Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.04.21. 05:00

Janikovszky Éva: Égigérő fű (részlet)
 

− Szép jó estét kívánok! – harsogta már a kapuban.

− Csakhogy itt vagy, drága Poldikám! – szaladt eléje Poldi néni. – Már el sem tudtam képzelni, hogy hol lehetsz!
Ami nem volt egészen igaz, mert Poldi néni egész nap mást sem tett, mint azt próbálta elképzelni, hogy hol lehet Poldi bácsi. És délutánra már egészen jól ment neki.
− Mindenütt jó, de legjobb itthon – hadarta Poldi bácsi, mert roppant izgatott volt. Dezső bácsi és Misu helyet csináltak neki a lócán, és csak úgy lesték a szavát.
Poldi néninek még ahhoz sem volt türelme, hogy leüljön.
− Nos? – sürgette. – Mi volt a főparkigazgatónál?
Poldi bácsi nagyot fújt, és most sajnálta csak igazán, hogy nem dohányzik. Az ilyen jelentős pillanatokban ugyanis nagyon jó valamire rágyújtani.
− Lemondtam a kerti törpét – jelentette be végül anélkül, hogy rágyújtott volna. A hatás azonban így sem maradt el.
− Lemondtad? – kapta a szája elé mindkét kezét Poldi néni. De hát mért mondtad le? Az neked jár negyvenkét év után!
Dezső bácsi is ezen a véleményen volt, és Misu is, csak kicsit halkabban, mint Poldi néni.
De Poldi bácsi csak mosolygott a sopánkodáson.
− Ugyan hova tettük volna? – mondta. – Hiszen a kerti törpe csak a szép zöld gyepen érvényesül, és hol van nálunk akár egy tenyérnyi zöld gyep is?
− Ó, hát ezért! – sóhajtott Poldi néni, és most nagyon szomorúan nézett össze Dezső bácsival és Misuval.
− Hát ennyire sajnáljátok? – csodálkozott Poldi bácsi. – No de azért kértem valamit a főpakigazgatótól. Tulajdonképpen csak elcseréltem a kerti törpét.
− Mire? – kérdezték mindhárman egyszerre.
Poldi bácsi végignézett rajtuk, és azért sem válaszolt mindjárt. Csuda ravaszul tudott nézni.
− Ha tudni akarjátok, Kamilla kisasszonyért cseréltem el a kerti törpét.
Erre aztán senki sem tudott szólni, még annyit sem, hogy: ó! És nem is lett volna kihez szólni, mert Poldi bácsi szép kényelmesen besétált a lakásba, hogy végre levesse a díszegyenruháját.
Poldi néni, Dezső bácsi és Misu némán gubbasztott a lócán.
− Legalább Síróbabáért cserélte volna el! – szipogta Misu.
− És hogy fogják a talpára írni, hogy negyvenkét éves hűséges szolgálata jutalmául? – siránkozott Poldi néni.
Dezső bácsi pedig már semmit sem tudott mondani, mert ebben a percben lépett be a kapun Kamilla kisasszony és Síróbaba.
− Jó estét kívánok! – köszönt rájuk csengő hangon Kamilla kisasszony, mintha csak sejtette volna, hogy Poldi bácsi elcserélte a kerti törpével.
A köszönésre Poldi bácsi is megjelent a repkények között, papucsban és díszegyennadrágban.
A régi ház lakói közül tulajdonképpen Poldi bácsi és Kamilla kisasszony találkoztak egymással a legritkábban. Mert mire Poldi bácsi délutánonként hazaért a munkából, Kamilla kisasszony már rég bezárkózott a lakásába.
Ezért aztán Poldi bácsi fesztelenül megszólította Kamilla kisasszonyt, valahányszor összetalálkoztak. Volt úgy, hogy egy évben többször is.
− Sok a baj, sok a gond? – érdeklődött most széles mosollyal.
− Bizony sok – válaszolta Kamilla kisasszony, és csodálkozva nézett Poldi bácsira. – Mást sem lát az ember, csak bajt meg gondot.
− Az attól függ, hogy merre néz az ember – mondta Poldi bácsi jelentőségteljesen, és ezzel láthatóan mélyen elgondolkoztatta Kamilla kisasszonyt.
Annyira, hogy alig találta meg a táskájában a kulcsait, s így legalább Misunak is maradt ideje Síróbabával egy pillantást váltania. És ebből az egyetlen pillantásból is lehetett tudni, hogy a Bertamama-féle titok megtette a magáét.
Alighogy becsukódott a földszint 3. ajtaja, Misu egy nagyot ugrott, és most már minden érdeklődését az elcserélt kerti törpének szentelte.
Mert Poldi bácsi végre hajlandónak mutatkozott elmesélni a titkot, hogy mit is kért kerti törpe helyett a főparkigazgatótól. De csak titokban mesélhette el, nehogy idő előtt kipattanjon. Ez ugyanis nem olyan titok volt, amit fel kell fedni, ez majd magától pattan ki, de csak holnap.
Ezért gondosan bezárták az ajtót, akármilyen nehéz is volt a repkények miatt, nehogy valami kiszivárogjon az udvarra a titokból.
− Az úgy volt – mesélte Poldi bácsi –, hogy a főparkigazgató megkérdezte tőlem, hogy mit kérek negyvenkét éves hűséges szolgálatom jutalmául. Akkor én azt mondtam, hogy ha komolyan tetszik ezt gondolni, akkor azt kérem, hogy egy bizonyos illetőt helyezzenek át a PAGOBAJ-tól a GRADICSEL-be, ha lehetséges, merthogy a sok rossztól már egészen megsavanyodott szegény illető. Erre a főparkigazgató azt mondta, hogy mi sem könnyebb ennél.
− Ezt mondta volna? – kiáltott fel Poldi néni, aki eddig a sárguló leveleket csipkedte le az ablak előtt álló fikuszról, de most elragadtatásában letépett egy zöldet is. – Milyen szépen mondta!
− A főparkigazgató szerint – folytatta Poldi bácsi – mindenkit át kell helyezni egy idő után a PAGOBAJ-tól a GRADICSEL-be, már akkor, amikor savanyodni kezd. Mindjárt át is telefonált a PAGOBAJ hivatalvezetőjének, aki beismerte, hogy Kamilla kisasszonyt bizony ottfelejtették. Tizenöt évvel ezelőtt, amikor ő szabadságon volt. De megígérte, hogy holnap reggel az első dolga lesz személyesen áthelyezni a GRADICSEL-be, jó munkája jutalmául. Meg persze az én negyvenkét éves hűséges szolgálatom jutalmául is – tette hozzá olyan szerényen, hogy alig lehetett hallani.
Poldi néni nagy felindultságában a földre söpörte valamennyi letépett fikuszlevelet.
− Hiába, nincs a világon még egy olyan jó ember, mint az én drága Poldikám!
Dezső bácsi mosolyogva bólogatott, és látszott rajta, hogy egyáltalán nem irigyli Poldi bácsi dicsőségét. Ilyen az igazi jó barát.
Misu pedig kivételesen alig várta, hogy ágyba kerüljön. Valahogy úgy gondolta, hogy ha gyorsan elalszik, akkor hamarabb lesz reggel.
De azt azért még megkérdezte az ágyban Dezső bácsitól, hogy mi az a GRADICSEL.
− Rövidítés – mondta Dezső bácsi.
− Akkor az sem lehet valami vidám hely – mondta Misu, mert a PAGOBAJ óta megvolt a véleménye a rövidítésekről.
− Már hogyne volna vidám! – méltatlankodott Dezső bácsi. – Vidámabb hely nem is lehetne! Vadrózsával van befuttatva, és egész nap szól benne a zene. Még szobaszökőkút is van az íróasztalok között, és tarka lepkék ülnek a telefonokon. Persze nem igaziak, mert azok elrepülnének.
− Hát minek rövidítik, ha egyszer ilyen vidám? – csodálkozott Misu.
− Azért – mondta Dezső bácsi –, mert azt hosszú volna kimondani, hogy Központi Gratuláció-, Dicséret- és Elismerésbejelentő Hivatal. Most pedig alvás!
És ezzel nagyon szigorúan behunyta a szemét.

