Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2008.12.30. 05:00

Janikovszky Éva: Égigérő fű (részlet)

− Szegény néni! – sóhajtotta Síróbaba. – Vajon mivel keseríthették meg annyira, hogy nekünk oda kell szállnunk?
− Ide figyelj, Síróbaba – mondta Misu –, én azt hiszem, hogy ti nem fogtok igazán szállni, mert az Új lakótelep gyalog is csak tizenöt percre van innen, és autóbusz is jár oda. Azt csak úgy szokás mondani, hogy valaki kiszáll valahova, hogy ott valamit megnézzem.
− De hiszen ennek semmi értelme! – csodálkozott Síróbaba.
− Hát nem sok – ismerte be Misu. – De tudod, hogy a felnőttek szeretnek mindent másképp mondani.
− Persze hogy tudom – Síróbaba most már úgy beszélt Misuval, ahogyan csak az egészen jó barátok tudnak egymással beszélgetni. – Mit gondolsz, az a csúf példa, az nagyon borzasztó?
− Példátlan csúfság – igazította ki Misu, és egyszerre mehetnékje támadt. Hiszen ha tovább beszélget Síróbabával, akkor nem lesz délutánra példátlan csúfság, és fuccs az egész titoknak!

Rohant vissza a műhelybe, ahol Poldi néni és Dezső bácsi szorgalmasan lyukasztgatta a szalmaszálakat.
Nem volt valami szapora munka, és Dezső bácsinak abba is kellett hagynia, mert jöttek a kutyák. De Misu olyan komolyan vette a dolgot, hogy ma még a buldoggal sem fogócskázott.
Jócskán elmúlt dél, mire Poldi néni letette a hetvenhatodik szalmaszálat, Misu pedig a hetvenhetediket.
Most már nyugodtan szünetet tarthattak.
Amikor Misu kiment az udvarra, legnagyobb meglepetésére Síróbabát a nyitott ajtóban találta, igaz, hogy a küszöbön belül. Onnan figyelte a szürke macskát.

− Felbontottad a kulcsos borítékot? – ámult Misu. Furcsa volt a kislányt így a földön állva látni, és nem a magas ablakban.
− Nem kellett fölbontani – magyarázkodott Síróbaba –, tudod ma reggel Kamilla néni annyira sietett, hogy a vonatkisiklást és a bankrablást is csak reggeli közben mondta el, és a kulcsot is elfelejtette lezárni. Kár, hogy ez a szürke macska kórt okoz, olyan jó volna megsimogatni.
− Csudát okoz kórt – kapta föl a macskát Misu –, én mindennap megsimogatom, és semmi bajom.
De a máskor olyan barátságos szürke macska most kapálózott Misu karjában, és mindenáron vissza akart menni a földre.
− Tedd le, Misukám – szólt rá Poldi néni, aki egy egész tálca lekváros kenyeret hozott. – Nemsokára kiscicái lesznek, és ilyenkor nem szereti, ha fölemelik.

Poldi néni egészen természetesnek vette, hogy Síróbabát kint találja az udvaron. Kezébe nyomott egy lekváros kenyeret, és megkérdezte:

− Mondd, kislányom, te sem tudod, hogy mekkora lehet egy kerti törpe?

Síróbaba véletlenül tudta, mert náluk otthon a szomszédban volt egy, és az éppen akkora, mint ő. Poldi néni alaposan szemügyre vette a kislányt, és elégedettnek látszott a mérettel. Aztán megkérte, hogy lépjen egy kissé hátra, aztán meg előre, jobbra.
Síróbaba szófogadóan lépkedett előre-hátra, amíg Poldi néni rá nem kiáltott:

− Nagyszerű! Ott fog állni!


Aztán elmesélte Síróbabának, hogy Poldi bácsi ma a főparkigazgatóhoz ment díszegyenruhába, és hogy a főparkigazgató egy kerti törpével fogja megajándékozni Poldi bácsit nyugdíjba vonulása alkalmából.

− Mit is írnak a talpára? – fordult Poldi néni Misuhoz.

− Azt írják a talpára, hogy negyvenkét év hűséges szolgálata jutalmául – segítette ki Misu, és Síróbaba szolgálatkészen felemelte piros cipős lábát.

Poldi néni és Misu egymásra néztek; ekkora talpra bizony még két év sem fér rá, nemhogy negyvenkettő. A kerti törpéknek remélhetően nagyobb a talpuk.

