A kenyérnek különleges helye van minden ország és nép gasztronómiájában, és minden népnek megvannak a maga jellegzetese kenyerei. Én, a mániám és kedvencem, az olasz konyha felől közelítem meg a dolgot és ezen belül is, három jellegzetes pékárujáról szeretnék pár szót ejteni. Természetesen házilag elkészített kenyerekről van szó. A focacciáról, a grissiniről és a piadináról…
Általában, ha vendégeket hívok és nem egy menüsorral készülök, akkor azt csinálom, hogy telepakolom az asztalt mindenféle földi jóval (olívakrém, grillezett paprika, bazsalikomos paradicsom, többféle sajt, olívaolaj és még sok egyéb, amit otthon fellelek), kiteszek az asztal közepére pár kenyeret, kinyitok néhány palack bort, és eszünk, iszunk, beszélgetünk.
Ezeknek a kenyereknek az alaptésztája nagyon egyszerű: hat csésze liszt, két csésze víz, fél deci olívaolaj, két-két teáskanál só és cukor, egy zacskó szárított élesztő. Többnyire azt csinálom, hogy a hozzávalókat bedobálom a kenyersütő gépbe, beprogramozom dagasztás-kelesztésre, és két óra múlva kész a tészta.
Nadine: Kenyérsütés géppel –
avagy a kezdők, lusták, szórakozottak és állandó időhiányban tengődők luxusa
Viszont egyszer egy áruházban megláttam egy KENYÉRSÜTŐ GÉPET. Azonnal lecsaptam rá, mivel férjem kenyér- és mindenféle tésztamániás, gondoltam, miért ne tegyünk egy próbát. Addig még nem is hallottunk ilyen szerkezetről, így nem volt kivel tapasztalatot cserélni, akkortájt még nem a kenyérsütő gép volt a lábpezsgőfürdő utáni legnépszerűbb karácsonyi ajándék.
Az első kísérlet pompásan sikerült, megkelt, aminek meg kellett kelnie, súlyra is stimmelt (kb. 90 dekás lett), volt rendes héja, foszlóskás belseje, hurrá!
No, kb. innen datálhatjuk az atomcsapás-sorozat kezdetét, soha többet nem sikerült vele sem olyan, sem másmilyen kenyeret sütni. Hiába próbálkoztunk mindenféle liszttel, friss élesztővel, más programmal, az eredmény újra meg újra valami gyanús, sárgás-barnás térkőnek látszó – és pont olyan kemény –, emberi és állati fogyasztásra egyaránt alkalmatlan tárgy lett, önbizalmam pedig újra tartósan a béka seggecskéje alá távozott elmélkedni… Nem vagyok mazochista, tehát kb. a hatodik bénázás után szépen elsüllyesztettem a készüléket egy nehezen megközelíthető zugba, és maradtunk a bolti kenyérnél.
Teltek-múltak az évek, míg egyszer csak megláttam valami könyvesboltban egy receptkönyvet, KIFEJEZETTEN KENYÉRSÜTŐ GÉPEKHEZ. Addigra már csillapult az érzés, miszerint egy szánalmas lúzer vagyok a sütés terén, ráadásul belelapozva össze is nyálaztam a kirakati példányt, úgyhogy megvettem, hazahoztam, és – nem, nem mind megettem -, hanem alaposan átolvastam. És ekkor ért a nagy büdös felismerés, hogy valószínűleg azért nem sikerültek a korábbi kenyerek, mert nem mindegy, milyen sorrendben hajigálom a gépbe a hozzávalókat. (Ebből persze, az is kiderül, hogy jó korrektorként a legelső próbálkozásnál nem tartottam be a helyes, azaz helytelen – kínairól németre, németről magyarra rosszul fordított – sorrendet:))
Megújult lelkesedéssel azonnal nyakunkba vettük a várost, és mindenféle, akkor még különlegességnek hangzó – azóta hál’ Istennek elterjedt – hozzávalót vettünk, pl. többféle teljes kiőrlésű lisztet (rozs, tönköly, kukorica stb.), kenyérlisztet, szárított, azaz tartós élesztőt, mindenféle magokat (len, szezám, napraforgó, mogyoró) és pelyheket (zab, rozs, árpa).