112 komment

Címkék: könyv janikovszky éva égigérő fű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2009.04.21. 08:15:27

Jó reggelt kívánok!
Ennek a GRADICSEL-nek lehetne valamivel több munkája mostanában.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 08:34:07

Jó reggelt.

"...És hogy fogják a talpára írni, hogy negyvenkét éves hűséges szolgálata jutalmául?" - ez zseniális!:)))

Drága vagy, Jé, hogy Tomával ilyen rendesen tartjátok a frontot. Szeretnék én is többet törődni a Kifőzdével, csak az a baj, hogy amiről én írnék, ahhoz általában harminc fotót kell feltölteni, és estére már annyira fáradt vagyok, hogy az elsőnél elaludnék, nemhogy még meg is írjam... De igyekezni fogok valami mással.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 09:03:50

@maybach: Az a baj, hogy ez a GRADICSEL most is üzemel ezerrel, csak alaptalanul.

2009.04.21. 09:04:52

jó reggelt!

Nadine, megvan a megoldás! töltsd fel reggel a képeket :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 09:17:35

@Jé: Nem viccelek, többórás meló. Gondolj bele, mire a több ezer kép közül kiválasztom a megfelelőt, kicsinyítem, plusz feltöltöm, nekem minden posztom (most a kertesekre gondolok) legalább 4-5 óra...:( De majd kitalálok mást.

2009.04.21. 09:49:26

jézus, 4-5 óra? az tényleg nagyon sok, azalatt egy csomó mindent lehet csinálni.

