Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.04.07. 05:00

 Dietlof Reiche: Freddy – Egy hörcsög kalandos élete (részlet)

 
Kinyitottam a szememet és megértettem: a zárt ketrecajtó rabságot jelent, azonban a nyitott még messze nem azonos a szabadsággal. Oda biztosan más út vezet, nem elég nyitott ketrecajtó. Kezdtem sejteni, hogy az a másik utat pokolian fáradságos lesz megtalálni.
Most csupán egy kirándulás várt rám a rácson túli világba. Egy kis kikapcsolódás. Ha minden igaz, talán még valami újdonságot is láthatok. De valójában nem kellett izgulni. Kimentem a barlang elé.
Sofie megemelte a ketrecet és az asztalhoz vitte. Ott óvatosan letette – kicsinyke raktárkészletem egy pillanatig sem volt veszélyben. Azután kinyitotta a ketrec ajtaján. Akkor nem figyeltem meg, hogy hogyan csinálta, de gyerekjátéknak tűnt. Ez – mint a későbbiekben kiderült – hatalmas tévedésnek bizonyult. Láttam, hogy a ketrecajtó le van nyitva, úgy, hogy ferde létraként vezetett az asztalra.
− Na, van kedved? – kérdezte Sofie.
Micsoda kérdés? De megvallom, amikor először kidugtam a fejemet, nem éreztem igazán jól magam. Mély levegőt vettem.
Csak egy kis kirándulás – mondtam magamnak. – Nyugi, Freddy!
Óvatosan lépdeltem lefelé az ajtó rácsain. Azután egy kis ugrással az asztallapon termettem – és már kint is voltam.
Körülnéztem. A ketrec ajtaja nyitva maradt, így hát volt hová visszavonulnom. Az aranyhörcsögök jelszava ásás közben: irány előre a sötétbe, de hagyd szabadon hátad mögött a menekülőutat! Most, hogy biztonságban éreztem magam, elkezdtem a rácson túli világ felfedezését.
Először is igyekeztem felmérni az asztal szélét a fenyegető nyaktörés miatt, de hiába. Nekünk, aranyhörcsögöknek ugyanis nem valami éles a látásunk. (Elárulhatom: aki elsőként megjelenik a piacon az aranyhörcsög szemüveggel, egy vagyon kereshet.) Ezért egyelőre a belátható területen maradtam. Egy könyv és két füzet hevert előttem, ezek közül az egyik nyitva, meg egy csomó ceruza, szép rendesen egymás mellé téve. Úgy tűnt, Sofie íróasztalán állok. Ezt éles eszemmel következtettem ki, ugyanis Sofie leült mellé, és kézbe vett egy ceruzát.
− Kértem, hogy ne zavarjatok!
Mami! Ahányszor csak úgy nézett ki, hogy enni kapok, vagy kezdek felfedezni valamit, ő mindig keresztülhúzta a számításaimat.
− Jól van, na! Ne haragudj! – hallottam Gregor hangját. – Csak tudni szerettem volna, hogy vagy.
− Köszönöm. De megtanulhattad volna már ennyi év alatt, hogy migrén nem éppen habos torta. Egyébként pedig ha ma este esetleg feljönne John, arra kérlek, menjetek máshova. Mindig olyan zajosak vagytok.
− Egyrészt nem vagyunk zajosak – felelte Gregor, és észrevehetően igyekezett nem zajos lenni –, másrészt pedig itt maradunk. Meg kell még beszélnem vele néhány dolgot, mielőtt turnéra indulok. Ahhoz pedig szükségem van a papírjaimra. Már ne is haragudj!
Becsapódott egy ajtó, majd csönd lett.
Sofie felnézett. Csak most tudatosult bennem, hogy szülei szóváltása alatt mozdulatlanul, lehorgasztott fejjel ült. Hasonlóan nézett ki, mint amikor egy magunkfajta halottnak tetteti magát, mert úrrá lett rajta a félelem. Ez nem lepett meg. A fiatal hörcsögök is elviselhetetlennek érzik a feszültséget, amikor két felnőtt hörcsög összevissza harapdálja egymást az adott territóriumért való küzdelemben. A harc csak akkor ér véget, ha egyikük egyértelműen bebizonyítja, hogy az ő harapása az erősebb. Mamival való viszonyom miatt nagyon reméltem, hogy Gregor lesz a győztes.
Aztán ott van még a másik megoldás. Vagyis az, hogy egyikük egyszerűen feladja, és se szó, se beszéd elhagyja a terepet. Gregor valami turnét emlegetett. Ez számomra annyit jelentett, hogy egy ideig távol lesz. Annyi ideig, hogy mami győztesnek kiálthassa ki magát? Na, ezt majd meglátjuk. Talán az embereknél mégis másképpen van, mint az aranyhörcsögöknél.
Ami annak a Johnnak a látogatását illeti, amiatt nem fájt a fejem. Úgysem számított volna semmit. Azt ugyanis, ami rám várt, nem is sejthettem. Ha sejthettem volna, villámgyorsan a barlangomba menekülök, és úgy betapasztottam volna a bejáratot, hogy semmiféle szag se jutott volna be.
Most tehát Sofie íróasztalán ültem, ceruzák, füzetek és egy könyv társaságában, s figyeltem, ahogy elkezdi csinálni azt, amit házi feladatnak nevezett. Betűket rajzolt az egyik füzetbe, miközben magában beszélt. Nyilvánvalóan az volt a feladat, hogy a betűcsoportokat szavakká állítsa össze. Ugyanezt tette akkor is, amikor a könyvében álló betűcsoportokat szavakká alakította.
Természetesen tisztában voltam vele, hogy írni és olvasni tanul. Már a kisállat-kereskedésben megtudtam, hogy az emberek életéhez hozzátartozik az írott és a nyomtatott szöveg. Csakhogy ez eddig sosem érdekelt. Minek is érdekelt volna? Egy aranyhörcsögnek semmi szüksége az írott és nyomtatott szavakra ahhoz, hogy teljes életet éljen. Akkoriban legalábbis még így gondoltam.
Miközben Sofie-t figyeltem, és rájöttem, hogy hogyan is működik a dolog, először csupán izgalmasnak találtam. A papíron néhány furcsa jel állt, ami jelentett valamit. Aki például ismerte és helyesen elolvasta sorban a jeleket, amelyek együtt lisztkukacot jelentettek, annak a lelki szemei előtt azon nyomban megjelent egy ilyen ízletes állatka. Ez már döfi!
Úgy tűnt, az olvasás egyáltalán nem is nehéz. Sofie könyvében képek voltak, és mellettük betűcsoportok álltak. Úgy láttam, hogy például a fa képéhez két betű tartozik, F és A. Sofie pedig pontosan ezen a betűcsoporton húzta végig az ujját, és azt mondta:
− Fa.
Vagyis az, hogy FA, annyit jelent, hogy „fa”.
Próbaképpen egy ideig követtem, amit csinált, és magam is párosítgattam a betűcsoportokat a jelentésükkel. Ment, mint a karikacsapás. Néha még gyorsabban rájöttem, mint ő.
− Figyelj csak, Sofie! – jött be Gregor a szobába.
− Igen, apuci?
− Egy kis időre el kell mennem. Ha John időközben megérkezne, itt van ezen a cédulán, hogy mit kell csinálnunk. Legyen szíves, és fogjon hozzá egyedül.
Sofie fogta a papírt és szemügyre vette.
− De hát én ezt nem tudom elolvasni.
− Nem is kell. Csak add oda neki, rendben? Ő már mindent tudni fog.
Sofie bólintott, Gregor pedig eltűnt.
Én meg dermedten, égnek álló fülekkel ültem Sofie íróasztalán. Mintha belém vágott volna a villám. Egyszeriben megértettem ugyanis, hogy mire használják az emberek a kézzel írt és a nyomtatott szöveget. Gregor mondani akart valamit Johnnak, de mivel ő nem volt ott, leírta neki. Ha pedig valamit kinyomtatnak, az mindenkihez szól, aki elolvassa.
Miközben ezt írom, ez a felismerés jóformán piszlicsáré dolognak tűnik. Akkor azonban teljesen elájultam tőle.
És ahogy rendszerint szoktam, mindjárt tovább gondolkoztam. Rájöttem, mennyire hasznos lenne az írás művészete egy ketrecen kívül tartózkodó aranyhörcsög számára. Úgy értem akkor, ha nem csupán Sofie íróasztalán, hanem messzebb kalandoznék. Olyan messze, amilyen messzire addig gondolni sem tudtam. Ha mondjuk, ott a távolban ráakadnék egy hörcsögtáppal teli dobozra. Ha azon olyan betűcsoport állna, ami aranyhörcsög tápot jelent, akkor mindjárt tudnám, és nem kellene fáradságos – és meglehetősen hangos – munkával lyukat rágnom bele, hogy kiderüljön. Márpedig ahhoz, hogy valaki rájöjjön, a lárma milyen veszélyes lehet az ilyen, a szabadság földjére kiruccanásoknál, ahhoz még egy lisztkukac képzelőereje sem szükséges.
Nos, akkor miért is ne? Mi szól ellene? Szerintem semmi. Ekkor úgy döntöttem, hogy
MEGTANULOK OLVASNI.

