Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szósz (18) szösz (71) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Menza Hungarika

2007.07.14. 08:00 N.Zoli

Az ebéldetetésről írnék én is, Holland mintára itthon. Nálunk nincs a cégnek saját konyhája, legtöbben a házhozszállítós ebédet választottuk. Van egy szegedi cég, ami kajafutárok segítségével hordja az ebédet ki, Békés és Csongrád megyében. Van legalább két konkurens cég is helyben.

A konyhájukról semmi infóm nincs, nem tudom hányan dolgoznak ott, nem tudom mekkora és elképzelésem sincs, hogy milyen körülmények között készül az étel. Azt sejtem nagyjából, hogy vagy éjszaka főzhetik meg a kaját, vagy korán reggel, mert van úgy, hogy már fél tízkor meghozzák a kaját Szegedről. Hűtött kocsiban szállítják ki, műanyagládákban hozzák, fizetni aktuális hét csütörtökén kell.

Mindennapra lehet találni valamit, viszonylag nagy a választékuk. Egy-két hónap után ki lehet ismerni szájízlés szerint, hogy mit érdemes és mit nem rendelni. A népszerűbb ételek gyakran ismétlődnek. Kétfajta leves van mindennapra és ezek részvételével kétfajta menüt kínálnak. Ezenkívül vannak magyaros ételek, nemzetek konyhája, fittness kaja, vega kaja, bundázott, rakottak, sütemények, savanyúságok ééés zsemlevekni, valamit biztos kihagytam a felsorolásból.

Három kaját szívtam meg, amit többször nem kértem. Az egyik a csirkeraguleves volt, amibe csirkemell darabokat aprítottak, amik szürkésfehér színűre főttek és borzasztó volt az ízük. A másik ilyen kaja a tökfőzelék marsallmáj feltéttel volt. A rendeléskor utánanéztem, hogy mi a fene az a marsallmáj. Ott úgy írták, hogy tejben áztatott borjúmájból már nem tudom hogyan csinálják. Ehelyett meg kaptam valami borzalmas rossz, sótlan májat, sültszalonnacsíkkal, egy kevésbé jólsikerült tökfőzelékágyon. A harmadik pedig a csilisbab, teljesen híg volt, egy csöppet sem csípős és az elvétve felbukkanó bab mellet, a hús is kevés és bizonytalan volt A rakott kajákat szeretem, ha nem leveses menüt kérek, akkor gyakran eszek rakottat: cukkinit, karfiolt, háromféle krumplit (házias, franciás, bécsi :). Vannak hangzatos nevek, mint a nagy vadász kedvence, bőségtál, ahogyan mi szeretjük, satöbbi. A vegás kaják néha halételek. A tésztaételek közül legjobb a juhtúrós galuska baconnel náluk, jók a főzelékeik, talán a parajt csinálják kevésbé jól, ehhez általában fagyasztottból sütött, sajttal töltött pulykamellkorongot adnak, ami ugye panírozott szokott lenni, de ez kopasz és szintén nem finom. A nemzetek konyhájának gondolom nem sok köze van, az egyes országok eredeti receptjéhez, de finom. Itt is van valami egységszósz, úgy vettem észre ez itt valami tejfölpótló funkciót lát el, a rakottakat mindig nyakonloccsantják vele, meg egyes tésztakajákat is, lehet emiatt is tűnik laktatónak a rakott, ami eleve súlyra is kicsit nehezebb, mint a többi étel, gondolom a húsmennyiség miatt.

Eldobható, lefóliázott műanyagtálban hozzák az ebédet. Ebben a csomagban még egy napig eltartható hűtőben. Az olyan ételeket, amiben van sültkrumpli nem nagyon érdemes rendelni, vagy eltávolított fóliával kell melegíteni. A lefóliázás midig zsákbamacska. Van olyan fólia, ami egyböl fölpörög, szinte magától, melegítés után, és van úgy, hogy rohadt agresszív a fólia, föl kell tárni és előtte még képes felpúposodni, ha kiszúrjuk, utána már csak körbekell vágni.

Íme pénteki ebédem első fogása, májgaluska leves, ezt vakunélkül csináltam, a májgaluska fele már eloldódott a levesben.



