Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

A vasárnapi ebédek halálcsillaga - A rántott hús

2010.03.28. 05:00 Bombadil Toma

 


 
Pontosabban, rántott hús ahogy én szeretem, zöldsalátával és rukkola pesztóval. És hogy miben különbözik ez a megszokott vasárnapi „kabátos hústól”...?
Az egyik, hogy nem vagyok oda a szarrá vert/klopfolt vékony rántott húsért, jobban szeretem, ha vastagabb és szaftosabb a hús a prézli alatt, a másik meg, hogy nem bő olajban sütöm ki. Na, nem azért, hogy lájtosabb legyen, hanem mert nem az étolaj ízét szeretném érezni, hanem a húsét.
 
Itt is nagy fontos az alapanyagok minősége! Próbáljunk jobb minőségű karajt venni, aminek a húsa kissé márványos, zsíros, nem teljesen száraz. A legjobb a háztáji, de jobb henteseknél is lehet normálisabb húst venni...

 
Hozzávalók:

 
. 1,5 kg bőrös csontos rövidkaraj
. 3 biotojás (vagy tanyasi)
. liszt
. só, bors
A zöldsalátához:
. sherryecet
. olívaolaj
. fél fej jégsaláta (vagy fejes saláta)
. egy csokor újhagyma
. egy hegyes zöldpaprika (csípős)
. egy doboz rukkola (100 g)
A pesztóhoz kell még:
. 1 gerezd fokhagyma
. 3 dkg frissen reszelt parmezán
. 5 dkg fenyőmag
 
Előkészületek:

 
Először a rukkola pesztót készítem el, hogy az ízei összeérjenek tálalásig (előző nap is elkészíthetjük). A rukkola felét apróra vágom és beledobom az aprítógépbe. Belereszelek egy gerezd fokhagymát, mellédobom a fenyőmagot és belereszelem a parmezánt. Fél deci olívaolajat hozzáöntök, és az egészet pépesre dolgozom a géppel. Sózom, borsozom és még annyi olajat öntök hozzá, hogy kellőképpen lágy krémes állagot kapjak.
A húst kicsontozom (a csont mehet egy alaplébe), majd levágom a bőrt is róla úgy, hogy a húson hagyok egy félcentis zsírréteget (lásd a képen!). Fontos, mert ez adja az igazi ízét a húsnak...
A húst 1,5 cm vastag szeletekre vágom, majd egy fóliával letakarva, sodrófával (nem klopfolóval!) gyengéden megütögetem, éppen csak annyira, hogy kissé laposabb legyen, de semmiképpen ne legyen 1 cm-nél vékonyabb. Sózom-borsozom.

 
Elkészítés:

 
1. Az előkészített hússzeleteket bepanírozom.
2. Egy nagy serpenyőben annyi ghít melegítek, hogy bevonja a serpenyő alját. Ebbe teszem a panírozott húsokat, és aranysárgára sütöm, majd megfordítom.
3. Amikor a másik fele is megsült, megfordítom újra, és a serpenyőt a 180-190 fokra előmelegített sütőbe tolom, 15-17 percre. Félidőben megfordítom a húsokat.
4. Míg a hús sül, elkészítem a zöldsalátát. A jégsalátát csíkokra vágom és egy nagy salátástálba szórom. Mellé tépkedem a rukkolát, megszórom apróra vágott újhagymával és még apróbbra vágott csípős zöldpaprikával.
5. Megszórom durva tengeri sóval, őrlök rá borsot, majd meglocsolom 3:1 arányban elkevert olívaolaj és sherryecet keverékével.
6. A húst a sütőből kivéve, pár percre félreteszem pihenni, mielőtt tálalom.

 

Tálaláskor a hússzeletek mellé egy kanálnyi pesztót teszek, hogy legyen mibe mártogatni a falatokat, és egy nagy maréknyi salátát is halmozok a tányérra.
Tipp: A maradékból remek szendvicset készíthetünk, egy bucit megkenünk pesztóval, bele a hús, saláta és kész.
Én így szeretem a rántott húst. Vastagon, puhán, szaftosan, rajta a ropogós házi kenyérmorzsából készült panírral és friss ropogós zöldsalátával.
Testesebb száraz fehérbor illik hozzá, furmint vagy olaszrizling...

 
Elkészítési idő: 45 perc
Költségek: kb. 850 Ft/adag

201 komment

Címkék: gasztro recept sertés toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pálcika 2010.03.28. 08:05:51

Szép reggelt!
a rántott húsi nagyon finom vasárnapi ebéd:)))))
bár én sem szeretem a papírvékony szeleteket de nekem ez a vastagság kicsit soknak tűnik (de lehet csak a kép csalóka)
Toma,guszták ezek a zöld hacacárék,de hidd el a rántott husika krumplipürével a tökéletes:)))))))
és most kávézom!!!!!!!!

Zuzuka 2010.03.28. 08:25:40

napsugasas napot!
nekem nagyon szimpatikus ez a sütőben sült rántotthusi, de valamivel vékonyabban szeretjük mi is. a feltét nélküli állapot diétára hajaz?:))
helló Pálci! igen, kávé és F1.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 08:29:29

Jó reggelt!

Toma, és az első kommentet nem én írtam:)))

Szentül hittem, hogy hű, de korán keltem, erre kiderül, hogy elaludtam? Hát mekkora hülyeség már ez...:)

maybach 2010.03.28. 09:15:33

Jó reggelt kívánok!
Sejtettem ám, hogy nem egyéni eltévelyedés, hogy nem verem ratyira a húst sütés előtt.
Viszont én is kolompért eszem hozzá.

Zuzuka 2010.03.28. 09:40:59

hihhhiijjjjj! izgi volt! John Travolta intette le a futamot:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 09:45:06

Jó reggelt!

Rántott hús finom!

Toma, nem tudom, írtál-e a törött paprikáról már? Hol szerzed be, milyent használsz?

@maybach: Azt olvastam, hogy "Sejtettem ám, hogy nemi egyéni eltévelyedés...".
Gondoltam, hűha és ilyen korán reggel! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 09:46:05

@Zuzuka: Néztem én is. Sőt most is, milyen szépen mosolyog a győztes :)

Pálcika 2010.03.28. 09:46:42

húúúúúúúú,ilyen izgis futamot ezer éve nem láttam!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 09:47:08

Micsoda díj! Ilyen hasonló tárcsában sütjük a húsokat nyáron a szabadban... :D

Zuzuka 2010.03.28. 09:56:17

@fiam: :DDDD ne mondd már, hogy ilyen értékes tárcsában (tártyában) sütitek a húst? a hungaroringre felajánlhatod:)

Pálcika 2010.03.28. 10:02:00

nó,most erre a futamra iszom mér egy kávét,aztán neki lódulok vasárnapi ebédet csinálni......
lehet,hogy rajtam kívül mindenki tisztában van vele de én nem tudom(de valami gyanús)az én órám rossz vagy a kifőzde és a számítógép gyorsult fel???

