Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.07.02. 05:00

Harmadik fejezet,
amelyben Micimackó és Malacka vadászni mennek,
és kis híja, hogy menyétet nem fognak

 
Malacka nagy kunyhóban lakott egy nyírfa közelében, ez a nyírfa az erdő közepében állott, és Malacka a kunyhó közepében lakott. A háza közelében, rúd tetején, egy darab törött lécen ez volt olvasható: „TILOS AZ Á.” Amikor Róbert Gida megkérdezte Malackát, hogy ez mit jelent, Malacka szemrebbenés nélkül kijelentette, hogy ez az ő nagyapjának a neve, és évek óta egyben az ő családi nevük.
Róbert Gida vállat vont, és olyasfélét próbált megjegyezni, hogy egy embert nem hívhatnak Tilos az Á-nak, de Malacka kijelentette, hogy igenis hívhatnak, mert például az ő nagyapját így hívták, ez volt a neve: Tilosaz Á. Az ő nagyapjának igenis két neve volt arra az esetre, ha az egyiket elvesztené. Tilosaz, ez volt az egyik neve, amit egy nagybátyjától örökölt, és Á, vagyis Átjárás, ez volt a másik neve, amit egy átjárótól örökölt. De lehet Ákos vagy Ábrahám is.
– Megjegyzem, nekem is két nevem van – vetette oda Gida könnyedén. – Róbert Gedeon.
– Na ugye, látod, ez is azt bizonyítja – bólintott Malacka.
Egy szép téli napon, amikor Malacka éppen a havat söpörte el a házuk elől, ahogy véletlenül lenéz az ágak közül, ott látja Micimackót. Micimackó körbe-körbejárt, és nyilvánvalóan valami másra gondolt. Mikor Malacka rászólt, csak intett neki, és folytatta a körözést.
– Halló – mondta Malacka –, mit csinálsz?
– Vadászom – mondta Micimackó.
– Mire vadászol?
– Lábnyomokra – mondta Micimackó rejtélyesen.
– Miféle lábnyomokra – mondta Malacka, és lemászott hozzá.
– Én is ezt kérdezem magamtól.
– No és mit gondolsz, mit fogsz felelni a kérdésedre?
– Kitérő választ fogok adni egyelőre – mondta Micimackó. No most ide nézz! – Egyenesen lemutatott a földre, lába elé. Mit látsz itt?
– Lábnyomokat – mondta Malacka –, sőt azt hiszem, karmok nyomát. – Füttyentett. – Tyű, Mackó! Lehetségesnek tartod, hogy ez egy... egy... egy menyét?
– Lehetséges – mondta Mackó. – Néha menyét, néha nem menyét. Az ember sohase tudhassa ezeknél a lábnyomoknál.
E szavak után folytatta a nyomozást, és Malacka egy-két percnyi tűnődés után utánalódult.
Micimackó hirtelen megállt; a nyomok fölé hajolt és megrezzent.
– No mi az? – kérdezte Malacka.
– Csodálatos dolog – mondta Mackó. – De most már két élőlény nyomait látom. A másik – akárki legyen az illető – csatlakozott az elsőhöz – akárki legyen az illető –, és most mind a ketten együtt folytatják útjukat. Malacka, tedd a kezed a szívedre, és mondd meg őszintén, kitartasz-e mellettem abban az esetben is, ha kiderül, hogy Ellenséges Fenevadakról van szó.
Malacka nagyon kedvesen lebegtette a fülét, és azt mondta, hogy péntekig nincs különösebb elfoglaltsága, és hogy szívesen áll Mackó rendelkezésére, ha kiderül, hogy az illető csakugyan menyét.
– Úgy érted, ha kiderül, hogy két menyét. Lehet, hogy a menyét magával hozta a menyét is – jelentette ki ünnepélyesen Micimackó, de Malacka ragaszkodott hozzá, hogy semmi hiba, őneki péntekig nincs fontos dolga.
Így hát együtt mentek tovább.
Cserjebozót volt a közelben, és a két menyét lábnyoma mintha a bozót körül húzódott volna, így hát Mackó és Malacka körben követték a nyomokat. Közben Malacka Átjárás nevű nagyatyjáról mesélt Mackónak, hogy szegényke élete utolsó éveiben mennyit szenvedett az asztmától és egyéb érdekes dolgokról, amin Mackó nagyon csodálkozott, különösen mikor megtudta, hogy minden, kinek két nagyapja van. Utólag gondolt rá, hogy az egyiket elkéri Malackától, de mindenesetre előbb megkérdezi Róbert Gidát. Közben a nyomok nem szűntek meg...
