Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2008.12.30. 05:00

Janikovszky Éva: Égigérő fű (részlet)

− Szegény néni! – sóhajtotta Síróbaba. – Vajon mivel keseríthették meg annyira, hogy nekünk oda kell szállnunk?
− Ide figyelj, Síróbaba – mondta Misu –, én azt hiszem, hogy ti nem fogtok igazán szállni, mert az Új lakótelep gyalog is csak tizenöt percre van innen, és autóbusz is jár oda. Azt csak úgy szokás mondani, hogy valaki kiszáll valahova, hogy ott valamit megnézzem.
− De hiszen ennek semmi értelme! – csodálkozott Síróbaba.
− Hát nem sok – ismerte be Misu. – De tudod, hogy a felnőttek szeretnek mindent másképp mondani.
− Persze hogy tudom – Síróbaba most már úgy beszélt Misuval, ahogyan csak az egészen jó barátok tudnak egymással beszélgetni. – Mit gondolsz, az a csúf példa, az nagyon borzasztó?
− Példátlan csúfság – igazította ki Misu, és egyszerre mehetnékje támadt. Hiszen ha tovább beszélget Síróbabával, akkor nem lesz délutánra példátlan csúfság, és fuccs az egész titoknak!

Rohant vissza a műhelybe, ahol Poldi néni és Dezső bácsi szorgalmasan lyukasztgatta a szalmaszálakat.
Nem volt valami szapora munka, és Dezső bácsinak abba is kellett hagynia, mert jöttek a kutyák. De Misu olyan komolyan vette a dolgot, hogy ma még a buldoggal sem fogócskázott.
Jócskán elmúlt dél, mire Poldi néni letette a hetvenhatodik szalmaszálat, Misu pedig a hetvenhetediket.
Most már nyugodtan szünetet tarthattak.
Amikor Misu kiment az udvarra, legnagyobb meglepetésére Síróbabát a nyitott ajtóban találta, igaz, hogy a küszöbön belül. Onnan figyelte a szürke macskát.

− Felbontottad a kulcsos borítékot? – ámult Misu. Furcsa volt a kislányt így a földön állva látni, és nem a magas ablakban.
− Nem kellett fölbontani – magyarázkodott Síróbaba –, tudod ma reggel Kamilla néni annyira sietett, hogy a vonatkisiklást és a bankrablást is csak reggeli közben mondta el, és a kulcsot is elfelejtette lezárni. Kár, hogy ez a szürke macska kórt okoz, olyan jó volna megsimogatni.
− Csudát okoz kórt – kapta föl a macskát Misu –, én mindennap megsimogatom, és semmi bajom.
De a máskor olyan barátságos szürke macska most kapálózott Misu karjában, és mindenáron vissza akart menni a földre.
− Tedd le, Misukám – szólt rá Poldi néni, aki egy egész tálca lekváros kenyeret hozott. – Nemsokára kiscicái lesznek, és ilyenkor nem szereti, ha fölemelik.

Poldi néni egészen természetesnek vette, hogy Síróbabát kint találja az udvaron. Kezébe nyomott egy lekváros kenyeret, és megkérdezte:

− Mondd, kislányom, te sem tudod, hogy mekkora lehet egy kerti törpe?

Síróbaba véletlenül tudta, mert náluk otthon a szomszédban volt egy, és az éppen akkora, mint ő. Poldi néni alaposan szemügyre vette a kislányt, és elégedettnek látszott a mérettel. Aztán megkérte, hogy lépjen egy kissé hátra, aztán meg előre, jobbra.
Síróbaba szófogadóan lépkedett előre-hátra, amíg Poldi néni rá nem kiáltott:

− Nagyszerű! Ott fog állni!


Aztán elmesélte Síróbabának, hogy Poldi bácsi ma a főparkigazgatóhoz ment díszegyenruhába, és hogy a főparkigazgató egy kerti törpével fogja megajándékozni Poldi bácsit nyugdíjba vonulása alkalmából.

− Mit is írnak a talpára? – fordult Poldi néni Misuhoz.

− Azt írják a talpára, hogy negyvenkét év hűséges szolgálata jutalmául – segítette ki Misu, és Síróbaba szolgálatkészen felemelte piros cipős lábát.

Poldi néni és Misu egymásra néztek; ekkora talpra bizony még két év sem fér rá, nemhogy negyvenkettő. A kerti törpéknek remélhetően nagyobb a talpuk.

− A kerti törpék nem füvön szoktak állni? – kérdezte Síróbaba.

Poldi néni kuncogva a szája elé kapta a kezét, szakasztott úgy, mint délutánonként, amikor összenézek, aztán megkérdezte Misutól:

− Mit gondolsz, tud ez a kislány titkot tartani?

Misu buzgón bólogatott. Hiszen ő is csak azért akarta Síróbabának elmesélni a titkot, mert látta rajta, hogy csuda titoktartó. Mégis szerencse, hogy nem mesélte el, mert abban azért nem volt biztos, hogy Síróbaba azt is titokban tudná tartani, hogy egyszer már elmesélték neki ezt a titkot. Ahhoz túl kicsi.
Poldi néni behívta Síróbabát a szobába, Misut pedig a repkényes ajtó elé állította őrködni, nehogy valaki váratlanul benyisson, amíg a titkot meséli.
Elég sokáig állt ott, mert Poldi néni szerette hosszasan mesélni a titkot, ha már egyszer rászánta magát.
De végre Síróbaba kiszaladt az udvarra.

− Csuda jó titok – mondta Misunak, és egészen piros volt az arca, de nem a sírástól. – Ilyen jó titkot még nem is hallottam.
− Még lehet, hogy hallasz jobbat is – válaszolta rejtélyesen Misu, és ment vissza a műhelybe, mert ahhoz, hogy Síróbaba még jobb titkot halljon, még nagyon sok szalmaszálat kellett keresztbe kilyukasztani.

 

A százhuszonegyedik szalmaszálnál tartottak, amikor Kamilla kisasszony váratlanul hazaérkezett.
Senki sem számított rá, hogy ilyen korán jön, talán csak Síróbaba, mert szerencsére már becsukta az ajtót, ablakot.
Poldi néni és Misu rémülten nézett Dezső bácsira, aki azonban most sem veszítette el a fejét. Hiába, jó az, ha van egy lovas katona a háznál, aki a legnehezebb helyzetekben is feltalálja magát.

− Te most felpattansz Ráróra – adta ki a parancsot Misunak –, várj csak, lejjebb csavarom az ülését, hogy leérjen a lábad. Poldi néni addig becsomagolja a kész szalmaszálakat, és mire Kamilla kisasszonyék elindulnak, te már vissza is fordultál Bertamamától. Én közben értesítem Oszkárt.

Így is történt.

Mire Kamilla kisasszony végigvezetette a sárga kőkockás udvaron Síróbabát, már mindketten messze jártak. Addigra Misu az Új lakótelep I. tömb 2. házának 3. lépcsőházában rohant fölfelé, Dezső bácsi pedig a Brenner Oszkár szenespincéjébe vezető lépcsőn ereszkedett óvatosan lefelé.

Így egyedül Poldi néni látta, hogy micsoda szép piros kalapot visel Síróbaba.

 

284 komment

Címkék: janikovszky éva égigérő fű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 08:53:57

Jó reggelt. Azért szeretem az Égigérő füvet (Janikovszky Évát), mert ha elkezdem olvasni, egészen biztosan mosolygok a végére. Minden szava kincs. Egyszer valaki elmondhatná, hogy kell a szalmaszálba lyukat fúrni, mert nem tudom elképzelni.

Itt csupa fehér csipke minden, már éjszaka is az volt, gyönyörű.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.30. 10:02:29

Jó reggelt!
Jé, nagyon örülök a posztnak!

Itt szürke, hideg minden. Nadine, remélem fényképezel!?
Megyek főzni. Krumplilevest és "igazi" spagettit :)

Zuzuka 2008.12.30. 10:36:23

jóregg!
aranyos:) és hiányzik a szép zöld gyep!
mikor lesz már tavasz?

2008.12.30. 10:37:41

jó reggelt!

Janikovszky Évát egyszerűen muszáj szeretni, annyira jó olvasni. teljesen kisimulnak a ráncaim tőle :)
szalmaszálba lyukat? ügyesen :)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.30. 14:34:07

jóóó reggelt!

mi ez a pangás? mindenki készülődik a holnapi bulira??:))

janikovszkyt én is szeretem:))

maybach 2008.12.30. 14:42:38

Jó napot kívánok!
Szalmaszálat lyukasztani csak nagyon óvatosan, ahogy a sünik szoktak, úgy lehet.
Gondolom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 15:20:53

Most értem haza a bevásárlásból. Eszem valamit, ez ma még nem jött össze, aztán reagálok.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.30. 15:29:51

a szalmaszálat nem szokták lyukasztani. hanem fognak egy lyukat, és azt körbe borítják a szalmával:)))

egyébként, emlékszem a szalma szívószálakra, amit gyerekkoromban az üditőhöz adtak, de nem tudtam, hogy azokat még ki is kellet lukasztani:))
elképzelem, ahogy anno, akik ezt készítették, fogták a szalmaszálakat, belefújtak, ha nem szelelt, akkor egy dróttal átszúrták, megint megfújta, majd elcsomagolta:)))

Zuzuka 2008.12.30. 16:07:25

biztos, hogy hosszában lukaszgatnak Misuék?

