Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Zöldséges-csirkehúsos rizottó

2009.12.10. 05:00 Bombadil Toma

 

Nagy „rizottomán” vagyok. Szerintem az egyik legjobb dolog ami az olasz konyhából kikerült a nagyvilágba.
Minimum havonta egyszer készítek valamilyen rizottót, de van hogy többször is. Érdemes elsajátítani a rizottófőzés technikáját, mert ha egyszer megtanulunk jól alaprizottót készíteni, utána már számtalan ízvariációban elkészíthetjük.
Ezt eredetileg kacsahússal akartam elkészíteni, de sajnos nem kaptam megfelelő minőségű kacsamellet a boltban, így „be kellet érnem” egy tanyasi csirkével. Így is jól sikerült. Legközelebb majd jöhet a kacsa...

 
Hozzávalók:

 
. 20 dkg. csirkemell vagy kicsontozott csirkecomb
. 1 szál sárgarépa (kb. 15 dkg)
. 2 szál zellerszár (kb. 6 dkg.)
. 10 dkg. zöldborsó (Iglo mirelit)
. 10 dkg. póréhagyma
. 1,5-2 liter húsalaplé
. 1,5 dl. száraz fehérbor
. 5 dkg. vaj
. olívaolaj
.só, bors, oregánó

 
Elkészítés:

 
1. Egy nagy széles, magas falú serpenyőben olajat hevítek, és üvegesre párolom benne az apróra vágott póréhagymát.
2. Hozzáadom a rizst, és pár pillanatig pirítom, míg a rizsszemek fehéredni nem kezdenek, ekkor felöntöm a borral.
3. Mikor a borból elforr az alkohol, az illatán nem érezni, akkor adok hozzá annyi alaplevet, hogy éppen ellepje, majd a kis kockákra vágott répát és zellert. Sózom, borsozom.
4. Közepes hőfokon (kerámialap#6/9), főzöm a rizottót, időnként újra és újra adagolva az alaplevet, vigyázva, hogy soha ne „száradjon” ki, mindig legyen egy kis lé alatta.
5. Közben míg fő a rizs, egy másik serpenyőben, kevés olívaolajon körbe aranysárgára pirítom a kockákra vágott csirkemellet só, bors és egy csipet szárított oregánó hozzáadásával.
6. Mikor a rizs már majdnem kész, ez körülbelül 20-25 perc elteltével lesz, hozzákeverem a zöldborsót és a sült csirkemellet, majd készre főzöm. A rizottó akkor jó, ha a rizs megfőtt benne, de azért van tartása (al dente) a szemeknek, van mit benne harapni és nem kásás/szétfőtt (ezért kell a speciális rizottórizs). Az állaga legyen kissé folyós, a tányéron terüljön el ha kissé megmozgatjuk.
7. Lehúzom a tűzhelyről, beledobom a kockákra vágott hideg vajat, és egy nagy maréknyi frissen reszelt parmezánt, elkeverem, majd tálalásig pihentetem 4-5 percet.

 

 
Ezután azonnal tálalom. Díszíthetjük kevés parmezánforgáccsal vagy apróra vágott póréhagyma zöldjével.
Csak frissen elkészítve finom, melegítve nem az igazi. Ha mégis marad, akkor másnap pl. sült rizsgombócként, supplíként újrahasznosítható.
A rizottónál különösen fontos az alapanyagok jó minősége, a jól elkészített alaplé, a minőségi csirkehús és a rizottórizs. A leveskocka, a tálcás „teszkós broiler-csirke” és a fényezetlen „A” rizs felejtős, nem játszik ebben a műfajban.
A rizottó főzése nem könnyű, rá kell érezni, mert itt az időzítés a legfontosabb, tudni kell időben abbahagyni a főzését. Ehhez gyakorlat kell, érdemes többször is próbálkozni, mert ha idővel sikerül egy „tökéletes” rizottót összehozni, akkor igazi ízélményben lehet részünk. A tökéletes állag, a textúra sokat ad hozzá a rizottó ízének teljességéhez.
Száraz fehérbort igyunk hozzá, mondjuk egy pohár chardonnay...