Támogatásra volt szükségem, ezért egy gyerekes hétvégén láttunk neki az új első próbálkozásnak, így mondanom sem kell, valami extra receptet választottunk: banános mogyorókenyeret (a biztonság kedvéért azért vettünk normálisat is). Elmondhatatlanul finom illat lengte be a lakást, míg készült a mű, amit aztán a teljesen perverzek mogyorókrémmel megkenve tömtek két pofára. Ezzel már el is árultam, hogy siker koronázta fáradozásaimat, és ez így megy azóta is… Egyetlen olyan receptbe sikerült beleszaladni, ahol szerkesztési hiba következtében nem jól adták meg a hozzávalókat, de az összes többi recept rendszeresen szuper lesz, szóval a Dr. Oetker-féle könyv kiállta az idő és az én ügyetlenkedésem próbáját.
Azóta begyűjtöttem még egy receptes könyvet, amiben kevésbé extra, és még egyet, amiben nem gépekhez szánt, de remek kenyérreceptek vannak, és jól fel is bátorodtam. Már sütöttünk jópofa kis rozsos zsemléket (szezámmaggal, mákkal, lenmaggal megszórva, és csak a tésztát a géppel készítve), fejedelmi kalácsot (az anyósom elbújhat a kézi készítésűvel, a gépi annyival jobb állagú lesz, ráadásul majd kibújik az edényből, olyan magasra kel), és persze, eldőlt, kinek melyik a kedvence. Mindannyian rajongunk a különféle magos, tömörebb kenyérfajtákért (bármilyen pástétom vagy zöldségleves mellé isteniek), a szalámis kenyérért (nem rajta, hanem benne van a szalámi, süldögélés közben pedig a fiúk szerint rántottsajt-illata van:)), a túrós kenyérért (körözöttel a legfinomabb, sötétbarna, de könnyen szeletelhető, hűtőben napokig eláll), és természetesen a kalácsért. Utóbbit férjem annyira szereti, hogy akár a lecsóhoz is azt eszi, ha van…
Ezek után álljon itt a mai menü, a joghurtos kenyér receptje, normál kenyérsütő géphez, azaz kb. 900 grammos kenyérhez. Azért ezt választottam, mert feltehetőleg minden van otthon hozzá annak, akinek gépe is van. Egyetlen bizonytalan kellék az olívaolaj, de abban bízom, hogy Toma eddigi gasztro-cikkei már megtették a hatásukat, és vettetek olívát is…
Joghurtos kenyér
Hozzávalók:
Így néz ki a joghurtos kenyér + a receptforrás
Természetesen van jó néhány olyan tapasztalat, amit meg lehet spórolni, de ezt egy jó receptkönyv az elején vagy a végén összegyűjtve közli. Miszerint minden hozzávaló legyen szoba-hőmérsékletű (a konyha is!), a megadott mennyiségeket szigorúan be kell tartani – célszerű a géphez csomagolt mérőkanalat, -poharat alkalmazni -, az adott recept mellé jegyzetelni az észrevételeket (nagyon hasznos, még egyszer biztosan nem választunk rosszul programot, vagy nem készítünk kétszer olyan kenyeret, ami nem ízlett annyira), és így tovább…
Jó kísérletezés kívánok mindenkinek, aki kedvet érez hozzá, azoknak pedig, akik esetleg úgy gondolják, hogy drága mulatság kenyeret sütni, annyit mondanék, hogy az otthon készült kenyér nemcsak finomabb, tartósabb és egészségesebb, mint a bolti, hanem – feltehetőleg, mert nem levegőből és mindenféle mesterséges adalékból, lisztutánzatból készül – sokkal laktatóbb is. Óriás étvágyú férjem (én sem panaszkodhatok:)) legfeljebb két szeletet bír enni belőle, míg a bolti kenyérből 40 deka alatt meg sem áll… Ráadásul a drágább hozzávalókból csak keveset kell az alapliszthez keverni.