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 10:02:46

@Zuzuka: Gondolkodtam, hogy valami, nevemről elnevezett díjat kreálok kreatív embereknek és nagyon demokratikusan én ítélem oda az arra érdemesnek :)
Ez a tárcsa-tártya nagyon jóóóóóóó! :D

Zuzuka 2010.03.28. 10:05:53

@Pálcika: órát állítottunk hajnal 2-kor? Te mit csináltál akkor?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 10:06:37

@Pálcika: Ma éjjel kellett átállítani az órákat:) Erre utaltam korábban.

@maybach: Ez a "ratyira verés" elég érdekesen hangzott:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 10:08:35

@Nadine: Akkor nemcsak én olvasok a betűk közt... :)

Pálcika 2010.03.28. 10:11:50

közben utána jártam ennek az óra bolondériának(mert a tévé műsor is rossz időt mutatott és ekkor már határozottan gyanús lett a dolog:)és azt olvastam,hogy át kellett (volna)tekerni a mutatókat.........kérdem én honnan kellene ezt tudnom????????????????

Pálcika 2010.03.28. 10:12:32

jaj,közben írtatok.......mindjárt olvasom:))))

Pálcika 2010.03.28. 10:25:07

hát igen,visszaolvasva(és értelmezve:)))a mai napot észre vehettem volna.........
de most aztán akkor nagyon levagyok maradva az ebéddel:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 10:27:16

@Pálcika: Mondjuk, ha a kommenteket is olvasnád a kérdéseidre:)

Zuzuka 2010.03.28. 10:47:04

@fiam: a törött paprika = az őrölttel?
így még soha nem hallottam:S

2010.03.28. 10:54:37

Na, most erről az jut az eszembe, amikor egy céges tréningen a négycsillagos szálloda pincére leoltotta a kolléganőmet, mert a rántott hús mellé zöldsalátát merészelt rendelni ;-) Igaz, ez már az utolsó nap volt, az előtte levő kettőn már sok ilyen illemtani tanácsot kaptunk, úgy, hogy ezt már fel sem vettük.

De a tárgyhoz:
- zsemlemorzsa csakis itthoni gyártásban (esetleg dúsítva egy kis magkeverékkel (szezám, len, tökmag durvára vágva vagy helyette a durvára darált kukoricapehely se rossz)
- én jó vékonyan szeretem, mert akkor olyan jó ropogós az egész, és ezért nem szeretem annyira pl. a rántott csirkét, mert nekem ott már sok a panír-hús arány ;-)
- sajnos sikeres fogyás utáni életmód váltásból kifolyólag az utóbbi két és fél évben ritkán találkoztam én és a rántott hús, bár pl. a férjem mára ezt rendelt, de magamnak valami más módon csinálom meg a husit, mert egy hős vagyok (nem mondom, jó érzés ilyen sziklaszilárd akaratú embernek lenni, de a rántott hús azért jobb! ;-)

Zuzuka 2010.03.28. 11:09:59

@Los Alamuszi: ügyes vagy a fogyással és persze a váltással is, azért remélem néha jól tudsz lakni!
az a nagyon vékony rántott hús a menzára emlékeztet, nem is volt hús, csak rántott.

2010.03.28. 11:13:19

Már gyerekként sem szerettem a rántotthúst, úgyhogy részemről valami fincsi olasz tésztára szavazok valami jóféle húslevessel.:) (szentségtörés ezen a blogon, tudom)

Zak 2010.03.28. 11:50:35

@Pálcika: onnan kellene tudnod az óraállításról, hogy ez már így megy évtizedek óta. Március 24. utáni hétvégén óraállítás.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 11:54:01

@Parajpuding: Mielőtt moderállak, szólok, hogy bátran fogalmazz kulturáltan, senki nem fog megsértődni rajta. Meg fogjuk érteni, ha semmilyen fekália nem szerepel a kommentedben. További szép napot!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 11:54:32

@Traktorka: Vicces, hogy ezt írod, Toma olaszkaja-mániás amúgy:)))

Zak 2010.03.28. 11:55:14

@Parajpuding: egyetértek. Rántotthús csakis krumplival és uborkasalátával!!!

2010.03.28. 11:56:22

@Zuzuka:
Ó, jól lakom én ;-))) A fogyókúra rész alatt sem éheztem, de most már pláne nem. De pont az a lényeg, hogy kerülök bizonyos régi dolgokat, pl. a zsírban, olajban sütést, a panírt, rántást... De néha nap azért még ezek is becsúsznak, pláne, ha olyan a helyzet, hogy nincs más (pl.- egy anyós-ebéd vagy egy kiránduláson egy igazi magyar étterem, akkor eszem, ami van)
És nevetni fogsz, de életemben imádtam a menzai vagy éttermi rántott húst (már, ha nem volt benne mócsing és valóban frissen volt sütve), pont mert nekem annak a panír-hús arányai jönnek be.
de ugyebár, kinek a pap, kinek a paplan ;-))

@Parajpuding:
Annyira szeretem az ilyen hozzáállást.
Ő így szereti, gondolom, pont azért lett poszt is belőle, mert nem szokványos...
Én sem így szeretem, de hogy az egyetlen mód, ahogy én eszem, lenne a helyes út a rántott hús élvezetére, azt nem hinném...
Amúgy a bő libafosnak titulált pesto isteni dolog, ha kicsit nyitottabb lennél, tudnád, mi az. De merész / szokatlan dolog a rántott hús mellé, az tény.
Viszont, ha soha senki nem újítana, akkor szvsz még mindig nyersen csócsálnád a mammut combot, mert nem tudná senki, hogy sütve, sőt némi -korábban gaznak minősített- fűszerrel megszórva jobb...

belagezabela 2010.03.28. 11:59:40

Nézem én ezt a húst, de hát meg van égve a ráadásul kenyérmorzsa.
A kenyérből bűntény panírnak valót készíteni, az inkább kovászos uborkába való.
Panírnak valót csak kovászmentes és nem édes péksüteményből szabad, /illik/ darálni bár mit is.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.03.28. 12:01:05