Nem szűntek meg...
Mackó hirtelen megállt, és izgatottan mutatott a földre.
– Ide nézz!
– Hová? – kiáltott Malacka, és nagyot ugrott ijedtében. De rögtön észrevette, hogy gyávaság volt így megijedni, tehát még egyet-kettőt ugrott, jelezve, hogy ő ezt csak tornagyakorlat gyanánt teszi.
– A nyomok – mondta Mackó titokzatosan –, a nyomok... Egy harmadik élőlény csatlakozott hozzájuk.
– Mackó! – kiáltott Malacka. – Lehetséges, hogy egy harmadik menyét?
– Nem – mondta Mackó. – Ezek másféle nyomok. Vagy két menyét és egy harmadik, de az is lehet, hogy egy menyét és két ürge, vagy két ürge és egy menyét, de az is lehet, hogy három menyét és semmi ürge... Folytassuk a cserkészést.
Így hát folytatták, valamivel nyugtalanabbul, mert most már valószínű volt, hogy Ellenséges Fenevadakról van szó. És Malacka titokban nagyon szerette volna, ha Tilos az Átjárás nevű nagyatyja most itt lenne, Mackó pedig arra gondolt, milyen szép is volna, ha Róbert Gida most váratlanul és véletlenül előbukkanna, de igazán csak azért vágyott erre, mert nagyon szerette Róbert Gidát.
Aztán Micimackó hirtelen megtorpant, és megnyalta az orra hegyét, mert nagyon melegnek érezte, melegebbnek, mint valaha életében. Most már négy lábnyom húzódott előttük a földön.
– Ide nézz, Malacka, még egy menyét!
S úgy látszott, csakugyan igaza van. A nyomok megvoltak, keresztezték egymást, de határozottan négy pár lábnyom volt.
– Úgy gondolom... – mondta Malacka, aki szintén megnyalta az orra hegyét, de ez nem könnyített a lelkén –, úgy gondolom... vagyis... Ejnye csak, most jut eszembe! Most jut eszembe, tegnap elfelejtettem valamit, amit holnap már nem végezhetek el! Sajnos, úgy látszik, kénytelen leszek hazamenni és elintézni.
– Majd elintézed délután, és én segítek – mondta Micimackó.
– Nem olyan munkáról van szó, amit délután el lehet intézni – vágott közbe Malacka gyorsan. – Tudod, délután a hivatalok is zárva vannak... Ez egy különleges reggeli munka, amit kizáróan reggel lehet csinálni, úgy körülbelül nyolc és izé között... Hány óra lehet most?
– Tizenkettő – mondta Mackó, és a napra nézett.
– No igen... Ahogy mondtam... Tizenkettő... és izé... Tizenkettő és fél tizenhárom között... Vagyis... Tehát, édes öregem, megbocsátasz, ugye?... Mi az? Hová bámulsz?
Mackó az égre bámult, és amikor újra hallotta a füttyentést, arra kapta a fejét, és egy nagy tölgyfa ágai között megpillantotta barátját.
– Róbert Gida ! – kiáltott fel örömmel.
– No hisz akkor rendben van – könnyebbült meg Malacka –, akkor biztonságban vagy. Rohanok. – És már futott is haza, nagyon megnyugodva, hogy túl van a veszélyen.
Róbert Gida lemászott a fáról.
– Csacsi öreg medvém – mondta –, hát mit csináltál? Előbb kétszer egymás után megkerülted a cserjét, aztán Malacka utánad szaladt, aztán megint kétszer megkerültétek, s éppen a negyedik körbe fogtatok bele...
– Várj csak – mondta Micimackó, és mancsai közé fogta a fejét.
Leült, gondolkodott, nagyon erősen gondolkodott. Aztán beillesztette talpát az egyik lábnyomba, kétszer megdörgölte az orrát, és felállt.
– Úgy van – mondta Micimackó. – Most már világos – tette még hozzá. – Nyilvánvaló, hogy félre voltam vezetve. Meg fogom vizsgáltatni az agyvelőmet. Úgy látszik, ráment az influenza.
– Te a legédesebb és legjobb Mackó vagy a világon – mondta Róbert Gida vigasztalóan.
– Ugye? – mondta Mackó reménykedve. És aztán hirtelen felragyogott. – Agyvelő ide, agyvelő oda – mondta –, már kész van az ebéd.
Ebben megegyezve hazamentek.
 