Mi már annyira felbuzdultunk, hogy vettünk joghurtkészítő gépet is (utoljára 3600 Ft-ért láttam az üzletben), ami egy pohár élő flórás joghurtból és egy doboz tartós tejből – tehát durván 150 Ft-ból – készít hat pohár joghurtot, ami hónapokig (!) eláll, és a hatból az utolsót fel lehet használni a következő adag készítéséhez, tehát akkor már csak a tej ára osztódik 5+1 részre… Szóval, meg lehet találni a módszereket, amikkel olcsóbbá tehető a kenyérsütés házilag. Apropó, olcsóság: ezek a gépek olyan egyszerű elv alapján működnek, hogy nem kell félni az olcsó márkáktól. Mi ezt a kínai Clatronicot használjuk négy éve.
Hajrá, kenyérsütésre fel!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 03:37:38
N.Zoli 2007.07.28. 07:27:26
Nagyanyám sütött kenyeret kemencében, mikor még kicsi voltam. Előtte nem sokkal beszélt arról, hogy az ő fiatalkorában ez igen gyakori volt, mivel mindenhol sajátsütésű kenyér volt. Amelyik nő nem tudott kenyeret sütni, az nem is ment férjhez. Cipót sütött ő is és az is olyan sűrűbb, kisebb buburékos volt, mint a kenyérsütőgépes. Ezek a kenyerek több napig fogyaszthatók és akár 3kg-osat is lehet sütni belőle.
Nagymágocson a Stop Hami egy útmenti büfé. Itt olyan melegszendvicset adnak, amit egy hosszábavágott cipószeletre pakolnak és akkora, mint a tálca, amin kihozzák. Először nem tudtuk, hogy miért készül lassan a szendvics, de mikor kihozták megvilágosodtunk.
Norbi lassan Orosházára költözik, az idén nyáron már másodjára jön nyilvános edzést tartani a feleségével együtt. Itt megejthetjük a földbeásást, de te vagy az ínyenc, fagyott fókatetemet neked kell szerezni.
N.Zoli 2007.07.28. 07:32:59
Ja és van egy Baguette nevű franciapékség is nálunk. Tőle nem messze valaki fölgrefitizte a falra: Az élet egy nagy szaroskenyér, mindennap egy harapás. Pár nap múlva a szaros lehúzva x-alakban és föléírva baguette:)
fullmoon 2007.07.28. 09:54:21
cyan 2007.07.28. 10:03:04
Toma milyen lisztet használsz? van vagy 20 féle manapság, főleg kenyérsütőbe való, ilyen kiörlésű, olyan rozsos, stb. az ember csak pislog, h melyiket válassza
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 10:38:38
Először is, Toma, gratula!!! Ezzel az íráskáddal dőlt el végleg, hogy ha valaha sikerül összehozni, hogy ez a kis társaság élőben is találkozzon, akkor az Nálad lesz - ha akarod, ha nem...:) Nincs mese, a Koordinátor szólt, punktum!
Másodszor, már készül az én kenyerem is, most fogok neki a posztírásnak, ebből Cyan is kap pár választ a kérdéseire a pislogással kapcsolatban.
Harmadszor, ismét Tomának: klassz lett a tipográfia!:) Utólagos engedelmeddel majd javítanám az apró kis helyesírási hibácskákat, amíg elkészül a posztom és a kenyerem...:) De ha letiltasz, akkor nem.