Ahh, én a vékonyra vágott, kiklopfolt, szinte keményre sült rántott húst szeretem :)

Unommáazegészet 2010.03.28. 12:10:05

mai ebéd: Friss lipóti kenyér, főtt füstölt csülök, újhagyma, csípős torma. Ez a vasárnapi ebédek Han Solója.

evergo 2010.03.28. 12:23:45

Jól hangzik a rántotthúsos salátás ebéd. Érdekes, hogy nem olajban / zsírban sütöd ki, itt svédországban pl vajon sütik ki a rántotthúst, érdekes, nem rossz, de én azért anyu zsírban / olajban sült rántotthúsára esküszöm :)

Egyszer Pécsett egy kisvendéglőben, a Flóriánban ettem valami iszonyú gazdag rántotthúst: főtt füstölt csülökkel és ecetes tormával töltött kirántott sertésszelet rizzsel és tartármártással. Na, az volt egy eszméletlen jó kaja, ha még étlapon tartja a Flórián, akkor ajánlom kipróbálásra.

cingár feltaláló 2010.03.28. 12:27:05

sose gondoltam arra, hogy betegyem a sütőbe. lehet, h ma kipróbálom, csak akkor át kell tenni egy másik serpenyőbe, mert ennek műanyag a nyele.:(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.28. 12:29:30

@Pálcika: én is inkább kruplipürével szeretem jobban, de ez most egy "fogyókúrás" verzió:)) mostanában igyekszem némileg lájtosítani, ha valami ilyesmit eszek...

@belagezabela: hidd el nekem, abszolút nincs megégve:) a morzsát meg saját sütésű kenyérből vagy zsemléből (mikor, mi marad) készítem és igen csak panírnak való:) ha rákattintasz a linkre elolvashatod.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.28. 12:31:08

@cingár feltaláló: tekerd be a nyelét alufóliával, akkor nem lesz semmi baja. de csak konyharuhával fogd meg utána!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 12:33:05

@Bombadil Toma: Milyen kis türelmes pasi vagy Te... Persze, moderálások után könnyű:)))

szilvacska 2010.03.28. 12:37:07

Mi csirke- vagy pulykamellből készítjük a rántott húst itthon. A sertést nem szereti senki.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.28. 12:44:30

@Nadine: :)))

@evergo: régen voltam már a flóriánban, lehet, hogy elnézek arrafelé valamikor a közeljövőben:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.28. 13:15:42

@szilvacska: azok nekem túl ízetlenek. jobban szeretem a karakteresebb húsokat...

stelze fan 2010.03.28. 13:48:20

Feláll a szőr a hátamon, ha valaki a húst husinak, az uborkát ubinak hívja.

stelze fan 2010.03.28. 13:55:20

Azonkívül ghi ide vagy oda, én már csak maradok a jó, házikészítésű disznózsírnál.

mettyúvón lajos · http://gajricsi.blog.hu/ 2010.03.28. 14:53:05

@Bombadil Toma: Kimoderáltál??
És miért?
Mert nem szeretem a vastag rántotthúst?
Vagy mert egyetértettem a borválasztással?
Őrület.
De kösz:D
Ez nem semmi.

mettyúvón lajos · http://gajricsi.blog.hu/ 2010.03.28. 14:56:13

@Nadine: Jelezném, kedves Nadine, hogyha a posztban szerepel a "szarrá" vert rántotthús kifejezés, akkor a posztolót idézni talán nem feltétlenül sérti a közerkölcsöt.
Ezen lehet, hogy el kéne gondolkdoni, cseppecskét.
De ezt mindneképpen tessék szíves kimoderálni.
Mert borzalom, hogy idéztem.

tistedur 2010.03.28. 14:56:40

szívfájdítóan gusztusos, de most rakott krumpli lesz :)

mettyúvón lajos · http://gajricsi.blog.hu/ 2010.03.28. 14:57:55

@mettyúvón lajos: Jajj, amúgy tessék moderálni, mert elírtam a "gondolkodni", és "mindenképpen" szavakat.
Köszönöm.
Helló

maybach 2010.03.28. 15:10:19

Kellemes délután.
Toma!
Kell neked a címlap?

Bergeroth 2010.03.28. 15:13:54

Javaslom a legközelebbi rántotthús sütésnél, hogy szórd meg alaposan fokhagymával. Orgazmusod lesz tőle, annyira finom, azt garantálom. :)

Bergeroth 2010.03.28. 15:15:37

Mármint úgy értem, hogy amivel panírozod, abba bőven rakj apróra reszelt fokhagymát is és úgy süsd ki. Egyszerűen mennyei!

Pálcika 2010.03.28. 15:22:19

@stelze fan: Szevasz,ezt a megjegyzésedet magamra veszem:) Értem én amit mondasz ,de nem értek veled egyet.Én amikor meglátom vagy meghallom, azt a szót,hogy husika Koltai filmje jut eszembe: "-Nusika kell egy kis husika???" és már rögtön vigyorgok is.Szemben veled akinek feláll a hátán a szőr.Kettőnk között az a különbség hogy ha kapunk egy citromot Te beleharapsz,összehúzza mindened és megsavanyodsz, Én viszont készítek belőle egy limonádét........

Picitures doktor 2010.03.28. 15:27:37

No hali.Én is jöttem bosszantani: gombaleves reszelttésztával,tanyasi csibéből paprikás,aprógaluka,és két kezemmel generált cékla.Finom vót,mitmongyak.A forma 1-et már láttuk élőben.

Picitures doktor 2010.03.28. 15:30:15

@stelze fan: ezenkívül mijaza ghi?Kacsa,vagy libahájból sütjük??????Ilyen ghi-izéről még nem is hallottam,nálam a zsír,és a vaj ismerős.Tudom :koleszterin.

Mézesmázos Mózes 2010.03.28. 15:30:33

Az én kedvenc receptem: borjú- vagy sertéskarajból, vastagabb szeletben, a kész húsra pár csepp citromlevet nyomva, kevés savanykás lekvárral (legjobb az áfonya, de bármilyen erdei gyümölcsből is finom).
Bécsben ettem így először (az elmaradhatatlan hagymás-borecetes krumplisaláta sem hiányzott), azóta ez az etalon. ;)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.28. 15:33:57

@Bergeroth: próbáld ki egyszer, hogy ropogósra sült bacont összemorzsolsz és azt kevered a morzsába!:))

@mettyúvón lajos: nem moderálok, forma 1-et nézek:)

Mézesmázos Mózes 2010.03.28. 15:34:48

Egyébként édesanyám a húst egy éjszakára fokhagymás tejben is áztatja, így sokkal ízletesebb és porhanyósabb is.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.28. 15:48:50

@Mézesmázos Mózes: anyám, ezt a módszert a pulykamellnél alkalmazza. más húsnál nem vagyok meggyőződve az előnyéről. ráadásul élelmiszerbiztonsági kérdéseket is felvet, a tejes közegben nagyon el tudnak szaporodni a baktériumok...

