Mostanában nem nagyon kell mennem vásárolni, mert a kert sok mindennel ellát. Ha megéhezem, csak egy gyors kört kell tennem az udvaron/kertben. Most pár kisebb cukkini, néhány paradicsom, egy chili, pár bazsalikomlevél és fokhagyma volt a zsákmány. A hűtőből parmezán, szardella, a kamrából meg tészta került elő. Ennyi...
Hozzávalók (2 személyre):
. 220 g farfalle tészta
. 2-3 kisebb cukkini
. 3-4 paradicsom
. 1-2 gerezd fokhagyma
. fél chili (elhagyható)
. 2 db szardellafilé(vegák kihagyhatják)
. parmezán
. só, bors
. olívaolaj
Elkészítés:
1. Először is, felteszem a tészta főzővizét forrni.
2. Közben a cukkinit felkarikázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, a paradicsomot felkockázom, a chilinek kikaparom a magjait, és felaprítom.
3. Egy nagy serpenyőbe olívaolajat öntök, amennyi ellepi az edény alját és felhevítem. Beledobom a cukkinit, és folyamatosan mozgatva sütni-párolni kezdem.
4. Hozzáadom a fokhagymát, a szardellát, majd megborsozom.
5. Mikor puhulni kezd a cukkini, ez 2-3 perc, rádobom a paradicsomot.
Közben a víz felforrt, a tésztát főzni kezdem, kb. 8 percig, al dentére.
6. Amikor a paradicsom is kezd összeesni (1-2 perc), és kiengedi a levének egy részét, rászórok egy kanálnyi frissen reszelt parmezánt. Összeforgatom óvatosan, nehogy összetörjön, majd a bazsalikomokat is beletépkedem. Félrehúzom a serpenyőt a tűzhelyről.
7. A kifőtt tésztát a zöldségragura szedem, vigyázva összekeverem és tálalom.
.jpg)
Tálalás, tippek:
Tálaláskor kevés reszelt vagy forgácsolt parmezánt szórok a tetejére és színes-borsot tekerek rá.
Csak friss alapanyagokból, frissen elkészítve az igazi.
Nagyon finom tészta: üde, roppanós, zamatos zöldségekkel, illatos bazsalikommal és pompás, napon érett paradicsommal...
Egy pohár sauvignon blanc kellett még hozzá, így volt teljes az élmény.
Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: kb. 380 Ft/adag
Bor: 980 Ft - Metro
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.05. 08:01:39
Toma, és hol fordulsz elő gyakrabban? Ott, ahol én? A munkaasztal mellett?
Kész a kávékám. Meg én is kész vagyok. Ma-holnap garázspakolás, és alig látok az allergiától. Az a kinti dzsuva kifejezetten csillapítani fogja, úgy hiszem.
Ilyen típusú tésztákat én gyakran készítek egyébként (csak parmezán és szardellafilé nélkül), de nem szoktam nekik nevet adni. Ahogy jön, ami éppen van a hűtőben. Sőt az is megesik, hogy a végén nem tésztával, hanem rizzsel eszem őket.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.05. 08:20:10
Ne tudd meg, hány darab lyukat kellett elglettelnem a falon N. úr dartsművészete után, festéskor. Nem is lehetett tökéletesen eltüntetni őket.
Zuzuka 2009.09.05. 08:22:51
ÓÓÓÓÓÓ, de finom tésztácska! ha parmezán helyett más sajt is mehet rá, akkor ilyet eszek ebédre.
@Nadine: kávézzunk:) azt hiszem az allergiának nem tesz jót a poros pakolászás... vagy mégis?
Zuzuka 2009.09.05. 08:29:05
haha, tanultam a saját károkozásomból, és a gyerök csak a telken és a garázsban dobálhatott:)
asszem nekilátok néhány adag lecsó befőzésének. itt az idő (pocsék):)
Zuzuka 2009.09.05. 08:30:12
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.05. 08:38:42
Nem, nem tesz jót. Konkrétan, szerintem ma el fogok hullani. Mint a férgese.
Nálam is lecsó lesz, mint munkaebéd-vacsora vagy mi.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.05. 09:13:57
Ha minden igaz, én szeretem ezt az időt: hűvösen elegáns :)
Ilyenkor tudok a legjobban dolgozni és még a kedvem is jobb. Azért jó lett volna éjjel aludni egy kicsit, de talán ma már sikerülni fog.
Fél háromkor elővettem a Monte Cristo grófját, nem igaziból, csak a könyvet és háromnegyed hatig olvastam. Ezer éve nem volt a kezemben. Meglepődtem.
Hatra elaludtam és azt álmodtam, hogy Csukás István író-olvasó találkozójára mentünk nagykabátban. Jó sokan voltak. Olyan lüke széket kaptunk, hogy állandóan fekvő helyzetbe csúsztunk :) Az estet színesítette egy ismerősünk előadása, ő énekelt és egy karénekes iskolás előtte keresztben fekve dúdolt hozzá. Neoex hamar elaludt :D
De csak álmomban, mert a valóságban ébresztgetett, hogy hét óra, eleget aludtam az éjjel.
Kikultúrálódtam magam...
Toma, jó a kajci!
Pálcika 2009.09.05. 15:22:38
nálunk annyira hideg van,hogy muszáj innom egy forró kávét:)
Zuzuka 2009.09.05. 15:52:27
itt már 24', kristálytiszta levegő, és vakítóan süt a Nap. a tűzoltókat hallom egész délelőtt - vonulnak...
a kv jó ötlet:)
Pálcika 2009.09.05. 16:02:38
havajj 2009.09.05. 16:05:45
Zuzuka 2009.09.05. 16:19:49
Jé 2009.09.05. 16:31:32
a tészta nekem is tetszik, bár tele vagyok a perverz csirkével. tényleg jó.
kérdezhetek? havajj te ki vagy?
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.05. 16:36:01
@havajj: az nem terem a kertemben:)
Grafit Macseek 2009.09.05. 17:30:14
Heló, Havajj! A kérdéseddel egyetértek!:))
havajj 2009.09.05. 17:37:42
Pálcika 2009.09.05. 17:48:13
helló "régi" népek:))
jelentem itt még mindig nagyon hideg van,még szerencse,hogy nem kell locsolnom:)
ÉN NEM SZERETEK FÁZNI!!!!!!!!!!újra 40 fokot akarok!!!!!!!!szerintetek ha toporzékolok akkor vissza jön a nyár????
Grafit Macseek 2009.09.05. 17:59:35
Pálcika 2009.09.05. 18:19:00
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.05. 19:19:36
@Grafit Macseek: "Idősebb kartársnők" - ez jó :D
Egész délután szabtam. Most megyek elnyerni méltó jutalmamat :)
maybach 2009.09.05. 19:57:48
Ha több gólt rúgunk a svédeknek, mint amennyit kapunk, meg is nyerhetjük a meccset.
Azért csak legyen szép hosszú ősz, ha lehet kérni.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.05. 21:17:21