Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.03.03. 05:00

Dietlof Reiche: Freddy – Egy hörcsög kalandos élete (részlet)

 

2. fejezet

Valamivel azelőtt, hogy engem eladtak volna, a dédi ős öreg korában elszundított, hogy többé ne ébredjen fel az örök téli álomból. Először még az gondoltam, hogy csak szokatlanul lassan ébredezik. De a kisállat-kereskedés kövér eladója mindjárt tudta, mi történt. S még mielőtt megnyikkanhattam volna, a dédi már el is tűnt.
Megviselt a dolog. A rokonság többi tagja azonban jóformán észre sem vette. Persze az aranyhörcsögök maguknak valók, amit a dédi is elég gyakran elismételt.
Hiányzott nekem. Vele a hörcsöglét minden problémáját megvitathattam. Megpróbáltam hörcsögtársaimmal is, de a siker elmaradt:
− Beszélgetni? Ugyan már! Sportolok. Neked is erre lenne szükséged.
Még, hogy hülyére fussam magam a mókuskerékben?
Köszi, haver! Nem nekem találták ki. Különben is csak egyetlenegy volt belőle a ketrecben. A kerékőrültek meg ott álltak előtte sorban, jobban mondva tolakodtak és marták egymást.
Időközben ugyanis a fiatal hörcsögök körében divatba jött a harapás. Szó sem volt többé „játékos erőpróbálgatásról”-ról. Már mindenki igazi „területvédő harcra” vágyott, ahogy azt a biológiatanárok mondják. Csakhogy: nálunk senkinek se jutott saját terület. A terület-Rambók pechére és a többiek szerencséjére ahhoz túl kicsi volt a ketrec. Különben még halottak is lehettek volna.
A hangulat egyre romlott. Igyekeztünk kitérni egymás útjából, de hamar rájöttünk, hogy ez csak úgy oldható meg, ha valamennyien egy helyben gubbasztunk.
Beállt a nagy eltompultság.
Nálam is.
Megtanultam, hogy néha már a gondolkodás sem segít. Csak törtem a fejem, de sehogy se találtam a választ. A gondolataim csak körbe-körbe-körbe forogtak… Míg egy napon megjelent valami ennek a körnek a közepében. Ez a valami egyre nagyobb és világosabb lett, míg végül kristálytisztán láttam: ki kell jutnom.
Ki kell jutnom a ketrecből.
A fenébe is, ez az! Miért nem jöttem rá már előbb?

EL KELL, HOGY ADJANAK.

