Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Barangoló: Így jártunk mi Disneylandben

2009.08.26. 05:00

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy bácsi, aki telerajzolta a világot mindenféle kedves figurával, a gyerekek legnagyobb örömére… Egy napon, mikor a lányaival egy parkban járt, eszébe jutott valami. Miért ne lehetne egy olyan helyet létrehozni, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak? Ráadásul az általa megteremtett rajzfilmfigurák akár életre is kelhetnének.

Az elhatározást tett követte, és addig járkált, szervezett, dolgozott, míg sok-sok küzdelem árán ugyan, de összejött a dolog. Így aztán 1955-ben Anaheim-ben, Kaliforniában megnyílt az első Disneyland. Igen nagy sikert aratott, jöttek a népek, csőstül. Ezen felbuzdulva, folyamatosan bővítgették, szépítgették a parkot, míg egy egész vakációs komplexumot alakítottak ki: voltak már hotelek, üzletek, éttermek, sőt, ajándékboltok is. Mivel igencsak csilingelt a kassza, az okos bácsik elhatározták, hogy még tovább terjeszkednek. A hatalmas Disney-birodalmon belül létrehoztak egy kisebb céget, amelynek egyetlen dolga, hogy a Magic Kingdomot működtesse. A következő helyszín Orlando, Florida (1971) lett. Ezután valamelyik másik okos bácsi kibökte: milyen tök jó lenne már, ha nemcsak Amerikában, hanem másik földrészen is lenne vidámpark?! Így is lett, és 1983-ban Japánban nyitottak meg egy parkot, majd 1992-ben Párizs mellett, végül 2005-ben Hongkong-ban.
Igazság szerint nem szép dolog ám csak úgy simán levidámparkozni ezeket a létesítményeket, hiszen sokkal többről van itt szó. Egy-egy Wonderland maga a gyerekmennyország. Ömlesztve kapjuk az arcunkba az összes rajzfilmfigurát, olyan hihetetlen forgatagban és elképesztő választékban, hogy a fal adja a másikat. Nemhiába, az amerikaiak nagyon profik az ilyenben, és még ideológiát is gyártottak hozzá. A kaliforniai park bejáratánál Walt Disney sorait lehet olvasni:
„To all who come to this happy place - welcome. Disneyland is your land. Here age relives fond memories of the past and here youth may savor the challenge and promise of the future. Disneyland is dedicated to the ideals, the dreams, and the hard facts that have created America ... with the hope that it will be a source of joy and inspiration to all the world. Thank you.”

(Mindenkinek, aki erre a vidám helyre látogat – Isten hozott. Disneyland a te országod. Itt az idősebbek átélhetik a múlt dédelgetett emlékeit, a fiatalok megízlelhetik a kihívásokat és a jövő ígéretét. Disneylandet azoknak az eszményképeknek, álmoknak és kemény tényeknek ajánljuk, amelyek megalkották Amerikát… abban a reményben, hogy az öröm és inspiráció forrása lehet az egész világnak. Köszönöm.)

Na mármost, ha ezen gondolatmenet hatására úgy határoztunk, meglátogatunk egy Wonderlandet, hajrá! Hozzánk legközelebb a párizsi van (nem a felvágott:
) Szeretnék azonban figyelmeztetni mindenkit: készüljön jó mély pénztárcával, mert a Magic Kingdom egy igazi pénznyelő. Nem untatnék senkit az árakkal; a lényeg az, hogy ha kipengettük a repülőjegy, a szállás és a belépő árát, még korántsem lélegezhetünk fel. Hiába nem kell külön-külön fizetni minden látványosságnál, bármerre megyünk, bármit csinálunk, röpködnek az eurók. Nem ijesztgetés, csak szimpla tény.

Az európai Disneyland Park Párizs központjától kb. 32 kilométerre, egy Marne-la-Vallée nevű kisvárosban található. Hála a remek metróhálózatnak, jóformán a kapuig visz minket a vonat. Ha szabad javasolni, vásároljunk olyan bérletet, ami az 1–6 zónára érvényes, mert azzal szabad utunk van Wonderlandig, sőt, Versailles-ba és az Orly reptérre is. Nagyon hasznos találmány, én mondom nektek.
Tehát megérkeztünk, ott állunk a kapuban. Mielőtt belépünk, megjegyeznék még valamit: érdemes reggel indulni, mert az egész napunk rá fog menni a programra. Minden egyes látványosság előtt sok-sok kilométer hosszú sor áll. Szerencsére nem az a tülekedős, egymás lábát letaposós fajta, hanem nagyon kulturáltan, terelőoszlopokkal irányított sorok kígyóznak a bejáratok előtt. Kijelzőkön lehet látni, akkor éppen mennyit kell várni, hogy sorra kerüljünk. A legkevesebb 30 perc, de mi vártunk másfél órát is… nem vicc!