@Nadine: ha ettél lécci mond már meg mikor tetted a zöldséget a kocsonyába? 2-kor tettem fel.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 16:18:21

Zuzuka, az én receptem úgy írta (Hargitai szakácskönyve), hogy egyszerre kell feltenni mindent a hússal együtt, nagy lángon felforralni, majd levenni a lángot amilyen kicsire lehet, és a forrástól számított 2,5 óra múlva elkészül. Így is lett.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 16:20:49

És nem szabad kevergetni, mert akkor "összetörik a kocsonya leve"...

Zuzuka 2008.12.30. 16:24:54

köszi, ez másfajta akkor, mert 5 órán át szoktam főzni.
régen készitettem és elfeledtem, de 6-kor beleteszem - lesz ami lesz:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 16:26:49

Tudod, mondtam, hogy én nem hagyományos kocsonyahúsokat használok, az oldalasnak, a bőrnek és a csontnak teljesen elég a 2,5 óra...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 17:16:39

Fiam, küldtem a lánykádnak mailt.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.12.30. 17:36:38

sziasztok:)

Jelentkezem megint, nagyon beteg voltam, de most már talán megmaradok..

Fájt a fejem, meg a fülem, a torkom, köhögtem, ezek kb még minidg vannak, de már lázas nem vagyok.

Két napig voltam vizes lepedőbe burkolva, hogy lemenjen a lázam, de ma már nem volt és a kisbaba is jól volt délelőtt..

Algopirin neocitran kombóval könnyebb lett volna, asszem, de most már csak a fülem fáj, és ettem is, meg fel tudtam kelni..

Belapátoltam egy csomó frutti di mare spagettit és holnap lehet, hogy már rakodok is.. esetleg:D

Remélem, ti jól vagytok:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 17:52:11

Nyuszó, hát ki engedte meg neked, hogy ilyen beteg legyél? Én biztosan nem! Kikapsz, meglásd!:)

Vigyázz magadra, és most már tessék pihenni is, lázmentesen. Ejnye.

Pálcika 2008.12.30. 19:45:40

Szép estét!
haza jöttem juhéééé:))))))))
bevallom őszintén már kezdett nagyon elegem lenni ebből az állandó rohanás-munka-takarítás-főzés-sohasemnemalvás állapotból,de most!!!!január 3.áig itthon vagyok:)))))))))))mondjuk holnapra van egy csomó dolgom de ez már nem számít

ui:az év legnagyobb tévedése ez a Lüszike:(((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 20:20:24

Szia, Pálcika! Most már szusszanj egyet, az én kedvemért... Ma láttam egy filmet Marylin Monroe-ról:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.30. 21:08:42

@nyuszómuszó: Nagyon vigyázz magadra, Nyuszó!!!!
És, ha teheted, gyere gyakrabban.

@Zuzuka: Hát ez az, én sem tudok három óra alatt kocsonyát főzni. Nadine biztos megbűvöli :)

@Nadine: Köszi, megkapta és nagyon örül. Most épp anya-lánya-apa válság forog fenn. Nehéz az élet a szülőkkel :)

@Pálcika: Juhéééé!

@Bombadil Toma: Bocsi Toma, de még elképzelni is borzasztó volt, mert pont akkor meséltem a Fruzsinak a szalmaszívószálról...

maybach 2008.12.30. 21:26:12

Világért sem szeretnék belebeszélni az összeesküvés elméletetekbe, de esetünkben a lyukas szalmaszálakat szúrják keresztül, hogy lehessen reklamálni.
Merthogy szegény szalmaszál amúgy hosszában üreges.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 21:32:01

Maybach, dögöljek meg, ha értem...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.30. 21:34:09

@Nadine: Én sem értem, miért nehéz velünk. Talán azért, mert egy szülő is szeretne néha élni :)

Pálcika 2008.12.30. 21:50:25

Maybach,én értelek(főleg mert a filmet is láttam és a mesét is olvasom:)de azért az összeesküvés elméletekben mindig van valami igazság:)
Nyuszó,örülök,hogy látlak(olvaslak:)vigyázz magatokra:)
Nadin,a Te kedvedért főleg:)))
Fiam,ühüm:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 21:53:57

Jaj, már értem. Tulajdonképpen megreklamálják a szívószálakat. Én meg elsőre azt hittem, ez már a bulira készül, a málnaszörpökhöz:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 21:54:31

Megreklamálják = megrongálják

:) kissé fáradt vagyok...

Pálcika 2008.12.30. 21:54:32

most,hogy időmilliomos lettem,megnéztem az emailjeimet(vagy hogy is kell írni?)és megkésve bár de:Zuzuka,Nadine köszönöm szépen a karácsonyi képeslapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nagyon jól esett és rögtön el is szégyelltem magam,hogy én senkinek nem küldtem.........

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 22:08:50

Pálcika, mást nem kaptál? Egyébkéntszívesen:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.30. 22:50:09

Pálci, olyan vagy, mint a forgószél...:)

Én meg mint az Alföld. Elterülök. Jó éjt!

Pálcika 2008.12.30. 23:33:30

@Nadine: tettem-vettem,porcicát kergettem:))
kaptam mást is de arra amit olvastam nincs szó:(
szép álmokat!!!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 01:58:55

@Pálcika: Ügyi vagy!
Most már megyek én is az ágyikóba. Szép álmokat!

Pálcika 2008.12.31. 07:42:30

Szép reggelt:)
friss,forró kávét:)

Zuzuka 2008.12.31. 08:44:04

jóregg!
dolgozom, ez van
de csak délig, hihi

Nyuszó, de jó, hogy előkerültél! triplán vigyázz magadra, és kerüld ezeket a fránya virusokat!

üdv. Pálci, remélem maradsz:)kávézzunk, OK

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 09:54:19

Good morninggggg!

Rossz a gyomrom. Kekszet rágcsálok, teát iszom. Nagyon finom tud lenni a háztartási keksz, ha éhes az ember.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 10:04:53

Jó reggelt. Kimegyek megint a postára, mert tegnap mire sorra kerültem, elfogyott a csekkekre szánt pénz:)

Pálcika, csak mert a múltkor reklamáltál, gondoltam, most Te se maradj ki a jóból:) Vagy inkább :(

Zuzuka 2008.12.31. 10:09:54

jegyeztem fiam: keksz és tea
ha igy haladok, nekem holnap lesz rossz a gyomrom, mert korán kezdődött a koccintgatás:)
majd délután ledőlök egy cseppet.

Pálcika 2008.12.31. 10:24:04

elindulok világot látni:)
buliba indulás előtt még haza jövök,és ha lesz időm benézek,ha még sem,akkor:
B.U.É.K.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maybach 2008.12.31. 10:39:10

Jó reggelt kívánok!
Nem csinálok ma semmit és azt folytatom jövőre is.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 10:44:56

@Nadine: Ó, nekünk a csekkünk is elfogyott, ezért nem is fizettük a részletet. Jól meg is mondtam az ügyfélszolgálatosnak, hogy ne zaklassanak. Kár, hogy neki volt igaza.
@Zuzuka: Az a bánatom, hogy én meg nem merek koccintgatni. Azt hiszem sokat ettem az ünnepek alatt. Erős a fogadalmam, hogy nem leszek többet háziasszonyok gyöngye. Nem vezet az semmi jóra.
@Pálcika: Hol az a világ és hova mész bulizni? A csontjaidra vigyázz!
@maybach: Nemes elhatározás. Szolidaritást vállalok Veled :)

Zuzuka 2008.12.31. 11:07:34

@maybach: a semmit nem lehet nemcsinálni, mert a semmi az nem van, hanem nincs. de ha nincs semmi az már valami:) (Besenyőpista)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 11:48:42

Látom, mindenki filozofikus hangulatba billent:)

Na kérem. Befizettem az utolsó csekket idén, ez jó. A gyógyszertárban - ami nyitva volt, ez is jó - olyan kedves hölgyek dolgoznak, hogy hajlandóak voltak a szívbeteg kutyámnak, hülye, feledékeny gazdája könyörgésére recept nélkül is vízhajtót adni, ez nagyon-nagyon jó. Irtózatosan megvertem volna először őket, aztán magamat, ha nem így cselekednek.
Ezek után betévelyegtem a virágboltba, csak úgy, és vettem magamnak évzáró ajándékként (mától ez a kategória is létezik) egy gyönyörűséges kerti gyertya/mécses tartót, amit ma este be is üzemelek a teraszon, miközben a macskákkal közösen rendezett pizsamaparti keretében elbúcsúztatom ezt az átkozott-poklokpoklátelhozó-mégissokszempontbólszép 2008-at. Ez is jó. Sőt, remek.
Ezután bementem a zöldségeshez, és kaptam szép jégsalátát jó áron, valamint két csomag retket, ingyen. Remélem, nem azért, mert guberálónak nézek ki. Ez is jó. Most pedig hazatértem, megetettem az állatkákat, átöltözöm nyusziruhába, és csendeskén elvagyogatok. Ez is jó.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 11:57:26

