Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.03.19. 05:00

Dietlof Reiche: Freddy – Egy hörcsög kalandos élete (részlet)

Itt nem kérdezel, itt hallgatsz. Világos?
– Igen – mondtam. De…
– Csimota! Tartsd a szád!
Ijedtem láttam, hogy a dédinek lelapul a füle, és a fogát villogtatja. Sietve nekiláttam tisztálkodni. Ez kipróbált módszer arra, hogy erősebb hörcsögnek megmutassuk, olyan ártalmatlanok vagyunk, mint egy ma született bárány. A dédi szúrósan nézett, de úgy tűnt, már meg is nyugodott.
– Most pedig – folytatta –, elmesélem nektek gyerekek, hogy hogyan is mennek a dolgok Asszíriában.
A Szentföldön állítólag végtelen a földterület, ami sem túl kemény, sem túl puha, nincsenek benne kövek, így az ember annyi járatot áshat, amennyi csak jólesik, anélkül, hogy rácsok zárnák el az útját. A föld pedig tele legízletesebb lisztkukacnál tízszer finomabb rovarokkal. Azt mesélte, hogy a föld felett pedig lédús gyümölcsök, és mindenféle magok, meg zöldségek teremnek, ráadásul olyan mennyiségben és minden évszakban, hogy nyugodt szívvel lemondhatnánk a téli készletek elraktározásáról. Persze aki akar, áshat magának kamrát, akár akkorát, mint ez a kisállat-kereskedés itt. Az az asszír föld kiváló adottságai miatt nem jelent gondot.
Meg kell hagyni, összefutott a nyál a számban. A mancsom viszketett és rángott. De persze most sem voltam képes kikapcsolni az agyamat.
Vajon miért akar ennyire kedvet csinálni nekünk Asszíriához? – kérdeztem magamban.
A dédi mesélt még egy darabig Asszíria földjének különlegességeiről (például arról, hogy ott nincs szükség mókuskerékre, mivel az ember naphosszat egyenesen futhat), majd így szólt:
– Nagyon figyeljetek, gyerekek! Most jön a lényeg. – A hangja egyszeriben megváltozott. Már nem suttogott, hanem jóformán kiáltozott örömében. Mi pedig megtudtuk, hogy egy csodás napon majd minden aranyhörcsög kiszabadul a fogságból, és visszatérünk Asszíria szent földjére. Ekkor jön el a minden aranyhörcsög által várt aranyhörcsög megváltás napja.
– Örvendezzetek, gyerekek!
És minden fiatal hörcsög örvendezett. Felugráltak a levegőbe, visítottak és hancúroztak. Beismerem, magam is részt vettem az általános vigasságban. De csak azért pattantam a magasba, mert képtelen voltam mozdulatlanul ülni az általános ugrabugrálás kellős közepén. Azután pedig azért, mert fura módon, a többiekhez hasonlóan engem is átjárt az öröm. De valami ennek ellenére is bökte a csőrömet.
Amikor a többiek megnyugodtak, és újra csendben gubbasztottak a faforgácsban, én nem tudtam nyugton ülni. Mintha az a bizonyos kérdés lecsúszott volna a tomporomba, és most ide-oda rángatott volna, mint a hinta.
De aztán a dédi majd felnyársalt szúrós tekintetével, amitől mindjárt nyugton maradt a hátsó felem.
– Figyeljetek, gyerekek!
Azt mondta, hogy ezután már beavatottak vagyunk, és hogy ez nagy kegy, ugyanakkor komoly felelősség is. Ez utóbbi abban áll, hogy minden porcikánkkal, egészen a bajuszunk hegyéig izgatottan várjuk a nagy nap eljövetelét.
– Mindig legyetek felkészülve az aranyhörcsögök megváltásának napjára! – fejezte be a dédi a legendaórát. – Most pedig mehettek hancúrozni, ti kis rosszcsontok.
Az aranyhörcsög ifjak csapata ujjongva és visítozva széledt szét, hogy az idióta erőpróbáknak szentelje figyelmét.
