Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.05.28. 05:00

Janikovszky Éva: Égigérő fű (részlet)

De most senki nem nézett össze, mert Poldi néni éppen a ház lakóit hívta meg az ünnepi uzsonnára. Csak a szürke macskát nem találta, hiába kereste.
Mire felvirradt az ünnep napja, a kredenc is felköltözött az udvarról az emeletre. A sárga kőkockák tisztán ragyogtak a napfényben, a leander új virágokat nyitott.
Az emeletről szorgalmas kopácsolás hallatszott: Oszkár kalapálta össze a kettéfűrészelt karosszékeket. Bertamama tágas konyhájában már minden a helyén volt. A hatalmas konyhakredenc is egy darabban állt, sárgaréz veretei vidáman csillogtak.
− Ugye, mondtam – simogatta végig kedvencét egy puha ronggyal Bertamama –, hogy nem érdemes búslakodni? A régi házunkban már úgy megszoktam ezt a kredencet, hogy észre se vettem, most meg elgyönyörködnék benne napestig.
De gyönyörködésre most csak Misunak maradt ideje, amíg kiválogatta egy nagy dobozból a konyhakredenc fiókjaihoz való kulcsokat. Ami igaz, az igaz, ennél szebb konyhát elképzelni sem tudott volna. Virág ugyan nem volt benne, mint Poldi néninél, de látszott rajta, hogy ebben a konyhában főzni szoktak. Sőt érezni is lehetett a szagát.
A süteménynek, amelyet Bertamama utasítására Poldi néni rakott nagy kerek tálakra, dió- és lekvárszaga volt. De mi volt ez a sült kacsához képest, amit Kamilla kisasszony szedett ki a sütőből! A kacsasült nemcsak illatozott, hanem barátságosan sercegett, és hívogatóan piroslott.
Bertamama megkopogtatta egy villával, hogy elég ropogós-e, mert Oszkár csak ropogósan szereti. Közben elmesélte Poldi néninek és Kamilla kisasszonynak, hogy karácsonykor mindig pulykát, újévkor pedig malacot szokott sütni. Természetesen ropogósra.
Misu arra gondolt, hogy vajon nem kellene-e a karácsonyi szünetben meglátogatnia Dezső bácsit. Biztosan jól esne neki, ha már unokájává fogadta.
Odabent a szobában Oszkár a bútorokat szögelte össze, Síróbaba pedig a poharakat törölgette fényesre, amelyekből a málnaszörpöt isszák majd az ünnepi uzsonnán.
− Marad egy kis fenyődeszkán – mondta Oszkár. – Éppen egy virágállványra való.
− Majd megmérem, hogy mekkora hely van Kamilla néni ablaka alatt – ajánlkozott Síróbaba.
− Az jó lesz – helyeselt a szenesember, aztán tovább kopácsoltak, tovább törülgettek.
Amikor már az utolsó pohár is fényesen ragyogott, Síróbaba rápillantott Oszkár nagy kezére.
− Segítesz majd nekem kiszedni a perselyből a pénzemet? Úgy kellene kiszedni, hogy ne kelljen összetörni a perselyt.
− Persze, hogy segítek – mondta a szenesember.
− Tudod, szeretnék neki egy piros kalapot venni karácsonyra. Segítesz majd kiválasztani?
− Akár holnap! – mosolygott rá a szenesember, és akkorát ütött az utolsó szögre, hogy az egészen összekunkorodott.
Bertamama kihívta Oszkárt a konyhába, hogy megmutassa neki a kacsasültet.
− Mit gondolsz, fiacskám, elég ropogós? – kérdezte aggodalmasan.
Oszkár nem akart elhamarkodottan nyilatkozni, ezért levágta a kacsa két combját, az egyiket Misu kezébe nyomta. Kiderült, hogy a kacsa éppen a legjobb.
− Nyugodtan sütheti a mama a következőt – jelentette ki Oszkár, és Bertamama már hozta is a következő tepsit a következő kacsával.
Kamilla kisasszony tálcára rakta a poharakat. Mostanában mindig beszédes kedvében volt.
− Már másodszor virágzik az orgona – újságolta ragyogva.
− Hol? – kérdezte Poldi néni.
− Ó, az elfelejtettem! A rádió mondta be. El sem tudja képzelni, mennyi jót hall az ember. Tudnék erről egyet-mást mesélni.
Oszkár leült az egyik konyhaszékre, és várakozóan Kamilla kisasszonyra nézett.
Kamilla kisasszony pedig mesélt szerető szívű szomszédokról, aranyos kedélyű rendőrökről és liftekről, amelyek olyankor is járnak, amikor nem is kell.
Misu és Síróbaba le-föl rohangált a recsegő lépcsőkön. Hol a poharakat, tányérokat vitték le meg a málnaszörpös üvegeket a szalmaszálakkal, hol meg székeket cipeltek le az emeletről az udvarra.
Mert bármennyi titok pattant ki és oldódott meg az elmúlt napokban, a legeslegnagyobb titkot ma délután kellett felfedni, hat óra tíz perckor, amikor Poldi bácsi hazaér. Egy perccel sem hamarább. De addig át kellett cipelni darabonként szenespincéből, össze kellett illeszteni, és meg kellett locsolni.
