Ez a recept is egy improvizáció eredménye. Régi vesszőparipám, hogy a szarvasgomba a tojás mellett adja a legjobb formáját. Próbáltam már sokféle ételben, de ez mindig beigazolódik. Most éppen az az ötletem támadt, hogy mi lenne, ha a szarvasgombát összeházasítanám az egyik kedvenc tojásos tésztámmal, a carbonarával. Elárulom, az eredmény remek lett. Azért egy kicsit módosítottam a carbonara receptjén: kihagytam a sült pancettát (szalonnát), hogy leginkább a szarvasgomba íze domináljon.
Hozzávalók (2 személyre):
· 25 dkg tagliatelle tészta
· 2 db biotojás
· 2 gerezd fokhagyma
· szarvasgomba (egy dió nagyságúnak a fele)
· 4 dkg parmezán
· só, bors
· olívaolaj
· málnaecet
· 2 nagy maréknyi rukkolasaláta
Elkészítés:
1. Első lépésként, felteszek egy nagy fazék vizet forrni a tésztához.
2. A tojásokat felverem, sózom, bőségesen borsozom, majd belereszelem a sajtot és elkeverem.
3. A szarvasgombát egy zöldségszeletelővel (mandolinnal) hajszálvékony szeletekre vágom, és félreteszem.
4. A rukkolát megmosom, leszárítom, és egy keverőtálba teszem.
5. A fazékban felforrt vizet megsózom, beleszórom a tagliatelle tésztát, és „al dentére” főzöm (kb. 7 perc).
6. Közben egy nagyobb serpenyőbe annyi olajat öntök, amennyi ellepi az edény alját, beleszórom az apróra vágott fokhagymát, és közepes hőfokon melegíteni kezdem.
7. Mikor a fokhagyma kezd sülni, de még nem barnul, kikapcsolom alatta a tűzhelyet, majd rászedem az időközben megfőtt tésztát, és merek rá egy-két kanálnyit a főzővízből is.
8. Fakanállal jól elkeverem, ezután ráöntöm a tojást is, és azzal is elkeverem gyors mozdulatokkal, hogy a tojás ne csapódjon ki. Akkor jó, ha a tojás krémszerűen bevonja a tésztát, és nem szilárdul/sül meg.
9. Ezután jöhet bele a szarvasgomba, majd még egyszer jól elkeverem.
10. A rukkolalevelekre spriccelek egy kevés málnaecetet, őrölök rá egy kis sót (himalájait), és meglocsolom olívaolajjal. Kézzel óvatosan átforgatom, hogy minden levélre jusson az ecetes olajból.
Tálalás, tippek:
Egy maréknyi salátát szedek a tányérra, mellé szedem a tésztát is, így tálalom. A végén az egészet meghintem egy kis olívaolajjal, és egy kevés parmezánforgáccsal is díszíthetjük/ízesíthetjük még.
Azt mondanom sem kell, hogy ezt az ételt csak frissen elkészítve fogyasszuk, mert csak így érvényesülnek a különleges ízek.
Használjunk biotojást vagy szabadon tartott (tanyasi), kapirgálós tyúk tojását. Zongorázni lehet az ízbeli különbséget közöttük és az olcsó, „tömeggyártott” tojások között.
Elképesztő zamatok, pompás, krémes textúra, ropogós, friss saláta a markáns, borsos rukkolából. Ezekből adódik össze ez az étel…
A remek, Malatinszky-féle siklósi chardonnay ehhez az ételhez is ideális kísérő.
Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: kb. 660 Ft/adag
Bor: 4990 Ft (siklósi Malatinszky Chardonnay Barrique ’06 – Vinotéka)
További recepteket az alábbi oldalon találsz:
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 08:16:36
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 08:36:55
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.11. 08:48:09
If I were a rich man... szóval majd egyszer, talán. Ezt a posztót talán nem kifogásolhatják mandulából sem, nem igaz?
Szép ünnepnapokat mindenkinek - bár igazándiból holnap lesz a napja, de ki tudja, mikor esem be újra.
@Nadine: Naná, hogy találkozunk ! Üdvözlöm a négykerekű hölgyet is :-)
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.11. 09:00:13
Hát olyasmi; kettő hónap és három hét, de biztos, ami biztos kettővel számolok, végülis ugyebár a 40 hét is kilenc és fél hónap, ott is rászámoltak, a nyolcadiktól már szeme sem rebben senkinek, ha kikecmereg az a baba, és nem hiszem, hogy én ezt kihúzom a kilencedik végéig..
Néha görcsöl a hasam (oké, nagyon ritkán), de még egyáltalán kicsikét sem kéne neki..
