Ilyenkor télen, ebben nagy hidegben jól esnek az efféle kiadós egytálételek. A bab különösen alkalmas az ilyen ételek alapjának, gondoljunk csak a sóletre vagy a cassoulette-re. Én is ebbe az irányba gondolkodtam, mikor ezt az ételt kigondoltam.
Megpróbáltam kombinálni egy receptben a sült babot és a konfitált kacsacombot és létrehozni egy ütős, tartalmas egytálételt.
Hozzávalók:
. 6 db. kacsacomb (1,5 kg.)
. 0,5 kg nagy szemű fehér szárazbab
. 10 dkg. füstölt kolozsvári szalonna
. 25 dkg. sárgarépa
. 2 nagy fej hagyma
. 1 fej fokhagyma
. 1 l. sötét húsalaplé
. 1 ek. paradicsomsűrítmény
. 4 babérlevél
. 4-6 ág friss kakukkfű
. 1-2 ág rozmaring
. olívaolaj
. vörösborecet
. só, bors
Előkészületek:
Előző nap: A babot 24 órával a felhasználás előtt beáztatom két-háromszoros mennyiségű vízben.
A kacsacombokról körbe lenyesegetem a hájat és bőrlebenyegeket (ezeket félreteszem), a bőrét egy éles késsel rombusz alakban bemetszem.
Két kanál sót és egy kanál fekete borsot mozsárban összezúzok, és ezzel a keverékkel dörzsölöm be alaposan a kacsacombokat mindenhol, majd egy tálba teszem, lefedem és a hűtőbe teszem másnapig.
Elkészítés:
1. A sóba pácolt combokat előveszem, leöntöm a levet amit engedett a sótól, majd a combokat papírtörlővel alaposan letörölgetem, hogy a sótól megszabaduljak. Le is öblíthetjük folyó víz alatt de utána töröljük szárazra.
2. Egy serpenyőbe dobálom az előző nap lenyesegetett bőrt és hájat, és kiolvasztom a zsírt belőle.
3. A tepertőt kiszedem belőle és a forró zsírba teszem a kacsacombokat bőrével lefelé és két percig hagyom sülni, nem nyúlok hozzá.
4. Ezután megfordítom a combokat és a másik felüket is előpirítom egy-másfél perc alatt, majd félreteszem őket.
5. A felesleges zsírt leöntöm serpenyőből a maradékon az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott sárgarépát és húsos füstölt szalonnát is.
6. Átkeverem, pár pillanatig pirítom így együtt, majd ráborítom a beáztatott, leszűrt, lecsepegtetett babot is.
7. Az egészet beleborítom egy tepsibe, hozzáöntöm az egy liter alaplevet amibe belekevertem egy kanál paradicsomsűrítményt, és elkeverem.
8. Beleteszem a kacsacombokat bőrükkel felfelé, kissé belesüllyesztem, melléteszem a kakukkfűből, rozmaringból és egy babérból kötött fűszercsokrot, a többi babérlevelet és egy fej fokhagymát, aminek levágtam a csúcsát.
9. Alufóliával szorosan lefedem a tepsit és a 140-150 fokos sütőbe teszem 3 órára.
10. Azután a fóliát leszedem, a sütőt feljebb kapcsolom 200-220 fokra és visszatolom a tepsit 5-8 percre, míg a kacsacomb bőre ropogósra sül és a babnak is lesül a szaftja. /Ha a bab három óra alatt sem puhul meg (előfordulhat, babja válogatja), akkor vegyük ki a húst és tegyük félre, a babra öntsünk még egy kis alaplevet, fedjük be és tegyük vissza a sütőbe annyi időre, míg megpuhul. A combokat pedig serpenyőben pirítsuk meg./
11. A húsokat kiszedem, a fűszercsokrot és babérleveleket kidobom belőle, majd a puha, sült fokhagyma belsejét belenyomkodom és egy villával pépesítem. Ha a babnak esetleg kicsit több leve marad a kelleténél, turmixoljunk le egy merőkanálnyit a babból és azzal sűríthetjük a szaftját.
12. Meglocsolom egy-két kanálnyi vörösborecettel, sózom, borsozom és alaposan elkeverem az egészet.
Tálaláskor a tányérba halmozok egy adag babot, meglocsolom egy kis extra minőségű olívaolajjal, és egy combot helyezek a közepére. Apróra vágott friss petrezselyemmel, vagy snidlinggel díszíthetjük.
