Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szósz (18) szösz (71) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Párolt marhaszelet polentával

2008.09.12. 04:45 Bombadil Toma

 

Nem igazán szoktam ilyen időszakban efféle ételeket főzni. Inkább a hideg téli napokra tartogatom, mivel nem kevés időt kell a konyhában eltölteni, míg elkészül. De most úgy alakult, hogy véletlenül rossz csomagot vettem ki a fagyasztóból, és csak akkor vettem észre, amikor kiolvadt, hogy ez egy marhacomb, nem pedig a grillezésre szánt tarja. – Na, ezért kell megírni minden pakkot, amit a frigóba tesz az ember!

 

 
Mindegy, a dolog megtörtént, én meg a fejemet vakarva nézegettem a nagy darab húst. Most mit csináljak? Feltúrtam a kertet/hűtőt, hogy miket találok még, és a finom zöldségeket látva, beindult a fantáziám, szinte éreztem a remek ízeket a számban ... Így a kánikula ellenére nekiálltam ennek a zöldséges, párolt marhaszeletnek.
 
Hozzávalók:
 
·        8 szelet, kb. 60-70 dkg marhahús (comb, fehérpecsenye stb.)
·        2 db nagyobb sárgarépa
·        2 szál szárzeller
·        4-5 mogyoróhagyma (vagy egy nagyobb fej vöröshagyma)
·        50 dkg friss paradicsom
·        4-5 gerezd fokhagyma
·        1 szál fehérrépa
·        bouquet garni (fűszercsokor: 1 szál rozmaring, 1 babérlevél, 1 zsálya, 2 szál kakukkfű, 6-8 szál petrezselyem, az egész zsinórral összekötve egy csokorba)
·        3-4 dkg vaj
·        olívaolaj
·        csirkehús-alaplé
·        liszt
·        só, bors, szegfűszeg
·        vörösbor
 
Előkészületek:
 
Ha nincs kész, lefagyasztott alaplé, akkor elkészítem, ha van (általában van…), akkor kiolvasztom.
Megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, nagyobb darabokra. A fokhagymát gerezdekre szedem és megpucolom.
A húst lehártyázom, lemosom, megtörölgetem, majd ujjnyi vastagra szeletelem, sózom-borsozom. Lazán lisztbe forgatom, a felesleget lerázom, és félreteszem a szeleteket.
Összállítom a fűszercsokrot.
 
Elkészítés:
 
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat és vajat hevítek együtt. A hússzeletek mindkét oldalát nagy lángon hirtelen megpirítom, hogy egy kis kérget kapjon, ezután kiveszem és félreteszem.
A maradék zsiradékba szórom a zellert, a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát, majd nagy lángon megpirítom. Amikor a zöldségkeverék egy kis színt kapott, hozzádobom a frissen szedett koktélparadicsomot (ha nincs friss, „napon érett” paradicsomunk, hanem csak bolti, akkor egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot is tegyünk hozzá). Tovább sütöm a zöldségeket a paradicsommal, sózom, borsozom, majd aláöntök egy pohár vörösbort, és közben a falkanállal felkaparom a serpenyő alját, hogy az ott lévő pörzsanyagok feloldódjanak. Addig forralom, míg az alkohol el nem párolog a borból.
Fogok egy magasabb falú edényt, amit a sütőbe is be tudok tenni, és a zöldségek felét beleöntöm. Rárakosgatom a hússzeleteket, tetejükre a fűszercsomagot, két szegfűszeget, ezután a maradék zöldséget is rázúdítom. Felöntöm annyi alaplével, amennyi ellepi, lefedem, és 130 (hőlégkeverés)-140 fokra előmelegített sütőbe teszem kb. két és fél-három órára, míg a hús teljesen meg nem puhul. Kész!
 
A mártás elkészítése:
 
Kiveszem a sütőből az edényt, kiszedem a zöldségek közül a húsokat, amiket melegen tartva félreteszek, majd kiveszem és kidobom a fűszercsokrot.
Egy nyeles forralóedénybe átszűröm egy fémszűrő segítségével a zöldséges-boros-alaplés szaftot. A zöldségek egy részét egy fakanállal átpasszírozom a szitán, ezzel sűrítve a szószt. Akkor van megfelelő állaga, ha nagyjából krémleves sűrűségű. Ha ennél hígabb, akkor beforralással kétharmadára/felére sűrítem. (Aki nem szeretné, hogy emiatt kevesebb szósz legyen, az inkább egy kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítse.) A végén egy diónyi vajjal teszem selymesebbé és fényesebbé a mártást. Ez is kész!
Közben elkészítem a polentát/puliszkát/málét…
 
Sokszor folyik vita a különböző blogtopikokban (pl. Bűvös Szakács) arról, hogy végül is melyik nevét használjuk ennek az ételnek. Szerintem a dolog egyszerű. Én, ha valami olaszos, mediterrán fogáshoz készítem vagy teszek bele parmezánt, akkor polentának hívom. Ha esetleg juhtúrósan vagy sült szalonnával készítem, akkor puliszkáról beszélek. Ha pedig valami magyaros raguhoz, pörkölthöz főzöm, akkor lehet kukoricamálé a neve.
Lényeg a lényeg, ez egy nagyszerű és finom étel, nevezzük bárhogyan is!
Most polentát készítettem, mert egy olaszos, párolt marhaszelet mellé szántam köretnek.
 
Hozzávalók:
 
·        20 dkg kukoricadara
·        1 ek. vaj
·        egy maréknyi frissen reszelt parmezán
·        egy csipet sáfrány
·        só, bors
 
Elkészítés:
 
Egy vastag falú edényben felforralok egy liter vizet. Közben a mozsárban két nagy csipet durva tengeri sót és egy csipet sáfrányt összemorzsolok, majd a forrásban lévő vízbe szórom. Fokozatosan a vízbe öntöm a kukoricadarát, miközben folyamatosan keverem, nehogy leragadjon az aljára. Ezután alacsony lángon tovább főzöm, hogy néha-néha pöffenjen egyet. Párpercenként gyors mozdulatokkal átkeverem egy fakanál nyelével, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Akkor van kész, ha már krémes a puliszka, és keverés közben elválik az edény falától. Ez kb. 30-45 perc (Olaszországban akár másfél órát is főzik), függően a mennyiségtől és a hőfoktól.
Ez az alappuliszka, amit pl. köretként adhatunk különféle ragukhoz.
 
