Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2007.12.21. 07:00

"....És szerettem volna biciklit is, de ahelyett kivették a mandulámat. Mondhatom, elég nagy különbség!
Úgy kezdődött, hogy sokat fájt a torkom, és néha lázas is voltam, és anyánk megígérte:
– Ha most az egyszer, kivételesen, szép nyugodtan az ágyban maradsz, akkor meggyógyulsz, és igazán megveszem neked a kerékpárt.

Soha még olyan nyugodtan nem feküdtem! Csakis akkor ugráltam ki az ágyból, ha anyánk messze járt. Akkor elég sokszor, mert én élénkebb leszek a láztól. Meg minden mástól is. Ha nagy ritkán elhallgatok, akkor már kórusban aggódik értem a család, és a doktor bácsi csóválja a fejét.
– Ezzel most már nem szabad tréfálni. Ki kell venni a manduláit!
Mandulaműtét lett a gyönyörű, vadonatúj biciklim helyett! Habár használt is jó lett volna. Pityeregtem is egy kicsit. A doktor bácsi megsimogatott.
– Katonadolog, Andrea!
Szemrehányóan fújtam ki az orromat.
– Nem az operációtól félek! De nem igazság, hogy vakációban veszik ki, amikor inkább tanítási idő alatt kellene!
Legrosszabbul az Éva járt, aki igazán sajnált, hogy beteg vagyok, és igazán örült, hogy nem neki kell kórházba mennie. Addig nyüzsgött körülöttem, amíg a doktor bácsinak megakadt a szeme rajta.
– Megnézem őt is, ha már itt vagyok.
Éva nagyon aggódva tátotta el a száját, nem is alaptalanul, mert kiderült:
– Neki nem annyira életbevágó, de ha már az Andreának úgyis kivesszük...
Jöhetett ő is velem bömbölve a kórházba!
De mindig csak olyankor bőgött, ha anyánk látta. Ha nem látta, akkor mentünk felfedezőútra a többi kórterembe. Kérdezték a betegek:
– Hát ti kislányok? Hogy kerültök ide?
De volt, aki mesélt nekünk, felolvasott a könyvéből meg ilyenek.
A műtőben fehérbe öltözött a doktor bácsi, és felfelé tartotta a kezét. Mindent másnak kellett megfogni helyette! A sok műszert mind megkérdeztem, micsoda. A legtöbbnek elég érdekes neve van. A műtős néni rázta a fejét, sóhajtott, nevetett.
– Ha addig kérdezősködsz, amíg öreg este nem lesz, akkor is kivesszük a manduládat.
Így belelátott a szívembe!
És tényleg nekifogtak, vágni is kellett meg kanalazni meg csípni, vagy mit.
– Egészen különleges eset !
Nekem is megmutatták a saját mandulámat, csak forgattam a szemem lelkesen, hogy tényleg, mennyire különleges, pedig nem láttam rajta semmi érdekeset. Csak azt, hogy jobb azért túl lenni az egészen. És örültem, hogy már kivezetnek, a sápadt Évát pedig befelé. Eléggé bömbölt, és nem várhattam meg az ajtóban, elterelt a nővérke:
– Hogyisne, hogy te is rázendíts nekem.
De hamarosan jött ő is, fancsali képet vágott, és nem volt szabad beszélnünk.
Éva gyógyult szebben, és én voltam a hős, a doktor bácsi osztotta be így.
Egyszer elvittük sétálni a többi kisgyereket is, úgyis olyan sápadtak és árvák voltak, úgyis mind jönni akartak velem! Lementünk a kertbe csigákat gyűjteni. Elég sokat találtunk, és érdekeset is.
Erzsébet néninek, aki a nagymama nővére, van egy csigás doboza. Gyönyörű szép! Belül piros selyem, kívül csupa csigabiga, ráragasztva, körömlakkal bekenve. De lehet, hogy más lakkal, ebben nem vagyok biztos. És aranybetűkkel felírva a közepére:

EMLÉK A KIES BALATON-PARTRÓL!