A biztonság kedvéért Síróbabát küldték a sarokra őrködni, nehogy Poldi bácsi idő előtt betoppanjon.
Fáradtságot nem kímélve dolgozott mindenki. Másfél óra múlva már föl is söpörtek a titok után. Sőt kezet is mostak.
Poldi néni szuszogott egyet, megigazította a kontyát, és leült a lócára várni.
− Megenged, Zsófika? – hajolt meg előtte az aranykoszorús lószerszámkészítő.
Egyszóval még csak háromnegyed öt volt.
Poldi néni elégedetten nézett végig a valóra vált álmon.
− Kár, hogy azt a csomagot nem vitték még föl Bertamamáék – akadt meg a szeme a sarokba állított, nagy papírdobozon. Mert ő is olyan volt, mint Poldi bácsi, mindent észrevett.
Nemsokára a ház minden lakója megjelent az udvaron. Alig fértek el a lócán meg a körbe rakott székeken.
− Milyen gyorsan elrepült ez a nap – sóhajtott fel Poldi néni, és Misunak most már eszébe sem jutottak a vadlibák.
Dezső bácsi az óráját nézte.
− Még két perc – mondta.
Poldi néni remegő kézzel vette elő a kis csengettyűt, amivel karácsonykor szokott Poldi bácsinak csöngetni, hogy bejöhet már, mert kész a karácsonyfa.
És akkor nyílt a kapu.
− Szép jó estét kívánok! – köszönt rájuk Poldi bácsi.
− Csakhogy végre itt vagy, drága Poldikám! – mondta Poldi néni, és megrázta a karácsonyi csengettyűt.
Misu nem értette, hogy ettől mért kell mindenkinek könnyeznie, még neki is.
− Mindenütt jó, de legjobb itthon – csuklott Poldi bácsi hangja. – És most már a szép zöld gyep sem hiányzik.
Mert a sárga kőkockás udvar közepét gyönyörű gyepszőnyeg borította. Szebb, mint a parkban. Még kis százszorszép is nyílt rajta itt-ott, de gyomnak nyoma sem volt. Látszott, hogy a gyeptéglákat nagy gonddal válogatták ki, és mesterien állították össze. Szinte hívogatta a vendégeket.
Kezdődhetett az ünnepi uzsonna. Először az ünnepelt heveredett le a földre a fűre, a többiek pedig köréje telepedtek. Bertamamának hoztak egy nyugszéket is, hogy kényelmesebben üljön, hiába tiltakozott ellene.
Poldi néni és Síróbaba a süteményt meg a málnaszörpöt kínálta körbe, a szenesember pedig a szalmaszálakat osztogatta. Bizony elfeledkezett arról, hogy Kamilla kisasszonynak keresztben lyukas szalmaszál jusson.
− Ó, hát ez nem is lyukas! – mondta kissé csalódottan Kamilla kisasszony, amikor egyhuzamban sikerült a pohárból kiszívnia a málnaszörpöt. – Pedig mennyivel jobb az, ha mindig marad az ember poharában egy kevés málnaszörp.
Poldi bácsi elérzékenyülten simogatta a gyepet.
− Ezt a meglepetést! – mondta. Hogyan is tudtátok ilyen titokban tartani?
És akkor megint mindenki összenézett, ebben az ügyben utoljára.
− Menjetek föl az emeletre játszani, Piroska! – küldte a gyerekeket Kamilla kisasszony, mert kissé szorosan voltak a gyepszőnyegen.
− Mér hív téged Kamilla kisasszony Piroskának? – kérdezte Misu csodálkozva.
− Mert ez az igazi nevem – válaszolta Síróbaba. – A másik csak azért ragadt rám, mert kiskoromban sokat sírtam.
− Igazán? – csodálkozott Misu, de azt, hogy mosolyog, nem lehetett látni, mert már sötétedett.
Valahonnan a magasból macskanyávogás hallatszott.
− Ez a szürke macska lesz! – kiáltotta Piroska, és már szaladt is fölfelé a lépcsőn. Misu alig érte utol.
A szürke macskát a padlásfeljáróban találták meg. Öt kiscicája született, azt akarta elújságolni.
− Hát ezért nem találtunk! – guggolt le mellé Misu.
− Jaj, de aranyosak! – suttogta Piroska. – Minden lakásba jut egy kiscica. És egy még marad is.
− Az a miénk lesz – mondta Misu. – Én jövőre is ide jövök nyaralni.
− Én is – ígérte Piroska.
Aztán leültek az oroszlános padra, és lóbálták a lábukat.
− Te, nem lesz abból baj – kérdezte Misu –, hogy Kamilla néni most mindent olyan szépnek lát? Amióta a GRADICSEL-ben dolgozik, azt hiszi, hogy mindenki jó, pedig azért az se igaz.
− Lehet – bólintott Piroska. – Lehet, hogy baj lesz belőle. De mégsem olyan nagy baj, mint amikor azt hitte, hogy mindenki rossz.
− Valamit csinálni kellene, hogy ne csalódjon az emberekben – mondta Misu. – Mert az borzasztó volna, ha csalódna.
− Tudod mit? – ugrott föl a padról Piroska. – Nekem eszembe jutott valami. Próbáljuk a rosszakat megjavítani! Most úgysincs más dolgunk, az utolsó titok is kiderült.
 