Tipp! Szárazbab helyett használhatunk konzervet is, kapható, nagyon jó minőségű olasz és spanyol fehér konzervbab, ebben az esetben értelemszerűen kevesebb alaplé kell bele.
Vörösborecet helyett használhatunk sűrű balzsamecetet is.
Ez egy brutálisan laktató, nagyon finom étel, érdemes kipróbálni. Első olvasásra talán bonyolultnak tűnik, de nem az, egy kis előkészület, pár perc munka, és utána már elvan a sütőben nincs vele semmi dolgunk.
Amit kapunk, az egy csontról szinte magától leomló szaftos hús, és egy rendkívül gazdag ízű, laktató, sűrű szaftos babos köret...
Testes száraz vöröset ajánlok hozzá, bikavért Szekszárdról vagy Egerből.
Elkészítési idő: 4 óra
Költségek: kb. 750 Ft./adag
Bor: -
maybach 2011.01.10. 09:25:06
Lehetőleg köhögésmentest.
Ilyen sültbabot szerintem még nem ettem, de a kacsacomb igen vonzó.
Szép hosszú.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.10. 11:41:08
Vettem egy üveg balzsamecetet úgy, hogy igazából nem is tudom, mihez használjam. Most már tudom, de, ha lehet, adj tanácsot légy szíves, hogy úgy általában mihez lehet tenni, egyáltalán mi a szerepe az ételeknél? Köszi szépen.
Köszi a facebookos Csn-jelölést. Ott meg az a gondom, hogy nem tudom, miként kell beállítani, hogy minden újabb bejegyzés megjelenjen ott is. Ha esetleg ebben is tudnál segíteni... Köszi előre is!
@maybach: Gyógyulást!
Halvány Görény 2011.01.10. 14:17:49
a boncz géza-féle soltészt rezső parafrázis jut eszembe erről, szóljon hangosan a sólet...
plusz még egy "lényegi" hozzászólás, igen, használhatunk konzervbabot, de ne használjunk :)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.10. 15:40:19
Várom a híreket:
Jó fej,
vagy
Lófej
jeligére…
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.10. 21:46:27
@Halvány Görény: a konzervbab jó téma, tervezek róla írni egy posztot. mostanában teszteltünk párat, és meglepő eredményre jutottunk...:)
ma egész nap a városban voltam ebben a fasza tavaszi időben. a kedvenc kávézómban is kipakolták a térre asztalokat, üldögéltem egy kicsit egy kapucsínó mellett:))
ajvéból jelentik 2011.01.10. 23:04:13
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 08:38:05
@Bombadil Toma: Hát ha senki nem szól, hogy már máshol vagytok...:)
A recept volt a válasz a diétára? Huh, akkor még nem vágtál bele:) Az egyértelmű, hogy jólesnek a hasonló egytálételek hidegben:)
@Mormogi Papa: Állítólag jövő hét kedden kapok választ.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 09:25:21
(És nem a szó német változatában...)
A várakozás a legrosszabb, ezt jól tudom.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 10:43:13
Halvány Görény 2011.01.11. 10:47:43
maybach 2011.01.11. 11:01:04
Nadine!
Én is picit megszeppennék ilyen hívogatás után.
Idén is Messi a király.
Halvány Görény 2011.01.11. 11:02:38
maybach 2011.01.11. 11:12:17
Ők hárman magasan a legjobbak.
Mitől jó a Barca? Csak a manó tudja.
Halvány Görény 2011.01.11. 11:25:32
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 11:31:58
@maybach: Nem olyan ijesztő, ha a NASA dolgozni hívja az embert, nem?
H. G., az utolsó kommented olyan stílusban íródott, hogy nem is Te voltál szerintem:))) Áhítatos körmondat a javából:) Le is térdeltél közben?
Halvány Görény 2011.01.11. 11:33:32
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 11:37:06
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 11:38:09
Halvány Görény 2011.01.11. 11:41:31
maybach 2011.01.11. 11:45:59
Murinho is nagy mágus, bár mindig a Barcelona ellen akar bizonyítani és mindig ellenük játszatja a legrondább bunkerfocit. Talán, mert ott kezdte.
A 70'-es világbajnok brazil válogatott pedig valóban legenda. Valami fekete gyöngyszem, vagy ki volt a kapitányuk. Sokat nem tudni róla, mert nem narkózott, mint az argentin törpe.