 

104 komment

Címkék: könyv freddy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 09:15:33

Jé, nem aggódom, csak meglepődtem:) Viszont el is döntöttem, hogy kimerészkedem Lillával, hátha az utakon is egyedül leszek. Ha nem jönnék, tudod a dolgodat, remélem.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.07. 09:18:31

Én már kora reggel elementem, most értem haza, de mindjárt megyek tovább a védőnőhöz, aki majd csúnyán néz, hogy kövér vagyok, ami elég gáz, lévén, hogy amióta diétázom, azóta fogytam másfél kilót.. De az a mérleg mindig elég furán mér ott, egyrészt mindig többet mutat, mint amennyit bármilyen másik mérleg, ami tök rossz, lehetne, hogy inkább kevesebbet mutasson és akkor a védőnő tudná, hogy egy picit több, de nem stresszelnék szerencsétlen párát ( most épp engem:P), mikor így is az orvos, a labor, meg mindenki azt mondja, hogy nem szabad hízni..
másrészt nem csak többet mér, de nem is igazodik konzekvensen az itthonihoz, hanem mindig össze-vissza van az eltérés..


Egy barátunk ajánlott egy sportmasszőrt, akihez jár, mert a párom munkája baromi stresszes mostanában, oda mentünk reggel és engem is kezelésbe vett kicsit a végén, jááááááááááááj, eszméletlenül jó volt..:)

Megyünk is megint két hét múlva, de most már nekem is van saját időpontom..:P

2009.04.07. 11:19:48

@Nadine: nagyon ajánlom, hogy visszagyere épségben! azóta is azon töröm a fejem, hogy vajon, mi lehet a dolgom :)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.07. 11:28:19

na én meg csak be-be kukkantok mostanság, mert a "tavaszi nagytakaritás" nevű hadművelet végrahajtásán fáradozok. cspataim, egyenlőre hősiesen törnek előre több fronton is. most éppen a kamra selejtezése fázisban vagyok...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 14:58:58

@Jé: Ejnye, hát nem jegyezted meg???? A martonvásári kastély parkjában kell engem szerteszórni, ha elvesznék.

Viszont azt hiszem, rájöttem ma a Titokra (hogy miért fulladok le folyton). Kipróbáltam, kigyakoroltam (kb. ötezerszer), aztán nagy vagányan bementem a központba. És bár kétségtelen, hogy a körforgalmakat kimozogtam, de nem fulladtam le egyszer sem! Ollé!