Pedig ebben az egyben tévedett Piroska, mert a sötétedő udvar sarkában lapult még egy titok, egy nagy papírdobozba csomagolva.
A kerti törpe volt, amit a főparkigazgató mégiscsak elküldött Poldi bácsinak, de a nagy hurcolkodásban senki sem vette észre.
Nem is baj. Erre a napra úgyis elég öröm jutott. És így legalább marad másnapra is.
 
VÉGE

160 komment

Címkék: könyv janikovszky éva égigérő fű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 08:18:28

Jó reggelt!

"El sem tudja képzelni, mennyi jót hall az ember. Tudnék erről egyet-mást mesélni."
"...liftekről, amelyek olyankor is járnak, amikor nem is kell."

Köszi, Jé!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 08:33:22

Jó reggelt. Én is köszi, már mosolygok is. Pedig nem akármilyen vacak éjszakám volt.

maybach 2009.05.28. 08:39:46

Jó reggelt kívánok!
Milyen szép nap ez.
A szürke cicának kiscicái lettek, Poldi bácsinak szép ződ gyep, meg egy titkos törpe is, Síróbabának igazi név.

Nekem meg jó éjszakám volt.
Barca!!!
( azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy 3,1 x-es odds volt a győzelmükre. hehe.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 08:45:11

@maybach: Vagyis annyi pénzt kasszíroztál, hogy akár az összes cseresznyét is lelegelheted a fáról, mert futja piacira?:)

maybach 2009.05.28. 08:53:42

Olyan szépen kerestem, hogy jövőre is nézhetem majd a BL mérkőzéseket. TV-n.

2009.05.28. 08:54:47

jesszus, most nézem, milyen hosszi lett a poszt... :)
jó reggelt!

Nadine, neked az éjszakád volt szörnyű, nekem meg a reggel horroros. egyszer bizisten agyonütöm a gyereket! kihozza belőlem az állatot! hrrr! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 09:34:59

@maybach: Vadiúj úszómedencéből?

@Jé: Sajnos, nem ért véget a felébredéssel a vacakság, de majd összekapirgálom magam vhogy.

Mit művelt a lánykád?

maybach 2009.05.28. 09:51:04

Nadine!
Egyenlőre max. új sörrel.
De nem adom fel.

Szerintem Jé leánykája reggel adta oda az ellenőrzőjét.
Ez egy darabig nekem bevált.

2009.05.28. 09:57:31

:) majdnem. tegnap este került elő az üzenő, újabb hírekkel a mai esti programhoz. ez azt jelentette, hogy reggel hétkor kellett villamosjegyért rohangálni és természetesen most nem volt jó az automata. utána még kidobni az iskolánál, és még így is csak negyed órát késtem.
emellett már csak hab a tortán, hogy fél órát küzdöttem a hajával, mert tegnap nem fésülködött, ma meg tiszta gubanc volt a feje. megfordult a fejemben, hogy ollóval orvosolom a problémát.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 09:57:32

@maybach: Hű, ezt kár volt mondanod. Napok óta nagyon sörözhetnékem van, de egyedül nem az igazi. Így hát marad az absztinencia.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 09:58:42

@Jé: Addig örülj, ameddig nem fürdik a patakban, mint Stefi. Ma reggelre az egész alsó szintet egyenletes(en büdös) iszap fedte be. Olyan szag van, hogy néha Hanyistóknak képzelem magam.

maybach 2009.05.28. 10:06:48

Jé!
legalább nem egyhangú az élet.

Nadine!
Stefi találhatott volna egy pár napos döglött halat is.
Na az mindent visz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 10:27:58

@maybach: Na, azt nem talált, de amilyen sekély az a patak, annyira remek szemetelőhely is egyeseknek, úgyhogy döglött halon kívül mindennek a szaga rajta maradt a kutyán. Meg a házon. Most párhuzamban dobozolok, takarítok, mosogatok.

2009.05.28. 10:28:35

tudom én, hogy minden relatív. és tényleg, a közhely szerint a változatosság gyönyörködtet, meg ilyenek. de reggel hétkor?!

Nadine, részvétem. ilyenünk még tényleg nem volt :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 10:36:48

Ahogy nézem, Viktória nagyon bekeményít a Spektrumon...

Az élet problémás.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 10:54:38

@Jé: Ami késik, nem múlik. Nemsokára egy Sziget... Jöhet onnan még haza mocsárszagúan:)))

Zuzuka 2009.05.28. 11:15:56

jó reggelt!
örülök, hogy mindenhol zajlik az élet:) mocsár szag helyett festékszag... reggel óta festem az előszobát (újra), mert ez a felújítás jól bekoszolta:S
gartula a Barcának!!!
később füvezek:)) remélem megvár Poldi bácsi!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 12:04:20

@Zuzuka: Én harakirit követnék el, ha újra kéne festenem a házat. Pff....

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 12:06:18

Mi folyamatos festésben vagyunk...

2009.05.28. 12:19:10

@Nadine: nagyszerű, a fényes jövő... :)

én a nyárra tervezem a festést, de nagyon nincs hozzá kedvem. Nadine, majd jelentkezem nálad ötletekért, hogyan lehet egy felújítást egyedül kivitelezni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 12:25:48

@Jé: Gondoltam, felvidítalak, milyen jó, hogy most még csak kócos:))

Nagyon egyszerűen: kétségbeesve.

2009.05.28. 13:44:25

@Nadine: köszönök mindent. most, hogy feldobtál, de teljesen, visszakúszom melózni :)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 14:58:50

@maybach: Úgy hallom, abból a Balcsi partján akad egypár… :-(((

@Nadine: Ha én ezt tavaly tudom ! …

Zuzuka 2009.05.28. 15:00:05

kész pfűűűű! a plafon is! jó a henger, fele annyi festék fogy, mint ecsettel és a hónomalja sem lett napsárga:)
egy kócos kislánynak örülnék nagyon... helyette van egy majdnem kopasz gyerök:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 15:04:30

@Zuzuka: Ha nem mocsárszagú, akkor nem is ér!:)

@Jé: Látod, milyen jó, hogy megvigasztaltalak?:)

@Mormogi Papa: Mármint mit?

Zuzuka 2009.05.28. 15:09:49

@Nadine: nem az, jó tisztaságszagú - nem maradt erő a takaritásra.
@maybach: Federert nézek, nem semmi Acasuso sem, szépen játszik!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 15:14:48

@Zuzuka: A majdnem kopasz gyerökre gondoltam:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 15:19:02

@Zuzuka: Nekem van egy kócos lányom, s most már egy hol kopasz, hol fél centi hosszú hajú gyerök is. Ráadásul ez utóbbi olyan magas, hogy állandóan le vagyok nézve :(
Ja, és halszagúak, mert felfedezte a Fruzsi, hogy tulképpen ő mindig is szeretett horgászni, csak eddig nem volt partner hozzá. Most van. Érdekes, hogy minden takarítóeszköz-partner a rendelkezésére áll, mégsem szeret takarítani.
Kiismerhetetlenek, én mondom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 15:28:42

