Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Jónak lenni jó

2008.08.16. 05:00 Pálcika

 

Nem is tudom, hogyan kezdjem... Annyi, de annyi mindenről szeretnék írni, annyi, de annyi gondolat van a fejemben! Mivel nem vagyok író, nézzétek el, ha csapongok ide-oda a sorok között (az életben is ilyen habókos Szélvész kisasszony vagyok).

Szóval, a mai bölcsesség az én életmottóm. Biztosan mindenkinek van kedvenc „mondata” vagy bölcsessége, amit sűrűn hajtogat és az övének érez, én ezt a mondatot nagyon sokszor és sok mindenre „használom”.

Ha nagyon örülök valaminek, akkor azt gondolom, ezt a jót a sors küldte nekem, mert egyszer valakivel jó voltam/jót tettem, és akkor azt mondom, látod? Jónak lenni jó.

Ha szomorú vagyok, vigasztalom magam: nem baj, jónak lenni jó.
Ha valakit bátorítani kell, sűrűn mondogatom: jónak lenni jó.

Ha bizonytalan vagyok, hogyan döntsek? A megoldás: jónak lenni jó.

Ha főznöm kell egy hosszú nap után, ha megkérnek valamire, amihez nincs kedvem, ha púp a hátamra egy újabb szívesség, ha újra és újra autóba kell ülnöm másokért, ha megkérnek, hogy intézzem el, ha programot találnak ki mások az egyetlen szabadnapomra, ha kölcsön kérik az utolsó tízezresemet, és bár nekem nem marad pénzem, de neki biztosan jobban kell,és különben is, ha úgy érzem, mindjárt össze dől a világ, akkor azt mondogatom magamnak: jónak lenni jó!

És amikor már ötödször-hatodszor mondogatom magamnak, akkor elszáll a haragom, a keserűségem vagy épp a bánatom, és akkor már hiszem is: jónak lenni jó!

Eredetileg keresztény, azon belül is római katolikus vagyok/lennék. Kiskoromban hittem is Istent (főleg drága nagymamám hatására és a vasárnapi templomba járásunknak köszönhetően), mígnem meghalt édesanyám (akkor én tizenegy éves voltam). Ezt az égbe szökő nagy igazságtalanságot nem igazán tudtam megérteni. Kicsit később apukám újranősült, és nekünk lett egy igazi mostohánk – ez az én gyermeklelkemnek már túl sok volt. Mérges lettem a sorsra, nem értettem, mit csináltunk mi, gyerekek, amiért ilyen nagy büntetést kaptunk. Így egy átsírt éjszaka után úgy döntöttem: a Jóisten nem igazságos, és én mától nem hiszek benne (persze, ezt senkinek nem mertem elmondani, de szentül tartottam magam a fogadalmamhoz). Azért valakiben csak kellett hinnem, ezért kiválasztottam Szűz Máriát, és attól az éjszakától kezdve, hozzá imádkoztam, ha bajban voltam, és rá gondoltam a templomban. Érdekes módon a templomi esküvőnkön is Máriára gondoltam, neki köszöntem meg, hogy ilyen szerencsés vagyok a szerelemben. Ez a makacs gondolkodásom (vagy talán bosszúm) sok-sok éven át tartott, egészen a kisfiam születéséig. Akkor aztán hirtelen egy napon ránéztem, és mindennél fontosabb volt Őt azonnal megkeresztelni, és én egyik pillanatról a másikra „megbocsátottam” a Jóistennek, minden ellenem tett rosszért.

Pár évig elvoltam a gondolataimmal, Istennel és a hittel, a Bibliával és az értelmezésével. Akárhogyan is gondolkoztam az évek folyamán, nem igazán jutottam előrébb (sőt, minél többet tudtam, annál hátrébb jutottam). Jártunk templomba, próbáltam én jó és engedelmes bárányka lenni, próbáltam megérteni ezt az egész egyházas dolgot, de nem igazán jött össze. Nekem fontos lett volna, hogy egy pap életútja számomra példaértékű legyen, az élete tükrözze a gondolatait. Tudjátok, ne legyen az a tipikus „bort iszik és vizet prédikál” érzésem.

Aztán Isten tetteit sem igazán tudtam feltétel nélkül elfogadni. Tudom, nem lenne szabad ezt kimondani, de hát úgyis ezt gondolom: nem értek egyet az öldökléssel (márpedig a Biblia eleje szinte csak erről szól, ki kinek a fiát ölte meg, stb.). Tudom, van ott más is írva, de én ezekkel nem igazán tudtam azonosulni, főleg, amikor Isten gyermekáldozatot kért. Ekkor megint bezártam a lelkem. De az újra megtalált hitemet nem akartam elveszíteni, ezért elkezdtem keresni az utamat.

Bevallom, talán a ferences rendiek és a tibeti szerzetesek állnak hozzám a legközelebb. Az ő életük tükrözi a prédikálásukat (persze, kissé felszínesek az ismereteim). De ez a hit tőlem nagyon messze van (térben és nem lélekben), és kissé gyarló és lusta is vagyok utánamenni a dolgoknak. Ezért kidolgoztam a saját hitemet, távol a keresztény egyház összes hazugságától, mégis megtartva az Istenbe (vagy Buddhába?) vetett hitemet. Azt gondoltam, mától jó leszek, és megpróbálom jóként leélni az életemet. Hát eddig ez a legnehezebb feladat az életemben. Nagyon nehéz. Bocsánatot kérni, ha hibázunk, nagyon könnyű, de igazán megbocsátani nagyon nehéz.

Mert ugye, azt mondani, hogy „ne haragudj!”, viszonylag egyszerű, és talán sokszor tényleg szívből és mélyről kívánjuk,hogy így legyen. De a másik oldal, amikor nekünk kéne maradéktalanul megbocsátanunk? Na, az nagyon nehéz!! Tudunk-e tüske nélkül gondolni a bűnösre (akármekkora is a bűne)? Mert az apró-cseprő dolgokért könnyen megbocsátunk, de amikor valakiben csalódunk, akkor utána tudjuk-e Őt úgy szeretni, mint azelőtt? Szívből és tisztán?