Én azonban dacosan ülve maradtam. Csak nem hagyom magam ilyen könnyen lerázni! Igaz ugyan, hogy a legendával kapcsolatban nem tehettem fel kérdéseket, de azon kívül bőven akadt elég dolog, ami érdekelt. Dédi kérdőn nézett rám, azután magához intett.
– Igencsak elcsodálkoznék te csimota, ha nem lennének kérdéseid a legendával kapcsolatban. Nyilván majd kilyukad az oldalad a kíváncsiságtól.
Amikor némán rábólintottam, így szólt:
– Akkor ki vele!
– De én azt hittem…
– Hadd halljam! Magunk közt vagyunk – mosolygott a dédi. – Tudod, általában senkinek nem jut eszébe, hogy kételkedjen a legendában, de azért néha-néha előfordul egy-egy, aki gondolkozik. És kénytelen kérdéseket feltenni. Szóval, elő a farbával!
Összpontosítottam. Nem herdálhatom el ezt a lehetőséget.
– Először is a megváltás napjáról szeretnék kérdezni – mondtam. – El nem tudom képzelni, hogy hogyan fog történni. Annyi aranyhörcsög él a Földön. És akkor egyetlen nap alatt mind Asszíriába kerülnek? Hogyan lehetséges ez?
– Dunsztom sincs.
– Aha. Szóval te sem tudod?
– Pontosan.
– De, de… És ki szervezi meg az aranyhörcsög megváltás napját? Úgy értem, valakinek meg kell csinálnia. De ki lesz az?
– Dunsztom sincs.
Levegő után kapkodtam. Még ilyet! Kezdett gyanús lenni a dolog.
– De Asszíria szent földje – kérdeztem -, az azért csak létezik. Vagy mégsem?
– Dunsztom sincs.
– Na de dédi! Ez képtelenség! Akkor tehát az aranyhörcsög legenda nem más, mint tündérmese? És ebben kellene hinnem?
– Miért ne? A mesékben is hihet az ember – felelte, majd megköszörülte a torkát. – De hogy őszinte legyek: ami engem illet, én nem nagyon hiszek benne.
Nem nagyon? Be akar ugratni az öreg hölgy?
– Akkor meg miért adtad elő nekünk ezt a legenda mesét? – kérdeztem ekkor egy kissé kötekedve.
– Ide hallgass csimotám! – komolyodott el a dédi. – Az aranyhörcsögök természeténél fogva nem túl kellemes lények. Maguknak valók, harapósak és önzők. Mindent behabzsolnának, s még a sót is irigylik a szomszéd leveséből. Néha pedig egyszerűen halálra harapják a másikat. Saját szememmel láttam. – Egy ideig hallgatott, azután így folytatta: - Szükség van valamire, ami kordában tartja ezt a kompániát. Valamire, ami arra emlékezteti őket, hogy a másik hörcsög is csak hörcsög. Kell nekik valami, ami összeköti őket. Például olyasvalami, amiben minden aranyhörcsög hisz. Ezért van szükség az aranyhörcsög legendára. Érted? – pillantott rám.
Bólintottam. Hát persze, hogy értettem. Elég egyszerű volt. A legenda visszatart a harapástól. Csodás. De valahogy egy kissé kevés.
– És mi van a fogságból való kiszabadulással? Úgy értem, a valódi szabadulással.
– Ugyan, csimotám! Csak álom. És mi végre? Hiszen egész jól élünk a ketrecben. Mellesleg: hogyan menne végbe?
Ami a ketrecben való kellemes életet illeti, szívesen emlékeztettem volna a lányra, aki léha volt, mint egy tengerimalac és lusta, mint a kimiskárolt kandúr. De nem tettem. Csak a második részéhez tettem hozzá a magamét.
– Ha az ember nem tudja, hogy fog valami végbemenni, az jelentheti azt is, hogy nem törte rajta eleget a fejét.
A dédi hosszasan mustrált, majd így szól:
– Igazad van, csimotám.
– Biztosan ki lehet szabadulni – mondtam, és kihúztam magam. – Majd én megtalálom a módját.
– Csimotám, ne csinálj… - majd hirtelen elmosolyodott. – Nos, ha valaki képes rá, az te vagy. Te csak faksznizzál nyugodtan, csimotám.