Egy-egy Magic Kingdom általában több részből áll. Először is ott van, ugye, a „vidámpark” rész, aztán van egy Disney Studio park is. Ez utóbbit a mozi és a tévé világának felfedezésére szánják, természetesen Disney-felfogásban. Nagyjából hasonló alapterületen, mint a másik park, nagyjából hasonló nyüzsgés és élménykavalkád fogadja az oda látogatókat.
Mivel ez utóbbi minket nem hozott lázba, irány Wonderland! Megmondom őszintén, engem elsősorban a kíváncsiság hajtott, és felkészültem a dúsan habzó rózsaszín nyáltengerre, de kellemesen csalódtam. Igaz, hogy minden négyzetcentimétert kihasználnak, és mindent elborítanak a Disney-figurák, mégsem zakkan meg tőle az ember lánya. Maga a park szintén több részből áll: rögtön az elején van a Main Street, USA, aztán jön Fantasyland, Discoveryland, Adventureland, Frontierland és végül... (ez titok maradt – a szerk:) (khm... ez benne maradt véletlenül - a szerző). Egy élet nem elég mindent felfedezni. És most menjünk szépen sorban:

1.        Main Street
Képzeljünk el egy múlt századbeli amerikai kisvárost, szorozzuk meg kettővel, és már meg is érkeztünk. Belépéskor egy kerek tér fogad minket, ahol a cuki kis vasútállomás található. Innen indul egy kisvonat körbe a parkban, ha valaki mindent meg akar nézni, jól teszi, ha ezzel kezdi. Aztán van még egy „városháza” is, itt információs pult és talált gyerekek gyűjtőhelye van. A tér után egy hosszú utca nyílik, mindkét oldalán épületekkel, amelyek aljában vannak az ajándékboltok, ruhaüzletek, éttermek, cukrászdák stb… (Az éttermekben lehet kapni „igazi amerikai” hot dogot és hamburgert. Életemben annyi sült krumplit még nem ettem, mint ott!) Igazából ez az a hely, ahol a pénzünk nagyobb része el fog tűnni, pláne, ha gyerekkel megyünk. Nemcsak azért, mert mindenféle tündibündi fittyfenét lehet kapni, az összes létező Disney-figurával díszítve, hanem, mert a park különböző eldugott pontjain aláírást (!) lehet gyűjteni Micimackótól, Tigristől, Malackától. Ehhez az ajándékboltban külön autogramfüzeteket lehet kapni, hozzáillő tollal. Én itt egy picit eldobtam az agyam, de mint említettem, az ilyenben a jenkik nagyon profik. Tudják, hogy kell pénzt csinálni.
 
 
2.       Fantasyland
Miután sikerült egy vagyontól megszabadulnunk és végigjártuk a Main Streetet, akkor jutunk el Fantáziaországba. Minden területnek van egyébként külön bejárata; Fantasylandnek Csipkerózsika kastélya. Nagyon édi, körbe lehet járni, még a hintót is megtalálhatjuk. Esténként pedig gyönyörűen ki van világítva, fények futkosnak rajta fel s alá. Fantáziaország vezényszava: hercegnők és tündérek, avagy ehelyütt valóra válhatnak az álmaid, blabla… Igazság szerint, itt még a legkisebbek is jól érezhetik magukat, mert a látványosságok viszonylag „lájtosak”. Lehet körhintázni, teáscsészékben körbepörögni, eltévedni a labirintusban, közben összefutni Alizzal és bandájával Csodaországból, repülni Dumbóval és Pán Péterrel, stb. Ja, és a legédibédibbet el ne felejtsem! Kishajóval körbe lehet járni a Földet! Aranyos babákat beöltöztettek különböző népviseletekbe, meg az adott országra jellemző környezetbe helyezték őket, és közben szól a nóta, hogy: „it’s a small world…” sokszor és sokáig. Fantáziaországban tényleg térdig járunk a rózsaszín cukormázban, gyorsan menjünk is tovább.
 