@Bombadil Toma: Dicséretes dolog, de azért minket sem illik hanyagolni. Tisztára pasimentes övezet lett a Kifőzde. Maybachról még feltételezem, hogy otthonkában serénykedik, de hol vannak a férfiak???

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.07. 14:59:42

@Bombadil Toma: Ez minden jót ígér... :)

Sziasztok, megjöttem.
Halom angol volt. Még élvezem. Pláne, hogy tanerő reggel visz, mert kis falunkon keresztül repül autóval. A busszal 1ó 40perces utat 25 perc alatt abszolváltuk. Most így beszélek, mert szerintem a Honda Civic-hez a fentebb stíl illik. Kár, hogy hazafelé már nem élvezhetem a gépkocsival való közlekedés örömeit.
Elfáradtam.

@Nadine: Óvatosan!!! Mindenki más is!!! Elegem volt a veszteségekből és az izgalmakból, ezt már kifejtettem, úgyhogy csihi-puhi, ha rosszalkodtok!

2009.04.07. 15:25:09

@Nadine: jesszus, ez nekem valahogy kimaradt, de most asszimiláltam...
gratula egyébként a fejlődéshez!

...és tényleg: hol vannak a fiúk??

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 15:56:27

@fiam: Nálam óvatosabban senki nem vezet a galaxisban. Rajtam röhög az egész utca, mert indexelek, ha ki- vagy beállok a kertbe, ha egyetlen autóként elindulok egy baromi nagy parkolóból... Ott is bekukucskálok az utcákba, ahol nekem van elsőbbségem, és így tovább.

@Jé: Köszi, remélem, ez most már tényleg menni fog, és nemcsak véletlenül sikerült:)

2009.04.07. 16:22:11

@Nadine: attól tartok, hogy picit több önbizalom feltétlenül szükséges lesz...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 16:28:01

@Jé: Idővel megjön az is. Csak érezzem, hogy nem véletlenül sikerült elindulnom, és oda jutnom, ahová szerettem volna...:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.07. 17:37:28

Tök jó, hogy vezetsz, mész, majd lesz rutinod és repesztessz, mint a szél..:)

Voltam védőnéninél, meg pakoltunk az irodában, meg vettünk új szifont, mert úgy ítéltettem meg csodálatos feleségi mivoltomban, hogy kaptam ajándékba egy szipiszupi mosogatógépet, és emiatt át kellett kicsit építgetni a konyhát, és erre elromlott a szifon, és borzasztó büdös lett..

És majd még megyek is tovább tornázni..

Tisztára együttérzek a kisbabával, szerintem ezt direkt így találja ki a természet;) csak alvós, evős, meg wcre szaladgálós ösztöneim vannak így nap végére.. Tulajdonképpen, ha tudnám, hogy ha sírok, akkor egész nap ölben lehetek, azt is csinálnám, de kipróbáltam és nem jött be..:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 17:48:46

@Nadine: NEM véletlen volt ! :-)))

Kitűzted a célt, belevágtál… és SIKERÜLT!

Bocsika, tegnap több helyen is kellett volna megjelennem - egyszerre. De erről csak az utolsó pillanatban értesültem - így maradtam az eredeti programpontnál: Mrs. Mormogi-val próba. Bouna sera, Senorita…
Ollé!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 17:53:19

@nyuszómuszó: Nekem pl. a mosogatógép (kicsi) a pult tetején van, majdnem a mosógép fölött. Egy vízcsapra vannak rákötve, egy y formájú csővel. Egy ideje azzal boldogít a mosogatógépem, hogy a szennyes víz egy részét szellemesen áttölti a mosógépbe. Remek, hogy meregethetem ki a büdi vizet, ha mosni szeretnék! Úgyhogy nemcsak Te szórakozol ezekkel a masinákkal, nyugi:)

@Mormogi Papa: You are a dancing king?:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 18:01:09

@Nadine: Nem, de szeretnék :-))) A helyzet az, hogy egyre kevésbé, tekintettel a 33,3. % súlygyarapodásra. Amire (nekem) nem volt szükségem. Ismerek ugyanis más macikat, akiknek… hagyjuk.

Régebben tovább bírtam mindenesetre - szeretni most is szeretünk. Évente egyszer a jótékonységi bálra készülünk, jelenleg 11 párral (a tucatodik sajnos kiesett, ezért át kellett komponálni a formációt) és a Nagy Nap estéjén mi leszünk a produsszijóóó :-)

Eddig már egy tucatnyi évben csináltuk, van, aki velünk együtt :-) Persze a tantestületből!

MÁS:
Az a mosogatógép-reflux, vagyishogy a bemeneti nyíláson távozik a szennyvíz, az nagyon nem egészséges! Tudom, hogy tudod, de talán orv… szerelőt kellene hívni. Egy rendes mosogatógép nem arra ürít!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.07. 18:07:33

Nem, Mormogi papa köszi, ez nem az. A tömítés nem bírta, és nem volt a szifoncső vége sem elég flexibilis, ezért így, hogy szétszedtük és újra összeraktuk már elég laza lett az illesztés..

Ha a gép lenne rossz szerelőt hívnék én is, mert annyira nem bízom magamban, de gépészként egy rossz tömítéssel még megbírkózom.:D

A mosogatógép amúgy még nem volt beüzemelve, mikor az újbóli összeszerelés után már jött a büdös, meg a csöpögép..