 

120 komment

Címkék: könyv micimackó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 07:52:56

Agyvelő ide vagy oda, itt nagy fene köd van, és most nem a hátsódra utaltam, Malacka! :)

Jó reggelt minden Átjáró-lakónak!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.02. 08:46:59

Jó reggelt. Ez kisimította a kétségbeesett ráncokat a homlokomon, amiket a Kenny hangjára való ébredés varázsolt oda. Itt is borús az ég, de ennek most örülök, mert nemsokára indulnom kell Pestre, és csak késő délután érek vissza. Nem kérnék ma kánikulát.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.02. 08:59:30

Jó reggelt, amennyiben ilyesmiről egyáltalán szó lehet :-) Az ég itt is felhős, jelentem - úgyhogy Nadine-nak legalább ebben szerencséje lehet.
És miért is ne? Mindenkinek lehet szerencséje - bár másoknak kétségkívül gyakrabban, mint nekünk :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 09:00:09

@Nadine: Jó utat! Megyek én is a dolgomra :)

Zuzuka 2009.07.02. 11:03:57

jó reggelt!
mindenki elment a dolgára?
@Mormogi Papa: mindenképpen szerencsés akinek még van dolga:)
Micimackót csak ebédszünetben tudok olvasni, remélem Nyuszi is benne van!

Zuzuka 2009.07.02. 11:57:09

nincs benne nyuszi:( csak menyét és ürge, de hogy mennyi, azon már gondolkoznom kell az agyvelőmmel:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.07.02. 13:46:00

jé:)))

...azon gondolkodtam, miközben olvastam, és jókat röhigcséltem, hogy vajon eredetiben is ennyire vicces, vagy karinthy fordításában lett ilyen jó:)) utána kéne néznem...

2009.07.02. 14:43:27

sziasztok!

Toma, ha kiderítetted, akkor szólj nekem is légy szíves.

Zuzuka 2009.07.02. 15:16:16

tényleg vicces:))) és a filmben a szereplők hangja is találó. jajj, nagyon aranyos!

egy baráti összejövetelen az egyik barátnőm azt mondta: mutassak Malackát? és pont kiköpött Malacka hangján szólalt meg, még a száját is úgy csücsörítette. erre én: mutassak Nyuszit? és makogtam a szép nyuszifogaimmal. jött Géza barátunk öblös mély hangjával: mutassak Tigrist? felhúzta a pólóját és a karjára volt tetoválva egy gyönyörű tigris. nagyon jól jött ki:)))

spájdernecc 2009.07.02. 15:54:19

egy menyét, aki magával hozta a menyét...
ilyen semmiféle más nyelben nem létezik
Szervusztok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 17:13:23

@spájdernecc: Tettem be egy posztot, nem versenyezve Milnével, persze - csak a menyét miatt. (kb. 1997-ben írtam.)

@Bombadil Toma: Nem sűrgős élesíteni, élvezzük inkább az igazi irodalmat!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.02. 17:34:49

Sziasztok! (platty) Megjöttem a zajosból (lotty) Elfolytam a vonaton (lötty)...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 17:41:15

@Nadine: Hali. Teljes siker?

Itt a szokásos vihar. Kikapcsolok.

Zuzuka 2009.07.02. 17:44:20

egy fél vihar jólesne! itt 33' van bent is melegszik.
semmi köze a menyéthez, de találtam egy fantasztikus képet Obama elnök beiktatásáról. én ledöbbentem ettől az ócska technikától:))
gigapan.org/viewGigapanFullscreen.php?auth=033ef14483ee899496648c2b4b06233c

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.02. 17:51:16

@fiam: Nem tudom, mire gondolsz. A mai nap nem nagyon tudott sikert hozni. Beteglátogatóban voltam többek közt.

Most pedig lezuhanyzom, amíg a pizzám megsül.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 19:57:41

@Zuzuka: Ez a vihar, ilyen légnyomással Neked sem lenne öröm.
A kép szupi. Rengeteg képet néztem a beiktatásról, felemelő élmény lehetett.