Pálcika, Neked is boldog új évet!:)

Zuzuka 2008.12.31. 12:27:00

óvatos legyél Nadine, mert pórul jártam a tűzzel:(
az adventi koszorú a kisasztalon volt hétközben, és Micsike a gyertyákkal vakargatta a fejét, fülét. hétvégén gyanútlanul meggyujtottam a gyertyákat, Miccs pedig indult vakarózni, de szerencsére csak szagolgatta, mert valami nem stimmelt. mire odaléptem pikk, leégett 3 hosszú szemöldöke! remélem visszanő!
azóta gyertyát is alig merek gyujtani.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 12:55:40

Zuzu, ez egy teljesen tűzbiztos darab. Olyan konstrukció, mint egy nagy bányászlámpa, zárt térben van a gyertya, nagy vastag üveg mögött, csak a tetején vannak kis szellőzők. A cicák különben sem akarnak kimenni este a teraszra, örülnek, hogy bent lehetnek a jó melegben:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.12.31. 13:15:21

halihó:)

Már csak az orrom folyik, de az nagyon, úgyhogy az éjszaka a párom kiköltözött a nappaliba aludni, mert azt mondta, idegbajt kap az orrfújástól, meg a forgolódástól..
És ha nem piheni ki magát, akkor mégis hogy viselne el napközben.. Logikus végülis..
XD

De azért előtte főzött nekem teát..
Éééértitek, teát:D jó erőset..
Na jó, utána hozott kakaót is.. :D
Tejszínhab nélkül..:(

Mit fog csinálni, ha nem csak én szipogok, hanem egy baba üvölt.. O.o

Mindegy, a nappaliban jó nagyra kihúzható a kanapé, a kakaó meg finom.. Későbbiekben talán még arra is ráveszem, hogy éjszakánként dugi szendvicskéket csináljon nekem, ki tudja..:)))

Nemsokára elmegyünk vásárolni, addig ki kéne találni, hogy mit süssek estére.

Itthon maradunk, hívtak két helyre diszkrét beszélgetős társasozós estére, amikoris becsszó akkor állok fel és megyek haza, amikor akarok, de így is ciki lenne, ha tényleg kilenckor azt mondanám, hogy menjünk haza..

Tegnap jól ledöbbentem, azt mondta a védőnő, hogy hamar menjek el szifilisz szűrésre, mert máshol ugyan ezt nem igazán veszik komolyan, de a VIII. ker tele van szifiliszes, tbc-s terhesekkel, konkrétan több az, mint aki nem és ezért neki is hamarabb le kell adnia az igazolásomat.. O.o

Hát, utána még kellett várnom 20 percet valami papírra, inkább kimentem az utcára és ott álldogáltam, pedig nem vagyok annyira hipochonder, meg nem is állt szándékomban olyan szinten összebarátkozni a többi ott váró helyivel, hogy elkaphassam tőlük, de elég döbbentetes volt..:(

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.12.31. 13:18:28

Vigyázz Nadine, nehogy a remélhetőleg szuperjó 2009-es évedet egy teraszra fagyással kezdd!:)
Főleg pizsamában, képzeld mit szólna a postás, ha legközelebb arra jár..
:)

fiam, úgy szeretem a láncaidat, mindegyik szépen megy valamelyik ruhámhoz, köszönöm még egyszer!

Ne félj, Zuzuka, visszanő..:P tutira tudom:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 13:42:20

Nyuszó, ki hinné, hogy ilyen vizsgálatok is szükségesek egy terhesség kapcsán... Betojok, komolyan. A statisztikán meg pláne.

Nem baj, ha odafagyok, én leszek a helyi térszobor. A tavaszi oszlásig:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 13:43:46

Akkor ez azt jelenti, Nyuszó, hogy udvariasságból otthon szilvesztereztek?

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.12.31. 13:52:39

Otthon, de végülis nem szoktunk amúgysem nagyon nagy ügyet csinálni belőle, játszani szoktunk..

De én mostanában 8-9 kor kidőlök..

Szóval ki van zárva, hogy éjfélig fent legyek..

Ráadásul ilyenkor szilveszterkor mindig speciálisan egy játékot szoktunk játszani, mert máskor nem tudunk rá időt szakítani, olyan 17-19 óra a játékideje és durván oda kell figyelni..
Na ez most nem menne..

Persze szó sem volt róla, hogy most is ezzel játszunk, de nem akarok nyűglődni, mert az mindenkinek rossz, ezért inkább nem megyünk..

Hozzáteszem, én mentem volna, de a párom azt mondta, hagyjuk, mert úgyis fáradt lennék csak, ráadásul nem annyira tölthetném a kevés ébredntöltött esti órámat sem kényelmesen fetrengve, mint otthon és akkor én szenvednék, mindenki más meg miattam érezné talán magát rosszul, mert egyiknek sem volt még gyereke, úgysem értenék, hogy nem rosszul érzem magam, hanem csak aludni akarok..

Akkor inkább aludjak..

Hát így valahogy..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 13:59:39

Persze, ez teljesen érthető. Szerintem jó kis otthoni nyugis szilveszteretek lesz. Aludni meg úgyis otthon a legjobb, igaz?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 15:06:25

Mindenhol jó, de legjobb ott, ahol a legjobban érezzük magunkat :)

Nyuszó, örülök és nagyon szép vagy! :DDD
A szifiliszről láttam képeket. Nem szép.

Nadine, a Monk, a flúgos nyomozót egy Nadine nevű malac vezetett a gyilkos nyomára :) Nem csodálnám, ha már ettől szoborrá dermednél :DDD

Képzeljétek, kerülget egy vírus. Konkrétan belém is hatolt és nem Neoex a neve. Bocsi :) Hasmarsom van, hányingerem. Basszus. Közben meg főzöm a csodálatos kinézetű és illatú füstölt csülköt a holnapi lencseleveshez. A kínok-kínját állom ki a keksszel.
Nem ilyen estét terveztem.

Év végére nekem már minden jónak vagy legalábbis elfogadhatónak tűnik, ami év közben történt velem. Kivéve a mai napot.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 15:21:57

Fiam, láttam, és nagyon röhögtem is...:) De díjnyertes disznó volt!:))) Egyébként ez az egyik kedvenc sorozatom mostanában...

Zuzuka 2008.12.31. 15:36:17

jó volt a malac:) láttam én is, de nem mertem megirni:)

Nadine, kár, hogy nem laksz közelebb, kiülnék veled nyugiban a teraszra szivesen, beszélgetni, röhögcsélni egy plédbe becsavarva, mert bulizni nincs kedvem. akarattal mennyünk szórakozni - ez milyen?
viszont voltam korcsolyázni. hát mit mondjak, élmény volt! csak a hátsóm ne sajogna annyira:) 30 éve nem csuszkáltam, nem vagyok profi, a dupla luxnál összeakadtak a lábaim:)

Zuzuka 2008.12.31. 15:54:23

@nyuszómuszó: igazad van, ha jólesik hát pihenjél és aludjál, ez nem átlagos szilveszter Nektek. majd reggel koccintasz a pároddal egy kis kölyökpezsivel:)

@fiam: honnan tudtok ilyen fránya virusokat összeszedni? igyál sokat, az a lényeg - ami jólesik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 15:59:01

Zuzu, kitaláltad a gondolatom...:) Ha van kedved, várlak szeretettel, plédem van.

Zuzuka 2008.12.31. 16:40:25

indulok:))) legalábbis lélekben...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 16:43:07

jó reggelt! és búék mindenkinek!:))

@Nadine: van egy xxxxl-es pléded?:DDD akkor én is mennék.

aszem ma kitakarítok, felporszívózok nehogy holnap kelljen mert akkor egész évben takaríthatok:) a mosást, mosogatást elintéztem. csekkeket befizettem... mi van még?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 16:45:31

Toma, van!:))) Viccen kívül mondom, gyertek! Akkor még a sütésnek-főzésnek is nekiállok:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.12.31. 16:48:41

Nincsen alkoholmentes pezsgő, elfogyott a boltban, mire odeértünk..:(

És azt sem tudta a férjem kitalálni, hogy mit akar ma estére, úgyhogy nem is tudom, csináljak-e bármit, nekem a csokoládé tökéletesen megfelel.

Holnap meg lencse helyettesítő csilis bab lesz, mert míg elmentem lencséért, úgy érzem, bele is halok, ha nem ehetek holnap azt..:D van ez így:)
komolyan, halálra röhögöm magam magamon:P

Fogadtunk, egy ragaszkodom hozzá-ban, hogy nem bírok 10-ig fent maradni..
Megbeszéltem a kisbabával, hogy lesz egy ragaszkodunk hozzánk, ha fene fenét eszik is, azt hiszem, nagy szükségünk lesz még rá:D
Az utolsómat elhasználtam a holnapi csilis babra lencse helyett..