A kaját ignorálom már megint, de csudajól néz ki..:(
Zuzuka 2009.04.11. 09:02:07
hmmm, nem rossz:) sajnos megint nincs itthon szarvasgomba, de egyszer beidegesedek és veszek a piacon egy egész diónyit!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 09:32:06
Ééééééééééés én már itt is vagyok, pedig a kertek alatt osontam, mert nagy forgalom van odakint... Hoztam a kutyikáknak jó nagy füstölt csontot, mert a húsvéti "sonkámnak" nincs, és az nem igazság, hogy csak szagolják, de ne jusson belőle nekik. Igaz, hogy már most megkapják, mert megzavarodnak a szagától, de legalább a gesztus megvolt:) Meg friss kenyeret is hoztam, egy egész kilót!:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 09:36:16
Zuzuka 2009.04.11. 09:36:28
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 09:52:47
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.04.11. 10:22:06
Toma: sajnos bokros teendőim akadtak, melyek megakadályoznak a jelenlétben :-( A blogposztjaim is egyre szüxavúbbak. Inkább képben kommunikálok, minthogy elfuseráljam...
Holnap a Skansenből "tudósítok", Húsvéti boszorkánypalántákról lesz szó :-) Azaz kép :-))
Sziaszok, kellemes Kellemest, és boldog Boldogtalant kívánok :-))))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 10:31:51
Jé 2009.04.11. 10:46:19
nemrég keltem, ááááááááááállati jót aludtam :)))
és ma kacsát fogok sütni. uff.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 10:46:49
Jé 2009.04.11. 10:50:24
Nadine, most hogy már javul az önbizalmad, mikor jössz át palacsintázni? :)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.11. 10:56:52
Lalialilalóelalél...ha haaaa: lalialilalóelalél...
Talán így értelmesebb:
Lali, a lila ló elalél.
És gratula a kertekalji projekthez! A profik is így csinálják :-)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.11. 11:07:17
lassan elkezdek készülődni, mert bár a hivatalos buli eltolódott, ma meglátogat pár barátom, és neki kell állnom a búr ragunak, ami most az autentikus kuduhús helyett (hacsak fiam nem csempészett be délafrikából), marhából készitem.
@Jé: szegény tás! :))
@Hobbiszakács: neked is hasonlókat...:))
@Nadine: a vesszőgyáram teljes kapacitással működik, csak a poszt volt rövid:))
lillát inkább serpának kéne hívnod:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 11:11:03
@Mormogi Papa: Köszi. Egy gyáva laikus is így csinálja:)
@Bombadil Toma: Igen, ez a variáció is felmerült bennem, de gondoltam, miért ne legyek naiv?:)
A Lilla elegánsabb név egy félszemű serpának.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.11. 11:17:16
@Bombadil Toma: A kudu elfogyott...
Az utolsó mondatodat így olvastam:
"... lillát inkább spermának kéne hívnod..." Szerintem sürgősen rászorulnék egy szemüvegre. Na, ez sem jó, bár helytálló. Inkább - szemüveget kéne használnom.
Mindenkinek mosolygós tavaszt, odaát Svédországba is!
Szeretnénk kacsákat is tartani, meg kudut (:D) és mindenféle állatot és én már a lelki szemeim előtt látom, hogy egy találkozóra felcuccolok, elviszem a bióbigyókat Tomához, Ő megfőzi-süti a mindenfélét és jól vendégül lát bennünket, kifőzdéseket.
Ehhez mit szóltok?
Addigra Nadine már az aszfalt ördöngős Fittipaldija lesz és Nyuszó csimotájáról is nézünk képeket :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 11:24:33
Freud szerint, nem szemüvegre kéne "rászorulnod"!:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.11. 11:28:14
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.11. 11:41:57
@Bombadil Toma: Ezt nem tudom kihagyni: hány nyelvet ismersz közelebbről, Toma? :)
Amúgy az a bosszantó, hogy változtatják a szabályokat, győzzük újra tanulni... És nemcsak az új és a jövevényszavak miatt módosítgatnak. Nekem a külön írjuk-egybe írjuk-tól van herótom, ill. a szabályozásuktól.
De most megyek ebédelni. Nektek is jó étvágyat!
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.11. 11:48:28
Sajnálom, ezt nem tudtam kihagyni..:P
Megőrülök, hogy újabban midnenhol terjed, hogy kisbetűvel kezdenek a netezők.. (már írásban is)
Velem is megesik, hogy nem jókor, vagy nem elég erősen nyomom a shiftet, és nem szoktam kijavítani (mert sosem nézem át, amit írtam, így a gépelés miatt néha egy halom hülyeséget leírok, amit írásban sosem tennék), de valahogy a meg sem próbálom mentalitás terjedése nagyon zavar:(
Iszonyú látni, hogy az egyetemen az emberek nagy többségének olyan a helyesírása, hogy már a másodikos szintnek nem felel meg.
És magától értetődően mondják: dehát én mérnök leszek, nehogymár ilyenen fennakadj, ennek semmi köze az én specifikációmhoz..
És itt már ütnék legszívesebben, basszus, miért kell effelé haladni?!? Miért normális ez a hozzáállás?
Bocs, Toma, nem ellened irányult, hanem, mint láthatod, csak borzasztóan frusztrál ez a jelenség..