Szerintem, akármennyire is mondjuk, hogy nem, egy pici tüske akkor is bennünk marad (csak sokszor még magunknak is nehezen valljuk be). Ezt a tüskét senki nem tudja kihúzni, csak mi, és ahogy múlik az idő, annál könnyebben kijön.

Mivel jóként szeretném leélni az életem, próbálok mindenkit elfogadni olyannak, amilyen, de sokszor nehezemre esik. Persze, nem mindig és mindenkivel értek egyet, de elfogadom a mások másképp gondolkodását. Ezt a sors sokszor számon kéri rajtam, és bár a tőlem távolabbi embereknél viszonylag könnyen átlendülök a problémákon, de a család és a barátok sokszor komoly dilemma elé állítanak. Nagyon nehezen élem meg kisfiam kezdődő szárnycsapkodásait (16 éves), és próbálom tolerálni minden hülyeségét, de valljuk be őszintén: amikor gyermekünk számunkra nem tetsző utat választ, azt személyes sértésnek éljük meg, és bár nem mondjuk ki, ilyenkor nagyon csalódunk, és legbelül azt mondogatjuk: „én nem ilyennek neveltem, tőlem nem ezt látta”. Vágyunk arra, hogy Ő tökéletes legyen (mert már látjuk, mi nem lettünk azok), szeretnénk, ha neki minden sikerülne (mert nekünk mennyi álmunk szertefoszlott), jó lenne, ha minden tanácsunkat el/megfogadná (csak később jut eszünkbe, annak idején mi is a saját fejünk után mentünk)... És még mennyi, de mennyi dolgot szeretnénk a szeretteinkkel kapcsolatban!

Rájöttem, talán úgy tudom legkönnyebben jóként leélni az életemet, ha megtanulok feltétel és tüske nélkül szeretni. Szeretni mindenkit és mindent (persze, átvitt értelemben). Szeretni a fűszálat a kertben, szeretni az embereket az utcán, szeretni az étel ízét, szeretni a pillanat történését, szeretni az életet, és a legfontosabb: szeretni a szeretteimet! Olyan egyszerűnek tűnik, szeretni és jónak lenni – ez az én hitem. Lehet, hogy a Jóisten majd megbüntet, amiért nem hiszem az egyházat és elfordultam tőle, de számomra ez már nem fontos. Sokkal fontosabb télen adni a hajléktalannak egy plédet és látni az örömét. Fontosabb őszintén megkérdezni a szomszédtól: hogy van? Fontosabb lett rámosolyogni az emberekre. Ez lett az én értékrendem. Zárójelben megjegyzem, nem mindig sikerül jónak lennem, nem mindig vagyok kedves és mosolygós, nem sikerül mindig és mindenkit szeretnem. De próbálok úgy élni, hogy :

JÓNAK LENNI JÓ!!!!

163 komment

Címkék: szösz pálcika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2008.08.16. 06:48:29

Jó reggel van.
Szeles és hűvös, de
Pálci, köszönöm ezt a reggelt.

Benikuty 2008.08.16. 07:51:54

Látom mindenkit megcsípett a cecelégy:)
Megyünk tízre esküvőre a városmajori templomba, az ingemet, amiben menni akartam, kinőttem.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.16. 08:20:33

Jó reggelt, Pálcika, szeretlek!
Nálam is két vallásos szimbólum van a szobámban: a feszület, és Buddha szobra. igazándiból engem a vallás pszichológiai oldala érdekel, ha valaki vallásos, de rosszindulatú akkor legszívesebben megkérdezném, hogy amikor gonosz, hol vannak a vallás által diktált eszmék? szeresd felebarátodat, kivéve a ...okat, ilyen kitételt nem találtam a Bibliában, de körülöttem nagyon sok példát látok erre.nem is fecsegek tovább, inkább elolvasom újra Pálcikát.és köszönöm nagyon sokszor.
Beni, én bárkinek az esküvőjén tudok bőgni.szerintem a sírás jó, az esküvők gyönyörűek, az a rész késztet sírásra, amikor megköszönik a fiatalok a szüleiknek a gondoskodásukat.ha nagyon régen nem sírtam, akkor megnézem a sírós filmemet( Az Órák, vagy a Becéző szavak).

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 10:05:15

Jó reggelt. Pálcika, én ezt eddig is tudtam Rólad. Roppant érzékenyre van állítva a kukkerom.

Marisell, a Becéző szavak nálam leginkább könyvben hat(ott). És nálam is ezek a szimbólumok vannak a falon, igaz, az arány lényegesen eltolódik a buddhizmus felé, de én nem is kaptam semmilyen vallásos nevelést, sőt.
Az esküvőn meg mindig bőgök, és akkor is elszorul a torkom, ha egy feldíszített autót látok az utcán. Bár mostanában inkább elfordítom a fejem.

Meg kéne tanítani ezt a kukkert füvet nyírni. Vagy Stefikutyát.

Beni, akkor nemsokára a fogaid is elkezdenek potyogni:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 10:54:54

Úgy látszik, ma megint feleslegesen fogyasztom az áramot:(

tistedur 2008.08.16. 12:55:51

Pálci!
ez nagyon, nagyon...:)

Nadine!
lehet,hogy a kutya helyett kellene pár kecske..azok szeretnek füvet nyírni :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 13:26:51

Szervusztok!

Nem mindenki ússza meg a gyötrődést. Én sem.
Pálcika, nagyon hasonlóan gondolkodunk.
Kiváncsi vagyok, mi indított arra, hogy pont most írd ezt meg. Történt valami súlyos dolog?