− A kerti törpék nem füvön szoktak állni? – kérdezte Síróbaba.

Poldi néni kuncogva a szája elé kapta a kezét, szakasztott úgy, mint délutánonként, amikor összenézek, aztán megkérdezte Misutól:

− Mit gondolsz, tud ez a kislány titkot tartani?

Misu buzgón bólogatott. Hiszen ő is csak azért akarta Síróbabának elmesélni a titkot, mert látta rajta, hogy csuda titoktartó. Mégis szerencse, hogy nem mesélte el, mert abban azért nem volt biztos, hogy Síróbaba azt is titokban tudná tartani, hogy egyszer már elmesélték neki ezt a titkot. Ahhoz túl kicsi.
Poldi néni behívta Síróbabát a szobába, Misut pedig a repkényes ajtó elé állította őrködni, nehogy valaki váratlanul benyisson, amíg a titkot meséli.
Elég sokáig állt ott, mert Poldi néni szerette hosszasan mesélni a titkot, ha már egyszer rászánta magát.
De végre Síróbaba kiszaladt az udvarra.

− Csuda jó titok – mondta Misunak, és egészen piros volt az arca, de nem a sírástól. – Ilyen jó titkot még nem is hallottam.
− Még lehet, hogy hallasz jobbat is – válaszolta rejtélyesen Misu, és ment vissza a műhelybe, mert ahhoz, hogy Síróbaba még jobb titkot halljon, még nagyon sok szalmaszálat kellett keresztbe kilyukasztani.

 

A százhuszonegyedik szalmaszálnál tartottak, amikor Kamilla kisasszony váratlanul hazaérkezett.
Senki sem számított rá, hogy ilyen korán jön, talán csak Síróbaba, mert szerencsére már becsukta az ajtót, ablakot.
Poldi néni és Misu rémülten nézett Dezső bácsira, aki azonban most sem veszítette el a fejét. Hiába, jó az, ha van egy lovas katona a háznál, aki a legnehezebb helyzetekben is feltalálja magát.

− Te most felpattansz Ráróra – adta ki a parancsot Misunak –, várj csak, lejjebb csavarom az ülését, hogy leérjen a lábad. Poldi néni addig becsomagolja a kész szalmaszálakat, és mire Kamilla kisasszonyék elindulnak, te már vissza is fordultál Bertamamától. Én közben értesítem Oszkárt.

Így is történt.

Mire Kamilla kisasszony végigvezetette a sárga kőkockás udvaron Síróbabát, már mindketten messze jártak. Addigra Misu az Új lakótelep I. tömb 2. házának 3. lépcsőházában rohant fölfelé, Dezső bácsi pedig a Brenner Oszkár szenespincéjébe vezető lépcsőn ereszkedett óvatosan lefelé.

Így egyedül Poldi néni látta, hogy micsoda szép piros kalapot visel Síróbaba.

 

284 komment

Címkék: janikovszky éva égigérő fű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:18:21

Itt is megy tűzijáték ezerrel. A majdnemszomszédban hollandok laknak ill. olykor idejönnek. Náluk már hagyomáanyos, hogy lövöldöznek. De még rengeteg helyen. Tiszta világos az égbolt. Mondjuk egy szál fürdőköpenyben marha hideg van kinn.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:18:49

Ezért csodálkozom, Toma. Ez nem egy pénzes környék... Az íróasztalom fölötti ablakon át látom, ahogy negyedórája megszakítás nélkül lövik fel őket...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:20:12

Már a második pohár pezsgőnél tartok. Neoex igen szúrós szemmel néz rám. Kiküldöm fagyoskodni :) Azaz gyönyörködni a parádéban :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:25:11

na most már alábbhagyott.

@fiam: én meg a negyedik pohár bornál:)) de engem ne küldjél ki, nagyon hideg van.

2009.01.01. 00:25:45

törném le a kezét az összes petárdásnak, tüzijátékosnak!
fiam, szerintem igyál még egy pohárral és fogd a nyuszira :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:27:11

Fiam, és muszáj Neónak egy szál fürdőköpenyben "gyönyörködni"? Hát miért vetted el annak a szegény embernek a ruháját?