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.11. 11:52:37
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.11. 11:58:49
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 12:08:13
Az internet irtó nagyon rontott a helyesírás színvonalán, ugyanis a laikus olvasók 90 százaléka azt hiszi, hogy amit egy ilyen fórumon leírva lát, az úgy helyes, hiszen biztosan ért hozzá, aki írta. Egy nagy túróst!
Nem győzöm elégszer felhozni e témában az Indexet, ahol olyan szintű igénytelenség uralkodott el az utóbbi hónapokban, hogy már nincs kedvem elolvasni a híreket.
Toma, odáig rendben, hogy megszoktad a nagybetűk nélküli írásmódot. Csak éppen lehetetlenné teszed a hozzávalók felsorolásánál, hogy a külföldi eredetű termékeknél mi, szerencsétlen olvasók, tudjuk, hogy mi egy tésztafajta neve, illetve mi a márka/gyártó neve... Én még mindig nem tudom, hogy az olaszos receptjeidnél a mutti polpa (így!) valamilyen daraboltságot jelent-e a paradicsomkonzervnél, vagy netán a márkanevet... És ezekkel nálad Dunát lehet rekeszteni.
@fiam: Na, ezt meg aztán végképp nem szokták módosítani. Ugyanaz a szabály dívik sok-sok éve. Ha nem világos, kérdezd meg (illetve olvasd el), mitől lesz két, önállóan is értelmes szó összetett szó. Szívesen elmondom.
Egyébként pont azokról beszéltek, amikről anno akartam írni egy egyszerű helyesírási gyorstalpalót, csak nem kérte senki.
Zuzuka 2009.04.11. 12:14:47
ha itt is mindent halál komolyan kell venni, akkor az már nem szórakozás, hanem meló, abból pedig akad éppen elég! eddig nem szólt senki, biztos feltételezik, hogy nem tudatlanság a kisbetű...
és igen, túl kemények nálunk a helyesírási szabályok, és túl sok van belőlük, ezért néha direkt jólesik össze-vissza írni:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 12:21:41
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.11. 12:38:48
@Bombadil Toma: Hehe. Én is ugyanezeket, ugyanezen a szinten... :)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.11. 12:55:16
én is féltem, hogy magamra vonom almonda haragját:)))
@Zuzuka: engem soha sem érdekelt, hogy mások mit gondolnak rólam. ez soha nem befolyásolta a viselkedésemet. ha meg valaki a helyesírásomból von le bármilyen következtetést rólam, az legyen az ő baja:))
@fiam: akkor neked is van jónéhány elpocsékolt agysejted, és elpazarolt időd :DDD
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 13:01:58
Egyébként az egészről az a véleményem, hogy mindenkinek szíve-joga, hogy úgy írjon, ahogy jólesik neki. De. Ha az illető népszerű gasztroblogger (khm), netán újságíró (khm), aki rendszeresen publikál, és gyakran hangsúlyozza, mennyire vágyik az olvasottságra, akkor illik legalább a saját témakörében helyesen írni. Senki nem várja el, hogy fejből vágjatok minden szabályt. De nem ártana utánanézni a szótárban annak, ami nem tiszta.
Éppen a napokban gondoltam arra, hogy teljesen felesleges a Kifőzde anyagait korrektúrázni, mert 1. aki írja a cikket, az láthatóan megelégszik azzal, hogy úgyis kijavítom; 2. aki olvassa - tisztelet a kivételnek -, azt meg nem érdekli. Nekem viszont ebben a formában tényleg munka. Ezt minden indulattól mentesen írom.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 13:08:36
Zuzuka 2009.04.11. 13:09:17
ennek örömére pattintok egy doboz Heinekent - nahát!
nincs valami olyan szokás vagy néphit, hogy nagyszombaton nem szabad vasalni? mert őszintén megmondom, semmi kedvem hozzá:( de ha tiltaná valami az jobb lenne!
@Bombadil Toma: nem is tudnék megváltozni senki kedvéért, maradok már ilyen lüke amíg élek:))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.11. 13:13:59
én pl. át szoktam futni, hogy miket javítottál nálam. van, hogy a főzősön is átjavítom, ha valami durva hibát találsz itt:)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.11. 13:34:11
Ünnepkor (sem) cívódunk itten, kérem. Szerintem, Nadine, nagy segítség lenne a segítséged. Igazat adok Neked abban, hogy a poszt és a posztoló a lehető legkevesebb hibát vétse, mert az olyan "hivatalos" iromány-féle.
A kommenteknél meg ki lehet ereszteni a gőzt.
Őszintén szólva nagyon nehéz Csajszi nénit írni, sokszor esem stílushibába, mert a nehézen belül is még nagyon nehéz megtalálni a tévesztés stílusát. Ez ügyben át kéne nekem is fésülnöm az ottani dolgokat, mert leginkább erős felindulásból és a Múzsa halom csókja hatására szoktam leírni és azonnal publikálni az agyament gondolataimat és kevésszer olvasom vissza a sorokat.