Én egy evangélikus lelkésznővel beszélgettem sokat. Egyszer kétségbe vontam egy rokonom hitét.
Erre azt mondta a lelkésznő, hogy kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk? Az Isten dolga.
Én ennek úgy megörültem. Egy mázsás kő esett le a lelkemről-szívemről. Mintha kötelességem lett volna ítélkezni addig bárkin is.
Azóta csak véleményem van dolgokról és emberekről, az ítélkezést "szakemberre" bízom :)

A másik, hogy a hit és az egyház, egyházak sokszor két külön dolog. Erre én is csak érettebb fejjel jöttem rá. Nekem az előbbi a fontosabb.

Mindenesetre jónak lenni jó! Köszi az írást!


Beni!
Úgy tudtam, csak a huszas évei elejéig-közepéig nő az ember. :D
Vagy a kamaszkori ingedet próbálgattad? :)


Marisell!
Sírni tudni nagy adomány!
Nekem évekig nem ment.


Tiste, szia!
Nincs bióbb és sajáterő-kimélőbb a biograsscutter-nél!
Nadine vérbeli biohumanoida, úgyhogy az ötlet jó!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 14:48:15

... és a bogyóját is jól tudnám hasznosítani. Remekül célzok.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 16:08:25

Nadine!
Kész halálos fegyver egy kecske. Bogyóstul pláne! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 16:12:04

Lehet, hogy magát a kecskét kéne áthajítani. Miközben tüzel. Mármint bogyókat.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 16:15:43

Szünőben a leány hatása talán?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 16:45:17

Nem, nem, még tart. Nem tudom, mit mondhatott az anyjának, de azóta csend van este 11 után, és nem volt a telken sem. Csak még nem szűnt meg az elmúlt hetek sokkhatása a gyomromban. Az ajtónyitásukra sajnos, pavlovi módon belső monológgal reagálok. De remélem, már nem sokáig:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.08.16. 17:55:32

jó reggelt!

pálcika
ezt jó volt olvasni:) máskor is rádtörhet a grafománia:)))

bakker! nem nagyon haladok, szenvedek.
az eddigi termés, ha valakit érdekel:
picasaweb.google.com/artlobo/AkvarellekNagyMRetEk355x515

nagyon elmaradtam az ütemtervervemtől. már a felén túl kéne lennem! namindegy, nem sopánkodok itt tovább, inkább megyek, és tovább csinálom:)

maybach 2008.08.16. 18:22:50

Jó napot kívánok!
Pálci, sok sikert a jósághoz!
A hit elég bonyolult dolog. Látom nem csak nekem.
A szeretetben, mármint, hogy mindenkit nagyon kellene, nem hiszek. De az elfogadásban igen.

Pálcika 2008.08.16. 19:05:58

Szép napot!
Nadine,megleptél ezzel a poszttal azt gondoltam valamikor jövőhéten kerül fésű alá,köszi a gyorsaságot!
Fiam,az írás oka:
szeretem a kifőzdét,úgy érzem a blog működéséhez kellenek "napi"posztok,ennek az oroszlánrésztét Toma,Jé és Nadine vállalja.mindig lelkiismeret furdalásom van ha hosszabb ideig nem járulok hozzá a munkához,de sajnos nincs annyi időm és tehetségem mint szeretném.nem akartam állandóan Nadinét(fésű)és a fiamat(képfeltöltés)terhelni, ezért kitaláltam a napi bölcsességet amit önállóan is megtudok csinálni.a mai bölcsességhez szerettem volna egy pár szót fűzni,csak úgy,mert szívesen megosztottam volna veletek a gondolataimat.én is meglepődtem milyen hosszúra sikerült a monológom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 19:06:01

Basszus, Toma, a levéltárnál olyanok az árnyékok, mintha nem is festmény, hanem fotó lenne!:)
Kifejezetten pécsi témákat kért a megrendelő?

Maybach, én is közelebb vagyok ahhoz, hogy valakit elfogadjak hülyének, mintsem, hogy szeretni is tudjam...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 19:12:56

Pálci, én sem vagyok olyan aktív, mint szeretnék lenni, úgyhogy ne szabadkozz! Amúgy meg nagyon megható az őszinteséged.
Úgy éreztem, illik a hétvégéhez, azért hoztam előrébb.

Pálcika 2008.08.16. 19:24:29

Szia,Nadin!nem szabadkozom,Fiam kíváncsiságára indoklok:)))
most olvastam Kenny leánya intézkedett mert olvasta az iwiwes írást.az mi????

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 19:27:44

Az iwiwen érintkezünk. Ott írtam meg neki az anyja rémtetteit. Valamit biztosan intézkedett házon belül, mert Kenny azóta csak a saját területén őrjöng. Éppen az imént hallgattam meg egy remek műdal-előadást – a kutyáknak.

Pálcika 2008.08.16. 19:42:08

értem.azért még eladod a házat??

Pálcika 2008.08.16. 19:45:11

Toma,megnéztem a festményeid,hihetetlen de a Nádor szálló elé még a parkoló autókat is oda festetted!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 19:53:15

Pálcika, igen. Persze, ez nemcsak rajtam múlik:)

Pálcika 2008.08.16. 20:04:27

közben megy az RTL-en az őserdő hőse,imádom ezt a filmet!!!!!!!!!!!!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 20:14:47

Én a kosztümös-kardozósat nézem fél szemmel:)

Pálcika 2008.08.16. 20:43:07

elálmosodtam,szép álmokat!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 20:50:21

Szép estét!

Pálci, ahogy Toma utalt rá, jó tollad van. Máskor is szívesen olvaslak.

Nekem meg pont az a bajom, hogy állandóan írok-írnék, csak nem szeretnék túltengni. :D

Toma!
Mindegyik képed mesélésre "ingerel". :)

Nadine! Távolülő szemeid lehetnek vagy a tv közel van a teliholdhoz! :DDD

További szép estét, szép álmokat, annak, aki még George miatt sem tud ébren maradni :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 20:58:08

Fiam, ki az a George? És mi van a teliholddal meg a tévével?