Ha krémes-nyúlós, olaszos polentát szeretnék, akkor egy nagy maréknyi reszelt parmezánt és 5 dkg kockákra vágott vajat keverek a forró puliszkába. Nagyon jó köret ragukhoz, sültekhez, de önmagában is megállja a helyét.
 
Ha például juhtúrós puliszkát szeretnék, akkor egy deszkára fektetett, beolajozott sütőpapírra terítem a meleg puliszkát, és hagyom egy kicsit hűlni/dermedni. Megkenem a tetejét fűszeres juhtúróval és/vagy esetleg tejföllel és sültszalonna-kockákkal, majd feltekerem, mint egy piskótát, és egy erős cérna segítségével szeletekre vágom.
 
Készíthetek sült polentát is, ha nem teszek rá juhtúrót, hanem hűtőben kihűtöm a kiterített málét. Kiszaggatom egy formával vagy késsel, háromszögeket vagy hasábokat vágok, és miután egy kevés olívaolajjal vagy vajjal megkenem, egy teflonserpenyőben megpirítom mindkét oldalát. Nagyszerű köret szaftos húsokhoz vagy szószokhoz mártogatósnak.
 
A puliszka főzése közben szinte biztos, hogy leragad az aljára egy kevés, de ezzel nem kell törődni, az élvezeti értékéből nem von le. Sőt, Olaszország egyes helyein vasüstökben főzik, és direkt leégetik az alját, hogy egy kis füstös/égett ízt adjon a polentához.
 
Tálalás, tippek, ötletek:
 
A húshoz nem muszáj mártást készíteni, tálalhatjuk a zöldségekkel körítve is, így rusztikusabb ételt kapunk. De kombinálhatjuk a kettőt: egy kevés zöldséget kiveszünk a „raguból”, és a kész, átszűrt szószhoz keverjük.
Én most polentát készítettem ehhez a párolt húshoz, de adhatjuk rizzsel, krumplipürével vagy önmagában, egyszerűen kenyérrel.
A párolt marhaszeleteket a mártással vagy a zöldségraguval együtt, jól záródó edényben, két-három napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben. A szósszal együtt melegítsük, sütőben, 130 fokon.
A puliszkát nem nagyon lehet melegíteni, frissen főzve a legfinomabb. Célszerű annyit készíteni, amennyit azonnal elfogyasztunk. Ha többet készítünk, a maradékot készítsük el sült-grillezett polentának.
 
Kicsit macerás és időigényes étel, de minden perc küzdelem megéri. A hosszú párolásnak és az alacsony hőnek köszönhetően, egy rendkívül puha, omlós hússzeletet kapunk, amit átjártak a zöldségek és a fűszerek aromái. Remekül passzol  hozzá a finom, bársonyos szósz paradicsomos-vörösboros íze és a krémes, a vajtól és a parmezántól selymes polenta.
Egy palack chiantit bontottam ehhez a fogáshoz. A főzéshez is ezt használtam, és az ételhez is ezt kortyoltam…
 

129 komment

Címkék: gasztro recept marhahús toma köretek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2008.09.12. 05:14:58

Jó reggelt!
bögre ávét, vödör teát
Fiam! ÉBRESZTŐ!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 05:46:42

Jó reggelt!

Köszi, Spájdi!!!!!!!!

Toma, így reggel csak a polentáig jutottam. Eddig jó volt! :D

tistedur 2008.09.12. 07:18:18

jó reggelt,jó kávézást :)
egy ilyennel indítani a reggelt :)

maybach 2008.09.12. 07:29:57

Jó reggelt kívánok!

Toma!
Volt idő mikor a sporthírekkel kezdtem a napot. De hol van az már.
Igaz most meg éhes leszek.

Fiam!
Good luck!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 08:40:41

Jó reggelt!

Miért van az, hogy amikor aludhatnék, akkor nem megy? Mondjuk, lehet, hogy a tegnapi hajnali ébresztőre megivott négy kávé tehet róla...

Benikuty 2008.09.12. 08:59:08

Sziasztok,
boldog vizsganapot Fiam!
Azt hiszem valaki igen jót tett velem még este, vagy éjszaka.
Köszönöm!!

Benikuty 2008.09.12. 09:20:43

Na végre elolvastam a receptet, Toma ez nagyon jó, csak iszonyú nagy meló. De biztos megéri:)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.12. 09:28:02

Sziasztok, az előző posztnál jóreggeleztem már, azt most kihagyom.

"falkanállal felkaparom a serpenyő alját, hogy az ott lévő pörzsanyagok feloldódjanak"

Érzem az illatot, hallom a sercegést :-))

:-))))) Most veszek észre valamit :-))))

Ezt nem hagyom ki: Toma milyen az a kanál? Nem lesz meszes az étel tőle? :-))))))))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.12. 09:34:31

Máléügyben:

(kukoricamálé - miért van más málé is?)

A málélisztet legjobban habverővel keverjük be a forrásban levő vízbe. Másik megoldás, azt, hogy a máléliszthez kis vizet adunk, és kanállal elkeverjük, mint az agyagot. Utána hozzáadjuk a többi vizet.

A román pásztor nem teketóriázik, hanem beönti a málét (románul ma:lai - innen a málé elnevezés) az üstben forró vízbe. Kis hegy képződik, melynek a csúcsa majdhogynem kilóg a vízből. Félóra műlva, vagy amikor ráér, egy bottal (gyors mozdulatokkal) elkeveri, majd kiönti az asztal közepére. Ha van neki asztala.