@fiam: Ereszd össze egyszer Pálcikával. Majd ő beoltja.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 15:34:52

@Nadine: Nem rossz ötlet. Mint Viktória a kutyáknál, olyan lesz Pálci a Fruzsinál :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 15:36:04

@Nadine: Szerintem ezzel nem lehet…
A "mit"-re válaszom: a legközelebbi verseny-megmérettetés-akármi alkalmából engem nem kell sokat kapacitálni egy sörözésre :-)

(Csak Lillácska meg ne tudja…)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 15:39:43

@Nadine: Ráadásul, ha ráklikk a besárgult nickedre, azonnal visszaugrik arra a kommentre, mire reagáltam :-))
Tessék kipróbálni: nálam ilyenkor az ablak tetején lévő kommentre reagáltam…

maybach 2009.05.28. 16:25:46

Zuzu!
Federer nagyon nagy kedvenc.
De idén egyébként is pazar meccsek vannak a Garroson.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 17:08:02

@Mormogi Papa: Akkor most azt mondd meg, milyen megmérettetés-akármire gondoltál...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 17:24:01

@Nadine: Szerintem Mormogi sörmeccsre vagy -versenyre gondolt. Mivel egyedül nem sörözöl, ketten meg már versenyezhettek is akár, ki tud többet inni. És messzebbre pisilni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 17:30:01

@fiam: Ha ő is megiszik egy ültőhelyében 5-6 liter sört, akkor versenyezhetünk, de messzebbre pisilni, mint a vécé, én nem tudok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 18:11:03

Most mindenki elrohant gyakorolni a sörivást, mi? Tudtam!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 18:21:06

@Nadine: Öt - hat lityi nem kispálya azért :-)))
És messzebbre, khmmm, hát szóval…
Egyszer olvastam róla, hogy valami pénzes belga (de, de, igen!) egyén egy szobrásszal elkészíttetett egy köztéri szobrot, mely gyermekeket ábrázolt a mecénás kedvenc gyermekkori sportját művelve.
Namármost a kedvenc sportja a táv- és magasbapisilés volt…
Az hiszem, díszkút lett…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 18:22:20

Ja, és ezt a komment már 50 perce írom, mert félbeszakítottak. NEM mentem gyakorolni :-)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 18:25:54

@Mormogi Papa: Vagy iszom, vagy nem iszom. Többnyire az utóbbi, évente egyszer-kétszer az előbbi. Így még bírom a kiképzést:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 18:27:32

@Nadine: Ez nálam is így van. Vagy iszom egy kicsit, vagy nem… Ritkán meg többet.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 18:33:12

@Nadine: Megmérettetés kapcsán konkrétan arra gondoltam, hogy idén talán normálisabbak lesznek a feltételek (szvazatokat addig szedik, amíg a kiírás szerint szavazni lehet, és egyéb apróságok) szóval ha megismételnék a múltévi rendezvényt…

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 18:45:35

@Mormogi Papa: Aha. Hát én erre jó nagy ívben... teszek. Bocsi. Apolitikussá váltam az utóbbi években.

Én is megyek, vásárolok.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 19:00:53

@Nadine: Teljes félreértés esete forog a szőnyegen :-)))

Nem a Zeurópv-re gondoltam, hanem a Petőfi Csarnokban lezajlott legutóbbira!

Susztertangó 2009.05.28. 19:53:38

@Mormogi Papa: Sajna a lányok ebben is lepi pálnak minket, nagy ívben.:-( (Mannequin Pis) Setét

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 20:21:19

Bár az "emberke" szó kétségtelenül töve, de ők "Manneken-pis" -ként írják. De nam ezért írok, hanem - bár kevésbé ismert - de megszoborták a leányka párját is, bár a lepipálásról nem tudok: mint a kép is bizonyítja :-)
fr.wikipedia.org/wiki/Jeanneke_Pis

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 20:39:29

@Mormogi Papa: Jaaaa... Hát azt hiszem, olyan nem lesz többet. Illetve úgy értem, én nem veszek részt többet ilyenen. Jól elvagyok megmérettetés nélkül is. Még a mérlegem is elromlott, annyira jól.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 20:43:45

@Mormogi Papa: Ez nagyon jó! Klasszul elszórakoztam, most meg szédülök.
azért nem volt semmi a pr-munka :)
Ahogy látom, csokiban is kapható :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 20:44:50

@Nadine: 5-6 liter sör??????????????????? Ezt meg bírod inni egy este???????????? Jesszusom!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 20:52:40

@fiam: Hát, mondjuk délutántól éjjel kettőig biztosan. De azért enni kell közben egy kicsit.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 20:59:43

@Nadine: Gratula! Én ebbe belehalnék.
Kivasaltam MINDENT! Takarítottam és a mosogatáson gondolkodom erősen. Semmi vonzalmat nem érzek a csetres iránt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 21:06:01

@fiam: Nézd, ha kötelező lenne, biztosan nem tudnám meginni. De ha jó társaságban vagyok, simán:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 21:07:07

@fiam: Én meg abba... Mármint a vasalásba. Mosogatás - mint már céloztam rá - jöhet: nem zavar. Igen jól lehet elmélkedni közben :-)
@Nadine: Ja, hogy több óra alatt ! Arról lehet szó - különösen, ha az ember némi (szolid, pl. tánc) testmozgást is beiktat közben :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 21:21:10

@Nadine: Egyszer végignézem :) Ha jónak ítéled a társaságomat.

@Mormogi Papa: Elmélkedés az élet megrontója, már Newton is megmondta :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 21:33:10

Már nem is tudom, mikor ittam sört. Pedig szerettem a kesernyés ízét. A Szalont nem igazán csíptem, tele volt élesztővel. Éljen a Heineken!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 21:39:16

@fiam: Hejj, Nekem?
@Nadine: Köszönöm kérdését, nagyon jól - felelte... azazhogynem egyszerre, lórúgásszerüen fogyasztva nem lehetetlen :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 21:39:22

@fiam: Heineken finom, de igazán Rolling Rockkal tudok szórakozni:))) Azzal nagyon, de már nem lehet itthon kapni. Olyan gyömbéres, savanykás íze van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 21:49:51

ÉS SENKI NEM SZÓL NEKEM, HOGY MA NEM PÉNTEK VAN????