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.16. 21:03:12

Na arra a George-ra én is kíváncsi lennék.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 21:09:39

Szia, Marisell, a géphez engedtek?:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.16. 21:19:50

Bezony, senki nincs itthon, kezdek magányos lenni.egyébként a teliholdat nem bírom, mindig ideges, vagy inkább nyugtalan kezdek lenni, ha van rá okom, ha nincs.Nadine, te is?

Benikuty 2008.08.16. 21:22:11

Rég volt ilyen csodás napom, ha lehet ilyen érzelmi kitörésem.

maybach 2008.08.16. 21:22:46

Jó estét kívánok!
Én attól leszek nyugtalan, ha meccsnézés közben elfogy a sör.
Hiába, nem vagyunk egyformák.

Benikuty 2008.08.16. 21:27:58

Maybach, mi lenne, ha minden tehen szürke lenne? Én a borral valék így:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 21:31:02

Marisell, igen, de az utóbbi időben inkább Kenny jelzi a teliholdat, nélküle tán már észre sem venném...:)

Beni, és elmondod, miért?

Nekem is egész jó napom volt, még főztem is, ami csak azért baj, mert nagyon ízlik, és rájárok, így szépen vissza fognak szivárogni a leadott kilók:)

maybach 2008.08.16. 21:33:07

Szerencsére nem vagyunk egyformák.
S mivel igyekszem színes lenni, a jó bort is szeretem.
A kevésbé jót, meg hosszúlépésnek, ha meleg van.

Egyébként kiderült, hogy nem csak Phelps UFO. Ez a Bolt gyerek is ismer egy rövidebb utat 100 m-en. A végén még integetett is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 21:37:27

Maybach, asszonykáddal nézed az olimpiát vagy a söröddel?

Benikuty 2008.08.16. 21:41:47

Nadine, elmondom, csak most azt sem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Pálci rendesen belegázolt a lelkembe, már jó értelemben.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 21:45:12

Sok jó lélek kis Kifőzdében...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 21:50:26

George a dzsungelhős, amit Pálci nézett felajzva, aztán hirtelen mégis elálmosodott tőle. Pedig ezért a George-ért egy dzsungelszéli kalandra én is befizetnék. Felőlem még az utazási iroda is csődbe mehet, feltéve, ha nem tud visszahozni... :DDD


Nadine, írtad, hogy félszemmel kosztümös filmet nézel, gondolom a szabásmintát sasolod, a másik fél szemeddel a teliholdban gyönyörködsz. Próbáltam helymeghatározást végezni tv és holdügyileg.


Szia Marisell, Maybach és érzelmes Benikuty! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 21:52:55

Én nem akarnék semmiféle "dehogy tengsz túl!"-t kikényszeríteni Belőletek, de azért valami közel hasonlóval igazán reagálhattatok volna a nem oly régi pityergésemre!
:DDD

Benikuty 2008.08.16. 21:56:34

Fiam, dehogy tengsz túl:DD

maybach 2008.08.16. 22:06:10

Fiam!
Mióta vagy Te is kínai?
Tengsz Tul.

Nadine!
Asszony azért kell, mert szeretem az egyenjogúságot.
Ő is nézheti az Olimpiát és behozhatja a sört.
Mondjuk, ha ezt olvasná szorulnék.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.16. 22:06:34

Fiam, én már nem is reagálok az ilyen megjegyzéseidre, úgyis látod, hogy mikor van poszthiány, nem? Ne kelljen már mindig győzködni, bakker!:)

Viszont én már csak holnap olvasom el Beni szép napját, mert kezdődik a Parfüm, ami nekem egy elképesztő film. Meg kell néznem. Jó éjt, jó csevegést az ébren lévőknek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 22:15:12

Beni, ó!!!!!!!!!!!! :D

Maybach, hehe!


Nadine, tudod, milyen vagyok! :)
Hol megy a Parfüm?

maybach 2008.08.16. 22:37:07

A Parfüm elég meredek film.
Csak mondom.(írom)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 22:48:27

Maybach, olvastam, de a filmet nem láttam. Kiváncsi vagyok rá, de még mindig nem tudom, melyik csatorna vetíti. :(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.16. 23:02:00

Úgy tűnik mára illattalan maradok. :)

Beni írj, hogy holnap olvashassunk!

Jó éjt, szép álmokat mindenkinek!

Benikuty 2008.08.17. 08:13:57

Szép napot mindenkinek!
Megjöttem a boltból, ma sem halunk éhen:)
Töltött cukkinit, és tökfőzeléket csinálok sült oldalassal. A zöldséget Erzsitől a szigetről...
Este kiverte a maligán a biztit, még jó, hogy megfogadtam, beb@szikálva kussolok:)
Pálci csoda reggele után csoda nap volt. Drága Mama unokatesójának a fia nősült, aki 27 éve Manócska fátylát tartotta. Olyan kicsi a család, hogy a szűk körbe még mi is befértünk, az Árnyasban a Diósárok utcában volt a buli.
Én nem értem, az öregcsaj miért titkolta, hogy ilyen kurva jó fejek a rokonai:)
A tegnapi napból egy évnyi energia jött be. Nagyon kellett már.

Benikuty 2008.08.17. 08:25:29

Az kimaradt, hogy Pálcinak köszönhetem, végre elszántam magam a szilánkok írásának megkezdésére. Csak azt kell kitalálnom, hogyan álcázzam , mert nagyon nem szeretném, ha gasztro indíttatás miatt kikerülne a címlapra.
Veszélyes terep a nyitottság, Pálcibaba:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 08:46:15

Jó reggelt.

Fiam, az HBO2, azt hiszem, Nálad nincs olyan.
Maybach, meredek film, de lenyűgöző képi megvalósításban. Mindenféle festmények, szagok, merülnek fel az emberben (nyúlban), ha akarja, ha nem. A főszereplő színészi játéka meg elképesztő.