Benikuty 2008.09.12. 09:36:19

A vakolókanalat észre sem vettem. Ma megint figyelmetlen vagyok:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 09:40:59

Hát, én hiába nézem, nem látom. Mondjuk, a nap is a szemembe süt, és nincs függöny az ablakon, hogy összehúzzam:)

Benikuty 2008.09.12. 09:42:03

Ha már itt tartunk, tudsz valami okosat görhe ügyben, HSz?
Apám sokat emlegette, de őt már nem tudom megkérdezni.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.09.12. 09:51:22

:-(

Sajnos nem hallottam róla...

(Most kilépek)

muskotály küvé 2008.09.12. 10:56:46

Sziasztok!

Hol van a vakolókanál?
(Hová lett a Vasa?)

Benikuty 2008.09.12. 12:31:54

Köszönöm, Tist, aranyos vagy!:)

muskotály küvé 2008.09.12. 12:46:24

Ja, kérem szépen, hogy a szövegben kell a maltert keresni...

muskotály küvé 2008.09.12. 12:55:50

A máléval kapcsolatban akartam mondani, megboldogult nagynéném szerint valami csíráztatásszerű módon édessé tett anyagból (kb. malátából) készül, nem sima puliszka, egyfajta édesség. Ezt erősíti tist első linkje.
De a puliszka/polenta valszeg ugyanaz, regionális különbségekkel.

maybach 2008.09.12. 13:37:04

Küvé!
Az a csíramálé lesz, amit N.Zoli emlegetett régebben.
Egyszer elkövettem Valóban édes.

muskotály küvé 2008.09.12. 14:44:25

A cikk a kukoricamáléről is azt írja, hogy a leforrázott darát órákig állni hagyják (ezalatt a keményító egy része cukorrá változik), és úgy sütik meg.

muskotály küvé 2008.09.12. 14:46:43

Hozzáteszem, Toma receptjében nem tudom, mi az olaszos (talán a bouqet garni :) ), de tőlem mindenki úgy hívja, ahogy akarja :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 15:08:37

Sziasztok!

Házi vizsga sikerült. :)
Már csak a nagy van vissza.
Volt sírás, nevetés :( :)
Sörbe csülök volt az ebéd, mit a nagy ijedelemre ettünk. Fagylalttal búcsúztunk egymástól és megfogadtuk, hogy tíz hónap múlva, ha még állásnélküliek leszünk és támogatja a munkaügy, akkor a köménymag tanul megint. Akkor azt hiszem OKJ-s takarítónak jelentkezünk, mert már mindenki elfelejtette, azt meg hogyan kell csinálni :)

Jajjj, de fáj a szívem!

Ja és kivonult a megyei munkaügyi vezetőség és boldogok voltak, hogy még képzettebb munkanélkülieket képezhettek. :)

ÉS! Jött a megyei lap fotósa is és lefényképezett engem több oldalról is, ahogy épp mondtam, hogy disz iz veri nájsz pikcsör. Gondolom körkép lesz belőlem, mert eltartok addig, mint a honfoglalás :) /ez most nem a kép címe, hanem a cselekvés/
Haloványan sejtem, hogy jót vihorásznak majd rajtam a volt kollegák az újságnál, ahogy tudományos-fantasztikus képet próbálok vágni :)

Jó nap volt, na. Brühühühü.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 15:23:01

Fiam, egyet nem értek: miért volt sírás?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 15:28:00

Hát mert szétmén a csoport, Baknyúl!
Amúgy szép jó napot Mindenkinek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 15:33:43

Köszi, Küvé!

M. P.!
Fején találtad a szöget!

Nadine, hát hogyne pityeregnék, amikor nem hallom már, ahogy egyik kedves csopitársam meséli, hány ángol szóval gyarapodott a kecskéje szókincse, mert vele gyakorolt legeltetés közben vagy ahogy a másik butifülnek ejti a gyönyörűt és ötlöknek az outlook-ot!!!! Meg még sorolhatnám!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 15:38:56

Egyebekben (Karthágót nem muszály, de blogmotor az monnyonle!) mint egykori francia szakos közreadom a tutit: a recept az lehet (I)talján de a Bouquet garni (mint azt Toma igen jó francia helyesírással belökte a köztudatba) kéremszépen gall, legalábbis nevének származását illetőleg.
Itt most csak az Eckhardt Sándor (tipikus francia-magyar név, nemde?) szerkesztette 1992-es kétkötetest találtam a kezem alatt (az újabb, barna kötetest, aminek a filmes szakszó részéhez volt kis közöm, már nem tudtam megvenni tehetség híján:-( ), abban pedig a harmadik jelentéskörnél ez áll:
Bouquet 3 - csomó, köteg; ~ de paille szalmacsutak… konyh: ~ garni csomóba kötött ízesítő zöldség (petrezselyem, kakukkfű, babér)…
Szó szerint egyébként tömött, jól megrakott csokrot jelent- a (virág)csokor, bokréta, csokréta alapjelentések mellett.

Legmuskotályosabb Küvé Nagyuram figyelmébe: a jelentések közül a 9. így szól:
- bor zamata, íze; ce vin a du ~ e bornak zamata, bukéja van. :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 15:52:05

Fiam, már csak azt kéne tisztáznunk kinek a fején ? ☺☺☺

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 16:02:33

Az igazságén, M. P.
Tételezzük fel, hogy annak van feje, azon valami okból szögek és pont jó, ha azokat eltalálják. Azt, hogy mivel, nyilvánvaló, hogy ki, az változó, hogy hol, az sem állandó. :)

Nekem is gallnak tűnt a gall, de ilyen szépen nem tudtam volna levezetni, aminek fő oka, hogy csak sejtem a nyelvet, de nem bírom a tudom értelmezésében.

muskotály küvé 2008.09.12. 16:23:39

MP, érdekes: a bor bukéja az bouquet, de egyébként, ha valaminek már bukéja van, az már nem az...
Persze lehet, hogy franciául is.

