Mint azt már írtam, ilyentájt, a nyár közeledtével többnyire átállok az olasz konyhára. És kevés „olaszabb” étel van a melanzane alla parmigianánál.
Igaz, most nincs padlizsánszezon, de a Lidlben kódorogva, beleütköztem egy leárazásba. Gyorsan kiválogattam a kemény és feszes húsú, egészséges darabokat, és már mentem is a pénztárhoz.
Az eredeti, autentikusnak mondható receptben csak bivalymozzarellát és parmezánt használnak, de én szeretem, ha többféle sajt is van benne, ezért scamorzát és pecorinót is tettem bele. A pecorínót az íze miatt, a scamorzát inkább mint „vivőanyagot”, mert nagyon szeretem ahogy nyúlóssá olvad. Persze, az íze sem utolsó...
Hozzávalók:
. 1,2 kg padlizsán
. 25 dkg scamorza sajt
. 12 dkg bivalymozzarella
. 10 dk parmezán (Parmigiano reggiano vagy Grana Padano)
. 5 dkg pecorino
. 3,5 dl házi bazsalikomos paradicsomszósz
. 1 gerezd fokhagyma
. fél csokor friss bazsalikom
. só
. olívaolaj
. liszt
Előkészületek:
A padlizsánt hosszanti irányba, fél centi vastag szeletekre vágom, megsózom, és egy szűrőtálba téve, fél órára félreteszem.
Ha nincs kész paradicsomszószunk, készítsük el az itt leírtak szerint.
A parmezánt és a pecorinót finomra lereszelem, és összekeverem.
A scamorzát a reszelő nagyobb lyukán lereszelem (vékonyan fel is szelhetjük), a bivalytejes mozzarellát meg egy éles késsel vékony lapokra vágom.
A padlizsánszeleteket vízzel leöblítem, majd papírtörlővel szárazra törölgetem.
Elkészítés:
1. A padlizsánszeleteket lisztbe forgatom, egy teflonserpenyőben nagy lángon, olívaolajon aranybarnára sütöm őket, majd egy papírtörlővel leitatom róluk az olajat, és félreteszem őket.
2. Egy megfelelő méretű (20 x 34 x 6 cm) sütőtálat veszek elő, belereszelek egy gerezd fokhagymát, két evőkanálnyi olívaolajat öntök bele, és egy kenőtollal átkenem az edény alját és oldalát a fokhagymás olajjal.
3. Egy réteg padlizsánt fektetek le a tál aljára úgy, hogy a szeletek egy kissé fedjék egymást, mint a spaletták vagy a tetőcserepek.
4. Vékonyan megkenem paradicsomszósszal, meghintem a scamorza sajttal meg a mozzarellával, aztán megszórom a parmezán-pecorino keverékkel is, aztán még egy réteg padlizsán jön.
5. Így rétegezem tovább, míg el nem érem a tál tetejét úgy, hogy az utolsó réteg padlizsán legyen, amire már nem teszek a szószból.
6. A tetejét végül megszórom még a parmezán-pecorinó sajt keverékével, majd a 180-200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 30 percig sütöm.
7. Mikor elkészült, kiveszem, és friss bazsalikomot tépkedek a tetejére és meghintem kis olívaolajjal. Kész!
Tálalás, tippek:
A melanzane alla parmigianát legjobb langyosan fogyasztani, ezért várjunk a tálalásával, míg lehűl.
Egy megfelelő nagyságú „kockát” vágunk a tálból és úgy tálaljuk, hogy kevés paradicsomszószt öntünk köré, koktélparadicsommal, bazsalikommal és parmezánforgácsokkal díszítve tálaljuk. Adhatunk mellé pirítóst, de ehetjük magában is.
A melanzane alla parmigianót másnap is fogyaszthatjuk, a melegítés nem árt az ízének, sőt, le is fagyaszthatjuk, későbbre eltéve. Érdemes ezért nagyobb adagot is készíteni egyszerre.
Remek, fenséges nyári fogás, tele friss, pompás, utánozhatalan ízekkel. A krémesre sült padlizsán, a mozzarella különleges aromája a parmezánnal és pecorinóval, az olvadt scamorza sajt... Mind-mind egyenként is nagyszerűek, hát még együtt!