Picitures doktor 2010.03.28. 16:06:12

@Bombadil Toma: Kattintottam,és okosabb lettem.
A tejes áztatást én is alkalmazom,de csak két órára,főleg halaknál.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.03.28. 16:30:02

ahh, látom címlap..:)

Nonembaj, akkor majd holnap körkérdek, hogy kivel mi van..:)

Deneware. 2010.03.28. 16:36:34

A IGAZI finom rántotthús eleve nem sertésből készül. :o) Borjúból...

tistedur 2010.03.28. 17:09:22

@Deneware.: és annak külön neve is van: bécsi szelet.:) ez most a rántott húsról szól :)

crazyfish 2010.03.28. 17:22:57

A címen jót röhögtem...lol...és is a vékony,ropogos verzió hive vagyok, gyerekkoromban ez volt,ezt szerettem meg, a köbüfében mindig azt eszek... söt minden magyar ember címerében ott van a rántotthús s alatta a fasírt, ami csak is tejfeles uborkasalátával az igazi...halál a franciakonyhára..:))

Zuzuka 2010.03.28. 18:03:46

nah, tudok mindent, ki hogyan szereti.:)
közben begyűjtöttem egy kiadós izomlázat és számtalan tüskét a telken. metszés, veteményezés kipipálva.
ebédre gombaleves és töltöttpaprika volt anyukám által, anyukám módra.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.28. 18:19:17

Remélem, elmúlt a címlapeffektus :-)
@tistedur: Itt tegnap volt rakottrumli :-) Nálam meghasonlás esete forog fenn: én úgy ismertem meg, hogy a tetején csak tejföl van bőven, és gusztusosan rásül - házasemberként viszont morzsásszarvú sza... izé... - morzsát szórnak a tetejére, úgy eszem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 18:19:30

@mettyúvón lajos: Igen, kimoderáltalak. A cikket korábban olvastam, és simán nem vettem benne észre ezt a kifejezést, de kétségtelen, hogy veled ellentétben nem kedvelem a szart az asztalnál. Az elütéseid meg baromira nem érdekelnek.
Ha megnyugodtál, gondold át, milyen képet kap rólad az, akivel első alkalommal így kommunikálsz. Tomáról nem feltételezem azonnal, hogy kötözködésből/bunkóságból fogalmaz így.

Na, mentem.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.28. 18:20:33

@tistedur: Kimaradt, hogy jót mosolyogtam a pontosításodon.
Nevezzük nevén a szelet, na... :-)

tistedur 2010.03.28. 18:37:14

@Mormogi Papa: a rakott krumpli tetején tejföl van :) esetleg egy lehelllllletnyi zsemlemorzsa van a tejföl tetejére szórva, hogy kicsit roppanós legyen :)
ez most nálunk egy karfiollal dúsított változat lett :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 18:43:00

Ma a tegnapi mangalica húsos-csont leves (Nadine, jó így?), mangalica combjából pörkölt és saját tyúkok által tojt tojásból meg lisztből (sajna saját búzamezőnk és malmunk még nincs, de törekszünk rá) és vízből készített csipetke vagy mi káposztasalátával volt az ebéd. És az uzsonna :D

Örülök, hogy mindenki a saját ízlése szerinti étket eheti! És nevetnem kell azon, ha mérges egy-két ember azért, mert más nem azt kedveli, amit ő.

stelze fan 2010.03.28. 18:51:26

@Pálcika: Én is értem kedves Nusika, írjál csak ezután is husikát, (azért húsikát ne)

kikakl 2010.03.28. 18:59:11

SZERINTE A MARHA EMBEREK EBÉDJÉNEK VAN CSAK HALÁLCSILLAGA...!!!!/ NA MEG A BLOG IRÓJÁNAK /

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 19:13:46

@fiam: Hú, ez sehogy nem kerek:)

@kikakl: Mit is ordítozol pontosan?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 19:24:21

@fiam: Ahhoz tudnom kéne, mit főztél:) Mangalicahúst tartalmazó csontlevest, esetleg mangalica húsából és csontjából főzött levest, esetleg egy húsos-csontos levest, ami nem más, mint mangalica (utóbbi persze, csak vicc, de Te ezt írtad:))

juliusbond 2010.03.28. 19:41:41

nekem mind1, miből van a rántott hús. a legjobb, ha tényleg van benne zsír. otthon anyám zsírban sütötte, nem használtunk étolajat. a koleszterin szintem pedig csodálatos, az üzemorvos mindig megcsodálja. én sem a salátát preferálom hozzá, hanem a krumplipürét. vagy mostanság franciasalátát.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 19:48:28

@Nadine: Emlékeim szerint: mangalica típusú disznóból kanyarítottak ki (már elhunyt állapotában) egy szép adag csontot, amin volt egy csomó hús is. Ebből főztem levest és ettünk főtthúst :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 19:49:25

@juliusbond: Fejlett az üzemorvosotok szépérzéke :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 20:01:53

@fiam: Akkor ezt ne akarjuk egy szóba írni, mert sokszoros szóösszetétel, nem szerencsés a használata. Mert ugye, alapvetően mangalicahús egy szó, húsos csont két szó, húsoscsont-leves mozgószabállyal egy kötőjeles, de mangalicahúsoscsont-leves már igen ronda. De biztos finom:)

Nem is emlékszem olyan esetre, amikor egy poszt egész nap kint volt a címlapon. Toma, nagyon beloptad magad az ügyeletes szívébe ezzel a címmel. Amit én nem is értek:) Mármint a címet:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 20:34:38

@Nadine: Szóval akkor hogy írjam? :)
Igen, Toma és az ügyeletes minden elismerést megérdemel! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 20:36:17

@fiam: Mangalicából készült húsoscsont-leves.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 20:40:55

@Nadine:
ah csak vasarnap van, ilyenkor nem dolgoznak

hat en hagyomanyosan szeretem kozepesen kloppfolva, nem tul vekonyra
nagyon forro olajban rovid ideig sutve
neha teszek a lisztbe en is fokhagymat, sot pirospaprikat es borsot is
de ennek az a kovetkezmenye, hogy a panir nem lesz olyan igazan rantotthusosan panir