N.Zoli 2007.07.28. 10:57:58
www.cnn.com/WORLD/
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 11:26:53
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 12:25:50
Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.28. 13:07:57
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 13:45:58
nagyon jók a posztok.
nagymamám is mesélt a kenyérsütésről, ő még kislány volt és sámlin állt, stb. ezt akkor, ha nem akartam éppen a konyhában sürögni-forogni.
aki tud az menjen vízpartra, vagy tudomisén, én erőt gyűjtök és főzni fogok.
rakott krumpli
rántott ződségek/hús(a baj csak az, hogy mindenki a ződségeimre fog rácuppani)
káposzta saláta és ennek az erős változata.
de előtte vásárlás, amihez még egy kicsit meleg van.
a fenti kaját két napra elosztva kell elképzelni.
utálok élni.
rosszalkodjatok!
www.charax.hu/charaxcomix/comix/tarzan/fogkorom01/fogkorom01.htm
www.charax.hu/charaxcomix/comix/tarzan/fogkorom02/fogkorom02.htm
www.charax.hu/charaxcomix/comix/superman/supadv03/supadv03.htm
ezeket az én drága ötödik gyermekem, unokaöcsém fordította, aki szereti a képregényeket, annak, én nem szeretem tehát nem tudom ezmiez.most nem fogom elolvasni.majd.egy kicsit én is tanítottam angolra, de ő szerintem már úgy született, hogy tudott.
puszi, és jó szórakozást.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 13:47:22
félreteszem minden ellenérzésemet a géppel szemben és ezt a joghurtos kenyeret kipróbálom:)))
cyan, töbnyire magas sikértartalmu lisztet használok kisebb malmok termékeiből. sajnos a minőség nem állandó, így folyton kisérletezni kell.
ami a vendégséget illeti, állok elébe!!:))))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 13:51:37
Basszus, nem lehet gondolkodni ebben az illatban...:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 13:56:12
Kevésbé tájékozottaknak: a BL-számok jelzik a liszt sikértartalmát, ezt kell nézni vásárláskor. A Tescóban lehet kapni a BL80-as lisztet, ami csak kicsivel drágább a sima finom búzalisztnél, kb. 80 Ft/kg, és kétkilós kiszerelésben árusítják.
Élesztő terén pedig a kezdeti drága dr. Oetker-félétől áttértünk a Plusban kapható no name török szárított élesztőre; míg az átlag szárított élesztő (dr. Haas, dr. Oetker stb.) 40-65 Ft/kb. 5 g, addig ez 120 Ft/5 cs, 1 csomag pedig 7 g. Tehát alig 20 Ft egy kenyérhez való adag belőle.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 14:10:41
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 14:13:02
cyan 2007.07.28. 14:13:45
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 14:16:51
cyan 2007.07.28. 14:18:57
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 14:23:11
N.Zoli 2007.07.28. 14:40:33
foldiek.blog.hu/2007/07/28/kemenyfa_toni_a_legsikeresebb_oroshazi
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 14:40:47
ha minden igaz holnap én is grillezek. a tarja már bepácolva:))) csak a kurrva meleg akadálozhat meg abban, hogy bedurrantsam a grillsütőt.
nadine, hol van a kép??:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 14:51:39
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 15:13:52
Legközelebb már biztosan ügyesebb leszek. A képből nem derül ki, de ez egy jó nagy kenyeres kosár ám!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 15:15:58
cyan 2007.07.28. 15:19:01
Nadine lenyűgöző
közben rendetraktam az asztalomon
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 15:24:16
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 15:27:01
Cyan, Te se lapíts, Tőled egy ikonos Hogyan készült?-sorozatra számítok nagyon!:)
N.Zoli 2007.07.28. 15:34:27
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 15:36:59
cyan 2007.07.28. 15:42:15
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 15:42:29
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 15:46:25
Cyan, engem Jé okított ki egyetlen e-mailben, hogy kell képet betenni. Műszaki antitalentum vagyok, tehát ha nekem sikerült, nem lehet túl nehéz... Ha akarod, holnap átküldöm azt a mailt, most nincs bekapcsolva az a gép. Úgyhogy fabrikáld csak szépen azt a szöveget, szeretnénk nyugdíjaskor előtt megérni a Te posztodat!:)
cyan 2007.07.28. 15:57:22
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 16:20:47
cyan 2007.07.28. 16:22:59
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 16:25:47
most fejeztem be a Maffiózók 4.évadját.innen a fíling.bocsi.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 16:26:42
Az én cicáim 66,66666 százaléka (háromból kettő) pl. most emeletes sziesztát folytat. Vörös a pad tetején karikában, fekete pontosan alatta a fűben. Karikában.