Aztán a második fogás előtt bekapcsoltam a vakut: sárgaborsó főzelék, marhapörkölt feltéttel és kijelentem, hogy nem eszek egyfolytában pörköltet, ez csupán véletlen egybeesés. A kupac közepén, egy főzelékszigeten csillant meg a vaku. Elfogyasztása közben, belebotlottam egy babérlevélbe is. Bon apetit!

126 komment

Címkék: szösz n.zoli

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fullmoon 2007.07.14. 09:11:27

N.Zoli...,"harc az agresszív fóliával",ez tetszett!:D:D:D A bejegyzésed is pont olyan mint egy kibontott Food-os kaja,viszonylag egyszerű,és ehető!...:)))


(Nekem szomorú okokból kellett ráfanyalodnom,erre a kajára pár hétig...)

A történet röviden arról szól, miután hazaengedtek a kórházból,a kisebb fiam megszületése után, rá 2 héttel rosszul lettem,kvázi majdnem elpatkoltam,mert a drága orvosdokim,nem végezte megfelelően a méhen belüli sterilizálást,és bizony benn maradt egy iciri-piciri szövetdarab,ami elkezdett bomlásnak indulni,ebből egyenes következett a >>>> szervezetembe a >>>>> vérmérgezés,a történet drámai fordulatot vett ezerrel be a SOTE II.számú női kliniára,és elintézte úgy az ottani doki bácsi,(A KÉT KEZÉT CSÓKOLOM)hogy lehetőleg életben maradjak.Eltelt pár nap és aztán hazaengedtek,persze ezalatt az idő alatt teljesen legyengültem,erőm alig volt,és az össz tömegem 48 kg volt.

Hazajövetelem után ezt a futáros kaját ettem,mert szinte erőm nem volt,hogy szoptassam a kisebbik fiamat,(az anyatejem is jócskán, "majdnem" elapadt)és még magamt is ellássam kajailag főzésssel... bevásárlás...ez nem ment,úgyhogy maradt a futárszolgálat...
Akkor lehetőleg olyanokat rendeltem amitől visznylag erőre kaptam,ez nem tartozott az olcsóbb árkategóriába,de akkor engem egy valami érdekelt,az hogy újra én én legyek!Testben és lélekben!

maybach 2007.07.14. 09:26:29

Zoli!
Megint leírtad akörnyékünkön működő futárszolgálatokat is.
De ez az utolsó kép.
Nekem a kajálással kezdődő folyamat másik végét juttatja eszembe.
Szal kell ide bátorság.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 09:53:50

Jó reggelt! Nem tudom, mit főzzek ma, főzzek-e, egyek-e... E.
Full, ez rémisztően hangzott. Nem is nagyon jó időzítéssel...
N.Zoli, mi már odáig fejlődtünk (jutottunk?), hogy két kajafutár cégtől rendelek egyszerre, mikor melyik szimpatikusabb. Ízre mindkettőnél jól főznek, azért az adagok elég változatosak. Az egyik a JokerFood, a másik az Ízszerviz. Ismerős vmelyik?

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 09:58:19

Én nagyon szeretnék rendelni, és rendeltem is, egy ideig, de aztán felfedeztem, hogy a középső kutya/ló+minden állat őrült lányom egyenesen kiviszi a kutyáknak.később megindokolta, egy hétig még ok, két hét már szenvedés, a harmadik héten jöhet Joeyka(kaukázusi juhász).
Szóval bármennyire kényelmes, és néha a kaja is jó, az ellenállási mozgalom győzött.
nekem két dolog van, amit csak a legvégső esetbem tolerálok.kávé műanyagpohárban, és kaja múanyagbigyóban, bár persze ez utóbbit ki lehet(ne) tenni a Herendi készletbe.a sarkon van egy kifőzde, tényleg csak két perc, mindig szinte ugyanaz a választék, de hatalmas adagok, és házias ízek.mondanom sem kell, hogy gyermekeim két nap után , na főzhetnél már valamit felkiáltással véget vetnek a lázadásnak.
Fullmoon szörnyű lehetett, amikor én születtem anyukámmal történt meg ugyanez, 2 hónapig nem is látott, a kereszmamám vitt haza magukhoz, mert az unokanővérem akkor volt két hónapos.azóta is imádjuk egymást, ez érdekes, a keresztanyámra gondolok, de az unokatestvéremmel is kötel állunk egymáshoz.
képzelheted keresztapám megdöbbenését, mikor a keresztmami egy ordító csecsemővel szállt le vonatról, akit tetőtől-talpig ekcéma borított, hogy legyen a már amúgy is ordító 2hónapos kisbabájuknak, egy bőgő-versenytársa.
ha, kaland az élet!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 10:17:13