Talán mert ha eladták az embert, az olyasmi volt, mint az örök téli álom. Az illető eltűnt, és senki sem izgatta fel magát rajta túlságosan.
Egy dolog azonban biztos volt: a következő aranyhörcsög, akit el fognak adni ebből a ketrecből, én leszek. Ez azonban nem bizonyult egyszerűnek. Elő kellett készíteni. Egyvalamit ugyanis pontosan tudtam: ha majd a következő vevő ott áll a ketrec előtt, a kedves kollégáknak is eszébe jut, hogy milyen egyhangú az élet idebent. És, hogy milyen jó lenne változatosságképpen, ha eladnák őket.
− Engem, engem, engem! – visítják majd, miközben nagyokat bukfenceznek, felugrálnak a levegőbe és sebesen tekerik a mókuskereket, csak azért, hogy felhívják magukat a figyelmet. És akkor majd lesz egy egészen különleges hörcsög, aki kitűnik közülük, mert valami egészen mást csinál. De mit?
Ekkor figyeltem fel a bolt sarkában falra szerelt televízióra. Egy állatos videokazettát ismételtek unos-untalan. Vacak film volt: halál unalmasan úszkáló díszhalak, faágakon zajongó színes madarak, és őrültként egymásnak rontó kosok. De voltak állatkerti jelenetek is: például majmok a ketrecben. Na, ez igen tanulságos volt, mármint az ember és az állat kapcsolatának szempontjából. Meg medvék. Megalázkodva, de sikeresen koldultak élelmet a kifutójukban. A filmnek ezt a részét többször is megnéztem. Ezután már készen álltam. Jöhetett a következő hörcsögvásárló.
Nem jött.
Mintha átok ült volna rajtam. Úgy tűnt, pang a hörcsögpiac. Megvettek egy csomó fütyülő tengerimalacot, üvöltöző papagájt és néma teknősbékát (vajon mit kezdhetnek az emberek egy teknőccel?). Még a sziámi macska is gazdára talált, pedig róla köztudott volt a kereskedésben, hogy férges. Hörcsögöt azonban senki sem akart.
Ennek ellenére készenlétben álltam.
Csak ne veszítsd el a türelmedet! – mondtam magamnak. Csupán statisztikailag nézve is óráról órára nőtt az esélye annak, hogy jön valaki, aki hörcsögöt keres.
Aztán meg egy hajszálon múlt, hogy át nem aludtam a nagy lehetőséget.
Késő délelőtt volt, nem éppen az a napszak, amikor a magunkfajta fákat tép ki tövestől, én pedig visszahúzódtam szunyókálni. Hangos visításra, ugrálás tompa zajára és szédületes gyorsasággal forgó kerék zizegésére riadtam. Felugrottam, s egy szempillantás alatt átláttam a helyzetet: itt a lehetőség. Vagy talán már el is múlt?
A kövér eladó felülről nézett be a ketrecbe. Mellette egy bajuszos fiatalember. Szimpatikus szerecsendió-illatot éreztem. Hörcsögtársaim pontosan úgy viselkedtek, ahogyan azt előre sejtettem. Fellélegeztem. Még nem dőlt el semmi. Éppen neki akartam látni, amikor hallottam, hogy a kövér eladó megkérdezi:
− És mennyi idős a kislánya?
Kővé dermedtem.
− Most töltötte be a hatot – felelt a bajszos.
Fiatal, túl fiatal!
− Épp a megfelelő kor – bólintott a kövér.
− Szeretném, ha megtanulna felelősségteljesen gondoskodni egy állatról – jelentette ki a bajuszos.
Aha. Valószínűleg léha, mint egy tengerimalac és lusta, mint egy kimiskárolt kandúr.
− Tudja, a lányom gyakran van egyedül.
Így már mindjárt más. Akkor gondoskodni fog rólam.
− Pompás – mondta a kövér. – Legalább lesz mivel játszania.
Ez baj. Egyfolytában vonszolni fog valahová.
− Sofie-nak hívják – így a bajszos.
Ugyan már, most hogy jön ez ide?
− És tudja mit? – folytatta. – Bár még csak most tanult meg olvasni, egy aranyhörcsögtartásról szóló könyvre vágyott.
EZ MEGADTA DÖNTŐ LÖKÉST.
Belekezdtem a műsoromba. Miközben kollégáim visítoztak, bukfenceztek, ugrabugráltak, és a mókuskereket hajtották, én a ketrec közepére hussantam és felegyenesedtem. Hátsó lábaimra emelkedtem, mint a medvék.
Elég, ha felállsz a hátsó lábadra, és az emberek elolvadnak a gyönyörűségtől. Csuda tudja, mi játszódik le bennük ilyenkor. Vajon egy helyes kis embert látnak a két lábon álló hörcsögben? Mindegy. Álltam, mint a cövek. És ez még nem elég: olyan tágra nyitottam a szemem, hogy majd kiesett.
Nagy fekete gombszemek – de édes! Hozzá résnyire nyitott ajkak – cuki! Kicsit megmozgatni a szájszegletet és a bajuszt – huncut! Aztán a mancsommal végigsimítok a fejecskémen – hogy ez milyen aranyos!
Na tessék: a bajuszos rám mutatott.
− Az ott helyes. De talán egy kissé túl nyugodt a többihez képest.
Erre felugrottam a levegőbe. Aztán még egyszer, fordulattal, ahogy gyakoroltam.
A kövér felnevetett.
− Túl nyugodt? Ennél élénkebben nem tartunk raktáron.
Az idióta, mindent elront itt nekem!
Na tessék: a bajuszos mindjárt gyanakodni kezdett.
− Meg akar tőle szabadulni, igaz?
Szépen nézünk ki. Most gyorsan azt a műsorszámot, amin különösen sokat dolgoztam. Nem hinném, hogy aranyhörcsögnek sikerült volna előttem: még mindig a hátsó lábaimon állva felemeltem a jobb mellső mancsomat. Kinyújtottam olyan magasra, amennyire csak bírtam, azután intettem. Úgy integettem, mint a méltóságukat vesztett medvék.
Erre a bajuszos elnevette magát.
− Rendben – mondta. – Ezt kérem.

 

 

122 komment

Címkék: könyv freddy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.03. 08:11:43

Jó reggelt. Ez a hörcsögös történet sokkal komolyabb (kritika), mint amilyennek hittem. De rendületlenül nagyon tetszik!

Zuzuka 2009.03.03. 08:32:47

jóregg!

nehéz a hörcsögök élete a kereskedésben.
nagyon aranyos sztori... letehetetlen:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.03. 09:17:48

Hm. A legtöbb igazán jó "gyerekkönyv" nem is gyerekeknek íródott...
Itt megfordult volna a tendencia?
Majd meglátjuk, de tetszik.
(Mint Hans Fallada: Fridolin, a pimasz borz.)
(Talán ez is oka, hogy a francúzoknál ez a keresztnév a németek egyik gúnyneve már majd 100 éve.)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.03. 09:17:50

Jaj, úúúgy tetszik:)

Lehetne holnap is:P

maybach 2009.03.03. 09:20:37

Jó reggelt kívánok!
Kis időre kiugrottam a saját kis mókuskerekemből. Köszi Jé!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.03. 09:22:28

Bocsika, mennem kell - legalább reggelizni.
Ma kéménytúrkák esedékesek. 8-12 között jönnek valamikor. Úri népség, hiába, bár a királyok udvariassága nem jellemző rájuk. Viszont beszedik a sarcukat: mióta gazdasági helyzet van, gyakrabban találnak "életveszélyes" kéményseprőjárdát (angoloknál "macskasétáló") meg béleletlen kéményt...
A kutya meg már nem is ugathat - lezárhatják a gázt is...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.03. 09:29:32

Jó reggelt!

Nagyon tetszik, Jé :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.03. 09:38:19

"...Késő délelőtt volt, nem éppen az a napszak, amikor a magunkfajta fákat tép ki tövestől..." - ez annnnnyira jóóóóó!!!:)))

2009.03.03. 11:08:20

hát, akkor ezt most jól megbeszéltük :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.03. 11:12:18

@Jé: :DDD, most nagyon kapkodok, mert délután elmenőkém van, de majd este is köszönök!:)

Zuzuka 2009.03.03. 12:28:11

a szimpatikus szerecsendiós-illat tetszik,
olyan kellemes kifőzdés.