Mutattam anyánknak is, de ő nem volt teljesen elragadtatva.
– Ami szép, az szép. Ez viszont borzasztó!
Nem baj, azért ilyen dobozt akartam én is készíteni, csak még sokkal szebbet. Nagyon reménykedtem.
Ha sok csigás skatulyát ragasztok, és mindenhova kirakom a lakásban, és anyánk folyton látja őket, akkor előbb-utóbb majd csak megtetszenek neki.
Vittük a reggeliző kisbögrénket, hogy legyen mibe szedni. És már majdnem tele volt, amikor megláttam a széles erkélyablakon át, hogy éppen benyit a doktor bácsi a mi kórtermünkbe a nővérkékkel meg a többiekkel együtt. Láttam, ahogy dörzsölgeti a kezét, amint mosolyog, és a mély hangját is lehetett hallani:
– Hát hogy érzik magukat a mi kis betegeink?
Aztán csak állva maradt, és forgatta a fejét jobbra-balra. A többiek is vele együtt. Nézték a sok, üres ágyat meg az egyetlen ott maradt kisgyereket, akit nem tudtunk felébreszteni, akárhogy próbáltuk is, mert valaki nagyon elaltatta.
Addigra már visszakiabáltam neki:
– Köszönjük, nagyon jól!
Elég rekedten kiabáltam, és a legtöbben csak integettek, mert még nem tudtak rendesen beszélni, például az Éva sem.
De azért meghallották. És az egyik nővérke az ablakhoz futott és összecsapta a kezét.
– Jóságos atyaúristen a mennyországban!
Mutattam neki a szebb csigákat, meg hogy már mennyi kisbögrével gyűjtöttünk. Boldogan lerohant értünk, és mindenkit beterelt. Ugráltam büszkén a bekötött torkommal.
– Én találtam ki, hogy sétáljunk a kertben, ha már egyszer úgyis a kórházhoz tartozik, és szépen süt a nap. Meg a csigákat is meg mindent.
Éva lelkesen bólogatott. És mindenkinek sipirc, nagyon gyorsan ágyba kellett bújni. De csak én mellém ült le a doktor bácsi.
– Ide figyelj, lelkem Tóbiás!
Kuncogtam, mert az inkább fiúnév, habár jó lenne sündisznónak vagy teknősbékának is. És kényelmesen elfészkelődtem, mert tudtam, hogy sokat beszélgetünk.
Úgy is lett pontosan! A doktor bácsi elmagyarázta:
– Szeleburdi kisasszony, az ég áldjon meg, itt beteg kisgyerekek vannak! Olyanok is, akiket frissen műtöttünk, és moccanniuk sem szabad!
Megszeppentem ettől egy kicsit, habár nem ért váratlanul. Vannak dolgok, amiket sajnos elfelejtek, ha valami érdekes jut az eszembe. És olyankor gyorsan földhöz vágom a spenótos lábast, vagy sétálni viszem a gyerekeket, mikor mi adódik. Remélem, hogy ezt majd nagykoromra kicsit kinövöm. De beláttam azt is, hogy a doktor bácsi nem várhat olyan soká.
Megcsóválta a fejét.
– Legközelebb, ha megint – isten ments – eszedbe jutna valami, akkor először gondolkodj, és csak aztán....
Sóhajtott és így fejezte be:
– Azután kérdezd meg tőlem, hogy szabad-e. Megígéred?
– Meg.
Beleegyeztem, mert már úgyis volt elég a rovásomon. Rájöttem, hogy nem minden kórházban szeretik, ha műtét előtt mesedélutánt kell tartaniuk; ha ordibál a betegük, hogy még azt a fura csipeszt is magyarázzák el neki; ha az egyik kórteremből látogatóba megy az ember a többi kórterembe, vagy sétálgat a teljes betegsereglet a virágok között.
Megfogadtam inkább a kedvéért, hogy egy ideig nyugton leszek, mert már volt elég csigám, csak még dobozt kellett szerezni. Kórházban nem nehéz, amint kifogy belőle az orvosság, szívesen odaadják. Önként. Csak a piros selyemmel voltam megakadva. Meg is kérdeztem:
– A doktor bácsi nem tudna nekem valahonnét piros selymet szerezni?
Idegesen felugrott, majdnem felborult a szék.
– Andrea, ha most nekem valami bikaviadalt találsz ki...
Felcsillant a szemem, és elismerően néztem rá, amiért ilyen jó ötleteket tud adni nekem!
De sajnos, másnapra elfelejtette, amit kértem, és minden máshogyan alakult. Mert este mindannyian lefeküdtünk aludni, leszámítva a csigákat. Az a rengeteg csigabiga mind széjjelmászott.
Sose hittem volna, hogy a lassú csiga ilyen szorgalmasan halad, és mindenhová jut belőle. Tele lett velük az egész kórterem, jutott a falakra, a mennyezetre, lámpákra, asztalokra. Általában mindenütt csiga volt – a nővérke könyvén is, a láztáblán is. És akinek nem volt kötelező a fekvés, az segíthetett összeszedni. Szaladgáltunk utánuk, sokat nevettünk, és a legtöbb gyerek elismerte:
– Amíg Andrea nem volt köztünk, nem történtek ilyen érdekes dolgok.
Jöttek más kórteremből is nővérkék segíteni, hogy a látogatás idejére rend legyen. Kérdezgették:
– Melyik is az a kislány?
És mosolyogtak rám. De a mi nővérkénk, aki már hajnal óta mindenütt folyton csak csigát talált, egyre komolyabb lett. És amikor a lázmérőn is meglátott egyet, akkor nagyon nagyot sikított:
– Esküszöm, beleőrülök, ha még egy csiga előmászik nekem!
Igazgatta a szép, fehér köpenyét, és mesélte:
– Már úgy érzem, hogy rajtam is ezer csiga mászkál!
Nagyon érdekes érzés lehet!
Nekem meg eszembe jutott:
Ha betanítanám a csigabigáimat arra, hogy mindig visszamásszanak hozzám, akkor csak egy marékkal kellene belőlük, mégis rengeteg dobozra telne!
De ezen még gondolkoznom kellett."

G. Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején (részlet)

114 komment

Címkék: könyv szösz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2007.12.21. 08:39:33

jó reggelt,jó kávézást :)
Jé,ez tiszta horror-főleg a csigás rész :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 08:41:44

Jó reggelt, Jé, kamaszlányként G. Szabó Judit volt az egyik kedvenc íróm!:)

spájdernecc 2007.12.21. 08:42:35

Pöttyös könyvek :))
ollllyan lááááááááááááányos :)

2007.12.21. 08:51:23

Jó reggelt!

nekem még most is a kedvencem. jókat lehet rajta kuncogni :)

tistedur 2007.12.21. 08:54:41

spájdi!
:DD és mi a baj azzal,ha lányos? :)

spájdernecc 2007.12.21. 08:58:00

baj?
baj nincs, egy lánynak kellenek a lányos dolgok...
most már elmondhatom, néhányat én is olvastam, de akkoriban csak titokban, mert kicikiztek volna a világból azok a srácok, akik vélhetően ugyancsak olvastak néhányat... az örök képmutatás
Ja, és a fijjugnag egy szótse!

maybach 2007.12.21. 08:58:42

Jó reggelt kívánok!
Jé, ez jó, bár nincs benne egy indián se.

2007.12.21. 09:03:19

öööööh, hogy kerülnének egy lányos könyvbe indiánok? még csak mutatóba se! pfff! :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 09:04:13

Spájdi, Maybach, én tegnap a pókos szekcióban megírtam hozzáállásomat az indiánokról. A csajoknak egy szót se!;)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 09:17:24

halihó
10 órát aludtam. hihetetlen:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 09:17:54

Jaj, de jó, Svati!!!:) Akkor most feltöltődtél egy kicsit...