De szépen megcsináltuk..:D

Végülis az informatikus férjem úgy döntött, hogy ő csinálja ő a férfi, de legalább elvitt vásárolni, és hallgatott rám, hogy nem ez a tömítés a szuper, hanem az a másik..:P Ez ám a bölcsesség, szerelős feleséget tartani..:)

Najó, nem csinálok úgy, mintha ügy lett volna, bár a hülye OBI tömítéseinél mindenhez valami annyira oda nem illőt ajánlottak, hogy sírni támadt kedvem.. Sok szegény, aki megveszi..:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 18:10:00

@Mormogi Papa: Egyszer volt itt egy szerelő, aki bekötötte, hát azt a kálváriát nem kívánom senkinek... Több órát - elnézést, de tényleg - pöcsölt vele, csöpögött a cső hátul, majd felszólított bennünket, hogy másnap hívjuk fel, és mondjuk meg neki, hogy csöpög-e még. Mondtam neki, hogy másnap nemzeti ünnepnap van. Azt felelte, nem baj, itt lakik egy köpésre, feltétlenül csörögjünk, mert ha nem működik rendesen, ő jön.
Másnap felhívtuk, hogy akkor jöjjön, mert ez továbbra is csöpög, mire erősen felháborodva közölte, hogy nemzeti ünnep van, és mit képzelünk magunkról, hogy ilyesmivel zaklatjuk ezen a napon... Nem hívtam többet, a cső meg nem csöpög. Viszont egy kis mennyiséget eltároz a mosógép dobjában:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 18:11:12

@nyuszómuszó: Bocsi, de én Nadine bajára írtam a szerelőt…
Csodálkozom, hogy az OBI-ban volt valaki, aki válaszolt egy kérdésre!
Én egyébként maszek szerelvényesekhez járok - talán éppen ezért. A környéken van három is, az egyiket a másik volt felesége vezeti :-)))
De a lényeg: a Hölgy is ért hozzá!
(Én sem vagyok vaskalapos :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 18:46:04

Tudorok, mi lehet az oka annak, ha az Outlook nem küldi és fogadja az üzeneteimet? Hibaüzenet nincs, egyszerűen elakad annál a pontnál, hogy "hitelesítés".

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 18:58:29

@Nadine: Ebben nem vagyok tudor, de régebben én is használtam az Outlook Mac-es változatát. Az új gépeken már nem ilyen van - részben azért sem, mert az említett program régebbi változata nem tudja kezelni a szolgáltatók által kitalált újabb hitelesítéseket…
A régebbi gépeken egy rendszergazda addig eljutott, hogy az ilyen fiókokat az Outlook leveszi, de üzenetet küldeni, azt nem…
PC-nél könnyű a megoldás (elvben), új programot kell telepíteni…

De nem akarlak ijesztgetni, talán másképp is megy, vagy csak betrottyantott a levelező szerver… nem az első eset lenne!

Ha végképp elakad, próbáld meg a
www.mail2web.com
oldalt újra (tudom, már ajánlottam) ha ismered a levelezőfiókod jelszavát - anélkül nem enged be. És mivel ez általános site, be kell írni a kukacot, meg ami utána jön…

Zuzuka 2009.04.07. 18:58:47

jóStét!
szegény Freddy, egész nap nem volt időm rá:(
de most pótolom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 19:02:56

@Mormogi Papa: Kösz, Mormogi, én azt szeretném, ha az Outlookom működne...:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 19:12:35

@Nadine: Mit válaszolhatnék erre, hogy ki ne hívjam Pálcika haragját?
(Bár látnám!)
Talán azt, hogy a "Sárga tengeralattjáró"-ban volt (talán Ringónak?) egy hordozható, zsebben elférő lyuka (a Lyukak tengerén tette zsebre) ami később igencsak jól jött nekik…

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.07. 19:19:42

@Nadine: Nézd meg, lehet, hogy a mosogatógép van rákötve.

Apukám virslit vacsizott. Juhé! Meg a levegőn volt szinte egész nap. A szobája ajtaját is nyitva hagyta, hadd áramoljon ki-be a friss levegő. A konvektort nagy bölcsen lejjebb csavarta hármasra :) :((((

Az egész faluban nem lehet megtermékenyített tojást kapni. Pedig csak 56 darab kéne. Szép jövőt látok magunk előtt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 19:32:11

Jó hír mindenkinek:

www.mult-kor.hu/20090407_elindult_a_szentendrei_skanzenvonat

Egyszer elmegyek és jól megnézem magamnak. Akinek van kocsija, annak van parkolóhelye is ott :-)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 19:33:49

@fiam: Miért pont 56? Örülök, hogy Apukád jobb hangulatban van.

Nem is meséltem, hogy ma nyertem egy kalkulátort! Életemben először nyertem valamit, méghozzá egy szerencsekerék megpörgetésével:) Pittyeg is, ha akarom...:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 19:38:57

@Nadine: Igazán gratulálok a lépegető kalkulátorhoz!
(Ha nem akar lépegetni, ugye, megteszed helyette :-)))

Zuzuka 2009.04.07. 19:42:43

Freddy ismét hozta a formáját, a FA az fa:)
és jön John... izgulok, nehogy öszzeszűrje a levet a mamival - hörcsögügyre gondoltam szigorúan:))

56-os tojások? gyanús
56-os csirkék? azok már nem fiatalok:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.07. 19:47:00

@Nadine: @Zuzuka: Először én is azt hittem, forradalmi csirkék vagy Neoex forradalmár. De pont ennyi tojás fér a keltetőgépbe. Egy ismerősünk szerint kelesztőgép :)
Apu jobb kedvének én is örülök, mégha átmeneti is (amennyire ismerem), de félreérti a tréfát az udvar fűtésével.
gratula a nyereményhez! Köpködd meg!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 19:51:37

@Zuzuka: Már miért lenne gyanús? Manapság az ellenkezője az :-)
45 után a zantif@… meg a Zelemállók szaporottak el, a kilencvenes években meg ők…
Mindennek megvan a maga ideje!

No, meg az is lehet, hogy van már négy, s az ötvenhattal akkor éppen hat van…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 19:54:53

7x8-as raszterrel működik a keltető? Mit nem tanul a zember!