30 gyönyörű házi tojást kaptam, kölcsönkérhetem valaki tésztagépét? mert ez még hiányzik az amúgy tökéletes háztartásomból:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.03. 12:30:19

@Zuzuka: Érdekes Zuzu, épp arról beszélgettünk mi is, hogy egy kenyérsütő- és egy tésztagép, meg egy fagylaltkészítő nagyon hiányzik. Szép sorjában szert teszünk mindegyikre, azt hiszem :)

Zuzuka 2009.03.03. 12:33:15

@fiam: majd kölcsönadod?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.03. 12:45:08

@Zuzuka: Persze :)

Sokáig nagyon féltem a kelt tésztáktól. Meggyőződésem volt, hogy nekem nem kelnek. Úgyhogy kb. fél éve sütögetek pogácsákat meg már a buktát is kipróbáltam, sőt, a felfedeztem a kakaós változatot, ahogy Toma helyesen rámutatott zsenialitásomra. Mára már vérszemet kaptam és szeretnék otthon kenyeret és egyéb pékárut sütögetni. Azt hiszem tudat alatt már nagymamának készülök. Tudat felett meg én ennék finomakat :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.03. 13:38:45

@fiam: Elmondod, mitől vonzó egy "fagylaltkészítő" gép?

maybach 2009.03.03. 14:09:03

Szerintem fagylaltkészítő gép nélkül egy tapodtat sem.
Én is érzem a hiányát.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.03. 14:30:06

egy olyan dolog ami fagylaltot készit, csak is nagyszerű lehet...:)

2009.03.03. 14:32:50

én tudok fagyigép nélkül élni, akkor ettől most Taigetosz-pozitív lettem? :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.03. 18:27:00

Sok dolgom volt, bocsi.

Nadine, a fagylaltkészítő gép azért szép, mert kerekded formája van, ami a tökéletes formára hajaz (pl. az én testem is), meg azért, mert fagyit lehet vele készíteni :)

@Jé: Eddig mi is tudtunk, de úgy érzem, egyre nehezebben megy így tovább az élet.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.03. 21:08:12

Főleg, ha az embör leánya-fia hiába szalad le a sarokra: nincsen ott fagylaltozó...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.03. 21:08:53

@fiam: És láttam, minden napra egy ihlet mostanában :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.03. 21:44:36

Itt nem a dob konga, hanem a züresség :-(

Megyek ágybaolvasódni - a mai jógaszeánszra eljutottam :-))) Éjjenéjjen, erre vártam két hete:-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.03. 22:19:54

Jó estét!
Akkor most gonoszul ki kell ábrándítanom mindenkit, aki abban a hiszemben él, hogy a fagylaltkészítő gép fagylaltot készít. Ugyanis egykor én is vágytam egy ilyenre, de vagyok (már) annyira ősbizalmatlan, hogy feltettem az alábbi kérdést az eladónak:
Hogyan készít fagylaltot a fagylaltkészítő gép?
Válasz: Hát úgy, hogy Ön kikeveri egy keverőedényben fagyiporból és tejből a hozzávalókat, majd beletölti a gépbe, és behelyezi a mélyhűtőbe, ahol az szépen megfagy.
A gép nem is fagyaszt?
Nem.
De ha én keverem ki, a mélyhűtő fagyasztja meg, akkor minek "fagylaltkészítő gép"?
Öööö... izééé... hm??? (utóbbi egy válasz volt, némi vállvonogatással).
Magyarul helyettesíthető bármilyen műanyag dobozzal, amibe beletöltöd a fagyasztandó szmötyit.
Azóta nem vágyom fagylaltkészítő gépre.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.03. 22:27:22

@Mormogi Papa: Köszönöm, hogy nézdegéled :)

@Nadine: Óóóóóóóóóóó, de csalódtam. Akkor most pénzt fogok megtakarítani? A kenyérsütő mire jó? Az kell nekem még?
A választ csak holnap tudom elolvasni, mert gépelorzás galád esete áll fönn.

Mindenkinek jó éjt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.03. 22:40:03

@fiam: Látod, milyen jó, hogy megkérdeztem, miért akarsz fagyikészítő gépet? Tudtam én, hogy Te is bedőltél a nevének, mint én...

A kenyérsütő gép viszont remek dolog, ugyanis azonkívül, hogy belehajigálod a megfelelő sorrendben a hozzávalókat, ő összekutyulja, melegíti, keleszti, dagasztja, süti... Neked csak szép türelmesen ki kell várni, aztán jól megenni.
És nemcsak kenyeret lehet vele sütni, hanem kalácskát is, meg lehet sütés nélkül is tésztát készíteni vele, lekvárt főzni meg ilyenek. Marha egyszerű szerkezet, mégis nagyon okos. És szerény tapasztalatom szerint már egy tízezer forintos készülékkel is évekig elsütöget az ember. Legalábbis én még mindig az első készüléket használom, a jó öreg no name Bohmann "márkájút". Szóval, gyűjtögess csak rá, egy fagyigéppel máris beljebb vagy!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.03. 22:58:50

@Nadine: az az eladó nem nagyon érthetett a dolgához!:)) a fagyikészítő gépnek vannak jégakkui, azt kell lefagyasztani, utána betenni a gépbe. aztán meg kell főzni valamilyen fagyit (a lusták porból is készíthetnek), mint egy sodót, és a fagyigép, állandó keverés+ fagyasztás mellet elkészíti. a kulcsszó itt a "kavarva fagyasztás", erre kell a fagyigép, mert a sima fagysztóban legfeljebb csak szörbetet tudsz készíteni, fagyit nem.