Jé, nem én voltam!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:27:41

most áttértem egy olasz kávélikőrre. latte macchiato. klafa!:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:29:15

Toma, nem lesz baj, ha kevered őket?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:30:44

@Bombadil Toma: Maradhatsz, csak ne hagyd alább, bármit is csinálsz :DDD

@Jé: Jó úton haladok a pezsgősüveg felé. Nem akartam, mégis iszom :)

@Nadine: Hogy miért vettem el? Erre most nem válaszolok :)

Fruzsi most hívott. Mindenkit puszil. Nadine, köszöni a köszöntést.

Szerintem majd még leszek. Most megnézem, Neoex mit visel a fürdőköpenye alatt :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:33:51

Fiam, Te egyre pajzánabbnak tűnsz. Már a "vágybeteljesítő" új év is elég erotikus volt, de ez...:)))

2009.01.01. 00:36:34

Fruzsit mi is pusziljuk!

Toma szép színeset fog rókázni hajnalban, ennél nagyobb baja nem lehet :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:40:37

Toma, hosszú még az éjszaka. Pláne egy éjjeli bagolynak, akarom mondani, Micimackónak:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:54:18

Na, itt most kezdenek csendesedni a puffogtatók... A fekete macskám eltűnt odakint, a másik kettő meg nem meri kidugni az orrát a házból. Pumi időnként előbújik, de aztán újra rejtekhelyekre bújik, fogalmam sincs, hová. Nagyon érzékeny lehet a hallásuk ezekre a zajokra, látom, ahogy rettegnek. Érdekes, hogy Stefit viszont mennyire nem izgatja a dolog. Itt vagyok, tehát nyugi van:)

2009.01.01. 00:58:02

jé, itt is elhallgattak! de jó, csönd van...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:59:45

egyszer volt a discoveryn hogy hogyan halják az állatok a környező zajokat. brutális volt. egy sima zacskó zörgését úgy érzékelik, mint mi egy egy tányér kőpadlóra ejtésének a zaját.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:06:29

Igen, én is úgy tudom, hogy kb. harmincszorosra felerősítve hallják a zajokat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:07:18

Kár, hogy az a kutyás sorozat nincs már - legalábbis nekem. Tudod, Toma, ahol a Domina nevelte a kutyákat. Rengeteget tanultam belőle.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:07:25

@Nadine: Jó, jó. Csak a hagyományos újévi beszélgetésre utaltam :)

@Jé: :DDD

@Bombadil Toma: Színes cerkákról álmodsz, max., igaz?
Az állatok és a zaj kapcsolatán már én is sokat gondolkodtam. Szerintem a hajók, fúrótornyok a vízben/alatt, a repcsik a levegőben... hát, előbb-utóbb agresszívak lesznek velünk, ahogy már egyre több elefánttámadás éri a turistákat Afrikában. Meg tudom érteni az állatokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:10:28

Ne haragudjatok, de úgy kell nevetnem!
Ez nem a felvetett témával kapcsolatos. Csak úgy.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:11:13

De azért Nadine-t dominaként elképzelni nem olyan rossz :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:12:53

A barátikör.com-tól kaptam gratulációt szülinapom alkalmából. Vagy késtek hét és fél hónapot vagy négy és féllel megelőztek mindenkit :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:13:53

Fiam, nem domináskodást tanultam a műsorból!:))) Kutyanevelést:)))

A mi köreinkben mást hívtunk cerkának. De az nem színes:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:19:31

Na, amilyen az én formám, reggelig az előző kommentemet mutatja majd a Friss kommentek:)

2009.01.01. 01:23:05

oké, most már én is röhögök, de én a felvetett témával kapcsolatban :D

Toma, betévedtem a galériádba és elméláztam a képeid felett. nagyon klasszak. főleg a kapcsolat című tetszik

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:23:49

ezen a cerkán én is elakadtam:DDD

@Nadine: néha-néha ismétlik, általában délelőttönként. de aszem a natgeo. vagy viasat expl. van most a kutyaváros című sorozat, azt is érdemes nézni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:25:39

@Jé: miért eddig nem is láttad? mostanában frissitettem, és betettem a legújabbakat:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:25:42

Jé, melyik témára gondolsz?:)

Toma, most nincsenek ilyen csatornáim. De ezek szerint egyféle módon értelmezzük a cerkát:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:26:11

Nadine, pedig tanulhattál volna. Az a nő fenemód befenyítette a családot is :)
Én költőtől idéztem a cerkát, bár a vers címében ceruza szerepelt, az igaz :)
Tudd be a fiókos vírusomnak, meg a megkezdett harmadik pohár pezsgőmnek :) Hogy én hogy szédülök!?
Már a kekszes zacsit sem találom. Legyengülök végképp :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:28:08

Most végigsöpört rajtam egy újabb nevetőhullám.
Remélem a hullámot senki nem érti félre :DDD

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:28:34

mostanában azon gondolkodtam, hogy ha továbbra sem jelentkezik a megrendelő az akvarellekért, akkor a blogban csinálok egy licites árverést:)) hátha valakinek kellenek...