2009.04.21. 09:59:13

úgy értem, mindenféle más dolgot.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 09:59:14

@Jé: Ezért nem posztolok mostanában, vagy ha igen, inkább csak verseket stb.

maybach 2009.04.21. 10:56:45

Nadine!
Teljesen alaptalanul üzemel.
Sőt.
Hogy mást ne említsek rendszeresen előfordul, hogy hiába írom rá előre a toto-ra a kívánatos eredményeket.
Az árfolyamokról már nem is beszélek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 11:22:01

@maybach: akkor viszont gonoszul megkérdezem: Buksiról mikor?:)

maybach 2009.04.21. 11:31:15

Szerettem volna, ha azt már ő maga. De azt hiszem kicsit túlzottak voltak az elvárásaim.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 11:35:48

@maybach: :DDD Egyszerre nem tudja fényképezni és dokumentálni is magát...:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.21. 12:03:14

Tisztelettel Minden Kifőzdésnek :-)

@maybach: Köszönöm - és ládd, az én "minimális elvárásom" csak annyi lenne, hogy a rendes böngészőmből is vissza tudjak igazolni mindenkit, aki ismerősnek jelöl. Viszont a zinda pikkel a Safarimra…
Otthonról is Tűzrókázom, de itt csak akkor kapcsolom be, ha muszály.

@Nadine: Hogy van a leveleződ meg a géped? (Azért este még olvastam, csak nem volt idő írni - meg értelme sem egykor… mármint éjjel egykor.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.21. 12:13:27

A GRADICSEL - azon kívül, hogy szerintem inkább a "mozaikszó" kategóriába sorolható, mert a feloldás alapján rövidítésként inkább a K.G.D.E.H. jöhetne szóba - valószínűleg ugyanazokat gratulálja, dícséri, ismeri el, akiket már a legutóbbi 50 évben is elismertek, meg-gratuláltak és feldícsértek…
Pedig egy kis frissítés talán nem ártana. Szerintem ha keresnének, ráakadhatnának pár "új" főre, akiket eddig még senki sem…
De, mint tudjuk, Krisztus koporsóját sem - tehét itt nem önzetlen elismerésekről van szó :-(((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 12:17:38

@Mormogi Papa: Éppen most indítottam újra, mert megint leállt (Outlook). Majd N. úr megreparálja a héten.

Te most lényegében Dezső bácsin át Janikovszkyt javítod?

Susztertangó 2009.04.21. 12:44:21

@Mormogi Papa: Uff!!Lőttem egy muszáLY-t!!!st

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 13:16:47

Egymás kommentjeit nemigen illik korrektúrázni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.21. 14:10:56

jó reggelt!

örülök, hogy jé odábbtolta a kajás posztomat, mert már én is kezdtem besokalni:))

nadine, mondjuk kezdj el dolgozni a helyesírási posztokon:))) ahhoz nem kellenek fotók...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 14:20:42

@Bombadil Toma: Naponta gondolkodom rajta, hol is kéne kezdeni... Nem vagyok magyartanár, és sok itt a homályos terület. De igazad van, ebből lehet rövid, velős posztokat írni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.21. 15:01:31

@Susztertangó: Lőttél valamit, csak a "ziróniját" nem vetted :-))

@Nadine: Dehogy javítom, ne rossz az! Csak "A humorban…" szóval pontosítok. Esetleg lehet, hogy ez is valójában "gradicsel… tuk" lenne ?
(Bocsánat, de nem tudok ettől szabadulni: a hét végén megint megláttam a mellékbejáratot a Rajk László utca végére érvén balra nézve, egy saroknyira a Mező Imre utcától…) (A táblák ott vannak Világoson.)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.21. 15:24:37

@Nadine: csak az egybeírás, különírás témaköreben benne van vagy öt-hat poszt lehetőség:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 15:24:44

@Mormogi Papa: Biztosan fáradok, de a felét sem értem annak, amit írsz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 15:44:12

@Bombadil Toma: Azt tudom jól:))) Csak jó lenne valamiféle tematikára építeni a dolgot, mit mi után vesézünk ki. Nem az lenne a cél, hogy megvillogtassam a helyesírási tudásomat, hanem az, hogy a legtöbbeket érintő bizonytalanságokon sikerüljön hosszú távon változtatni.
Nem a szabályt szeretném bemásolni a könyvből. Hanem érthetővé, alkalmazhatóvá tenni úgy, hogy a lehető legkevesebb szakkifejezést használom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 15:49:05

Most elszállt egy kommentem, vagy elszállt egy kommentem?

maybach 2009.04.21. 15:59:18

Aszabálytnemislenneértelmemertúgyisvagyegybeírunkmindentvagynem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 16:00:36

@maybach: :DD Ugyehogyugye?

Megyek egy kört Lillával lazításképpen, remélem, nem a balesetin kötök ki. Lazításképpen.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.21. 16:02:35

Szép jó napot!