Zuzuka 2009.03.04. 08:28:13

jóregg!

3 gombóc pisztáciát, 2 gombóc csokoládét kérek...
a csavaros fagyit nagyon szerettem, de már ritka, mint a fehér holló.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 08:40:58

@Bombadil Toma: Nem lehet, hogy többféle típus van? Én belenéztem az említett készülékbe, és konkrétan úgy nézett ki, mint egy dagi termosz. Belül fém, semmi lapátok, egyetlen gomb nem volt rajta, oszt jónapot! Nem volt nehéz meggyőznie, hogy ez nem csinál semmit...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 08:49:38

Elfelejtettem mondani, hogy jó reggelt!:)
Bocsánat. De úgy aludtam, mint akit agyoncsaptak, és kizárólag Pimpi az ágyúgolyó tehet róla, hogy most itt ülök bandzsítva. Én még ilyen hangos nyelvcsapásokkal mosakodni nem hallottam macskát.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.04. 09:44:57

Jó reggelt!

Én is úgy tudtam, ahogy Toma. A Spektrumon volt egy aranyos sorozat felnőtteknek-gyerekeknek, hogy miként és mivel ügyeskedhetnek. Ott volt házi fagyikészítés gép nélkül, de ott is hempergették a cuccost, hogy fagyi legyen belőle. Egy ismerősömnek is van, ő dicsérte, bár nem részletezte, hogy mit csinál a gép. Apukámat szeretném meglepni igazi, otthon főzött fagyival. Meg magunkat :)

A kenyérsütő gépre meg azóta fáj a fogam, mióta a főzős blogokon olvasom, hogy milyen klassz dolgokat lehet vele készíteni. Szinte az orromban érzem a kenyerek, péksütemények illatát :)

Megyek, főzök lebbencslevest. Ezer éve nem ettem. Nem is tudom, talán nem is főztem ilyet, csak Anyu. Kiváncsi vagyok, mi lesz belőle...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 09:48:03

@fiam: Nem pontosan értem, mit jelent, hogy "ott is hempergették a cuccost", de nagyon pajzánul hangzik.
A lebbencsleves nekem olyan "ha nincs más, esetleg megeszem", de magamtól sosem főzök. Ez nem az a levesfajta, amibe bele lehet állítani a kanalat. Ződ sincs benne, hús sincs benne - mire jó?:)

Már éppen fel akartam hívni a tisztelt társaság figyelmét arra a nem elhanyagolandó tényre, hogy MA NEM HÉTFŐ VAN.
De szerencsére jött Fiam.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.04. 10:32:00

Kenyérsütő az kell..
Nekem is kellene..:D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.04. 10:33:34

@Nadine: A "hempergették a cuccost" majd bővebben kifejtem.
Lehet, hogy mi sem eszünk többet lebbencslevest... Majd kiderül, ha készen lesz. Egyelőre nem túl guszták a lebegő szalonnadarabok. meg a hagymadarabok sem. Meg úgy az egész :)
Ízre lehet még jó...

Szerintem ebben meg is állapodhatunk: szerencsét hozok-viszek, adok-kapok, mi több, én vagyok a szerencse maga :DDD
Fortunetta asszonyság szeméjjesen!

2009.03.04. 10:34:27

jó reggelt!
én csak beugrottam, mert mennem kell tovább.

halkan jegyezném meg, hogy nekem még mindig hétfő, egyszerűen nem akar elmúlni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 10:38:33

@Jé: Dobj be egy felest valahol, egyből péntek lesz, meglátod!:)

maybach 2009.03.04. 10:39:31

Jó napot kívánok!
Csak mert jó lenne már egy igazán jó nap.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.04. 10:41:59

@Jé: Küldök pálinkás mazsolát. Még van :)

@maybach: Jó ez a nap. Csak arról az oldaláról kell nézni :)

Zuzuka 2009.03.04. 10:55:12

mazsola fincsi.
rumos babapiskótás pudingot tervezek estére, természetesen mazsival:)

sok a meló, szakad az eső!

2009.03.04. 10:59:14

melóhelyen nem alkoholizálok, már elvből sem, de kösz az ötletet :)

viszont a Zuzuka-féle ötlet tetszik, milyen puding?

Zuzuka 2009.03.04. 11:01:16

@Jé: hátöööööö, legyen vaníliás:) olyan biztos van otthon.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 11:08:42

Kimentem a teraszra csiszolni, mondván, itt a tavasz, erre még pokrócba csavarva is majd megfagytam...:( Mindjárt felmászom a radiátorra a macskák mellé. Mondjuk, akkor gyorsan a földön leszünk mindannyian.

2009.03.04. 11:14:17

Nadine, ezt most jól elképzeltem :))) és itt nem szabad hangosan röhögni

@Zuzuka: jó, rendben :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 11:28:19

@Jé: Pedig szép mutatvány lenne...:))) Mostanában ők is elég hülyék. Minap ébredeztem reggel az ágyban a vörös cicámmal, amikor megjelent a szürke, és amikor látta, hogy a hónaljam foglalt, nemes egyszerűséggel ráült a másik macska fejére, mintha az ott sem lenne... Annyira röhögtem, hogy majd kiestem az ágyból. Szeretek így ébredni ezekkel a tökfejekkel:)

Zuzuka 2009.03.04. 11:38:12

@Nadine: :DDD Micsi a lábamnál alszik, tudatosan így neveltem:)
meg ahol ő akar....