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 21:52:00

Négy évvel ezelőtt volt egy váratlan akció a sarki bótba: leértékeltek bizonyos belga söröket, amik (mivel korábban nyilván túlárazták őket a kereslethez képest) nem fogytak. Volt közöttük gyömbéres is, de nem gyömbérsör. Nem volt rossz, sőt: egy receptbe is belevettük, amit inkább hirtelen felindulásból elkövetett rögtönzésnek lehetne nevezni: csirkemell filé aszalt sárgabarack rátéttel, gyömbéres sörrel locsolgatva...
A részletekre most nem emlékszem, de mindenki sokat evett belőle.
Viszont az RR -ből egyszewr vett egy kolléga 1 üveggel. Kibontottuk, mindenki megkóstolta - és mikor négy héttel később még megvolt a 3/4-e az egyharmad literes üvegnek - akkor lemondtunk róla. (Gyömbérízt nem tapasztaltam.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 21:57:17

@Mormogi Papa: Egyikről sem, de tényleg a tévéműsorból jöttem rá:) Mondjuk, holnap teljesen üres piacra mentem volna ki, mert az itt csak szombaton van. És mellesleg még munkanap is van holnap, én meg nagy vidáman elmentem volna Lillázni:))) Hihetetlen, mennyire szét vagyok esve, kérem szépen.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 21:59:27

@Nadine: Szétesésről jut eszembe (bizarr vagyok, tudom):
Tudtok valamit Nyuszómuszóról ???
Remélem, olyan jól van, ahogy csak lehet az adott helyzetben :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 22:11:21

@fiam: Remélem én is.
Azért elképzelem Nadine-t, amint kora reggel kimén a kertybe, beskálázik, aztán (Kenny rémületében kiesik a mackónadrágjából) szépen, elébb halkan, de egyre erősödve, alt szólamban Lillázni kezd...
A szétesés már csak ráadás.
(Én meg lehetnék a Pudingfejű Wilson.)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 22:13:11

Mielőtt elköszönök mára, ezt még megosztom Veletek: született két kismacska a Másik Háznál. Egy fekete-fehér foltos és egy hófehér. Az előbbit elvitte egy kedves ismerős még kedvesebb kislánya, de nem evett, nem ivott, vissza kellett hozni. A másik, a hófehér, akit a Fruzsi Rumlinak nevezett el, mert bármerre megy, ott fű nem terem, pedig még csak jó egyhónapos. Szóval szerettem volna Rumliról képet feltenni, de nem lehet lefotózni, mert nem marad nyugton, állandóan mozog. Szegény exanyós még örülhetett nekik. Úgyhogy biztosan megtartjuk őket.
Amint lehet, azért megmutatom a két kandúrt.
Örülök, hogy így, idősödvén a könyveken túl másban is meglelem az örömömet :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 22:14:56

Így, újraolvasva, az utolsó mondat elég hülyén hangzik.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 22:16:13

@fiam: Minek mindig újraolvasni ? :-)
Mi nem értjük félre, csak, ha muszáj... :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 22:17:13

@fiam: Nagyon helyes. Fehér cicákat nagyon kell szeretni, mert genetikailag kicsit gyengébbek, mint az összes többi cica. Bizony. Ölbe, zsebbe való jószágok.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 22:23:38

@Nadine: Anyukája templomtéri keverék (szürke csíkos cirmos), apukája egy hatalmas, hosszúszőrű perzsa macska. Exanyósom azt mondta az udvarlóról, hogyha nem tudná, hogy a rókák rozdabarnavörösek, azt hinné, egy róka koslat a Mirci után. Mondtuk, talán egy eltévedt sarki róka.
Na, ez milyen genetikai állomány szerinted? :)

@Mormogi Papa: Ismétlés a kétségbeesés édesanyja :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 22:24:46

@fiam: Azt nem tudom, de az állatorvos ezt mondta, én meg jól elhiszem neki. Az én fehér cicukám 9 éves korában halt meg, rákban. Azt mondta, ez is nagy valószínűséggel ezért alakult ki nála.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 22:25:42

@fiam: Már csak a papáját kellene megtalálni és jól ...billenteni :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 22:31:19

Továbbá attól is tartok, hogy Tomának tényleg összejött a térhajlítás, és eltűnt...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 22:32:00

@Nadine: Ó, szegény. Már előre aggódom :(
@Mormogi Papa: A papája a szomszédban húzza az igát. Tűri, hogy kiszolgálják :) Ha nem dolgoznának a hormonjai, szerintem már odasült volna a betonhoz.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 22:39:28

@fiam: Gondoltam én, hogy félreérthető vagyok :-)
Én a kétségbeesés papájára gondoltam, nem a kan dúrra (jobb, mintha moll lenne :-)!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 22:40:58

@fiam: Nem törvényszerű, hogy minden fehér cica így végezze. Csak jobban kell figyelni rájuk, általában eleve bújósabbak, félénkebbek. Az enyém hat hónapos koráig nem mert kimenni a teraszajtón, mert ott vonultak a hangyák. És huzat is volt, az meg milyen félelmetes már!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 22:45:27

@Mormogi Papa: Csak a szoba lett tiszta, nem az agyam. Asszem össze kell kapnom magam, hogy méltó pingpong partnered legyek :)

@Nadine: Ez nagyon aranyos! A hangyáktól én is tartok egy kicsit... Csak engem ezért senki sem simogat, senki sem babusgat :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 22:49:02

@Mormogi Papa: Szerintem ezt most nem akarom érteni... :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 22:50:46

Már írtam 1x, hangyák távoltartására kiváló a foghagymaolaj! Az ember nem a szomorú hangyinváziót ecseteli, hanem a küszöböt az olajjal és voilà! - egyebekben a nemkívánatos udvarlók ellen is bevált :-)
(A többit meg nem zavarja:-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.28. 22:51:54

Én most vesztettem el végleg a fonalat. Jó éjt, szép álmokat. Nadine, holnap PÉNTEK van.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.28. 22:54:23

Fonál nélkül mire fűzzem a gondolataimat?
Csatlakozom: Jó éjt - mindenkit hagyok aludni, magamat sem kímélve-kivéve :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.28. 22:56:58

Ha már ennyire elálmosodtunk, akkor menjünk aludni, hogy holnap péntekre ébredjünk :)

Szép álmokat!