Ha meg már a csirek sem fiatlonisták, mit mondjak én? Már jártam!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.07. 20:18:51

@Mormogi Papa: Ahogy számolom, igen :) Nem túl nagy, de szép :)
Pá-pá!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.07. 20:27:51

Jé, ennek a Freddynek klassz motivációja volt az olvasni tanulásra. Az embergyerekeknél is kéne valami hasonló. Mondjuk nem lisztkukacos konzervdoboz, bár ki tudja...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 21:13:14

Gyerekek, küldjetek már egy mailt nekem - bárki. Nem tudom, mi lehet a probléma, most újraindítottam a gépet, de továbbra sem küldi el a leveleimet, és én sem tudom letölteni az enyémeket...:( Arra lennék kíváncsi, hogy visszaküldi-e nektek a rendszer, ha próbáltok írni nekem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.07. 21:17:22

Mindegy, megpróbáltam a mail.t-online.hu-ra belépni, és az sem lehetséges vmi szerverhiba miatt, úgyhogy azt hiszem, hiába próbálkozom ma. Jó éjt, inkább kikapcsolok mára.

Zuzuka 2009.04.08. 07:57:57

jóüregg!
höhö, melléütöttem, de ez Freddynél aktuális:)@Nadine: na ugye, mi is az alvástól regenerálódunk, de fogalmam sincs hogyan:S, ezen már annyit gondolkodtam... néha

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 08:04:12

@Zuzuka: Na jó, de tegnap alig volt bekapcsolva a gépem... Mitől fáradt el, a tavasztól?:)

maybach 2009.04.08. 08:21:15

Jó reggelt kívánok!
Ha valaki lemaradt volna. Se a MU se a Villa nem tudott otthon nyerni.
De majd ma a Barca.

Zuzu!
Szerintem Freddynél még mellé se üss, mert itt többen megneheztelnek.

Nadine!
Nem lehet, hogy megint H.G. járt nálad?
Nézd meg a pénztárcádat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 09:00:46

@maybach: Igazad lehet... Elég gyanús alak:)
És Te élőben nézted a meccseket, hogy ilyen sokáig nem láttunk?

Zuzuka 2009.04.08. 09:05:06

@maybach: jajmárno! nem úgy gondoltam, mert szeretem Freddyt:) MU bajban van!

különben este írtam ide, és reggel nem találtam...
valami nagyon fontos volt az ablakpucolásról és tavaszi nagytakarításról, de már nem emlékszem kristálytisztán. lehet, hogy rábólintottam és el sem küldtem:)

maybach 2009.04.08. 09:10:21

Nadine!
Egyenlőre csak kósza vágyak.
Csónak javítgatásba bonyolódtam.

Zuzu!
A nagytakarítás mindig fontos.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 09:19:33

Ne is beszéljünk nagytakarításról. Sehogy nem akar összejönni. Dobozok, kutyák, macskák, kert, munka... mindenféle akadályozó tényező.

2009.04.08. 09:32:15

sziasztok!
a nagytakarítás nálam sem akar összejönni, de én csak a lustaságomat okolhatom emiatt. pedig lassan már nem lehet kilátni az ablakokon... :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 09:35:10

@Jé: Arra a szürke táblaszerűségre gondolsz, sűrűn hintve krémszínű festékpöttyökkel?

2009.04.08. 09:47:21

@Nadine: :)) a szürke táblaszerű izé stimmel, pöttyök nélkül. nálam még egy-két pókháló is van, de az már csak feldobja :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 10:00:13

@Jé: Akkor Te nagyon tiszta lakásban élsz. Nálam mindig iszonyat mennyiségű pók van, egyszerűen nem tudom megszüntetni őket. Porszívózáskor összeszedem az összes láthatót, két napon belül kiderül, kik voltak eddig elnyomva titkos sarkokban. Azokat is összeszedem, akkor kb. két hét kell az újabb generáció megjelenésének. Tudom, ez a kertes házzal jár, de azért nagyon idegesítő.

Zuzuka 2009.04.08. 10:26:56

@Nadine: a nagyapám szegény azt mondaná: a pók jó jel, azt jelenti száraz a lakás, és még szerencsét is hoz.
azt írtam este (titkosan), hogy készen vagyok az összes ablakkal, és 3 órán át takanyanyáztam. jöhet a nyúl!
Toma tiramisuja címlapos lett:)

2009.04.08. 10:32:24

mi a földszinten lakunk, ide is ki-be járkálnak a mindenféle bogarak. tavaly nyáron hangyákkal küzdöttem hetekig, de én nyertem!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 10:34:14

Remélem, a nagyapád jól tudta:)

Én egyelőre dobozolás közben (amíg szárad) pakolok, hogy aztán takaríthassak. Reménytelen.

Hol lett címlapos? Nem találom.

Zuzuka 2009.04.08. 10:35:29

@Jé: ehhehe, egyszer én is belefutottam, egész haciendát építettek a hangyák mire észrevettem. volt ott minden, hangya boy, hangya girl:)
mióta cicánk van, ilyen nem fordulhat elő, a muslincának is pusztulnia kell!

Zuzuka 2009.04.08. 10:37:21

@Nadine: reggel még megvolt... Lepsénynél:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 10:45:42

@Zuzuka: Nem mondod, hogy a macskád pusztítja a hangyákat? Nekem három van (sajnos, nem hangyából), de hol itt törnek be, hol ott. Persze, befújom rovarirtó szerrel, amitől döglenek is, de attól még bejönnek meghalni, bakker:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 10:58:13

Tényleg azok, Nyuszó, csak nincs időm végignézni. De tündéri mind!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 14:10:04

Ünnepélyesen bejelentem, hogy ezentúl nem az Index lesz a kezdőlapom. Ma kiverték nálam a biztosítékot primitívségben, igénytelenségben, mondjuk ki: szarságban.
Áttérek az Origóra, aztán meglátjuk.