2009.03.04. 11:38:13

@Nadine: szerintem beszélj velük, biztos megértik. két hónaljad van, osszák be :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 12:04:52

@Zuzuka: Én meg tudatosan a hónom alá neveltem, így bármikor nyomogathatom éjjel:)

@Jé: Az nem úgy van, mert a bal hónaljam esik az ágy közepe felé. Ha a jobbhoz bújna, egy fordulásnál könnyen lepottyanhatna. Ezt nem kockáztatja egyik sem:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.04. 12:37:49

Jelentem nagyon finom lett a lebbencsleves!

@Jé: Nagyon egy kegyetlen munkahelyedvan!

@Zuzuka: Én is rummal és babapiskótával készítettem volna, de mit tegyek, ha nem voltak itthon ilyen hozzávalók...

2009.03.04. 12:38:51

én erre a puding dologra most nagyon beindultam...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 12:41:34

@fiam: Mert eldorbézoltad a mazsolára...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.04. 12:57:36

@Nadine: Volt pár érdekes órám :) Olyan könnyűnek és felelőtlennek éreztem magam, mint ahogy mindig is szeretném :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 14:44:37

Érzem, érzem, hogy mindenki a kávéra gondol... Hát én iszom egyet:)

Zuzuka 2009.03.04. 15:23:23

@Nadine: igazad volt! 1 óra a főfőfőnök társaságában - kávét igényel:)

2009.03.04. 16:18:49

csatlakozom a kávézókhoz! én informatikai biztonsági szabályzat oktatáson voltam, szintén egy óra. elég sokat kivett belőlem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.04. 16:19:05

Csatlakozm a kávéivók táborához :)

spájdernecc 2009.03.04. 17:45:15

szervusztok
kávézni necesse est !

Zuzuka 2009.03.04. 17:56:51

sok lesz már a KV, áttértem a rumra:)
ázik a mazsi, a piskóta, meg én is, mert megkóstoltam a hajós rumot, nehogy elrontsa a pudingot - hehe
hűűű, nagyon marja a gyomrom....

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 17:57:54

@Jé: Pfúj, de ronda neve van... Izgi lehetett nagyon:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 17:59:52

@spájdernecc: Szia, Spájdi! Áttértél az esti ébresztőre?:)

spájdernecc 2009.03.04. 18:21:53

rendszertelen lettem
egye fene

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.04. 18:31:10

Szép jóestét, bár mindjárt jött-ment leszek…
Sajnabajna mifelénk a gazdasági világválság begyűrűzött (nem lábujjgyűrűvel) és ezért rumot csakis akkor veszünk, ha Tiramisu készül. Azaz elég ritkán. A jó hír az, hogy nem kell bele egy egész üveggel, a többi meg elpárolog…

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.04. 18:50:13

jó reggelt!

megjöttem a városból. egyre kevésbé szeretek bejárni, túl nagy a szmog...
megint plüsswuki jelmezben kellet mennem, amit súlyosbítottam egy szürke szövetnadrággal, mert a farmerjaim mosásban voltak. a svájcisapkám meg valamitől kibolyhosodott, így elég érdekesen nézett ki. úgy festettem mint aki sötétben öltözködött. de megnyugtattam magam azzal, hogy nem az ízlésemmel van baj, hanem csak extravagáns vagyok:DDD

Zuzuka 2009.03.04. 18:51:51

@Mormogi Papa: kisüvegest vettem a mi boltunkban, és rögtön hozzátettem, hogy süteménybe lesz:)))
engem ott ismernek...
rumot sose szoktam venni:)

Zuzuka 2009.03.04. 18:53:50

@Bombadil Toma: művészlélek, művész külső:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 19:30:08

@Bombadil Toma: A bolyhosodáshoz nincs köze véletlenül egy Mázli nevű személynek?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.04. 19:52:45

@Nadine: gondoltam rá, mert párszor lelopta a fogasról:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 19:59:29

@Bombadil Toma: Tudtam!!!:))) Biztosan rágicsálta kicsikét:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 20:17:19

Na, most nyírtak ki egy Nadine nevű nőt a Hallmarkon. Szép kis kilátások.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 22:01:08

Miután ez a szerda is hétfővé változott, nyugovóra térek. Szép álmokat!

maybach 2009.03.05. 07:23:55

Jó reggelt kívánok!
Valahogy jeleznem kéne Fortunának, hogy a "lost" jelentése nálam már nagyon rögzült.Mint Buksinál az "ül", meg a "fekszik". Készen állok a "win" megtanulására is.
Meg most már kéne egy olyan tv is amiben legalább az időjárás jelentés jó, ha már a többi hír nem is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 08:12:29

Jó reggelt.
@maybach: Egyetértek. Éppen most vetettem egy pillantást az Index meteorológiai oldalára (nem mintha megbízható lenne), és az élettől is elment a kedvem. Pedig nem volt sok.

Zuzuka 2009.03.05. 08:28:06

jóregg!
egyre gyakrabban bánom, hogy megtanultam olvasni:(
illetve erősen szelektálni kell mostanában, hogy ne kapjunk szélütést...