Tegnap este tízkor még hűtöttem a mai ebédet. Meg is lett az eredménye. Elaludtam angol órán!!!!! Miközben végig aktív voltam :)

@Nadine: Ne felejts el házi feladatot is feladni! :)
Megpróbálok a héten afrikázni, bár a szombati temetés nem ad kellő löketet egy derűs meséléshez :(

2009.04.21. 16:11:58

sztem ami nem megy, azt ne erőltessük. aki most nem tud posztot írni, ezért, azért vagy amazért, ne erőlködjön, hogy mégis. mert akkor nem lesz olyan jó, annak meg nincs értelme. nekem még tartanak a könyvek, kajás poszt még biztos van.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.21. 16:20:22

@Jé: Köszi, tényleg úgy érzem, többet már nem bírok, legalábbis a héten. Kicsit összejöttek a dolgok. Ha nem mondtam volna még, Fruzsiék úgy döntöttek, hogy összeköltöznének. Ez azt jelenti, hogy felújítják Exanyós házát. A többit a fantáziátokra bízom.

2009.04.21. 16:22:13

oh, micsoda fejlemények! ez még szegényes fantáziával is elég sok munkát jelent...

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.21. 17:08:51

Na, hazajöttem, megszúrkáltak, túléltem..:)

Susztertangó 2009.04.21. 19:24:32

Nem tudom érdekel-e bárkit is jelenlévők közül: 21 10 kor az M 1 en Kepes filmje lesz.Képes beszéd: a Korsó mondja, aki addig járt a kútra...st

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 19:49:39

Hogy én mennyire utálom, hogy alig értek valamit a hivatalos levelekből! A hócipőm tele van azzal, hogy már azért is telefonálni kell - és nyilván fél óráig nyomkodni a hülye automata utasításai alapján a gombokat -, hogy megtudjam, mi a lópikulát akarnak...:(( Le az érthetetlen levelekkel!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.21. 20:07:14

@Susztertangó: ez az eduárdo rózsa-flores féle műsor lesz? bár mindegy, mert ha kepes, akkor nézős:)

Pálcika 2009.04.21. 20:13:12

Szép estét,GRADICSEL hivatalt!!!
helyzet jelentés:van egy lila és egy fehér orgona bokrom(lassan már egy dzsungelnyi)nó,kérem szépen a fehér orgonát egy barátnémtól kaptam jó pár(öt-hat)évvel ezelőtt csenevész-nem virágzó állapotban.cimborám szerint nála soha nem virágzott pedig jó sora volt és Ő nem is biztos benne,hogy ez fehér,hátha most látná biztos lehetne benne mert annyi de annyi virág van rajta,hogy roskadoznak az ágak:))))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 20:16:55

@Pálcika: Igazán örülök ennek hírnek Pálci. Már csak a barátnőd nevében is:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.21. 20:44:35

@Pálcika: Nálunk ezt a sóműsort több növény is előadta úgy, hogy csak át kellett helyezni a lakás egy más sarkába - ahol néha elvben rosszabb körülmények közé került: kevesebb napfány, rosszabb levegő (ha lehet ilyesmiről beszélni egyáltalán a betonrengetegben…)
és hopplá-hopp! Kivirult!
A gondozás meg ugyanannyi, ezt elhihetitek :-)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.21. 20:50:56

Igen, Toma, az lesz..

Hát, mit meséljek, fiam?:)

Megittam, rosszul voltam, bevittek, megszúrtak a lónak való tűvel, hazajöttünk, fáj a karom..

Én még nem láttam ekkora tűt, mint amit itt használnak..
Nem normális, hogy egy rohadt vérvétel, amit máshol meg sem érzek, itt nagyon komoly fájdalmat okoz, pedig ügyes a nővér.

Akkora, hogy szétreped a vénám.
Nem nyavajgok, nem a szúrás, meg ilyesmik, egyszerűen kicseszettül fáj..

Aztán voltam még körzeti orvosnál, meg vásárolni.

Tornázni nem mentem, mert nagyon fáj a fejem..

szóval le vagyok amortizálva..:(
Utálom, hogy ilyen nyamvadt vagyok..:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 21:03:16

@nyuszómuszó: Nem vagy nyamvadt, ezt kikérem magamnak. Egy kis hős kismama vagy, és már csak pár hétig kell kibírnod. Mi meg jól szorítunk Neked. Erősen.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.21. 21:07:58

Kedves tőled, de tényleg az vagyok:)

És túl fáradt, hogy ne siránkozzak..:P

Ma a cukorterhelés után megettem egy magnumot, az volt a nap fénypontja! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 21:17:40

@nyuszómuszó: Éppen erről beszélek. Hogy nem elég egy terhesség alap fizikai megterhelése, még egy csomó mindent meg is kell vonni magadtól, állandóan korlátozva vagy, ez kicsit sem könnyű. Úgyhogy nem csoda, ha kivagy tőle. Kitartás!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.21. 21:28:34

@nyuszómuszó: Ügyes vagy!
Most az a lényeg, hogy ne aggódj! Próbálj valahogy kiengedni, mégha nehéz, akkor is.

