Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből 9.

2007.09.26. 03:01 Bombadil Toma

Öööö, ez ilyen krumplis izéé, hússal meg miegymással…
 
Ezt az ételt kerti sütögetésre, azon belül is tárcsás sütéshez találtam ki, de a múlt hétvégén a konyhában készítettem el, mivel még mindig nem raktam össze a vadiúj, gázzal működő tárcsás sütőmet (a képen a jelenlegi készülékem látható). Ez valószínűleg idén már nem is fog megtörténni, mivel vége a kertiparti-idénynek. Sebaj, konyhai körülmények között is működik a dolog! Bár azt írtam fentebb, hogy én találtam ki a receptet (és ez így is van), de biztos vagyok benne, hogy különböző variációi sokak repeortárjában megtalálhatók.
Ez az étel egyszerű, mint a raklap. Nem kell hozzá semmilyen konyhai hókusz-pókusz, meg kell sütni a hozzávalókat, összekeverni és kész. Az íze viszont nagyon ott van!                              
 

Az egyik nagy előnye, hogy bármilyen, általunk kedvelt húsból elkészíthető. Csináltam már csirke- és pulykamellből, sertéstarjából – bármiből készülhet, ami a hűtőben fellelhető és nem csontos hús. Én most az utóbbiból, azaz tarjából készítettem.
Jut eszembe, vegetáriánus változatot is készítettem, hús helyett padlizsánnal, cukkinivel és gombával.
De most jöjjön a legutóbb elkészített verzió receptje!

 
Hozzávalók (kb./fő):
 
  • 15-20 dkg hús
  • 4 közepes burgonya (sütni való)
  • egy piros kaliforniai vagy grillpaprika
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, steak fűszerkeverék, „tandori masala” fűszerkeverék,
  • étolaj, libazsír (kacsazsír)
  • fehérbor
 
Előkészületek:
 

A húst felkockázom és bepácolom a steakfűszer, olaj és egy kevés fehérbor keverékével, majd félreteszem egy órára. A burgonyát megpucolom és nagyjából akkora kockákra vágom, mint a húst. A paprikát és a hagymát is hasonló méretűre vágom, a fokhagymát megpucolom. Ennyi!

 
Elkészítés:
 

Fogok egy wokot és libazsírt hevítek benne, majd rádobom a húst és közepes erősségen sütni kezdem. Mikor már majdnem kész, megsózom, borsozom, hozzáadom a hagymát (aki sültebben szereti, előbb is hozzáteheti) és a préselt vagy apróra vágott fokhagyma felét. Mikor a hús elkészült, kiszedem egy tálra és alufóliával letakarva, melegen tartom.

A wokot kitörlöm és étolajat töltök bele, nem keveset. A legnagyobb, legerősebb fokozaton felforrósítom az olajat, beledobom a kockára vágott krumplit és sütni kezdem. Félidőben hozzáadom a paprikákat és tovább sütöm. Mikor elkészült, kiszedem egy papírtörlővel bélelt szűrőedénybe, és az olajat egy másik edénybe kiöntöm.

A főzőlapot közepesre állítom, a wokba egy kevés libazsírt teszek, beledobom a húsokat és a kolompért. Hozzáadom a maradék fokhagymát, megszórom egy teáskanálnyi (3-4 személyes adagnál) tandori fűszerrel, és folyamatosan mozgatva az ételt, pár perc alatt összepirítom az egészet, majd tálalom.

 
Tippek, ötletek:
 

Ha csirke- vagy pulykamellből készítem, a hagymát rögtön hozzáadom, mert ezek a húsok nagyon hamar átsülnek. (A fokhagymát itt is a végén adom hozzá..) A hozzávalókat tetszés szerint bővíthetjük, csak arra ügyeljünk, hogy a végén az ízek harmonizáljanak egymással. A hús és a burgonya arányát ízlésünk szerint bármelyik irányban változtathatjuk. Ha nincs wokunk, egy magas és vastag falú serpenyő is megteszi.

A steakfűszer, amit használok, egy saját, titkos keverék, aminek az összetételét elárulhatnám, de akkor meg kéne, hogy öljek mindenkit, aki elolvassa ezt a posztot. De jó lesz a bolti fűszerkeverék (vagy grillpác) is, azért ha lehet, sómenteset válasszunk. A tandori masala fűszer a nagyobb bevásárlóközpontokban (pl.Tesco) vagy fűszerboltokban, natúraboltokban beszerezhető.