@Nadine: Azt hittem nagykerben voltál. Bocsi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.02. 20:12:33

@fiam: Á, dehogy! Már az egész éves keretemet elköltöttem a soron kívüli árubeszerzések miatt. Szeptemberig biztosan nem megyek, pláne, ahogy állok anyagilag.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 20:33:16

@Nadine: Minden élcelődés nélkül: legalább segítesz spórolni...
Most már igazán kigyűrűzhetne a válság.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.02. 20:52:09

@fiam: Ez van. Nemcsak azért, mert egyetlen petákom sem maradt, hanem azért is, mert akkor lesz leghamarabb akciós napjuk, ami nekem nagyon számít. De most maximum inggombért tudnék vásárolni náluk, bakker.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 20:57:53

@Nadine: Azt meg inkább nekem küldöd, igaz :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.02. 20:58:19

@fiam: Ezt már nem is akartam hozzátenni:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 21:12:50

@Nadine: Ma két dolgon filóztam. Egy: hogyan jutott el Teller Ede a Trefort utcából a hidrogénbombáig? Kettő: hogy jutottam el én a hidrogénbombától helybefaluig ill. tegnap óta ugye helybevárosig?
Szerintem az én utam könnyebb volt. És kevésbé diadalittikus.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.02. 21:38:34

Na, megyek, filózok tovább. Jó éjt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.02. 22:03:22

@fiam: Annyira fáradt vagyok, hogy az előző mondatodnak a felét sem tudtam feldolgozni. Talán holnap. Jó éjt, szép álmokat, megérkező májusi fizetést!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 07:53:39

Jó reggelt. Az én nevem Rettentőálmos Karikásszemű, Akinemtudilyenállapotbankávétfőzni Pedignagyonkéne.

2009.07.03. 08:01:01

jó reggelt!
egyelőre ennyi. :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.07.03. 08:13:20

@Nadine:

Nade kérlek! Jól meggondoltad, kit illet meg e cím? :P

:)))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 08:55:34

Van Isten! Megérkezett a májusi fizetésem!:))) Már repülök is a bankba.

2009.07.03. 09:12:18

@Nadine: hát... nem kapkodták el...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 09:12:27

Hétfő óta a kéményeket bontják a házon. Nem kevés pénzünkbe kerül, de a kéményseprők köteleztek minket. Meg az önkormányzatnak is, mert idén nyertünk a pályázaton. Már tavaly is kellett volna, és a körzeti képviselő idén burkoltan elismerte: akkor azért nem nyertünk, mert neki nem tetszik a közös képviselőnk :-(((
Ez azért jutott az eszembe, mert eddig reggel 8-kor kezdtek, ma a hétvégére való tekintettel már hat előtt... A kéményekbe meg csak úgy zuhog lefelé a sitt meg a tégla, ha jól hallom. Slusszpoén: ezeket a kéményeket nem is használjuk, mivel cirkó van, de az máshová van bekötve. Éljen és virágozzék az értelmes házfelújítás! (Valami 1,6 milla forint...)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 09:18:42

Jó reggelt!

Micsoda csodás hírek!
Nyuszó címtulajdonos, Nadine fizetéstulajdonos, Jé kevésszótulajdonos, Mormogi csodálkozástulajdonos, kéményseprő cég pénztulajdonos, képviselő frankójellemtulajdonos, nekem meg van magas vérnyomásom. Angolul szebben hangzik :)
Most olvastam el, hogy a gyógyszerek, amiket szedek, milyen mellékhatásokat okozhatnak. Benne vagyok a "nagyon ritkán előfordulhat"-ban. Jellemző.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.07.03. 09:32:31

én azokat a gyógyszereket szeretem, amikhez még oda van írva, hogy hirtelen halál.. Csak a miheztartás végett.. :P

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 09:37:36

@nyuszómuszó: @fiam: Én egy hónapja pusztán kíváncsiságból végigolvastam a 200 mg-os C vitamin tájékoztatóját.
Kész horror :-)))

maybach 2009.07.03. 10:08:27

Jó reggelt kívánok!
A legjobb gyógyszeres tájékoztató az, szerintem, ahol a fejfájásra ajánlott bigyó lehetséges mellékhatása fejfájás.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.07.03. 11:32:47

nekem kedvencem az antibiotikum, aminek a mellékhatása achilles-ín szakadás...azmilyenmár!:))

...és megyek is, mert vár a keretező, aztán meg a megrendelő. este még leszek:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 12:08:46

@Jé: Mit gondolsz, miért nyafogok folyton, hogy nincs zseton...?

@maybach: Általában ilyenek az émelygés elleni szerek is. Mellékhatás: szédülés, hányinger.