Fiam, gyógyulj meg hamar!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok amúgy, de szerintem még leszek.
Most Fesztiválzenekart hallgatok és jól érzem magam nagyon..:)

Mit süssek, mit süssek, mit süssek?!?!?!?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 16:58:22

Én a Cyan-féle sós rudacskában gondolkozom, kérdés, kiolvadt-e a sajt, amit reggel elővettem a mélyhűtőből. A reggel alatt 12 órát kell érteni.

Van itthon lencsém is, csülköm is, káposztám is, de nincs kedvem nagy adag ételeket főzni magamnak, márpedig ezekből nem tudok kicsikét. Mindegy, beáztatom a csülköt, legfeljebb lefagyasztom a kész kaját, aztán csókolom.

Pálcika 2008.12.31. 17:13:26

Sziasztok,jajj de nincs kedvem menni bulizni,de aztán meg arra gondoltam,hogyha engedek a lustaságomnak akkor elvesztik a napok és az ünnepek a jelentésüket,ha ma is a megszokott(?)átlagos és szürke(?)estémet töltöm akkor ilyen leszek jövőre egész évben?????na nem mintha bulizni és koncerten üvöltözni akarnék egy éven keresztül,de legyen már ez a nap kicsit más mint a tegnapi:)hú,elég össze-vissza csapongnak a gondolataim,értitek mit akarok mondani?????????

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 17:20:34

@Nadine: ha 100 kilométeren belül lennénk, esküszöm, el is mennék:)) de sajnos a kétszáz kilométert, sok ebben a fagyos jeges időben levezetni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 17:25:30

Értjük, Pálcika, de mire válaszolunk, Te már messze jársz...:)

Toma, megértem:)

Pálcika 2008.12.31. 17:27:17

Toma,ha mégis a vezetés mellett döntesz,kérlek,nagyon vigyázz az úton!

betettem egy bölcset,légyszíves valaki illetékes valamikorra élesítse,köszönöm

Pálcika 2008.12.31. 17:28:06

szia Nadin:)))))
még itt vagyok!!!!!!!!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 17:32:12

@Pálcika: bár rutinos vezető vagyok (lassan 20 éve vezetek), azért óvatos duhaj is vagyok már. ha nem feltétlenül muszáj, nem vezetek ilyen időben:)

na, elkezdőttek a petárdák:(( én még nem hallom, de a drazsikám már az ölemben, és remeg...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 17:40:05

Szia, Pálci, akkor még egyszer boldog új évet, az elsőt biztosan nem olvastad...:)

Itt is durrogtatnak már, lehet, hogy Lurkó először életében nem fog félni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 17:42:10

Aki teheti, bulizzon csak!!!
Kéne egyet együtt is valamikor, valahol, nem? Ha adtok két évet, akkor addigra akkora takarót foltozok, hogy mindannyian aláférünk és majd úgy rendelünk gyorskaját, hogy senkinek se kelljen kibújni a takaró alól, ahol azért ezért Tomát majd borogatjuk :D
Csak a kedvem jó. A gyomrom nem.

Pálcika 2008.12.31. 17:45:15

Toma,engem a párom amikor négy-öt hónapos terhes voltam nem engedett többé a volánhoz,persze én nagyon megvoltam sértődve "mert én jól vezetek és nagyon figyelek" de ő egyre csak azt magyarázta az nem jelent semmit,elég ha egy félbolond jön veled szemben,akkor nem nagyon értettem ezt,de ma már nagyon is értem(főleg mert azóta tényleg jól vezetek és igazán figyelek)
most én is valami ilyesmit szerettem volna neked mondani,"ha vezetsz vigyázz nagyon,mert a többiek nem biztos,hogy vigyáznak:)))
most,hogy ezt ilyen jól kiveséztem,rájöttem,hogy úgysem ülsz volánhoz,de most már csak azért is elküldöm ha már ennyit írtam:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 17:51:50

@Pálcika: én sem a magam tudásában nem bízok, hanem a máséban:))

Zuzuka 2008.12.31. 17:58:07

:DDDD elképzeltem ahogy ülünk sorban a naaagy takaró alatt és nevetgélünk, miközben finomakat csipegetünk:) cicát lehet vinni?

én repcsivel mennék, az nem csúszik, különben sem vezetek már jó régen:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 18:08:28

Eggyel több macska már nem oszt, nem szoroz, Zuzu:)))

Pálcika 2008.12.31. 18:25:09

nó,közben elvittem elsőszülött magzatomat szilveszterezni,és bátran kijelenthetem-csontig ható hideg van,lehet a nagykabát-pulcsi-harisnya kombináció kevés lesz???
én két ciculát vinnék (bár az egyiknek nincs farkincája ezért kisebb helyet foglal:)ha lehet

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 18:26:40

Így van. Ha faragatlan lennék, akkor azt írnám, a többi állat mellett elférnek a cicák is, de Gerald Durell óta nem sértés a családom-barátom és egyéb állatfajták :DDD
Igen, Zuzu, én is pont nevetgélve képzelem el magunkat.
Nadine közben egy kicsit dobozolna, siránkozva, hogy lassan szárad a lakk valamint macskatokákat vakargatna. Toma a laptopján oktatná, hogyan kell posztot feltenni, a másik kezével néhány ecsetvonást is megejtene a Kihalt Toscana című festménykezdeményén. Pálcika izegne-mozogna, de nem sokáig, mert lekötöznénk. Nyuszót olykor felébresztenénk, de legtöbbször csak betakargatnánk. Maybach magában dünnyögne, hogy vajon rendesen kisuvickolta-e a kádat és számolgatná az ujjain, hogy megvannak-e a lányok és legfőképpen országon belül vannak-e. Jé hangosan filózna, hogy városnézésre vigyen-e bennünket posztilag vagy kezdje elölről az Égigérőt. Hobbiszakács elmesélné, miképp készítette el a rántott rozsomáknyelvet sült barnamacitalppal, juharsziruppal leöntve, habár az inkább kanadai étek és nem svéd, de frankó fényképek vannak róla, amit körbe is adna és mi nagyon meg is csodálnánk. Zuzuka, Te nagyon örülnél és mindenen rötyögnél. Szerénységem meg ki-kiszaladna, megadva magát a cudar vízhajtóknak, sűrű bocsánatkérések közepette és boldogan, mert az utolsó pillanatban kész lett a takaró és minden tűzés a helyére került, ha minden igaz :DDD
És még lenne annyi hely, hogy még jópáran aláférnének, például Marisell, Cyan, Mormogi Papa, Tist.
Mindig izgulok, hogy nehogy kihagyjak valaki közelebbi ismerőst. Bocsi előre is, ha mégis; nem szándékos, csak most vírusos is vagyok, meg feledékeny.

Pálcika 2008.12.31. 18:33:24

@fiam: én nem is izgek-mozgok annyit,van,hogy tíz-tizenöt másodpercet is képes vagyok nyugodtan tölteni:D:D:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 18:35:47

Pálci, hozhatod a farkatlant is:)

Fiam, dobozolna a hóhér!:))) Macskavakargatás stimmel. És két vécém is van, felváltva szaladgálhatnál:)

Zuzuka 2008.12.31. 18:41:15

én csak rötyögnék? nem tudom ezt honnan veszed:)))
jövőre aktivabb leszek, de a takaró alatt nem igérem:)

Pálcika 2008.12.31. 18:42:27

én most elszaladok fürdeni és hajat mosni,mert hát mégis csak úgy döntöttem én leszek a legszebb:)))
nyolckor indulunk,ketten apcival mert a gyermek elhagyott minket.....

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 18:43:26

Fiam, a választás nehézségére gondolsz? Amelyik közelebb van:)

Pálcika 2008.12.31. 18:44:34

ja és csak az érdeklődök kedvéért elmondanám,hogy beáztattam a lencsét és a füstölt oldalast.....

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 18:45:30

Nadine, arra, arra.

Pálci, innen megmondom, hogy Te vagy a legszebb :)
Jó szórakozást! Aztán ordítani nekünk is egy búékot! De csak éjfél után :)

2008.12.31. 18:49:50

sziasztok!
búék mindenkinek!
mi mostan éppen babát készítünk az én elsőszülöttemmel, és már kezdem unni. piciben ruhát varrni nagyon nehéz! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 18:49:59

Nadine, Neked az oldalas a kedvenced. Mint nekünk a fehérboros, tejszínes csirkemell.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 18:51:41

Fiam, tény, hogy szeretem az oldalast, de ez most miről jutott eszedbe? Összefolydogálnak a nevek a szemed előtt?:)

Szia, Jé!:) Szerintem óriásnak sem könnyebb ruhát varrni. Gondolj csak bele!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 18:58:00

@Nadine: Kocsonyát is oldalasból főzöl, lencselevest is :)
@Jé: Halihó! Ne hallgass Nadine-ra. Nem tud varrni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 19:07:42

@fiam: Ezt miből veszed? Fél órája áztattam be a csülköt:))) Mondom, hogy keversz valakivel...
Amúgy meg tudok varrni:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 19:10:13

@Nadine: Jaj, tényleg, Pálcika oldalasozik. Ajjé, nagy a bajom :) Bocsi.
De jó Neked, hogy tudsz varrni! :) Akkor együtt készíthetjük a takarót :)

2008.12.31. 19:13:06

már gyöngysort készítünk, a tököm tele!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 19:13:55

Fiam, nekem van egy kész (nem én varrtam:)) óriástakaróm. Egyszer régen kaptam, ágytakaró, nagyon nagy.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 19:22:39

Jé, ez legyen a legnagyobb bajod az életben! Szerintem vidám dolog...:)))

Zuzuka 2008.12.31. 19:34:16

szia Jé!
babának egy nyaklánc nem olyan nagy meló azért, 5 gyöngy és kész:) a ruha, az macerásabb...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 19:40:49

Jé, nem lett volna egyszerűbb a lánykád régi cuccai közül kimosni néhányat 1000 fokon?