Stílszerűen egy olasz bort ajánlok hozzá, egy palack Sangiovese di Romagnát.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Költségek: kb. 660 Ft/adag
A bor: 1360 Ft - vinotéka
maybach 2009.05.26. 07:34:24
Toma!
Klassz.
Éppen tegnap délután agyaltam, hogy mit lehetne gyorsan padlizsánból.
Nos, nem ez lett, de elfogyott.
De majd legközelebb.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 07:40:57
Toma, neked nem lehet előre dolgozni... Már két receptet időzítettél át, amiket jól megolvastam előre:)
Ha nem találtátok volna ki, olyan izomlázam van, hogy fokonként tudok lemenni a lépcsőn. Felfelé meg daruval.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 08:07:33
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.26. 08:28:37
Akkorát korgott a gyomrom! Megyek reggelizni vajaskenyér alla paradicsomot with kakaó.
@Nadine: Igen, klassz a tányér formája :D
Át kell alakítani a lépcsőt.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 08:40:52
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.26. 08:58:53
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.26. 09:00:39
inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.05.26. 09:01:44
Na de milyen bor kell hozzá...?
Erről nem volt szó - gondolom valami könnyű fűszeres...
Kösz Toma!
maybach 2009.05.26. 09:05:09
A lázadókat tedd ki egy szigetre kis ivóvízzel, sózott hallal.
Inszeminátor!
"Stílszerűen egy olasz bort ajánlok hozzá, egy palack Sangiovese di Romagnát"
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 09:05:23
@fiam: A levesért én is fellázadnék. Pláne, ha a melósoknak lesz.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.26. 09:07:28
@inszeminator: Mi is örökölhetünk vagy csak belgák?
@Nadine: Csak a családot etetem most már. Igaz, ők melóznak.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.26. 09:23:51
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 09:27:34
A padlizsánt (törökparadicsomot - no lám, húrik hol?) igen kedvelem - a legjobban a házilag készült "Vinete" krém formájában, de panírozva, franciás "L'Ecso" formában és még... szögletes, kerek...
De adjuk meg mindennek ami neki dukál. Én nem szégyellem bevallani, hogy egy jó lebbencsleves is kísértésbe hoz... olyan ritkán van benne részem. Igaz, nem vagyok kimondottan leveses (vacsorára leves nem az én műfajom) de egy kis sajtkrémleves, (póré)hagymaleves, Jókai bableves - sőt: "betegleves", azaz köménymagleves frissen pirított zsemlekockával!
(Idevágó félig-meddig idézet - most nincs időm kikeresni: "Zsemlemorzsán persze nem azt a kispolgári aljasságot kell érteni...")
Zuzuka 2009.05.26. 10:28:59
nézegettem a piacon padlizsánt, de a tavalyi felrobbanása, kitakarítása eltántorított:( ez a sajtos finomság jóóóó, és remélem nem robban!:)
veszek ebédidőben sajtokat is, kiváncsi leszek az eladó orcájára, mikor kérek 5 deka pecorinót:))
Halvány Görény 2009.05.26. 10:53:26
padlizsánt csak rántani tudok, de ez azért nem baj, mert csak ebben a formájában vagyok képes megenni is.
Toma, egy fogalommagyarázatot is csinálhatnál, vagy van?
Jé 2009.05.26. 12:58:44
Toma ez nagyon klassz, nyáron imádom az ilyeneket! köszi, kipróba! :)
Jé 2009.05.26. 13:01:14
http://alapanyagok.blogspot.com/
Halvány Görény 2009.05.26. 13:30:44
Jé 2009.05.26. 13:43:47
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 14:06:23
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.26. 14:52:38
@Nadine: :))) mindig variálok. gondoltam most ez esne jól a kifőzdének...
@Halvány Görény:
teflonserpenyő = serpenyő, tapadásmentes bevonattal
sütőtál = tál amiben sütni lehet
padlizsán = lila, tojásalakú gyümölcs/zöldség
reszelni = dolgokat, egy másik dolog (reszeleő) segítségével, kisebb darabokra alakítása
...