 
3.       Discoveryland
Ez már sokkal izgalmasabb, itt lehet ám jóízűen sorban állni, órákon keresztül! Van egy autópálya, a kölykök vezethetik a kocsikat, gáz-fék, minden van. Nagyon király. Kilőhetik az embert a rakétával a világűrbe, meg lehet lézerpisztolyozni Buzz Lightyearrel, Nautilussal nézelődni a víz alatt, repülni a Föld körül, ingyombingyom. Van mozi is, de annyi időnk nem volt, hogy ott leragadjunk.
 
 
4.       Adventureland
Itt már nagyobb gyerekeknek való mókák vannak, többek között egy olyan hullámvasút, hogy ihaj! Nem tudom, milyen apropóból, de a legutóbbi Indiana Jones-film után nevezték el. Sorbanállás közben meg lehet tekinteni a díszleteket, ráadásul nyakunkba lóg a műbambusz. De ez még csak bemelegítés volt, a java ezután következik. Már akkor gyanút kellett volna fognom, mikor beültettek minket a kocsiba, és jóformán lelakatolták a védőhámot. Plusz a srác rászólt a lányomra, vigyázzon a szemüvegére. Ekkor kellett volna elszaladni, de nem tettem, hát így jártam. A filmekben azt mondják, hogy az embernek a halála előtt lepereg a szeme előtt élete filmje. Nem igaz. Erre nincs idő. Mikor az ember azt hiszi, hogy itt a vég, görcsösen kapaszkodik mindenbe maga körül, de leginkább ordít, mint állat. És én azt hittem magamról, milyen bátor vagyok…! Nos, miután mentünk nyolc-tíz olyan kanyart, meg lefelét és fölfelét, hogy a gyomrom csak loholt utánam, csináltunk egy jópofa kis hurkot. Tudjátok, mikor az ember fejtetőre áll a kocsival együtt. Szerintem nem vicces, komolyan féltem, a gyerek meg csak röhögött mellettem :) Aztán alig szálltunk ki, már követelte, menjünk újra. Lehülyéztem szegényt, pedig ő csak jól szórakozott, nekem azonban helyet cserélt az agyam a gyomrommal, és szerintem a vércsoportom is megváltozott. Eszméletlen volt. Azért Adventurelandban is vannak olyan látványosságok, amiktől nem vedlik meg az ember ijedtében: például egy föld alatti vizes hullámvasút, a Karib tenger kalózaihoz címezve. Ez már viccesebb volt, kishajóban ringatóztunk a teklasötétben… aztán elindultunk fölfelé. Márpedig ha fölfelé megyünk, akkor megyünk lefelé is. Így is történt, volt nagy sikítás, mert aki a szélén ült, az vizes lett. Ja, minden kanyarban megpróbáltak minket megijeszteni a filmekből vett részletekkel, de a kóbor ebet nem érdekelte. Innen úgy mentek ki a népek, mintha ruhaakasztóval a szájukban aludtak volna.
 
 
Adventureland közepén egyébként van egy gyönyörű kalózhajó is, étteremnek kialakítva. Meg a kalózok szigete, jópofa játszótérrel. Továbbá az arra vállalkozók megmászhatnak nyolcszázharminckét lépcsőt, hogy megtekintsék Robinson lakosztályát egy hatalmas műfán. Tulajdonképpen egész jópofa, de a földalatti hajózás kenterbe ver mindent.
 
 
5.       Frontierland
A parknak ez a része egy olyan várost próbál utánozni, mint a régi aranylelőhelyek melletti települések voltak hajdanán. Bekukkanthatunk a vegyesboltba, megmászhatjuk a figyelőtornyot, üldögélhetünk a szalonban, és lövöldözhetünk agyagedényekre vagy kaktuszokra. Aztán építettek itt is egy hullámvasutat. Sorbanállás közben le kellett menni a föld alá, hadd lássa az ember, milyen volt régen egy bánya. Aztán a kocsi kivisz a levegőbe, jobbra kanyar, balra kanyar, csigalassan felfelé és hirtelen lefelé, de mégis jól szórakozol! Ez után én is azt mondtam, menjünk még egy kört! Sajnos, a másfél órás várakozás erős visszatartó tényező. A terület egy részét elfoglalja egy tó, amin még hajó is jár, bárki felülhet rá. Mellette áll egy szellemkastély, ami biztosan jópofa, de mire ide ér az ember, már olyan hullafáradt, hogy lépni sincs kedve. A gyerkőcök bezzeg! Még van annyi erejük, hogy játszanak egyet Pocahontas indián falujában, ami igazából játszótér. A szülők meg csak pihengessenek, úgyis vár rájuk még egy út, hiszen a kijárat az egész hóbelevancnak az elején van.
 