Ma annyira jó formában vagyok, hogy elszáguldottam jogosítvány nélkül. Nem győztem a fal mellett hazasettenkedni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 12:35:37

Látom, szépen alakul a mai nap: Tomát bekeretezik, de este kerettagként visszatér :) Nadine settenkedik :))) Ez marha jó. Elképzelem Zorro-álarcban, hátán batyu, benne Lilla és SETTENKEDIK! lol vagy mi.
Maybachnak dupla fejfájása van: egy sima meg egy (f)ordított.
Én meg hirtelen meghalok. Bár ellene szedem a bogyókat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 12:38:40

@fiam: Ma nagyon drámai a fellépésed. Nem lehetne, hogy abbahagysz mindent, amit éppen csinálsz, miközben rosszul vagy, és egyszerűen lepihensz az árnyékban egy jó könyvvel?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 12:42:02

@Nadine: Nem lehet. Apu rosszabbul van, figyelnem kell rá.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 12:45:52

@fiam: Nem győztél meg. Akkor ülj be hozzá, és ott pihenj. Különben megmérgesedek. Ez ilyen időjárásnál hamar megy.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 12:48:10

Egyébként sejtettem, mert Stefi is hangosan zihál megint:(

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.07.03. 12:52:51

kész, hulla vagyok..

mindenki feküdjön le és pihenjen!

Kár, hogy Benedek nem ért magyarul..

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 12:58:06

@nyuszómuszó: @Nadine: Látod, Nadine, Nyuszó viszi a pálmát, Ő érdemli a legtöbb pihenést. Persze csak azután, hogy szépen, rendszeresen írogat Benedekről, ahogy eddig is tette :)))
Nyuszó, nagyon szeretek bekukucskálni Hozzátok!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.07.03. 13:01:01

@fiam: fejés, meg félkézzel szoptatás közben mi mást is tehetne a webkettes anyuka: netezik.

Meglapve vettem észre, hogy Gábor is betűzdelt utólag jópár posztot, betegre röhögtem megem rajtuk..:D

de nem szólt volna magától..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 13:10:42

@nyuszómuszó: Na, majd este jól elolvaslak egy húzásra megint:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 13:44:48

@nyuszómuszó: Olvastam. Innen nem volt annyira "nevetséges", inkább megható :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.07.03. 14:04:49

hát igen, többek között azon is röhögtem, hogy be nem vallaná, hogy odavan a kis pupákért..:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 14:37:53

@nyuszómuszó: Hát akkor nincs más hátra: meg kell tanulnotok Benedekül. Megjegyzem, ez rendszerint elégy gyorsan megy, és nem is tart olyan sokáig :-)
Az ember utólag mindig sajnálja, hogy az eredeti felhasználó meg elfelejti ezt a nyelvet…

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 15:05:01

@Mormogi Papa: Én még tudok értelmetlenül csacsogni :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 15:21:41

@fiam: De jó :-) De büfiztetést nem vállalok :-)))

2009.07.03. 15:23:23

drámai bejelentést teszek: aki a mai napot kitalálta, az halál fia!!! ma minden, de minden elromlott, ami elromolhatott. szóval Murphy papa is nyert nálam egy jópár fekete pontot. és még nincs vége a napnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 15:38:17

@Jé: Pedig én ma ünnepélyesen megrendeltem hétfőre egy szippantást! Így mulat egy magyar nyúl.

2009.07.03. 15:52:05

@Nadine: wow! te aztán tudsz élni :))))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 15:54:21

@Nadine: …már maga a "magyar nyúl" kifejezés is legalább ötpontos de az egész :-)))
@Jé: Tessék az esélynek egyenlőséget adni! Lehet, hogy a halál lánya…

(További fenyegetés Murphy szerint: ha vagyon, akkor nagyon! Ő megmondta előre.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 15:55:47

@Jé: Na hallod!:) Nem ám mindig a szórakozás (bevásárlás, korrektúra, háztartás). Néha örülni is kell az életnek vagy mi...:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 16:02:44

Megfogta a fantáziámat.

1. Jön egy kendermagpárti: Adjatok egy szippantást!

2. A csapat elér a falu szélére. A vezetőjük megszólal:
- Skacok, lejárt a munkaidő. Nyomhatjuk ezerrel…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 16:14:06

@Nadine: A hangsúlyod rosszalló. Igazad is van. Egy létező "urban legend"-re utaltam, mikoris a kikosarazott szippantós elsz@rja a lagzit… Hát, valóban nem egy nagy poén - de ki mondta hogy én százas vagyok ?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 16:20:08

@Mormogi Papa: Mit találtál rosszallónak? A pontot?:) Egyszerűen csak nem értettem...