 
Elkészítési idő: 45 perc
Költségek: 310 Ft./adag

73 komment

Címkék: gasztro recept rizottó toma olasz ízek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2009.12.10. 08:13:29

Jó reggelt kívánok!
Toma!
Legyen ez a kivétel, amit nem csinálok meg.

maybach 2009.12.10. 08:49:48

A rizottó sok répával és borsóval nem vonz.
Gondolom bennem van a hiba, de hasonló állagúra főzött rizst csak tejben, vagy tejszínben főzve szeretem. Azt meg édesen.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 08:53:43

@maybach: Nálam éppen a héten volt csirkemájas rizottó, kb. annyi "ződdel" (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó), mint amennyi rizzsel. Imádom:)
Egyébként ránézésre osztom a nézeteidet, de azt hozzátenném: még sosem ettem olyan fajtájú rizst, mint amit Toma említ.

2009.12.10. 09:45:12

sziasztok!

nekem ez bejövős, bár még csak étteremben ettem rizottót

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 10:31:01

@Jé: Szia, Jé betű!:)

és BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!!!:) Hát majdnem elfelejtettem, bakker:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.10. 10:51:31

@Jé: Boldog nevednapját innen is!

Majdhogynem a betegágyból. Azért még nem dögrováson. De ritkásan leszek, holnaptól hétfőig sehogy.

@Fiam: Köszönöm az aggódást. Csalánba tán nem, de belém csapott. Kanállal. Még szükségebb esetén...

maybach 2009.12.10. 11:49:17

Jé!
Sok boldogságot kívánok!

Mormogi!
Tessék szépen meggyógyulni!

2009.12.10. 11:56:50

köszönöm nektek! :)

Mormoginak jobbulást, itt a hétvége, kár lenne ágyban, párnák közt tölteni.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.12.10. 12:38:32

Sziasztok!

webbkameror.se/webbkameror/hotorget/index.php

A baloldali, csúnyakék épület, a Koncertház színpadján adja át ma 16 órs kezdettel a svéd király a Nobel-dijakat. Érdemes d.u. 3-tól nézegetni, akkor érkeznek a limuzinok, bennük a vendégekkel.

U. I. Csalánnak gyógyulást :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.12.10. 12:56:09

Jó napot!

@Hobbiszakács: Működik a telepátia... :D
Voltam Nálad olvasgatni és annyi mindenhez lett volna kedvem hozzászólni, de azok régi anyagok. A lényeg, hogy remek kikapcsolódás volt!

@Jé: Ó, hát neved napja vagyon! Legyen Néked siker, egészség és vagyon!!! :)

@Mormogi Papa: Mi dolgod a világban kúra idején???

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 13:00:24

Hé, emberek, van itt valaki? S. O. S. kérdésem lenne, tűzhelyvásárlással kapcsolatban (igen, ez is tönkrement, és a gázszerelő azt mondta a telefonban, bátran dobjam ki!)... Ki tud nekem segíteni?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.12.10. 13:23:01

@fiam: Nyugodtan szólj hozzá, nem baj, ha régi.

Érdekes, tegnap én is nézegettem a régi dolgokat, volt olyan is amiről teljesen elfeledkeztem :-)
Ja, még valami: hogy sikerült a csajszinéni felolvasóestje?

Jévnaposnak pedig gratula. (Itt Malin napja van).

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 13:41:36

@Hobbiszakács: Érzelemnyilvánításon kívül tudnál segíteni esetleg?:)

Az egyetlen komolyabb érdi műszaki áruházban láttam egy kombinált tűzhelyet (felül gáz, a sütő elektromos), ami mindenféle hangzatos tulajdonsággal bír, elektromos gyújtás, sütővilágítás, grill funkció, hőlégkeverés stb. Ezek egy része számomra - bár nyilván praktikus - nem fontos, viszont életemben nem használtam elektromos sütőt, nem tudom, tényleg jobb-e, mint a gáz. Az eladó szerint sokkal. Mi a véleményed?

maybach 2009.12.10. 13:56:06

Nadine!