Én is szeretem a kifőzdéket (ha nem arról szól a móka, hogy zsírban és iszonyatosan bő rántásban tocsog minden), de nálunk a sarkon csak egy kocsma van. Ott is lehet ebédelni, de annak májrák lesz a vége.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 10:21:35

NálunkFoodexpress, Gastroyal, de helyi erők is beszálltak a versengésbe, és most olvastam a zindexen, hogy a Laci bácsi nevével fémjelzett kajakihordó is elérhető városunkban.
pizzailag hogy álltok.?nálunk Don Pepe a nyerő, de tényleg, isteni a pizza, a tészta a saláta.havonta egyszer van nálunk Pepe nap.már alig várom a fizumat:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 10:28:57

Én a Don Pepe-féle pizzát nem nagyon szeretem. Tudod, az olyan pizzát kedveljük családilag, ahol nem sormintaszerűen fordulnak elő a feltét különféle összetevői, hanem szinte mindenből egy réteg. Legalábbis, amit én ettem Don Pepe pizzát (egyetlen alkalommal), ott meg tudtam volna számolni darabra a kukoricát, a sonkát stb. Érden van egy állati jó pizzéria (El Toro), onnan szoktunk rendelni. Én olyan elvetemült vagyok, hogy a kedvenc pizzámon van szalámi, pármai sonka, olívabogyó, szardínia, lilahagyma, tojás..., plusz a szokásos fűszerek, paradicsomszósz (főzött!), sajt.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 10:46:18

Mi Karibi pizzát rendelünk, és a másik fele sima sonkás sajtos. csorog róla a feltét, és nekem még plussz olivabogyót is raknak rá.
lehet, hogy attól is függ, hogy ki a szakács az adott lerakatban.
meg van nekik a nap tésztája, hát az egy álmogyár, de tényleg.
próbáltál már sajátkezüleg pizzát gyártani.itt a tésztára gondolok. nekem annyira érdekes lett, dimbes, dombos.anyu, nem megy ez neked, mondták a gyerekek.és én legtöbbször hiszek nekik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 10:54:55

Nálunk az ilyesmi felelőse a férjem. Ő néha-néha (erős gyermeki nyomásra) készít saját pizzát, olyan tepsiset, de azért a sütő nem kemence, így más lesz az állaga. Finom, csak kicsit túl ropogós, de ezt sosem mondjuk meg neki.:) Őt is szeretjük, meg a pizzáját is.

maybach 2007.07.14. 11:05:31

Foodexpress és tsai. ismerős. De szerintem ezek olyanok, mint a munkahelyi kajáldák(kivéve a gyevi bírót és hollandot). Étkezés letudva. Pont.
Ettem már jó Don Pepe pizzát, de ha lehet Pizza Hut, meg ugye sörhas.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 11:11:05

sörhas+pizzahas.:DDDD

bár a sört nem szeretem, de attól még lehet sörhasam,nem igaz?

maybach 2007.07.14. 11:15:45

Lehet. De azért az nem az igazi.
Teniszkönyök is beszerezhető irodában is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 11:16:35

Maybach, ez a két cég tényleg háziasan főz, isteni a rakott krumplijuk, a héten zseniális zöldséges-csirkés palacsintát ettem, a brokkolilevest is úgy főzik, ahogy én képtelen vagyok, szóval, meg kell mondanom, a kényelmen kívül a kajaszeretet is fűz hozzájuk... Viszont a JokerFoodnak vannak a legrosszabb arcú futárjai, erre igazán nem lehet panasz. Ilyen fejű pasiktól egy háromforintos zoknit sem vennék meg a piacon, de szerencsére nem ők főznek, csak szállítják.

maybach 2007.07.14. 11:23:24

Ettem mindkettőnél egész jókat, csak az elég kevés volt.Nekem. Meg kevésbé jókat. Az elég volt.
A Joker lehet Jack N. Jókeréről vette a mintát. Légy óvatos!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 11:32:04