Most viszont irtózatos adag zöldborsólevessel javítok a kedélyállapotomon.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 16:27:10

El Vonat kozta tás - eléggé spanyolos.
Ki vonat: Auszug.

"- Akkor, hogy huzat vagy vonat, az ugyanaz? Szóval a huzaton nagy volt a vonat!"

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 16:30:10

A kozta - Koszta meg inkább görögös. Lényeg, hogy mindenhol terem narancs.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 16:31:17

És akkor a párnáról még szó sem esett.
Nana = párna.
A zöldborsóleves határozottan jól hangzik. Valamit ennem kéne, csak az előbb kitörött. Meg Thor hajigált mindeféle villámot. Nem az én villámat. Még mindig nincs.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 16:31:58

Azt az undorító ujjszeletelős képet mikor viszik már arrébb ott jobbra fönt?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 16:34:55

@fiam: Múlt évben forgattunk egy brazil-magyar koprodukciót. Nem kopráról szólt. A főszereplőt úgy hívták:
Joseph Costa. Budapestre jön, nemsokára Kósta József-ként mutatkozik be :-)
Az már meg sem lep, hogy nekem is Tás járt a fejemben, amíg bepötyögtem. Lehet, hogy éhes vagyok? Biztos. :-(((
A narancs meg parancs :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 16:38:10

Inkább egy Thor ma, mint kifogyott a Muhtár, hozzám!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 16:39:15

@Mormogi Papa: Ha pekingi módra változtatjuk át az állagát a kacsának, az lehetne kínaitás :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.03. 16:46:20

@fiam: Bakker, ha nem mondod, észre sem veszem. Tényleg nem akármilyen gusztustalan.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 16:47:18

A hét vége csupa móka és kacagás lesz - már, ha túléljük a frontokat:
"Többször erősen megnövekedő felhőzetre, helyenként felhőszakadásra, jégesőre is lehet számítani, szombattól viszont sok napsütés várható."
No meg:
Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket vasárnap a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság a Városligetben...
@fiam: és azt 500-ért remélni: kínaivitás.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 16:52:23

@Nadine: Én sem vettem észre, míg Fiam nem említette… Viszont mikor a gusztustalant olvastam, megijedtem - nem volt világos, mire utalsz :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 17:04:43

@Nadine: @Mormogi Papa: Utoljára általános iskolában vicckelődtünk ilyesmivel...
A kínaivitás jó.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.03. 17:09:33

Most kikapcsolok kicsit. További szép napot!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 19:19:40

@fiam: A felhőzet növekedését kipipál6tyúk. A felhőszakadás folyamatban. A jégesőre már számítok - egy része le is hullott. Jelenleg a szombatot várom…
Kedves Fiam, ha nem vad az éj pöfe - akkor mije vad? Illetve: mije vad az éjnek, ha nem pöfe? Ej idd a kéjdés !

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.03. 21:47:39

Nohát, eső után - felleghajtó nélkül, de hazaértem.
Amint látom, nem maradtam le semmiről - ezexerint országos eső van. Remélem, senkit nem mos el.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 00:35:14

Nagy nehezen ideértem jó éjt kívánni.

Zuzuka 2009.07.04. 06:16:03

jóregg!
a madarak miért nem alszanak egy kicsit tovább?:)
tegnap a körforgalmak városában jártam, de nagyon siettünk sajnos.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 08:35:49

Jó reggelt!

Palacsint lesz ebédre. A lencseleves mellé :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 08:38:58

@fiam: Csodállak, amiért már fél kilenckor tudod, mi lesz az ebéd. Velem ezt mindig akkor közlik (a lepkék a fejemben), amikor kezdek dél körül éhes lenni, és benézek a hűtőbe, mit is tudnék főzni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 08:43:55

@Nadine: Fruzsi már tegnap tudta, hogy palacsinta lesz ma az ebéd. Nem is felejtett el értesíteni erről.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 08:49:08

A palacsinttészta bekeverve, a leves megfőzve, a túró ízesítve, szamóca-, ribizli-, cseresznyelekvár bevetésre kész, a kakaó kevés.
Vizünk hét óra óta nincs. Más városban is gyakori a csőtörés?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 08:50:19

Futnom kell, mert kergetnek. Itt, helybevárosba, még szokatlan az e-háziasszony :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 08:50:31

@fiam: Előrelátó gyermek. Én még azt sem tudom sokszor, fogok-e főzni.