@Nadine: Te is ügyi vagy :)

@Pálcika: @Mormogi Papa: Arany kezetek és szívetek van!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 21:36:56

@fiam: Látom, gondoskodsz róla, hogy ne hervadjak le:) Ma sikerült megállapítanom, hogy nem látok nappal szemben, de ha felveszem a véletlenül lila üveges napszemüvegem, akkor tökmindegy, merről süt a nap, egyáltalán nem látok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.21. 21:43:37

Maybach, kaptam egy értesítést, hogy üzentél nekem, de nem találom az üzenetet. Te az én "beírásomat" megkaptad? Mert én azt sem látom. Mindezek az indán nem (?) történtek. Nem ismerem ki magam...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 21:44:00

@fiam: Elég ijesztő érzés volt. Ráadásul én még eltekerem a kormányt nem direkt, ha a szemüvegem tologatom fel-le, szóval, nem volt egy fáklyásmenet a hazaút, de azért csak sikerült. Viszont már rádióztam közben! Hú, de vagány vagyok, mi?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.21. 21:50:26

@Nadine: Nagyon!
Most viszont ágyba navigálom magam. Neoex már itt toporog. A legújabb fejlemények a tyúkudvarban a következők: az összes pipi elvesztette a szüzességét. Némelynél a prostituálódás jeleit véli felfedezni Neo. A Mimarcink peckesebben jár fel-alá, mint eddig.
Szerintem felháborító, hogy ilyen elítélendő géneket hordoznak a tyúkjaink...

Szép estét!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.21. 21:51:53

Jaaaaj, NAdine, anyukámnak, mikor kicsi voltam, volt egy lila üveges ilyen bogárszemüvege, amit most megint divat hordani!:)
Csak vezetéshez hordta.
Most tök jó kedvem lett, hogy eszembe jutott..:)))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.21. 21:53:34

@fiam: Mondhatjuk, hogy egy valóságos kupleráj van kialakulóban nálatok:)

@nyuszómuszó: Ez nem bogár, ez csík, de van nagyon vidám, pöttyös keretesem is, sötétkék alapon fehér pöttyökkel. Csak nem szeretnék azért karambolozni, mert felveszem, és nekem jönnek a röhögéstől a többiek:)))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.21. 22:25:20

Hú fiam, ez izgi lehet:P

Lesz sok kiscsibe:D

Ki fogja lemészárolni a levesbe valót, csak hogy a realitás talajára rángassalak?

Susztertangó 2009.04.21. 22:41:04

Eduárdó mellé tessenek megnézni-beírni a gugliba: Magyarosi Árpád- honlapját is.Ennyit megérdemel.st

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.21. 23:25:53

@fiam: Az arany kéz meg az arany szív nem mindig járnak együtt... tessék megkérdezni a tyúkokat ebéd után :-)
@Nadine: Szemüvegből van külön vezetéshez való is - nekem navigálásnál egy "dégradée" jöttbe, vagyis fokozatmentesen sötétedett fölfelé, így csak a napfényt szűrte, de lefelé (az útra) jól láttam vele. Viszont szerencsére nem volt időm azzal foglalkozni, ki min nevet a szembejövők között... Ezt ajánlanám :-)
@Pálcika: The Saint- Rulez!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 09:04:38

Jó reggelt.

Toma, újra megállapítom, hogy frusztrálnak a határidők. És ha nagyon-nagyon kéne dolgoznom, akkor elkalandoznak a gondolataim, és folyton cseng a telefon, és minden szomszéd megáll a kapumnál traccsolni... nem megy. Bakker.

@Mormogi Papa: Momentán abból tudok választani, ami készleten van itthon.

Zuzuka 2009.04.22. 10:12:41

jó reggelt!
fordítva kezdem a napot, előbb írok, aztán olvasok.
örömmel konstatálom, hogy nem vagyok már üresfejű:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 10:27:25

@Zuzuka: Szia, Zuzu!:) Már azt hittem, mindenki kilőtte magát az űrbe. Örömmel látom, hogy ketten is a Földet választottuk.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.22. 10:30:57

Én is itt heverészek, csak mivel nem írt senki, ezért aztán én sem..

Ma ilyen destruktív napom van..:)

Nemsokára elslattyogok a világ végére, mert licitáltam magamnak egy bálna-fürdőruhát, és érte kell mennem.

Úgyhogy a hosszú hétvégén, ha sikerül megmászom a hegyet a telekig majd süttethetem a hasam (mondjuk azt pont nem) a jó levegőn..
Csak megint meg ne fájduljon a fejem odafönt a szmoghiánytól..:P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 10:36:40

@nyuszómuszó: :DDD bálna-fürdőruha, ez vicces!
Na, mentem kutyakajáért, postára, stb.