Majdnem elfelejtettem! Minden nap kétszer van egy parádés felvonulás a parkban. Hatalmas, különböző témákra komponált kocsikon hurcolják körbe a leghíresebb mesefigurákat. Szóval, lehet látni Hófehérkét és a többi hercegnőt, a királyfikat, meg Micimackót és csapatát, és így tovább. Eszméletlen, mekkora örömet okoznak ezzel a gyerkőcöknek.
 
 
 
A Disneyland Resortnak (ez a park hivatalos neve) van saját szállodája is, ha úszunk a pénzben, megszállhatunk ott is. Egészen a kijáratnál található, habos-babos rózsaszín leányálom, olyan árakkal, amit földi halandó nem tud megfizetni.
 
 
 
Összességében azt lehet mondani, hogy ha nem is tetszett minden, de határozottan jól éreztük magunkat. Gyereknél ez nem is kérdés, de én úgy láttam, még a felnőttek is bárgyú vigyorral a képükön mentek haza. Mint írtam az elején, ez volt a foglalkozás célja, tehát a szervezők elégedettek lehetnek.

 

73 komment

Címkék: barangoló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.26. 08:14:17

Jó reggelt.

Jé, írj be magadnak egy csillagos ötöst, egy igazgatói dicséretet, és délután repetázhatsz az uzsiból. Ez megint csúcs lett. Nem is tudtam, hogy Micimackó ilyen magas.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.26. 09:24:59

Kedves Jé !
1963-ban jelent meg itthon egy könyv (akkor jártam alsó tagozatba) ezzel a címmel: A gyermekvilág csodái. Az ebben leírt tucatnyi "csoda" között a hatodik volt Disneyland. Leírás (az akkori) parkról és pár fénykép. A többi "csoda" között is akadt csábító, de - bár többet is szerettem volna látni - eddig csak a "Vállig érő városba", Madurodamba jutottam el, szinte véletlenül. Viszont az utolsó írás egy játéktervezőről, pontosabban Magyarország egyetlen játéktervezőjéről szólt, és én sokáig szerettem volna az lenni...
Hát, ebbe is belebuktam :-)
Azért Disneyland-et is megnézném szívesen - lányom a franciaországiban járt már... csak attól tartok, az időközben beszerzett magasság-, súlyfölösleg és tériszony nagyban gátolna, ha egyszer mégis :-(

maybach 2009.08.26. 09:31:46

Jó reggelt kívánok!
Jé!
Köszönöm. Jó kis írás megint.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.26. 13:15:58

Szervusztok!

Tegnap volt némi eü. probléma Apuval. Remélhetőleg ez ma rendeződik. Nem tudom, mikor tudok jönni - csak szólok, hogy ne aggódjatok.
Levelekre is csak később tudok válaszolni.

Jé, bocsi, posztolvasás is estére tolódik - a látvány ígéretes :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.26. 13:46:01

@fiam: Kitartás, nyugalom. Én meg szorítok, mint rendesen.

2009.08.26. 14:14:09

sziasztok!
köszi mindenkinek :)

@Mormogi Papa: és mi volt az első?

Fiam, én is szorítok. Jobbulást apukádnak!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.26. 17:24:02

és mennyi a sima belépő, ha nem csábolsz be autogrammos füzetre?:D

2009.08.26. 18:32:29

@nyuszómuszó: ha a legegyszerűbb esetet vesszük és 1 nap/1 park jegyet akarsz, akkor felnőtteknek 51, gyerekeknek 43 euró.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.26. 21:08:25

Ha sehol senki, akkor viszont egy másik doboz elé heveredem. Jó éjt, szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 08:03:48

Jó reggelt. Megint vacakol a monitorom, nem tudom, leszek-e ma...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.27. 08:41:17

Mindenkit elnyeltek a különböző dobozok? Jó lesz vigyázni...

maybach 2009.08.27. 09:16:21

Engem nem. Nincs akkora doboz.

Jó reggelt kívánok!