2009.01.01. 01:30:09

@Bombadil Toma: pfff, kikapok, ha nem...? :) bocsi :/

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:30:56

Akkor mégis csak ki kell rabolnom egy bankot. Vagy kettőt. Lányok + Maybach, fel a rózsaszín símaszkokkal!

Fiam, ha nem a nevető hulládra gondoltál, akkor nem értjük félre.

Jé, az említett kép nekem is a kedvencem. Lehet, hogy nem is bankot kéne kirabolni, hanem Tomát!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:32:07

@Bombadil Toma: Jó ötlet.
Engem az (is) érdekelne, hogy ha nem kaptad volna a megrendelést, akkor min dolgoztál volna? Volt valami (-k), amit/amiket félreraktál emiatt?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:32:15

én a lagzilajcsin szocializálódtam, és ott a cerkát a csíkos gatyában tartották:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:35:36

@fiam: vannak nekem kersekedőim/galériások, akik mindig viszik tőlem folyamatosan, amit éppen festek. azokat kellet hanyagolnom. most meg válság van, nekik sem megy, nem rendelnek képeket, a meglévő készletből dolgoznak:((

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:35:46

@Bombadil Toma: Akkor Te is kemény vagy, mint a Modern Talking. A keményet kéretik nem félreérteni!!! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:37:22

Fiam, most, hogy így felhívtad rá a figyelmet, nyilván senki sem érti félre. Megyek, lekörözlek pezsgőileg. Mintha lassabban tudnék gépelni, érdekes!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:37:41

@Jé: bizony! tessék folyamatosan "képben lenni" és látogatni mindannyiunk blogjait!!:))

2009.01.01. 01:39:55

bakker, kerítenem kell egy üveg pezsgőt! túl józan vagyok ehhez a társalgáshoz :))

@Bombadil Toma: rendben, összekapom magam. idén jó kislány leszek, megígérem :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:40:51

@Bombadil Toma: Szerettem volna követni Anyuék példáját, akik vásárolgattak festményeket, de "csak" egy Borsos miklós rézkarcot, meg néhány amatőr festő képét sikerült begyűjtenem. Mind ajándék volt :)
Nem tudom, mennyire értékes, van egy Duray festmény, egy Görög Rezső rézkarc és egy Csák vagy Csík festmény. A Durayt tudtam megnézni, elég szórt az értéke, 80.000 Ft és kétmillió között is mennek el képei. A többiekről hallottál?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:43:47

sorban jönnek a verses sms-ek amiktől nekem a szőr feláll a hátamon...elhatároztam, hogy aki ilyet küld annak nem válaszolok. eddig direkt csak annyit írtam vissza a kilométeres versekre, hogy "neked is buék!":))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:44:38

Fiam, én csak Bors Mátéról hallottam.

Jé, honnan szerzel pezsgőt? El kell zarándokolnod a hűtőig, vagy egy éjjel-nappaliig?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:48:09

@Nadine: Borsos Miklós szobrász volt, de készített néhány rézkarcot is. A feleségével szépen éldegéltek. Aranyos bácsi volt emberként is. Bár Karinthy Ferencnek nem nagyon tetszett az az "emlékmű", amit az édesapja sírjára alkotott. Ha jól emlékszem :)

@Bombadil Toma: Toma, benned tényleg elveszett nem is egy költő :DDD

Jé, bárhonnan, de keríts! :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:51:20

@fiam: kortárs görög rezsőről hallotam. a duray, gondolom tibor, képek, meg aukción is szoktak lenni. borsos rézkarcom nekem is van.
a rézkarcok sajnos nagyon divatfüggőek, ha valakit időlegesen felkapnak, annak a rajzai 50-100 körül mennek, ha éppen nem menő, akkor 5-30 között mozognak.
a festmények külön téma. a galériás ad érte annyit amennyit gondol, hogy van benne, az aukció meg tiszta gengsztervilág. ott vágnak át ahol lehet...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:52:47