Még jó, hogy ma kiderült, hogy a vicces biztosító úgy értékelte, hogy én nem fizetem a kötelezőt. Így telefonon megkötöttük a folytatást, és tisztáztuk, hogy semmilyen fizetési felszólítást nem kaptam, úgy bontották április elsejével a meglévőt. Beszarás.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 12:13:59

Megjöttem, van új kilincs Lillán, műkszik az ajtó. Egészen furcsa, hogy nem kell azon agyalnom kiszálláskor, hogy először lehúzom az ablakot, kiengedem magam, még jár a motor, aztán felhúzom az ablakot, leállítom a motort, kiszállok és bezárom, hanem csak kiszállok, bezárom, slussz!:)

Halvány Görény 2009.04.22. 12:29:05

volt egy teljesen jó módszered az autóból való kiszállásra, te meg tetetsz rá egy kilincset. technokrata!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 12:31:27

@Halvány Görény: :DDD meg egy kiváló alkalom arra, hogy látványosan fennhangon beszélve vezényeljek le minden egyes kiszállást, mint egy idióta...

Halvány Görény 2009.04.22. 12:35:40

ezt a problémát kis felragasztható cetlikkel át lehetett volna hidalni. nem vagyok meggyőzve :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 12:43:45

@Halvány Görény: Mert az kevésbé lenne komikus, ha negyvenéves fejjel cetlikről manőverezek végig egy kiszállást, mi? Mint egy szenilis öregasszony... Szép, mondhatom!:)

Halvány Görény 2009.04.22. 12:49:17

negyvenéves még nem vénasszony, az még hihető, hogy a tükrökben ellenőrzöd a sminket, nem pedig cetlikről memorizálod a kiszállás tevékenységének megfelelő elemeit :)

Zuzuka 2009.04.22. 12:52:30

a cetlizés hasznos dolog, minden táskámon van cetlizseb, abba gyüjtöm a fontos tennivalókat, vennivalókat és hétvégén selejtezek. na akkor derül ki mindíg, hogy mit felejtettem el a héten:)

@Nadine: micsoda könnyebbség... most megtapasztalhatod, hogy milyen könnyű kiszállni egy kocsiból:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 13:24:03

@Halvány Görény: Rendben, akkor most visszamegyek a szervizbe, és kiszereltetem a jó kilincset. Gond egy szál sem lesz, mert a töröttet már kidobták, és egy spárgával még én is elbírok.

maybach 2009.04.22. 13:28:08

A cetlikben még az is nagyon jó, hogy el lehet őket hagyni.

Halvány Görény 2009.04.22. 13:31:43

Nadine, eszedbe ne jusson. megzavarod az autó lelkivilágát.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 13:33:42

@Halvány Görény: Nem mondtam komolyan. Én is el tudom törni az új kilincset:)

@maybach: Én cetlis vagyok, de vagy itthon felejtem, vagy a kasszánál jut eszembe, félórás sorbanállás után, hogy megnézzem. Hm. Mi lesz húsz év múlva?

maybach 2009.04.22. 14:40:42

Akkor már szemüveg is kell hozzá. Két dolgot meg megjegyezni, az lesz zárva.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 14:50:14

@maybach: Szép kis kilátások. Mondjuk, tökmindegy, mert úgyis el fogok tévedni a házban, és ha nem tudok kimenni, akkor a vásárlás sem lesz probléma.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 16:51:26

Toma, most már mondd, hogy jó reggelt, és meséld el, mit csinált már megint Mázli.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.22. 16:57:48

Megvan a fürdőrucim!:)
Elég érdekes, nem tudom, hogy fogok beleférni, ha majd még jobban megnövök, de valahogy megoldom..:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.22. 17:14:08

Szép napot!

@nyuszómuszó: A fürdőruha nem tágul? Mert az enyém nem szűkül, az biztos. Úgy tíz éve volt rajtam utoljára. Szemre jónak kell lennie.

@Nadine: Nem kedvelem azokat, akiknek problémamentes az életük. Igazán hagyhattad volna azt a kilincset :D
Légyszi nézd meg a postaládádat, hamarosan írok.

@maybach: Néztem az adatlapodon, hogy viszonylag közel laksz hozzánk. Így már érthető, hogy miért vagyok olyan szófukar, mint Te.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 17:45:04

@nyuszómuszó: Akkor az csak bébibálna-fürdőruha:)

@fiam: Már válaszoltam is. Azért problémamentesnek nem nevezném. Megmondhatná valaki, miből fogom kifizetni a műszaki vizsgát+zöldkártyát kb. másfél hónap múlva.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.22. 17:45:40

@fiam:
De tágul, de ilyen trikósat vettem, egy bugyi, és egy ilyen izé felső.

És ugye mivel gömbölyödik a hasam, felkap rajta, és esetleg a mellem alá felcsúszik..

Oldalt vannak rajta ilyen szegések, hogy ez ne történejen meg, de úgy érzem, épphogy a helyén marad most is..