2009.04.08. 14:10:35

@Zuzuka: én kapásból észrevettem, mert a rohadékok a konyhaablakon keresztül jöttek be. agyvérzést kaptam, mikor megláttam, hogy belepték például a mézesbödönt. szemét egy banda, na!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.08. 14:13:47

De az origo meg eleve egy kalap szar, ha már itt tartunk, annyival nézegethetnéd a plafont is..:P

Min sikerült így felhúznod magad?:)

2009.04.08. 14:13:53

mit olvastál, Nadine?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 14:39:57

@nyuszómuszó: A stíluson, konkrétan a címadásokon, a helyesírási hibákon, amik mostanra teljesen eluralkodtak az egész Indexen. Általános iskola negyedik osztálya a színvonal, de lehet, hogy akkor most túlosztályoztam őket. Hogy már a címekben is azt a szintet ütik meg (alulról), mint a Subba. Nehogy már egy hírportálnak szó szerint szarozni kelljen a címlapon, hogy rákattintsanak az emberek valamire... Ezt az én gyomrom már nem veszi be. Nincs mit csodálkozni a kommentelők stílusán, arra gyűlnek, amit adnak nekik. Elég volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 14:46:46

@maybach: :DDD

Szóval, nekem ez már olyan szinten az újságírás (hahaha) legalja, hogy bakker, inkább nem olvasok híreket, minthogy korán reggel azt tolják az arcomba, hogy "Karsai Zita kutyája élő adásban szart"... Vagy most beleolvastam a Horn Gábor-os cikkbe, és tizenhatszor leírják, hogy "bábú"... Ez tényleg általános iskola alsó tagozatos nyelvtan. Hogy mik azok a magyar szavak, amelyek rövid u-ra végződnek. Egyszerűen nem tudom elképzelni az indexes szerkesztőséget: kik írják a cikkeket, bakker, majmok????

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.08. 14:57:22

Ja, a helyesírás az teljesen botrányos..

Ha belegondolok, hogy az alkalmazottam, aki újságírónak nevezi magát a napi x cikkében fixen vét 30 olyan hibát, ami alsó tagozat végén már nem megengedhető (banális helyesírási hibák, helytelen ragozás, értelmetlen mondatszerkezetek tömkelege), nem is beszélve a tartalmi hibákról szinte minden cikkben, mikor olyan bődületes hülyeségeket írnak le tényként, hogy az ember esze megáll.. Hát, én húznék egy határt, és akinél ez gyakrabban előfordul, én bizony kirúgnám..

Nyilván a tematika, az felülről jön, tehát azzal nem lehet mit kezdeni, de a fenti dogokat én sem értem..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 15:32:23

@nyuszómuszó: Egyszer volt egy levélváltásom az Index olvasószerkesztőjével, amikor felvilágosított, hogy náluk, bizony, baromi iskolázott emberek ülnek ám, csak hát annnnnnnnnnnyira fontos, hogy a hírek azonnal az olvasók elé kerüljenek, hogy ez fontosabb szempont annál, hogy minden cikket lásson a korrektor. Kétségtelen, hogy Karsai Zita kutyájának szarása, vagy az SZDSZ papírbábus kampánya olyan, de olyan fajsúlyos és fontos információ, hogy nem tűrhet egyetlen perc halasztást a hír közlése. Ez kb. a napi híreik 88 százalékára igaz.
Nekem egyszerűen nem hiteles forrás egy olyan "újságíró", aki egyetlen mondatot nem tud leírni hiba nélkül. Könnyen megkülönböztethetők az elütések a helyesírási hibáktól, és náluk nagyon komoly bajok vannak ezen a téren. Ezt az igénytelenséget a gyorsaságra fogni, egyszerűen az olvasók hülyének nézésével egyenlő dolog. Teljes mértékben elsubbásodott, elblogosodott az Index, nem képvisel semmilyen értéket, véleményformáló erőt. Ennél az is többet ér, ha életem végéig kizárólag antikvár szakácskönyveket olvasok.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.08. 15:39:09

Na látod, az biztosan többet ér!:)

Annyit gondolkodtam, miért is nem próbál valaki egy komoly riválist indítani az indexnek..

A korrektor nélkülözése időhiány miatt meg egy hülyeség ilyen hatsoros cikkeknél. Mellékesen egy hatsoros cikkben átlagosan három hibát véteni elég gáz.. Kb annyi kéne, hogy az illető "író" hajlandó legyen a beillesztés előtt egyszer átolvasni a cikkét. Ezzel a stilisztikai hibákat rögötn ki lehetne szúrni, sé a helyesírási hibák nagy részét is..
A témák, hát igen, roppant fontosak..:P

A gyorsaságról meg.. A cikkek háromnegyede külföldi médiumoktól átvett nagyon rossz minőségű fordítás, több hetes késéssel.
Én kibírnék a magam részéről még húsz percet, de lehet, hogy azt sem bánnám, ha sosem lennének kész..:P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 15:50:39

@nyuszómuszó: Hát ez az... Jelentéktelen ökörségekkel töltik meg naponta a portált, a híradók meg veszik át tőlük a sok baromságot. Persze, rá lehet kenni a szokásos sablondumát, hogy ilyen hírekre kattintanak az olvasók, de ezt egész egyszerűen nem hiszem el. Olyan olvasók és annyian kattintanak, amivel megkínálják őket. Ha állandóan csak ez az igénytelen bulvármocsok ömlik az Indexből, akkor teljesen érthető, hogy szinte minden komment mocskolódó, durva, szívtelen, bármiről is legyen szó. Ja, ha nekik ilyen olvasótábor kell...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 16:18:21