Nem jellemző.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 08:51:47

Itt ugye az a kérdés, hogy háziasszony-e az e-háziasszony. Na, ennyi okosság még nekem is sok.
További szép napot!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 08:57:31

@fiam: Nem. Házi nyúl.

Kénytelen voltam szóvá tenni a levágott kezes blog tulajdonosának, hogy irtózunk a képétől. Szerinte ez a nap fotója. Hm.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 09:54:27

Bakker, gyönyörűen indul ez a mai nap. Tegnap kiszórtam a rózsák köré egy csomó kávézaccot. Mint kiderült, Stefi ezt etetésnek vette, mindet felzabálta, és reggelre a fél alsó szintet kidekorálta szénfekete hányással. Következetesen a krémszínű szőnyegekre koncentrált, illetve a kosarában lévő szőnyegre. Kőpadlóra nem hányt. Most láthatóan rosszul van, az állatorvosnál nem veszik fel a telefont, és nem tudom, mit csináljak. Már csak vizet rókázik, tehát valószínűleg kijött belőle minden, de lehet, hogy ha kocsiba vágom, ott folytatja tovább. Azért aggódom, mert a szívbetegségének valószínűleg nem tett túl jót a koffein.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 09:57:09

Nahát... Beírtam egy csillagos ötöst a levágott kéz tulajának. Elnézést kért, és levette a fotót. Ilyet!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 09:59:15

Fiam, olvastad ma a MÚOSZ álláshirdetéseit? Megint van köztük egy Neked való. Mondjuk, én a helyedben erre nem önéletrajzot küldenék, hanem egy jó hangulatú jelentkező levelet.

Zuzuka 2009.07.04. 10:58:19

@Nadine: dede, pont ott:)) munkaügyben kavarogtunk össze-vissza a városodban,és nagyon messze voltam az utcádtól.... mert megkérdeztem ám.
most meg piacon voltam, úgy szeretem ilyenkor reggel, ráadásul vettem egy kicsike, diónyi szarvasgombát!:)

Haas kikapott:( megverte a gumiarcú Federer. bocs maybach:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 11:28:03

@Zuzuka: :))) Igen, kint vagyok a város szélén. Az egyik szélén.

A Haas egy élelmiszer-ipari márka. Csak hogy tisztázzuk a dolgokat. Legfeljebb a Dr. Oetkertől kaphat ki, bár én ezt is vitatnám.

Stefit meg el kellett vinnem, kapott is szurit, meg széntablettát. Csak nehogy helyére billenjen a költségvetésem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 11:39:46

Hű, akkora itt a pörgés, hogy mindjárt kikapcsolok.

maybach 2009.07.04. 11:48:31

Jó napot kívánok!
Nem hagyhatom szó nélkül.
Haas érdemeit nem lebecsülendő, de Cilic ellen óriási szerencsével nyert.
Federer meg minden csúcsot, rekordot megdönthet, így mindenképpen szurkolok neki.
Arról nem is beszélve, hogy a ő teniszezik a legokosabban, legszebben.
Na!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 12:15:11

@Nadine: Ha egyre gondolunk, akkor a "bizonyítassz" kicsit érdekes. Nem mondom, hogy én nem vétek hibát, vétek lenne ezt mondani, ámde... :)
Persze, pont nekem való, ha ennyire nem kell figyelni a helyesírásra :D

@Zuzuka: Te csak körözöl (ld. kőrözöl-kőrözöl), de le nem csapsz?

@maybach: Haasról nekem is Váncza és Oetker jutott eszembe :) Azok is egész jó csatárok, khm játékosok.

Zuzuka 2009.07.04. 12:15:22

Federer annyira jól játszik, hogy az már nem is igaz! mindent visz az biztos.

szegény Stefi, hát nem egy válogatós kutyu.

kész a húsleves és a főtt kukoricaaaaa! ki kér?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 12:20:40

@Nadine: Tényleg rendes volt a darabolós. Már azt hittem örökre ott marad.
Szegény Stefi. Nekem azt hiszem a lencseleves-lekvároskakaóstúrós palacsinta kombó igyekszik egyre szebbé tenni a napot. Víz nélkül túl sokan vagyunk itthon. Neoexet átküldtem a szomszédba tüzifát vágni. Szükségeljen ott. Ahogy ismerem, olyan kis udvarias, hogy hazajön. Fruzsi a szerelmének visz a Másikvárosba ebédet. Ügyel a Prevejem, úgyhogy leányzóról le van a gond. Aput elaltattam, lezártam, késő délutánig remélem alszik. Akkorra már talán lesz víz.