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 20:46:19

@hagyma: Én nemrég vettem az ALDI-ban egy újfajta panírt (legalábbis nekem újdonság volt), "friss kenyérből darálva" - valami ilyesmi állt rajta. Olyan klassz durvára van őrölve, finom, ropogós lesz a panír tőle. Egyébként én is a közepesen vastag szeleteket szeretem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 20:46:54

ja, azt elfelejtettem, hogy ez a husi:) jo lehet, csak ez nem rantotthus
es szigoruan petrezselymeskrumplival vagy hasabbal, ha mar massal
mondjuk rizzsel is meg lehet enni, meg 2 kenyer kozott, vagy zsemleben
en meg az utasellatosat is szerettem
mostansag azert inkabb marha es csirke
ja valaki mondta a borjut
hat igen egy borjubecsi az ott van

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.28. 20:53:05

@Nadine: azért halálcsillag, mert legyőzhetetlen (bár ez némileg hibás, mert mindkettőt felrobbantották) :)

a panír roposágára van egy jó trükk. egy kanál kacsazsirt kell a tojásba keverni...:)

@kikakl: ne kiabálj!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 20:58:20

@Bombadil Toma: :DDD Tehát éljen a felrobbanthatatlan, ám mégis felrobbantott rántott hús!:)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 21:01:07

@Nadine:
ja, ismerem a nagyobb allagu panirt is, jo is az
/itt is van ALDI/
Mary szereti, de nagyon ritkan csinalok
ma rantott csirke lesz potato wedgessel
/ne oljetek meg nem tudom magyarul/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 21:10:51

@Zak:
mondjuk en neha azt is elfelejtem hany eves vagyk, nem egy ilyen datumot, de a mobilom, a tv boxom, a computerem az valt
mi 2 hete allitottunk

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 21:17:33

@hagyma: Azért elmagyarázhatnád, mert a potato csak jó lehet, de mégis:)

Egyébként én is bajban vagyok állandóan a dátumokkal, a napokkal...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 21:27:03

@Nadine: Köszi!

@Bombadil Toma: Ha itt vagy még: kérdeztem a nap elején :), hogy milyen törött paprikát (vagy őrölt) használsz és hol szerzed be?
Épp tegnap olvasztottam ki kacsahájból kacsazsírt. A javaslatodat kipróbálom.

@hagyma: Erre kiváncsi vagyok én is, mi lehet?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 21:33:52

@fiam:
semmi kulonos csak ha azt irom sult krumpli az is igaz ha zt hasab az is majdnem
szoval eleg nagy szeletekre vagott hejaban olajban sult sult krumpli,
tehat tudom magyarul csak kicsit hosszaban
nagyon szeretem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 21:41:35

de lehet ugy is hogy csak besprezed a tepsit es ugy
mi olajban csinaljuk
azzal a piros krumplibol a legjobb, de vegulis mindegy
sos-borssal megsozzuk
a rantottcsirke meg ugyanugy keszul errefele is:)
sot...
ha valami, akkor a rantott csirke es a steak itt jobb mint otthon
meg nagyon sok fele krumpli van
minden masban jobbak vagyunk
ja meg a salatakban nem
meg...
na haggyuk
en mar nem is tudom:)
2 fele konyhat vezetunk
egyforma es megis nagyon kulonbozo

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 21:49:36

@hagyma: Ezek szerint én nagyon hasonlót csináltam tegnap sárga fajtájú új krumpliból. Vastag hasábokra vágtam, viszonylag kevés olajon héjastól megpirítottam, de dobáltam alá-közé újhagyma zöldjét, fokhagymát, petrezselymet, sóztam-borsoztam. Nem is kell hozzá semmi, magában is nagyon finom. De kevés olajon, kis vizet öntögetve hozzá, végül zsírjára sütve.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 22:01:46

@Nadine:
jaja de mi bo forro olajba tesszuk
ja, zoldet mi is teszunk ra
edesanyam is csinalt hasonlot ujkrumplibol, de ez megis mas
@fiam:
hat az
amit a legjobban szeretek Marytol az a parolt zoldsegek koretnek
mi annak idejen szinte csak levesnek es fozeleknek meg salatanak hasznaltunk zoldseget
ha O foz a hus melle van 4-5 fele parolt zoldseg, nameg krumpli

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 22:05:03

viszont elottem eleteben nem evett rantotthust:)
bundaskenyeret
kaposztasbablevest
fasirtot
kocsonyat
/ ja azt utanam sem:)/
es paprikaskrumplit sem

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 22:20:55

@hagyma: Igen, ez "sültkrumplibb":) Én most diétázom, úgyhogy már az is engedmény volt, hogy krumplit csináltam a rántott halhoz:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 22:35:12

@Nadine:
aze' egy jo rantotthus melle csak jobban mutat:)
el is kezdem hamarost a vacsorat
lyesmi burgonya lesz meg csirek
zoldseg ma nincs csak uborka
meg nekem kenyer is
Marynek nem adok mert hizik

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.28. 22:43:18

@hagyma: :) Ez disznóság!:)))

Én most balra el, jó éjt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 22:56:33

@hagyma: Már késő van, de, ha a héten visszajönnél, nagyon szívesen olvasnék arról, hogy milyen "újdonságot" vittél és mi újat tanultál? Mi az, ami Mary-nek legjobban ízlett az addig nem ismert ételekből? Módosítottál-e valamit rajta? És Neked mi tetszik a kinti ételek közül?

Addig is: Jó éjt!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.28. 23:13:53

@fiam:
hu ehhez egy blog kene, amire neha keszulok is
tul hosszu lenne mas blogjan
amugy tenyleg erdekes
nagyon sokat valtoztam es O sem veti meg a tradicionalis magyar kajat
csak ne belsoseg legyen
ha belevagok egy blogba akkor bovebben
sutom a csirket meg a krumplit

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.28. 23:47:29

@fiam: nem tudom honnan van a paprikám, anyám kapja valahonnan, házi készítésű.
de ha minden igaz, most kapok egy nagyobb mennyéségűt a "malackarajos hajnitól" aki bajai és a környékén készítik. tavaly ettem a halászléjükből, azóta nyúzom egy zacskó olyan paprikáért:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.28. 23:52:28

@hagyma: Visszatértem, mint a bumeráng...
Szerintem szívesen látunk erről egy posztot vagy akár többet is. Nagyon érdekes lehet!