114 komment

Címkék: könyv freddy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 08:09:12

Jó reggelt. Köszi, gondos Jé!:)

Annyira jó kis mondatok vannak ezekben a részletekben! Már megint megvettem egyet - "Te csak faksznizzál nyugodtan, csimotám"...:)))

Zuzuka 2009.03.19. 08:31:09

jóregg!
köszi Jé! rövid...
bekapcsolódok az általános vigasságba, visitozok, hancúrozok - fogyiteát iszogatok...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 09:13:54

@Zuzuka: Na, az aztán komoly ok az általános vigasságra!:)))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.19. 09:23:53

na ez megint jó volt, és még kaja sincs benne:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 09:49:52

@nyuszómuszó: Na, ahogy a társaságot ismerem, biztosan akad olyan, aki az aranyhörcsögről is az aranygaluskára asszociál...:)

Zuzuka 2009.03.19. 10:05:40

höripöri?:))) ha már gasztro....

maybach 2009.03.19. 10:47:03

Jó reggelt kívánok!
A hörcsög nem rokona a nutriának?
Azért remélem a kis lázadó nem tányéron végzi.
Bár azt Jé úgysem írná le.

Zuzuka 2009.03.19. 12:01:51

itt oldalt láttam előbb egy fini rablóhúst,
én azt kérek a tányéromra, ill. kérnék...
a szomorú valóság: 2 főtt tojás, 1 banán:(

itt még nem havazik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 12:18:55

@Zuzuka: Miért, hol havazik?

A banán ritkán bizonyul kellemes húspótlónak:)

Én ma zöldborsófőzeléket főzök, maradt tegnapról sajtot szójafasírt. Már Toma hétvégi tepsis húsára gyúrok!

maybach 2009.03.19. 12:24:37

Zuzu!
Guantanamóból írsz?
Kicsit szigorúnak tűnik.

Zuzuka 2009.03.19. 13:15:59

már ott is havazik? borzasztó egy idő!:))

a menü nagyon szigorú, én választottam, igyekszem betartani pár óra hosszáig.

2009.03.19. 13:58:18

sziasztok!

szeretném megnyugtatni a társaságot, hogy Freddy nem végzi a tányéron! hah, még az ötlet is borzasztó! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 14:18:22

@Zuzuka: Hol? Hol? Vagy ez valami vicc, csak nekem nem esik le?

Csakazértismetszettem.

Zuzuka 2009.03.19. 14:33:28

@Nadine: nem vicc, tőlem északkeletebbre és délebbre is hullott a hó, és itt is gyanús felhők gyülekeznek. @Zuzuka: ezt Kubára írtam:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 15:01:24

@Zuzuka: Teljesen beviszel az erdőbe...:) Itt gyönyörűen süt a nap, csak baromi hideg van.

Zuzuka 2009.03.19. 15:19:20

dehogy viszlek:) 14 perce hull a hó és hózik-zikzik...
kaptam egy doboz Tianshi teát, azt iszogatom. hogy ez mennyi mindenre jó! nem is hallottam eddig róla, de most utána olvastam itt-ott.

Zuzuka 2009.03.19. 15:36:05

ez a slimming típusú nem rossz, csak nagyon gyógyos, pedig beízesítettem. aki fogyaszt gyógyteákat, annak nem feltűnő.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 16:09:19

@Zuzuka: Hú, azért ez nem minden fogyiteára igaz... Nekem volt olyan herbáriás verzió, amit egyetlenegyszer voltam képes meginni, a szaga miatt. Az íze sehol nem volt hozzá képest. De azt a bűzt soha többet nem akarom érezni...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 16:41:31

Szép napot!

Ma azt játszottuk, hogy tudunk kicsit angolul. A társamnak meg nekem megengedték, hogy kicsit többet tudjunk angolul. Ezért, míg a többiek azt gyakorolták, hogy Touch the window!, addig mi azt, hogy Touch my ass! :DDD Hogy egyebekről ne is szóljak...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 16:43:02

Jé, egész beleszerelmesedtem a hörcsögünkbe :)

@Nadine: @Zuzuka: Ne legyetek már ennyire egészségesek! Egyszer élünk! :)

spájdernecc 2009.03.19. 17:23:31

@fiam:
na-na
100 millió buddhista ritkán téved :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 17:39:17

@fiam: Na, ezt meg mire írtad? Hogy egyszer megkóstoltam egy nagyon büdös teát?