Zuzuka 2009.05.29. 05:58:01

jó reggelt!
finom kávét!

igen ma PÉNTEK van! vigyázzatok magatokra, egymásra, pár napig nem leszek, mert blogbulira megyek a dunántúlra.
vagy lehet, hogy leszek... nem tudom....
mindenesetre szép napokat!

Susztertangó 2009.05.29. 07:13:40

@Mormogi Papa: Egyszer egy falu szélén (nem Mátra alján) tán 6-8 éves fiúk űzték e férfias sportot-gondolom ez rangsort is jelentett. Náluk pár évvel idősebb, de zsenge leányka elnéző mosollyal nézte őket, majd odament, lehidalt és kilövellt-kétszer annyira mint ők. Persze, így nagyobb nyomást tudott kifej (?) teni és a cső is rövidebb. Forrás: Kristóf Attila .Remélem vizuálisak vagytok, Toma certo!. Setét

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 07:53:36

Jó reggelt. Mínusz öt, szélvihar. Hm.

2009.05.29. 09:00:23

jó reggelt!

nagyszerű ilyen tanulságos és minden jó ízlést nélkülöző történettel kezdeni a napot.
és nem fiam és mormogi papa szópárbajára gondoltam.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 09:25:41

Jó reggelt!

@Jé: Ez nálam is kiverte a biztosítékot.

@Susztertangó: Volt itt egy kommentelő egyszer, akire nagyon hajazol stílusban. Vártuk, mikor ugrik ki a nyúl a bokorból. Megtörtént. A setét mellé tehetsz egy B-t is.

2009.05.29. 09:29:59

@fiam: ne tegye ki, vigye innen.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 09:38:20

@Jé: Pedig azért adtam időjárás-jelentést, hogy más kommentet lássatok meg elsőnek. Ezek szerint még így sem sikerült elvenni az előző vizuális hatását:) Én már csak röhögök ezen az egészen, komolyan mondom.

2009.05.29. 09:42:52

engem viszont határozottan bosszant. egyébként is fúria hangulatban vagyok, szóval reszkessetek, egerek! :)

Nadine, időben szólok? PÉNTEK VAN!!! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 09:49:16

@Jé: Kösziiii!!!:))) Már megpróbáltam az agyamba vésni:) Nem egyszerű, széthordták a lepkék.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 09:50:07

Jé, most kapcsolok: hogyhogy pénteki fúriaság van? Ilyenkor feldobottban szoktál lenni. Megint nem fésülködött a gyermek?

2009.05.29. 10:03:48

nem, mostanában péntekre már olyan fáradt és nyűgös vagyok, alig várom a munkaidő végét. de három óra után minden sokkal szebb, a nap is fényesebben süt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 10:10:39

@Jé: Érthető. Csak régebben már reggel a délután lázában lazultál:)

2009.05.29. 10:29:01

ahhh, biztos öregszem... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 10:35:40

@Jé: Mekkora szerencse, hogy mi, többiek ezalatt végig fiatalodunk:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 10:35:47

Olyan szép dolgozatot kell írnom projekttervezésből, hogyha lenne időm rá, még örülnék is neki.
Az a baj, hogy ez nekem most kötelező és nem szabadon választott, mint Nadinenak a sörivás :)

@Jé: Fel a fejjel! Már eltelt a fél nap :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 10:41:52

@fiam: Ez csak akkor lenne szabadon választott, ha biztos lehetnék benne, hogy valaki vigyáz rám. Ergo, mostanában nem iszom sört.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 10:53:59

@Nadine: Ha nagyon muszáj, vigyázok Rád :)
A hétvégi menüt fontolgatom. Ti mit főztök?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 11:03:35

@fiam: Fogod a fejem is, ha kell?:)

Nem tudom. Valami rakottkel-szerűséget fontolgatok, de még akármivé átváltozhat.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 11:08:45

@Nadine: A fejfogást azt nem. Ami felül jön ki, azt nem bírom, azt Fruzsinál is Neoex végezte.

Már vágyom én is rakottkelre vagy rakottkarfiolra, de rajtam kívül senki sem szereti.
Apukám olyan gyenge volt a héten, hogy azt mondta, kizárólag csülökpörkölttel tudna megbírkózni, némi lábbal vegyítve. Valahogy nem kívánja a nehéz ételeket.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 11:15:40

@fiam: Fruzsi is besörözött? Á, vicceltem, mindig egyedül intézem az ilyesmit. Inkább azért kell vigyázni rám, hogy ne csináljak hülyeséget. Ez ritkán sikerül:)

Apukád nagyon vicces ember:)

Susztertangó 2009.05.29. 11:22:40

Kedves Kifőzde!
Hány mércét használtok? ..".A wcnél messzebb pisilni nem tudok" Ez oké?
Nem vagyok "B" se "JG" se más.
..................................................

nem pöröltem,
félreálltam
letöröltem.
St

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 11:33:34

@Nadine: Nem sörözött, csak olykor bebacilusozott és bevírusozott. Apukám néha félreérti a tréfát :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 11:44:18

@Susztertangó: Én szokás szerint nem értem, amit írsz, de sebaj, kibírom.