Ennél már csak az nehezebb, amikor onnan mindjárt ide jövök írni... :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.11. 13:36:41
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 13:37:40
Eddig, ha nálad jártam, mindig a nyers poszttal találkoztam. Vagy nagyon nem veszed észre a javításokat.
Egy gondolat jutott eszembe az előbbi mondatodról, miszerint aki téged a helyesírás alapján ítél meg, az az ő baja.
Mi egyéb alapján tud megítélni a neten keresztül? Nem lát, nem hall Téged, nem tud kezet fogni, semmit nem tud rólad, szóval, gyakorlatilag egyetlen benyomás éri: az, amit és ahogyan írsz. Ez számomra kb. olyan, mint a KRESZ-szabályok. Nem kötelező alkalmazni őket, hiszen az autó akkor is működik, ha szabálytalankodsz, de azért érdemes lenne a közlekedők véleményét meghallgatni, ha mondjuk, behajtasz egy egyirányú utcába - rossz irányból. "A hülye bunkó", vagy "nézd már az ostobája, merre megy..." és így tovább. Mert a "viselkedésed" alapján azonnal mondanak egy véleményt. Persze, nyilvánvaló, hogy ebből nem lehet megítélni senki intelligenciáját (és annak sem ennek a felmérése a célja, aki ezt gondolja a vezetésed alapján), de a nyelv alapján ugyanígy alkotnak véleményt az emberek. És bár Téged ez nem érint, de ha be kellene adnod egy önéletrajzot valahová, ott ugyanígy ez lenne az első rosta. Szóval, nagyobb szerepe van a helyesírásnak, a stílusnak annál, mint ahogy elsőre hinnénk-hinnéd...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 13:41:37
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 14:04:39
Jé 2009.04.11. 14:05:24
én szeretném jelezni, hogy a kácsa igen nemes véget ért. finom lett :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 14:08:43
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 14:10:21
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.11. 14:23:09
mindezektől függetlenül, én köszönöm, hogy kijavítot a posztjaimat, és szeretném ha ezután is megtennéd (ettől talán van/lessz némi javuló tendencia a helyesíráasomban):))
...kihoztam a laptopomat a teraszra, innen ellenőrzöm a tüzet:)
Jé 2009.04.11. 14:24:38
És még csak megkóstoltam. a kisgyerek majd este, ha hazajött. most apukájával múlatja az időt.
Egyébként a húsvéti kis csapat helyes, és én észre is vettem. csak elfelejtettem szólni. Ügyi vagy :)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.11. 14:28:10
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.11. 14:31:34
Holnapra fel fogok fordulni cukormérgezésben, az tuti.
Ehem, lehet, hogy kicsit túlzásba vittem, de úgy gondoltam, egy(két) napi zaba végülis nem okoz tartós gondot, a többi napokon meg szigorúan sanyargatom magam.
Naszóval, amiket csináltam:
sütöttem:
-kenyeret
-kalácsot
-zserbót
-sajtost
-vaníliás kiflit
-csokitortát
vettünk:
-egy nagyon tuti sonkát (nem a zsírosat, hanem a husikásat)
-egy csomó másmilyen felvágottat
-kolbácskákat
-vagy hatféle kinemmondható nevű sajtikát
-sok zöldséget, meg gyümölcsöt
meg persze főztem egy rakás tojglit is..
Ezekből már mind ettem, reggelire és ebédre, és borzasztóan sokat, és borzasztóan jól esett.
Most jó!:D
Úgyis jön a fülledt idő délutánra, nem mindegy, mitől kómázom? ;)
De isteni délelőttöm volt..
Ja a vásárlást, meg az előkészítéseket tegnap éjjel cisnáltam, és ma hajnalban fejeztem be, ugyanis egy-két hete nem igazán tudok aludni, így legalább elfoglaltam magam..:D
Nemsokára megyünk anyuékhoz, ahol végig fogom kajálni nagyjából ugyanezeket, csak majd valahogy úgy kell, hogy ne tűnjön fel nekik..
Jó étvágyat!:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 15:07:48
A saját problémám: amiatt, hogy össze-vissza használsz kisbetűt és nagybetűt (rendszerint éppen fordítva, mint ahogy kellene), én pl. sosem tudom, hogy mit takar az adott idegen név. Ezt értem a különféle sajtokra, tésztákra stb. Bezzeg a chardonnayt naggyal írod!:) De említhetném a vinotékát is. Ez mit jelent? Bármilyen borszaküzletet? Vagy egy konkrét üzletet hívnak így?