@spájdernecc: :DDD

spájdernecc 2009.03.19. 17:41:18

@Nadine:
most nyomod a méregtelenítő cuccost?

maybach 2009.03.19. 17:49:03

Én már régen nem méregtelenítek.
Valamikor még ha felmérgeltek, nyomtam egyet.
Daliás idők.

Zuzuka 2009.03.19. 17:54:38

nem hiszek a szememnek, kb. 10 centis hó esett. a földön elolvad, de a tetőkön, fákon megmaradt, mintha december lenne:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 18:01:06

@spájdernecc: Nem, Zuzu fogyózik... Én csak megemlítettem, hogy egyszer valaha megpróbáltam egy magyar teakeveréket, de állati büdös volt. Soha többet.
Mályvateakúrán már túlvagyok. Azért a zöldborsófőzelék csak nem akkora durranás, nem?:)

Zuzuka 2009.03.19. 18:34:33

én szeretek fogyózni:)kevesebb kaja, több mozgás, akaraterő próba (hehe), és olyan jó ha eredményes. ez a tea ajándék, már most hatásos.
meghíztam mióta nem cigizek - ez van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 19:10:47

@Zuzuka: Én enni szeretek, sokat, nem célirányosan mozogni, és egyáltalán nem szeretem megtartóztatni magam. Viszont ha szomorú vagyok, mindig lefogyok.
Azt szeretem, ha annyi dolgom van, hogy elfelejtek enni. Úgy a legjobb lefogyni.

Zuzuka 2009.03.19. 19:22:17

enni én is szeretek, vagyis inkább imádok! de jön a nyár, strand, uszi, Balaton... ez az életem:) nem szeretek bujkálni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 19:23:31

@spájdernecc: :D Gondolom a több életre gondoltál. Akkor meg pláne minek fogyózni, többszörösen túléljük magunkat :)

@Nadine: Ha rántás nélkül csinálod, elég egészséges. kivéve az epebajosoknak. Azoknak no zöldborsó.

@Zuzuka: Hihetetlen, mire képes a természet!
Pl. engem is életben tartott :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 19:43:35

@fiam: Semmilyen főzeléket nem rántok. Habarom.

@Zuzuka: Én sem bújkálok, csak nem járok strandra:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 20:05:15

@Nadine: A fejlődésnek erre a lépcsőfokára még nem értünk fel. Apukám így is kevesli a rántást... :)

Most tejbepapit eszem. Rántás nélkül :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 20:07:38

@fiam: A nénim is elmúlt 78 éves, amikor azt mondta, „csinálok egy kis tökfőzeléket, és megpróbálom habarni":)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 20:18:49

@Nadine: És sikerült neki? :D
Írtam egy hosszú mélt Neked. De nem bírkózott meg vele a citromail, úgyhogy most morci vagyok. A lényeg az, hogy örülök Neked. A többit majd holnap, ha már nem remeg a kezem a méregtől.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 20:22:51

@fiam: Sikerült, de nem szerette meg. Maradt a rántásnál, minden alkalommal jól odakozmálva. Egyébként nagyon jól főzött, mindennek isteni íze volt, de ha az ő kajáin kellett volna élnem, már meghaladtam volna a mázsát. Mindent zsírral főzött, ha melegítette az ételt, ahhoz még tett zsírt, és mindig azt mondta, milyen hülyeség, hogy feltalálták ezt a koleszterint!:)

Jó, ha örülsz nekem, bár nem tudom, most éppen miért:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 20:46:49

@Nadine: A nénid nagyon jó fej lehetett :) A koleszterinnel én is így vagyok :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 20:49:04

@fiam: A legjobb fej "öreglány" volt, akit valaha ismertem. Irtó vicceseket beszélt, és sosem sértődött meg, ha az ember nevetett ezeken a dolgokon. Csoki a Dallasból és társai:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 21:31:23

@Nadine: Csak azért kérdezem, mert épp Dallas-közeli élményanyagot írtam én is...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 21:34:38

@fiam: Nem, éppen az ingyenes ingatlanhirdetési lehetőségeket böngészem bandzsítva.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 22:07:58

@Nadine: Jó egy húron pendülni :)
Most viszont ágyba pendülök.
Jó éjt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 22:12:40

@fiam: Pedig most pendültem át röhincsélni Csajszi nénihez... Jézus Szíve Szocialista Brigád... :DDD Ezeket csapatépítés közben találod ki?