Feltétlenül!:D

Egyébként én is ritkán lakom jól annyira, amennyire szeretnék, de eredetileg fogyókúrás céllal kezdtünk el rendelgetni. Azóta nem híztam, tehát ne szidjátok a kosztot!

maybach 2007.07.14. 12:09:49

Ezt a felét simán elhiszem. Aki ilyen adagokon tud hízni, az csal.Vagy alulról közelíti a működőképességét.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 12:16:05

Bogárkáim, feltettem a Friss, ropogósba egy új képet (illetve kettőt). Akit érdekel, sasolja meg. Örömmel látom, hogy végre pontozásba/véleményezésbe kezdtek az eddig bátortalan látogatók. Ez jó.

N.Zoli 2007.07.14. 12:43:27

Ez Ét-trend Kft. Ilyen van felétek?ű
Errefelé nincsen Don Pepe,de van legalább három jó pizzéria. Az egyik La Rosa, a másik royal, a harmadik Livorno. Itt csinkálnak tönkölytésztásat, valamint kérhated vékony és vastagtésztával. A kaja jó, de a hely az nagyon gáz. Ilyenek vannak írva a falra
Leonardo da Vinci: A Livorni pizza fincsi
ezen elsírtam magam, majd balranéztem
Soproni Ászok, ha nem kapok falramászok.
Na szóval milyen egyszerű, de a kaja tényleg jó.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 12:58:41

Zoli, ezek a feliratok merényletek a gyanútlan betérő ellen.:)
Étrendről nem hallottam, de nem meglepő ekkora távolságnál. Az El Torónál is lehet kérni, hogy vékony, közepes vagy vastag tésztájú legyen a pizza, ráadásul olyan almás (vagy túrós, vagy meggyes) pitét csinálnak, hogy még a lábujjam is megnyalom utána, pedig nem vagyok egy nagy házisüti-rajongó. De ez király!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 14:23:46

Már megint elnyelte vmi smucig rém a napi bölcsinket. Toma, ezt nem lehet vhogy automatikusra időzíteni? Beállítani egy hétre előre, minden napra? Elfonnyadok tudatlanul.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.14. 15:01:17

jóvan naaa!! csak most kerültem gép elé. megy a napibölcsi. sőt egy napihaiku:

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.14. 15:02:19

ez lemaradt:))


Szeretsz gondolni?
- én attól majdnem
mindig szomorú leszek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 15:22:31

Bakker, én is...:(
Egyébként nem cukkollak, csak ha a saját szórakozottságomból indulok ki, akkor praktikus dolog az időzítés.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.14. 15:37:13

nem tudom lehet-e időziteni, de nem is nagyon akarnám, mert igyekszem a pillanatnyi hangulatomnak megfelelő napipölcsit feltenni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 15:38:03

Megértem, valószínűleg ezért is olyan találóak.:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 15:53:38

Gyorsan eljutunk a napipöcshöz, de ezt a címet nem volna jó kiosztani a Kifőzdében:D

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.07.14. 15:56:51

Hű a mindenit. Remélem az íze messze túlszárnyalja a megjelenését, mert különben nagy bajban vagy. És így eszitek műanyagból vagy ki lehet szedni tányérra?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 16:10:31

Őszintén szólva, nekem is az volt az első gondolatom, hogy Zoli elrettentésképpen fotózta le az ebédjét:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 16:21:20

Holland, megint jártam Nálad, és remekül szórakoztam régebbi írásaidon (is). Nem lehetne néha olyasmi posztot is beszúrni (akár a napi normális mellé), mint a biciklisfajtákat elemző? Mintha kicsit pangana a Kifőzde, sztem jót tenne neki.
Mit gondoltok róla? (Én nagyon jól elkuncogtam rajta.)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 16:22:34

Nem kő mindig kaviár!

megyek palacsintát gyártani, szombaton csak és kizárólag ez lehet nálunk, meg vanília puding.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 16:24:26

Én most rendeltem rántott sajtot (térdre borulva áldom az Urat, hogy ezt az ételt feltalálta), egy lasagnét (ki tudja, mi jön rám még estig) és egy meggyes nagyi pitéjét. Meg kell jutalmaznom magam.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 16:32:26

Hallod Nadine, te aztán nagyon jó kislány lehettél.))))

