Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Muskotályos Küvé: Báránytiramisu lencsével, Kárpáti módon

2008.01.04. 07:00 vendég blogger

Történt egyszer, hogy Tira Mihály szarvas környéki juhász a báránypaprikásból és a slambuc széléből nagyot penderített komája tányérjába, aki az első falat után így kiáltott fel: „Tiramisu, eszkárvóna itthagyni.” A közelben álló olasz vadász megleste őket, és azt gondolván, a juhászok „tiramisu”-t meg „maszkarpóné”-t esznek, magával vitte Taljánföldre ezek titkát, melyek az évszázadok alatt persze más fejlődési utat jártak be, mint nálunk. Aki olaszosan szeretné elkészíteni, bárány helyett használhat macskát.

Ebéd után áztassunk be másfél bögre lencsét bőséges langyos vízbe, majd pihenjünk néhány órácskát.

Estefelé gyújtsuk be a kemencét, fűtsük fel langyosra (70-80 fok). Amíg melegszik, az edény (nekem öntöttvas) alját béleljük ki vékony füstöltszalonna-szeletekkel, tegyünk bele egy fej apróra vágott hagymát, a kockára vágott báránylapockát, -szívet és -tüdőt, szórjuk meg frissen (na jó, néhány napja, a halászléhez), közepes mennyiségű maggal őrölt pirospaprikával, majd öntsük rá a beáztatott lencsét a vizével együtt. Annyi vízzel pótoljuk ki, hogy teljesen, 1-2 cm lauffal ellepje, és sózzuk meg (szalonna!!!). (Normál sütőben 4-5 óra is elég neki, ekkor csak annyi víz kell, ami pont ellepi.) Valami szárított zöldfűszert elbírna, de a szalonna és a lencse önmagában is jó ízt ad neki.

Nem tudom, milyen az „igazi” Tiramisu, én mindig is a „99 nyalánkság” című könyvet alapul véve (Lajos-Hemző), szarvasi maszkarpónéval, lehetőleg cseh babapiskótával (ami pici kerek, viszont nem ropog a keményítőtől, összetétele: cukor, liszt, tojás - ennyi) készítettem, és mindig nagyon jó lett. Ami még fontos: a jó, kocsonyás fehérjéjű, friss tojás, ami a minőséggel némileg arányosan szokott szaros lenni, ezért az alapos mosást követően kb. 10 percig hipós vizes áztatást kap.
Az újévi tiramisu a következők szerint készült: egy túrmenti gátőr szabadon futkosó tyúkjaitól származó négy tojás sárgáját nagy fémtálban kézi habverővel, gyors, erőteljes mozdulatokkal összekeverjük 100-120 g félbarna nádcukorral, amíg az egész habos lesz. Kétkanalanként hozzákeverünk nagy doboz (500 g) maszkarpónét, majd az egész masszát gépi habverővel jól felhabosítjuk. A kézi habverővel, széles mozdulatokkal (hogy ne essen össze a krém) belemorzsoljuk-reszeljük a karácsonyról megmaradt, a piacon fél kilónak mért kb. felét kitevő gesztenyemasszát (legyen 250 g), 10 csepp narancsolajat, a gyerekek gesztenyeundora esetén azt a gépi habverővel oszlathatjuk el benne teljesen. Beletesszük egy narancs lehártyázott gerezdjeit kis kockákra vágva, valamint 50-100 ml, piros szőlőlét (jelen esetben Othelló szőlő mustjából, cukorral hidegen kikevert, nem hőkezelt szörpöt).
A tojások fehérjét néhány csepp citrommal kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan belekeverjük a krémbe.
Egy kb. huszonvalahány centi átmérőjű edény alját és egy sorban az oldalát rakjuk ki piskótával, amelyeket behelyezés előtt egy pillanatra mártsunk bele valamilyen lébe: ha csak felnőttek eszik, ez leginkább valamilyen felhígított erősebb ital, pl. Grand Marnier vagy Beni barackpálinkája lehet – ez utóbbi esetben viszont jobb lehet a krémbe a pirosszőlőlé helyett „fehérszőlőlét”, valamilyen jobb, nem bódagos ízű, barackos-citrusos illatú (pl. Disznókő) tokaji aszút tenni. Gyerekek esetén a pirosszőlőlé lehet a mártóanyag is. Lényeg az, hogy nem kell a piskótát eláztatni, csak épphogy belemártani.
Rakjuk bele a krém felét, még egy sor piskóta, krém másik fele, tetejére jó sok kakaópor. Ennyi, már csak ki kell várni azt a pár órát, amíg összeérik.
Az alaprecept egyébként annyiban különbözik, hogy a krémben csak tojássárga, cukor, maszkarpóne, valamint fahéj van, az áztatóanyag pedig feketekávé+brandy. De én soha nem tudok mit kezdeni a tojásfehérjével, és szerintem jobb, lazább állagú és „ízű” lesz a tojáshabtól, feltéve, ha tényleg jó a tojás és kemény habot tudunk készíteni belőle. Mindenesetre a maszkarpóne nagyon könnyen kezelhető, a tejszínnél testesebb, markánsabb ízű, ugyanakkor mégis könnyebben emészthetőnek tűnő alapanyag, szerintem érdemes kísérletezni vele. Egyszer kipróbálok a szarvasi helyett valami olaszt is…