A vega verzióhoz használhatunk grillezett zöldségeket (grillezés közben kenegessük fűszeres olajjal) a hús helyett.

 

Ha például egy kerti sütéshez nagyobb társaságot hívtunk, érdemes a krumplit félig-háromnegyedig megfőzni, így hamarabb készre sül, és nem kell sokáig várni a vendégeknek az adagjukra.

Ez az étel csak frissen jó, nem érdemes többet készíteni, mint amennyit megeszünk.

 
Még pár szó:
 

A végeredmény garantáltan nagyon finom. A pácolt, fűszeres-fokhagymás, puhára és szaftosra sült hús, a kívül ropogós, belül krémes krumplival, az édesre sült hagymával és paprikával, mindez megkoronázva a tandori fűszer egzotikus aromájával... Ez az egyszerű étel is különleges zamatokkal kényeztet minket.
Kísérőnek, mivel dominál benne a fűszer és a fokhagyma, száraz tokai furmintot ajánlanék, esetleg egy badacsonyi pinot grist (szürkebarát).

 

Ui.: Pályázatot hirdetek az étel elnevezésére!

74 komment

Címkék: csirke gasztro krumpli recept marhahús sertés toma kerti sütés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.26. 03:12:59

na, csak sikerült bebarkácsolni a képeket, csak át kellet lépnem a firefoxra.

amúgy meg jó reggelt:)))

spájdernecc 2007.09.26. 05:05:35

No, megint nem hiába töltötted az idődet:)

maybach 2007.09.26. 07:38:02

Jó reggelt kívánok!
Jónak tűnik, bár én reggelire valami könnyebbet szoktam. Mondjuk hideg libasültet lila hagymával.

tistedur 2007.09.26. 08:17:01

a szokásos minőség kedves Toma :)

maybach,a hideg libasült is nagyon jó egy étel :)

eMM 2007.09.26. 08:40:37

Lehetne tán tandori csumpis (vagy krumplis) dzsuva toma módra az étel neve!:)

maybach 2007.09.26. 08:43:20

Tist!
Jó bizony, próbáltam. A lila hagyma pedig az összetartozást erősíti.

tistedur 2007.09.26. 08:52:14

maybach!
meleg libatöpörtyű is jó a lilahagymával :)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.09.26. 09:37:48

Szia Mindenki!!!
Jó látni, hogy az élet megy tovább, Toma kajái, és a gombák..., a kert, és minden.
Annyira kedvesek vagytok, de ebből elég is.
Szóval küzdök, de még nem bízok, annyira.Apuval minden rendben, és én is jól leszek, talán egy másik életben.addig is olvasom a kalandjaitokat, már amikor 15percnél tovább is tudok valamire koncentrálni.

Azért nyugtassatok meg, hogy a hot-dog virsli(az izén tudjátok, amivel klikkelek), nem teskó gazdaságos.
Mindenkinek puszi hegyek!

Halvány Görény 2007.09.26. 09:51:53

frankó a recept, kivéve a paprika mert azt én csak nyersen. a tárcsás szett ötletes, én is lusta voltam még összerakni a gázos változatot, úgyhogy nem is volt az idén semmi. talán majd jövőre.

Hahó marisell!
szedd össze magad és írjál ide is meg a kommentre is. (nem parancs)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.09.26. 10:01:40

Szia Halvány

szedegetem, de mindig szétgurul.bssza meg!

maybach 2007.09.26. 10:21:17

marisell!
Jó látni Téged!
( Ez ugye kicsit képzavar, de télleg jó, hogy időnként itt vagy )

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.09.26. 10:23:41

Szia Maybach, hát még nekem milyen jó, hogy itt vagyok.))))de szerintem jobb, ha nem látsz((((

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.09.26. 10:25:54

AMADEA drága kislányom( vagy inkább nagy?, mármint lányom...)szerelmi élet? tanulás? minden OK? legalább te nem akrsz tőlem elköltözni, mint a középső lányom. hiába na, gyereket szülni a legnagyobb öröm és üröm is egyben.

spájdernecc 2007.09.26. 10:26:26

Napot mindenkinek, persze merisellnek megkülönböztetettet :)

tistedur 2007.09.26. 10:28:25

marisell!
jó,hogy itt vagy :)

maybach 2007.09.26. 10:36:49

marisell!