Zuzuka 2009.05.26. 15:22:22
maybach 2009.05.26. 16:05:01
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.26. 16:32:43
maybach 2009.05.26. 16:50:52
Zuzuka 2009.05.26. 17:41:28
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 18:14:03
Nincs rohanás a Balatonnál,
Csak lenne-lenne mindig nyár!"
Azért én a telet is szeretem, személyesen.
Legfőbb indokom, hogy felöltözni mindig lehet még egy kicsit jobban; viszont nyáron egyszer csak eljön az az állapot, amikor választani kell: Otthon maradsz, vagy veszel magadra valamit :-)
Pálcika 2009.05.26. 18:21:21
a recept biztosan jó,de én még padlizsánkrémet(vagy mi a szöszt?)sem ettem soha........sőt bodzaszörpöt sem ittam még(pedig van bodzabokrom:))nó,és ha már ennyire kitárulkoztam akkor elárulom,hogy UTÁLOM a tojáslevest
@Mormogi Papa: morzézni a tengeralattjárókon is szoktak nem csak a börtönökben:)
@Zuzuka: nekem Gyulai(remélem Ő mondta)szavai ugranak be: a kis pöcs hogy meg nőtt:)))
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 18:27:10
Mint hallottam, nemrég az eset megismétlődött, mert valahol Prága környékén lépett fel egy magyar együttes, akiket vezetőjükről Lovasi-nak híttak.
Nem is lett volna semmi baj, de a konferanszié németes kiejtéssel olvasta a nevüket...
Ettől kezdve a rühügéstől alig bírtak játszani :-)))
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 18:30:29
Pálcika 2009.05.26. 18:34:11
Pálcika 2009.05.26. 18:41:37
lehet,hogy más már szólt vagy az is lehet,hogy csak nálam van ilyen probléma de már jó pár napja(vagy hete)nem lehet megnyitni a SZIVÁRVÁNYOST!!!!!!!!
ezt írja ki:this video is no longer available......
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 18:42:53
Az az internált sz@r vér terror meg mennyeninnen!
Ha már szóba hozta a Bodzalevet (nem az utóbbi idők szlengje szerintit!) kikerestem Neked Cyan Cyca receptyét - már csak a nyár miatt is:
kokereszt.blogspot.com/2008/05/bodzaszrp.html
Érdemes a kommentek elejét átnézni, néhány utólagos apró fogás is kiderül belőle, pl. az üvegek kifőzése, forralt víz használata (hidegen) és ilyenek...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 19:04:57
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.26. 19:17:30
bakker! mekkora királyságot sütöttem megint padlizsánból!! és ezt a szerénység mondatja velem, különben sokkal jobban el lennék ragadtattva:)))
maybach 2009.05.26. 19:21:34
Te is teniszeztél?
A Williams lányé volt elég cékla. Igaz keservesen nyert.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 19:50:42
@maybach: Majdnem.
Zuzuka 2009.05.26. 20:26:07
@Pálcika: az első padlizsánkrémem úgy készült, hogy felrobbant a padlizsán a sütőben, mert automatice ki kellett volna szűrkálni favillával... és nem tudtam.
de jó lett, már ami megmaradt belőle.
a sütőtisztítás egy élmény, attól mindíg harci sérüléseket szerzek:(
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.26. 20:33:48
azóta, most öntöztem, még kilenc kis bogyeszt találtam a palántámion:)))
@Nadine: jaja, fotóztam, így lesz majd poszt róla:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 20:52:13
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 21:00:03
Az olaszok meg a Camorrában...
(Ha már úgy is szóba került - mert szóba hoztam :-)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 21:03:36
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.26. 21:10:36
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 21:11:47
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 21:23:43
Most csak a Pángalaktikus Gégepukkasztót, s ennek legalapabb alapanyagát, az ó-Janx-szeszt említeném.
Hogy is volt a párbeszéd Arthur Dent és Ford Perfect elővezetésében?
"- Mi olyan kellemetlen a berúgásban?
- Kérdezz meg egy pohár szeszt."