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 16:34:00
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 16:36:14
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 16:42:18
cyan 2007.07.28. 16:52:49
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 17:18:19
Mégis vagyok, barátnőm késik, jobb híján egészségügyi vasalást végzek (nem ez a perverzióm, csak az egyetlen munka, amit állva is, ülve is tudok csinálni). Pedig suttyomban némi kis grillezést terveztem, de a barátnőm még csak most indul Újpestről, úgyhogy időm, mint a tenger...
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 17:27:42
Nadine a nagy lelki nyomoromban önző módon eszembe sem jutott, hogy te meg lábadozol.sok puszi és jobbulást!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 17:34:06
nem csak, de zömébe mediterrán jellegü képeket festek. amit most feltettem, "velencei kapu" névre hallgat, farostlemezre olajfestékkel, spaknis technikával készült. ami annyit tesz, hogy nem ecsettel, hanem spaknival (festőkéssel) kentem fel a festéket...amúgy a fázisképes poszthoz festenem is kellene, de ehelyett állandóan veletek lógok:))...most kaptam egy galériástól megrendelést tiz pécsi akvarellre, ugyhogy a kiállitási anyagot még egy darabig megint nem tudom elkezdeni. ilyenkor nem tudom, bosszankodjak vagy örüljek (de kell a pénz)
cyan, csatlakozom a kiváncsiak seregéhez:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 17:40:00
Toma, én ugyanígy vagyok kicsiben. Amikor elhatározom, hogy most aztán nekifogok vmi vadiújnak - nem teásdoboz, nem csekk- és levéltartó -, akkor azonnal beesik vmi ilyen típusú megrendelés, hogy megint hetek teljenek el, mire egyáltalán a gondolatáig eljutok, mihez is kéne kezdeni:)
De sztem Te (és én is) inkább örülj annak, ha a megrendelések miatt nem érsz rá önmegvalósítani...:)
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 18:21:44
Jé 2007.07.28. 18:46:46
Nadine, hogy csinálod, hogy ilyen szép héja van a kenyerednek?
cyan 2007.07.28. 19:03:27
a kíváncsiaknak tettem fel képet iwiw-en magamról :))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 19:03:31
a festőművész.hu-n lesznek majd képeim, de augusztus végéig nem frissitik az oldalaikat, akkor tudom beküldeni az anyagomat,meg amit fordítottál nekem. addig az van ami itt-ott felelhető:)))...miért ne mutathatnád?!
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:04:34
sok volt a kutya:P
cyan 2007.07.28. 19:05:17
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:06:06
mondhatom szép, rendeset akarok!!!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 19:10:31
ez így nem ééééér :)))
cyan 2007.07.28. 19:15:40
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 19:15:40
www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:17:59
cyan 2007.07.28. 19:23:01
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:26:08
ahogy én kinézek a fényképeken, azt semmi nem tudja túlszárnyalni. magyarán: qrva szarul, mert fényképarcom iszonyat. amit ott látsz, az nem én vagyok.
konklúzió: nem érdekel, hogy milyen kép, tessék küldeni!