De a többiek is jó barátságban voltak a labdával.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 11:55:29
@maybach: Ez kevésbé áhítatos leírás, de roppant tanulságos. Már tudom, hogy az argentin törpék narkósok.
Halvány Görény 2011.01.11. 12:07:41
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 12:09:45
Halvány Görény 2011.01.11. 12:10:35
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 12:10:54
maybach 2011.01.11. 12:17:16
Lehet egy jó fordítás sokat dobna a dolgon. Hrbalt teljesen jól magyarítgatták, bár az eredetivel sosem fogom tudni összehasonlítani.
Halvány Görény 2011.01.11. 12:22:08
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 12:33:52
@Halvány Görény: Tejbegrízt talán. De olyat, amit rágni is kell - azt nem:)
maybach 2011.01.11. 12:46:18
Hja, a szépség sincs ingyen.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 13:12:36
Fiam meg+érdemli.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 13:15:07
@Mormogi Papa: Ezt vagy perverziónak, vagy mazochizmusnak hívják:)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 13:26:39
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 13:35:44
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 13:37:41
maybach 2011.01.11. 13:57:58
Nagyon unom a köhögést és erről az jutott eszembe, hogy " Az úthenger alatt fekvő ember mosolya sosem az igazi."
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.11. 13:59:35
mostanság ilyeneket csinálok, hogy csőbensütl brokkolis csirkemell, meg karaj párolt zöldségekkel.. :))
Halvány Görény 2011.01.11. 14:41:50
pl ha azt írod, hogy natúr szilva vékony bundában, az mennyire fogyókúrás, és eszel egy jó szilvásgombócot. vagy összeütsz egy sovány hússzelet zöldségfészekkel, keményítővel tálalva, máris ehetsz egy jó hagymás rostélyost sült krumplival.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 14:58:21
@Halvány Görény: Azért örülök, hogy pont olyan hülye vagy, mint régen:) Mármint jó értelemben:))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.11. 15:38:18
Aki nyugtalankodott esetleg, azzal közlöm, hogy Nadine-nal egy nagyon jólesőt skype-oltunk :)
@maybach: Ma egészen megtáltosodtál :)
@Halvány Görény: És halnak hívja a csülköt...
Elemedben vagy H. G. :D
@Mormogi Papa: Kedves vagy! :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 15:41:49
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 15:53:28
@fiam: Számíthatsz rám is:-)
Hogy ki ne maradjak a hülék seregéből:
Már miért lenne rémisztő?
Az én NASsom
a te NASsod
az ő NASA.
Ha jobban megy: iNASA.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 16:21:23
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 16:35:33
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.11. 17:32:24
Halvány Görény 2011.01.11. 18:02:07
Igazából pont most olvastam, hogy Dosztojevszkij egyszer írt egy pár sort egy leszbikus orosz párról de sosem lett kiadva, viszont nagyon érdekelne a téma, most keresek leszbikus képeket, videókat a neten, nem tudtok ebben segíteni? :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 18:05:27
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.11. 18:09:36
@Nadine: Légy szíves, ne érts egyet H. G.-nyel! Inkább értékeld, hogy milyen szerteágazó a tudásom, bármilyen homályos is egyben.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 18:31:34
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.11. 18:33:00
@Nadine: még nem kell féltened, egyelőre rajta vagyok a projekten:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 18:34:32
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.11. 19:04:34
Tenyésztett hermafroditát még nem láttam. Valaki? H. G. ?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 19:05:48
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 19:08:58
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.11. 19:25:29
Gondoltam ez Nálad még fehér folt :) Elnézést, hogy elnéztem :)
De azt azért látod, mint főszerkesztő, hogy mennyi mindenhez hozzá tudok szólni, mi több, generálni témákat, mint szerző?!