Szép jó napot. Én is felhúztam magamat a "történelmi" portálon, ami az origó fióklapja. Legalábbis oda utalgat.
És nagyjából ugyanazért: válogatás nélkül mindenféle külföldi lapokról szedett "szenzációk" másodközlésben olyan hanyag fordításban, aminél már csak a helyesírás és a gépelés rosszabb…
És nem javítják! Utólag sem! Még hétfőn jelent meg egy írás Vesapsianus életével kapcsolatban, amiben ismét felbukkant a tévhit, hogy a "Pecunia non olet" azzal lenne kapcsolatban, hogy a vécéket adóztatta volna meg. Hát ez nem igaz. Azokra a kereskedőkre vetett ki adót (mondjuk ÁFÁ-t), akik az emberi vizeletet gyűjtötték eladásra. A vevők a kelmefestők és tisztítók voltak, akik az anyag zsírmentesítésére használták, mint könnyen hozzáférhető oldószert…
Ma másodszor írtam nekik, de a "komment" elküldése után csak egy felugró ablak tájékoztat arról, hogy a "szerkesztőség a hozzászólásokat előzetesen szűri…" ezért néhány perctől néhány óráig tartó türelmemet kérik. Namármost 48 óra is elmúlt közben, elküldtem újra, most kíváncsian várok…
(Hogy letegeznek, azt ne is mondjam!)
Korábban "érzékeny" hírekkel kapcsolatban pedig lezárták, nem lehetett hozzászólni!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 16:21:51

Na, miracle! Most jelent meg a hétfői kommentem, amiben még hiba volt: én a cserzővargákra emékeztem, de azóta utánanéztem. Egyébként lehet, hogy ők is használták…

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.08. 16:31:05

Nekem a kedvenc mai index-cikkcímem, ami amúgy főcímlap is volt, a "házasságban 5 év után kúrni már illetlenség".

Hát, mindenkinek egészségére..

Tényleg az van, hogy azért kattintanak az emberek ezekre, mert nincs kb. egyetlen másmilyen sem, és vannak még naiv próbálkozók, akik -mivel nincs más-, jobb híján az indextől várnák, hogy betöltse a régebbi funkcióját..


A férjem ki akar menni a Milan meccsre..
Mindezt csak abból tudom, hogy az imént közölte, engem nem visz magával.
Mikor megsértődtem (mert kit érdekel, de mi az, hogy nem visz), helyesbített, hogy csak az én érdekemben..
Azóta megnéztem, mennyiért óhajt jegyet venni és most újra morcos vagyok..

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.08. 16:36:19

Szervusztok!

Szerintem TOMA MA N+20 ÉVES!!!!!

Nagyon boldog-boldog, sikeres, egészséges hátralévő N+50 évet kívánok!
Felőlem akár sárga termókabátos wukiként is! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 17:04:04

@fiam: Fiam, igazad van, megnéztem az iwiwen. Bár kicsit úgy írtál, mintha be lenne rúgva a kezed.

BOMBADIL TOMA, ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG ERŐBEN, EGÉSZSÉGBEN, BOLDOGSÁGBAN, BŐSÉGBEN, ALKOTÓI VÁLSÁGOKTÓL MENTESEN, BARÁTOK GYŰRŰJÉBEN ÖRÖKKÉ!:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 17:58:20

Csatlakozom !

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, BOMBA-de-DILLO !!!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 18:06:00

@Nadine: Konk réten millen kilátásokra gondoltál?

(Bocsi, de el kellett mennem a fejemet megtömni, meg egyéb, kevésbé kellemes foglalatosságok mián is…)

Ami a cserzővargákat illeti, (mint arról Toma egyik kedvencében, a Sōgun -ban is olvashattatok) ők a középkorban a társadalom peremén vegetáltak, konkrétan a falu szélén, éppen az "illatos" mesterségük miatt… Csak az Észak-Amerikai indiánok (főként a síkságiak) voltak kivételek, egyrész, ott mindenki maga cserzette a bőrt (ráadásul a jó levegő nem hiányzott), másrészt ők egészen más cserzőanyagokat használtak. Mivel az volt a véleményük, hogy ha már a Nagy Szellem - kitől erre engedélyt kértek - megengedte nekik, hogy egy állat-testvérüket elemésszék, akkor igazán bűnös pazarlás volna, ha nem használnák fel a legkissebb porcikáját is… (Reménylem, hogy az ősmagyarok is ekként gondolkoztak).
Ebből eredően minden résznek kerestek (s találtak) felhasználást. A bőrt bizonyos (egyéb célokra használhatatlan) belső részekből készített krémmel kezelték, majd patakvízzel mosták tisztára…
Hau! Beszéltem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 18:18:39

@Mormogi Papa: Hát azokra, amik nem túl szép reményekkel kecsegtetnek az Origóra való áttérés kapcsán. De mindegy, mert attól, hogy az Origo sem vágyaim netovábbja, az Index még nem lesz igényesebb. Ahogy életemben nem vettem Blikket, Borsot és társait, úgy a neten sem akarok szemetet olvasni, na.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 18:25:52

@Nadine: Sosem veszek "házmesterújságot", bármilyen színűt…

Nekem már az is sok, mikor reggel betérek a kávé-cigaretta-csokoládé-újságos bodegájába a gyár bejáratánál, és ki vannak rakva a napi borz nadályok… Az ember nem állja meg, rátekint az újságnak látszó trágyákra (bocs) és elSzörnyella de Frász (ha csak ránézel, kitör a…)

Ebből az okból nem kérek támogatott szegényem ingyenújságjából sem, pedig szívesen adná…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 19:14:12

Útnak eredek hazafelé.
Legyetek "akármilyenek" :-)))

Ez Fiamnak szólt :-)

Pálcika 2009.04.08. 20:00:24

Szép estét!
éljen Freddy:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.08. 20:19:05

@Mormogi Papa: :)))

@Pálcika: Éljen Pálcika!
Éljen Mindenki!