Profi szakács gáztűzhelyet és elektromos sütőt használ. Nyilván nem véletlenül.
Elektromos sütő előnye, hogy egyenletesebb a meleg, pontos hőfokot, időtartamot tudsz beállítani.
A hőlégkeverés meg nincs is gázsütőben.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 13:59:25

@maybach: Tehát magyarul megéri, hogy drágábbat vegyek? Mert kb. húszezer forint diffi van a kettő közt... Egy sima és használható, négyégős gáztűzhely negyven körül van, amire meg már majdnem hagytam magam rádumálni, az 65 ezer, plusz a kiszállítás és a bekötés. Ennél az érdi áruháznál, ha ma délután, vagy holnap reggel megejtem a fizetést, akkor holnap már hozzák is, és be is kötik. Találtam ugyanilyen tűzhelyet a neten pár ezerrel olcsóbban, viszont több lenne a szállítás, bizonytalan, hogy mikor és két hét múlva karácsony...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.12.10. 14:05:58

@Nadine: Nekünk kombinált van és nagyon örülök neki. Legtöbbször a légkeverést használom sütéskor, remek, mert eddig nem égett le semmi és szép egyenletesen sül benne minden. Ha az étel úgy kívánja, az utolsó 5-10 percben grill funkcióra kapcsolok és tök szép ropogos lesz minden. Ráadásul másfél perc alatt kész a piritós és a melegszendvics is a lehető legfinomabb így elkészítve.
Az elektromos gyújtás látszólag nem sokat tesz hozzá, de nagyon jó, hogy nem kell gyufát keresgélni stb.
Szóval a plusz költséget nem bántuk meg. Igaz, hitelre vettük, lassan három éve és csak jót mondhatok róla.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.12.10. 14:08:28

@Nadine: Elfelejtettem, hogy a sütemények, pogácsák is nagyon szeretik az elektromos sütőt... :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.12.10. 14:11:30

@Hobbiszakács: Üdv a Malinoknak!
Szerényen beszámoltam már a Csajszi néni és tsa felolvasóestről. Nem szégyellem bevallani most sem: óriási siker volt :) Januárban repetázunk. Ha esetleg van szabid, szeretettel várlak... :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 14:11:37

@fiam: Nem gyufát használok, hanem ilyen gyújtóbigyót, de ez nem oszt-szoroz nálam. Egy darab melegszendó kedvéért biztosan nem egy egész gáztűzhelynyi sütőt használok, arra ott a príma kis vaterás cuccom. Az nem mindegy, hogy az egyéb ételkészítéseknél mennyivel jobb az elektromos sütő. Az egyenletes sütés például egy jó pont. Viszont fogalmam sincs róla, hogy mennyivel dobja meg a normál havi elektromos számlát a használata.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 14:29:24

Maybach, ha még itt vagy, ezt is nézd meg nekem, légy szíves! Nem dőlt rám az OTP, csak a könyvelőm utasított, hogy még idén vegyem meg, amit muszáj, a leírható költségek miatt:
firstshop.hu/search.php?search_query=11306

Jó ez? 17"-os monitort szeretnék, lehetőleg minél jobb áron. Nem végzek grafikai munkákat, nem nézek rajta tévét, nem játszom, szóval, a szokásos, korrektúrával kapcs. dolgokhoz kell, de állítólag a mostani (és folyton meghibásodó) AG Neovo monitoromnak pocsék a képe, kásásak, szellemképesek a betűk stb. Mondjuk, az jó lenne, ha a fotózás miatt a színei is szépek lennének. Hm?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.12.10. 14:37:25

@Nadine: Bocsi, elfelejtettem, hogy most egyedül vagy, de az ember a jövőre is tervez ilyen nagy dolgokkal.
Nálunk az Euronicsban láttam kisebb tűzhelyet, mint ahogy van kisebb mosógép is a kisebb vagy egyfős háztartások számára.
Szóval azt a kombinált tűzhelyet nem néztem meg alaposan, esetleg Te rákérdezhetnél, hogy van-e ott, ahol nézelődsz.
Ahogy eddig olvastam, melegszendót nem egyesével eszel... Tudom, hogy van vaterás cuccod, azt hiszem, tavaly kerestél kisebb formát és időbe telt, mire találtál. Viszont, ha mondjuk vendégeket vársz, akkor tök jó, hogy egyszerre több is sülhet.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.12.10. 14:38:48

@Nadine: Tudom, tudom, nem látsz, de láthatnál többször többeket vendégül!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 14:40:03