Éjfél közeleg, a bárányos-lencsés lábast berakjuk a kemencébe, a tiramisut a hűtőbe, másnap reggeltől mindkettő fogyasztható. Éjfél után megnézzük a kutyát, nem ment-e világgá a sok tűzijátéktól, aztán lefekszünk aludni. Viszlát 2007, vár a bárány meg a tiramisu.

105 komment

Címkék: gasztro bárány recept tiramisu m.küvé

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2008.01.04. 07:46:59

Frankó!
Majd kipróbálom valami más húsneművel...
bárányt szerezni a mai világban...

tistedur 2008.01.04. 08:15:46

jó reggelt,jó kávézást..
jó recept :)

sarasvati 2008.01.04. 08:16:27

spájdi
tudok szerezni neked bárányt, ingyér:)))

ez a kaja....totál gyomorrontás, de megérné...azt hiszem és ha Beni barackja benne van, akkor pompás lehet:))

reggeltet!

cyan 2008.01.04. 08:21:41

reggelit!
kávét, jó sokat!
Tira Misu :DDD ez nagyon jó!

muskotály küvé 2008.01.04. 08:58:37

Sziasztok, jó reggelt.

Svati, mindkettőhöz lecsúszna egy pohárka barack, az tény...
Egyébként ha még nem próbáltátok, a tiramisu tényleg nagyon gyorsan elkészül, kb. fél óra.

cyan 2008.01.04. 09:07:20

az evése gyorsabb, mínusz idő alatt el lehet tűntetni a fél órás munkádat :PP

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.04. 09:09:54

még mindig jobb, mint a vasárnapi ebéd eltüntetése, amivel szenvedsz egész délelőtt és 10 perc alatt eltüntetik.
aztán mehetsz mosogatni (vagy beleteszed cyan a mosogatógépbe)

a gyerek a mennyből az angyalt énekli.
fázis lemaradás.

cyan 2008.01.04. 09:12:48

hivatalosan február 3-ig tart a karácsonyi idő a római katolikus egyházban. úgyhogy énekelhet :PP

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.04. 09:17:03

hát biztos. ilyen mélységig nem foglalkozom a karácsonnyal.
örülök, hogy vége.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 09:59:50

Jó reggelt. Elveszt(h)ettem a fésűmet. Mert Jé egy angyal.
Én nagy tiramisu-fan vagyok, éppen a kávés áztatás miatt, de ezen sem sértődnék meg. A lencsés balhén sem, azon szegény bárányka sértődött meg.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.01.04. 10:34:27

nem hangzik rosszul ez a cucc, így reggeli nélkül :)
szép napot mindenkinek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 10:37:55

Szia, Tüzes! Én sem reggeliztem, de most már biztosan fogok:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.04. 10:54:00

húúú, most aztán furdaslhat a lelkiösmeret, hogy nem vbagyok egy nagy cukrász. a kenyérnek neki állok, mert szerintem normális embernek két alapvetően fittness tápláléka van, a kenyér és a jégkrém.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.04. 10:55:35

utóitat:mert ezektől annyira fitt leszek, az ajtómn meg csak a hülye akar örökké kiférni:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 10:59:22

Marisell, :DDD Te vagy az első olyan ismerősöm, aki képes délelőtt is, késő este is jégkrémet, fagyit enni, több ízben normál étkezés helyett! A kukkerom mást mutat, de hivatalosan 200 kilósnak kéne lenned.

maybach 2008.01.04. 11:21:01

Jó napot kívánok!
Azt hiszem be is ugrok kajálni a menzára. Hátha meglelem ezt is az étlapon. Hátha.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 11:31:08

Jaj, majdnem elfelejtettem mondani (ez már a vég): a Kifőzde-tagokkal álmodtam:)))

Maybachhal, Tomával, a lányokkal... Lementünk Pécsre megnézni Toma kiállítását, vásár is volt, de álmomban nem festő volt, hanem keramikus, és csodálatos szobrokat, edényeket, kaspókat, vázákat csinált. A kemencéjét is láttam, amiben kiégeti őket.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.01.04. 11:48:33