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.19. 22:15:44

Ma ettem vacsira egy fél eperlekváros kenyeret..:D
Merthogy a férjem, akibe lekvárt még az életben nem tudtam beletömni, ma beállított vele, hogy jaj, ő ezt meglátta és biztos milyen finom.. Ugyan eltettem egy csomó lekvárt, epret is, de annak tényleg nem ilyen szép csilivili az üvege.. (nagyon guszta tényleg, valami francia biolekvár..)
Kibontotta, evett egy mikromnyit egy kenyérrel, és közölte, hogy ahha, finom volt, nagyon jól esett, most megint nem eszik akkor 5 évig.. És a legnagyobb lelki nyugalommal otthagyta a tök romlandó (borzalmasan drága)lekikét..

Szóval picikét muszáj volt ennem..

Most meg ég a gyomrom..:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 22:20:38

@Nadine: Ez a Jézus Szíve... már régi dolog és igaz. Persze csak így becézték az egyik brigádot.

Egyébként borzasztó dolog agyalni Csajszi nénin. Buszon, órán, boltban stb., ha eszembe jut valami, nagyon kell nevetnem és ez elég fura látvány :)
Majdnem olyan, mint amikor eltévedtem a Balatonban és mentem kifelé a partra, de rájöttem, hogy nem ott vagyok, ahol kellene lennem és beakadtam egy hínárerdőbe. Ott álltam és röhögtem. Nem bírtam a part felé fordulni, mert elképzeltem, hogy mit is láthatnak a napozók... Ettől még jobban kellett nevetnem... Erről meg az jutott az eszembe, hogy most meg rázkódik a vállam és ezt láthatják a partról. Azon imádkoztam, hogy nehogy jöjjön valaki segíteni, mert az azonnal mentőt hív kényszerzubbonnyal. Nagyon sajnáltam, hogy csak "majd' bepisiltam" a nevetéstől. Ott akár lehetett is volna, úgysem látták volna.
Na.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 22:21:53

@nyuszómuszó: Ismerem az érzést: csak a kísértésnek nem lehet ellenállni...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.19. 22:36:22

Most már tényleg megyek. Majd holnap elolvasom, milyen jól mulattatok :D
Szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.19. 22:47:36

@fiam: Ebben nagyon hasonlítunk egymásra. Én is folyton magamon röhögök visszatarthatatlanul. Utoljára a Penny Marketben, a mogyorók közt.

Jó éjt!

Nyuszó, én is úgy eszem a lekvárt, mint a férjed. Pedig tényleg finom, meg minden, de olyan ritkán jön rám a leki-ehetnék...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 08:31:06

Akkor most magamnak köszönök reggel is?
Jó reggelt, Nadine, hogy aludtál?
Fú, nagyon. Pedig már eső sem kell hozzá, hogy Lurkó bekattanjon.
És Lillával álmodtam.

maybach 2009.03.20. 09:24:37

Jó reggelt kívánok!
Én éjfélkor még focit sasoltam, így most friss vagyok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 09:29:20

@maybach: Képzelem...:)) Térdig érő karikákkal a szemed alatt, motyogsz magad elé, mi? "Hű, micsoda helyzet volt!", "Hülye bíró!!"

maybach 2009.03.20. 09:32:40

Az egyik bíró tényleg hülye volt.
És valóban kimaradt pár nagy helyzet.
Szóval, melyik meccset nézted?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 10:16:12

@maybach: Én már meg sem tudom mondani, annnnyira lekötötte a figyelmem:)

maybach 2009.03.20. 10:30:18

Tudtam én.
Ha nem kotyogod ki, elárulom, hogy időnként nézem a Született feleségeket.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 10:41:59

@maybach: És biztosan jókat rötyögsz Teri Hatcheren...