@fiam: Tényleg nem egy szeletet, viszont a vaterásomba két óriási szelet kenyér is belefér:) Amúgy isteni melegszendót készítettem tömegek számára a szimpla gázsütőben is. Ez nem érv az elektromos mellett.
Most viszont lemegyek, és megmérem a Karancs sütőjét, mert az nyomós szempont lesz, hogy Toma sörös csirkéje belefér-e az újba.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.12.10. 14:50:30

@Nadine: Sajnos más tapasztalati érvem nincs a kombinált elektromos mellett, csak az, hogy jobb, mint a gázsütő. :)

maybach 2009.12.10. 14:52:48

Nadine!
Teljesen jó monitor. Az enyém cca. 10 éves és nyilván kevesebbet tudott, bár Sony, de tv-hez, dvd-hez is korrekt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 14:57:45

@maybach: Köszi!:) N. úr is ezt mondta, úgyhogy megrendelem, azt hiszem.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.10. 15:14:54

@Nadine: szerintem kombináltat vegyél. az elektromos sütő sokkal jobb a gázosnál. mindenképpen legyen grilles és hőlégkeveréses. az sem árt ha forgónyárs is van benne, mert akkor tudsz grillcsirkét is csinálni. ha pedig öntisztító a belseje, akkor mégjobb.

viszont a sütőnek külön vezeték kell, nem tudod konektorba dugni, értekezz egy villanyszerelővel.

két-három melegszendvicsért is be lehet izzítani a grillezőjét, mert hidegből indulva nyolc perc alatt kész a szendvics.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 17:38:27

@Bombadil Toma: Most értem haza, már minden instrukció elkésett, ami a választásom ellen szólt:) Holnap jön a tűzhely, de csak hétfőn jönnek bekötni. Grilles is, hőlégkeveréses is, a nyársat most nem tudom fejből. De lehet szabályozni a sütő hőfokát (ezért Toma receptjei hálásak lesznek). Jaj, akkor a szervizesek nem is kötik be az elektromos részt??? Bakker, egyre drágább lesz a tűzhely-projekt...:(

Még mindig nem értem, miért lobbiztok a nagy sütőben való szendókészítésért, a kis vaterás kütyüm alsó-felső állítható grill. Bibibííí:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.10. 17:52:22

@Nadine: hivjál ki holnap egy villanyászt, hogy nézze meg, be lehet-e kötni a sütőt. érdemes egy nagykeresztmetszetű vezetéket behúzni afalba neki külön, és a villanyórában is egy külön megszakítóra tenni. (ha konektorra kötöd, állandóan levágja a biztosítéskot, és a vezeték is túlmelegszik a terheléstől.)
nem lobbizok én, de szerény személyem lazán elpusztít vagy hat melegszendót, az meg megtölt egy sütőtálcát:))) ha meg vendégeid vannak, akkor praktikus... a kis vaterás kütyüddel nem tudnál olyan gyorsan sütni, mint ahogy én eszem:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.12.10. 18:34:10

@Nadine: Na ugye???!!! Legalább Tomának higgy, ha nekem nem is :(

Nálunk azt hiszem földelést vagy mit kellett behúzni, mert az nem volt. Azóta is szuperül szuperál minden.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 18:42:58

@Bombadil Toma: Hű, ez rémesen hangzik. És természetesen nem kalkuláltam be tűzhelyválasztáskor. Egyszerűbb és olcsóbb lett volna egy sima gáztűzhelyt venni.

@fiam: De mit ne higgyek? Két szendvicsért nincs az az isten, hogy én kipakoljam a sütőt és beizzítsam...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 18:52:25

Most kapcsolok, Ti milyen vendégekről beszéltek?...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 19:12:25

@Bombadil Toma: Festés után? Vagy rosszul képzelem, hogy ez falbontással jár? Ráadásul a tűzhely két ablak közt van. Fölötte az egykori - azóta megszüntetett - páraelszívónak volt egy konnektor.

Zuzuka 2009.12.10. 19:29:55

jó estét!
ehhez nem tudok hozzászólni, mert itt gáz-gáz tűzhely van. nagyon szeretnék én is egy villanyost, de most nincs rajta a karácsonyi listán:)

Kedves Jé! Nagyon Boldog Névnapot kívánok Neked, egészségben, boldogságban, békében!!!