Angolul találtam egy szép példamondatot. Nézzétek meg az utolsó sort a kék táblában:

dict.sztaki.hu/dict_search.php?L=HUN%3AENG%3AEngHunDict&O=ENG&flash=&E=1&sid=71cb0a6c89244a0218226e4830794c04&vk=&in_form=1&W=sz%C3%ADvesen&play.x=0&play.y=0&M=1&P=0&C=1&T=1

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 16:42:28

Mármint a második, "extension dictionary" -ban keresettek legutolsóját… Hmmm. Egyes olvasmányaimban a "juicy" (leves, leveses, lédús…) kifejezést a pókok (bocsi, Nagy Hálószövő) használják a kívánatos zsákmánnyal kapcsolatban…

Amúgy az első táblázatban a "nem szívesen teszi/mondja" angolja szerint a torkán akad, illetve ragad a dolog…

Egy időben azzal szórakoztunk, hogy egy szótár hátsó kigyűjtése alapján, ahol megadták francia közmondások és szólásmondások használatának módját - körülményeit, próbáltunk megfelelő magyar mondást találni hozzá. Persze a latinból mindenhová elkerültek nem érnek! (A jó bornak… stb.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 17:44:16

Fiam, és megtiltották, hogy ezentúl érintkezzetek egymással? Felháborító.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.09.12. 17:54:10

Emberek, ma utaljunk ki díjakat, képzeletbeli babérkoszorúkat, egyet Nadinnak, mert a hátamon is feláll a szőr(remélem ez csak képletes, de hátra nem látok)amit ez a Nyuszika egyedül végigcsinál, másik pedig Fiamnak az osztályelsőnek, akit szerintem azért fényképezhettek annyira, mert tíz hónap múlva el akarják indítani a Magyarország következő szuper modellje versenyben.
Ma megérkezett a mosógép, ember azt mondja, hogy hozzak valamilyen fogót, vagy húzót?????????mire sikerült olyan hülye képet vágnom, és azt rebegtem, nekem olyan nincsen, én még csak két hónapja lakom itt.:)))azóta sem értem mire kellett volna nekik, valószínűleg leoperálni a dobot rögzítő háromféle csavart, vagy mit.lázasan olvasom a használati utasítást.még oroszul is lehet tanulmányozni,de azt talán nem fogom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 18:15:35

Szia, Marisell, köszönöm a díjat Neked, a nyulak népes nemzetségének és mindenkinek, aki szurkol nekem:))
Éppen üveges szemekkel ülök itt, és próbálom fejben összerakni a következő lépést. Nem megy, elzombisodott az agyam. Kutyakaját vegyek holnap, vagy festőhengereket és színezőt? Mindkettőre szükség van, ellenkező irányban vannak a boltok, és csak két kezem van, az is totálkáros. Ja, és közben le kéne szednem a falról az összes felső konyhabútort, de az csak úgy megy, ha kipakolom őket, de mivel nincs hely, vissza is kell raknom a leszedett polcokba a tartalmukat, és így élni néhány napig, amíg megtörténik a glettelés. Lassan már csak oldalazva lehet közlekedni az alsó szinten. Még jó, hogy ennyit fogytam:)
Marisell, én sem tudom a szerszámok nevét, de használom őket vadul!:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 18:18:49

Szia Marisell!

Köszi a díjat, ám én Nadine-ra szavazok, mint abszolút győztesre, s, ha nem haragszol, nézz a tükörbe és adj magadnak is elismerést!
Amúgy meg itt mindenki megérdemli valamiért!
Jaj, de megnevettettél! Szupermodell? Dundimodell!


Nadine, épp nem tiltják, csak viszonylag távol élünk egymástól. Persze rajtunk múlik, hogy tartjuk-e a kapcsolatot. A köménymag biztos, de nem lesz mindennapos, talán havonta egyszer összejövünk, no meg itt van a net, de ezek azért mégsem ugyanazok.
Néha úgy éreztem magam, mint egy kisdiák és még csínyekre is kapható voltam, amire évtizedekkel ezelőtt nem.
Sokat nevettem a bosszúságok mellett. De ez olyan volt, mint a szülés: az ember a fájdalmat elfelejti és csak az öröm marad.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 18:20:25

Díjakat feltétlenül támogatom, mielött visszavonulok hétvégi nettelen "birtokaimra". Legyetek jók - vagy (kicsit) rosszak :-)

Fiam, csak azt áruld el: honnan sejted, hogy az igazságnak feje van? Több arcáról ugyan már hallottam, de a legtöbb ál lehet…

A hamisságnak viszont biztosan van, hiszen attól bűzlik valami; ámbátor bölcs Hamlet (utóbb nemlett) szerint az államgápezetben van valami nem kóser… Szegény Yorick. (Neki is volt feje, csak elvesztette, úgy tűnik.) És persze az államnak is van - mert különben mi tartaná borotválkozáskor? Ja, hogy az az állam? Hát mondtam én ilyet? Ha igen, van rajta haj. Vagy háj? Hajj, hajj - már nem is tudom, mert hajfejről még nem hallottam, viszont - de csitt, valaki közelít. Nem a köz: elit…

És szerintetek ez lenne az igazság feje??? Legalább az egyik???
bagzomacska.blog.hu/2008/09/10/szoget_utott_a_felyebe

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.12. 18:22:29

látom, ma kekeckedünk...:)

küvé
nem a Bouquet garnitól olasz, mert az, mint ahogy MP igen helyesen megjegyezte, franciául van. hanem attól, hogy az étel eredeti neve "stufato al vino rosso con polenta" avval az "apró" változtatással, hogy nem egészben, hanem szeletben tettem bele a húst (hogy jobban átjárja a zöldségek ízei), és kicsit több paradicsomot tettem bele.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 18:28:19

Küvé, a zamatos fenék nekem is tetszett. Az enyémre is illik, asszem :D

M. P., van egy tetoválós oldalam, amire ráfér a frissítés. A képek biztos sikert aratnak majd! Amúgy ez már nem az én ízlésem szerént való!

