Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Spájdernecc: Kalandra fel, avagy gombásszunk együtt! 2.

2007.09.21. 07:00 vendég blogger

Miután galócáék családfáját emlékezetünkbe véstük, indulhatunk… Először is, kell egy jó éles bicska. Mindenféle késszerű kusztorával nem lehet normálisan vágni, csak nyeszetelni, a gombaszedés pedig megérdemli, hogy már az eszközválasztásnál is komolyan vegyük magunkat.

Mindenki tudja, hogy a gombaszedés örök kelléke a kosár. A zsákmány szellőzik, és ha nem taposunk rá, épen, felismerhetően megmarad. Ha nincs kosarunk, vagy nincs annyi, amennyien vagyunk, a lenszövet bevásárlószatyor à la Lidl is megteszi. Nejlontáska használata csak vészhelyzet esetén engedélyezett!

 

Soha ne induljunk el egyetlen gyűjtőeszközzel, mert a szedett gombát célszerű és kívánatos fajtánként elkülönítve tárolni, a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett. Sapka, bakancs, kabát, kullancsriasztó rendben, indulás!


Ha mázlink van, és kertes házban lakunk, már a kiskapu előtt találkozhatunk néhány kalapossal. Ilyen például a tintagombák néhány faja, a kerti tintagomba vagy a gyapjas tintagomba.

  Ennél a fajnál jön elő a mérgezések egyik trükkösebb fajtája. Maga a gomba állítólag ehető és finom – mondjuk, a belőle készült étel esztétikai értékét személy szerint  megkérdőjelezném –, de a később vázolt okok miatt eddig soha nem vetemedtem a megfőzésére.  A gomba tehát elvileg ártalmatlan. A bibi ott kezdődik, hogy amíg a gyomorban van – ez cirka 18-24 óra –, nem találkozhat alkohollal, mivel annak hatására formalinszerű összetevő is bomlik belőle, így a várt gombamérgezés helyett formalinmérgezést kapunk. S mivel evés előtt egy kis zsíroldás nem árt, és megvallom, egy pohárka (néha több) bor nélkül befejezve sincs az étkezés, Gyapjas Tintagomba Úrral megnemtámadási szerződést kötöttem.

 

Összefuthatunk még susulykáékkal, de ők annyira jelentéktelenek, hogy az öregedő, romló szemű gombavadász fittyet hány rájuk, annál is inkább, mert fogyasztás esetén tőlük tenné a tevékenység fitty nélküli, ám annál hevesebb formáját.

Na, menjünk tovább, mert sosem érünk az erdőbe...


Ha legelő mellett is elhaladunk, érdemes körülvizslatni egy kicsit, mert itt gyakran találhatunk szegfűgombát.
Összetéveszthető a susulykával, tehát ha bizonytalanok vagyunk, inkább vizsgáltassuk meg szakértővel, mert kitűnő leves, pörkölt készíthető belőle. Ha viszont csak néhány szemet találtunk, mert a szemfülesebbje már lerabolta a lelőhelyet, príma gombás tojással vigasztalódhatunk.

 


 


     A bokrok alá benézve, kellemes meglepetést okozhat ez idő tájt egyik személyes kedvencem, az óriás pöfeteg. Nagy biztonsággal felismerhető: ha olyan formájú és nagyságú, fehér gömböt találsz, mint egy kézilabda és nincs rajta szelep, pöfetegtulajdonossá váltál.
Azonnal felszeletelni, bepanírozni, kirántani! Felfalni melegen, lehetőleg nem a rutinszerű tartárral, hanem tejföllel, az nem nyomja el a pöfeteg pompás ízét.


De most már tényleg menjünk! Minden valamirevaló erdő a szélén kezdődik. Minden valamirevaló erdőszélen vannak bokrok. Ezen bokrok alatt pedig már teljesen normális erdei gombákra lelhetünk. Esélyünk van például az erdőszéli csiperkébe botlani, aki abban különbözik erdei pajtásától, hogy dörzsölésre, kaparásra, egyéb sanyargatásra sárgára színeződik, míg az erdei csiperke rózsaszínre.