Persze a dobozaidat elnézve, belefért volna egy tepsi meggyes pite is:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 16:44:48

Egyrészt nagyon jó voltam, másrészt nagyon szomorú, és ha ezt a két dolgot összeadom, az pont egy rántott sajt+sült krumpli, meg egy szimpatikus lasagne. A süti csak biztonsági tartalék.

N.Zoli 2007.07.14. 16:49:16

Hát ez a kaja nem volt valami fejedelmi, legközelebb akkor rakom fel a hétköznapi ebédemet, ha valamijobb megjelenésű lesz. Legközelebb nem sokkollak benneteket ilyennel. Úgy véltem, hogy az aznapi kajával leszek hiperealisztikus és elgondolkodtató, hogy rajtam kívül mennyien esznek még ilyen sittesdroid kaját az országban, a házhozszállítóknak jól megy, sok cég hord ki és sok adagot.

Legközelebb valami gusztábbal jövök, vagy próbálok novellát írni, vagy elemzést bármiről:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 16:50:32

tudod mit, én is szomorú vagyok.rendelek is egy kis pizzát.a franc fog az 50 fokos konyhában palacsintát gyártani, a gyerek meg majd úgyis bejelenti, hogy fogyózik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 17:24:41

Zoli, hiteles volt, semmi gond. Nekem is vannak tapasztalataim a hasonló cégekkel, inkább azon csodálkoztam volna, ha valami reklámfotószerű képet látok... De kétségtelen, jobb fesztiválos bográcsot nézegetni-gusztálni, mint ezeket:)

Marisell: Én megszavaztam:) Többek közt ezért sem főzök mostanában. Ha 50 fok van, senki sem éhes, ráadásul hőgutát kapok, ha meg semmi sivatagi körülmény nem szól közbe, akkor is folyton egyedül vagyok, rám romlik az étel. Nem éri meg.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 17:39:44

Nadine, tudom, hogy ez nem vigasz, de itt vagyunk neked mi, amikor egyedül érzed magad.brühühühüh.olyan megható voltam.
Zoli, semmi gond nem volt a képekkel.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 19:07:16

Szia, Amadea!!!:) Hát megjöttél a bikák közül?

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 19:13:06

Bocs, hogy ezt kell mondanom, de sajnos, meg.:))) Olyan jó volt, hogy legszívesebben haza sem jöttem volna!
Lökjek össze egy mini útinaplót?
Persze ti nagyon hiányoztatok, de ez a napi diliház nem.:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 19:16:46

Ja, és mellesleg a galád nem galád. Egyáltalán nem.
IMÁDOM!!! És veszettül hiányzik.
Asszem, szerelmes vagyok...

sarasvati 2007.07.14. 19:24:27

jézusom...:P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 19:26:02

Útinapló jöhet, intim részletek is beleférnek:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 19:30:07

Nadineee!!! Ne vihogtass már, úgy leégtem, mint az állat, de a képem most még vörösebb lett!:)))
Ja, láttam szökőkutakat, majd' elestem a röhögéstől, a psim úgy támogatott el a padig - utána már ő is nevetett.:))))
Svati, mi van?!!:)))))

sarasvati 2007.07.14. 19:34:11

semmi. csak belegondoltam, de nem cseszem el az örömöd:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 19:34:37

Na, jól van, ezek szerint rúd is volt - örülök:)
És hogy gondoltad a naplót? Egyből ma este, vagy kérsz egy rendes napot? A kedd még üres. Addigra írhatsz jó kis képaláírásokat, szóval, jól megkomponálhatod a magyarázkodást, hogy mit is csináltál te három napig Barcelonában...

N.Zoli 2007.07.14. 19:37:26

Ez most kicsit morbid, de most valóban messzire repült a finn gerelye.
index.hu/sport/grly070714

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 19:39:04

Láttam-olvastam. Szerencsétlen! Így menjen az ember sportolónak. Jól legerelyezik.

maybach 2007.07.14. 19:43:56

Sztem Amadea egész nap a gótikus negyed utcáit és templomait rótta. Este, éjszaka a latin negyed következett. Másnap Gaudi építészete volt a téma.
A harmadik nap pedig a gasztronómiai felfedezéseké. Még szerencse, hogy volt hozzá tolmács is. A katalánok jól nyomják a finnt. Asszem.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 19:44:38

Nadine, pont a keddre gondoltam!:)
Képek még nuku, életem méze továbbment északra az uncsijával. Az összes kép a gépén van, de a neten próbálok valamit összekurkászni.
Svati, mondjad nyugodtan.
Most olvasom a korábbi postokat, olyan rohadt kajás lettem...:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 19:55:17

Egyél csak, fáradt vándor, és akkor vegyük fixnek a keddet, jó?
Maybach, :D Igen, a felsoroltak mind tipikus kiváltói az őrült nagy szerelembe esésnek... Kifociztad magad, Otthonkás?