Pálcika 2008.12.31. 19:41:18

ahogy elnézem a tükröt elég jól nézek ki,önmagamhoz képest pedig egyenesen gyönyörű lettem:)))))
Fiam,nem levest főzök holnap:))főzeléket,az oldalasból és a lencséből:))
szerintem ma már nem írok többet,de holnap jövök!!!!!!
B.U.É.K.!!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 19:42:16

Puszi, Pálcika, vigyázzatok magatokra! BÚÉK!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 19:46:23

Ma mellényúlok rendesen. De jó, hogy vírusom van és rákenhetem az egészet! Lehet, hogy, ha menni akar, beteszem a fölső fiókba és előveszem alibinek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 19:50:01

Hogy nem levest főz Pálci, hanem főzeléket :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 19:52:15

Megőrülök olyan éhes vagyok! A csülök meg vajpuhának látszik.
Neoex nagyon szereti, ha betegféle vagyok. Sürög-forog-vigyorog. Kész Sörgyári capriccio :DDD Kéménybe azért nem mászok.

Zuzuka 2008.12.31. 19:52:32

kész a pikáns lencsefőzelék kicsi füstölt csülökkel!
biztos ami fix, holnap ahogy felébredek egyből nekiesek.
szép estét, jó szórakozást mindenkinek, kicsit lelépek...
BUÉK!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 19:59:08

BÚÉK, Zuzu!:)

Fiam, miért jó az Neónak, ha beteg vagy? Több marad neki a csülökből?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 20:07:45

Zuzu! Előre is jó étvágyat! B.Ú.É.K.!

Nadine, nem tudom, mi ez nála, de nagyon szeret gondoskodni rólam. Mosogat, pakol, takarít, boltba szaladgál és vigyorog ezerrel. Valami miatt módfelett zavarhatja, ha ép vagyok... :)
Néha, ajándékul, megbetegszem :D Ebből tudja, hogy szeretem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 20:11:20

Fiam, talán néha hagynod kéne, hogy gondoskodhasson rólad. Ő a családfő, vagy mi a szösz. Lehet, hogy ezt szeretné gyakrabban érezni...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 20:16:36

Neked köszönhetően, még az idén megvilágosodom, Nadine :) Köszi!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 20:20:47

Bocs, Fiam...:) Nem cikizésből mondtam. Vegyél egy kukkert, és figyeld meg néha kívülről magatokat:))) Innen sokkal könnyebb okosnak lenni, tudod:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 20:25:37

Tudom, Nadine, azért köszöntem meg.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 20:31:05

Ne viccelj már, Fiam...! Tényleg, most látom a naptáron: boldog névnapot kívánok Fruzsinak!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 20:37:14

Nem viccelek! :)
Ó, köszönöm. Holnap vagy másodikán átadom Neki :)
Szépen indul az év nálunk, igaz?
Sajnos Neoex édesapja is e napon halt meg, úgyhogy kettős érzéssel indulunk mindig az új évnek, most már 12 éve.
De ne búslakodjunk.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.12.31. 20:41:54

Na, idén utoljára már megint csúnya módon csak beugrottam. BUÉK Nektek!!!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 20:49:26

búék gasper neked is!:))

engem máán elkapott a szilveszteri feeling. borospohárból iszom a narancslevet, pogácsát eszek, és saskabarét nézek. tudok élni mi??:DDD

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 20:54:27

B.Ú.É.K., Gasper!

Toma, ez nem kétséges :D Nem főztél ma?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 20:58:57

Gasper, neked is BÚÉK!:)

Toma, most nagyon nyerítek!:DDD Ez valami perverzió nálad? Mármint a Sas-kabaré...:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 21:16:59

@Nadine: már átkapcsoltam a rádiókabaréra, mert éreztem ahogy esik az IQ-m:))

@fiam: nem főztem, mert anyám ment valami nyugdíjas buliba, és sütött egy raklapnyi pigácsát. nekem is jutott egy nemkevés. dél óta azt esszük a drazséval...még valami hidegtálat is csinált.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 21:22:44

Toma, erről a "pigácsáról" valahogy a csiga jutott eszembe. Csigapogácsa:)
A rádiókabaréról mindig a gyermekkori hallgatózások jutnak eszembe, amikor hason csúszva kiosontam az előszobába, és onnan hallgattam - volna, ha nem Farkasházy a konferansz. Elkezdte mondani a végeérhetetlen és érthetetlen összekötő szövegeit, amin mindig bealudtam és lebuktam. Így rövid úton visszakerültem az ágyamba. Azóta ha kimondják, hogy rádiókabaré, a fejemben megjelenik egy egyenlőségjel és Farkasházy...:)

Megyek, sütök egy kis virslit. Mert az nem létezik, hogy éjfélkor egyek... Sztem fent sem leszek addig.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 21:38:49

a litkai gergő bevezetőjén, most szétröhögtem magam:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 21:40:37

Litkai nagyon jó!!! Volt szerencsém őt egy régebbi magazinomnál rendszeresen korrektúrázni, bepisiltem rajta. Na, ettől kedvet kaptam a kabaréhoz. Bekapcsolom a rádiót.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 21:41:21

Nem baj, Toma, egyszer kibírod :)

Nadine, én az újévi köszöntő beszédeket szerettem. Most is nagyon várom a polgármesterünkét. Meg az összes többit. Szeretem, ha megmondják, amit meg kell mondani.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 21:48:13

Olvastátok a Litkei Buhera mátrix című könyvét?
Ó, szerencsés Nadine!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 21:50:42

Itt hallgatom a neten a kabarét!!! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 22:17:07

Hogy kell a neten rádiót hallgatni?

Toma, ez a Bruti az a Bruti? Sixx haverja?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 22:21:16

@Nadine: Megkerestem az MR1 honlapját és ott rákattintottam a Rádiókabaré élő lejátszására :)

Imádom Maksát!!! Szerencsére találkozhattam is Vele. Sírtam-vinnyogtam az előadásán :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 22:22:19

@Nadine: az m1 honlapján rákattintasz az élő adásra

igen, az a bruti. nagy haverok a hadházival, együtt szoktak fellépni néha...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 22:24:40

Majdnem megtaláltam egyedül, de így könnyebb volt, már itt is szól:) Köszi, Fiam!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 22:30:59

Mondjuk, én azt sem tudtam, melyik adón van, csak beírtam a Google-ba, hogy rádiókabaré, erre kijött ötmillió találat (mind régebbi:))...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 22:40:26

Az a jó, hogy ezek a srácok szoktak fellépni a Showder Klubban is, így a hanghoz az arcukat is el tudom képzelni...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 22:48:02

nadine
itt meghalgathatod az elejétől a kabarét, így litkait is...
real1.radio.hu/kossuth/

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 22:49:54

Hallod, Fiam? 2008 a krumpli éve volt:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 22:51:45

Ja. 2006-ban meg retek. :) 2009 minek az éve lesz?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 22:52:33

Szerintem szavazzuk meg a Csülök Évének:)

2008.12.31. 22:55:29

csülök éve! :) ez jó :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 22:56:02

Lecsücsülök, hogy ez nem jutott az eszembe! :DDD

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:00:44

milyen szép ízesen beszélnek a székelyek:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 23:02:41

Apropó, átb.sztak a hentesnél... Most láttam a cetit a beáztatott csülkön, hogy ...olt füstölt csülök, benne E... tartósítószer és így tovább... Bakker! Én vesztettem egy hentest, ők vesztettek egy vevőt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 23:04:03

Toma, mi fáziskésésben vagyunk! Kőhalmi az, aki olyan "retrós" frizurával, béna zakóban szokott lenni? És mindig olyan blazírt pofával mondja a szövegét? Ha ő az, akkor ő nekem is a kedvencem!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:14:06

jaj, hogy ezt a bajort miért nem tudják már elfelejteni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 23:15:09

Ezek szerint ő jön... Mert itt még csak a konferansz megy... Ki ez a hang?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.12.31. 23:15:29

Boldog Új Évet kívánok minden kedves blogtársnak !

(Tegnap és ma én is hallgattam kabarét. 20 évvel ezelöttit.)

sarasvati (törölt) 2008.12.31. 23:16:30

hello
boldog új évet drágák!
puszi

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:21:00

Ó, Mormogi! Boldog-boldog új évet!!!