Toma, testvérem! Én is így szoktam csinálni... De tényleg nem tudok ilyen versikéket. És nem is fogom gyűjteni őket ezentúl sem...:)

Fiam, nekem Bors Máté szimpatikusabb. Ott Sztankaynak még nem volt olyan műfogsora, ami miatt alig tud beszélni. És Antal Imre sem az orráról volt nevezetes...:)

Egészen kellemes zenék mennek a kabaré óta ezen a csatornán. Tán rászokom...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:54:34

festményt csak az esztétikai élvezetből szabad gyűjteni, befektetésként soha. aztán, majd az unokáidnak talán szerencséje lessz velük:)))

2009.01.01. 01:56:16

nemtom, lehet, hogy van raktáron. egy időben a nagynénéméktől minden alkalomra azt kaptunk. ha nincs, akkor bakfitty, mert én ilyen hidegben ki nem megyek sehova! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:57:13

@Bombadil Toma: Igen, Tibor. Persze nem adnék el egyet sem, de nem árt tudni, hogy mennyit érnek :)
Köszi a tájékoztatást.

@Nadine: A csatornán ragadtam én is :) Ja, elég furin beszél Sztankay és még annál is furibb tárgyakat reklámoz.
Most megyek, ne haragudjatok, egyszerűen felborulok. Nagyon maradnék, mert írhatnékom, meg nevethetnékem van, de nem birom az alkoholt :)
B.Ú.É.K.! B.Ú.É.K.! B.Ú.É.K.!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:01:26

én is egy időben sorra kaptam a pezsgőket ajándékba, mire sikerült mindenki fejébe vernem, hogy nemhogy meginni nem tudom, még a gondolatától is rosszul leszek. azóta végre bort kapok:)) tegnap sikerült az utolsó üvegtől megszabadulnom, a szomszédnak ajándékoztam:)) pedig csupa jó márkájúakat kaptam, cinzano, martini stb. pezsgők, még sajnáltam is volna, ha tényleg nem utálnám ennyire...

Halvány Görény 2009.01.01. 02:05:01

Hahó, Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:05:31

Fiam, nevetgélj csak, BÚÉK!:))) Holnap majd nem nevetgélsz, mikor megtalálod Neót fürdőköntösben, a ház elé fagyva...:)

Toma, egy időben sok pezsgőt ittam, aztán semennyit, mostanában viszont egyáltalán nem veszek alkoholt. Ezt az egy üveget kaptam, nincs is más itthon, nem tudtam volna mivel koccintani...

Tiborokkal vigyázni!!!

2009.01.01. 02:05:47

hehe, győztünk! :)
Toma, én is utálom a pezsgőt. de rájöttem, hogy almalét kell beleönteni, és akkor nem érezni annyira, hogy milyen szar íze van, és nem is üt akkorát.

fiam: búék!!

2009.01.01. 02:09:32

szia, HG! neked is búék!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:11:34

HG, nem hiszek a szememnek!:))) Hát szilveszter kell ahhoz, hogy benézz, bakker! BÚÉK Neked is, Kálmánt is csókoltatjuk!

Jé, ezt most hallom először... Nem mintha lenne itthon almalé:) Különben is mindjárt elfogy a pezsgő.

Gyerekek, a legjobb szilveszteri műsorok a kis tévéken vannak. Most láttam egy Milán névre hallgató, szerintem parókás, hihetetlenül beszédhibás (illetve befédhibáf) fiatalembert valami latint énekelni playbackről, de nem sikerült neki. Mármint együtt énekelni a magnóval:) És Fásy Ádám is úgy néz ki, mint önmaga marionett-paródiája. Hihetetlen, 2009-ben:)))

Halvány Görény 2009.01.01. 02:19:25

régen voltam valóban, nem vagyok lelkesállat, szégyelld magad hg. csináltam 2009-re fogadalmat is, de most először olyant, amit szeretek, nem pedig azt amit kellene :)

2009.01.01. 02:20:15

oké, tudom, hogy ez picit furán hangzik, de egész ihatóvá teszi a pezsit.

én nem merem bekapcsolni a tévét...:/

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:20:49

a filmplusz is rányúlt a tuti filmre. ott a "gyilkos bohocok az űrből" című abszolút zsé film megy:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:21:38

Halovány, mesélj! Milyen fogadalmat tettél? Az mondjuk, nem is érdekel, amit kellene, olyan mindenkinek sok van...