Toma, bő két hét múlva megkereshetlek virtuálisan?
Ez most nem kekeckedés :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 18:29:49

Aztán vigyázat, jönnek a polentátok s a kekec megec.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 18:33:32

Fiam, már megint új oldaladról ismerhetlek meg :-)

A frissítés meg szerintem mindannyiunkra ráfér, kinek-kinek egyéni kívánsága szerint.

Nadine, egyszerre semmiképpen se indulj kétfelé - hacsak nem a két nyúlról van szó. Szerintem valakit próbálj megdumálni kutyakaja-ügyben, mert a henger és színezék nem választódik ki Nélküled, nem igaz ? Egyéb jót ippem sajnos nincsen…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 18:39:16

Ez a késői munkakezdés átka - mire összeverődik a társulat, nekem éppen pakolnom kell :-(

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.09.12. 18:46:36

Szia Toma, Szia Mindenki, elfelejtettem köszönni, hátrányos helyzetű pedagógus vagyok, na.
Fiam mi van a tükörrel???ugye te nem látsz idáig?jelenleg a dundi modellversenyről is elküldenének az extra dundi válogatásra.hiába ezért szép ez a változékony kor nekünk nőknek, a testünk önálló életre kel, hogy a nyavalya törje ki!
Tartsátok a kapcsolatot mindenképpen, jók ezek a barátságok, igaz én a másik oldalát ismerem-rengeteg átképzős csoportom volt, de sokakkal még mindig szinte napi/heti kapcsolatban állok, és a legjobb barátnőmet is ezeknek a csoportoknak köszönhetem, először ő volt a tanítványom, aztán a férje, majd szép sorban a három gyerek, és most a legidősebb lánykája jár hozzám vizsgafelkészítőre. de ez csak egy példa, mondhatnék még sokat.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 19:02:14

Marisell, a (de)generációoktató :D Bocsi ezerszer, de a de-t nem bírtam kihagyni széles jókedvemben.
Két négyessel nem tudom, hogy a változékony korban vagyok-e, de sokszor ülök és körülnézem magam csodálkozva, s nem tudom, hogy lehetek itt is, ott is én. Valamelyik testrészem állandóan van valahol. :)

M. P., én gondolati síkon lázadó vagyok és imádom a tetoválást, meg majdnem minden extremitást. Ehhez képest nagy bátran befestettem a hajam az eredeti színére :)
Én elméletben ejtőernyővel és bandzsadzsámpinggal is ugrottam már, továbbá mélytengeri búvár is voltam. Barlangkutató nem, mert nem bírom a bezártságot.
Általános iskolában magasat ugrottam. 144 cm voltam és 140 centit átszárnyaltam ollóban, homokra. Azóta nőttem még 18 cm-t, cserébe elvesztettem a magasugrási képességemet. Viszont ollóval ügyesen bánok, balkezes lévén jobbkézzel.
Azon viszont jókat röhögök, hogy exsógorom egyszer azt álmodta, hogy kommandós volt a maga 150 centi alacsonyságával. Erről egy vicc jut az eszembe:
Nászúton van az idősecske férj és a fiatalka feleség. Az egyik aktus után elkezd jajgatni az asszonyka:
- Jaj, meghalunk, jaj, meghalunk!
- Már miért halnánk? - érdeklődik férjuram.
- Én a nevetéstől, te az erőlködéstől - válaszol az ara.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 19:06:38

Na, a számolási képességemet is elvesztettem. Csak 14 centit nőttem.

Marisell, ugye nem neheztelsz!? Megint előbb járt a kezem, mint az eszem, igazán nem akartalak megbántani, csak most jön ki rajtam öt hónap feszültsége-öröme-bánata. Persze ez nem mentség, de hátha ...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 19:16:57

Mormogi, majd elküldöm a kutyákat, hozzanak maguknak enni...

Fiam, azt hittem, mindenki mányoki. Azért virtuálisan is el lehet bohóckodni, ha a tanárt nem is dobálhatod meg:)

Mára mindent letettem, mert desszertként az előbb megpróbáltam enni két icipici szelet lekváros kenyeret, és sikerült olyan, de olyan disznó módon enni, hogy rádöbbentem, egy nap alatt teljesen idomultam a melósokhoz. A végén még a széket is felborítottam, közben kiforrt a kutyakaja a lábasból, szóval, ideális állapotok vannak a pihenéshez:)

Benikuty 2008.09.12. 19:17:51

Nekem meg idősödő ismerősöm beszólása, Marisell, kinek képességeit a szedett gyógyszerek nem igazán fokozzák:
-Tudjátok, nálunk a szex három órán át tart.
-???
-Egy óra petting, egy óra próbálkozás, egy óra magyarázkodás.

Jó estét mindenkinek!

Benikuty 2008.09.12. 19:20:13

Nadine, inkább szóltál volna, hogy küldjek katonákat a tegnap esti verzió szerint. Még haggyma is van, lila:)

Benikuty 2008.09.12. 19:24:58

Fiam, már megint előzetes nagyhalál, aztán sütkérezés a dicsfényben.:) Nekem tecccik:)) Gratula, Te kis hipermobil-modell!:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 19:42:51

Á, Beni, előtte ettem némi csirkepörköltet is, az még ment. Utána fogyott el az energiám, amivel koordinálni tudtam a mozgásomat...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 20:05:07

Most kapcsolok: HOL VAN PÁLCIKA???

Föld hívja Pálcikát, PÁLCIKA, JELENTKEZZ!!!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 20:16:44

Jóferstét, meggyüttem. Nadine, a kutyák az újságtól kezdve bármit hoznak - mér' pont a kutyakaját ne tanánák meg a züzletybe? A mozgáskoordinációval nekem nem evés után szokik gond lennyi, dehát én sajátos étkezésű ember vagyok - a pörkölteket csak sátoros ünnepekkor, leginkább nem idehaza fogyasztom.
Látom, hogy Beni diagnózisa helytálló - de ne feledjük: akinek halálhírét költik...
Ha már viccelődünk, s nincs itthon a macska (aki megróna, hogy már megint...)
Ifjú pár Velencében, nászúton. Fiatalaszony ír haza: "...és képzeld, anyu, aztán a Jenő felmászott a szekrény tetejére és onnan vetette magát az ágyra, mint Tarzan!"
Távirat vissza:
gyertek azonnal stop apátok feje beszorult a nächtkastliba stop...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 20:33:58

Beni, én olyan izgulós vagyok, hogy ma még be is lázasodtam, pedig nagy tétje nem volt a vizsgának.
Szóval nagyhalál-agyhalál mindig megvan!!!