Svati, boldogat Neked is! Bulizol?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 23:27:38

Szia, Svati! Nem baj, ha iszol, de ne sírj! Mi kollektíve rádiókabarét hallgatunk - mármint akik nem mentek szilveszteri buliba...
Tudod, csak boldogabb évünk lehet!

sarasvati (törölt) 2008.12.31. 23:28:19

nemsokára jól leszek
most kaptam levelet, meg ezt-azt aztán agyborultam.
mindegy.
múlik
www.youtube.com/watch?v=621Vjl1N9Mg

sarasvati (törölt) 2008.12.31. 23:32:10

ja itt is a rádió megy.
bár nemsokat hallok belőle:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:33:01

Toma, Te miért hallod előbb? Nekem csak most volt a csengőhang.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:37:40

@Nadine: A legkézenfekvőbb válaszokra sosem gondolok :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 23:39:29

Fiam, fordulj hozzám bizalommal, mindig szakavatott választ kapsz:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:41:11

@fiam: nem előbb hallom, hanem mivel én írtam tudom mi jön.

sarasvati (törölt) 2008.12.31. 23:42:12

ti nem buliztok?
én a gyerkőcökkel vagyok itthon, férj eltáv. bár most megérdemli, hogy kicsit kikapcsoljon
bocs, ha hisztisnek tűnök, csak visszagondoltam az elmúlt egy évet, aztán nem igazán sikeres.
remélem, azért jobb lesz mindenkinek.

2008.12.31. 23:45:20

Svati, üdv a klubban!

annyira gyűlölöm azokat, akik attól érzik jól magukat, hogy zajonganak... ha felébresztik a kiskorút, nagyon bosszús leszek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 23:47:05

Jé, nekem a piros cica még a házon belül is elbújt, pedig nem egy félénk típus. Az előbb kiimádkoztam a konyhabútor mögül, de most megint petárdáztak egy-két házzal arrébb, és egyszerűen eltűnt...:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:48:44

@sarasvati / kalácska: De ez az év pont elmúlóban van és egy jobb jön. Az biztos.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:49:34

szívesen a seggéba dugnám azt a petárdát...

nemsokára koccinthatunk virtuálisan:)) én már egy ideje lecseréltem a narancslevet veresborra.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 23:50:52

Toma, én nem merem kibontani az egy üveg pezsgőmet. Még a szülinapomra kaptam, azóta fagyoskodik a hűtőben.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:54:57

Hűha, közeledik 2009.
Talán nem árt meg, én is iszom egy pohár pezsgőt vagy kettőt :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.31. 23:57:58

Már készülődünk. Koccintás után jövök koccintani virtuálisan.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.31. 23:58:15

Bakker, kibontom! Veletek szívesen koccintok!:)

sarasvati (törölt) 2008.12.31. 23:58:47

hát....nekem egy elég húzós év jön, de a vége jó lesz. eltáv az országból. szerintem ez jó.
na megyek drágák, lányom még ébren, koccintok vele, némi almalé neki, borocska a mamijának
még benézek asszem. ha nem, boldogat a kifőzdének:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:01:31

hátakkor koccc!! és boldog új évet mindenkinek!:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:06:38

Nagyon-nagyon boldog, sikeres, egészséges, vágybeteljesítős új évet kívánok Neoex nevében is!!!!
Kocckocc, pussz-pussz!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:07:29

Boldog-boldog új évet kívánok Nekünk!!!:)) Egy papagájfogóval sikerült kibontanom a pezsgőt!

2009.01.01. 00:08:19

Nadine, egyszer élünk, verd csapra a pezsit! szerintem megérdemled :) mi már mostuk fel a konyhát pezsgővel :)))

mindenkinek mindenféle jókat a következő évre! :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:10:36

húú itt nagyon beindult a tüzijáték. egyszerre négyfelől is nyomják. mázli meg derékig kint, a kutyaajtóban, ugat ezerrel:))

jó ez a virtuális ivászat!:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:12:49

Még hogy recesszió! Bakker, itt annyian nyomják, gyerekkoromban az állami tűzijáték nem volt ilyen gazdag...:) Az egész utca kint áll, és amerre nézek, mindenhol lövik a rakétákat... Meg sem merem nézni Lurkót, talán a házában kevésbé fél, mintha még be is megyek hozzá "nyugtatni".

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:16:31

itt is éjfél óta folyamatosan megy. szerintem már vagy tizenöt tüzijáték volt addig, pedig én egy gyéren lakott szőlőhegyan lakom:)) ismerve az árakat, szerintem egy milla már elszált a levegőbe

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:18:21

Itt is megy tűzijáték ezerrel. A majdnemszomszédban hollandok laknak ill. olykor idejönnek. Náluk már hagyomáanyos, hogy lövöldöznek. De még rengeteg helyen. Tiszta világos az égbolt. Mondjuk egy szál fürdőköpenyben marha hideg van kinn.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:18:49

Ezért csodálkozom, Toma. Ez nem egy pénzes környék... Az íróasztalom fölötti ablakon át látom, ahogy negyedórája megszakítás nélkül lövik fel őket...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:20:12

Már a második pohár pezsgőnél tartok. Neoex igen szúrós szemmel néz rám. Kiküldöm fagyoskodni :) Azaz gyönyörködni a parádéban :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:25:11

na most már alábbhagyott.

@fiam: én meg a negyedik pohár bornál:)) de engem ne küldjél ki, nagyon hideg van.

2009.01.01. 00:25:45

törném le a kezét az összes petárdásnak, tüzijátékosnak!
fiam, szerintem igyál még egy pohárral és fogd a nyuszira :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:27:11

Fiam, és muszáj Neónak egy szál fürdőköpenyben "gyönyörködni"? Hát miért vetted el annak a szegény embernek a ruháját?

Jé, nem én voltam!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:27:41

most áttértem egy olasz kávélikőrre. latte macchiato. klafa!:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:29:15

Toma, nem lesz baj, ha kevered őket?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:30:44

@Bombadil Toma: Maradhatsz, csak ne hagyd alább, bármit is csinálsz :DDD

@Jé: Jó úton haladok a pezsgősüveg felé. Nem akartam, mégis iszom :)

@Nadine: Hogy miért vettem el? Erre most nem válaszolok :)

Fruzsi most hívott. Mindenkit puszil. Nadine, köszöni a köszöntést.

Szerintem majd még leszek. Most megnézem, Neoex mit visel a fürdőköpenye alatt :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:33:51

Fiam, Te egyre pajzánabbnak tűnsz. Már a "vágybeteljesítő" új év is elég erotikus volt, de ez...:)))

2009.01.01. 00:36:34

Fruzsit mi is pusziljuk!

Toma szép színeset fog rókázni hajnalban, ennél nagyobb baja nem lehet :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:40:37

Toma, hosszú még az éjszaka. Pláne egy éjjeli bagolynak, akarom mondani, Micimackónak:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 00:54:18

Na, itt most kezdenek csendesedni a puffogtatók... A fekete macskám eltűnt odakint, a másik kettő meg nem meri kidugni az orrát a házból. Pumi időnként előbújik, de aztán újra rejtekhelyekre bújik, fogalmam sincs, hová. Nagyon érzékeny lehet a hallásuk ezekre a zajokra, látom, ahogy rettegnek. Érdekes, hogy Stefit viszont mennyire nem izgatja a dolog. Itt vagyok, tehát nyugi van:)

2009.01.01. 00:58:02

jé, itt is elhallgattak! de jó, csönd van...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 00:59:45

egyszer volt a discoveryn hogy hogyan halják az állatok a környező zajokat. brutális volt. egy sima zacskó zörgését úgy érzékelik, mint mi egy egy tányér kőpadlóra ejtésének a zaját.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:06:29

Igen, én is úgy tudom, hogy kb. harmincszorosra felerősítve hallják a zajokat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:07:18

Kár, hogy az a kutyás sorozat nincs már - legalábbis nekem. Tudod, Toma, ahol a Domina nevelte a kutyákat. Rengeteget tanultam belőle.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:07:25

@Nadine: Jó, jó. Csak a hagyományos újévi beszélgetésre utaltam :)

@Jé: :DDD

@Bombadil Toma: Színes cerkákról álmodsz, max., igaz?
Az állatok és a zaj kapcsolatán már én is sokat gondolkodtam. Szerintem a hajók, fúrótornyok a vízben/alatt, a repcsik a levegőben... hát, előbb-utóbb agresszívak lesznek velünk, ahogy már egyre több elefánttámadás éri a turistákat Afrikában. Meg tudom érteni az állatokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:10:28

Ne haragudjatok, de úgy kell nevetnem!
Ez nem a felvetett témával kapcsolatos. Csak úgy.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:11:13

De azért Nadine-t dominaként elképzelni nem olyan rossz :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:12:53

A barátikör.com-tól kaptam gratulációt szülinapom alkalmából. Vagy késtek hét és fél hónapot vagy négy és féllel megelőztek mindenkit :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:13:53

Fiam, nem domináskodást tanultam a műsorból!:))) Kutyanevelést:)))

A mi köreinkben mást hívtunk cerkának. De az nem színes:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:19:31

Na, amilyen az én formám, reggelig az előző kommentemet mutatja majd a Friss kommentek:)