FIGYELEM! Ez a gomba téveszthető össze legkönnyebben a gyilkos galócával! Eltérések: a csiperkéknek nincs bocskora, elszíneződnek és sohasem hófehér a lemezük. Színük a halvány rózsaszíntől az egészen sötét barnáig terjed, a gomba korától függően, de sohasem hófehér! (Ezt tudatosan ismétlem, mert a gyilkos galóca „kiléphet a bocskorából”, így az az avarban maradhat, de sosem változtatja a színét és a lemezei hófehérek.)

Az erdő széléhez értünk, legközelebb bemerészkedünk a rengetegbe...

97 komment

Címkék: mánia gomba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyan 2007.09.21. 07:13:33

Huhh, kert is van, legelő is, erdő is. Pedig hétvégére más programot gondoltam, de most kedvet kaptam egy kis kirándulásra. Amúgy érdemes a kosárba papírzacskót is tenni, a fajok elkülönítése végett. Sajna nálunk nincs, vagy legalábbis nem tudok róla, h lenne hivatalos gombavizsgáló, ezért a Fény utcai piacra be kell zarándokoljak, ha találok vmit.

maybach 2007.09.21. 07:40:59

Jó reggelt kívánok!
Spájder!
Ez egyre jobban teccik. És nem csak a gombák miatt. Várom a folytatást.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 08:26:51

Jó reggelt.
"... egyre jobban tetszik. És nem csak a gombák miatt. Várom a folytatást." - Spájder, azt hiszem, Maybach beléd szeretett. Csak olyan diszkrét, hogy ezt ilyen virág/gomba nyelven fejezi ki. Pedig tegnap Növényi Norbert megmutatta a Kész átverésben, mily kedves egy szorongó férfiszív.

Egyébként gombászni tényleg jó, kivéve akkor, ha egy sportgombász irányításával teszed, ugyanis ő nagyon jól ismeri a lelőhelyeket, de rutinosan úgy vezet, hogy a tüdőd kiszakadjon az iramtól, így mindenhová ő ér oda először, és aratja le a babérokat (gombát). A jó a dologban, hogy nem kell nehéz kosarakat cipelned.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 08:35:01

Spájder, küldtem neked mailt. Ha legközelebb nem ennek szellemében jársz el, ne csodálkozz, ha levágott lófejet találsz reggel az ágyadban.

V. elvtársnő

spájdernecc 2007.09.21. 08:40:17

igenis keresztmama...
folytatás lesz, a sportgombászokkal kapcsolatos megjegyzés tárgyszerű.
nekem a gombászat kikapcsolódás, úgy is mondhatnám kicsi ünnep.
Együtt a család, jó kis szabadidős tevékenység, pláne ha sikeres az akció, a vacsorát mindenki a saját munkája gyümölcseként kezeli

spájdernecc 2007.09.21. 09:03:41

Cyan, tudomásom szerint minden önkormányzatnál kell legyen szerződtetett, hivatalos gombavizsgász
legalábbis néhány évvel ezelőtt még így volt.
A helyi polgármesteri hivatal pedig, mint közérdekű infót, ki kell adja az illető elérhetőségét.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 09:03:45

Akkor most beavatlak benneteket az ehető gombák általi kínzás/kivégzés biztos módszerébe.
Nagyon kedves vendéglátóink vittek bennünket gombászni az Őrségbe, ahonnan igen kevés sikerélménnyel, de számos tapasztalattal tértünk vissza a szállásra (sportgombász-elvet lásd feljebb). Sebaj, lesz rántott gomba vacsorára, mivel mind nagyon szeretjük, ez kárpótolt bennünket saját "ügyetlenségünkért".
Panírozták, kisütötték, tálalták és mi ettünk, ettünk, ettünk rogyásig. Amikor már csak pihegni tudtunk, akkor dobták be házigazdáink a trükköt. "Vegyetek még, alig ettetek!" Képtelenség, nem fér be több. "No, csak a kalapját!". Jó, egy kalapot még talán. Mivel vargánya volt, tele gyomorral is nehéz volt ellenállni, betuszkoltuk. "No, vegyetek még egy kicsit!" Nem bíííírunk. "No, csak a kalapját! Az még biztos befér." Egy Galamb Ica nyögve, nehézkesen levándorolt. "No, hát csak ennyit bírtok? Csak a kalapját!" És elénk toltak egy kb. 20 cm átmérőjű, rántott őzlábgomba-kalapot. Mi pedig nem akartuk megsérteni őket.
Egész éjjel haldokoltunk, és megfogadtuk, hogy soha többet nem eszünk rántott gombát. Ezt persze, nem tartjuk be, de azóta gyanakvóan tekintünk az olyan vendéglátóra, aki azzal a jelszóval kínál, hogy "csak a kalapját"...