2009.03.05. 08:41:46

jó reggelt!

jaj, ne depizzetek már!!! tessék pozitívan gondolkodni: ha szar is lesz az idő, utána csak jobb lehet. és csütörtök van, már csak holnap kell korán kelni, utána hétvége. ilyenek. :))))

Zuzuka 2009.03.05. 08:44:24

tényleg, van még otthon rumos puding:)))
és nem kell ma utaznom!:)
@Jé: így?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 08:51:17

@Zuzuka: Mostanában egyre többször NEM olvasok el híreket az Indexen, annyira idegesít a téma, a stílus. Az utóbbi időben szinte csak az időjárást és a Comment.com-ot nézem, de utóbbit is erősen szelektálva, igyekezve, hogy ne idegesítsem fel magam a kommenteken.

@Jé: Nekem mindig az a legnehezebb két nap, úgyhogy nem annyira dob fel a közeledte.
Viszont mára befejezem a negatívkodást.

2009.03.05. 09:02:35

már majdnem jó, ügyik vagytok! :)

Nadine, akkor gondolj az állandó munkatársaidra. ma melyik ébredt a hónod alatt? :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 09:38:40

@Jé: A piros:) És nagyon helyes is volt megint. Ilyenkor egészen szelíd kismacskává változik, a mellkasomra hajtja a fejét, a vállamra teszi a mancsát, és halkan dorombol. Amúgy ő elég nyifinyafi kényes hercegecske. De ilyenkor egy apró tündér.

2009.03.05. 09:42:20

dejóóóóóóóóóóó! :) egyébként nekem a vöri macsekok a gyengéim, nem tudom, miért.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.05. 09:47:07

Jó reggelt!

Itt esik. Vízszintesen. Az eső. DE! Ma megyek meghallgatni a leendő tanulmányi helyemet, hogy tényleg tudok-e tanfolyamra menni. Ha igen, akkor örülni fogok és rettentően szorongani. Boldog leszek, hogy mehetek és kezdődik a para, hogy képes leszek-e elvégezni. Ha igen, akkor kedves, aranyos kifőzdés társaim segítek pályázatot írni Nektek és olyan jómódúak leszünk, hogy még kajára is fussa majd...
Szerintem ez eléggé pozitív hozzáállás.

Egyébként, Maybach, egyelőre nálunk is inkább wind van, mint win. A fene azt az egyetlen betűcskét!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.05. 10:25:38

Már röpülök is. Jót ne halljak Rólatok! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 11:00:49

@Jé: Állítólag más természetűek, mint a többi színű cica. Mondanám, hogy jobban kötődnek a gazdához, de nem vagyok benne biztos, a szürke cicám olyan ragaszkodós-követős fajta. Mindenesetre színes, szórakoztató egyéniségek, az biztos, de mivel én minden macsot ilyennek látok, ez a mondat akár törölhető is...:)

@fiam: Naná, hogy képes.

2009.03.05. 12:06:56

@Nadine: biztosan igazad, még nem tapasztaltam. nekünk csak egy koromfekete rosszcsontunk volt egy ideig

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 12:15:44

@Jé: Én már nem tudnék cicák nélkül lakni. Nekem kell az a kisugárzás, amitől jó velük egy légtérben lenni. És ezért cserébe, elnézem a szekrénybe bújást (azért kipaterolom, amelyik éppen kitalálja), a vasalnivaló megszállását (onnan is), a kora reggeli ébresztőket... és így tovább. Jól megvagyunk együtt.

spájdernecc 2009.03.05. 12:18:01

akkor kedvelnétek a Kifli névre /olykor/ hallgató
vöröscirmos kandúrunkat :))
a zalaiak szerint a vörös macska a legjobb egerész
Jónapotkívánok!

2009.03.05. 12:18:29

nekem a virágaimat és a függönyeimet vágta haza. és első éjszaka felmászott az ágyra, és ahányszor mozdultunk egyet álmunkban, letámadta a lábunkat :)))

Zuzuka 2009.03.05. 12:34:48

@spájdernecc: Kifki:))) biztos kedvelnénk!

függöny egyben, virág szintén, egyedül a yucca pálmát csócsálja, de azt már neki ajándékoztam.
a teraszon van egy 1x1m-es virágláda, abban friss fű, igy Micsi naponta fűbe haraphat:)

Zuzuka 2009.03.05. 12:35:58

akarom mondani: Kifli:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 12:47:43

@spájdernecc: Azon gondolkodom, hogy az én vörösöm látott-e már közelről egeret... Mert a szürke fogott, azt tudom, időnként önálló egérfejekkel találkoztam pár éve a kertben.

@Jé: Ezt nekem is csinálták, amíg picik voltak, de már mind nagykorú...:) Viszont a vörösön azonnal kitör a pofozkodhatnék, ha a lépcsőre ül, én meg alatta közlekedem. Nem tudom, milyen mágikus hely ez, de ha akkor felé nyúlok, azonnal olyat kapok a kezemre, hogy ihaj!:)

És nagyon érdekes, mert az enyémek sosem piszkálják a benti virágokat, a kertben rágicsálnak, de ott is csak a füvet. Illetve a mályvák és egyéb fácskák törzsén megy a karomélezgetés, de nem zavar...:)

maybach 2009.03.05. 12:54:18

Egyik nagyimnak volt rendszeresen vadászó cicája. Mindig odarakta az ajtó elé megmutatni a zsákmányt.
Szépen legyilkolt egereket, verebeket stb. Kedves szokás volt.