Na. Itt csodaszép idő van, úgyhogy most megragadom a létrát, és nekiállok futórózsát metszeni. Ha nem jönnék többet, akkor bizonyára hirtelen szél támadt. Legyetek kedvesek hamvaimat szétszórni a martonvásári kastély parkjában, és az egybegyűlt Fiamnak mondjátok meg, hogy valójában egy tigris végzett velem.

Juj, Maybach, szeretnék valamit kérdezni Tőled (és más esetlegesen előforduló hímnemű kifőzdéstől): ha a szétesés határán van a vezetőülés melletti kilincs (láttam, már kívül is elég lazácska), akkor mit kell csinálni? Bemegyek egy autósboltba, és megmondom, hogy Suzukira kell kilincs, megveszem, hazahozom, és a kardomba dőlök, mert nem értem, hogy kell felszerelni? Vagy eleve szervizbe kell vinni, mert kilincset nem árulnak csak úgy? Vagy a szervizben is csak megragasztják a letört pöcköt?
Központi záras a lelkem, és félek, hogy ha én próbálom megszerelni, akkor nemsokára már egyik ajtót sem lehet majd kinyitni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 10:49:50

Fiam, ha erre jársz, működik a webbank, és láttam, amire vártunk! Köszi!:)

maybach 2009.03.20. 11:01:32

Nadine!
Még nem szereltem Suzuki, sőt másmilyen autó zárját sem. Pedig a mienket 3 mp alatt fel tudták törni.
Így én megbízható szerelőhöz vinném.

spájdernecc 2009.03.20. 12:12:11

Nadine
megállsz az autóboltnál, bemész, csábmosoly, megkéred az eladót, hogy vessen egy pillantást a kilincsedre, mit javasol. Ha mákod van egy csavar meghúzásával megúszod, ha nem, keress egy lakatost :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 12:37:34

@spájdernecc: Még én is látom, hogy egy pici műanyag stift letört belül. Ettől két olyan rugószerűség a belső műanyag kárpiton kívülre került. Kulccsal kívülről tudom nyitni-zárni, sőt, kívülről kilinccsel is, csak irtó macerás, hogy járatni kell a motort ki- és beszállásnál, hogy működjön az elektromos ablak, mert le kell húznom, hogy kívülről kiengedjem magam, ajtót kinyitni aztán visszahúzni, motort leállítani, kiszállni. De ez a kisebb probléma, félek, hogy egyszer ez is elfárad, és nem fogom tudni bezárni a kocsit.

@maybach: Köszi.

2009.03.20. 13:52:44

ebből szerelő lesz, Nadine...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.20. 14:33:07

jó reggelt!

nadine, én is azt mondom, hogy vidd el egy közeli szerelőhöz, aki foglalkozik suzukikkal.

elegem van ebből az időjárásból!! az előbb még havazott, most süt a nap, de az ég tiszta fekete a mecsek felől. bakker, mikor jön már a tavasz?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 14:40:56

@Bombadil Toma: Szia, Toma!

Itt ma nagyon szép idő volt, de már elmúlt. Mindjárt esik, és irtó hideg is lett. Viszont a vázában már szépen virágzik a pár napja levágott aranyvessző:)

Hiszek Nektek, elviszem szerelőhöz, csak azt nem tudom, hogy kell-e előtte kilincsért rohangálni, vagy ilyesmi minden szervizben van?

2009.03.20. 14:42:19

Toma, az én topánom is dugig van az időjárással, és a közeljövőben nem is várható javulás. legalábbis a hivatásos békák szerint :(

maybach 2009.03.20. 14:43:55

Nadine!
Azért az a szerviz legyen gyanús, ahol elküldenek alkatrészért.

2009.03.20. 14:59:12

Mekk Mester Kft. :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 15:23:36

@maybach: Szóval, tartaniuk kell kilincset. Jó. Egy laikus nyulat simán át lehet verni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 15:38:42

Éhes vagyok. Ebből bundikenyér lesz zöldborsófőzelékkel, az a gyanúm...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.20. 15:50:16

Szervusztok!

Gyorsan beugrottam. Fáradt vagyok, lazítani fogok, este majd leszek.