@Bombadil Toma: Nekem két kedvencem van, az egyik a bogyiszlói. Szerintem egy kis mintával megleplek, ha kérhetem megint a pontos címedet :)

tistedur 2010.03.29. 08:19:15

jó reggelt, sok kávét :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.29. 08:53:42

@hagyma: Nagyon örülök, hogy "előkerültél" :-)))
Már hiányoltalak "odaát".
@tistedur: Jó reggelt! Látom, bár nem a gép bekapcsolásával kezdtem a napot (naná, kávéval! :-) azért még nem késtem le semmiről.
Az este sajnos "társadalmi munkát" végeztem, még maraft belőle - a felénél azért kevesebb. Nemszeretem munka, a ház múlt évi kimutatását ellenőrzöm. Eddig mindig volt benne legalább egy libuci.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.29. 09:27:31

Jó reggelt!

@tistedur: Bizony!

@Mormogi Papa: Eddig azt hittem, én vagyok mazochista... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.29. 10:27:36

Jó reggelt.

@hagyma: A Kifőzde közösségi blog, "idegenek" is írhatnak ide. Ha gondolod...

2010.03.29. 10:48:06

jó reggelt!
micsoda pörgés volt itt a hétvégén, a halálcsillag idevonzotta a népeket :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.29. 13:12:38

Itt az ideje, hogy feltegyünk egy kávét.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.03.29. 15:22:00

nagyon hétfő van még mindig....

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.29. 17:35:17

@hzizi: Jól látod a kérdést:) Én reggel annyira jó formában voltam, hogy kb. tizedszerre, segítségkérés után tudtam belépni a portálra, aminek négy éve dolgozom... Hja kérem, bandzsítva nem könnyű:)

tistedur 2010.03.29. 17:50:22

@hzizi: és ez így is marad...a kedd sosem jön el.egy örökké tartó, kávé nélküli hétfő csapdájába estünk :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.29. 18:03:15

@tistedur: Azt hittem, azt mondod: ...és ez így is marad péntekig!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.29. 19:08:03

Úgy tűnik, a próféta beszélt belőlem:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.29. 19:10:35

Ha már ilyen vidámak vagyunk, elárulom, hogy igen hosszú éjszakám volt. Az én drága Édesapám kitalálta, hogy az ő gyomrára igen jótékony hatással lenne a paraszti koszt. Ezért visszavezette az étrendjébe a hurkát, abált szalonna körítéssel, sós-ecetes hagymával megspékelve, két karéj kennyérrel - vacsorára.
Nyolcvankét éves gyomrocskája viszont nem bírta az attakot és a tőle elvárható módon viselkedett.
Lehet, hogy a telihold miatt kissé érzékenyebb voltam, de tény, hogy elég rosszul lettem a látványtól, mi elém tárult...

Mostanra lettem jobban :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.29. 19:20:06

@fiam: Ha arról írsz, amire gondolok, igazán kedves, hogy ezt megosztottad velünk:) Még jó, hogy ma már nem akarok enni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.29. 20:16:09

@Nadine: Életünk és gyomortartalmunk nyitott könyv... :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.29. 20:40:23

@fiam: Meg az is segít, ha az ember négy évig lakott bőbeszédű orvostanhallgatókkal egy szobában :-)
Azok a (szó szerint) mélyreható elemzések...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.29. 20:48:14

@fiam: Utóbbira viszonylag ritkán vagyok kíváncsi:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.29. 21:45:20

@Mormogi Papa: Vagy védőnő volt az anyukája :)
@Nadine: Befejeztem. Szólj majd, ha érdekel :)))

maybach 2010.03.30. 07:41:27

Jó reggelt kívánok!
A gyengélkedőknek jobbulást.

Időben szólok, hogy tudjatok sört venni!
Este Bayern M. vs. MU.
Jó kis csata várható.

Zuzuka 2010.03.30. 07:47:47

jó reggelt!
kösz @maybach: , ehhez tartom magam:)

tistedur 2010.03.30. 08:23:05

jó reggelt, sok kávét :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.30. 08:29:37

Jó reggelt. Napsütés, kávé megvan, már csak a szemeimet kéne párhuzamos irányba állítani, hogy elinduljak a változatosság kedvéért az állatorvoshoz. Lassan ott tartok, hogy "Ön dönt: eszik vagy állatot tart életben". A februári fizetésemnek még mindig nem sikerül megérkeznie, és annyit üzentek a cégemtől, hogy az elkövetkező időben lassan mozognak majd a pénzek. Na, ezt fogom mondani az összes szolgáltatónak, kíváncsi vagyok, ők ugyanazt reagálják-e, mint én.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.30. 08:38:25

Jó reggelt. Kicsit rámsokasodtak az ügyek, hát nem voltam.
Eszembe jut viszont az az ember, aki megkérdezte a vasutast, hány óra van - merthogy a vonata elment, pedig ő időben jött.
A vasutas vállat vont, majd - mikor emberünk rákezdte, hogy: - Hogy az a.... - felemelte az ujját.
- Tisztelt uram, mielőtt bármit mondana, jegyezze meg: a MÁV-nak nincsen anyja és nem megy sehova!

2010.03.30. 08:49:44

korán reggel akkor is fájdalmas volt :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.30. 09:03:07

Jó reggelt!

Itt se napsütés, se tavasz.
Viszont van új kutyink.
Buksit szegényt elaltattuk.
@Nadine: Mielőtt rám rontasz: állatorvos megvizsgálta és ő javasolta. Még most is sírnom kell, ha a Buksika az eszembe jut...
A pici viszont nagyon édes és nagyon fura. Volt egy póniló nagyságú kutya, abszolút békés természettel, most meg van egy tacskónk őrült nagy hanggal. Állandóan intézkedni akar, ki nem fogy az energiából, az egész kertet felásta már, mindent előhozott, amit a Buksi eldugott.
A macskával állandóan háborúzik, pedig a kandúr nagyobb, mint ő.
Szóval nagyon iparkodik, hogy pótolja a Buksit.

maybach 2010.03.30. 09:17:28

Csupa jó hír.

A kutyák sajnos nem élnek elég sokáig. Viszont segíthetünk párnak, hogy teljes életük legyen. Ami nem rossz üzlet, mert cserébe hihetetlen mennyiségű szeretetet (meg bosszúságot) kapunk.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.30. 09:18:52

@fiam: Jobb egészséget és jobb időt. A kettő valahol összefügg - bár nem feltétlenül ebben a sorrendben.
Lehet, hogy Titeket már elért nyugat felől az a hidegfront, ami elrontja a holnapi napot? De a hát vége felé kitisztul kissé... bár hűvös marad.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.30. 09:20:16

@fiam: Dehogy rontok... Lassan Lurkóra is ez vár. Olyan nehezen tud már felkelni, láthatóan nem engedelmeskednek a csípőízületei.