spájdernecc 2007.09.21. 09:10:24

a trükk azonos:))
mivel a gomba az egyik legnehezebben emészthető étel / magas benne a rovarok kitinpáncélját alkotó vegyülethez hasonló összetevő / ezért egy kiadós, kései vacsora kiadós gyomorrontást eredményezhet a legfinomabb, legártatlanabb gombából is.

cyan 2007.09.21. 09:17:10

még ifjú koromban, mikor nővéremmel laktam együtt, csinált vmi gombás kaját (talán rántotta volt). vacsira ettük. ahogy lefeküdtem aludni, rögtön elaludtam. arra ébredtem, h rohannom kell, de nagyon. a viszontlátás gyötrelmei... amúgy teljesen oké volt a gomba, eddig nem tudtam, mi lehetett az oka, de már értem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 09:20:32

Én is olvastam, hogy az egyik, a legtöbbet a gyomorban tartózkodó étel. Különösen a kalapja.

maybach 2007.09.21. 09:25:27

Már csak azt nem értem miért akartak kinyírni Nadine. Csak nem hogy összeboronáltad a helyi sporgombászt a falu legjobb pasijával?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 09:34:29

A helyi sportgombász egyben a falu legjobb pasija volt. Kb. olyan fazont képzelj magad elé, mint Horváth Gyula, a színész. Ez egy nagyon kicsi falu.

spájdernecc 2007.09.21. 09:47:33

hol jártál Nádiné? Velemben?

maybach 2007.09.21. 10:04:40

Még jól jártak. Horváthból kaphattak volna Charlie-t is

spájdernecc 2007.09.21. 10:07:03

Vagy a Pistát a Rigó nevű részeges lóval...

spájdernecc 2007.09.21. 10:08:28

az legalább kétszer akkora, mint Pityerszer :)

N.Zoli 2007.09.21. 10:11:28

Sziasztok.

Diakkoromban volt ehy olyan nyarimunkam, hogy gombat valogattunk az Escargo Kft-nel. Csigat, gombat arultak svajciaknak es olaszoknak. Mi Romaniabol hozott szaritott varganyat (boletus edulis) osztalyoztunk, meg mindig fel tudom idezni az ilaatat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 10:12:34

Ha jól emlékszem, kb. 170 lakosú település.

Elnézést, most kicsit leállítom a kommunikációt, egy botrányosan jól sikerült füstölt szalonnás, hagymás, zöld paprikás, sajtos rántotta elfogyasztása erejéig. Mert megérdemlem.

maybach 2007.09.21. 10:16:26

Ha Őrség, akkor dödölle.

spájdernecc 2007.09.21. 10:22:28

Ha Őrség, akkor Moldova, az Őrség panasza...
ha nem is kötelező, de elvárt olvasmányunk volt...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 10:29:52

Nagyon szép az a vidék, én teljesen beleszerettem. Dimbek-dombok, tavacskák, az erdőkben viszonylag kevés "hülyeturista-kvadosbarom", rengeteg látnivaló - jó volt ott nyaralni. Több ízben láttak minket vendégül Felsőjánosfán, méghozzá egy igazi gerendaházban, egy hatalmas telken, amin szintén volt egy tó, halakkal, de tartottak vietnámi malacokat, kecskéket, nyulakat - maga a paradicsom a megfáradt számítógéphez kötött léleknek. A gombavacsorától eltekintve, ott mindig kisimulok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 10:34:36