Beni, írd nem egyes szám első személyben, hanem mintha egy regényt olvasna az ember.

Én egy zöldségesnek sem tudom a nevét:)

Benikuty 2008.08.17. 08:53:34

Nadine, úgy nem tudom, mert akkor szétszaladnak a gondolataim.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 09:02:30

Csak az anonimitás miatt gondoltam...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 09:07:10

Egyébként ha a címben nincs kajanév vagy turisztikai célpont, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy címlapra kerül.

Benikuty 2008.08.17. 10:37:09

Kész a tökfőzelék.
Nadine, csak mi vagyunk ébren?:)

Benikuty 2008.08.17. 11:29:01

Maybach, erre az "elszomorító" jelző több, mint visszafogott:(
A lányaim előbb tanultak meg úszni, mint járni. Amikor felmerült, hogy jobban is úszhatnának, mint amilyen szépen, akkor húztam be a féket. Nem bántam meg.

maybach 2008.08.17. 12:31:12

Elszomorító és álszent.
Mindig csak a sportolót veszik elő. Lásd Marion Jones. Nálunk is. Lásd előző Olimpia.
Edzők, sportvezetők, orvosok?
Azt már nem is merem kérdezni, hogy a politikusokkal mi van.
Egy pici példa. Igali Diannának hány barátja volt négy éve. Aztán hogyan tettek neki mindenhol keresztbe. Pekingben még edzeni is csak szivességből tudott. Hol a rákban volt a MOB vezérkara, merre repiztek?

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 13:41:12

Maybach, ne nagyon mérgelődj, mert nem érdemlik meg, és árt a szépségednek.:))))
Kellemes délutáni pihikézést azoknak, akiknek ez kell.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 16:12:49

Na, az leszek most én, Marisell. Éppen az imént jöttem meg Martonvásárról, ahol nagy hirtelen elkattogtattam 177 képet:)))

Pálcika 2008.08.17. 16:19:03

Szép napot!
itt is vagyok meg nem is.a munkából már haza értem,de bokros teendőim akadtak a konyhában:)
mai ebéd-vacsora:húsi leves,túros tészta,sült pipicomb,sült krumpli,dinnye falatkákra vágva.
lehet nem sokára elmegyünk valahová:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 16:24:13

Pálcika, remélem, az a "túros tészta" valójában túrós tészta...:)

Pálcika 2008.08.17. 16:29:12

igaz ami igaz, rosszul írtam de cserébe jól főztem:)))))))))))))))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 16:40:24

De nagyon nem mindegy az az ékezet!!!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 16:54:08

Csokis muffin (muflon), X-men, szőnyeg, pihi.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.17. 16:58:22

Szép napot!

Nadine, tényleg, a falunkban csak H2O-t lehet fogni, HBO2-t nem. Egy bötű plusz, oszt mégis micsudi különbség!

Szomorú vagyok, de azt is mondhatnám, hogy el vagyok szomorodva az olimpia miatt. Magyarok miatt leginkább, meg úgy all.


Tegnap nagyon finom gulyáslevest főztem meg lángost sütöttem. Drága édesapám két tányér levest és két hatlamas tejfölös-sajtos-fokhagymás lángost evett.
Öröm volt nézni!
Ma a leves ugyanaz volt, ám túrós-sajtos pogácsát sütöttem. Eddig tizenkét darabot evett apu. Remélem nem lesz baj!? :D
A legszebb, hogy tervezgeti a holnapi ebédet!!!!! :)

Pálci, a dinnyéket miért vágod darabkákra?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 17:47:48

Fiam, ezek szerint Apukád egyedül annyit eszik, mint Ti hárman egy hét alatt. Nem piskóta!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.17. 17:55:10

Nadine, szó szerint. Mi pont a felét ettük apu adagjának. :)
Azt mondta, az ebéd mind mennyiségben, mind minőségben csúcs volt. Ez azért éredekes, mert a csúcs szót ilyen kontextusban még nem használta. :)
Aztán már csak uzsonnázott meg vacsorázott és egy jót aludt reggelig...

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 18:00:00

Emberek, most végigbogarásztam a régi beírásokat, de mert köztudottan türelmetlen vagyok, ezért csak egyet-kettőt (ez az egyet nekem gyanús, de majd Nadine szól, és kijavítja/ennyit erről, hogy mi lesz egy magyar szakossal, ha 20 évig angolt tanít, egész egyszerűen szörnyű, és szégyenletes:((((( )
Szóval valami Kisoroszi találkáról volt szó, és akkor még Svati is írt.na, akkor tudna valaki engem tájékoztatni, akár itt, akár @-ben.
gyerekem annyira szemtelen volt, hogy gyomorgörcsöt kaptam, és erre ráadásul az olimpiát nézi.bocs, Fiugg, de engem nem köt le, és a nyafogás, hogy még nincs aranyunk, egyenesen az agyamra megy.Márt előre látom, hogy mi lesz ebből a parlamentben, mert persze más gondunk nuióincs is. nekem a gyerek a gondom, jelen pillanatban legszívesebben, hú, de erről inkább nem. a gyerek túlzás, mert 22 éves.legközelebbi életemben apáca, és meddő akarok lenni.((((((((((((((((((

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 18:01:19

naná, hogy nem jelenek meg oldalt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 18:06:15

De én látlak, Marisell!:) A találka - ha egyáltalán ezt kérdezed - akkor füstbe ment.
Az egyet meg jól írtad:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 18:25:14

Már nem tudom, mi volt, de valami félreértés, aztán meg szervezési nehézségek. Kapós a hely, vagy mi a szösz...