Zuzuka 2009.12.10. 19:32:51

még semmi sincs a karácsonyi listán :DDD

Mormogi Papa, nem szabad betegeskedni, gyógyulj meg minél előbb!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 19:40:04

@Zuzuka: Bakker, nekem listám se volt...:( De ha egyszer a másik beadta a kulcsot, muszáj beruháznom egy újra.

Zuzuka 2009.12.10. 19:43:44

@Nadine: a muszáj nagy úr! nekem a mosógépem vacakol, egyszer állt alatta a víz, nem merek beruházni másra :(

Zuzuka 2009.12.10. 20:42:22

bocsi, kicsit ritkábban voltam, szervezem a szilvesztert a macskáknak, mert itt lesz nálunk. úgy néz ki sinen vagyunk:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.10. 20:42:57

@Nadine: no para! a falban meglévő csövekbe be tudják húzni a vezetéket. csak az elosztó dobozt kell esetleg megbontani, azt meg ki lehet könnyen javítani:)
hidd el megéri a procedúrát, mikor nem ég oda az oldalas máza:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.10. 21:00:13

@Bombadil Toma: Para-világbajnok vagyok, ha nem tudnád:)
Nem mondom meg, hogy a héten mennyi pénzt "tapsoltam el" úgy, hogy nem is akartam... Stefi kezelése már közelebb jár a negyvenhez, mint a harminchoz. Állítólag más kutyák egy hét alatt kiheverik ugyanezt a kórt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.12.10. 21:02:04

Köszönöm a jókívánságokat :-)
Úgy tűnik, hatottak.
@fiam: Az a helzet, hogy előzőleg (vasárnap) lekötöttünk egy last minute (amúgy nemecsekesen) két éjszaka - majd' 3 nap telelést Hévízen. Azt már nem lehetett lemondani, én meg kedd reggelre estem ágynak. Szerencsére nem a fakeretnek :-)
Kértem egy lórúgást a doktornőtől. Azt mondta, ennél már csak egy erősebbet ismer :-(
Szóval reggel megyünk és az Úr legyen irgalmas szegény fejemnek :-)))

Zuzuka 2009.12.11. 08:20:25

jó reggelt!
imádom a zöldséges rizst pergősen, a húst szaftosan, az meg ugye már nem rizottó.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.11. 08:23:51

Jó reggelt:)

Telt ház van az Illatos úton. Csak tolmácsolom zakuszkás Andi üzenetét, hátha valaki éppen kutyát szeretne menteni.

Én meg - ha minden igaz - ma életemben először leszek "nemKarancstípusútűzhely"-tulajdonos. Az már tiszta sor, hogy Toma csirkéjét kisebb típusú sörösdobozra kell ültetni, de ez még belefér...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.11. 09:51:58

@Nadine: miért, kisebb a sütő? nekem egy sima idesit van, abba simán belefér:)

pakkot kaptam!:) igaz, hogy ilyen hajnalok hajnalán keltett a futárszolgálat, de megjött a karácsonyi ajándékom (amit én ajándékoztam magamnak) a kooktátol. vettem egy frankó reszelőt, egykezes borsörlőt, meg kis szuflé-tálkákat:))

Zuzuka 2009.12.11. 09:56:04

@Bombadil Toma: nagyon nehezen találtam volna ki, hogy milyeneket rendektél :))
az egykezes borsörlő a mozsár utódja?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.11. 09:59:03

@Bombadil Toma: Igen, kisebb a Moráé, mint a Karancs volt. Lemértem, és lemérettem, kb. 2 cm-rel alacsonyabb előbbiben a "plafon" a grill miatt, vagy mi a szösz. Viszont az eladó megismerkedett a sörös csirkéd receptjével, és fel is írta a Kifőzde linkjét, mert nagyon rácuppant:)

Az én karácsonyi ajándékjaim már októberben megérkeztek, de annyira rendes vagyok, hogy nem néztem meg őket:) Petrik Adrienn két könyvét vettem meg magamnak roppant akciósan. Az a nő vagy én vagyok, vagy az ikertestvérem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.11. 10:01:31

Most kapcsolok, Toma, Te le sem feküdtél? Buli van?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.11. 10:04:28

"...ajándékjaim..." - én sem vagy teljesen ébren, úgy látom:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.11. 10:29:21