Mormogi, :)

Neked ajánlom:

Ifjú pár nászúton. Férj illeg-billeg a nagy tükör előtt, ruha nélkül nézegeti magát:
- Ha öt centivel hosszabb lenne, én lennék a király! - szól elégedetten.
- Ha öt centivel rövidebb, akkor meg Te lehetnél a királynő - feleli rezignáltan az asszonyka.

Benikuty 2008.09.12. 20:41:53

Nadine, én rég kapcsoltam, csak nem szóltam.
Holnap lesz egy hete, hogy Lepsénynél még megvolt a Pálci. Remélem, semmi gáz!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 20:48:07

Az én agyam sajnos, telement porral a héten. Nem műkszik normálisan. De bízom benne, hogy Pálcika csak igyekszik behozni a lemaradást, ami a műtét és a lábadozás miatt lett. Most éppen a slag belsejét pucolja Domestosszal.

Benikuty 2008.09.12. 20:48:40

Mormogi, én ezt nekifutásból ismerem, aztán meg:"apád megbotlott a küszöbben, oszt fejjel..."
Pálcika mindjárt itt lesz(remélem), és letol minket.
Talán csak nem veszett el az M-0 rengetegében két dugó közti fekete lyukban!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 20:52:47

Ezért a fekete lyukért megkapod, hogy már megint szexről beszélsz!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 20:53:02

Szerintem azért ez az enyhe erotikus felhang, mert erre általában rámozdul Pálcink. Főleg, hogy Nadine még slagot is emlegetett! :)

Benikuty 2008.09.12. 20:55:03

Fiam, remélem lement a lázad. A pincébe, Téged meg hagyjon békében:)
Vagy, ha már lement, hozzon fel bort!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 20:55:55

Hú, Beni! Teljesen elfelejtettem mulatni!
Basszus. Most mi lesz?

Benikuty 2008.09.12. 20:59:56

Itt az lesz, hogy a délután hét darab padlizsánból elkövetett krémhez sütök pirítóst, aztán kenek a cicáknak. Nézem, ahogy eszik, közben az eszem ott jár, ahol akar:)
Fiam, kérsz Te is?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 21:11:13

Beni tudod, mindig reménkedem az újszülöttekben... Néha bejön :-)
Pálcikacsalogató:
A szobalány megállítja a nacsasszonyt:
- Nem lehet bemenni a fürdőszobába!
- No, mifene. Aztán mé'?
- Hát, mer' ott most a Domesz...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 21:20:25

Erre most már ugrania kell Pálcinak!!!!!!!!!!!

Benikuty 2008.09.12. 21:22:40

Fiam, és padlizsán krémes pirítóssal? A cicák a ritkán-egybe családom.
Nagymacs is itthon, hozott Barcelonából élményeket. Kulinárisokat is, meglátszik rajta:) Spanyol kolbász meg rajtam:(

MP, ki az a Domesz?:D

Tényleg aggódom a Pálciért, mert eltűnő művész, de művészetből a kevés is megárt, hát még a sok. Sokk.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 21:24:40

A padlizsánkrémes piritós jöhet!!!
Milyen a spanyol kolbász?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 21:26:54

A Vinétét gyerekként (frissen keverve, kenyérrel) igen szerettem - erről már írtam. A pirítós csak javíthat rajta :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.12. 21:28:29

Jó éjt, én borulok. Remélem, Pálci holnap jelentkezik. Meg Jé is.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.12. 21:29:53

További kellemes estét kívánok!

Még nem álltam vissza az éjjel kettőig tartó üzemmódra, ezért búcsúzom.

Legyetek jók!

Spájdi, holnap ne ébressz!!!

Benikuty 2008.09.12. 21:31:37

Hasonlít nagyban a miénkhez, vékony és hosszú:)

Fűszer benne semmi, hókadt, de jó
Mikor eszed, szól a flamenco!
:))

Benikuty 2008.09.12. 21:33:52

Szép álmokat Nadine, Fiam. Angyalosat!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.12. 21:39:28

Szép álmokat, a holnapom kutyavacsora.

Mulassatok jól :-)

Benikuty 2008.09.12. 21:57:50

Kidőltem, mint a korhadt szőlőkaró.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.13. 06:17:14

Jó reggelt!
Italokat!

De rendes vagy, Spájdi! :D

Benikuty 2008.09.13. 06:34:00

Jó reggelt, hali Fiam!
Lám, nem kell minket ébreszteni. Katapultos gyikó.

Benikuty 2008.09.13. 06:36:59

PÁLCIKA!
Ma már simogattam szőröset!!! Beni füle tövit:))

tistedur 2008.09.13. 08:13:21

jó reggelt,jó kávézást :)
napfényt, meleget!!!

Benikuty 2008.09.13. 08:30:56

Tist, ott is lóg az idő orra?

maybach 2008.09.13. 10:07:32

Jó reggelt kívánok!
Itt van az ősz....
De ma nem szép.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.13. 10:36:10

Jó regg' mindenkinek!
Ugyan már voltam a Köz-ért (újabban CBA, bár láttam egy "TBCA" feliratot is :-) meg szemetet levittem, KV-t főztem... de azért csak reggel van, meg a légnedvesség miatt hűvösebbet érzek, mint ami van :-(
Viszlát este !

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 11:11:59

Jó reggelt.