(jó a macska:))))
cyan 2007.07.28. 19:33:00
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:34:04
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:36:09
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 19:37:55
cyan biztos a Cindy Króford, azt nem akarja, hogy öngyik legyünk.
cyan 2007.07.28. 19:39:29
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:40:07
te is lógsz egyel, mert az iwiwes homály sem korrekt:P
Jé 2007.07.28. 19:40:33
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:40:43
agyamra ment a takarítás:))
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 19:41:58
cyan 2007.07.28. 19:45:37
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 19:57:27
habár letagadhatok két hetet a koromból, ezt el ekll, hogy ismerje mindenki.egyébként meg tök homály vagyok, de tényleg, két kiló alapozó stb:))))
sarasvati 2007.07.28. 20:00:20
nekem is van, beeeeeeeeeeee....
cyan 2007.07.28. 20:20:58
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 20:23:35
neked azért nem kell, mert te vagy Cindy Króford:))))))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 20:26:14
svati!
te gyanus vagy nekem, mindíg csak akkor bukkansz elő, ha lemegy a nap :)=
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 20:47:35
cyan 2007.07.28. 20:50:42
amúgy meg nem szép látvány, ha 40 fokban lecsorog a vakolat az arcomról
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.28. 20:54:32
el kell mennem, gyerek megjött.
rosszalkodni!!!!!!!
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 21:15:11
nem értelek.
egész nap takarítottam, most van egy kis pihi, meg férj játszik:(((
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 21:35:27
:)= ez egy vámpír szmájli akart lenni:))))
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 21:51:54
ezt nem ismertem:)))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.28. 22:03:08
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.28. 22:07:26
utálom a hétvégét, totál punnyadás, nihil....ehhh
cyan 2007.07.28. 22:42:53
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 23:00:28
Gyerekek, joghurtos kenyér sikert aratott a vendégeknél, konkrétan az összes diétázó tömte, amíg bírta:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 23:02:06
Jé, az égvilágon semmit nem csinálok a kenyérrel héjilag, ilyen lesz neki és kész. A gép tehet róla.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.28. 23:07:36
Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.07.29. 01:24:06
Az ételt nem főzik hanem teleportálódik.
Mikor tizenegy felé felkelek az étel MINDIG ott van az asztalon, én kiröhögöm azokat akik hisznek a szakácsok létezésében. Mindenki tudja hogy a kenyeret meg a nácik sütig a holdkráterekben lévő titkos bázisaikon ahová az új index dizájn miatt menekültek.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 08:25:34
Nem lehetne hozzánk is teleportálni néha kaját? De úgy, hogy ne kelljen utána a futárnak fizetni. Pl. ma. He?
maybach 2007.07.29. 09:09:59
Cyan!
Gondoltam rád. A sör felhozatal teljesen korrekt a Balcsin. Amatőr természetbúvárként azt is hozzá tehetem, hogy a csinos nők aránya is megfelelő.
Nadine!
Sok sikert kívánok a baba projectedhez.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 09:15:55
cyan 2007.07.29. 10:24:24
köszi maybach, h gondoltál rám :D
csinos nők arányát idén se rontom a Balcsin :P
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.29. 11:13:38
Szia Maybach.csinos nők??,ezt csak azért mondod, mert nem láttál minket Cyannal:D
cyan 2007.07.29. 11:25:35
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.29. 11:30:01
de ezen lehet változtatni állítólag önneveléssel, és egy szerető férj csodákra képes.nekem olyanom nincs, sajnos azt kell mondjam soha nem is volt,a férfiak nem bírják az ilyen túl független nőket, és jól megkínozzák őket.na ezért élek egyedül.nem panasz, örömzene:DDDDD
cyan 2007.07.29. 11:34:44
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.29. 11:41:36
maybach 2007.07.29. 11:47:08
Sose add fel!
A csinos nőket csak azért említettem, mert nem csak a sör a fontos.
Én személy szerint a jó pasik arányát növeltem.