@Jé: Egy fülét-talpát billegtető nyuszit szerettem volna kitenni, de egyszerűen nem találtam meg. Viszont Micimackóék mindig aktuálisak:)
Akkor most lemegyek, és készítek egy kis húsvéti bundáskenyeret a spenót mellé.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 16:22:00
Pálcika 2009.04.11. 18:22:29
most értem haza a melóból:((((
kezdem az itthoni melót:)))))
holnap is dolgozom:(((,de csak kettőig:)))))
helyesírásról a gondolataim:engem nem érdekel mások helyesírása(valószínűleg azért mert én magam sem írok jól,így nem veszem észre a hibákat,tehát nem ez alapján ítélem meg a másikat)sőt az enyém sem érdekel különösebben,
de örülök,hogy Nadine kijavít mielőtt nyilvános lenne egy posztom,mert más egy kommmentem(utálnám ha állandóan arra kellene figyelnem,hogy helyes-e amit írtam,pont azért mert nincs hozzá tehetségem és ezért számomra megerőltető agymunka az ami Nadinénak semmiség mert neki ez készség szintjén megy))és más egy poszt(utálnám,ha egy publikációmat nem nézné át egy hozzáértő,pont azért mert tisztában vagyok vele,hogy nem vagyok egy helyesen író)
szóval a Jó Isten nem áldott meg a helyesen írás tudományával,de cserébe kaptam tehetséget a főzéshez,a takarításhoz,a kertrendezéshez,jól vezetek,elismert szakember vagyok a szakmámban,szerencsés vagyok a családommal,szeretek szeretni és hiszem a jót,hát mit szomorkodjak egy kosza hiányosságon?????
ha rosszul írok hát ez van,(se időm,se tehetségem,se érzékem,se kedvem nincs már megtanulni)én már bele törődtem,légyszi törődjetek bele ti is:)))))))))))
és csoda aranyos az ünnepi képünk,főleg TIGRIS!(de hát ez nem csoda hisz mindig a tigris a legszebb legédibb és legcsodásabb:)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 19:11:58
Pálcika 2009.04.11. 19:49:06
kérsz helyzet jelentést(takarítási körkép:)????
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 19:53:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 20:05:17
Pálcika 2009.04.11. 20:05:42
én kezdem újra megtalálni önmagam:)lassan két hete hosszúzok így szinte semmit nem csináltam vagy készültem elő(nem volt kedvem se semmihez) ma viszont egyedül vagyok a házban (apci dolgozik,gyermek barátnőjénél)így extra lendületben haladok.kicsit füllentettem mert a kertet azért már rendbe vágtam(nem bírtam megállni ezért már minden kint van,virág-bútor-párnácskák-fűszernövények és a fű is levágva).a sonkát most főztem meg,a levéből holnap lesz töltöttkáposzta,és a többi főzést is holnap délutánra hagyom,az ablakokat és a függönyöket már megpucoltam minden helységben(imádom az illatát)a fenti részen a gyermek szobája készen, a mi hálószobánkban már csak felkell húznom az ágyneműt és az is kész,a lenti részt még csak most kezdem de szerintem hajnal egyre de legkésőbb kettőre készen leszek:)
Pálcika 2009.04.11. 20:06:43
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 20:18:35
A Zone Europán nézem a Biblia történetét, és nem tudom, 1965-ben milyen stylistok dolgozhattak Hollywoodban, de Heródes királynak sikerült olyan frizurát összedobni, hogy minden fazonváltás nélkül átugorhatna táncikálni egyet az Életben maradni egyik betétdalára. Teljesen passzol.
Pálcika 2009.04.11. 20:23:32
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 20:26:36
Én ma már nem akarok gyorsulási versenyt rendezni, örülök, ha a hajtogatni való cuccokat elpakolom. Különben is minden macska szundikál a közelemben, így hogy legyen aktív az ember?
Jé 2009.04.11. 20:40:51
nálam mindig úgy lesz rend, hogy először oltári nagy kupit csinálok mindenhol, és utána haladok szépen sorban. és ez bevált. na. :D
egészen jól sikerült a kalácsom, ahhoz képest persze, hogy először sütöttem. finom a sonka is, csak abbahagyhatatlan.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 20:49:28
Én azt sem tudom soha, hogy mikor kell a sonkát főzni. Mindegy, holnap fogom megtenni, de csak hétfőn eszem majd. Az nem megy, hogy halat is sütök, halászlevet is rittyentek, de még sonkát is egyek... Inkább sütök Cyan-féle sajtos stanglit, az mindig bevált:)
Jé 2009.04.11. 20:53:57
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 21:01:42
Jé 2009.04.11. 21:07:21
én most elmegyek, mert elfáradtam. egész nap jöttem-mentem, mint a vasaló. és még náthás is vagyok, szóval kijár nekem a pihenés.
Jó éjszakát!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 21:08:47
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 21:11:57
Jó éjt, gyógyulj meg!:)
Zuzuka 2009.04.11. 21:20:33
@Nadine: én tudok helyesen írni, de néha egyszerűen nem akarok:)
@Pálcika: itt mindíg rend van:)) ezért csak 4-5 órát gürcöltem, de Te jól bírod.
hurrááá! kész a tiramisú! áfonya helyett házi feketeszeder öntettel - remélem azért ehető lesz!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 21:23:35
A hivatásos bloggerek és újságírók helyesírásáról értekeztünk:)
Pálcika 2009.04.11. 21:25:04
szép álmokat neked,nyuszikásat!!!