Kedves Mindenki, Pálcikáról annyi hírt kaptam, hogy nem ad hírt magáról, ami valószínűleg nem jelent jót. Kérném a Tisztelt Társaságot (bár valószínűleg nem is kell kérnem), hogy lélekben mindenki szorítson Neki... Bizonyára jelentkezni fog, ha elég jól érzi magát a klaviatúracsapkodáshoz.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.13. 11:15:01

Pálci, szorítok! Minden jót!!! Puszi!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.09.13. 11:19:35

Szép napot!

Mormogi Papa, én is voltam vásárolni a Nagycsarnokban. A lányom ma mindenáron "szemeshalat" szeretne enni. Magyarán olyan halat, ami nem fűrészporból készült halrúd :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 11:28:18

Gasper, és vettél szemet a halrúdhoz?:)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.09.13. 11:32:47

Nadine, hála az Égnek, a Jóságosnak, a Jótevőnek, stb stb, volt pisztráng 2in1-ben (mármint szemmel felszerelkezve) :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 11:35:08

Abból lesz ám a fejedelmi hal-lakoma:))) És még beszélgetni is lehet vele, mert udvariasan rád néz.

tistedur 2008.09.13. 12:11:28

itt is lóg az eső lába és a felhők is alacsonyan szállnak :(
de a konyhában már fő a húsleves és sül az egybefasírt :)

Zuzuka 2008.09.13. 12:40:57

szép napot!

nálunk gyönyörűen süt a nap, de elég csípős, hűvös a levegő.
tiste, leutánoztam a húslevesed:) a sütőben pedig bacon-be tekert csirkemáj sül - Isteni az illata!
desszert nem készül, mert ki kell enni a maradék fagyikat a hűtőből!

Pálci, jelentkezz!

tistedur 2008.09.13. 12:55:26

Zuzu!
ez az ebéd is jól hangzik :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.13. 12:55:47

Szia, Tiste! Szia, Gasper! Szia, Maybach! Szia, Mormogi Papa!

Szia, Zuzuka!
Régen láttalak. :)
Valamelyik blogon "összefutottunk", de nem írtam, csak olvastam.

Húsleves nálunk holnap lesz és a Toma baconbetekert /hadd írjam egybe, olyan klassz szó!/ husiját követem el másodiknak. Harmadikra meg ne vágyjon nálunk senki! :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.09.13. 13:27:50

szia fiam,
azért valami desszerttel csak pontot kell tenni a mondat végére... :)

tistedur 2008.09.13. 13:28:23

itt a desszert csirketöpörtyű lesz :) ha oda nem égetem...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 13:31:38

Nálam meg a változatosság kedvéért turbó-pizza:) Azt hiszem, a mai napot kihagyom szerelésileg, mert már reggel olyan fáradtan ébredtem, hogy csuda... Aztán elmentem feltöltetlen pénztárcával vásárolni, azóta meg tengek-lengek a felfordulás közepén. Úgyhogy a dobozolás mellett döntöttem, az utsó két szeptemberi megrendelést folytatgatom, jövő héten már úgysem tudok foglalkozni vele.
Az időjárás miatt vagyok ilyen állapotban? Más is szórakozott professzort játszik ma?

tistedur 2008.09.13. 13:39:18

én a boltban kergintem a polcok között-tudtam,hogy valamit kell még vennem,csak az nem jutott az eszembe hogy mit :) aztán mégiscsak eszembe jutott :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 14:37:56

Kösz, Tist, már azt hittem, csak én vagyok hülye az egész galaxisban...

Végeztem a pizzával, ő meg velem. Krumplit és petrezselymet ültessetek a síromra! Na jó, egy törpe juhar is jöhet:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 14:55:47

Tist, a hülye jelző természetesen csak rám értendő. Neked eszedbe jutott végül, mi is kell...:)))

Benikuty 2008.09.13. 14:58:18

Mozgalmas délelőtt volt:)
Megérkezett nagylány új laptopja, aranyos volt, azt mondta, úgy várta mint a Karácsonyt. Gyönyörű almazöld Dell.
Ez az én meglepim, az övé meg az, hogy most árulta el, egy éve a két nyelv bölcsészet mellé felvette harmadik szaknak a pedagógiát is.
Tudom, Manócskától a tudást, tőlem meg a szomjat örökölte.
Okos ember meglepetése meg az, hogy meghalt a pc, aztán ezt már csak kidobni érdemes, mert egy új olcsóbb, mint ezt toldozni.
Nadine, én rozmaringot is fogok, ha nincs ellene kifogásod:)
Jutott eszembe, szép napos délutánt mindenkinek!
Lassan indulunk át a szigetre, egy csoda szép helyre, egy másik szülinapot ünnepelni.
Fényképezőt vigyek? Legyen belőle post? Rúgjatok nagyot, na!
Ha ma nem ír Pálcika és Jé, Isten bizony olyat teszek...:)

Zuzuka 2008.09.13. 15:00:39

tiste, ami jól hangzott, az finom is volt!
azt ismered, hogyha valamit elfelejtesz vissza kell menni oda ahonnan elindultál, és akkor eszedbe jut?
emiatt néha össze-vissza járkálok a boltban:) és eszembe is jut... vagy meglátom...

fiam, mindent elolvasok ami érdekel, mert olvasni jóóó! írni pedig alig van idő/m.

Gasper, nem mondod hogy néz a hal? nézgelődjön nyugodtam amíg él, de a fazékból és a sütőből engem ne lessen senki!!!:D

van sírod Nadine? nemá!

Benikuty 2008.09.13. 15:02:13

Az kimaradt, hogy Küvének kimagoztam egy ökörszív paradicsomot, hogy legyen jövőre ökörszív paradicsom palántája, aztán ökörszív paradicsomja:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 15:10:30

Zuzu, még nincs, de csak elkapar valaki...:)

Rozmaringot nem kérek rá.

Benikuty 2008.09.13. 15:13:12

Én attól tartok, most hogy reggelig visszaolvastam, hogy Pálci túl hamar kezdett el dolgozni.
Csak annyit tehetek, mint Micimackó. Gondolok nagyon, nagyon...Vagy inkább együtt kellene.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 15:19:31

Szerintem ezt javasoltam pár órája...