Most meg Buksit sikeresen leszoktattam, hogy érkezéskor rám ugorjon, fellökjön, benyálazzon stb.
Így Marci sétál ki elém nagy kényelmesen, majd bekísér. Távozáskor szintén.
Ha ma esernyőt is hoz visítok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 13:31:47

@maybach: Nekem a szürke macskám ilyen kutyaszerű...:) Ha hazajövök valahonnan, az ajtóban Stefi nyomakodik, majd két simi után rohan ki, hátha ottmaradt valahol egy macskatányér. De Benicica szépen leül elém, várja, hogy lehúzzam a cipőm, és megsimogassam nagyon. Közben dorombol, időnként megpróbál hamarabb a kezemhez férni, ezért két lábra állva ügyetlenkedik:) Vagy ha kimegyek a kertbe, megpróbálja kitalálni, hová tartok, és előbb odaérve vár. Aztán az ölembe telepszik.

maybach 2009.03.05. 14:12:38

Nekem először furcsa volt, hogy kijön elém, mert sokáig halaink voltak.

Mondjuk a macskáknál nem tudom mit jelent érkezéskor a barátkozás, de ha azt amit a kutyáknál, akkor jól át vagyunk verve.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 14:15:16

@maybach: Nem vitás, hogy sosem sértődnének meg, ha ilyenkor kaját kapnának, de mivel nem ez a rendszer, azt gondolom, hogy van benne szeretet is...:)

Nekem szörnyen vidám, ahogy jövök haza, és három irányból szaladnak össze a cicáim a fogadásomra. Plusz egy szomszéd kis fekete, mert az meg egyedül van, és mindig próbál barátkozni (a vadgerlékkel). Tegnap le is fotóztam a rózsalugas tetején, onnan szokott nekem nyöszörögni:)

maybach 2009.03.05. 14:38:12

A kutya nem a kaja miatt üdvözöl. A helyedet jelöli ki a falkában. Meg a sajátját.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.05. 15:44:22

Megjöttem, kedves macskafanok :)
Én nem szeretem a macskákat. Ez a Macska is, aki van, teljesen kiakaszt. Akárhányszor simogatom, mindig hozzámdől, meg dorombol. A kajáért is ágaskodik, meg figyeli, hogy lesem-e, ahogy játszik. Még azt is eltűri, hogy a legszebb kerti párnával takargatom be, csak nehéz a helyén tartani, mert állandóan kikolbászol alóla, ha mi is ott vagyunk, kész tortúra betakargatni annyiszor. Meg a kapu tetejére ül, ott vár, ha hazajövök. Aput meg olyan büszke járással kíséri, hogy mindig azt mondjuk, hogy az Apu megy a Macskával, mintha nem is fordítva lenne. Kicsit fáj a szívem, amikor azt mondom, hogy Kifelé!, ha bejön a lakásba és olyan bánatosan fogad szót, de megérti, hogy állatnak nálunk kint a helye. Akkor sem akar nyugton maradni, amikor fényképezem, a beste lelke. Mit tegyek, én már sosem fogom megszeretni a macskákat, ez alkati dolog.

maybach 2009.03.05. 16:15:35

Nadine!
Úgy ahogy írtam. Ha ő megy oda találkozáskor, és el is éri, hogy játssz vele, ő a főnök. Ha nem veszel róla tudomást, majd később, ha lehiggadt, Te hívod magadhoz, akkor Te.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.05. 16:25:09

@Nadine: Köszi! :D

Asszem tele vagyok kalanddal. Először rettentő komolytalannak tűnt a dolog. Semmilyen vizsga nem kötelező. A középfokú angol sem. Ha megyünk megyünk, ha nem, nem, ahogy akarjuk. Mondtam, hogy akkor köszi, én nem jövök, ha tőlem nem követelnek, én azért nem kelek ötkor, hogy fél hétkor elinduljak, hogy nyolcra ott legyek kellemes melegben. Jaj, dehogynem! Mondtam, hogy mondom, nem. Pláne, hogy még a vizsgadíjat is én fizessem. Telefonálgattak ide-oda, úgyhogy vizsgadíjat fizetni fogják :D És velem nagyon szigorúak lesznek :D Kb. enyien is érdeklődünk az angol után. A többiek mind pályázatírók akarnak lenni. Mind a nyolcan. Egészen kis csoportunk van. 85 órát hiányozhatunk igazoltan és 18 órát igazolatlanul. Most nagyon töröm a fejem, hogy mit találjak ki, amit nem tudok igazolni. Olyan kedvem támadt rosszalkodni! A pályázatíró projectmenedzser (!!!!!!) nevű tantárgyat egy hajból lófarkas közepesen jóképű, hozzámképest fiatal fiatalember tartja. Erősen kötődik az evangélikus egyházhoz, mert a régiónkban ő írja a pályázataikat. Meg még másoknak is. Azt mondta, megváltoztatja a gondolkodásmódunkat és az életszemléletünket. Pont én is ezt kívánom, úgyhogy nyitott kapukat dönget. De nagyon ártatlannak és ártalmatlannak tűnik.
Egy fiú csopitársunk van, akit kivételesen az angol is érdekli, mert menne ki Angliába dolgozni.
A többi csaj hihetetlen módon szervezi a jövő hetet. Sehogy sem bírják megérteni, hogy hétfő-szerda pályázatírás, kedd-csütörtök angol. Elvileg pénteken is leszünk. Gyakorlatilag nem. Azt kell mondanunk, hogy terepgyakorlaton vagyunk. Ja, akkor fordítjuk a helységnévtáblákat angolra. Majd a Großmanok alá odakontárkodom, hogy Greatmanock :DDD
Lehet kisgyereket is vinni, mert van gyermekmegőrző, amíg mi okosodunk. Azt mondták, enni-innivalót vigyünk. Úgy tűnik nem lesz gond, ha a Fruzsit nem tudom kire hagyni, meg egysze-kétszer az Aput is elvihetem :)
Jáj, hogy én mennyit fogok visítani, már előre látom. Rajtam kívül csak a helybefalui sorstársam tanult angolul, de nekem van egyedül komplex nyelvvizsgám is belőle. Úgyhogy kapásból ki vagyok nézve :D Mondtam, hogy szeretek ismételni... Kérdezték, hogy mit szeretek az angol nyelvben. Mondtam, hogy például azt, hogy Shakespeare műveit is le kellett fordítani újangolra és milyen érdekes meg szép az eredeti óangol nyelven a 75. szonett... Mondtam volna tovább is, de nagy sikert nem arattam a lelkesedésemmel :DDD Most én vagyok a Dölyfös Okoska Maca. Innen lesz szép fordítani és megszerettetni magam :DDD
Egyelőre elememben vagyok. Újra élek - emberek közt vagyok.
Itthon azt mondták, finomabban is kifejezhetném, hogy unom a családom :) Dehogy unom, csak negyven évig több ember közt mozogtam és már hiányzott a nyüzsi.
Röviden ennyi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 16:31:27