@Nadine: én nagyon szeretem az ünnepeket,de leginkább azóta szeretem amióta nem ajándékozunk(csak a gyerekeknek egy iciri-picirit)inkább az együttlétről,a közös evészetről,beszélgetésről és a nagycsaládról,barátokról szól minden ünnepünk.mi mindig nagyon várjuk már a karácsonyt és a húsvétot is mert alig várjuk,hogy egy kicsit megpihenjünk és a napunk ne szóljon semmiről csak a nyugalomról.
ui:kész a nappali,indulok a konyhába.......
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 21:26:44
Pálcika 2009.04.11. 21:28:28
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 21:31:34
Pálcika 2009.04.11. 21:32:41
de te sem vagy egyedül,mi(és persze ebben benne van a TIGRIS is)itt vagyunk neked (is)
Pálcika 2009.04.11. 21:34:24
Zuzuka 2009.04.11. 21:39:33
@Nadine: már nézem is:)
egyedül ünnepelni nem jó...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 21:41:39
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.11. 22:30:37
Pálcika 2009.04.11. 23:04:48
Halvány Görény 2009.04.11. 23:58:47
Boldog Húsvétot kívánok mindenkinek!
Egy kicsit tartottam Toma fekete humorától, hogy esetleg a címoldal első bejegyzése nyúlbordák pikán mártásban lesz, de szerencsére nem. :)
Pálcika 2009.04.12. 00:02:47
Halvány Görény 2009.04.12. 00:12:18
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.12. 00:36:19
Itt, helybefaluba este hatkor volt feltámadás. Apukám hat óra tíz perckor könyékig matatott a főtt sonkában :) Még az oxigénpalack zsinórját is magán hagyta :) Szegénykém, szerintem senki nem várta így a feltámadást, mint Ő :D
@Pálcika: Mit csinálnak a családod tagjai, amíg Te körbetájfunozod a lakást?
@Halvány Görény: Boldog húsvétot Neked is. Ugye milyen finomlelkű lett Toma? :)
Pálcika 2009.04.12. 00:56:10
szép álmokat mindenkinek!
Pálcika 2009.04.12. 06:49:34
a nyuszika hozott nekem két szép táskát(mit táskát?bőröndöt!)a szemem alá,simán elmehetnék pészáchot ülni húsvét helyett:)
@Halvány Görény: óóóó,bár este olvastalak volna,mindig is sejtettem,hogy mások másképp csinálják,de végre én is tudom a megfejtést:non-stop tévé:))))))))))))
@fiam: nem voltak itthon(de már igen)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 07:51:09
Nálam ma támad fel a sonka, ha minden igaz, hal is. Vicces méretű tojásaim vannak, kb. négy darab, valószínűleg egy izmos kolibri hozta világra őket.
@Pálcika: Ha legalább ünnep idején többet aludnál 5-6 óránál, csak kistáska lenne a szemed alatt:)
@Halvány Görény: Neked is boldogot! Meglocsolod Kálmánt a régi szép idők emlékére?
@fiam: Örülök, hogy Apukád ilyen jól van:)
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 08:34:37
Volt egy(két)jó útikönyv, amik regényként voltak megírva, és ebből csináltak egy trendi filmecskét..
Aranyos lenne biztos, de annyira a megcsúfolása a szememben az eredetinek.. :(
Te olvastad a könyveket? És ha igen, mennyire tudsz elvonatkoztatni?
Ha nem olvastad, azonnal szerezd be őket, mert az tuti, hogy te imádnád!:)
Zuzuka 2009.04.12. 08:35:59
reggelire sonka, főtt tikmony, paprika és meleg sóskifli. ma itt lesz az ebéd, úgyhogy hozzá is látok.
a tiramisú isteni lett, ennek a szép ünnepnek éppen megfelelő! köszi Toma!:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 08:39:36
@Zuzuka: Ha már reggelire nyomjátok a sonkát, meg azt a szerszám nevű valamit, főve, akkor hogy tudtok még ebédelni is?:)
Na, én is megyek főzőcskézni, mert majonézes krumplit szeretnék készíteni, az a halhoz is, sonkához is jó. Már ha lesz használható krumpli itthon:)
Zuzuka 2009.04.12. 09:06:58
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 09:13:34
Ezt nagyon komolyan mondom, mert azokat neked tényleg el kell olvasnod!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 09:20:29
@nyuszómuszó: Tényleg szívesen elolvasnám mindkettőt, de ha annnnnnnyira nekem valók (tudom, hogy azok), megpróbálnék beruházni rájuk. Majd körülnézek a Vaterán/TeszVeszen is...:) Majd egyeztetünk, jó?
Eddig a kutya-macska etetésig jutottam, meg reggeliztem egy szendót. Hatékony(talan)ságom a csúcson.