Nem tudhatod milyennek látnálak. Úgyhogy ez csak feltételezés. Hamár, akkor inkább feltételezd azt, hogy örülnék.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.26. 10:45:28

Inkább kicsi, Marisell.:)) Hiába vagyok "papírforma" szerint érett nő, én az érettől meg a nőtől olyan messze állok, mint Makó Jeruzsálemtől.
Én vmi elfajzott gyereked vagyok, gyűlölöm az egyetemet, ám nem fogok tőled elköltözni.
A galád partizánkodik, és még csak meg se tudom verni a kis piszkot. De én küzdök!
Középső tesóm hány éves?:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.26. 11:02:26

Sziasztok, mennem kell, este találkozunk! Pussz!!!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.09.26. 11:05:32

Amadea tesód 21 éves, de most kamaszodik.
Tist, hiányoztál.+MINDENKI, Jé-nek külön köszönet a lelki gondozásért.
Maybach, igaz.
Spájder, köszi, és mindenkinek, tudjátok, istennek, szüleimnek, a produceremnek, az adóhivatalnak, és főleg a rendőrségnek, hogy elvette a műszakimat - hah, hiszen lejárt - és így napi 3 órás buszozásra késztetett, és most már tudom milyen a való világ!na nem mintha...
Nadine dobozol???? mert Toma biztos alszik.

spájdernecc 2007.09.26. 11:13:09

Nádiné is itt lebeg valahol, mint Isten lehellete a vizek felett, csak keresi a szót..keresi a hangot
legalábbis van egy ilyen szokása

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.09.26. 12:12:30

Spájder, ez gyönyörű volt.ezt fogom ismételgetni, a buszon, és akkor talán nem hány...na mindegy.
jó mulatság egy pánikbetegnek a tömött busz.
megyek.
legyen szép napotok.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.26. 13:34:33

jó reggelt! SZIA MARISELL!!!

H.G. neked nem könnyű a kedvedre tenni:))) a paprika nagyon finom sütve, próbáld ki. sőt a következő posztban is lesz sűlt paprika:))

eddig egy ötlet az étel nevére:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 14:02:08

Sziasztok!!! Nyilvánvaló, hogy az egyetlen napon, amikor korán kelek és kiteszem a lábam itthonról, megjelenik Marisell!!! Basszus! Fogadok, hogy ez direkt van. Pedig ha tudná, hol jártam, nagyon nevetne. Vagy éppen ellenkezőleg.

No mindegy. Toma, miért van az, hogy mindig akkor írsz gasztroposztot, amikor az utcán is hallani, hogy éhes vagyok??? Ráadásul meg kell várnom a táplálkozással az uramat, ami még minimum két óra. Ááááááá!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 14:30:15

Hahó, itt lebegek, mint Isten (inkább) szellenete a vizek felett, oszt sehol senki...:(

maybach 2007.09.26. 14:43:17

Nem vagy egyedül

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 15:47:48

Na. Gyorsan dolgoztam egy kicsit, aztán visszalibbentem: piszok éhes vagyok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 15:56:35

Ja, igen. Még a végén elfelejtem megkérdezni: MI A TÚRÓ AZ A TÁRCSA???? Én lábasban, serpenyőben, fazékban, tepsiben szoktam sütni-főzni. EMMEGMIAFENE???

spájdernecc 2007.09.26. 16:03:42

talajművelő eszköz része, afféle ungarise vok
nagy találmány, az ámerikaiak elmehetnek a rákba az ótvar kis barbekjúbarkácsolójukkal :)

toma a galériából 2007.09.26. 16:22:11

jobb helyeken, "mezőgazdaságban használt borona-tárcsából kialakított wokszerű sütőalkalmatosság"
ez a szabatods megfogalmazása:))) szerintem csak az igazi a jó, a sok utánzat semmit sem ér, mert nem olyan egyenletesen osztja el a hőt, mint a boronatárcsa. valószínű az anyagában van a titok. arrol nem is beszélve, hogy sokan arra vetemednek, hogy sütés után kisurolják ezzel elcseszik a rajta képződött bevonatot.

cyan 2007.09.26. 16:36:56

halihó
hazajöttem kicsit, mindjárt belevetem magam a város forgatagába. szerda van, asszem már múlt héten elkezdődött az ikonozás, úgyhogy ma megyek, folytatom a megkezdett művem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 18:09:30

Cyan, ha van humorérzéke a mesterednek, csempéssz rá a kompozíción az aktuális szent csuklójára mondjuk, egy kvarcórát. Aztán fogd rá a nyuszira.