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 09:25:43

az éjszakai csevely kicsit álmossá tett.
elkéstünk iskolából, kicsi itthon van.
lakás szalad, kávé, cigi, net.
aztán majd meglátom.

maybach 2007.12.21. 09:27:35

OK. Akkor már értem miért olyan mások a lányok. A sok indiántalan könyv az oka.

spájdernecc 2007.12.21. 09:29:21

Nadine nem más:)
Egalizált. Lefogadom, még csúzlija is volt :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 09:29:29

A lány nyulak nevében kikérem magamnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 09:31:21

Spájdi, csúzlim nem, de baromi jó pisztolyom - "faragott" izéje (hogy hívják a pisztoly fogantyúját?) - volt! Irtó nagy népszerűséget vívtam ki a telepi srácok közt vele...

muskotály küvé 2007.12.21. 09:51:48

Sziasztok. Kicsit dolgozok, aztán irány a piac.

2007.12.21. 10:07:33

nekem távirányítós tankom volt

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 10:25:55

Na, akkor csak kiderül, hogy a lányok "fegyverkeztek", a fiúk meg babáztak, hehe... És ez így is van rendjén. Ütődöttek közt.:)))

cyan 2007.12.21. 10:28:34

nekem volt patronos pisztolyom, sk gyártott csúzlim, nyilam, nyilvesszővel. indiánosdiztunk a kertben a szomszéd gyerekekkel. Fehér Szarvast olvastam, meg a Pif újságban a Loup Noire-t (indiános képregény). pöttyös könyvem sosem volt, apám kitiltotta a lakásból. helyette megkaptam minden évben a fiúk kézikönyvét, meg a Delfin sorozat aktuális darabját.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 10:30:58

cyan...a papád érdekes fazon lehet:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 10:31:40

Ésésésés, én Fekete András kalózos-tengerészes könyvein is nőttem. Akkor még fölfelé, most már széltiben:))

spájdernecc 2007.12.21. 10:33:02

az a Fiúk Kézikönyve!
micsoda praktikus információk, a furulyafaragástól az űrhajózásig
remek volt :))

2007.12.21. 10:40:16

ésénpilótaakartamlenni! csak lányoknak nem lehet :(

cyan 2007.12.21. 10:44:25

ja és bicskám is volt. szüleim igencsak meglepődhettek, amikor kb 4-5 éves koromban villanyvonatot kértem karácsonyra :)) nem volt bátyám, csak nővérem, nem tudom honnan jött ez az ötlet, talán a házban volt vmelyik fiúnak.

2007.12.21. 10:45:34

na, akkor én most elmegyek takarítani! ez melyik oldalt erősíti? :)

tistedur 2007.12.21. 11:20:49

én dékány andrás tengeres sorozatát szerettem..:)

Benikuty 2007.12.21. 11:35:18

Nekem teszik a poszt, bár még fiú vagyok:)

Bámulatos dolgokra képesek emberek.
A Boldog Herceg városházi előadására Kudlik Juliska személyében bevonult a napi politika. Ő volt a szpíker, a darabhoz fűzött, jópofinak szánt kiszólásai a gyerekeket alázták. Szomorú.
A bicskát zsebbe becsuktam:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 11:38:10

Tist, jó, hogy jöttél, én is rá gondoltam:))) (Fekete András helyett..., hiába, no, a kor)

fullmoon 2007.12.21. 11:48:31

sziasztok,most értünk haza ismét a kölykökkel,még a maradék vásárlást perzse nekem kellett lebonyolítani......,és az elmaradt csekkeket befizetni.....közlöm senki ne mennyen postára mert téboly van ott....:)))

fullmoon 2007.12.21. 11:49:36

Jé,ha lesz időm és pénzem igérem minden könyvet megvezsek és elolvasok...:))

fullmoon 2007.12.21. 11:50:31

...most megyek és kíváncsian nézek be sütőbe,mi lesz a végeredmény a bejgliből...,és a pogiból...:))

maybach 2007.12.21. 12:32:07

Azért a mandulaműtétről annyit, hogy a leírtnál álnokabb orvosok is műtöttek a régmúltban.
Engem még az éter nevű méreggel kábítottak el. Tudtam, hogy nem kéne beszívnom a gőzét. Ezt használták ki rútúl. Azt mondták ne is szívjam én azt be, sőt fújjam erősen.

spájdernecc 2007.12.21. 12:36:18

dafke effektus :))
és működik:)

maybach 2007.12.21. 12:41:40

Visszaéltek egy 6 éves férfi tapasztalatlanságával.
Bosszúból a műtét után a dokinak megköszöntem a késelést. Majnem elesett hanyatt.
neki gyerek még sosem.