Nadine, küldtem egy könyvajánlót a korrekt1... címre, azt hiszem, az a tiéd. Bármikor felmehet, ha megfelel.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 11:55:03

Köszi, válaszoltam is, valószínűleg holnap lesz a napja.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 11:56:41

jó reggelt!

nadine :DDD

kűvé
ez nagyon nagyon király kis étel:))) most szerezhetek be bárányt! mert ezt nekem is ki kell próbálni.
a tiramisuban én maradok az olasz kávés verziónál, mármint az elkészísénél, mert fogyasztani, bármilyent hajlandó vagyok:)))

maybach 2008.01.04. 12:10:14

Nadine!
Nem kis bátorság kell ilyen brigádot álmodni magadnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 12:35:20

Maybach, ugye? És még vásároltam is sokat Tomától. Aki gitározott és énekelt nekünk csendesen, míg nézelődtünk a vásárfia közt.

maybach 2008.01.04. 12:40:57

Idilli. Körbeálljuk Tomát, ahogy andalítóan gitározik, odakint meg hózik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 13:04:28

Nem akármilyen szobrai voltak ám, hanem csodaszépen megfestett mázúak.

tistedur 2008.01.04. 13:07:31

Nadine!
szerintem jobb velünk álmodni,mint miliméterpapírral...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 13:10:06

Tist, miért pont azzal? Ennyi erővel vécépumpát is mondhattál volna...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 13:26:50

Megyek és vad szigetelési kísérletezésbe fogok megnövekedett gázszámla ellen. Ha harc, hát legyen harc!!!

cyan 2008.01.04. 14:37:22

süt a nap, viszont metsző szél fúj. mai napi program lefújva (korizás), helyette a keresztfiamhoz mentem :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 14:55:48

nálam is süt a nap, viszon nem fúj a szél. nagyon kellemes:)))
picasaweb.google.com/artlobo/STANap

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 15:23:37

Igen hatékony voltam az első ablaknál (eddig ez van kész, illetve inkább én vagyok kész). Most megszűnt a huzat, viszont nem lehet becsukni az ablakot. Jó, ha férfi van a háznál. Kár, hogy mind a három macska.

tistedur 2008.01.04. 15:31:04

Nadine!
mert én miliméterpapírral szoktam álmodni a rémálmamat..:( amikor már hetek,hónapok óta csak rajzokat készít az ember..és még álmában is ezt látja...az a vég..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 15:37:08

Ja, értem...:) Akkor mégsem jó hasonlat a vécépumpa.

spájdernecc 2008.01.04. 15:37:26

Tisti. viszont pontosan tudod reprodukálni :)

tistedur 2008.01.04. 16:19:45

spájdi!
és maga szerint ez engem vígasztal?!

spájdernecc 2008.01.04. 16:38:31

ki tudja, kérem, ki tudja...
van aki szereti, ha korbácsolják...

sarasvati 2008.01.04. 16:50:56

na. tócsnit sütök és csináltam hozzá ipari mennyiségű tzatzikit....isteni:)))

spájdernecc 2008.01.04. 16:54:16

hátammi?
hindu-görög salátacucc?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 16:54:55

Juj, de szeretem mindkettőt!:)
Most már két ablakot nem tudok bezárni. Király.

sarasvati 2008.01.04. 17:01:17

hát nem tudom, arrafelé hogy híjják.
tudod, reszelt krumpli, liszt meg izék és megsütöd.

tistedur 2008.01.04. 17:43:34

krumpliprósza avagy cicege kedves spájdi..:)
én nem szeretem,ha korbácsolnak..és az a típus vagyok,aki inkább használja a korbácsot :P

spájdernecc 2008.01.04. 17:58:03

a berétet ismerem, a cicakival vannak gondjaim...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 17:59:29

Spájdi, simán cicakakit olvastam...:DDDD

Tzatziki görög étel, nagyon fokhagymás, joghurtos, borsos uborkasaláta, én még feta sajtot is szoktam beletenni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 18:21:14

tzaziki:
egy nagyobb kigyóuborka lereszelve lesózva és kinyomkodva
egy nagy marék mentalevél apróravágva
3-4 gerezd fokhagyma préselve vagy reszelve
só, bors.
2 dl görög joghurt, vagy ennek híján, fele-fele joghur és tejföl

én így szoktam, de ahány ház...:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 18:54:01