Jaj, hátha most válaszol valaki, elvégre számítógéphez értő (ugye?) férfiak vannak itt a Kifőzdében.
Miért nem tudok több napja képet feltölteni a Galériába (tar.hu) a Total Commanderen keresztül? Azt írja ki, hogy átviteli hiba, miközben felül az olvasható, hogy disk full, upload later. Minden szót értek, mégsem értem. A szabályzat szerint szinte korlátlan hely van a képtárban, gigabájtokról beszélnek, én eddig 84 megát töltöttem fel. Akkor milyen átkozott lemez van tele (a hócipőmön kívül)? Több mailt is küldtem nekik, de ezek a büdösök nem válaszolnak.
Ti válaszoltok?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 10:40:24

Szia, Zoli! Mivel az illat szót használtad, ez kellemes emléknek tűnik. Mondjuk, biztosan jobb, mint a szárított csigáé.

maybach 2007.09.21. 10:41:05

Én válaszolok, nem sokra nem mész vele. Nem tudom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 10:46:56

Bakker. Azért köszönöm, gondoltam még egyszer megpróbálom feltenni a kérdést, mert tegnap hiába ordítoztam, mint a fába szorult korrektor, senki nem reagált.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 10:48:26

Esetleg a kollégák nem tudnak érdemben hozzászólni a kérdéshez? Kénytelen leszek bútorlakkba fojtani a bánatom.

spájdernecc 2007.09.21. 10:57:41

én dekralált analfabéta vagyok informatikailag, nem akarlak félrevezetni..
a lakkhigító gőzeivel viszont csínyján...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 11:03:50

Kapaszkodj, analfabéta barátom;), ez vizes bútorlakk:)

spájdernecc 2007.09.21. 11:16:28

a francba....
mondom a végórák felé közelítünk
alkoholmentes sör, koffeinmentes kávé, és még ez is....
na, majd ha jön a nikotinmentes cigaretta és a szeszmentes pálinka, akkor lesz vége a világnak!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 11:26:59

Egyébként szoktam oldószeres lakkot is használni, ajtónyitáskor után senki nem mossa le rólunk, hogy az egész család szipuzik.

spájdernecc 2007.09.21. 11:29:40

főleg, ha a huzat még kavarja kicsit a csomagoló nejlonzacskókat...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 11:44:13

Ó, azokra nincs szükség! Elárasztom az egész házat egyetlen lakkosvödörrel... Mennyei időszak:)

spájdernecc 2007.09.21. 11:49:31

ha már lakk meg gomba
egy időben nagy divat volt a lakkozott tapló virágtartó... létezhet még ilyen?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 12:05:31

Hát, néha virágüzletben dekorációként szoktam látni. De nem készítik hobbiszinten.

maybach 2007.09.21. 12:11:54

Ez ilyen délelőtt. Csupa halocinogén.
Gomba, hígító, főnököm.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 12:26:28

Utóbbi nem inkább a rémlátomás-kategóriába tartozik?

maybach 2007.09.21. 12:30:53

Max. rémecske.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 13:49:41

hmmmm!! szegfűgomba! a vargánya után ez a kedvencem. levesnek, rántottába kiválló:)))) gyerekkoromban, mikor a nagyszüleimnél töltöttem a nyarakat, a legelők tele voltak velük.
a pöffeteg nekem nem jöttbe, de lehet hogy csak nem volt friss amit ettem, mert nekem egy kicsit taplószerű volt.
azokon a bizonyos nyarakon sokat jártam nagyapámmal gombászni, és sose engette nekem leszedni a csiperkét, nehogy, ha egyedül gombászok, véletlenül összetévesszem és galocát szedjek.
emlékszem, mindíg felrúgta a bolondgombákat, ha az útjába került nehogy más leszedje:))))

spájdernecc 2007.09.21. 14:35:27

Jól mondod Toma, a galóca felrúgandó, bár egyes félreértelmező természetvédő megsértődik miatta.
én a magam részéről azóta szét is taposom, mióta egy észlény összeszedte az általam felrugdosott gyilkosokat. Hülyeség ellen nehéz orvosságot találni

A. A. Leonov 2007.09.21. 14:38:40

Spidder koma ! Ezután a remek tanfolyam után is egyforma mind !

spájdernecc 2007.09.21. 15:01:52

Köszi Leonov!
sajnos többszörös mérgezettet nem könnyű látásra bírni..