2007.12.21. 13:08:18

ez aranyos. hatéves férfi, mi? :))

én húsz éves voltam, mikor az enyémeket kivették. a néni mondta, hogy a torkomba fújja a Lidocaint, és majd én az jól belélegzem. bólogattam erősen, aztán ő fújt, én meg klasszul szembeköhögtem. kétszer. harmadszorra már sikeres volt a hadművelet, de a néni majd' megvedlett dühében :))))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.21. 13:47:27

Sziasztok, pöttyösből Halasi Mária Az utolsó padban, illetve Szabó Magda Születésnap című könyveit rongyosra, de Delfin könyvek közül mindet, és még voltak a csíkos könyvek, és az Én könyvtáram sorozat.abból Verne, ami megmaradt,jó sok könyve, ja és a Tamás Bátya kunyhója.
Ma 22.o5 körül Veszedelmes Viszonyok a Viasaton, egyik nagyon kedvenc filmem.
Elkapott a karácsonyi búbánat, csak ülök, és azon töröm a fejem, hogy hogy is fogom ezt lebonyolítani és túl élni.
De fogom, és kész:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.21. 14:06:15

jó reggelt!
most megrakom a kenyérsütőgépet a lángos cuccal, aztán míg az dolgozik, kitakarítom a lakást. ez a terv. de lehet hogy még finomítok rajta.

maybach 2007.12.21. 14:35:18

A gyerekek gyorsabban túl vannak a mandula és egyéb műtéteken. Szomszéd hetekig nem tudott beszélni. Gondoltam anyának is vacakol a torka.
A Delfin könyveket én is olvastam.
A lakás meg ki van takarítva.

spájdernecc 2007.12.21. 15:07:25

Delfin könyvek jók
a Dékányok is

2007.12.21. 15:10:27

bibííís, Toma, én már kész vagyok a takarítással! iszonyúan fáj a derekam, viszont ragyogunk. valamit valamiért :)

marisell, ne add fel a csüggedést! mi itt vagyunk neked

spájdernecc 2007.12.21. 15:13:10

én meg kiadtam a csajoknak, hogy mire hazaérek rend legyen
aztán majd kiderül :)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 15:13:25

áááááááááááááááááááááá olyan rohadt, szemét, aljas, önző módon BOLDOG vagyok, hogy nem igaz:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

spájdernecc 2007.12.21. 15:14:40

helyes Svati, helyes...
oka?

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 15:19:34

szokásos. mindegy.
nem vagyok normális:))))))))))
este lakásügyi tranzakciót folytatok.
lehet, hogy maradunk.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 15:24:39

mit vársz ki Spájdi?
a lakásügyit?
családi gond van. ha szeretnénk, se tudnánk menni....betegség van. felmenőknél. szükség van ránk.

2007.12.21. 15:26:11

majd mi is fogjuk érten?

2007.12.21. 15:26:44

oh, már értjük. de mitől vagy boldog?

spájdernecc 2007.12.21. 15:31:56

Istennőm, ha lehiggadsz, szépen nyugodtan úgyis leírod az egészet. Azt várjuk ki.