@maybach: Jól mondod, minden szavad igaz.

maybach 2010.03.30. 09:30:03

Nadine!
Nemrég kérdezted.
Hétvégén rakatom fel a nyári gumikat.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.30. 09:38:37

@maybach: Csak vigyázz, nehogy húsvéti tojás kerüljön a felnire :-)

maybach 2010.03.30. 09:44:01

Talán elkerülhető.
Muszáj új gumikat vennem.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.03.30. 10:04:07

mászik, mászik, mászik!!! :)

megcsinálta, megcsináltuk, kapja be mindenki, aki azt mondta, hogy ebből a gyerekből nagyonmaximum enyhe mozgássérültséget tudok kihozni.. :)

mászkál összevissza:)

Jó, hogy ráment keményen egy évem, nade kit érdekel, megbeszéltem vele, hogy nyár végére szaladni fog! :P

Zuzuka 2010.03.30. 10:16:54

@nyuszómuszó: gratulálok! látni is szeretném majd:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.03.30. 10:48:56

majd csinálok videót:)

most még be vagyok zsongva:D

de ha erre jársz, megmutatom élőben is:P

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.03.30. 11:32:52

@nyuszómuszó: nadenemár, miért lenne aza gyerek mozgásos sérüléses? És ki mond ilyet egy anyának?

csak mászkáljon :-) a legédesebbek hálózsákban mikor reggel kotornak mint egy vakond, cumival a szájban....

hajrá Benedek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.30. 11:33:11

@maybach: Én meg ma hívom a gumist, hogy holnap jó-e. Muszáj.

@nyuszómuszó: Ez ám a sikerélmény, a teljesítmény, az öröm!!! Gratulálok tiszta szívből:)

2010.03.30. 11:52:34

@nyuszómuszó: de jó, nagyon örülök én is! Gratula a kislegénynek és a lelkes szülőknek :)))

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.03.30. 12:19:36

hétvégén kertészkedtem, erre tegnap délután bedurrantam a jobb mutatóujjam. pedig nem is mutogattam vele. Most megyek orvoshoz. Íngyulladásra gyanakszom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.30. 12:24:13

@hzizi: Hát mit csináltál az ujjaddal? Ásónak használtad?

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.03.30. 12:43:14

@Nadine: ez a baj, hogy én sem tudom. és lehet nem is az ásástól. szóval kicsit be vagyok rezelve.

Zuzuka 2010.03.30. 12:58:32

@hzizi: biztos sokat nyomkodtad az egeret:)
no nem vicces tudom, jobb is lesz ha orvos látja. valami szálka nem ment bele esetleg?

maybach 2010.03.30. 13:08:36

Hajrá Benedek, és persze Nyuszó!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.30. 13:11:17

@nyuszómuszó: Gratula!
Nagyon büszke virtuális nagymama vagyok! :D

@hzizi: Gyógyulást!

Ma jó napom van lállálá!
Viszont jövő héten tüdőgyógyász+gégész. A fene ette meg, úgy tűnik tényleg allergiám van és súlyosabb, mint gondoltam, bár gyanakszom egy ideje, mióta nem kapok levegőt és hörgőmorgó üzemmódban vagyok...

A mai vidámsághoz még annyit, hogy volt látogatónk, aki úgy tudja, hogy remekül főzök (Toma, igenis!) és az egész család szereti a főztömet, ehhez képest végignézte, amint Aput zacsis levessel és tojásrántottával lakattuk jól :)
Most gondolatolvasónak sem kell lennem. Persze én csak délre estem haza, a fenti menüt Neoex prezentálta.
Állítólag a mcskának való kaja is egész jó. Ezt szerencsére eddig csak a Mafka tapasztalta :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.30. 13:18:16

@hzizi: Szóljak Istvánnak? (Már rájöttem, a puszta említésére is helyre áll az egészség)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.30. 14:01:41

@nyuszómuszó: Nagyszerü ! Lehet belöle akár mar a Tóni futó is :) Egyelöre viszont a kézenfogva mászkálás a következö lépcsöfok :-D

És Nyuszómuszó helyett mondom: tessék megnézni Benedeknél a felhívást, és aki tud…

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.30. 15:02:59

Ma van az a nap, amikor reggeltől estig képes lennék kávét inni. Semmi eredménye, bakker.

Zuzuka 2010.03.30. 15:08:41

@Nadine: MEGVAN!!!! elfelejtettem kávét inni délben, azért bukdácsolok előre:) kössssz!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.30. 15:19:04

@Zuzuka: Én a harmadikat nyomom, de két napja olyan vagyok, mint akit fejbe lőttek:)

Zuzuka 2010.03.30. 15:23:31

az óra az oka, hidd el, az a nyamvadt bigben, amit előre nyomtunk a hétvégén.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.03.30. 16:33:45

@hzizi: Hát, mert nem egy volt, aki ezt mondta.

Volt, ahol azt is közölték, hogy ha egy gyereknek ennyire rossz az izomzata, az egészen ynilvánvalóan vonja maga után a középsúlyos értelmi sérülést, viszontlátásra anyuka, hát, ez egy ilyen biznisz, riogatós..

Mondjuk ugye a papírom megvan Benedekről, hogy szuperokos, mert ezeknek a gyerekeknek méri mindenét az egészségügyi bizottság a korai fejlesztést megítélendő, de 8 hónapos volt kereken, mire oda behívtak minket. Akkor ott persze a mozgása jó elmaradott volt, értelmileg megfelelt a 8 hónaposnak (5-6 hónaposnak kell), szociálisan meg 9-nek, szóval meg lettem dícsérve, azóta azért a durva dolgokon nem aggódtam szerencsére..:)

és köszi mindenkinek a soksok drukkolást!:)

maybach 2010.03.30. 20:41:38

Kezdődik!
Ez Benedeknek is jó.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.30. 22:29:07

@maybach: Gondolom, nem erre gondoltál:

Belga Labdarúgó Bajnokság (élő) Beerschot - Genk
:-)
vagy erre: Skót bajnokság, St. Johnstone-Rangers
:-)
Netán Lyon - Bordeaux ? Vagy csak a frankofón beszél belőlem? :-)

maybach 2010.03.30. 22:41:17

Lyon meccs se volt rossz, de a Bayer vs MU meccs jobb volt. Ráadásul most a Bayern fordított a legvégén. Szemben a '99-es döntővel

maybach 2010.03.30. 22:43:50

A labda egyébként tényleg nagyon jó az apróknak.

maybach 2010.03.31. 07:43:42

Jó reggelt kívánok!
Jó lenne, ha a locsolkodás nem központilag lenne megoldva.
Csütörtök délutánra már eső és szél mentes időt kérek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.31. 07:49:55

Jó reggelt.