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 18:31:33

Ha van időtök olvassátok el a Velveten a Hajdú -Sarka esküvő helyszíni tudósítását, isteni.közben hallgathatjátok Billy Idol-tól a White Weddinget, Patty Smith-t, a Sex Pistols-t,U2-t és ha elég merészek vagytok,(én nem voltam) Fásy Ádámot is.
Akkor marad a reménykedés?találka ügyben, gondolom.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.08.17. 18:33:21

soha se mond, hogy soha! :))
szia marisell!:)) idén már nagy valószínűséggel nem lesz találkozó, de ha jövőre még "együtt" leszünk, talán összejön:))

az olimpiai aranyhiányon, én nem kesergek. egyszerüen eljött az az idő, mikor a helyünkre kerültünk. eddig elkényeztetett a sors, és sport nagyhatalomnak képzelhettük magunkat, de be kell látni, hogy kis ország vagyunk, kis emberi/anyagi lehetőségekkel. ez a realitás, tudomásul kell venni, és örülni ha esetleg egy-két aranyérem becsúszik...:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 18:38:48

Rengeteg sok jó kedvű nemzet van, akik nem nyernek,ehelyett kék az ég, és zöld a fű, stb.
remélem jövőre is leszünk, miért ne lennénk???vagy te tudsz valamit Toma?????:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 18:43:59

Vagy egy-két aranyér, már annak is örülni kell!:)))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 18:56:48

Nadine, ha az aranyér azt jelenti, hogy arany lelőhelyre bukkantunk, akkor jó, egyébként, nem is tudom:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 18:59:56

Na jó, akkor az olimpikonoknak adom!!:)

maybach 2008.08.17. 19:00:03

Jó estét kívánok!
Marisell!
Nem mérgelődöm, mert szeretnék sokáig szép maradni. Csak kicsit sportszerűtlen, hogy a sportban is azon verik el a port aki küszködik, és azok ünnepeltetik magukat akik semmit sem csináltak.
De, mint tudjuk, a sport az élet, csak kicsiben és töményebben.
Nem hajtok díjakra, így az aranyér sem cél.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 19:14:22

Maybach, amíg törődsz a frizuráddal, mindig szép leszel...:)

maybach 2008.08.17. 19:24:10

Törődök, hogyne törődnék.
Nemsokára név szerint fogom ismerni a hajszálaimat.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 19:46:43

Maybach egyébként köszi a linket, nagyon tetszik a zóna:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 19:46:54

:DDD... Elképzeltem a reggeli fésülködést, név szerinti megszólítással...

maybach 2008.08.17. 20:02:46

Nadine!
Jaja. Béla ne kószálj el, Feri maradj oldalt, Józsi ne ágaskodj! Egy perc néma csend Sanyi emlékére, aki elhullott. Stb.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 20:19:43

Nálunk a gyerek a Szülifeliket nézi, addig itt garázdálkodhatok, utána pizsam,a osztáa - mármint nekem, holnap 4.45kor kelek.
Hallmarkot fogok nézni, amíg ki nem nyúlok.

Benikuty 2008.08.17. 20:20:21

Lányok, fiúk, az ősz Kisorosziban csoda szép. Én csak egy szóra várok.Miért nem mondja ki valaki?:(

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.17. 20:27:07

Én, szívesen elmennék akár másfél napra is Fehérvárról, ahonnan csak munkaügyileg tettem ki az egyáltalán nem kis lábikómat. és hátha szerencsénk is lesz az indián nyárral.Nem akarok erőszakoskodni,csak kellene nekem egy kis környezetváltozás, ami másoknak is üdítő lenne.mármint az itteniekre gondolok, vagyis magunkra.:)))

Benikuty 2008.08.17. 20:37:49

Maris, akkor már ketten vagyunk. Illetve ketten a kifőzdéből. Édeszsókkám a főtábornok, meg Manócska, az négy.
No, innen csak szaporodni kell, meg a dátum a kérdés.

Benikuty 2008.08.17. 20:40:37

Benivel öt.
Negyven fős a hely.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.17. 20:42:12

Szervezkedjetek bátran, én az elkövetkező heteket-hónapokat a házfelújítással-eladással, és remélhetőleg a költözéssel töltöm. Ja, és pénzszerzéssel.

Pálcika 2008.08.17. 22:23:10

nó,megjöttem.
kisorosziba(vagy valahova)én is mennék!!!!!nekem mindegy mikor:)

Fiam,azért vágom fel a dinnyét kockákra,mert így csak kirakom a falatkákat egy tálba és a család vígan eszeget.ha egyben vagy netán szeletekben van a gyümölcs a hűtőben,nem jut eszükbe enni,így viszont mindig kedvet kapnak:))))és nem,nincsenek elkényeztetve:)és nem,nincs a kis fenekük fényesre:)))

Pálcika 2008.08.17. 22:33:32

huh,elolvastam Maybachm doppingos riportját,azt a mindenit mennyi csalás van a sportban!!!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.17. 22:42:22

Pálcika, a prejudikációd fájt!
Egy percig sem gondolnám, hogy el lennének kényeztetve vagy, hogy jó dolguk van melletted! :D
Súlyosan elhanyagolod őket, amikor arra is gondolsz, hogyha nincs felkockázva a dinnye, akkor nem is esznek! Jaj, borzasztó egy feleség és anya vagy!!!!! :)

Találkozót szeretnék is, meg nem is. A sejtelmesség elég izgis. :) És így még egy kis illuziótok is marad, hogy esetleg mégis szebb vagyok, mint amennyire mondom magam ...
Viszont szept. 27-én utolsó (?) angol nyelvvizsga. Októberben csoporttalálkozó, osztálytalálkozók, pénzszerzés, november családi találkozók, december meg ugye egy háziasszonynak ünnepekig rémálom.
Az is igaz, hogy hiányom nem lesz fájdalmas, ha esetleg mégis lesz találkozó. :)

spájdernecc 2008.08.18. 05:05:32

Jó reggelt!
Sok kávét!
Végig kell olvasnom!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 08:54:46

Jó reggelt. Spájdi, megint vannak kisgalambok:)

2008.08.18. 09:24:20

sziasztok!
én szívesen megyek Kisorosziba, ha hívnak :))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 09:49:22

Jó reggelt!