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 21:33:49
"A jelek szerint valamennyi fontosabb Galaktikus Civilizáció Története három különálló és jól megkülönböztethető szakaszon megy keresztül: a Túlélés, a Kíváncsiság és a Kifinomultság szakaszain, melyeket a Hogyan, Miért és a Hol fázisainak is neveznek.
Az első szakszt például a következő kérdés jellemzi:
Hogyan szerzünk ételt?
A másodikat ez:
Miért eszünk?
A harmadikat ez:
Hol vacsorázunk ma?"
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.26. 21:46:03
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 22:19:16
Viszont alakul a Toma-túra, mert ma megjártam Pátyot, Sóskúton és Biatorbágyon, meg sok autóstársam idegein keresztül.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.26. 22:39:40
Zuzuka 2009.05.26. 23:03:24
jó éjt mindenkinek!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.26. 23:19:26
@Nadine: egyre közelebb kerülsz...:)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 02:01:30
Már csak egy nesszeszerre kell hat nevet hímeznem és 6.45-kor már jöhetnek is érte.
Apukámhoz is belopóztam, hogy érzi magát ebben a viharban. Meglepően jól. Igen közlékeny hangulatban van, de sajna le kellett hűtenem, hogy nekem még van egy másfél órás melóm.
Remélem, Ti már húzzátok a lóbőrt, ha már a paci megint emlegetve lett.
Nadine, Te mi okból szeretnél olyan fenemód jó formába kerülni? Lillát akarod előzni??? :DDDDDDDDDD
Na, mék. Csácsumicsá :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 08:09:30
@Zuzuka: A futástól volt izomlázam:) A vezetés inkább idegileg fárasztó.
Jé 2009.05.27. 09:25:48
Nadine, csodállak, komolyan. Nekem eszembe se jutna, hogy önként nekiálljak futkosni. Még ha nemes a cél is.
maybach 2009.05.27. 09:35:22
Időben szólok.
Ma este BL döntő, MU vs. Barcelona.
Ott is lesz futkosás.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 09:50:27
Viszont most nagyon vágyom egy járókeretre.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 11:20:30
Jelentem kész az ebéd :)
Negyed ötig dolgoztam reggel. Hatkor keltem. Elég brutális volt.
Most alvásra vágyom.
@maybach: Akkor azért focisodott el a Google...
@Nadine: Van egy olyan szerkezet - akár én is feltalálhattam volna - ami úgy néz ki, mint egy pingpongütő, hozzá van kötve a plaszti, úgy kell ütögetni. Ez szerintem az ideges ám lusta emberek "sportja". Szóval nem nekünk való.
Ha áttérnél a gyorsfutásra, tudom ajánlani az egyik helybefalui autószerelő farkaskutyáját...
Nemtom mér panaszkodik kuncsafthiányra. Talán, mert a kutyulimutyuli el- és nem beüldözi az embereket.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 11:27:24
Akkor sem tudnék gyorsabban futni, ha tudnék, olyan egyenetlen a talaj. Én meg nem törhetem ki a bokámat, ugye.
Jé 2009.05.27. 12:04:30
jajajaj, mielőtt elfelejtem! vállalsz utókezelést is? Mert az egyik láncom elszakadt, a szívem meg bele... :(
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 12:14:35
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 12:33:55
@Jé: Helyesen: csoda, hogy még tudsz élni :)
Persze, vállalok. De inkább újrafűzöm. Mi történt és melyikkel?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 12:40:14
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.27. 12:49:16
egyenlőre ennyi...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 12:52:57
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 12:53:29
@Bombadil Toma: Ez nagyon érdekes! Már, ha jól olvastam a sorok között :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 12:59:57
A sorok közt egy ásítás volt szerintem.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 14:05:58
Jé 2009.05.27. 14:15:09
fiam, a fehér szakadt el, pedig nem rángattam. nem tudom, miért.
@Nadine: és sikerült legalább meglépned?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 14:21:06
maybach 2009.05.27. 14:32:02
-Én meg azt, hogy beállított hozzám két nagyon készséges bombázó.
-Basszus, áthívhattál volna!