@maybach: Te már ma indulsz locsolni?

maybach 2010.03.31. 08:12:33

Még hétfőn se, csak aggódom.

tistedur 2010.03.31. 08:44:32

jó reggelt, sok kávét :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 09:59:29

Jó reggelt!

Ha esik az eső, legközelebb a kiteregetett ruhákra mosószert öntök, legalább spórolok árammal-vízzel. Basszus, az összes frissenmosott ruhánk elázott...

@maybach: Versikét is mellékelsz?

Zuzuka 2010.03.31. 10:21:43

jó reggelt!
lesz online locsolkodás? mert akkor készülök, festek online tojást:)

maybach 2010.03.31. 10:21:48

Fiam!
A nem locsoláshoz?
Simán.
Csak nem mondom el.

A nagy érdeklődésre tekintettel:
Ma este Arsenal vs. Barcelona

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 10:28:17

@Zuzuka: :)
@maybach: Valamit félreértettem... :)
Hajrá Barcelona vagy hajrá Arsenal? Hogy áll most a szénájuk?
Zuzuka, hol vannak jobb testű fiúk? :D

Zuzuka 2010.03.31. 10:38:56

@fiam: ááá, fogalmam sincs, tudod, hogy én kizárólag a sportot nézem:))))) az Arsenált kötelességből, a többit szorgalomból.
@maybach: huhú, ez nagy meccs lesz! remélem

maybach 2010.03.31. 10:50:28

fiam!
Egyértelműen a Barcában.

Csak érdekesség, hátha tudtok hazai példát.
Laporta a Barcelona jelenlegi elnöke úgy áll a dolgokhoz, hogy az elnökség tagjaitól elvárja, túl azon, hogy alkalmasak erre a feladatra, hogy nemhogy fizetést nem kérnek, de bizony hajlandóak a klubbért áldozatokat is vállalni. Mert magában az, hogy a Barcelona elnökségének tagja valaki komoly előnyt jelent az üzleti életben.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 10:52:37

@Zuzuka: Hiszi a piszi! :D
@maybach: Ezek nagyon érdekes népek, óvakodni kell tőlük!

maybach 2010.03.31. 13:50:46

Nekem teccik.
Ráadásul hatékony. Nincsenek eladósodva, nem kell hülye reklámokat hordani magukon. És még az utánpótlás nevelésre is jut.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 14:54:11

@maybach: Mondom, hogy furák. Olyan magukfajták... :)

Szerintetek lehet imádni a krumplistésztát?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.31. 15:28:24

Igen. Hogy érdemes-e, az más kérdés :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.31. 17:19:43

@fiam: Bocs, még igen. Sajnos még holnapután is :-(
De a hétfö szabad :-) Megyünk is (jó idö esetén igen, esö esetén nem) parázson mázasedényben készült töltöttkáposztát enni :-)

Grafit Macseek 2010.03.31. 17:51:53

@fiam: lehet! Uborkasalátával, tejföllel, némi kis füstöltkolbász-cafatokkal a krumpliban

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.03.31. 17:57:34

Bombadil Toma. Fél órája vettem a boltban tóalmási tüzes kolbászt, és annyira isteni volt, (ennyire csípőset még komolyan nem ettem), hogy beütöttem a google-ba, hogy ha netán kiadja a cég nevét, rögvest küldök nekik egy gratuláló e-mailt. Cég sajnos nincs, viszont találat volt, a második a malackarajblogba vezetett, ahol a te nicked-del is találkoztam. Igen komoly az a blog is.
Újabb filmbeharangozó, hátha ez a hozzáállás már jobban tetszik:
kismagyarfocilaz.5mp.eu/web.php?a=kismagyarfocilaz&o=DbnlBG_ERH

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 19:05:08

@Grafit Macseek: Meg mindenféle savanyúsággal...
Érdekes, hogy mi tejföllel nem ettük (azóta sem), viszont Prevej hozta ezt a szokást. Nem mindig guszti :)

Igaz, a főtt kukoricacső vajjal sem volt szokás nálunk, de beletanultunk :)

tistedur 2010.03.31. 19:31:33

@fiam: a krumplistésztát lehet imádni, de kell hozzá kovászos uborka :)

tistedur 2010.03.31. 20:53:29

@fiam: néha,amikor átmegyek hősbe, gyúrok hozzá tésztát :) aztán az elkészült krumplistésztát-szigorúan kiskockára vágott krumplival-beteszem egy tepsibe, és megsütöm ropogósra a sütőben :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 20:57:38

@tistedur: A krumplit a hagymán párolod meg vagy külön főzöd?

tistedur 2010.03.31. 21:13:24

@fiam: külön csinálom, pici olaj, krumpli, só, bors és egy pici paprika..hagymát nem szoktam beletenni :)
@Nadine: sohasenem mernélek hergelni, ó, alacsonyan szálló lófejek úrnője :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 21:29:15

@Nadine: Ááááááááááááááááááááááá :)
@tistedur: Ó, hagyma nélkül el sem tudom képzelni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.31. 22:01:31

@tistedur: @fiam: Pedig nagyon úgy néz ki... De nem hagyom magam, pláne a hatodik kiló után integetve:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 22:07:11

@Nadine: Jó lesz, ha most már leállsz, mert a kilóid pont rám ugrottak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.31. 22:11:29

@fiam: Nem én mondtam nekik, hogy arra pattogjanak...:) Talán Toma volt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.31. 22:22:35

@Nadine: Nem feltételezem senkiről, akár önállósíthatták is magukat...

Most viszont pattanok vasalni. Remélem jó sok kalóriát bírok elégetni vele :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.31. 22:27:33

@fiam: Én már megint nem vasaltam jó ideje. Nem hiányzik:) Viszont úgy fáj a fejem, mint az állat, úgyhogy kikapcsolok, lefekszem. Jó éjt, szép álmokat, a mazochistáknak jó vasalást!
süti beállítások módosítása