És milyen szép magyarsággal tudom kifejezni magam, egyszerű mondatokkal, ráadásul.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 19:30:26
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2011.01.11. 19:51:45
léciléci
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.11. 20:09:17
@nyuszómuszó: Na, erre én is kíváncsi vagyok :)
Megyek dolgozni. Pá!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 20:44:10
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.11. 21:10:54
de lehet úgy is, hogy a frissen gyúrt, nyers tésztát kisebb háromszögekre vágod, és bő olajban ropogósra sütöd. tegyél egy próbát melyik jön be neked jobban.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.11. 21:25:42
Már itt is vagyok és nagyon dógozok :)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 21:32:55
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 21:48:21
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 21:51:46
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 21:58:22
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.11. 22:24:28
(Kivévén... de az ébereknek ugyanezt kívánom holnapra :-)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.11. 22:25:43
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.11. 22:41:46
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.12. 08:00:11
Szebb időjárást - itt pocsék :-(
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.12. 08:21:22
@Mormogi Papa: Dettó. És a seregem nem érti, miért nem vagyok hajlandó kb. tízpercenként ki-be engedni őket, végigtörölgetve az összes lábukat. Néha praktikusabb lenne helyettük egyetlen százlábút tartani, azt hiszem.
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2011.01.12. 08:36:40
Meg még annyit akartam mndani, hogy lehet, hogy már nem teljesen-teljesen új a logód, de csillagos ötös!!!!!
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2011.01.12. 08:37:13
Zuzuka 2011.01.12. 08:40:19
@Nadine: házipapucsokkal nem próbálkoztál?:)
ez a bab-kacsa kombó nagyon jól néz ki, rá is ugranék, amilyen éhes vagyok. a legegyszerűbb, ámde annál fájdalmasabb módja az eredményes diétának, ha kihúzatod a bölcsességfogadat. 2 nap alatt 4 kiló lemegy, még akaraterő sem kell hozzá, csak sok cataflam:(
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.12. 08:42:04
@Zuzuka: Hülye hobbijaid vannak, te szegény...
Zuzuka 2011.01.12. 08:48:16
örülök, hogy túl vagytok a nehezén, és a frizura is nagyon csinos lett!
Halvány Görény 2011.01.12. 09:43:50
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.12. 09:48:57
Halvány Görény 2011.01.12. 10:05:37
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.12. 10:32:28
Zuzuka 2011.01.12. 11:04:08
Halvány Görény 2011.01.12. 11:11:37
Zuzuka 2011.01.12. 11:21:17
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.12. 12:07:53
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.12. 13:11:59
Jó reggelt!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.12. 13:49:51
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.12. 15:27:56
@nyuszómuszó: igen, az első változat inkább olyan száraz-ropogós:)
a logo nekem is nagyon tetszik. vámosi tamás festőművész barátom alkotta...:))
elkészült a blogomra az első bejegyzés, amiben már az új szellemben készült étel szerepel tomakonyha.blogspot.com/2011/01/serteskaraj-zoldsegekkel-boritekban.html
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.12. 20:25:05
Rajtunk Ön ki nem fog...
Úgy tűnik, Toma foga mindenkit elriasztott...
(Egyebekben a családban volt példa arra, hogy másodszor is kinőtt a bölcsességfoga valakinek. Mind a négy...)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.12. 20:53:11
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.12. 21:51:23
Legyetek... jófogúak :-)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 08:27:59
Jó egészséget.
Jobb időt.
Jó munkát.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.13. 08:34:24
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 08:49:17
Zuzuka 2011.01.13. 09:19:59
mint akit agyonvertek....
jó reggelt!
Halvány Görény 2011.01.13. 10:46:26
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.13. 10:56:49
Halvány Görény 2011.01.13. 11:00:15
maybach 2011.01.13. 11:13:26
Lám tennap milyen fogas kérdésekre kerestetek megoldást.
H.G.!
Úgy tűnik a csavarodás országos.
Halvány Görény 2011.01.13. 11:19:17
maybach 2011.01.13. 11:25:15
Nem tudom mi normális. Magamból nem merném levezetni.
Halvány Görény 2011.01.13. 11:33:07
maybach 2011.01.13. 11:38:08
Most eltűnődöm.
Halvány Görény 2011.01.13. 11:40:31
Jé 2011.01.13. 11:50:55
maybach 2011.01.13. 11:51:32
Mondjuk én szép is vagyok.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.13. 12:06:22
maybach 2011.01.13. 13:46:28
Jé 2011.01.13. 14:34:18
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.01.13. 14:40:34
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.13. 15:52:10
Nálam szebb, okosabb satöbbibi nincs! Uff and Ankh!
Jelentem az említett Perczel nagyon ügyesen rejtezkedik, eddig nem találtam nyomát. Azt vettem észre, hogy most már nehéz a memóriámra hagyatkozni. Tudtam, annyira tudtam, hogy hatéves koromtól írnom kellett volna a memoárjaimat...