-Hívtalak, de anyád azt mondta, hogy a vonataiddal játszol.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 14:36:41
Jé 2009.05.27. 15:14:31
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 15:18:54
Jé 2009.05.27. 15:22:40
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 16:21:08
Zuzuka 2009.05.27. 17:19:46
vihar és izomlázmentes estét kívánok a szurkoláshoz! hajrá Barcelona!!!!!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 17:29:07
@Nadine: Sajnos kölcsön adtam a Téboly, terápia, stigma című könyvet, amit, ha jól emlékszem talán be is vontak. A szerzőjét mindenesetre beutalták egy pszichiátriára, pedig szegényke csak leírta a zárt osztályok helyzetét Mo.-n, a 80-as években.
Ez volt a bevezető.
A tárgyalás: egyszer azt álmodtam, hogy 1944-ben éppen a nyilasok lökdösnek puskatussal, amint vonulok a többi sárga csillagos sorstársammal arra, amerre hajtanak. Félelmetes volt, de a legrosszabb az volt, hogy egyszerűen nem értettem, hogy miért kell velünk így bánni, hisz nem ártottunk senkinek.
A diliházas álom sem semmi. Marha rossz kiszolgáltatottnak lenni.
Befejezés: szeretnék egyszer virágokat szedegető, szökdécselő királylány lenni álmomban. Még királyfi se kő, csak bonyolítani a helyzetet :)
Csodálom, hogy az egybetojás kifejezést nem ismeritek, pedig Fruzsi már 18 éve megalkotta a nem felvert, sült tojásra :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 17:34:37
Csudi jópofák :)
Zuzuka 2009.05.27. 17:49:25
de hogy Te miket álmodsz? nem kell ennyit falni este és időben le kellene feküdni:))
én a legtöbbször vezetni szoktam álmomban és úszni,de úgy ám, hogy alig érintem a vizet, villámgyorsan.
Óóóó pipizuzu felidézte a fiatalságomat, azóta már lenyugodtam:)))
Susztertangó 2009.05.27. 18:32:10
1./Sajnos nagyon ritkán, de repülni tudok álmomban. Futok valamiért és érzem alám sűrűsodik a levegő és ez tömény boldogság, mert tudom úszni-repülni tudok a levegőben. Talán valami ősi emlék.
2./Engem visszavittek volna a zsandárok a valódi diliházba, ezt nem tudtam, hogy oda akarnak s mondtam valamit így aztán máshová vittek. Aztán 2 hét foxi.Setét
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 18:51:58
Meg kutyaharapásos álmaim vannak állandóan. Általában minden éjjel a jobbkezem egy kutya szájában végzi.
Aztán vannak meglepő, de kellemes álmaim. Ezeket általában másnap mindig továbbálmodom.
Meg olykor ugyanazt álmodjuk a Fruzsival.
Nem panaszkodom, az éjszakáim is ugyanolyan mozgalmasak, mint a nappalaim :) Álomnaplót is vezettem régebben. Érdekes visszaolvasni, hogy vizelettel eláztatott, kartonlappal és fóliával alulbélelt szakadt matrac volt egyszer az ágyam :D
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 19:04:18
Szilvalekvárt is szeretnék főzni, de azt sem tudom, hogyan kell. A szomszédban ettünk gyakran barátfülét, azt töltötte a pótanyukám szilvalekvárral és most olyan ehetnékem támadt erre. Állítólag a szilvalekvár-főzés férfidolog. Kifőzdés férfiak, Ti készítettetek már szilvalekvárt, esetleg barátfülét???
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 19:06:11
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 19:24:34
Neki más specialításai voltak - sütemények, likőrök…
Néha magam is ennnék újra belőle…
Barátfüle? Leginkább Vincent van Gogh és Magogh rémlik…
Nadine-nak üzenem: jó sok krumplis képet készített korai korszakában:
fr.wikipedia.org/wiki/Van_Gogh
Itt nem kevesebb, mint nyolc kép (részben csendéletek) címében szerepel a Szent Krumplika :-)
Későbbi korszakaiban vagy a kosztja javult, vagy a gyomra romlott el…
Jé 2009.05.27. 19:28:02
nálunk a szilvalekvár készítés a nagymama reszortja. elmondása szerint nagyon sokat kell vele szarakodni, mert először megdarálja a szilvát, és utána megfőzi. ez utóbbitól rendszerint úszik a konyha. szóval minden cseppjét megbecsüljük :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 19:34:34
A sütemények, likőrök specialitás sem rossz!