@Zuzuka: az egykezes borsörlő már régi vágyam, mert amikor a húst fogdosom és utána borsot tekerek rá, mindig le kell mosni az örlőt. így meg egyik kézzel forgatom a husikat másikkal borsozom:)) kookta.hu/webshop/product.php?id_product=340 így néz ki, csak bors van benne. tök jó, úgy néz ki mint egy nyuszifej:))

@Nadine: te tényleg alszol még, feljebb írtam, hogy a futárszolgálat ugrasztott ki az ágyból:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.11. 10:58:17

@Bombadil Toma: Hetek óta ilyen felfokozott értelmi állapotban vagyok, ne csodálkozz!:))

Zuzuka 2009.12.11. 12:11:11

@Bombadil Toma: ez nagyon aranyos:)) és tényleg praktikus, mennyi pénzt elkérnek érte! én is összekenem néha, ráadásul fából van és nehéz tisztítani, ezért ezerszer kezet mosok, megtörlöm...
kész a minestrone! nyamiiii, most káposztát is tettem bele.:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.11. 13:40:25

@Zuzuka: én is drágálottam kicsit, de olyan régóta ácsingózok egy ilyenre, hogy végül megrendeltem:))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.12.11. 17:02:40

@Nadine: Sokkal sokkal jobb mint a gáz.

VAnnak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet gázal megcsinálni.

A hőlégkeverésessel meg mindent lehet.

ELképzeni nem tudom, hogy hogy tudtam élni anélkül..:P

Mindenképp válts, majd meglátod, tutibiztos, hogy nagyon szeretni fogod.

És és föld..

Toma, amikor a Ramseyt nézem, akkor ott elő van főzve a rízs (de az meg milyen már), vagy hogy csinálják készre 5-6-7 percek alatt?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.11. 18:15:13

@nyuszómuszó: az előkészítésnél félig/háromnegyedig elkészítik a rizottót, és a rendelésnél csak befejezik, azért van kész öt perc alatt:) /persze, nem előre megfőzik a rizst mint azt serényi "mester" tette ;)/

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.11. 18:17:28

@nyuszómuszó: Biztosan nem olvastad, de már megvettem az új gáztűzhelyet, szóval, eldőlt a kérdés. Itt figyel a konyhában, és várja, hogy hétfőn beszereljék.

maybach 2009.12.12. 16:40:43

Jó napot kívánok!
Jelentem nincs víz a csónakomban. Pedig több már nem fért volna bele.
Viszont szép vízinövény gyűjteményem lehetne.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.12. 16:59:25

baszki már fél ötkor tök sötét van. jóideje nem láttam a napot. kezdek depressziós lenni. napsütést akarok!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.12. 17:35:03

Sziasztok! Én is csodálkozom, mert itt sem süt a nap, pedig jól bírnám. Viszont ma már egészen konkrét hópelyheket láttam, igaz, hogy csak pár percig (hála Istennek).

@maybach: Te meg ilyenkor halászol? Vagy csak vizet halásztál a csónakodból?:)

maybach 2009.12.12. 18:03:04

Nadine!
Egész évben nem horgásztam. Így a csónak is teljesen víz alatt volt. A növények már szépen belakták. Ki kellene venni a vízből, ezért kimeregettem belőle a vizet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.12. 18:33:32

@maybach: És ehhez meg kell várni a karácsonyi majdnem fagyot?:))

maybach 2009.12.12. 18:37:37

Csak, ha valaki olyan lusta, mint én.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.12. 18:44:17

@maybach: Mert mindig valami gyümölcsfán üldögélsz fütyürészve:)))

maybach 2009.12.12. 19:21:29

Igen, de ilyenkor már sapkában.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.12. 19:26:27

@maybach: Ezek szerint a csónakod is a fán van. Úgy egész biztonságos:)

maybach 2009.12.12. 19:31:38

Víz nalatt volt. Mint egy evezős tengeralattjáró.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.12. 19:55:29

@maybach: Ezt most nem látom tökéletesen magam előtt...:)

maybach 2009.12.12. 20:29:34

Nem csodállom. Én se láttam még vízalatti evezőst.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.12.12. 21:01:38

@maybach: Pláne egy fa tetején, fütyörészve...
süti beállítások módosítása