2007.12.21. 15:37:19

lehet, bár van némi igaza :)))

2007.12.21. 15:44:05

minden idegszálunk a szádba lóg. de ne érezd magad sürgetve... :)

spájdernecc 2007.12.21. 15:44:47

hazanézek mit végzett a takarítókommandó, úgyis kitalálnak még valami futnivalót...
este benézek :))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 15:44:51

ccccccccccccccc....én meg szeretgetem magát a blogján.
mondhatom szép.
ezt érdemlem én?

spájdernecc 2007.12.21. 15:49:32

Svati kedves, az érzés kölcsönös, de abajgatni csak szeretetből érdemes :)
hogy érezze a törődést :))
tényleg megyek, 'szlát!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.21. 17:32:44


muskotályos küvé!
köszi ez jó volt:)))
picasaweb.google.com/artlobo/LNgos

...még takarítok:(((

spájdernecc 2007.12.21. 18:56:56

hát nem:))
van aki csak ellenőriz:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 19:04:45

Spájdi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Subbára!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tistedur 2007.12.21. 19:23:50

én majd vasárnap fogok tkarítani :(

fullmoon 2007.12.21. 19:28:14

...én meg nem fogok takarítani!:D:D:D
...maraggyon ilyen dzsuva minden!!!!:D:D:D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.21. 20:50:22

na, kész vagyok mindennel. kitakarítottam, bepácoltam a húsokat, és most megpihenek. közben nézem a ahogy a kutyáim behordják a szétrágott fadarabokat az udvarról, a tiszta lakásba, és azzal játszanak. sziszifusz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 20:54:08

Toma, :DDD

Vigasztaljon benneteket, hogy én még azt sem tudom, hogy 24-ét leszámítva hány személyre vásároljak-főzzek-ajándékozzak, mert kissé darabokra hullott az életem, vele az idegrendszerem. Viszont cserébe még nem takarítottam, nem vásároltam be, ajándék sincs az esetleges családtagoknak, mégis alig élek, olyan fáradt vagyok. Remekül állok, nem?:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.21. 20:57:25

mit foglalkozol vele.
nálam sincs semmi.
nem is lesz:))))))))))))))))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.21. 20:58:48

nadine
ilyenkor kell odébbállni:))) elmész karácsonyra egy wellnes-szállóba, a többiek meg oldják meg a karácsonyt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 21:10:43

Valami hasonlón töröm a fejem egy ideje, csak januárra időzítve, de még ahhoz sem érzek erőt. Néztem a neten, mindenhol többet kell fizetni, ha egyedül megyek, ahogy a legtöbb helyre az odautazást is magadnak kell megoldani, meg a fakultatív programokra való odajutást is.
Sztem másfajta pihenést fogok választani. Egy hónapig dobozt, ecsetet, lakkot látni sem akarok, hanem elmegyek fodrászhoz, úszni, kozmetikushoz, találkozom a rég nem látott barátnőkkel stb.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 21:35:34

Szia, Spájdi. Na, kitakarított a személyzet?;)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 21:46:30

Tán eltévesztettem, és Spájder most köszönt el. Hát, aludj jól, ingyán testvérem!:)

Benikuty 2007.12.21. 21:48:54

Lesike ám!
Ha lesz még spiritusz holnap lebabáznám azt a forraltborost:)Délután.
Enyém nyűgje egész bevásárlásnak. Magamnak kerestem.

spájdernecc 2007.12.21. 21:51:20

nem, csak végigfutotta a subbán az iszapbirkózást
majd reggel jól megmondom nekik a frankót:)
Személyzet maradhat:))

spájdernecc 2007.12.21. 21:54:29

Beni bátyám, tudom miről beszélsz:)
gyufától a fenyőig, a liszttől a vöröskáposztáig, a süllőtől a kacsáig, + ami másnak nem jut eszébe .))

Benikuty 2007.12.21. 22:03:56

Kedves bátyád a nénikéd, erről van.
Minden szert hazatúrok, főzök mint barom, aztán a harmadik botrány után hamu fejemre. Béke, Karácsony.
Hajnalban piac, halilag nem vagyok OK. Alaplének valóból még hiány. Meg tojásból.
Toronyóráról nembeszve:)

spájdernecc 2007.12.21. 22:12:50

hát, hajrá!
Viszont én hajnalban még dolgozom, a kakasokat elzártam, hangerőt lecsavartam
Szép álmokat!