@Jé: Garanciát vállalok, úgyhogy erről több szó ne essék.
Azt elhiszem, hogy megbecsülitek. Székrekedésre gyógyerejű :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 19:35:49
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 19:38:56
@fiam: Nem is tudtam, hogy a láncaid hatásosak székrekedés ellen. Milyen módon kell alkalmazni őket? Lenyelni?
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 19:45:14
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 19:51:18
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.27. 19:52:53
Jé 2009.05.27. 20:04:34
nekem a szilvalekvárról sose jut eszembe a székrepedés, mindig inkább egy hatalmas vajas kenyér, amihez lehet enni. meg a palacsinta. meg ilyenek.
Hölgyeim és Uraim! Holnap füvezünk. És szomorúan jelentem, hogy végére értünk a történetnek.
maybach 2009.05.27. 20:44:25
Jó látni, hogy a füvezés már legális.
Tart a nyitó műsor.
Apukám isteni barátfülét tudott. Én kevésbé jót, de a lekvárfőzés női munka.
Hajrá Barca!!!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.05.27. 20:52:21
maybach 2009.05.27. 21:33:16
maybach 2009.05.27. 22:15:39
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 22:25:47
Most az a feneség van, hogy én azonnal átállok a vesztes oldalára és most a MU-nak szurkolok, szegényeknek. Látom, szinte reménytelen, két gólnál, de hátha. És akkor, ha majd vezetnek, akkor átállok a spanyolokhoz.
A mérkőzés élvezeti értékéből egy cseppet levon, hogy én végig Kujont értettem, mire Neoex közölte, hogy az Fujol...
Pálci, nem szóltál, kinek a fenekét kell nézni!
@Jé: Ó, az utolsó fű... Szerintem utána tégy be továbbra is Janikovszkyt. Bármi jó. Imádom a Kire ütött ez a gyerek-et is.
@Nadine: Lenyelni semmi esetre sem! Ha nem szűnt volna meg a Budapest tv, lehet, már természetgyógyász műsorom lenne és erdélyi csiperke-mintás nyaklánccal távgyógyítanék. A telefonálók meg megosztanák mindenki örömére a tapasztalataikat emésztés ügyben :D
Ha volt tudósítás az űrkapszulából, akkor lehet élménybeszámoló a zűrklotyóból.
@Bombadil Toma: Támogatom az ötletet. Jövendő posztod alapján mi is építenénk egyet :)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 22:37:05
@Bombadil Toma: Kis Bencéd van már? Nálunk akad a családban :-) 42 Forever! És a 49ers megvolt? Mármint, hogy miért a szám?
@fiam: Nálunk még fut a BpTV - akkor az ismétlés ???
maybach 2009.05.27. 22:38:39
BL-t is megnyerte a Barca. Idén tripláztak. Guardiola szinte tini sir Fergihez képest.
Hehe.
Jé 2009.05.27. 22:40:21
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 22:41:24
@maybach: Gratulálok! Méltó ellenfelek voltatok :D
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 22:42:41
Kezdem azt hinni, hogy a férfiak is jók valamire :) Kivéve Jóskát...
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 22:44:57
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 22:46:59
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 22:51:19
Ez a mai a mehökkenések estéje. És még nincs vége...
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 22:52:45
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 22:55:55
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 22:56:41
Nálad a pont...
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 22:58:17
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 23:01:00
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 23:04:15
A 49ers (egyébként amerikai focicsapat is - de may bach kijavít, ha mégsem) azért "negyvenkilencesek", mert akkor törött ki a nagy aranyláz (még Chaplin előtt). És az "öregek" olyan önérzetesen hangoztatták, hogy ők "negyvenkilences aranyásók", mint mifelénk a "Negyvennyolcas honvéd" a maga ősiségét :-)
Fortinájnersz rouléz :-)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 23:05:06
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.27. 23:10:19
Legyetek akármilyenek :-)
És szép álmokat - ne az álomfejtő füzetbe feljegyezni való fajtából...
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 23:14:07
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.05.27. 23:35:32