Gombamanó · http://gombamanok.blogol.hu 2007.09.21. 15:12:20

Sziasztok, nem szeretnék kötözködni, örülök, hogy gombákról esik szó, de....
DE!
Ne vegyük \"egy kalap\" alá a gyapjas tintagombát az egyéb tintagombafélékkel, Ő ugyanis kiváló csemegegomba, az egyetlen a tintagombák közül, ami nem, ismétlem, NEM tartalmaz koprint, vagyis nyugodtan fogyasztható rá alkohol, kutya baja nem lesz tőle senkinek. :)
Megenni csak addig érdemes, amíg hófehérek a lemezei, viszont addig vétek kihagyni.... Zöldhagymával, baconnel lepirítva, tejszínnel nyakonöntve igazi gasztronómiai élmény.

Scout 2007.09.21. 15:16:10

Kis javítás.

A képen is látható gyapjas tintagomba NEM tartalmaz koprint, így ehető alkohol fogyasztás mellett is. (Én mindenesetre mérsékelném, vagy beszüntetném a piálást azon a napon. Biztos ami biztos).
Valamint nem formalinra bomlik, hanem blokkolja az alkoholbontást ami acetaldehidként kerng tovább bennünk, folyamatosan mérgezve. Csak a technikai risza végett írtam . :)

Ami a mérgezéses tüneteke produkálja az a főleg a ráncos tintagomba. Ha megnézitek nem is igazán hasonlít.
További infó róluk

www.terra.hu/gomba/gombamergezesek.html

spájdernecc 2007.09.21. 15:19:54

Köszönöm a kiegészítést
én azért továbbra is békén hagyom :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 15:42:03

jó kis zindexes posztot kanyarintottál pókháló:))) szerintem nyomjad a folytatást, akár holnap is. én várom.
olyan kedvet kaptam, hogy holnap ekmegyek a piacra, hátha zsákmányolhatok egy kis szegfűgombát:)))) (de ha vargánya akad nem fogok megsértődni)
...eszembe jutott, amikor nagyapám seggberúgott, mert kidobtam a kukacos vargányát. pedig azt ki kell farigcsálni és kiszárítani:))) egy nagy dróthálón szárította a napon, aztán kávédarálóval porrá őrőlte és ízesitőként használta a kevésbé ízletes gombákhoz. ezt a trükköt azóta is használom:)))

spájdernecc 2007.09.21. 15:53:26

Toma süsd meg, szép sorban lövögeted a jótanácsos részeket, ráadásul előre :)
A gombapor a cselek-trükkök-praktikákban jött volna elő...
viszont keddnél előbb tuti nem lesz folytatás, azt meg N.Zoli lőtte. A hét elején átküldöm Nanine-nak a kész dolgokat, aztán ha lesz lyuk, meg igény mehetnek...

spájdernecc 2007.09.21. 16:07:59

Bocs, Nadine, Nadine, Nadine....
otthon folytatom 500-szor :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 16:09:54

:DDD, voltam már itt Nániné is, ez csak egy újabb nyelvi fordulat.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 16:24:38

bocsi spájder:))
azért ne parázz, a posztodat úgyis sokkal többen olvassák, mint az én kommentemet, úgyhogy nyugodtan hagyd figyelmen kívűl miket lövök le:))))
a hétvégén, miért nem jöhet a folytatás??

a nániné énvoltam anno:))) nádinéni

spájdernecc 2007.09.21. 16:32:42

Toma, semmi baj, úgyis beleírom :)
A hétvége a családé, meg az egyéb ház körüli teendőké, meg a hétközben nem végrehajtható humánkapcsolatok ápolásáé.
egész héten reggeltől estig gép előtt ülök, hétvégén csak nagyon rossz idő, vagy nagyon nagy unalom idején megyek a közelébe.
akkor is inkább olvasni, mint írni :))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 16:41:31

ja, azt hittem már leírtad az egészet, csak nekünk adagolod apránként:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 17:24:26

És kivételesen én sem érek rá. Ha mégis, akkor szeretnék egy saját posztot összebarkácsolni. Kicsi esély van rá. Szóval el vagyok havazva rendesen, pedig még szeptember van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 17:26:44

Szorgos kis népünk már megint győzött, Spájder, címoldalon vagy!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 18:34:11

Megfigyeltem már, a jó híreket mindig a vakvilágba kiabálom bele, és még a visszhang sem felel. Hát ez van.