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 09:29:27
Csak gondoltam, ha elolvasod, akkor mrá te is fogod tudni..
Jó nagy darab könyvek, az egyik sárga, a másik narancssárga.
A címük Napsütötte Toszkána és Édes élet T.-ban.
Igaziból nem az, hogy nagyon durván másról szól, mint a film (az alapkoncepció, az mondjuk teljesen más), csak annyira, de annyira más a hangulata, és pont az a jó, hogy egyedi, de elmagyarázni sajnos nem tudom. Végülis a könyvek egy napló és egy utikönyv keverékei.
Amúgy jó, ha kéznél vannak, mert telis tele vannak közbefirkantott tuti receptekkel, meg kertészkedési tippekkel, meg ilyen helyiektől ellesett mindenfélékkel.
De én nagyon régen vettem őket és már akkor sem voltak olcsók, jó vaskosak, szóval tényleg szívesen oda is adom, amíg nem szerzel egy sajátot..:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 10:06:13
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 10:09:38
maybach 2009.04.12. 10:16:48
Jelentem a János vitéz a Nemzetiben teljesen nézhető.
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 10:17:00
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 10:19:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 10:26:53
maybach 2009.04.12. 10:40:27
Viszont kisded korom óta emlékszem a "hozd vissza vissza őt..."-re.
Szóval tetszett. A vége nem a szokásos, de nem is olyan elszállt, mint amit hallottam.
A színészek meg ügyesek.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 11:31:27
maybach 2009.04.12. 11:34:21
De, igen.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 11:48:57
maybach 2009.04.12. 11:59:20
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 12:08:31
Ünnepélyesen kijelentem, hogy ezentúl már azokban a címkékben sem hiszek, amiket az élelmiszergyártók aggatnak a termékeikre.
Az Intersparban vett, Kapuvári Sonka márkájú, "hagyományosan füstölt és pácolt" termék, ami elvileg tarjából készült, most került elő a kuktából. Amikor beleszúrtam a húsvillát, pukkant egyet, és kettéesett. Már az is gyanús volt, hogy nincs füstölthús-illat a házban, de megkóstoltam a levét is, a húst is, és - sótlan, vízízű. Most ezek után hogy vegyek bármit is? Látszatra főtt sonkának néz ki, nem tudom, ehető lesz-e egyáltalán, ha kihűlt...:(((( Már csak az én busa barátomban bízom.
maybach 2009.04.12. 12:37:41
Elég vacak dolog, de mindig újabb trükk jön. Vagy olyan régi, hogy már elfelejtettük.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 12:46:36
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 12:50:50
maybach 2009.04.12. 13:03:35
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 13:16:16
Pálcika 2009.04.12. 13:18:21
@Zuzuka: elnem tudtam képzelni miért esztek húsvét reggelén a sonkához főtt-tyúkot(vagy taknyot,mint ahogy azt elsőre olvastam:)))))))
@Nadine: az én sonkám meglepően jó lett,ha gondolod gyere át eszegetni!:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 13:22:41
Mindjárt kezdem sütni a halucimat, nem megyek sehová!:) Különben sem tudnék. Annyit enni sem:) Így is húzom az időt, mert ha én reggelizek, akkor még a három órai ebédszerűség is korainak tűnik.
Pálcika 2009.04.12. 13:28:42
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 13:29:23
Szóval a filmben kiragadott jelenetek végülis szerepelnek a köynvben is, csak épp ugye teljesen más aspektus, ha azt vesszük, hogy van egy elhagyott nő, aki elmegy szingliként szívétlelkét gyógyítani (erre írtam, hogy ez kicsit olyan erőltessük rá ezt a sablont, mert ez a trendi), vagy, mint ami a könyvben van, hogy van egy nő, aki épp hogy a negyvenes-ötvenes éveire talált rá önmagára, és tudja mit akar, kiegyensúlyozott stb..
Persze ebből nem lehet teátrális hpiendet kihozni..:P
A harmadik részt még nem láttam..
Mi olyan szuper sonkát vettünk a piacon, hogy ihaj..
Nem zsíros, azt nem szeretjük, hanem ilyen igazi szuperfüstölt nagy darab sonka. úúúúúúú!
Nagyon finom. A felét megfőztem, amásik feléből sütögettem..
A mű husik is finomak amúgy, de az nagyon felháborító, hogy ráírják, ha egyszer nem az, az ember meg próbál adni rá, megveszi drágábban, aztán valami rosszabb minőséget kap..:(
Volt a malackarajon, hogy mire kell figyelni és milyen "sonka" tulajdonképpen miből is van.
Nagyon-nagyon szépek a virágaid Nadine! O.o
És a macsek is gyönyörűséges.