@maybach: Stefinek muszáj várnia. Ugyanis először leveszem a cipőm, a kabátom stb., utána ölelkezünk:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 16:33:09

@fiam: Rövideeeen?:))) Jól van, ez jól hangzik.

spájdernecc 2009.03.05. 16:44:07

ez milyen oskola?
szervusztok :)

2009.03.05. 16:53:03

fiam, nekem ilyet tanítottak a főiskolán, és engem is felcsigáztak vele. állítólag ez a jövő. aki tud normálisan pályázatot írni, azután két kézzel kapkodnak. szóval, csak tanuljál, szorgosan! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 16:55:30

@Jé: Igen, én is ezt hallottam. Egyszer egy vevőm akart beinvitálni ebbe a pályázatíró bizniszbe, mert ő ezt csinálja, és nem győzi egyedül, annyi melója van.

Szia, Spájdi!

Felnéztem erre a csúf, szürke novemberi égboltra, és egyre tisztábban rajzolódik ki előttem egy orbitális kakaós tejbegríz képe.

spájdernecc 2009.03.05. 17:13:19

pályázatírás nagy biznisz
főleg, ha ....
nem politikus blog :))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.05. 17:51:24

@spájdernecc: Szia, Spájdi!
@Jé: Szia, Jé!

A tanfolyam: középfokú angol nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam + pályázatíró és projektmenedzser akkreditált képzés.

Elvileg nem lenne rossz a pályázatírói dolog, csak most épp nagyon kevés a forrás. És, ahogy Spájdi finoman utalt rá, egyéb akadályozó tényezők is nehezítik a naív pályázatírók dolgát. Viszont a reményt nem adom föl, lesz itt még pályázható pénzecske. Addig meg gyűjtöm a visszautasított pályázatok során szerzett tapasztalatokat :) És, ahogy a tanárunk ígérte, megtanulunk máshogy gondolkodni - bármit is jelentsen ez.

Zuzuka 2009.03.05. 19:50:53

@fiam: máshogy gondolkodni? na itt megbuknék!
de azért örülök, hogy sikerült, lehetsz még profi pályázatíró is akár... na ők egész jól keresnek ha befutnak, de tudják is a dolgukat, vagy csak mi jót fogtunk ki:S
háááát folyton pályázunk, ilyen a főnök. keresztbe kasul, kettőt ide, hármat oda, 1 épp megvalósul, 5 folyamatban.... és ennek sosincs vége:(

gyors vacsi: tojásos nokedli csemege ugorkával.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.05. 20:10:22

@Zuzuka: Szia, Zuzu! Remélem károm nem lesz belőle. Alighanem ez a jövő, egyszer megpróbálok haladni vele. Csinálunk majd hagyományőrző vagy akármilyen Kifőzde Egyesületet és szerzünk egy kis pénzt, amit jó dolgokra fordítunk. Nagyon szívesen benne lennék egy olyan projektbe, ahol a gyerekekkel szerettetnénk meg a főzést. Itt van Toma, a biztos tudásával és a szenvedélyességével, ami a gyerekeket is magával ragadná. Aztán van köztünk mindenféle foglalkozást űző szakember, akik szintén értenek a gyerekek nyelvén - talán még egy kis dobozolással és gyöngyfűzéssel is színesíthetnénk a programot :) ÉS állatbarát tábor lenne, hozhatnák a gyerekek a kedvenceiket is és szépen ellennénk, egymás és állatbarátaink tiszteletére nevelgethetnénk őket. Ez most fésületlen gondolat volt, remélem ki lehet hámozni a lényeget belőle.
Meg számtalan más ötlet jöhet!!!

Zuzuka 2009.03.05. 20:31:14

@fiam: táboros is akad: jurtás, hagyományörző, kézműves, túra, pecás... én szervező vagyok és látogató, így kényelmes:)
jó amire gondolsz, elképzeltem a kutyáinkat, macskáinkat amint nyugodtan ismerkednek, még mi főzünk:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 22:00:59

Na, most lőtték fel az én pizsamámat. Jó éjt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.05. 23:54:09

@Zuzuka: Valahogy úgy... :)

@Nadine: Csak nehogy benne légy! :D

Jó éjt evribádi!
süti beállítások módosítása