2007.09.21. 18:48:05

Nadine, megmutattam apának a problémádat. Azt mondta, hogy nála is előfordult ilyen. Pár napig békén hagyta a dolgokat, aztán újból lehet töltögetni. Szóval azt mondta, türelem. Ja, és neki sem válaszoltak.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 18:57:43

nadine evangelista
az a jóhír, hogy posztot írsz nekünk, vagy hogy a zindexen van a poszt?? ez utóbbit már emlitettem spájdernek én is, az előbbinek meg örülök:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 19:17:58

Az utóbbira gondoltam, Toma, de örülök annak is, ha örülsz, hogy írok. Igen, jelen idő. Mit gondoltok, van szabad hely holnapra? Vicces, hogy én kérdezem, de a nagyobb munkarohamokban mindig elvesztem a fonalat.

Jé, köszönöm, ez az első érdemleges válasz a kérdésemre.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 19:46:01

nadine
a holnap a tied!:))) ha valaki beelőz söpörd ki. te vagy a koordinátor, ez előjogokkal jár!:))

Autóteszt · http://autoteszt.atw.hu 2007.09.21. 19:48:33

autoteszt.atw.hu

Autó. Őrület. Nézz be te is!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 20:05:06

Én bolondultam meg?

Na, posztolhatok holnap? Összeszedegettem a fotókat.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.21. 20:07:34

Hú, mi ez a tumultus?
Jó estét mindenkinek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 20:10:20

Szia, Am! Végre egy élő ember!:)
Téged is kérdezlek: lehetek holnap én adásban? (Eddig mindenki kukaságba burkolózott)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.21. 20:21:01

Jaj, Nadine, hát persze.:)
(Habár élő embernek nem nagyon nevezném magam.:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 20:24:02

Rendben, akkor úgy teszek, mint tegnap a Toma által adott egyetlen válasszal - megszavazottnak veszem az indítványt. Elkezdem feltuszkolni.

Tán csak nem zombivá változtál pont hétvégére?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 20:35:23

gerle
ez jó volt!!:))

nadine
azért ez javuló tendencia! tegnap csak én válaszoltam, ma már ketten is!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 20:42:52

Ejha!!! Nem győzöm számolni a levegőben szavazásra nyújtózkodó karokat!:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.21. 20:50:10

KINYÍROM EZT A F*SZT!!!! GYŰLÖLÖM, GYŰLÖLÖM!!!

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.09.21. 20:54:49

A galád mi? Aki galádokkal cerelmeskedik az sikertelen ember, aki úgy bassza földhöz a billentyűzetet(én) az is.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.09.21. 20:56:39

Mivel öreganyámnak szólítottál és logikátlanul jókedvem van linkelek egy kedves gondűző dalocskát is, én mindig ezt énekelketem hogyha rossz kedvem van.

www.youtube.com/watch?v=B6ZguWnVWpA&mode=related&search=

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 21:10:52

amadea
az illetőnek: gyapjas tintagomba-pökölt, rá egy pohár bor.:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 21:16:57

Éppen azt akartam én is javasolni, hogy etesd meg jóféle;) gombapörkölttel...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.21. 21:17:48

gerle
hamár ilyen logikátlanul jó kedved van, pakolhatnál pár számot, az oldaldobozban lévő wurlitzerbe!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.21. 21:20:00

Gerle, sztem tölts ki egy lottószelvényt, tuti nyerni fogsz.

Ez begolyózott!
Nekem miért hülye, elmebeteg pasik jutnak?! Az apám is egy hülye állat, meg ez is! - sír -

spájdernecc 2007.09.21. 21:27:53

vagy citromgali, attól látomásai vannak, de 10 óra múlva elmúlik :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 21:30:01

Szervusz, híres-neves barátunk! Bár, ha jól látom, már elmúlt. Egész délután kint virított a posztod az Index címoldalán.