Nadine, végre, megnyugodtam! ÉS örülök, hogy állandó olvasóim közt tudhatlak :) Ahogy Kilesz Tündi mondja, szintén minden alap nélkül: Rajongótáborom egyre bővül :DDD

Jé, rendben, kész lesz, remélhetőleg jövő héten :)

Fiúk, csak adjatok okos tanácsokat kilincs ügyben :)

Tegnap megtudtam, hogy mi a luki nyúl.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.20. 15:56:44

@Jé: ne ijesztegess! arra számítok, hogy legalább husvét hétvégéjére már jó idő lesz, mert akkor akarom a születésnapomat megtartnai, egy fergeteges grillparti keretében:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 17:00:50

@fiam: Ez megint nagyon pajzánul hangzott, Fiam. Észnél légy, nincs kint a 18-as karika.

Toma, itt most kezdett esni valami fura. Határozottan havas esőnek néz ki. Pff....

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.20. 18:48:54

@Nadine: Itt vagyok, ragyogok :)
Képzeld, semmi pajzánság nincs benne, pedig pont ezért nem mertem megkérdezni eddig. Neoex használja heti rendszerességgel ezt a kifejezést emígy: Néz, mint a luki nyúl. Már több mindent tisztáztam Vele, hogy micsoda, úm.: tyúkolajtó (ezt valami tyúkból folyó olajnak véltem, amin el lehet csúszni) = tyúkÓl-ajtó; apalé = abalé (erről már írtam), rézeleje - ezt inkább nem részletezem. Úgy éreztem, eljött az idő, hogy a luki nyúlnak is utána érdeklődjek. Összeszedtem minden bátorságomat és tegnap este rákérdeztem. Becsuktam a szemem, hogy hátha valami csúnyát hallok, ahogy vártam és akkor jobban el tudjam képzelni, de nem. A luki nyúl az üregi nyúl Neoex által használt neve. Vagyis üregben, lukban lakó nyúl. Megfogadtam, hogy több hasonló, általam misztifikált kifejezésre nem fogok rákérdezni, mert a felvilágosítás nálam szinte egyenértékű azzal, mint amikor rájöttem, hogy nincs is Mikulás - sokk. Bár a Mikulást azóta újrateremtettem, de félek, ez a luki nyúllal ill. hangzás után lukinyúllal ez nem fog menni :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 18:57:47

@fiam: Ki kell, hogy ábrándítsalak. Ez nem Neoex saját találmánya, sokan használják ezt a kifejezést. Kb. azt fedi, mint a néz, mint vett malac a zsákban...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 19:22:59

Toma szemérmesen nem mondja meg a korát. Akkor biztosan most lesz 19.

maybach 2009.03.20. 19:27:33

Fiam!
Szerintem is fiatal a 19-éves Toma.
Tacskó.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 19:47:42

@maybach: Ifjú wuki. Apropó, lesz is ma este a Film+-on:)))

maybach 2009.03.20. 19:57:18

Hiszem ha akarom.
A luki nyúlon nincs mit kiábrándulni.

maybach 2009.03.20. 20:01:27

Ugye.
Bezzeg egy Wuki nyúl.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 20:02:52

@maybach: :DDD Nagyon formában vagy...:) Csak nem meccs lesz ma is? Vagy éppen a fáradtság hozza ki belőled ezeket?

Fiam, jól sejtem, hogy azért toltátok el Fruzsi megünneplését, mert vasárnap Fáraó-nap is lesz?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 20:07:58

Valaki azonnal adjon nekem egy képviselő fánkot, vagy egy somlói galuskát, vagy egy Gundel-palacsintát, vagy egy tiramisut, vagy egy csokis mignont, vagy... vagy... áááááááááááááááá... édességet akarok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.20. 20:08:07

@Nadine: Igen. Ilyen kis praktikusak vagyunk. Nem szeretek a középpontban lenni :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 20:10:42

@fiam: Ezek szerint nagy sütés-főzés-sírdogálás lesz a hétvégén...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.20. 20:11:05

A vasalnivalók közt rejtegetem a ládikát. Oda tuti, hogy nem néz be a Fruzsi. De sokat sejtetően mosolygok ... :)

maybach 2009.03.20. 20:11:06

Sajnos nem lesz ma érdekes meccs. Tenisz is csak éjjel meg hajnalban.
Most ezen vihogok.