@fiam: Na de, mi van a tojásbiznisszel?

maybach 2009.05.29. 11:52:32

Jó napos időt kívánok!
Idén a Roland Garros izgalmas.
Who's the cock is JG ?

2009.05.29. 11:57:16

cock! ez jó, hehehehe! sőt, bruhahaha! :)
bár a kérdés jogos.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 12:01:40

Ezek szerint nem vagyok egyedül:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 12:19:29

@Nadine: Kedden rendeltek péntekre 60 darabot. Láttátok volna Neoexet! Nekem nem udvarolt olyan szépen, mint a lányainak :) Végül 56 darabot teljesítettek, ami szerintem nagyon szép, a megrendelőtől pedig az, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy a 60 árát fogadjuk el :)
Egyébként, aki kért tőlünk, ő nagyban forgalmaz tojásokat, de most saját céljára kellett... :DDD

@maybach: Mindegy, csak sport legyen? Ez nem járja! :)

@Jé: Ja.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 12:27:47

Most nézem a megyei tv képújságján: szibériai csíkos mókusok eladók.
Hehe. Lehet, hogy mégsem olyan nevetséges Woody Allen: "Vessetek a mókusok elé!"
Tök aranyosak, képek is vannak róluk.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 12:32:38

@Nadine: Ilyen témaínséges időben jól jönnek a csíkos mókusok, pláne, ha szibériaiak, itt a Dunántúlon. Lehet, Zuzuék adtak fel kódolt üzenetet :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 12:37:30

@fiam: Én persze, a tojásokra gondoltam:)) De a mókusoknak is barátja vagyok:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 12:41:10

@Nadine: Szerintem elég mulattató, ha mindketten elvesztjük a fonalat :)
Kicsit mondjuk csodálkoztam, hogy miért örülsz ennyire a mókusoknak, de hát nagy állatbarát vagy, kedvelsz engem is :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 12:44:59

@fiam: :DDD Most találtam meg azt a kommentedet, amiben nézőként ajánlkozol egy sörözésemhez. Ami késik, nem múlik, Fáraókám:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 12:50:19

Na, akkor ennyi tojás után most megyek, és sütök magamnak "egybe". Azért kis szalonnával megbolondítom, azt hiszem:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 12:58:19

@Nadine: A kommentjeimet mindig érdemes visszaolvasni :) Kivéve nekem :)
Jó étvágyat. Én is lépek. Tanulnom kéne.
A közös sörözést már várom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 13:29:24

@fiam: Megint valami időzavar lehetett, sokszor látom, hogy nem sorrendben érkeznek meg a kommentek.

2009.05.29. 13:31:30

milyen volt a szalonnás tojat?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 13:43:20

@Jé: Finomka. És főleg gyors. Most nincs türelmem főzőcskézni. Még vár rám egy péntek délutáni csomagfeladás, gyógyszertár, miközben dobozolni is kéne, de eléggé szétszórt vagyok.

maybach 2009.05.29. 15:51:20

Fiam!
Csak, hogy nekem legyen igazam.
Szávay Ági elverte V.Williams leányt 2:0-ra.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 16:10:02

@maybach: Ez nagyon szép! El sem akartam hinni először, hogy V. Williams-szel játszik! A borzasztó izgulásom miatt meg nem nézhettem :)
Gratula mindkettőtöknek! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 16:45:19

Bent voltam a központban Lillával, olyan felhőszakadás volt, hogy ihaj. Hazaértem, itt egy csepp sem esett. Állandóan büntiben van ez a rész:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 17:01:02

@Nadine: Nálunk most alakul a vihar. Egyelőre zápor és nagyon erős szél, hideg.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 17:01:43

@fiam: Itt is zimankó van, a gyógyszertárban egy eszkimó szolgált ki.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 17:07:32

@Nadine: :)
Kikapcsolok, félek, nehogy gond legyen a géppel. További szép napot!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.29. 17:11:37

@Nadine: Már többször gondolkoztam azon: nem lehet, hogy a blogmotor minden ésszerű megfontolás helyett egyszerűen elfogadja a küldő számítógép által megadott időt ??? Ez megmagyarázná, miért sorol korábbra később elküldött kommenteket…

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 17:13:35

@Mormogi Papa: Passz. Bármi lehet. Időként rátalálok egy-egy kommentre, ami korábban nem volt ott, sorrendileg.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 18:19:24

Toma, alszol még, vagy már kemencét építesz?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.29. 19:34:38

vagyok! :))

nemrég ment el a zangoltanár, aztán a maradék két padlizsiből csináltam padlizsánkrémet, és befaltam. ez történt ma.

@Nadine: még nem építem a kemencét, még csak tervezgetem:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 19:42:14

@Bombadil Toma: Na jól van, már aggódtam, hogy megint áramtalanított egy vihar.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 19:58:20