Fiúk, és a magamfajta városlakó mégis hol szokott szert tenni egy valódi boronatárcsára???

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.26. 18:19:49

nadine
ugy, hogy bemész egy boronatárcsa-sütő boltba, a plázában, és megveszed:)))
most nincs szezonja, de szívesen irnák erről egy posztot.(beszerzés, karbantartás, használat) sebaj, majd tavasszal!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 18:45:33

Most nézem a képet, egy talicska-tűzrakót is kell vennem hozzá a bótban!:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.26. 19:45:27

Nániné, miféle érdekes igényeid vannak...:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 20:00:19

A vicc, hogy van egy talicskánk, de még sosem jutott eszembe, hogy fel kéne gyújtani!!!:)

A pályázatra:
1. Talicskás-boronás aprópecsenye
2. Boronicska
3. Agronómus kedvence...
... meg a kőművesé

Szia, Am!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.26. 20:09:10

nadine
agronómus kedvence :DDD

eddig ez vezet:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.26. 20:15:26

egyébként a talicska ötlete, onnan jött, hogy egyszer nagyon esőre állt az idő, mikor kertiparti volt nálam és ki kellet találnom gyorsan, egy olyan sütőalkalmatosságot, amit rögtön be tudunk tolni a terasz tető alá, ha elered. aztán annyira bevált nálam, mert pont jó a magassága, hogy így maradt. pedig van nekem rendes épített grillezőm is, de már két éve nem használom, csak a taligát:)))

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.26. 20:17:09

Azt még nem mondtam, hogy kib*ott velem az időjárás. Amikor elindultam, még sütött a nap, boldogan billegtem a miniszoknyámban meg a kis bőrdzsekimben, erre elkezd esni az eső, amikor jöttem haza! A mocsok!

maybach 2007.09.26. 20:38:05

A talicska ilyen irányú felhasználása azért is jó, mert a tűzrakás jobban megkíméli, mint a disznótrágya. Az a röhej, hogy nem vicc.

cyan 2007.09.26. 20:39:53

hazaestem. spájder posztjához írtam egy aktuális hírt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 22:01:40

Maybach, a disznótrágyán sütött étel nem is olyan nagyon gusztusos. Egyébként.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 22:18:18

Kezdődik a Jericho, remélem, nem úgy adják le, mint tegnap az AXN-en a Bíbor folyók c. filmet. Nagy nehezen fennmaradtam, és a kétórás, éjfélig tartó film háromnegyed tizenkettőkor egyszer csak reklámba fulladt egy mondat közepén (a végkifejlet még sehol sem volt), majd közölték, hogy nemsokára Alias, és úgy lett. Majdnem megütött a guta.
Szóval, csak annyit akartam még mondani,hogy megírtam a szombati posztot, úgyhogy ha nem halálozok el addig, akkor stip-stop, amúgy jó éjt!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.26. 22:19:56

Nadine
A Bíbor folyók jó, csak kicsit zavaros.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.26. 22:24:06

Én most láttam kb. harmadszor, és éppen kezdtem megérteni. Erre nesze, b...meg! A tévécsatornák mindig képesek agyvérzés közeli állapotba kergetni.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.26. 22:57:30

Ezért nézek ritkán villogó dobozt.:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.26. 22:58:22

most akkor lesz holnap enzoli?? ma még nem jelenkezett:))

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.26. 23:54:00

Háhá, eljött a rettegett pillanat! Íme a merénylet:
amadea.freeblog.hu
Végetek van, mint a botnak! Álmatlan éjszakákat!:))) Pussz!

maybach 2007.09.27. 07:31:44

Nadine · kep.tar.hu/prudi 2007.09.26. 22:01:40!