Közben meg én nem vagyok óriási, csak a hasam, szóval ennél nagyobbat nem vehetek, mert a bugyija, meg a mell-része így is határeset, hogy nem nagy..

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.22. 17:49:11

www.vatera.hu/kismama_furdoruha_tankini_38_1_146071058.html


Ilyet vettem.

Azelőtt 34-36os ruhákat hordtam, felsőből most 6-ost, 8-ast, nadrágból fixen kell a nyolcas, de van, ami 40-es mert csak abba fér a hsaikám..

A fürdőruci is 8-as.

De hiába feszül a hasamon, akkora mellem sosem lesz, hogy egy negyvenes felső rajtam maradjon, itt meg ugye a felső a hasrész és nem az alsó..:)

De amúgy most nagyon kis csini..:)

Anniyra nem, mint a műterhes nénin a képen, de majdnem..:P

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.22. 17:54:48

@nyuszómuszó: Ez tényleg nagyon aranyos. Hasonló volt nekem. Kétezer évvel ezelőtt bikiniben (anyag, stílus és a szín is stimmel!), ezer éve fürdőruciban. Most úgy nézek ki, mint három kismama. Hátulról. Elölről négy.

Zuzuka 2009.04.22. 19:22:54

@nyuszómuszó: nagyon aranyos tankini! hát elég vékonyka lehetsz ilyen magassággal és ekkora mérettel. marhára irigykedek emiatt, de fóleg a baba miatt:)

@Nadine: megjött a dobozka, körberajongtuk és már tele tettem belevalókkal. igazi mediterán csoda! köszi!

Zuzuka 2009.04.22. 19:23:35

@Zuzuka: mediterrán - bocsika:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 19:28:52

@Zuzuka: De aranyos vagy, köszönöm szépen! Mindig nagyon örülök, ha tényleg tetszik a kezem munkája:)))

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.04.22. 19:31:52

@fiam:
Na azt azért megnézném.... Olyan Murillós, barokkos lehet, szárnyacskák nélkül.

maybach 2009.04.22. 19:33:40

Jó estét kívánok!
Több Milan drukker van a stadiban, mint amennyien a magyaroknak szurkolnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 19:33:47

Szia, Inszeminator, látom, már megy a sárgítás:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.22. 19:52:23

Eleve kevesen vannak, maybach, és aki kiment, annak is csak nagyon kis része szurkoló, a többi visítozós kamaszlányka..

Ami viszont tanulságosan mutatja a magyar média elkurvulását, hogy az interjúk, meg bevezetők alatt többször mutattak közelit arról, ahogy a méltán elismert Bódi Szilvi a körmét piszkálja, illetve smst ír, mint bárki, vagy bármi mást..

Végül a párom sem ment ki, nem volt kivel, engem meg csak olyan drága (=biztonságos?) helyre merne vinni, amennyit nem érek. :D Próbálom bóknak venni..:P

maybach 2009.04.22. 20:01:55

Bódi Szilvinek van ilusztrija. A Szujó mondta.
Nagyjából minősítettük is a közvetítést, ami amúgy sem labdarúgás persze, hanem színdarab. Milan részről.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.22. 20:11:39

Persze, hát várt bárki mást?:)

Azért megy itt a háttérben..

de hát úgyis az lesz, mint mindig, hogy a magyarok marha lelkesek, de kb 40 perc után nem bírják szuflával, és aztán még van egy órájuk laposra verni minket.

És nem hiszem, hogy erre ne játszanának, hát ez olyan egyértelműen kijön mindig..
Minek ölnék magukat. Szépen kifulladnak a magyarok, és bepöckölnek majd pár gólt..

Bár, ahogy most nézem őket, milyen kis dühösek, lehet, hogy nem állnak meg párnál; vért akarnak.. :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.22. 20:14:23

Jó estét, de röviden. Mindjárt megyek haza. Egész nap a meló, csak rátoknéztem.
Úgy tűnik, megvagytok :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.22. 20:19:13

Mivel a Curling meg a Biatlonszezonnak már vége, marad a Snooker a Trickshot-tal, a szoba-Pétanque (valami bowl-nak mongyák) meg a Darts és slussz. Na jó: a versenytánc, bár abból elég érdekeseket adnak mostanság a juroszporton. Persze a jégtánc sem üzemel :-(((

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.22. 20:21:51

Szujó meg.. ehh

Úgy riporter, mint ahogy az indexesek újságírók..

Mormogipapa, mi is a snookert nézzük leginkább:)
Bár csúfosan kikapott a nagy kedvencem most a bajnokságon..:(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.22. 20:24:35

@nyuszómuszó: Engem a sport igazából addig érdekelt, ameddig míveltem. De idő hiányában elmaradt. Nézni meg csak azt, ami magától is szép :-)))
(A különféle szinkronosok is érdekesek, de alapvetően nekem a csapatizékkel van bajom.)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.22. 20:27:33

Ami nem 1éni. De erről már írtam egyszer - és nem hozzám igazodik a világ. Még szerencse: nagyon unalmas lenne :-)

Viszlát, elballagok. Vagy jobb?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.22. 21:25:21

@inszeminator: A szárnyacskák nem bírták el a murillo-i testemet. De ne finomkodjunk, nevezzük csak willendorfi vénusznak - így kisbetűkkel -, amit látunk avagy elképzelünk.