Benikuty 2008.09.13. 15:33:37

Na, legalább valami közös bennünk, Nadine. Nem szeretjük a rozmáringet. Csak Toma megne:)

maybach 2008.09.13. 15:59:04

Jó napot kívánok!
Mégse lett olyan vacak ez a nap, mint ahogy reggel kinézett.
Remélem Pálci tényleg ezerrel gyógyul.
Küvé!
Hirtelen felindulásból a legutóbbi levesedet követtem el.
Már nemcsak a kenyérsütéshez adott tipped miatt dicsérnek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 16:02:34

Beni, én szeretem, csak szeretem magam megválasztani, mit kérek a síromra.

Állítólag este Pálcika itt lesz...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.13. 17:20:50

Olyan fura ma a tévénk. A hang torz, a kép kicsit töredezik. Vagy posztiszkolisz szindró/drá/mám van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 17:29:41

Fiam, portalanítsd a hallókészüléked és a szemüveged.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 17:54:18

Na, most megint nem jön kb. 6 hétig e-mail a NASA-tól, hogy leszek szíves valamit csinálni a fejemmel, mert az űrből két dolgot lehet látni, a kínai nagy falat, meg a hófehér választékomat.

Pálcika 2008.09.13. 18:54:29

Szép napot!(nekem szép, mert itthon vagyok végre)
nem is tudom mit írjak,talán jobb ha visszaolvasok

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 19:20:32

Pálci, ne cicózz, megérdemlünk egy kis tájékoztatást, szerintem:) A Domestost meg tedd le, még nincs itt az ideje a tisztogatásnak!

Pálcika 2008.09.13. 19:34:16

itt vagyok,itt vagyok:)))
csak közben ki-be járkálok,a kertet is nézném és a kifőzdét is olvasnám:)))
a friss posztot már sikerült végig olvasnom és nagyon-nagyon köszönöm hogy gondoltatok rám!!!
én most már jól vagyok,(bár szerintem eddig is jól voltam)csak a derekam a méhem a fejem és a szemem döntöttek úgy megölnek engem, de legalább is az őrületbe kergetnek annyira fájtak.volt hogy külön külön de sokszor szövetkeztek és egyszerre támadtak,de nem adtam magam és én győztem!!!!
most még nagyon hamar elfáradok,de azért megpróbálok "rendszeresen " írni.

2008.09.13. 19:47:33

sziasztok!
Végre sikerült elzavarni a gyereket a géptől...
Pálcika, örülök, hogy jobban vagy!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 19:57:31

Pálcika, amíg ez mind megvan, hogy fájjon, addig nincs nagyobb baj!:))) Ezzel nem akartam bagatellizálni a kínjaid. A lényeg, hogy már tudsz járkálni, kertet nézegetni, meg velünk csevegni. És gondolom, a család sem szomorú:))))

Szia, Jé! Neked mi a mentséged?:)

2008.09.13. 20:01:01

mentségem nincs, kifogásaim vannak! százával! :))
de tényleg nem fértem ide, meg sokáig itthon sem voltunk. a szüleimnél ebédeltünk, és olyan kacsát kaptunk, hogy még...!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 20:05:54

Na jól van, a lényeg, hogy nem bajból kifolyólag voltál távol. Szerintem.

Zuzuka 2008.09.13. 20:13:04

Pálci:))))) örülök, hogy végre otthon vagy!
vigyázz magadra!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 20:29:23

Jaj, mindig olyan jót mulatok a Megasztáron... És megvolt az első libabőr is:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.13. 21:08:33

Na jól van, látom, ma este senki nincs csevegős kedvében... Megyek, megnézem az Édeshármast, ifjúságom egyik kedvenc vígjátékát. Lara Flynn-Boyle itt még bűbájos nő volt, nem egy anorexiás szilikonufó. Jó éjt!

2008.09.13. 21:19:47

én lekonyultam, jó éjszakát!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.13. 22:16:40

Gyorsan benéztem, hogy mizujs az aggódásra méltó csajokkal.
Örülök Pálci, hogy már alakulnak a dolgok. Gyorsan lekopogom, az mindig segít. És MUKODJ!!! Eddig ez is bejött.

Jé, jól léted nem kacsa, ez a fő! :)

Szép jó éjszakát!

Nadine, huszonnégy éve szemüveges lennék, ha hordanám. Nem kéne olyan erős, csak három és feles. De szerintem javult a látásom. Az agyam lesz egyre homályosabb. :)
A hallókészülékről holnap írok. Ma elfáradtam. Még főztem este halászlevet. Volt már jobb is. De szerencsére éhes volt a társaság, így azért ettek belőle. Aztán kakaót kértek a tésztára és jól is laktak. Van még kb. 5-6 liter érdekes ízű hallém. Kér valaki?
Nagy rutinom nincs benne. Tizennyolc évenként szoktam főzni halászlevet. Most kicsit elkapkodtam, csak tizenkét éve főztem legutóbb.
Hehe, 62 éves leszek, ha tartani akarom a hagyományt. Aztán kerek 80 és, ha élek annyit mint apai nagyanyám, akkor az lesz az utolsó előtti halas levem. :DDD
Na most már tényleg megyek, mert a végén teljesen felélénkülök az írástól és az emlékektől.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.13. 22:18:59

Nadine, ha legközelebb ajánlsz valami néznivalót, kérlek írd meg, milyen csatornán lehet megbambulászni. Legalább tudjam, hogy tudom-e fogni vagy nem tudom fogni, így eldönthetem, fogom-e nézni vagy nem fogom. Köszi! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.14. 05:42:14

Jó reggelt!

Amikor aludhatnék, hát miért ne ébrednék?! :(

Altatót!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.14. 10:08:02

Fiam, az HBO Comedyn volt (ha jól tudom, neked olyan nincs), másrészt akkora csend volt, hogy azt hittem, már senki nem olvassa el...
süti beállítások módosítása