Szép napunk van. Enyhén meleg van, enyhén hűvös.
Valami miatt nem működik a levelezésem, pedig Nadine, szeretnék küldeni egy levelet Neked.
Most bánatos vagyok.

tistedur 2008.08.18. 10:06:13

jó reggelt,jó kávézást :)
szép napot :)

maybach 2008.08.18. 10:16:03

Jó napot, jó szurkolást!
Ma már kezdődnek az evezős selejtezők.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 11:28:57

Fiam, nekem viszont nem működik az Outlook, a lényeg, amit nem tudtam elküldeni: most nem érek rá. Küldd vagy Jének, vagy Tomának, légy szíves, de szerintem egyikünk sem sértődne meg, ha megpróbálnád önállóan felrakni...

2008.08.18. 12:15:01

micsoda locsi-fecsi társaság... :)

spájdernecc 2008.08.18. 12:19:46

az bizony:)
Helyes Nadine:) Nevük, nemük?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 12:46:17

Spájdi, még nem volt meg a keresztelő, mert nagyon félénkek (az örvösök hozzájuk képest agresszív állatok voltak!), úgyhogy csak a behúzott függöny mögül kukucskálok ki, hogy lássam őket. Talán most is ketten vannak, de lényegesen picikébb az egész bagázs, mint a múltkoriak. Nem baj, én így is marha büszke vagyok rá, hogy pont az én fám tetszik nekik!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 13:34:20

Mondom én...:)))

Az újaknak: Floyd régi cimbi, aki szerintem még dr. Stein cocsmájánál morzsolódott le. Úgy ám.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 13:36:10

Floyd, a törzskommentelőknél láthatod, kik vannak meg a régiek közül.

tistedur 2008.08.18. 13:38:15

:DD
ez a szép a kertben:flórája és faunája elkápráztatja az embert :)
nekem csak az esti fátyolkák és kőrisbogarak jutnak :P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 13:40:00

Tist, Floydra mondtad, hogy fauna?:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 13:42:13

Floyd, ha belenézel a korábbi írásokba, kb. látod, hogy mindenre nyitottak vagyunk. Úgyhogy ha lüktet benned a véna (írói), akkor ne habozz!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 13:44:40

Most elvonulok dobozolni. De azért rajtatok tartom a fél szemem. Kivehető.

2008.08.18. 13:46:21

Nadine, ez elég ijesztő :)

szia Floyd, velkám bekk!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 13:54:48

Floyd, ennek itt igen nagy sikere lesz...:) Egyrészt a slambuc, másrészt a nyelvi fordulatok miatt.

Jé, eddig nem beszéltem erről a kis testi hibámról? Pedig nagyon praktikus, mert a kukker végére is szerelhető, így még jobban látok.

maybach 2008.08.18. 14:09:12

floyd.vi!
Milyen nemes gondolat. Bűntudatot verselni az áldozatba.

Nadine!
Egy ilyen kivehető látó szem nagy segítség lett volna fejlődésem bizonyos szakaszában.
Kár ezen rágódnom, de mégis.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 14:15:48

Maybach, bizony, ha éjjelre kiteszed az ágyad mellé, jól megfigyelhette volna Neked, míg Te alszol, melyik csibész hajszálad lép le éjszaka!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.18. 14:20:55

Na kedveskéim, haza estem, mosogató tele, ezt i nkább nem részletezném, a lényeg, hogy nagyon ideges lettem szóval tartottam egy fehérje napot, csak előbb megettem két sajtósrolót, tudjátok, azt a lightos változatát.Majd a fehérje nap keretein belül ettem rántottát, és mivel utálom a tojást, telis-tele szórtam chil(l)i pehellyel.majd mivel a gyümölcs egészséges ettem egy kis szőlőt is.
most rohanok vissza Mórra- barokkos túlzás, ha azt vesszük, hogy a MÁV vár rám.ha 8 órakor, mire megjövök, nincs rend a konyhában, holnap olvashattok a család irtó angoltanárról. Bár szerintem nem lesz hozzá erőm(az irtáshoz). fáradt, ideges,ölögem van. pusszantás.:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 14:22:08

Vigyázz magadra, Marisell! A MÁV nem egy megbízható banda.

maybach 2008.08.18. 14:40:50

Szia Floyd!

Nadine!
Ez is egyfajta lehetőség. És most, hogy szóba hoztad, csak az tartja bennem a lelket, hogy a szökevények nem más fején akarnak menedékjogot kérni. Én mindig jó voltam hozzájuk.
De az általam vízionált felhasználás az ellenkező neműek titkainak megismerését célozta volna.

2008.08.18. 15:21:34

egyetlen szem úgyis kevés lett volna a titkokhoz... :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 15:25:24

Szép napot!

Maybach, még nem is olvastalak ilyen szószátyárnak! :) Látom, nemcsak a sárga falevél hull feléd. :)
Igazán sajnálom, de tudod, hogy ez a férfihormonok maximális pörgésének köszönhető!?
Most, hogy ezt írtam, nem is tudom, hogy örüljek-e, hogy neoexem hagymái még kitartanak?
Mindig csapdába csalom magam! :(

Marisell, Veled sem tud nyugodtan beszélni az ember, állandóan rohansz és a MÁV-val közösködsz! :)


Floyd.vi!
Üdvözletem! Viszonylag új vagyok itt, bár nem fiatal.
Versed meghatott. Adott esetben a szerző feltüntetésével idézhetem?


Nadine!
Most már értem a tévét és a teliholdat. :)

Jé, küldhetem, amit szeretnék, Neked?
Ha igen, amit előre is köszönök, akkor hova is címezhetem?

2008.08.18. 15:48:02

küldheted, de csak otthon tudok pakolászni.
és pontos utasításokat kérek!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 16:50:00

Nadine, köszi!