@Nadine: Csak kicsit volt berúgva a kezem, de nem is berúgva, csak totál brutál reggel negyed hatkor kelni és az oskolában újra elismételni az Európai Unió mibenlétét. Ha nem lenne ilyen aranyos az előadónk, simán koppant volna a fejem az asztalon.
Ráadásul egyetlen szingli hímnemű csopitársunkat elvesztettük - munkát talált és többet nem jön. Most kinek húzzam be a hasam óriási erőfeszítések árán??????????? És kinek bajusztalanítsak???????? Sőt, már szemöldökszedésen is gondolkodtam, de Fruzsi túlságosan vérszomjasan méreget és sürget, hogy kerüljek a keze közé.
Amúgy ma mindenki nagyon álmos volt. Ültünk szépen egy sorban, pipik, tyúkok vegyesen és üveges tekintettel meredtünk a mi Marcink helyett a mi Istvánunkra. Szerintem észrevette.

maybach 2009.04.08. 20:29:16

Jó estét kívánok!
Nehogy a sok igénytelenség miatt megfeledkezzetek a Barca meccsről, hé!
Toma!
Isten éltessen!

Mormogi!
Oda kétszer én is írtam. Az első nagy nehezen, a második sosem jelent meg.
Semmi durvát nem írtam. Ritkán is szoktam.

Pálcika 2009.04.08. 20:32:33

óóóóó,és éljen Toma!!:))))
Pálci most legszívesebben azt mondaná,hogy boldogszülcsinapcsit de mivel tudja,hogy Toma nem szereti ezt a csacska csacsogást ezért azt mondja:TOMA,ISTEN ÉLTESSEN!!!!!!:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 20:53:30

@fiam: Addig örülj, míg nem kaptok egy tibort.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 21:03:59

@fiam: Csak pozitíve :-)))

@Nadine: Font pordítva?

@maybach: Tapasznyaltam - valóban nem szoktál olyat írni. Dulvát cak a balcálól lehet ilni :-)))

@Pálcika: Igen, éljen TomaIsten is!

Mottó: Találkoztam lendes Tibolokkal is...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.08. 21:11:18

@Nadine: Jó, akkor addig örülni fogok :)

@Mormogi Papa: Ez így van. Majdnem kioltottam magam, mert azért volt elég negatív is...

Szerintetek létezik refluxos tehén (én most nem számítok bele)?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 21:15:30

@fiam: Amennyire egy csekély értelmű Mormogiensis tudása terjed, a teheneknél a felböfögés abszolút normális dolog - mintha a kettős gyomorhoz lenne köze, meg az étrendjükben túltengő cellulózhoz a többszöri rágás...
Mivel az ember erre nem képes, nem ehet füvet például.
(Nem arra a fűre gondoltam!)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.08. 21:26:20

@Mormogi Papa: Egy aranykalászos gazdát kérdeztem, hogy a kérődzés mellett szenvedhet-e egy tehén refluxban. Most is töri a fejét :) Persze előtte elmondta a véleményét a gondolataimról. Nem volt túl hízelgő. Problémafelvetésben mindig nagyon jó voltam.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 21:38:18

@fiam: Isten tartsa meg a jó szokásod!

Egy jó felvetés felér két év kutatással...
(Nem beszélve arról, hogy a kutatásnak feltehetően valami célja, más szóval prekoncepciója vagyon. :-((()

Pálcika 2009.04.08. 21:40:14

olvaslak benneteket de olyan álmos vagyok,hogy nincs erőm még írni se (a függönymosásról már nem is beszélek)pedig annyi hozzáfűzni valóm lenne.....
szép álmokat mindenkinek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.08. 21:49:30

@Mormogi Papa: Azon is elgondolkodtam, hgy ebben az ínséges világban nekünk is hasznos lenne egy kis kérődzés. Megspórolhatnánk a vacsorát. Ha volt mit ebédelni :)

@Pálcika: Akkor legközelebb, mert kiváncsi vagyok a hozzáfűznivalóidra. Neked is szép álmokat.

Úgy tűnik, Toma mulat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.08. 21:52:49

Szerintem Toma már a hétvégi ereszdelahajamat készíti elő. Bár esetében ereszdelaszakállamat lesz.

Én viszont felborulok. Nem tudom, a telihold teszi-e, de már nemcsak a szemem bandzsít, hanem minden ujjam is. Jó éjt, szép álmokat!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.08. 22:16:28

köszönöm mindenkinek!:)))

a mai napra való tekintettel, felfüggesztettem a nagytakarítást. az ember mégsem takaríthat egész nap a születésnapján... így sehol sem tartok még, természetesen:((
csak most tudtam benézni, mert felugrott hozzám, pár barátom, elsörözgettünk, meg dumáltunk.

@Nadine: sajnos a hétvégi ereszdelahajamat elmarad, vagyis el kell tolni egy-két hetet, mert többen is jelezték, hogy húsvét miatt nem tudnának jönni... így szombaton, csak pár baráttal sütögetünk (ha már rákészültünk), de nem az lesz a "hivatalos" buli:))
ja, és a szakállam, már csak borosta. lekaptam egy szakállnyíróval:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.08. 22:40:00

Ünnepeltnek, ünnepelteleneknek egyaránt szép álmokat!

maybach 2009.04.08. 22:48:53

Jó estét kívánok!
Barca csinált egy egy félidős fiestát.
A Bayernnel megutáltatták a focit.
És kiválló magyar szakértőnk magyarázza a Barca játékát. Annyira szép.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 23:15:54

@Bombadil Toma: Ugye, nem teszed meg velem, hogy egyedül hagysz a szakállammal? Már olyan régen megvan...

@maybach: Ezexerint volt barcogás :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.08. 23:20:29

@fiam: ...és a lepelteleneknek is :-)

(Akiknek nyitott ablaknál és takarózatlanul is melegük vagyon.)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.08. 23:28:59

@Mormogi Papa: ősszel újra megnövesztem:))

@maybach: én ezeken a "szakértőkön, olyan jókat tudok vidulni. mikor megmondja, ő mit csinált volna az edző helyében...:))


jó éjt mindenkinek!
süti beállítások módosítása