Mit szóltok a projekttervemhez?
Vagyok egy horgásztanya (haha, inkább olyan fogadóra hajaz) tulajdonosa. A birtokomhoz tartozik egy horgász- és egy halastó (a horgásztóból nem horgászokat lehet kifogni :D).
A gyerekekkel szeretném megismertetni a nádas, a tavak növény és állatvilágát, relatíve nomád körülmények között. No meg a bevételemet is szeretném növelni. Ezért infrastruktúra-fejlesztésbe fogok: öt darab Matula-kunyhót, pontosabban nádtetős döngöltfalú házikókat építek.
A költségeket magam állom (mert képzeletben ilyen gazdag vagyok és mert így kevesebb papírt kell kitölteni).
Nemcsak gyerekek jöhetnek, hanem mondjuk a Kifőzde csapata is :) Jaj, már hogy beleéltem magam!
A Horgásztanya fogadó nem ilyen egyszerű, az fullextrás, sőt, még külső-belső medencéje is van.
A séf Toma. Nehéz Vele kontaktusba kerülni, mert vagy főz vagy főzni fog, de állandóan gondolkodik, kicsit már angolul is.
Nadine kézműves foglalkozásokat tart. Intézi a reklámanyagokat, még a magánleveleket is korrektúrázza. Bicikli a közlekedési eszköze, mert gyorsabban jut messzire, mint autóval. Jé vetítéseket tart a világ általa bejárt tájairól, plusz esténként felolvasást tart a Babakuckóban.
Maybach egyszerre ötven vendég személyi edzője és mindenféle sportok szakkommentátora. Nála fogadni is lehet egy-egy párviadal kimenetelére.
Pálci a takarítócsapat főnökasszonya, de senki nem tudja felvenni Vele a tempót, ezért állandóan elbocsát mindenkit, sajnos bőséges apanázzsal.
Mormogihoz egy-egy anekdotáért lehet bekopogni. Ő mindenkit statisztának néz az élet színpadán és a nyaralás időtartamára kis színköröket szervez, Shakespeare-t próbál, de Molnárt adat elő.
Zuzu jön-megy, intézkedik, Ő az általános titkár.
Csak, hogy teljes képet kapjatok arról, mi van a fejemben.
Bocsi, ha valaki kimaradt, bár ennek akár örülni is lehet :)

Hi, Toma!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 20:11:37

@fiam: Azonkívül, hogy ezt már posztnak hívják, ki kell, hogy ábrándítsalak. Ha én biciklire ülök, akkor az első hátam mögül jövő zajra jobbra vetődöm, a biciklit balra eldobom. Lillából még egyszer sem vetődtem ki.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 20:15:20

@Nadine: A fantazmagóriám érdekes lenne posztnak :)
Arrafelé nem járnak autók! :D

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.05.29. 20:20:11

@Bombadil Toma:
Házon belül, vagy kívül csinálod, mármint a kemencét...? Érdekes játék. Nekem eleve van kemencém 13 kalapos, az semmi meleget nem ad, de süt főz és természetesen füstölő is egyben. Van egy kis ajtócska az oldalán, isteni kolbászillat jön belőle. Német trükk, a legnagyobb forróságban is lehet sütni benne. Ugyanezt megtalálni a szentendrei skanzenben, dunántúli német parasztház címen. De építettem egyet másikat, egy másik helyiségben amit viszont éppen a hője miatt. Lehet, hogy némileg hozzájárulna a gasztronómiai működésedhez, mert minden étel amit ezidáig főztünk benne, és minden sütemény, a kenyér meg pláne, hááát...igencsak előnyére változott. Talán a benne dolgozó parázs miatt...? Nem tudom. Sok szerencsét!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 20:36:08

@inszeminator: Tomának már van egy benti kemencéje, abban szokott sütni egy csomó mindent. Most kintre akar...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.29. 20:52:06

@inszeminator: külső kemence. ahogy nadine írta, a házban már van egy. most akarok egy kintit. valami egyszerűre gondoltam, semmi faxni, sima tapasztott agyagkemence, vagy erdélyi harang kemence, még nem tudom. a lényeg, hogy kenyeret, pizzát lehessen benne sütni, és egy nagyobb tepsi is elférjen benne...

@fiam: fogalmam sincs mi az a luxusvaj:))

maybach 2009.05.29. 20:57:57

Fiam!
3 az 1 ellen, hogy működik, csak fuss még egy kört!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 21:10:29

@Bombadil Toma: Pedig lehet rá pumpás adagolót tenni :)
Várjuk már a kinti kemencét. Az idén a kerti sütődet fogjuk megcsinálni :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 21:26:08

@maybach: Az előbb még nem voltál...
Mi működik?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 21:34:54

Nem működik jól a Kifőzde. Szerettem volna megint megnézni Toma kerti sütőjét és hiába kattintok rá. Semmi :(

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.05.29. 21:39:21

@Bombadil Toma:
Az utóbbi időben mindenféle borfesztiválokon, ahol étel ital kapható mindig vannak kemencések. Ráadásul ezek hordozhatóak, szóval nem lehet valami nagy ügy. Eléggé egyformának látszanak, lehet, hogy gyártja valaki ezeket. Persze az igazi a saját épitésü. Nemrég egy kisvendéglőben járva láttam egy totál szétrepedt pizzakemencét. A pincér szerint előző nap a váltókisasszony záráskor belelökött egy kancsó vizet, hogy lehüljön.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.29. 21:49:28

Nekem meg egy csomószor percekig tart, mire a kommenteket betölti.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.29. 23:08:34

@Nadine: Sajna nekem is. Nem is vacakolok tovább.
Jó éjt!

Zuzuka 2009.06.01. 20:43:20

fiam, szivesen vállalom a futár, a mosogatómanó szerepét, azonkívül ha valami vagy valaki eltünik, mindent kinyomozok, mert sok Colombót és CSI-t nézek. és aludni is rettentő ügyesen tudok:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.06.01. 21:32:34

@Zuzuka: A nyomozósdit én is szeretem. A kis gyilkoskáimat ki nem hagynám. Szerencsére van Investigator Discovery, így a nap bármely szakában efbéájoskodhatok :)
Neoex már-már retteg, olyan kitanult leszek nyomeltüntetésben. Hahahaha! Ez sátáni kacaj vala.

maybach 2009.06.01. 21:43:40

Jó estét kívánok!
Eddig is szerettem a franciákat.
Szégyenletes meccset láttam ma.
Roddick többször kérte meccs befejezését, mert rosszul lát. Szörnyű, hogy Monfils hátszél nélkül is nyerhetett volna ma, de így!
A bíró, a szervezők és az egész brigád mélyen leszerepelt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.06.01. 21:45:54

Újra megkérdezem: miért itt beszélgettek?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.06.02. 15:24:14

@Nadine: Csak válaszoltam :) De már nem vagyunk itt.
süti beállítások módosítása