Ja, jó időt persze, csak lassú felmelegedéssel, mert még egy ilyen 25 fokos ugrás és tényleg agyvérzést kapok.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 20:31:14
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.13. 21:18:04
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 21:25:35
Pontyosan. Az legalább illik a Toma 2.0 profilhoz is...
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 21:54:48
Legyetek... elégedetten ébredők :-)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 08:00:56
Jó reggelt !
Ma se nagyon leszek...
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 08:21:19
Na, semmit nem aludtam, egy leányzó végighányta az éjjelt és a hajnalt...
Nem erről jut eszembe, de együttgondolkodást kérek szépen.
Van két tégely Mascarpone sajtom, fél kiló tarjám. Arra gondoltam, hogy hamis vadast készítenék. Laskára vágnám a húst, sóznám+borsoznám, úgy sütném meg. Aztán mustárt nyomnék a Mascarponéba és ezzel összerotyogtatnám a husit. Szerintetek jó lenne? Toma?
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 08:25:11
Jól hangzik (a recept!) - de nem tudom, mi sülne ki belőle...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 08:27:22
@fiam: Ki nem állhatom a vadast, úgyhogy nem értem, miért kell elrontani az amúgy vadatlan húst.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 08:32:09
@Nadine: Jaj, én nagyon szeretem a vadast!!!
Akkor mit csináljak a Mascarponéval (Tiramisut nem akarnak)? Holnapután lejár a szavatossága.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:02:56
Egyébként meg kösd fel a gatyád, mert ha ezek kimondják az áment odabent a hónap témájára, akkor meg fogsz szenvedni vele nagyon...
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 09:04:36
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 09:05:59
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:08:11
Jé 2011.01.14. 09:18:43
fiam: szerintem a mascarponét ne cseszd el vadasnak. bármi más jobb belőle.
Halvány Görény 2011.01.14. 09:33:56
a vadas szerintem is nagyon hülye találmány. próbálták menteni a zsemlegombóccal, de nem sikerült.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:44:15
Halvány Görény 2011.01.14. 09:52:23
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:59:16
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:59:48
Halvány Görény 2011.01.14. 10:04:16
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 10:09:46
maybach 2011.01.14. 11:07:34
Nadine!
Én se titokzajoskodom tovább!
Hajrá Barca!
Visva el Barca!
maybach 2011.01.14. 11:08:28
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 11:13:31
maybach 2011.01.14. 11:27:32
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 11:45:23
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 12:03:41
maybach 2011.01.14. 12:29:25
Hajrá tavasz!
Jé 2011.01.14. 12:48:29
maybach 2011.01.14. 13:46:21
Zuzuka 2011.01.14. 14:04:44
imádom a vadasnak azt a részét ami a szaftja és a zsemlegombóca, a húst nem annyira, de azt is letuszkolom ha kell.... majd egyszer. mascarponéval még nem hallottam, de sztem a híres szakácsok is így találnak ki új ételeket:)
a bölcsfoghelyfájás mellé tegnap beugrott egy kis derékbecsípődés, ami mára enyhült, viszont mindent megfontoltan, lassított felvételben, és 3x annyi idő alatt végzek el... vagy halogatok... inkább az utóbbi.
Nadine! 5! no de milyen áron:S
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 15:33:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 16:25:13
Halvány Görény 2011.01.14. 16:44:36
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:22:03
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:23:44
Halvány Görény 2011.01.14. 17:31:52
Zuzuka 2011.01.14. 17:34:30
Halvány Görény 2011.01.14. 17:41:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:43:26
@Halvány Görény: Á, csak a munka teszi. Belenyomorodom lassan. Agyilag mindenképpen zombulok.
Halvány Görény 2011.01.14. 17:45:37
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:48:14
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:48:58
Halvány Görény 2011.01.14. 17:54:24
Zuzuka 2011.01.14. 17:57:14
zónáztok fiammal?:)
@Halvány Görény: most hogy mondod, egy pohár vörös (nem burgundi, hanem cuvée) orvosilag is ajánlott:)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 18:51:08
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 18:51:59
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 18:52:47
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 18:54:30
Zuzuka 2011.01.14. 20:14:57
tejberizst főztem, dobáltam bele rumosmeggyet - anyukám tette el, és nem spórolt semmivel:)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 20:27:57
Le a zabkásával!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 20:36:52
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.14. 20:48:15
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 21:10:17
Vagy csak azért, mert magam se vagyopk nagy vadasbarát? :-)))
(Bár ha egyszer remetének állnék... talán egy vadasparkba vagy hasonlóba kéne mennem :-)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:12:32
A hamis vadast meg úgy gondoltam, hogy készítenék egy borsos tokányt a húsból és ahhoz tenném a mustáros mascarponét...