Hírszerkesztő szól a beosztottjainak, hogy:
Tegnap nagyobb fölrengés volt Pszczyna-ban.
Nézzenek utána, hogy hívták a földrengés előtt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.20. 20:11:56

@Nadine: Talált, süllyedt :) Már ma pácoltam, előfőztem, elősírdogáltam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 20:14:00

@maybach: Ez a fölrengés érdekesen hangzik:)

@fiam: Tudlak már, mint a tenyerem:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.20. 20:15:47

na itt vagyok csak rajzfilmet néztem:))

@Nadine: 42 -ami a "galaxis utikalaúz stopposoknak" szerint a válasz a világmindenség összes kérdésre...
tegnap gofrit sütöttem. az ér?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.20. 20:19:12

@maybach: Eddig nevettem. :D

@Nadine: Azt hittem én vagyok a rejtélyek asszonya. Erre kiderül, hogy egy végletekig letisztult, mondhatni egyszerű, kiszámítható nőszemély vagyok. Ez szomorú, mert a legendák tovább élnek, én úgy látszik, nem :(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.20. 20:22:19

@maybach: szerintem az a Pszczyna, nem egy név, inkább úgy hangzik mint egy rossz leosztás a scrable-ben...

@Nadine: táncoló talpak. még nem láttam, és jó volt:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 20:22:35

@fiam: Majd a memoárjaidban, Csajszi néniként...

Azt azért meg kell mondanom, hogy iszonyatos kényszert érzek minden alkalommal, amikor Neked csomagot küldök, hogy ráírjam: "Fáraólánynak, helybefaluba"...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 20:23:23

@Bombadil Toma: Az a pingvines, ugye? Még nem láttam. A goffrit sem látom. Hol van?

Pálcika 2009.03.20. 20:30:21

Szép estét!
nálunk az időjárás pont olyan szeszélyes mint a hangulatom.........

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.20. 20:34:16

@Nadine: igen a pingvines:)
a gofrit mind megettem, házilag készített nutellával, és áfonya öntettel. de van egy képem róla...:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.20. 20:38:30

@Nadine: Legalább lenne min pletykálkodni itt, helybefaluba :D Nem mintha témahiányban szenvedne emitten bárki is.

@Bombadil Toma: A scrabble-t imádom. Csaphatnánk egy többfordulós, rengetegórás, közben étkeidet csipegető partit!!!!!!

@Pálcika: Akkor nem lehet panaszotok egymásra :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 20:52:39

@Bombadil Toma: Kegyetlen vagy!:) Kénytelen voltam megmaradt péksüteményt megvajazni-mézezni, hogy túléljem a mai estét...

@Pálcika: Törsz-zúzol, aztán megsimogatod kedvesen az áldozatokat?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.20. 21:07:28

a képekről jut eszembe! nemrég leszedtem a netről egy bombadil tomás avatart, hogy az legyen a blogspoton a profil-képem, de ma felhívták a figyelmemet rá, hogy akát az újabb iwiw-es profilképemet is feltehettem volna avatarnak. és tényleg!:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 21:11:16

@Bombadil Toma: Ma láttam Csajszi néninél, és én is közelebb hajoltam, hogy eldöntsem, mit is látok!:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 21:19:30

De nagyon kis derűs kép ez Rólad:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 21:45:59

Tisztázzuk: Gyerekkoromban betojibb voltam, vagy most közel sem olyan félelmetes Darth Wather (így írják?) hangja, mint anno? Én teljesen másra emlékszem. Hm.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.20. 21:49:44

Na jól van, úgy látom, mindenki tévézik. Akkor én is bemacskázom magam, jó éjt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.20. 21:57:22

@Nadine: Nem tévézek, de nem is vagyok :)
Jó éjt részemről is!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.21. 08:06:37

Jó reggelt!

Már majdnem kész a velős csontos marhahúsleves és Ti még szunyáltok? Ejnyebejnye!

Hogy is volt a régi dal?
Jó reggelt, itt a tej! Keljetek ma fel!

Zuzuka 2009.03.21. 08:27:19

jóregg!
itt a kávé, kelj fel te málé:))
mostanában igy hangzik.

a tepsis husit készítem elő éppen, de most látom, hogy megjelent egy babos csoda...
süti beállítások módosítása