Azt mondták, a Milan kifejezetten várja és örül a magyarországi látogatásnak. Állítólag azért, mert hallották, hogy ötven éve még volt foci.
Mondjuk én is nagyon vágyom Barcelonába meg Kölnbe is mondjuk dómot nézni, mert hallottam, hogy szép volt ötven éve és még most is szép, meg még most is dóm.
Nagyon nem szeretem, hogy nem szeretem a magyar focit. Nagyon szeretném szeretni pedig.
Régen járt erre kmfociláz. Szólhatna.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 21:29:22

@fiam: Utóbbihoz elég lenne egy kellemes kis csülökrecept. Kismagyarfociláz csülökfan.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.22. 21:33:48

@Nadine: Akkor elég egy pillantás a fotómra. Már, ha a sonkák egyenlők a csülkökkel.
Ma nagyon negatív vagyok magammal kapcsolatban.
Már reggel úgy dagadt és görcsölt a lábam, azt hittem, sosem jutok el a suliig. Aztán meg haza. Egész délután feküdtem (kisebb-nagyobb megszakításokkal). Most meg jó nagy lelkifurdalásom van, mert alig csináltam ma valamit :(

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.22. 21:35:14

Fiam, ez a szeretünk Magyarország, meg a régi idők focija szöveg a hivatalos niylatkozat nyilván..

Tesznek ránk magasról..:D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.22. 21:42:40

Végre egy kis vidámság. Neoex most meséli, hogy elzárta a Buksi kutyát és kiengedte a tyúkokat a nagy, füves udvarra. Azt mondja, "Láttad volna azt az örömujjongást és kapirgálást! Úgy viselkedtek, mintha mindig falun éltek volna!".
Ezen mindig kell nevetnem, mert elképzelem őket a városban, bandákba verődve, ahogy koslatnak a betonon és sehol egy giliszta, sehol egy kakas :D
És inkább Neo örömujjongott, szerintem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 21:57:24

@fiam: ... a városban, bandákba verődve - bőrdzsekiben.

Az előzőre: ne bántsd már magad folyton. Átviszed a szavakat a valóságba.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.22. 22:10:31

@Nadine: Pontosan. Bagóval a csőrükben :)
Jól van na, igazából nagyon szép vagyok. Ha kifordítunk, mert a belsőm az igazán megnyerő. Jó nagy gyomorral :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.22. 22:10:49

Kikapcsolok, jó éjt, szép álmokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.22. 22:12:02

Megyek tovább pihenni.
Vigyázzatok magatokra! További szép estét!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.22. 23:19:20

@fiam: A korai TuFa (SciFi) kiadványok között volt agy kötet: Riadó a naprendszerben címmel.
Igen tisztességes válogatás volt kiváló külföldi szerzők tollából. (És nem tollaival ékes :-)
Szerepelt benne a "Mosógéptragédia" című novella, az jutott eszembe a bandába verődött tikok kapcsán. A mosógépeket ugyanis, hogy jól el lehessen adni őket, ellátták egy halom mellékfunkcióval meg karral, miegymással, úgyhogy végül amolyan számítógép-háziszolgák lettek. És:
"A spontán cselekvésre képes mosógépek titokban sötét üzelmekre szövetkeztek. Egész bandáik kerültek kapcsolatba az alvilággal, a gengszterek társadalmával, és szörnyű gondokat okoztak tulajdonosaiknak. A piac megtelt ellenállhatatlan formájú facsarógépekkel, zseniális padlókefélőkkel és a Shotomatic mosógép különleges, páncélos modelljével; ez a mosógép, amelyet állítólag az indiánosdit játszó gyerekeknek gyártottak, kis átalakítás után folyamatosan tüzelt, és bármilyen célpontot elpusztított. Amikor Struzelli bandája a nyílt utcán összecsapott a Manhattant rettegésben tartó Phums Byron gengjével - akkor robbant fel az Empire State Building - a két fél összesen több mint százhúsz, a fedeléig felfegyverzett konyhai gépet vesztett... ...Szükségessé vált a törvény módosítása. Az új Mac Flacon-Glumbkin-törvény korlátolt jogi személyiséget engedélyezett az értelmes készüléknek, főleg a büntetőjog területén. Öt, tíz, huszonöt és kétszázötven évi kényszermosást, illetve padlókefélést irányozott elő, az olajozás megvonásával súlyosbítva, továbbá testi fenyítést, a rövidzárlatot is beleértve."

Írta: Stanislaw Lem, megjelent valamikor az ötvenes években...

Hogy ide tart-é a világ, én azt nem tudom...
süti beállítások módosítása