Teccik ez a független nő dolog. Sajnos saját tapasztalat az, hogy MINDIG a nők akarják megváltoztatni a parjukat, gyereküket, stb. Miért nem lehetnek olyanok, mint voltak?
cyan 2007.07.29. 11:55:38
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.29. 12:16:31
viszont ennek ellenmére társnak asszem jó vagyok, egy darabig, nagyon szolidáris és segítő(támogató)tudok lenni, ha a másik úgy dönt, hogy belefog valamibe.aztán, ha ezt nem kapom vissza, részemről annyi.mondjuk erre azért várok, legutóbb több, mint 20 évig.én barom.
N.Zoli 2007.07.29. 12:18:45
sziasztok
cyan 2007.07.29. 12:26:50
cyan 2007.07.29. 12:29:46
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.29. 12:36:50
ott a pont!
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.29. 12:40:06
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.29. 12:52:51
örömmel látom, hogy kikerültünk a címlapra. ez már a világhír:))))) és még gerle barátunk is megtisztelt egy kommentel!! mi kellhet még?:))))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 12:52:59
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.29. 14:14:59
Világhír, jeeeee!
N.Zoli 2007.07.29. 14:23:31
Sixx elmesélte a doki interjújában, hogy felváltva szerkesztik a címlapot jackyll-lel. Elsősorban a napi aktualitásból válogatnak(hétköznap délelőtt) azután a szórakoztatóbb témákból délutánra-estére. gasztro téma elég sűrűn van, mert sok az ilyen jellegű blog. Gyakran szednek csokorba belőle és ez most oda is passzol.
Hozzájuk befut minden poszt, úgy hogy tudnak szelektálni. Néha nehéz dolguk van, mert képtelenség mindent átnézni. Főleg úgy, hogy más blogszolgátatók bejegyzéseit és áttekintik és onnan is ragadnak ki.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 14:26:17
N.Zoli 2007.07.29. 14:26:26
N.Zoli 2007.07.29. 14:27:52
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 14:48:26
Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.07.29. 15:16:58
Srácok nagyon elsodortak az események, nem tudtam írni még, de igyekszem.
cyan 2007.07.29. 15:18:24
Cyan, de legalább okosak, és szépek vagyunk:DDD
és főleg szerények :D
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 16:13:26
Huh, hogy állandóan ordítoznom kell ennek a pasinak...:(
N.Zoli 2007.07.29. 16:19:44
ém is teljesen normális vagyok, csak van egy sötét titkom, legközelebb erről írok. Feketekecskét áldozok, felajánlom a sátánnak, a vérét meg megiszom. És ezt mindennap megismétlém, otthon.És emellett nekroperverzor vagyok, a halott állatkölykökhöz vonzódom.
Hú de megkönnyebültem, hogy kibeszélhettem magamból.
sarasvati 2007.07.29. 16:24:44
chat-re!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 16:38:37
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.29. 16:57:49
cyan 2007.07.29. 20:12:03
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.29. 20:27:42
cyan 2007.07.29. 20:42:48
cyan 2007.07.29. 20:44:16
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.29. 20:46:51
és kb. mennyi idő, míg elkészül?
cyan 2007.07.29. 20:49:27
cyan 2007.07.29. 20:50:54
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.29. 20:52:35
egyszer csak kész lesz:)
cyan 2007.07.29. 20:57:52
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 21:11:38
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.29. 21:17:21
cyan 2007.07.29. 21:18:53
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 21:25:38
cyan 2007.07.29. 21:36:58
cyan 2007.07.29. 21:40:03
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 21:45:21
cyan 2007.07.29. 21:50:24
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 21:51:34
cyan 2007.07.29. 21:52:32
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 21:54:28
cyan 2007.07.29. 21:58:20
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.29. 22:31:31
cyan 2007.07.29. 22:46:28
nemisbeka 2007.08.02. 12:29:42
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.08.02. 12:35:18
nemisbeka 2007.08.02. 13:18:47
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.08.02. 23:42:22