2009.01.01. 01:23:05

oké, most már én is röhögök, de én a felvetett témával kapcsolatban :D

Toma, betévedtem a galériádba és elméláztam a képeid felett. nagyon klasszak. főleg a kapcsolat című tetszik

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:23:49

ezen a cerkán én is elakadtam:DDD

@Nadine: néha-néha ismétlik, általában délelőttönként. de aszem a natgeo. vagy viasat expl. van most a kutyaváros című sorozat, azt is érdemes nézni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:25:39

@Jé: miért eddig nem is láttad? mostanában frissitettem, és betettem a legújabbakat:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:25:42

Jé, melyik témára gondolsz?:)

Toma, most nincsenek ilyen csatornáim. De ezek szerint egyféle módon értelmezzük a cerkát:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:26:11

Nadine, pedig tanulhattál volna. Az a nő fenemód befenyítette a családot is :)
Én költőtől idéztem a cerkát, bár a vers címében ceruza szerepelt, az igaz :)
Tudd be a fiókos vírusomnak, meg a megkezdett harmadik pohár pezsgőmnek :) Hogy én hogy szédülök!?
Már a kekszes zacsit sem találom. Legyengülök végképp :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:28:08

Most végigsöpört rajtam egy újabb nevetőhullám.
Remélem a hullámot senki nem érti félre :DDD

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:28:34

mostanában azon gondolkodtam, hogy ha továbbra sem jelentkezik a megrendelő az akvarellekért, akkor a blogban csinálok egy licites árverést:)) hátha valakinek kellenek...

2009.01.01. 01:30:09

@Bombadil Toma: pfff, kikapok, ha nem...? :) bocsi :/

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:30:56

Akkor mégis csak ki kell rabolnom egy bankot. Vagy kettőt. Lányok + Maybach, fel a rózsaszín símaszkokkal!

Fiam, ha nem a nevető hulládra gondoltál, akkor nem értjük félre.

Jé, az említett kép nekem is a kedvencem. Lehet, hogy nem is bankot kéne kirabolni, hanem Tomát!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:32:07

@Bombadil Toma: Jó ötlet.
Engem az (is) érdekelne, hogy ha nem kaptad volna a megrendelést, akkor min dolgoztál volna? Volt valami (-k), amit/amiket félreraktál emiatt?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:32:15

én a lagzilajcsin szocializálódtam, és ott a cerkát a csíkos gatyában tartották:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:35:36

@fiam: vannak nekem kersekedőim/galériások, akik mindig viszik tőlem folyamatosan, amit éppen festek. azokat kellet hanyagolnom. most meg válság van, nekik sem megy, nem rendelnek képeket, a meglévő készletből dolgoznak:((

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:35:46

@Bombadil Toma: Akkor Te is kemény vagy, mint a Modern Talking. A keményet kéretik nem félreérteni!!! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:37:22

Fiam, most, hogy így felhívtad rá a figyelmet, nyilván senki sem érti félre. Megyek, lekörözlek pezsgőileg. Mintha lassabban tudnék gépelni, érdekes!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:37:41

@Jé: bizony! tessék folyamatosan "képben lenni" és látogatni mindannyiunk blogjait!!:))

2009.01.01. 01:39:55

bakker, kerítenem kell egy üveg pezsgőt! túl józan vagyok ehhez a társalgáshoz :))

@Bombadil Toma: rendben, összekapom magam. idén jó kislány leszek, megígérem :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:40:51

@Bombadil Toma: Szerettem volna követni Anyuék példáját, akik vásárolgattak festményeket, de "csak" egy Borsos miklós rézkarcot, meg néhány amatőr festő képét sikerült begyűjtenem. Mind ajándék volt :)
Nem tudom, mennyire értékes, van egy Duray festmény, egy Görög Rezső rézkarc és egy Csák vagy Csík festmény. A Durayt tudtam megnézni, elég szórt az értéke, 80.000 Ft és kétmillió között is mennek el képei. A többiekről hallottál?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:43:47

sorban jönnek a verses sms-ek amiktől nekem a szőr feláll a hátamon...elhatároztam, hogy aki ilyet küld annak nem válaszolok. eddig direkt csak annyit írtam vissza a kilométeres versekre, hogy "neked is buék!":))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:44:38

Fiam, én csak Bors Mátéról hallottam.

Jé, honnan szerzel pezsgőt? El kell zarándokolnod a hűtőig, vagy egy éjjel-nappaliig?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:48:09

@Nadine: Borsos Miklós szobrász volt, de készített néhány rézkarcot is. A feleségével szépen éldegéltek. Aranyos bácsi volt emberként is. Bár Karinthy Ferencnek nem nagyon tetszett az az "emlékmű", amit az édesapja sírjára alkotott. Ha jól emlékszem :)

@Bombadil Toma: Toma, benned tényleg elveszett nem is egy költő :DDD

Jé, bárhonnan, de keríts! :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:51:20

@fiam: kortárs görög rezsőről hallotam. a duray, gondolom tibor, képek, meg aukción is szoktak lenni. borsos rézkarcom nekem is van.
a rézkarcok sajnos nagyon divatfüggőek, ha valakit időlegesen felkapnak, annak a rajzai 50-100 körül mennek, ha éppen nem menő, akkor 5-30 között mozognak.
a festmények külön téma. a galériás ad érte annyit amennyit gondol, hogy van benne, az aukció meg tiszta gengsztervilág. ott vágnak át ahol lehet...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 01:52:47

Toma, testvérem! Én is így szoktam csinálni... De tényleg nem tudok ilyen versikéket. És nem is fogom gyűjteni őket ezentúl sem...:)

Fiam, nekem Bors Máté szimpatikusabb. Ott Sztankaynak még nem volt olyan műfogsora, ami miatt alig tud beszélni. És Antal Imre sem az orráról volt nevezetes...:)

Egészen kellemes zenék mennek a kabaré óta ezen a csatornán. Tán rászokom...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:54:34

festményt csak az esztétikai élvezetből szabad gyűjteni, befektetésként soha. aztán, majd az unokáidnak talán szerencséje lessz velük:)))

2009.01.01. 01:56:16

nemtom, lehet, hogy van raktáron. egy időben a nagynénéméktől minden alkalomra azt kaptunk. ha nincs, akkor bakfitty, mert én ilyen hidegben ki nem megyek sehova! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.01.01. 01:57:13

@Bombadil Toma: Igen, Tibor. Persze nem adnék el egyet sem, de nem árt tudni, hogy mennyit érnek :)
Köszi a tájékoztatást.

@Nadine: A csatornán ragadtam én is :) Ja, elég furin beszél Sztankay és még annál is furibb tárgyakat reklámoz.
Most megyek, ne haragudjatok, egyszerűen felborulok. Nagyon maradnék, mert írhatnékom, meg nevethetnékem van, de nem birom az alkoholt :)
B.Ú.É.K.! B.Ú.É.K.! B.Ú.É.K.!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:01:26

én is egy időben sorra kaptam a pezsgőket ajándékba, mire sikerült mindenki fejébe vernem, hogy nemhogy meginni nem tudom, még a gondolatától is rosszul leszek. azóta végre bort kapok:)) tegnap sikerült az utolsó üvegtől megszabadulnom, a szomszédnak ajándékoztam:)) pedig csupa jó márkájúakat kaptam, cinzano, martini stb. pezsgők, még sajnáltam is volna, ha tényleg nem utálnám ennyire...

Halvány Görény 2009.01.01. 02:05:01

Hahó, Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:05:31

Fiam, nevetgélj csak, BÚÉK!:))) Holnap majd nem nevetgélsz, mikor megtalálod Neót fürdőköntösben, a ház elé fagyva...:)

Toma, egy időben sok pezsgőt ittam, aztán semennyit, mostanában viszont egyáltalán nem veszek alkoholt. Ezt az egy üveget kaptam, nincs is más itthon, nem tudtam volna mivel koccintani...

Tiborokkal vigyázni!!!

2009.01.01. 02:05:47

hehe, győztünk! :)
Toma, én is utálom a pezsgőt. de rájöttem, hogy almalét kell beleönteni, és akkor nem érezni annyira, hogy milyen szar íze van, és nem is üt akkorát.

fiam: búék!!

2009.01.01. 02:09:32

szia, HG! neked is búék!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:11:34

HG, nem hiszek a szememnek!:))) Hát szilveszter kell ahhoz, hogy benézz, bakker! BÚÉK Neked is, Kálmánt is csókoltatjuk!

Jé, ezt most hallom először... Nem mintha lenne itthon almalé:) Különben is mindjárt elfogy a pezsgő.

Gyerekek, a legjobb szilveszteri műsorok a kis tévéken vannak. Most láttam egy Milán névre hallgató, szerintem parókás, hihetetlenül beszédhibás (illetve befédhibáf) fiatalembert valami latint énekelni playbackről, de nem sikerült neki. Mármint együtt énekelni a magnóval:) És Fásy Ádám is úgy néz ki, mint önmaga marionett-paródiája. Hihetetlen, 2009-ben:)))

Halvány Görény 2009.01.01. 02:19:25

régen voltam valóban, nem vagyok lelkesállat, szégyelld magad hg. csináltam 2009-re fogadalmat is, de most először olyant, amit szeretek, nem pedig azt amit kellene :)

2009.01.01. 02:20:15

oké, tudom, hogy ez picit furán hangzik, de egész ihatóvá teszi a pezsit.