Benikuty 2007.12.21. 22:15:08

Spájdi,süthetne reggel a Nap:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 22:20:09

Spájdi, a kakasokat valami távoli helyre zárd el. Nincs rájuk szükség egy darabig. Aludj jól!:)

Benikuty 2007.12.21. 22:37:55

Spájdi má aluttej:) Lassan én is.
Nadinemacs, ha mégis welness, értesíts. Hozd a macsokat, én a kutymót:))
Jó buli...hehe

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 22:55:06

Na, az szép lenne, Benikuty, macskákkal érkeznék egy welness-szállóba... Lenne meglepetés:)))

Benikuty 2007.12.21. 23:01:06

Imádom az abszurd szituációkat. Nadine, ne mondd, hogy Te nem! Én meg Paplanlakóval a hónom alatt...hehehe:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 23:05:27

Benikuty, sztem a recepción sem jutnánk túl:DDD

Benikuty 2007.12.21. 23:19:10

Nadinemacs, nem lenni kishitű:) Csak fellépés kérdése. Ha aktuális, Paplanlakóra számíthatsz:)
Macsok mit mondanak erre?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.21. 23:31:49

Horkolnak. Én is köszönök, behalt az egerem is, én meg képtelen vagyok ezzel a csúszkával létezni. Jó éjt!

Benikuty 2007.12.21. 23:32:37

Jó éjt, szép álmokat, rózsás nyuszmókat. Napos reggelt:)

spájdernecc 2007.12.22. 05:13:08

Jó reggelt!
Jó kávét!
Napsütéses napot!

Benikuty 2007.12.22. 06:36:49

Jobb reggelt, se Nap, se pálesz.
Irány piac:(

spájdernecc 2007.12.22. 07:26:07

Hahó!!
lesz forraltboros poszt?

tistedur 2007.12.22. 07:36:09

jó reggelt jó kávézást :)

fullmoon 2007.12.22. 07:59:23

...szasztok,és ébresztő!KV finom,aztán átvedlek,befejezem a maradék munkámat,és pihi...
du.viszem a nagyobbik fiam szülinapi partyra...:))

spájdernecc 2007.12.22. 08:02:43

Jó szöveg :))
Jó napot:)

fullmoon 2007.12.22. 08:13:48

...mi az hogy még nem keltetek fel? Na egy kettő ki az ágyból...:)

spájdernecc 2007.12.22. 08:24:28

jól van na:)
hadd pihikézzen aki megteheti!

fullmoon 2007.12.22. 08:36:19

...aki te most melyik csoportba sorolnád magad?:)
...a fönnt is vagyokmegnemisbe?:D:D:D

fullmoon 2007.12.22. 08:37:52

akarom írni..."akkor te most"...:D (látod még nálam is reggel van...):D

spájdernecc 2007.12.22. 08:46:12

Full, nekem a mai is munkanap :)

fullmoon 2007.12.22. 08:53:05

...ja értem!Akkor már nyomulsz a melóhelyen...stimmt...:)))

spájdernecc 2007.12.22. 08:54:01

na ja, de csak visszafogottan...

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.22. 08:56:09

Jó reggelt! Korán van még, de annyira már nem.

Spájdernecc: szimpatikus az őszinteséged (ami az első pár kommentben nyilvánult meg) :-)

Szerintem egyáltalán nem kínos, ha fiúk ilyesmit olvasnak (vannak a "lányos" dolgok közt is kimondottan jók).

aranyhaj.blogspot.com

fullmoon 2007.12.22. 08:56:18

...óóó, ne fogd vissza magad!:))

spájdernecc 2007.12.22. 09:24:31

sajna nem is tudom:(
ezek engemet zaklatnak!

tistedur 2007.12.22. 09:57:59

spájdi,maga szegény :)

spájdernecc 2007.12.22. 10:05:30

á, dehogy ...
addig sem unatkozom :)

cyan 2007.12.22. 10:18:15

reggelit
aludtam vagy 5 órát, most mehetek boltba a húsért. meg ajándékot is kéne vennem. éjjel nem sikerült mindenkinek megvenni :((

2007.12.22. 10:32:27

van új poszt, fogyasszátok! Nekem is mennem kell, de jó szórakoztást! :)
süti beállítások módosítása