám rendesen.

Piros arany meg jó, fogyókúrás időszakokban rendszeresen megkívánom. Szóval, úgy 10 éve folyamatosan:)

spájdernecc 2011.08.15. 07:10:39

@fiam:
Karcsinéninek remek kifőzdéje volt Sopronban :)
Jónapot!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.15. 08:35:51

@spájdernecc: Jó napot! Érdekes lehetett Karcsi néni. Biztosan arany szíve és fogsora volt :)

spájdernecc 2011.08.16. 12:19:26

@fiam:
hosszas nyomozás után kiderült, hogy a Karcsi a Karolából ered, de vad verziók vindikálódtak
tényleg aranyszíve volt, és iszonyatjó fasírtja.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.08.16. 14:04:33

@spájdernecc: A fasírozott nálunk is kedvenc, nem lehet megunni...
A Karcsi név eredete nagyon kedves :)
süti beállítások módosítása