Zuzuka 2009.07.04. 12:20:48

@fiam: bízhatsz benne, hogy ha megéri, a megfelelő helyen és a megfelelő időben lecsapok. nem kell elkapkodni semmit:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 12:21:27

@Zuzuka: Főtt kukoricát elfogadok. Jöhet csövestül!

Zuzuka 2009.07.04. 12:27:58

@fiam: küld. fény. post. nyisd az ablakot!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 12:42:16

@fiam: Igen, arra. Nem írnak végzettséget, számlaadási kötelezettséget stb., szerintem ideális mellékkereset lenne. Te meg a kisujjadból kiráznád.

Stefi most nagyon fura. Nem tud enni, de a szokásos nyüszmögést sem tudja mellőzni, amit akkor csinál, ha bárki más eszik. Tiszta zizi ez a kutya.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 12:46:50

@Zuzuka: Oh, köszi, most repült be! Basszus, elfelejtettem ablakot nyitni :D

@Nadine: Bizalmad irántam megható. Mindig.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 12:50:20

@Nadine: Most azért nagyon vigyorgok: "Nem írnak végzettséget..." - hál' Istennek, ide jó a nyóc álltlános. Szép egy lap lehet... Bárcsak dolgoztatnának! Viszont kiváncsi vagyok, milyen profilú és milyen fazonok írnak be?
Mindegy, írtam már nyolc erotikus történetet is, fényképek alapján. A röhögést kérem mellőzni!!!!!!!!

Stefinek, ha rendeződik a vérnyomása és az össze-vissza szívdobogása, biztosan megjön az étvágya is. Szegény butuska, sajnálom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 12:56:33

@Nadine: Ha majd ráérsz, nézd meg a postaládádat, légy szíves. Köszönöm.

Zuzuka 2009.07.04. 12:58:37

ebéd után egészséges az alvás, ezért ledőlök, mint a nyugdíjasok:)) lehet, hogy azt meg sem élem...

@fiam: sok állásnál le kell tagadni a végzettséget, mert nem vesznek fel, túlképzett vagy, nem tudnak megfizetni:(

Zuzuka 2009.07.04. 13:04:29

interjú:
végzettsége? - milyen kell...
nyevvizsgája? - mennyi kell...
van kisgyereke? - legyen?
helybeli? - lehetek az is...
stb.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.07.04. 13:09:06

@fiam: Félreértettél. Nem írják, hogy konkrétan újságíró-gyakornokokra, vagy fiatal diplomás pályakezdőkre stb. van szükségük. Az egész hirdetés nem túl hivatalos, erre céloztam. Én ebből azt veszem ki, hogy a jelentkezőktől sem egy száraz önéletrajzot várnak.
Most viszont eldőltem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 13:14:39

@Nadine: Nem értettelek félre :DDD

Érdekes elképzelni, hogy most a Zuzuka-, Nadine- és Fiamportán mindenki szunyálni fog...
Maybach, aludj Te is!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.04. 14:58:19

Úgy látszik tényleg elaludt mindenki :-)
Énis csak azért nem, mert:
1) későn keltem (ma van rövid szabadságom első napja - még így is megelőztem Tomát :-),
2) még csomagolnom kell,
3) rokoni-baráti szívességet kell végeznem:-(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.07.04. 17:03:14

elfáradtam...

mikor felkeltem, gyorsan megittam a kávémat, és zrínyiként kirohanva a házból, egy metszőollóval a kezemben, nekiestem a teraszt lassan teljesen eltüntető borostyánnak. ezekben az esős, nedves hetekben, teljesen beindult. már-már szabadszemmel is lehett látni ahogy nőtt...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.07.04. 18:06:24

@fiam: "Főtt kukoricát elfogadok. Jöhet csövestül! " - írod.
Freltéve, ha a csövest ki, a kukurúzát meg bevágod :-)))

@Bombadil Toma: Mennyire szerettem volna burostyánbefutta falakat! Majdnem annyira, mint fenyőfát (nemlétező) kertembe :-(((
Azért ezt a Zrínyi akciót elképzelem... !

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.07.04. 18:26:05

@Mormogi Papa: Igen, úgy van helyesen.

Nálunk is van borostyán befutotta fal. Szomszédé, mert olyan csúf, mint Bendegúz banyája. Nem a szomszéd. A házfal :)

@Bombadil Toma: A természet meg-megújuló csodája.

2009.07.04. 18:52:26

hahó!
a délutáni alvás tök jó! :)
süti beállítások módosítása