Ez így van. Sőt, bármilyen sok állat vesz is körül, mégsem vagyok az ilyesmiben perfect, de úgy tudom nem is lenne rá alkalmas. Inkább a száraz teveszar. Bár itthon viszonylag kevés a teve.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.27. 08:48:27

Maybach, azt hívják Camelnek, nem? Én már láttam dokumentumfilmen, ahogy a sivatagban kenyeret sütnek rajta. Nem támadt rá gusztusom.

maybach 2007.09.27. 08:53:57

Nadine!
Igen. Én is ezért vettem kenyérsütőt.
Meg még cigi is van Camel néven. Nekem az is büdös, igaz nem cigizek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.27. 09:19:57

Úgy látom, lassan itt az ideje egy újabb házi sütésű kenyérről írott posztnak. Hogy újabb impulzust kapj a háziasság terén.

maybach 2007.09.27. 09:24:09

Ha jó recipéket írsz le, sok boldog kövér ember fog szeretettel beszélni Rólad. Másik esélyes Toma.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.27. 09:34:52

Én szeretem a sok boldog kövér embert!:) Ígérem, nem fogom a recept végére írni, hogy "Ha ettél, most gyorsan pattanj fel, dobj egy tucat négyütemű fekvőtámaszt, és égjen a zsíííír!" Inkább azt, hogy most menj ki egy kicsit a kertedbe, és míg pihegsz, gondolj szeretettel arra, aki-ami megalkotta a gabonát, hogy ilyen jól érezhesd magad, hívják Istennek vagy természetnek... Az erkélyed vagy az ablakod is megteszi.

maybach 2007.09.27. 09:52:03

Igen. Majd felfrissülve mehetünk vissza a dzsungelbe csatázni. A zsír majd ott elég.

tistedur 2007.09.27. 14:03:19

rozskenyér-receptet írjál lécci Nadine! :) én aztatot szeretem nagyon..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.27. 14:14:53

Tisti, beletrafáltál, a kiszemelt recept rozsos...:) De nem az a gyilkos féltégla típusú, majd meglátod.

tistedur 2007.09.27. 14:19:26

Nadine!
én szeretem a gyilkos féltégla-típusú rozskenyeret is..az egyik legjobb rozskenyér amit ettem,az az orosz,fekete formakenyér volt..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.27. 14:37:22

Én is szeretem, csak próbálok - legalább az elején - nem szélsőséges recepteket közreadni. Persze, kinek mi a szélsőséges. Ismerek olyat, aki egészen tavalyig egyedül a fehér, foszlós kenyeret volt hajlandó kenyérnek szólítani és megenni, aztán vett egy kenyérsütő gépet, és azóta nem lehet elvenni tőle a pék szerepét a családban. És kísérletezik vadul a különböző extra receptekkel...:)

tistedur 2007.09.27. 14:54:53

nadine!
nekem nincs kenyérsütő-gépem,ha kenyeret sütök,akkor az a régi,hagyományos módszerrel megy..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.27. 14:56:32

Most kalapot emelek előtted, Tist, én úgy sosem fognék bele... Lusta disznó vagyok. Meg kényelmes is.

tistedur 2007.09.27. 15:03:30

nadine!
pedig nem nehéz: a mostani alap:fél kiló teljes kiőrlésű liszt,fél csomag szárított élesztő,2 kávéskanál só,egy kávéskanál cukor és 3 dl. melegvíz..ezt összegyúrom és egy óra kelsztés után átgyúrom és megsütöm..és ennyi..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.27. 15:12:17

Az utolsó mondatban találhatók az akadályok. Dobozzal és ecsettel a kézben nem gyúrok át semmit. Bezzeg a gép!

2007.09.28. 19:32:51

szeretném én itt halkan megkérdezni, hogy született eredmény a pályázaton? értsd: megkereszteltük az ételt?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.28. 19:37:34

Hát, túl sok pályamű nem érkezett. Hm... Tomát kell kérdezni, ő a zsűri.

2007.09.28. 19:42:05

Akkor Toma, ha erre jársz hirdesd ki az eredményt, légy szíves.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.28. 23:30:07

az eddig beérkezett pályaművek alapján, az étel neve, "agronómus kedvence"

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.28. 23:34:38

Bizisten, először agromókust olvastam.:)))

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.29. 00:13:44

Najó, én meygek tentézni. Jó éjt mindenkinek!
süti beállítások módosítása