én nem merem bekapcsolni a tévét...:/

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:20:49

a filmplusz is rányúlt a tuti filmre. ott a "gyilkos bohocok az űrből" című abszolút zsé film megy:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:21:38

Halovány, mesélj! Milyen fogadalmat tettél? Az mondjuk, nem is érdekel, amit kellene, olyan mindenkinek sok van...

Jé, én most fél szemmel a Sin Cityt nézem.

2009.01.01. 02:22:36

ez most halál komoly? mármint a film címe? jaj!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:22:57

Az hogy lehet, Toma? Nálam azon megy a Sin City.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:23:08

@Halvány Görény: helyes, azokat könnyebb is betartani.
én is megfogadom, hogy hízok még pár kilót, nem eszek többet kelbimbót, és nem iszok pezsgőt...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:25:49

@Jé: tök komoly:))

@Nadine: ja tényleg! az MGM-en megy a tutifilm

Halvány Görény 2009.01.01. 02:28:19

megfogadtam, hogy eszement sokat fogok gitározni meg focizni idén.
a filmpluszon igazi kincseket lehet találni, ha egy kicsit odafigyel az ember. a zombikutyák támadásától a vérengző selyemhernyókig. azért kicsit elkezdett izgatni ez a dolog, most már akkor tényleg 2009 van?

2009.01.01. 02:28:25

Nem baj, Nadine, ez ilyenkor így van rendjén!

Toma, és mit csinálnak a bohócok? azon kívül, hogy gyilkolnak? egyébként sajnos nem tetszik a fogadalmad. bocs, de mi bajod a kelbimbóval?! :)

2009.01.01. 02:29:36

vazz, vérengző selyemhernyók! :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 02:33:09

@Jé: ne akard tudni! űrlények cirkuszi bohócokként gyilkolják a népet...
a kelbimbót tudom nélkülözni az étrendemből:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:33:43

HG, gitááározniiii??? Ez új nekem. Tessék ezt egy csöppet részletezni.
És igen, én sem hittem volna, hogy megérem, de 2009 van. Jártam egy számomra hiteles embernél a nyáron, amikor azt hittem, megdöglök, és azt mondta, januártól egy végtelenül harmonikus időszak kezdődik. Ezért tartottam ki kizárólag. Hátha nemcsak ígéret volt:)

Jé, ez egy kertész számára ijesztően hangzik. Van eperfám, azon simán tenyészhetnek:)

Halvány Görény 2009.01.01. 02:40:02

nincs mit részletezni rajta, sima hobbi. :)
és azt is mondta, hogy melyik év januárjától?
selyemhernyóktul nem kell félni, se egy normális útibeszámolót, se egy szalvétatechnikával (?) készült díszdobozt, de még egy rendes rizottót se tudnak összedobni. nem konkurrencia :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 02:43:21

HG, mégis milyen műfajban? Tényleg érdekel... Sosem tudni, hol akad az ember egy jó kis gitárosra:)

Nem félek én semmilyen hernyótól. Annál sokkal komolyabb szörnyek támadnak meg néha...

2009-ről beszélt egyébként. Merthogy azzal nyugtatott, 2008 nemcsak nekem volt ilyen iszonyú nehéz. A legszörnyűbb évem volt, mind közül. Pedig ott figyel még másik 39:)

Halvány Görény 2009.01.01. 02:53:28

jajjaj, hobbistánál nincs műfaj, focit kérdeznéd, hogy milyen poszton játszok, azt se tudnám mondani, csak lemegyek a haverokkal aztán játszunk. ezt meg többnyire egyedül, szeretett zenéket próbálok megtanulni, aztán ennyi. sajnos nem vagyok gitáros :)
indulj el akkor felfele ágon, még nem olyan sok az, hogy ne lenne érdemes :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:01:43

HG, ki tudja, mennyi van még az embernek, ugye. De nagyon igyekszem, hogy azt más hozzáállással töltsem, mint az eddigieket. Kénytelen leszek, különben nem lesz mit számolgatni:)

Nem baj az. Lényeg a zenélés vagy mi a szösz.
Elfogyott a pezsgőm.

2009.01.01. 03:02:02

kedves mindenki! én lekonyulok, jók legyetek!
és még1x búúúúúúúúúúúúúúúúék!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 03:03:07

na itt vagyok, csak bedobtam pár falatot, meg töltöttem még egy pohár bikavért magamnak

Halvány Görény 2009.01.01. 03:04:24

jééjt jó, akarom mondani jóéjt jé :)

nadine, rólad nem tudom eldönteni, hogy most milyen hangulatban vagy, pedig az alkohol állítólag felerősíti azt, de mégse megy :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:09:15

HG, mert szörnyen titokzatos vagyok:) Egyébként vigyorgok, mint a tejbe-tök, csak néha tele könnyel a szemem. De mivel tavaly ilyenkor sírtam egész éjjel, mint a záporeső, ez mégiscsak haladásnak tekinthető:)

Aludj jól, Jé betű! És gondolj arra, hogy jövőre minden csak jobb lehet. Én például kaptam egy ajtót az új házamhoz, meg egy saját tengert. Ki tudja, rád mi vár?:)

Halvány Görény 2009.01.01. 03:13:06

akkor én azért nem tudom, mert te sem tudod, így oké :)
a minden csak jobb lehet nem elég jó, mert közvetett módon ilyen passzivitást érezni ki belőle, hogy majd "magától" megjavul, nem? meg köll javítani. kálmánom is mindig ezt mondta, ha valamit elrontottam, ezt meg köll javítani. igaz, hogy ő néha ütött is mellé. mármint nem mellé. mármint na jó, csak vicc persze :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:17:44

HG, vannak dolgok, amiknek a megjavítását nagyon nehéz manuálisan létrehozni. Ide értendő az elveszített családtagok feltámasztása és egyebek. De ígérem, amin lehet, saját kezűleg javítani fogok. Pl. ideteszem magam mellé a papagájfogót, mert ha üveget kell nyitni, akkor is jól jön, meg ha fejbe kell ütni erősen a betörőt, akkor is jól jön. Hasznos egy szerszám.
Tudtam én, hogy ez a Kálmán hunczut egy fajta:)

Halvány Görény 2009.01.01. 03:20:06

hát azokat sajnos tényleg nem lehet és/de azok maguktól se fognak jobbra fordulni. ilyenbe sajnos még én se tudok hasznos tanácsot adni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:21:46

Ugye, hogy ugye. De nem csüggedünk, mert ennyire szar év után csak jobb jöhet. Ha nem, az már egyenesen árulás.

Halvány Görény 2009.01.01. 03:27:22

nem lesz ilyesmi, mer azt a törvény szigorúan bünteti. csináld meg a "jövőbe vetett hit" fantázianevű díszdobozt és akkor azt megrendelem, ellesz nálam és figyelek, hogy ne vesszen el :)
más sajnos nem jut eszembe hirtelen. :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:28:50

HG, rendben, Neked viszont 2009-től kezdve heti egy megjelenés kötelező itt a Kifőzdében. Vita nincs:)

Halvány Görény 2009.01.01. 03:30:34

akkor erre iszunk. meg aluszunk. jó éjt, és továbbra is boldog új évet mindenkinek :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:31:07

Beszarikálok, eltűnt a köztes kommentem. Pedig azt mondtam, hogy most elköszönök, mert 1. elfogyott a pezsgő, 2., mert meglett a piros macskám, aki azóta újra eltűnt, 3., mert bandzsítok, a kezem is; szóval:
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK, EGYÜTT, ÉS NEM ÉR KIMARADOZNI! Az előbb kicsit konkrétabban megfogalmaztam, de másodszor nem megy. Jó éjt, szép álmokat, illetve jó kis fogadkozást az ébren maradóknak!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 03:33:52

jó éjt HG:))

elfogyott a tüzifám idebent. ilyen hidegben én ki nem megyek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:34:31

Most akkor mi lesz, Toma? Tornázol reggelig? Vagy mással fűtöd magad?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.01. 03:36:10

@Nadine: jó éjt! menj, majd én lekapcsolom a villanyt, és bezárok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.01.01. 03:42:19

:DDD, én meg jegeskedem itt a 21-ben:)) Már éppen kezdtelek sajnálni...:)
Na jó, akkor ma Tiéd a zárás, én meg beborulok a macskákkal - már amelyik előmerészkedik. Holnap főzős napom lesz, illetve ma, de hogy mit tudok majd kihozni egy álcsülökből?... Jó éjt!

Zuzuka 2009.01.01. 03:46:20

BÚÉK!
hű de mozgalmasan kezdődött az új esztendő! vagy duplán látok?:)
ideje aludni, jó éjt!

Pálcika 2009.01.01. 07:34:29

Szép Új Évet!
most jöttünk haza,nagyon jól éreztem magam pedig nagyon átfagytam:))))most lefekszünk alukálni hi-hi pedig most világosodik...........ébredés után elolvaslak benneteket:)))
süti beállítások módosítása