Jé, én most fél szemmel a Sin Cityt nézem.

2009.01.01. 02:22:36

ez most halál komoly? mármint a film címe? jaj!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:22:57

Az hogy lehet, Toma? Nálam azon megy a Sin City.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:23:08

@Halvány Görény: helyes, azokat könnyebb is betartani.
én is megfogadom, hogy hízok még pár kilót, nem eszek többet kelbimbót, és nem iszok pezsgőt...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:25:49

@Jé: tök komoly:))

@Nadine: ja tényleg! az MGM-en megy a tutifilm

Halvány Görény 2009.01.01. 02:28:19

megfogadtam, hogy eszement sokat fogok gitározni meg focizni idén.
a filmpluszon igazi kincseket lehet találni, ha egy kicsit odafigyel az ember. a zombikutyák támadásától a vérengző selyemhernyókig. azért kicsit elkezdett izgatni ez a dolog, most már akkor tényleg 2009 van?

2009.01.01. 02:28:25

Nem baj, Nadine, ez ilyenkor így van rendjén!

Toma, és mit csinálnak a bohócok? azon kívül, hogy gyilkolnak? egyébként sajnos nem tetszik a fogadalmad. bocs, de mi bajod a kelbimbóval?! :)

2009.01.01. 02:29:36

vazz, vérengző selyemhernyók! :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:33:09

@Jé: ne akard tudni! űrlények cirkuszi bohócokként gyilkolják a népet...
a kelbimbót tudom nélkülözni az étrendemből:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:33:43

HG, gitááározniiii??? Ez új nekem. Tessék ezt egy csöppet részletezni.
És igen, én sem hittem volna, hogy megérem, de 2009 van. Jártam egy számomra hiteles embernél a nyáron, amikor azt hittem, megdöglök, és azt mondta, januártól egy végtelenül harmonikus időszak kezdődik. Ezért tartottam ki kizárólag. Hátha nemcsak ígéret volt:)

Jé, ez egy kertész számára ijesztően hangzik. Van eperfám, azon simán tenyészhetnek:)

Halvány Görény 2009.01.01. 02:40:02

nincs mit részletezni rajta, sima hobbi. :)
és azt is mondta, hogy melyik év januárjától?
selyemhernyóktul nem kell félni, se egy normális útibeszámolót, se egy szalvétatechnikával (?) készült díszdobozt, de még egy rendes rizottót se tudnak összedobni. nem konkurrencia :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:43:21

HG, mégis milyen műfajban? Tényleg érdekel... Sosem tudni, hol akad az ember egy jó kis gitárosra:)

Nem félek én semmilyen hernyótól. Annál sokkal komolyabb szörnyek támadnak meg néha...

2009-ről beszélt egyébként. Merthogy azzal nyugtatott, 2008 nemcsak nekem volt ilyen iszonyú nehéz. A legszörnyűbb évem volt, mind közül. Pedig ott figyel még másik 39:)

Halvány Görény 2009.01.01. 02:53:28

jajjaj, hobbistánál nincs műfaj, focit kérdeznéd, hogy milyen poszton játszok, azt se tudnám mondani, csak lemegyek a haverokkal aztán játszunk. ezt meg többnyire egyedül, szeretett zenéket próbálok megtanulni, aztán ennyi. sajnos nem vagyok gitáros :)
indulj el akkor felfele ágon, még nem olyan sok az, hogy ne lenne érdemes :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:01:43

HG, ki tudja, mennyi van még az embernek, ugye. De nagyon igyekszem, hogy azt más hozzáállással töltsem, mint az eddigieket. Kénytelen leszek, különben nem lesz mit számolgatni:)

Nem baj az. Lényeg a zenélés vagy mi a szösz.
Elfogyott a pezsgőm.