Szóval, Toma, megint gasztrobűnöző vagyok, elnézést kérek, hogy megszentségtelenítem a Kifőzdét :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:13:20
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 21:27:32
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:29:28
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 21:31:06
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:31:44
csajszinene.blogspot.com/2010/11/62-tortenes-csajszi-neni-es-sok-hatas.html
Dobtam egy hátast, akkorát nevettem :)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:34:27
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 21:35:48
lásd @Nadine: :-)))
Meg az a képzet, ami a legtöbb vadashoz (régen, a menzán) is használt elrághatatlan hússzelethez kapcsolja... Lásd még: krumplipürével (bocs) és cseresznyebefőttel tálalt ízetlen csizmatalp...
Ami persze nyalván nem áll a Te főztödre :-)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:37:03
most volt jó netem, kicsit gépészkedtem. átrendeztem az oldaldobozokat, felújítottam a linkajánlót és betettem egy felhívást és pár szemérmetlen önreklámot:)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:40:33
@Bombadil Toma: Gratulálok a new style-hoz, tök jó!
A sajttorta nekem jöhetne. Külön a sajtot is szereti Neoex, de tortának feldolgozva nem. Ne kérdezd, miért? Van, amit nem lehet megmagyarázni és van, amit nem lehet megérteni (hogy miért nem szeretik egyesek a vadast, pl.).
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 21:42:07
@Bombadil Toma: Toma, azt is csináld már meg, légy szíves, hogy "vissza a főoldalra"... A múltkor sikerült nyomtalanul eltüntetnem, amikor feltettem a havas képet... Szóltam is, de nem jártál erre éppen.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:43:23
Nem szeretnék csalódást okozni magunknak :D
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 21:45:05
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:58:07
@fiam: namégegyszer. a sajttortának semmi köze a sajthoz, ugyanolyan krémes torta mint a többi csak nem vaj vagy főzöttkrém az alapja, hanem mascarpone...:)
a facebookra meg neked kell mindig betenni az új posztokat minden megjelenéskor a "hivatkozás" pontba, nem lehet automatikusra beállítani sajnos.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 22:02:44
Írok ám hétvégén választ.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:14:05
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 22:22:05
Legyetek - főoldal mezővel felszereltek!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:27:27
Meg azt sem tudom, hogy egyáltalán kell-e Csn-nek egy Facebook-oldal. Ebbe engem beleugrattak.
Az meg, hogy több a rajongóm, az olyan jól esett a lelkemnek és főleg Tőled, hogy el sem hiszed! Köszönöm!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:30:56
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:32:41
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 22:34:09
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 22:53:16
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:59:56
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 23:09:49
A diétázók kedvéért elmondom, hogy holnap hurkasütést rendezek, pároltkáposzta-körettel, így ez bátran ehető. Krumplika barátom kissé háttérbe szorult az utóbbi időben, de látszik is:)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 23:45:43
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.15. 00:06:08
Jó éjt!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.15. 01:39:34
van értelme szerintem egy külön csn fb oldalnak. holnap ha gondolod segítek megcsinálni. majd az ottani cseten eligazítalak...
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.15. 02:38:15
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 10:13:58
Halvány Görény 2011.01.15. 11:06:43
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 11:34:32
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 11:40:09
Halvány Görény 2011.01.15. 11:42:55
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.15. 11:46:14
@Nadine: Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy kész a vázlat?
Még simogatnom kell kicsit, de nincs kizárva, hogy este küldöm.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 12:35:07
@Halvány Görény: Amíg nem szponzorálsz azzal, hogy küldesz egy inast, kénytelen vagyok én magam ilyenekkel "kikapcsolódni". Bár esküszöm, a hétköznapi diliházhoz képest felüdülés, hogy csak azon kell töprengenem, előbb a késeket és aztán a villákat mosogassam el, vagy fordítva?...
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.15. 13:13:06
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 13:14:42
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.15. 13:26:12
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.15. 14:28:55