Mondanám, hogy a kutya is, mert az, gyönyörű a szeme, de kutyákkal csak a politikai korrektség kedvéért barátkozom.. :(
Pálcika 2009.04.12. 13:52:55
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 13:57:29
@nyuszómuszó: Ő a nagykutyám, Lurkó. Már nagypapi korú eb, és ritkán fotózható, mert vagy elbújva alszik, vagy rohangál. Ez a másodperc örökre bevonul a történelembe:) A cicám, Pumi meg követett, folyton a lábamhoz hempergett, ahogy fotóztam, nem hagyhattam ki őt sem:)
Fiam, neked is elküldtem a képeket, de a citromail megint visszadémonozott:(
A haluci finom lesz, most kóstoltam meg az első sült darabkát, ami letört. Jó ez a kukoricadara panír. Ezentúl nem vacakolok a hagyományos panírozással.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.12. 14:09:02
bár nem sok közük van egymáshoz valóban, azért a könyv, és a film is egyformán jó a maga műfajában. teljesen felesleges egy filmen számonkérni a könyv hangulatát, mint ahogy a körtét sem hasonlítjuk az almához, más műfaj:)
én szeretem a filmet, is, főleg az erős képi hatások miatt. amikor a szülés utáni snittben, a pipacsszirmos jelenet után bevágták az a pipacsmezőt a háttérben azokkal a régi házakkal... az mindig szíven üt akárhányszor látom!!:)))
viszont annyira barbár dolognak tartom, azt ahogy az rtl hirtelen elvágja a filmek végét, kitépve a film hangulátóból. csak hogy pár másodperccel több reklámidejük legyen...:((
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 14:43:31
Lehet, hogy a busa is sonkából van? Sütés végére mindnek leesett a lába.
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 14:59:06
www.libri.hu/hu/konyvek/irodalom/szepirodalom/romantikus_kalandos/extra_szuz
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 15:21:13
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.12. 15:33:00
Pálcika 2009.04.12. 15:35:30
@nyuszómuszó: jessz-jessszzzz-jesz!!!!!tudtam,hogy valami szexes téma csak nem mertem mondani:))az ajánlóban ahol hallottam jó kritikát kapott,de itt a te linkeden elég gyenge minősítést adnak róla.te olvastad??vagy tudsz róla valamit??vegyem vagy ne vegyem??
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 15:43:36
Pálci, küldtem Neked mailt, ma már a másodikat!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.12. 15:43:54
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.12. 15:46:12
Pálcika 2009.04.12. 15:49:54
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 15:56:07
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 16:01:20
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.12. 16:08:38
Pálcika 2009.04.12. 16:11:08
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 16:16:29
Hú, a szegfűszeggel illatával engem ki lehet üldözni a világból..
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.12. 16:18:37
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.12. 16:23:15
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 16:25:58
Csak mondjuk, pl. én nem szeretem a curryt meg az ánizst. Ettől még nyitott vagyok sokféle kajára, de ha ebből a kettőből bármelyiket tartalmazza, tuti, hogy rosszul leszek tőle. És egy arab, indiai stb. kajában előfordulhat olyan karakteres íz, ami nem mindenkinek jön be.
@Pálcika: Vicces vagy!:DDD
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 16:27:56
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 16:30:14
www.teszvesz.hu/item598194371_grillmester_kovboj_kalap.html
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.12. 18:53:51
Jaaaajjj, sokkal jobb volt az imidzsváltásom előtt a dolgom!
Maybach: :)
Toma, tegnap én is a Toscanat néztem és Rád gondoltam, mondtam is Neoexnek, hogy itt fog festeni Toma :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 19:52:35
Pálcika 2009.04.12. 20:08:09
remélem nézed a mtv1-en Talmát!!élőben adják a versenyt:)))))))))))imádom,és nagyon drukkolok
Pálcika 2009.04.12. 20:13:08
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.12. 20:35:15
bakker! ma még nem ettem semmi normális kaját...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 20:48:02
@Bombadil Toma: Én most teszteltem le az időközben megjavult sonkát, de ez akkor sem sonka, az tuti.
Most lemegyek sajtos rudat gyártani, mert a szemben lakó tizenéves kisbarátom jelezte, hogy holnap reggel beugrana locsolni. Csak engem (mert amúgy utálja), én meg csak neki leszek itthon (mert én is utálom).
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 20:49:22
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 21:12:53
maybach 2009.04.12. 21:30:34
Nem láttam Talmát. Bevallom a tech. sportok nem érdekelnek. De Talmának persze drukkolok.
Nem találjátok ki, de focit néztem. Most meg focit nézek.
Pálcika 2009.04.12. 21:33:36
én mára már mindennel kész vagyok,ma időben lefekszem,és holnap szabadnap!!különben meg hajt a vérem és a rigolyám:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 22:01:09
@Pálcika: Szép álmokat, aludj jól (és hosszan!), nekem is mindjárt kész a sajtos. Ha nem égetem oda csúnyán:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.12. 22:23:55
kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.04.13. 00:04:32
maybach 2009.04.13. 10:27:34
Ha már a viasatot említettétek. Ott egész csapat kézilabdázott.