N.Zoli 2007.07.14. 20:07:20

Na, továbbiakat mindenkinek én elmentem parádézni, éjfél körül talán még benyitok a kifőzdébe.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 20:08:13

Jó mulatást, aztán vigyázz ám a gömbölyű talpú cipőkkel!:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 20:24:07

Ez most coming out volt Zolitól?:DDDDD(bocs)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 20:26:46

Marisell, :DDDDDDDDDDD!!!!! Sebaj, mi nagyon nyitottak vagyunk, igaz?

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 20:30:02

Én tényleg, de rólad is ugyanezt feltételezem,de nem akarom Zolit megbántani.a férfiaknál viszont soha nem lehet tudni, mivel bántod meg őket.
Svati,Amadea puszika)))))

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 20:42:44

Szia anyúúúú!!!! Télleg nem lehet tudni, min sértődnek meg. És még a csajok hisztisek!:)

Zoli 2007.07.14. 20:44:37

Helló én Zoli vagyok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 20:46:28

Hú, mekkora igazságot mondtál, Marisell! (A férfiak megbántásáról).

Szevasz, Zoli. Hát Te ki vagy? Utcáról betévedő kedves kuncsaft?

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 20:47:22

Úristen, tudtam én hogy baj lesz ebből.
Szia Zoli.

Amadea, azt mér' jöttél haza?vagy miért nem mentél el emberrel egy kicsit svédülni?vagy finnülni.édes lányom nincs benned kalandvágy?addig kell ütni a vasat, amíg mozog.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 20:48:15

Öööö, te most N.Zoli vagy, vagy új vendég, esetleg valaki, akit ismerünk, és most egy ismeretlen nickkel szívat minket?:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.14. 20:50:00

szia amadea! pamplonában, voltál??!:))) most van a bikafuttatás.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 20:50:24

Anyú, a zéletem értelme még marad és északabbra vándorol, ami már nem egy városi séta lesz. És nem szeretnék áakaszkodni, egyik pasi sem szereti, ha veszélyeztetik a "szabadságát".:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 20:51:18

Toma, szia! Barcelonában voltam, a bikafuttatás - és viadal egy szemét dolog.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.14. 20:53:25

északabbra, mint Spanyolország?vagy északabbra, mint a sark(északi)?azt kit érdekel az ő szabdsága?mikor jön?

Zoli 2007.07.14. 20:54:44

Már nemis tom anyu megint egyedül hagyott és a szomszéd megint tökrészeg.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 20:58:44

Gyanús egy Zoli vagy Te. Olyan Halvány Görény-szerű. Ha nem ő vagy, nehogy megsértődj!

sarasvati 2007.07.14. 21:00:32

miZolink elment bulizni, ez egy névbitorló!!!

Zoli 2007.07.14. 21:03:19

Én Zoli vagyok és nincs is bitorlásom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 21:05:13

A bitorlásversenyekről már hallottam, de Te még mindig egy nagyon gyanús Zoli vagy. Focizni szoktál, Zoli?

Zoli 2007.07.14. 21:06:09

Ma este pók rántottát eszek én sütöttem.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 21:07:50

Zoli, tessék normálisan válaszolni! Utálod a szcientológusokat, a priviseket?
Anyci, Spanyolban északabbra. Hogyhogy mikor jön?
Töltött paprika, nyámnyám!!!

Zoli 2007.07.14. 21:11:27

Szientologusokat még sosem sütöttem nem tom milyen és anyu nem spanyolba ment hanem Zazával pasizni és nem tom mikor jön vissza és csak hét pókot tuttam megfogni a rántottához.

Zoli 2007.07.14. 21:17:57

Most ez miért mond ilyet? mindenki tudja a házban hogy én vagyok Zoli csak kérdezzétek meg mindenkitől.