Am, ne szomorkodj! Küldj neki bármilyen gombapörköltet, mire odaér, már mindegy, milyen fajta volt eredetileg, ehető vagy mérges.

spájdernecc 2007.09.21. 21:37:26

láttam, köszi:)
a 15 perc....
Amadea, tudom,hogy tanácsot adni ilyen dologban nem igazán lehet, de nem unod még?
nincs jó hatással rád
az ismeretlen galád

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.21. 21:47:42

Mindegy, eljutottam a nem-érdekel-senki-és-semmi-féle érzéketlen állapotba.
Spájder, hosszú, és nem a nyíltságomról vagyok híres.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 21:50:44

HÉ, KIFŐZDE-LÁTOGATÓK! HOLNAP REGGEL HÉTRE ÉLESEDIK NADINE (NÁDINÉ, NÁNINÉ, NANINE, VIRÁG ELVTÁRSNŐ STB.) POSZTJA. KIZÁRÓLAG NYUGODT IDEGZETŰEKNEK AJÁNLOM. VAGY ÉPP ELLENKEZŐLEG. ÉS NEM ÉR ELŐRE LESNI!

spájdernecc 2007.09.21. 21:54:43

késő van, ne kiabálj keresztmama:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 21:55:54

Ezt suttogva ordítottam, csak hogy a kommenteket szemmel végigfutók (Holland, N.Zoli és még néhányan) is észrevegyék az információt.

spájdernecc 2007.09.21. 22:04:27

jöl van na!
tőlem kiabálhatsz...

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.09.21. 22:13:48

én csak foszlányos részleteket hallottam Amandea lavsztorijából mivel szeretek mások mocskos magánéletében kotorászni, de ez biztos italiano stílusú megcsalós sztori lesz az üreges csontjaimban érzem. Hiába, olasz kajákhoz, tüzes borokhoz, temperamentumos tüzes menyecske kell aki nem fél utilizálni a tábori sodrófát.

Szaftos, szívrekesztő sztorikat akarunk hogy hatékonyabban együttérezhessünk!

Továbbá unokabányám Galamb elvtárs rendszeresen leszarik embereket arrafelé, talán szólhatok neki hogy intézkedjen, vagy a feketeruhás náci varjaknak is szólhatok, úgyis éppen most foglalják el a városokat

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 22:40:11

Amadea, Toma, ha itt vagytok: valamelyikőtök legyen kedves a holnapi posztom kedvéért órát módosítani! Megváltozott az órás oldal, nem tudok kódot mondani, csak ilyen körülményesen leírni, hogy az első kupacból (kibetűzhetetlen angol szó, a múltkor is innen választottam), a 21-től azt hiszem 40-ig tartó csoportból, a 2. sor 2. óráját szeretném. Kék.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.21. 23:00:22

Gerle, először én is erre gyanakodtam, úgyhogy a hatoslottón is ikszelhetsz egyet.
De nem, csak szimplán egy érzéketlen, tetű rohadék. Örömében a seggét verheti a földhöz, hogy egy 18-19 éves egyáltalán szóba áll vele. Rám semmilyen panasza nem lehet, nálam jobbat egyszerűen nem találhat. Igaz, hogy kicsit lökött vagyok, de azt még nem tudja.
Szaftos, szívrekesztő sztoriból nem esztek, a magánéletem - pláne ez - top secret.
Éljenek a galambok!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 23:05:49

Igen!!!!! Köszönöm szépen! Ez volt az egyetlen, ami úgy ahogy illik a poszthoz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.21. 23:14:15

Elköszönök, mert holnap irtó sok melóm lesz, le kell feküdnöm. Viszont ennek örömére sokat leszek gép előtt. Jó éjt!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.21. 23:16:34

Jajdeszépóra!
Aludj jól, Nadine!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.22. 00:18:03

Jó éjszakát mindenkinek, én tűztem az ágyamba.

cyan 2007.09.22. 08:53:17

kis falunk fórumában belefutottam egy hozzászólásba, vihetem a gombáimat vizsgáltatni. van valaki, aki ingyért megnézi :)
(ha jól tudom, nem is kérhet pénzt, pont a mérgezések elkerülése végett)
süti beállítások módosítása