Toma, egy nagyobb lavór kígyóuborkát akartál mondani... Annál kevesebbet nem érdemes csinálni:)
Készítsd a hólapátot, mert hangyainvázió tört ki nálam, ezek mindig nagyobb csapadék előtt jönnek.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 18:54:59

sikerült mindenkit elijesztenem a tzaziki-receptemmel??!!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 18:57:58

úgylátszik mégsem volt ijesztő a recept:))

nadine
nálam szép csillagos az ég, remélem nem lesz több csapadék. elég volt már a természeti csapásokból!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 19:01:57

Higgy a hangyáknak, Toma! Ezek sosem csapnak be. Szerintem értesítsd Julit, hogy csomagoljon, és hozzon póthólapátot.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 19:13:55

ne mááá!! pedig olyan bíztató volt a mai nap. szépen sütött a nap, először láttam, hogy egy kicsit olvad a hó...

a hiradóban mutatták a világgá szaladt, és elütött kutyákat:((((((( KURVA PETÁRDÁK!!!

sarasvati 2008.01.04. 19:15:00

ja cyan, hö:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 19:20:22

Erről értekeztem (falra hányt borsóként) Spájdi fészkében...

Cyan, mit is értettél ezalatt?

tistedur 2008.01.04. 19:20:27

micsoda problémák:hangyák,hó..ez a vég kezdete :)

Pálcika 2008.01.04. 19:24:37

Szép estét!
nem vagyok tiramisu fan,paraszt gyomrom van, a bárány viszont jöhetne(én ma snassz kelkápifözeléket fasirttal csináltam)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 19:26:07

Nem is snassz... Én szeretem. Bizony.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 19:26:54

Toma, itt vagy? Vagy fejhallgatóban gitározol?

Pálcika 2008.01.04. 19:29:28

lencsésbárányhoz képest snassz(vágyom a bárányra)

sarasvati 2008.01.04. 19:31:53

én is.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 19:33:41

itt vagyok! a gitározással várok míg elalszól:)))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.04. 19:34:51

Hah, Toma, amint fülhallgatóban gitározik, zene szemeimnek:)))

Nadine, ha nem eszel mást csak jégkrémet, gyümölcsöt, és jégkrémet, csak úgy olvadnak le rólad a lilók,hehe.
Tegnap megnéztem a Fépsd Alatt-ot és rájöttem, hogy szexuálisan nmagyon túlfűtött lettem.még szerencse, hogy a szomszédban egy 60 éves nő lakik, valamint 2 férfi is van z emeleten, de 160,5cm, és akkor nagy lelkű voltam.vagy ez már a gyógyulás jele?Gimmegimmegimme a man stb.még jó, hogy szűz jegyben születtem, és hamar elmúlik))))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.04. 19:36:26

kik, na ló, dekák:)Kés Alatt:a többit nem javítom ki, lassan megtanuljátok a titkosan szar írásomat:D

sarasvati 2008.01.04. 19:38:55

mariss....nem tesz jót neked ez a sok jégkrém:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 19:39:24

Marisell, szexuálisan túlfűtött lettél a "Fépsd Alatt"-tól??? :DDD Inkább összegabalyodtak az ujjaid, nem? Meghalnék, ha jégkrémen és gyümölcsön kéne élnem...

Toma, kaptam Tüzestől egy posztot, de a képfelrakással nem boldogulok, mert beleépítette a szövegbe. Átküldtem Jének, de nagyon hallgat, lehet, hogy olyan fáradt (péntek van), hogy a gépet sem kapcsolja be. Átküldöm neked is, csak a képet tuszkold be légy szíves a megfelelő helyre, a többi már készen van. De nehogy bemásold kompletten az eredeti szöveget, mert meghalok, ha duplán kell korrektúrázni!:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.04. 19:42:24

Nadine, ne Jének kügyé' má' mindenfélét, hanem nekem egy vak, és nagyon szép pasit.mindig ezek a posztok, az élvezet meg semmi?????

tistedur 2008.01.04. 19:47:31

marisell!
:DDDD
ne légy ennyire önző-nekünk is kérj pasit Nadinétől :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 19:55:23

Marisell, lófej nem jó? Az már nem lát, tehát vak. Szépnek meg szép. Na?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 20:01:55

nadine
megpróbáltam, de nem engedi beilleszteni, még a Worldből sem a képet. kérd meg tüzest, hogy küldje el csatolt fájlként, vagy élesítsd kép nélkül.
még valamit megpróbálok..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 20:05:21

Ugye? Ezt mondtam neki én is, de erősködött, hogy így egyszerűbb. Újabb e-mailt küldtem neki, hogy nem tudom megcsinálni, küldje külön a képet, na, arra meg már nem válaszolt (biztos hazament)...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 20:17:12

kigugliztam a képet és betettem a posztba:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 20:19:04

Ügyes vagy, akkor élesítem holnapra, vasárnap pedig Te vagy a hunyó.