Zoli 2007.07.14. 21:20:13

Pont most büffögtem egyet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 21:29:38

Na jó, akkor leszek én is Zoli. Névnapom március 8.

Zoli 2007.07.14. 21:36:15

Nem is tudtam hogy van Zolinévnap anyu sosem mondta. Mikor lesz legközelebb?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 21:39:32

Mint már mondtam. március 8-án. Tudod, most július van, Zoli.

Zoli 2007.07.14. 21:42:53

Felírtam a klotyó falára így nem fogom elfelejteni és majd ha megint névnapom lesz akkor ünnepelni is fogok.

Zoli 2007.07.14. 21:47:28

Na tessék a szomszéd megint kidobta a macskát az ablakon.

Zoli 2007.07.14. 21:49:09

Még jó hogy a földszinten vagyunk.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 21:49:18

Gyerekek, ez a fazon kezd idegesítő lenni. Tippeljünk, vajon ki lehet!

Zoli 2007.07.14. 21:51:31

Már megmontam én vagyok Zoli itt mindenki olyan fura.

Zoli 2007.07.14. 21:57:09

Anyu is azt szokta mondani pedig én tök normálisnak érzem megam még akkor is ha az összes füleim állandóan zúgnak és forognak.

Zoli 2007.07.14. 22:01:12

Még sosem ettem igazi gerlét biztos finom.

Zoli 2007.07.14. 22:02:32

Még sosem ettem gerlét. Finom?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 22:03:05

Zoltán! Légy férfi, vallj színt! Ki vagy Te???

Zoli 2007.07.14. 22:04:54

Most miért kiabáltok velem nem csináltam még semmi rosszat ma este.

Zoli 2007.07.14. 22:10:59

Azmeg kicsoda? télleg olyan furák vagytok miért nem tudjátok már megérteni hogy én Zoli vagyok? itt a házban mindenki megértette már régóta még az a hülye vámpír is aki a pincében lakik.

Zoli 2007.07.14. 22:13:59

Errefelé még sosem láttam egy gerlét sem pedig szivesen megfogtam vóna de tán a gerlék csak nappal repülnek én pedig csak éjjel.

sarasvati 2007.07.14. 22:22:48

mi van gyerek?
elbsztad a 70dik szintet?:P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 22:33:59

Engem most lefárasztott ez a titkos ügynök, megyek az ágyikómba a 8. utassal. Kris Kristofersonnak itt még nem 16-os fúróval csináltak szemet reggelente. Egész jó pasi volt. Sigourney meg egy nyurga csitri.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 22:37:12

Jóéjt, Nadine. Nemsokára én is megyek alukálni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.07.14. 22:38:06

Jó éjt, nagy utazó! Álmodj galád szökőkutakkal!:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.07.14. 22:43:06

Hehe.:))) Remélem, te nem fogsz kis Alienekkel álmodni...:) Randa kis dög.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.07.14. 22:47:46

Zoli. Segíts egy kicsit. Élőlény vagy, fogalom vagy tárgy?

maybach 2007.07.14. 22:54:33

Nadine!
Hülye fű még erősödik és így nincs még sajnos foci. Ma tenisz volt, meg taktikai értekezlet.
Ez a Zoli ez kiez?

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.14. 22:56:56

na amíg kitaláljátok hogy ki ez én beszopálok egy félüveg borocskát.
majd referáljatok:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.14. 23:07:43

csak ne hogy megártson a borocska:))) szia svati!

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.14. 23:14:40

szia toma!
nem árt...üt. alakul:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.14. 23:18:00

én is kacékodtam egy bontott üveggel, de rájöttem, hogy még meg kell irnom a holnapi posztot:))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.14. 23:18:43

én most ilyenekkel nem.
épp a kelta nyelvet tanulmányozom:))))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.14. 23:22:35

a leszármazottak britanniában bujdokolnak, ja.
kellene aludni. fáj a szemem a géptől:(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.07.14. 23:27:28

pihenjél! megyek írogatok egy kicsit. holnap nézzél be! :)))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.14. 23:27:33

a zoli gyerek megjelent az ufi.blogon is. nocsak.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.07.14. 23:30:59

nem baj. ha hülye lesz, moderálás. ennyi:)))
jóccakát!
süti beállítások módosítása