Jé! Neked is köszi, használati utasítást mellékelek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 17:03:31

Jé, elküldtem az emilt. :)

Mormogi Papáék már igazán kinyaralhatták volna magukat! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 17:31:53

Föld hívja Tomát, Toma jelentkezz!!!

Benikuty 2008.08.18. 17:38:47

Október első hétvégéjét próbálom megkaparintani.
3.-a péntektől 5.-e vasárnapig.
Akit érdekel, írjon mélt telszámmal. Én is küldök. Családot nyugodtan, vagy ahogy tetszik:)Otthon is lehet hagyni. Bár inkább ne.

Benikuty 2008.08.18. 17:42:52

Jé, lehet olyat, hogy előbbi közleményemet az összes főnéni-bácsi lássa?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 17:43:55

Beni, ezt hogy érted? Bár nem vagyok Jé.

Benikuty 2008.08.18. 17:56:20

Mert nem biztos, hogy mindenki elolvassa, bár időnként megismételhetem. Arra is gondoltam, elküldöm mindenkinek mélben.
Tehát, október elejére szeretnék összehozni egy találkozót.
Nem tudom, egyáltalán van-e ehhez jogom, mert nem szeretnék felesleges pofonokba belelépni.
A leírt dátumot javasolnám, de még a tábor gazdájával beszélnem kell. Amikor említettem neki, elvileg benne volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 18:25:14

Beni, mindenképpen a mailes megoldást javasolnám. Tudod, egyszer régen, bemondtam a rádióban a telefonszámom egy húsvéti buli okán...:)

Benikuty 2008.08.18. 19:03:56

No, visszaolvastam, kiírtam az érdeklődőket, beszéltem Édeszsókámmal, a kapu nyitva áll. Pont akkor lesz az oroszi búcsú:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 19:13:32

Ne feledd, csak azok tudtak most érdeklődni, akik éppen benéztek. Szerintem jobban jársz egy kör-e-maillel...

maybach 2008.08.18. 19:25:06

Jó estét kívánok!
Most, hogy lapátoltam egy kis kutyaszart, nyugodt lelkiismerettel írogathatok.

Fiam!
Csak nem arra célzol, hogy megbuknék egy doppingvizsgálaton a tesztoszteron szintem miatt?

A titkokhoz meg valóban kevés lett volna egy szem, bármily mozgékony is. Csak akkor még nem tudtam.
Azóta is próbálkozom.

Találka elméletben jó ötlet.

Benikuty 2008.08.18. 19:50:19

Maybach, lökj egy mélt, mert a nevedre hiába klikkelek.

Benikuty 2008.08.18. 20:00:16

a Pálci, és Mariselltől is visszajön, hogy nem kézbesíthető, mert érvénytelen a cím. Írjatok!
nokakukact-onlineponthu

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 20:32:06

Marisell új címét én sem tudom, hiszen nemrég költözött új lakásba. Majd ha beesik, kifaggathatod.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 21:16:42

Beni, elvileg, ha itt Marisell nevére kattintasz, be kell jönnie egy levelezőablaknak.

2008.08.18. 21:17:35

jó estét!
Fiam, nem tudom, hova küldted az emilt, de hozzám még nem ért ide...

2008.08.18. 21:21:02

Beni, küldtem neked két levélkét!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 21:40:25

Jesszus, Jé!
A levelet a Nadine által megadott címre küldtem. Olvasta is valaki, ahogy látom. Aggasztó, hogy nem Te.
Most mi legyen?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.18. 21:41:45

Jé, átküldtem Neked Bea posztját korábbról. Megvuduzza a levele az Outlookot...:(

2008.08.18. 21:45:33

nahát, hétmodulos fáraólány, mit művelsz te a géppel? :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 21:47:08

Nadine, ejnye-bejnye! :)
Honnan tudod, hogy én mindent elállítok, karórát a kezemen; elsétálva a tévé előtt, bekapcsolom; zavarom a rádióadókat és a legújabb, a számítógép is rosszalkodik.
Mindenesetre köszönöm a segítséged!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 21:49:00

Jé! Lásd, mint fent :)
Már komolyan kétségbe vagyok esve! :(

2008.08.18. 21:51:36

jól van, azért a dunának nem kell menni... ideért, az a lényeg :)))

Benikuty 2008.08.18. 21:51:47

Igen, Nadine, de nem engedi beilleszteni, amit wordben írtam.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 21:52:39

Nadine, most nézem, nem fiamnak vagy hétmodulos fáraólánynak szólítottál! Nemrég olvastam újra a Grimm meséket, ott ezért semmi jót nem ígérnek! :D
Még kitalálom, hogy meghízlaljalak és megegyelek vagy lencsét válogatni kényszerítselek! :)

Benikuty 2008.08.18. 21:54:13

Megkaptam, Nadine, Jé, Maybach.:)

2008.08.18. 22:08:22

felkerült a poszt, de továbbra sem tudom átállítani a szerzőt. Nadine, megkérhetlek?
én most megyek, mert reggel korán kell kelni.
Jó éjt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 22:14:49

Nadine, megegyeztünk! :D

Jé, nem kell átállítani, én írtam!!!! :D
Köszi és szép álmokat!

2008.08.18. 22:18:09

fiam, ez vicces! azt kell átállítani, hogy jelenleg az én nevem alatt fut és nem vendég bloggerként :)
sajnos halványlila segédfogalmam sincs, miért nem tudom ezt változtatni...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 22:24:24

Akkor most küldök egy MUKODJ-et, ez eddig működött, legalábbis a vizsgáink előtt, akit kézrátétellel elláttam egy MUKODJ-gyel, annak, mindig sikerült! :DDD

Elnézést, hogy ilyen késői órán ennyi kellemetlenséget okozok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.18. 23:12:49

Nem kellemetlenkedek tovább, megyek tv-t nézni, olvasni, de semmiképp sem takarítani! :DDD

Szép álmokat, kellemes éjszakát! Vagy fordítva.
süti beállítások módosítása