Pálcika 2008.01.04. 20:21:30

Toma,nekem úgy tűnik előtted nincs lehetetlen:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 20:22:26

Ilyenek ezek a gitárosok. Főleg, ha keramikusok is. Meg hóhányók:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 20:23:00

pálcika
az nincs, de azért a csodákra pár napot várni kell:))

Benikuty 2008.01.04. 20:23:30

a kocsonya lassan horkol...
meg a lazac rabló, hóból kiásós eb is a párnámon...
posztomhoz nem vergődöm a képekkel, túlkínálat van, úgy látszik...

Pálcika 2008.01.04. 20:28:08

Ó Toma,(nőből vagyok,tehát a dicséret és a kedveskedés hátterében piszkos érdek áll)te milyen ügyes vagy!:))

tistedur 2008.01.04. 20:31:49

Beni!
mindig jó a tartalék poszt..szóval vergődj :)

Pálcika 2008.01.04. 20:32:08

Beni irigylem Cicákat(idén még nem ettem kocsonyát)

maybach 2008.01.04. 20:42:54

Ez egy jó hosszú nap lett.
És bárány se volt a menzán. Tiramisuról nem is beszélve.
Itt is hideg van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 20:44:30

Itt is. A hangyák télikabátban masíroznak a konyhapulton.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 20:45:14

a mai vendégjárás miatt elpakoltam az ágyneműmet, mire a drazsé aki paplanlakó, sértődötten elfoglalta a mázli fotelját. mázli csak néz, egyenlőre:)))

2008.01.04. 20:52:22

Sziasztok!

Jelentem, mindenféléket megkaptam, de úgy látom, lekéstem a dolgot. De a húgom holnap utazik vissza Spanyolhonba, és most legalább fél évig nem fogom látni. Így elmentem, és még megszeretgettem egy kicsit :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 20:55:16

Jól tetted, Jé, nagylány voltam, és megoldottam a dolgot. Illetve egy részét megoldattam Tomával:)

tistedur 2008.01.04. 20:56:16

maybach!
neked se volt akkor jó ma..:(

2008.01.04. 20:58:58

tök jót röhögtem, csak most esett le a Tira Mihály poén. pedig tegnap legalább huszonötször elolvastam, mikor fölpakoltam :)

N.Zoli 2008.01.04. 21:08:20

Jól néz ki ez a báránypiramis.
Jó estét!

N.Zoli 2008.01.04. 21:13:42

Tyra Banks, Tyra Mihály lánya.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.04. 21:13:59


akkor az eszkárvóna/maszkarpóne poén is megvan??:)))

2008.01.04. 21:17:14

ja, most már igen. jobb későn, mint soha :))

tistedur 2008.01.04. 21:43:27

ZOli!
de ki volt a mama?! :P

cyan 2008.01.04. 21:51:33

eddig vasaltam. sosem szoktam. a lányom rossz hatással van rám (neki kell vasalni odakint Londonban, hazajött és mindent kivasalt, amit talált. sőt, vetett egy új vasalót a régi 16 éves helyett)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 21:51:51

Végre feltuszkoltam az utolsó komoly könyvtárat a blogba. Most megérdemlek egy kis kocsonyát.

tistedur 2008.01.04. 21:58:41

cyan!
:DD én útálok vasalni..az exem anyukáját is meggyőztem arról,hogy a boxeralsókat nem érdemes vasalni :)

Nadine!
jó kocsonyázást :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 21:59:40

Cyan, ezek szerint rákapott? Előnyös tulajdonság:)

cyan 2008.01.04. 22:06:48

6 hét alatt megszokta. megfertőzött. remélem kigyógyulok belőle :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.04. 22:22:50

Ha nem, vállalhatsz bérvasalást. Biztosan sokan utálják annyira, hogy szívesen fizetnek érte...:)

cyan 2008.01.04. 22:28:25

ehh, ha pénzt kapnék érte, az jó lenne. csak ne lenne hátam, ami fáj a vasalástól (nem a fejem)

fullmoon 2008.01.05. 04:00:33

Jó hajnalt mindenkinek....,migrénem van nemtudok aludni,be kellett gyogyizni magam...:((

Pálcika 2008.01.05. 06:49:58

Szép reggelt mindenkinek!
megkávézom és indulok dolgozni:((

Benikuty 2008.01.05. 09:11:44

Pálci, gyere inkább kocsonyázni, kapsz hozzá béltágító stampi barackot:)
süti beállítások módosítása