2009.01.01. 03:02:02

kedves mindenki! én lekonyulok, jók legyetek!
és még1x búúúúúúúúúúúúúúúúék!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 03:03:07

na itt vagyok, csak bedobtam pár falatot, meg töltöttem még egy pohár bikavért magamnak

Halvány Görény 2009.01.01. 03:04:24

jééjt jó, akarom mondani jóéjt jé :)

nadine, rólad nem tudom eldönteni, hogy most milyen hangulatban vagy, pedig az alkohol állítólag felerősíti azt, de mégse megy :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:09:15

HG, mert szörnyen titokzatos vagyok:) Egyébként vigyorgok, mint a tejbe-tök, csak néha tele könnyel a szemem. De mivel tavaly ilyenkor sírtam egész éjjel, mint a záporeső, ez mégiscsak haladásnak tekinthető:)

Aludj jól, Jé betű! És gondolj arra, hogy jövőre minden csak jobb lehet. Én például kaptam egy ajtót az új házamhoz, meg egy saját tengert. Ki tudja, rád mi vár?:)

Halvány Görény 2009.01.01. 03:13:06

akkor én azért nem tudom, mert te sem tudod, így oké :)
a minden csak jobb lehet nem elég jó, mert közvetett módon ilyen passzivitást érezni ki belőle, hogy majd "magától" megjavul, nem? meg köll javítani. kálmánom is mindig ezt mondta, ha valamit elrontottam, ezt meg köll javítani. igaz, hogy ő néha ütött is mellé. mármint nem mellé. mármint na jó, csak vicc persze :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:17:44

HG, vannak dolgok, amiknek a megjavítását nagyon nehéz manuálisan létrehozni. Ide értendő az elveszített családtagok feltámasztása és egyebek. De ígérem, amin lehet, saját kezűleg javítani fogok. Pl. ideteszem magam mellé a papagájfogót, mert ha üveget kell nyitni, akkor is jól jön, meg ha fejbe kell ütni erősen a betörőt, akkor is jól jön. Hasznos egy szerszám.
Tudtam én, hogy ez a Kálmán hunczut egy fajta:)

Halvány Görény 2009.01.01. 03:20:06

hát azokat sajnos tényleg nem lehet és/de azok maguktól se fognak jobbra fordulni. ilyenbe sajnos még én se tudok hasznos tanácsot adni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:21:46

Ugye, hogy ugye. De nem csüggedünk, mert ennyire szar év után csak jobb jöhet. Ha nem, az már egyenesen árulás.

Halvány Görény 2009.01.01. 03:27:22

nem lesz ilyesmi, mer azt a törvény szigorúan bünteti. csináld meg a "jövőbe vetett hit" fantázianevű díszdobozt és akkor azt megrendelem, ellesz nálam és figyelek, hogy ne vesszen el :)
más sajnos nem jut eszembe hirtelen. :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:28:50

HG, rendben, Neked viszont 2009-től kezdve heti egy megjelenés kötelező itt a Kifőzdében. Vita nincs:)

Halvány Görény 2009.01.01. 03:30:34

akkor erre iszunk. meg aluszunk. jó éjt, és továbbra is boldog új évet mindenkinek :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:31:07

Beszarikálok, eltűnt a köztes kommentem. Pedig azt mondtam, hogy most elköszönök, mert 1. elfogyott a pezsgő, 2., mert meglett a piros macskám, aki azóta újra eltűnt, 3., mert bandzsítok, a kezem is; szóval:
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK, EGYÜTT, ÉS NEM ÉR KIMARADOZNI! Az előbb kicsit konkrétabban megfogalmaztam, de másodszor nem megy. Jó éjt, szép álmokat, illetve jó kis fogadkozást az ébren maradóknak!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 03:33:52

jó éjt HG:))

elfogyott a tüzifám idebent. ilyen hidegben én ki nem megyek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:34:31

Most akkor mi lesz, Toma? Tornázol reggelig? Vagy mással fűtöd magad?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 03:36:10

@Nadine: jó éjt! menj, majd én lekapcsolom a villanyt, és bezárok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:42:19

:DDD, én meg jegeskedem itt a 21-ben:)) Már éppen kezdtelek sajnálni...:)
Na jó, akkor ma Tiéd a zárás, én meg beborulok a macskákkal - már amelyik előmerészkedik. Holnap főzős napom lesz, illetve ma, de hogy mit tudok majd kihozni egy álcsülökből?... Jó éjt!

Zuzuka 2009.01.01. 03:46:20

BÚÉK!
hű de mozgalmasan kezdődött az új esztendő! vagy duplán látok?:)
ideje aludni, jó éjt!

Pálcika 2009.01.01. 07:34:29

Szép Új Évet!
most jöttünk haza,nagyon jól éreztem magam pedig nagyon átfagytam:))))most lefekszünk alukálni hi-hi pedig most világosodik...........ébredés után elolvaslak benneteket:)))
süti beállítások módosítása