Grafit Macseek 2009.08.27. 09:51:43

Jó reggelt! Nekem sem készült még elég nagy doboz. hacsak nem egy amerikai hűtőszekrényé...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 10:51:35

El sem hiszem, hogy bejutottam. Már a laptopról írok, a káromkodásaimmal még a padlás is megtelt. A fél életem (ha nem az egész) a másik számítógépen van. A két gépet nem tudom hálózatba kötni, nőből vagyok, mégis tele a tököm. Eh!:(

Mindegy, a maileket megkapom, és dolgozni is tudok. Meg most már kommentelni is.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.27. 11:47:26

Fiam, remélem, jobban van apukád!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.27. 11:49:10

NAdine, kérdi Gábor, hogy van-e routered?

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.27. 11:50:25

@Jé: mi az, hogy egy nap/egy park?

Bocsi, hülye vagyok, egyértelmnek tűnik, hogy ez egy napijegyet jelent a DW-be, de akkor meg miért írtad ki külön:)

Ne haragudj, a folyamatos sírástól kifolyik az iq a fülemen.. :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 12:54:04

@nyuszómuszó: Ha azt hívják routernek, amibe bemegy a net, és onnan megy a számítógépbe, kis szürke doboz, 7 db LED-del, amiből négy világít, de egy közülük folyton villog, akkor van.

Már a fél parókámat kitéptem, mire összehoztam, hogy most a laptopon is legyen friss vírusirtó, és hogy nagyjából tudjak melózni. Hozzá kell tennem, a laptopnak rossz az akkuja, és úgy lehet bekapcsolni, hogy először elindítom, feláll a rendszer, de nem működik a klaviatúra. Akkor kihúzom a hálózatból, ettől pár perc múlva lemerül, és akkor visszadugom a hálózatba, újraindítom, és akkor működik minden. Reális ez?

maybach 2009.08.27. 13:04:02

Jó napot kívánok!
Nadine!
Nem akarom elrontani a göndör jókedved, de neked a leírtak alapján egy modemed van. A router az ami még el is tudja osztani a számítógépekhez az internet hozzáférést pl.
Mondjuk nálam az asztali lóg rajta madzagon a gyerkőcök meg kékfoggal kapcsolódanak, szintén a routeren keresztül.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 13:07:21

@maybach: Igen, már én is rájöttem, hogy ez a modem. Valaha volt itthon beüzemelve modem, de N. úr valamiért megszüntette ezt a dolgot, valószínűleg pont azért, mert elvitte a számítógépét is, nem kellett tovább megosztani a netet. Illetve kellett volna, a laptop és az asztalim közt, de lehet, hogy ez meg a festés idején múlt el. Már nem tudom.

"...göndör jókedved" - hol van az???

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.27. 13:08:11

Az annyit jelent, hogy "drótnélküli" kapcsolatuk van rádióhullámokon keresztül. Mármint a kékfog.

Egyebekben: ez nem reális, ez pécé…
(Pedig nem is pécéztelek ki :-(

@nyuszómuszó: Remélem, azért nem a saját sírásod hallgatod konstante? Perzse, hogy nem.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.27. 13:11:01

ez modemnek hangzik..

a routerrel lehetne wifi kapcsolatod, kábel nélkül, egszerre mindkét géphez, és úgy lehetne egyszerűen lant csinálni..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 13:15:42

@nyuszómuszó: Igen, van wifi itthon, de az sem működött utoljára, és N. úrnak nem sikerült működésbe hoznia, pedig éppen a laptop miatt vettük anno.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.27. 13:16:32

@nyuszómuszó:

Ott, alant
csinálják a LAN-t.
Vagy a lent?
Neked ez mit jelent???

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 14:14:54

Na, most meg ez az üzenet jött fel hirtelen:
"A(z) Generic Host Process for Win32 Services hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük."

Mond ez valakinek valamit?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.27. 15:06:31

@Nadine: szerintem ha kiveszed az akkut és úgy használod a laptopot, nem lesz ez a procedúra... amikor nem hurcolom magammal vagy nem a teraszon vagyok akkor én is kiveszem az aksit és úgy használom.
...a hibaüzenethez nem tudok hozzászólni:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.27. 15:11:23

@Jé: nagyon jó írás, szokás szerint:))) én biztos élvezném felnőtt fejjel is:))
egy megjegyzés: ha legközelebb a picasaval készítesz kollázsképet, az "árnyékolás" kis négyzetetből szedd ki a pipát:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 16:12:57

@Bombadil Toma: Mit jelent az, hogy kiveszem az akkut? Mivel tönkrement, gyakorlatilag nem tölti a gépet, tehát amint kihúzom (akárhány óra "töltés" után), azonnal kiírja, hogy kritikus töltöttségű a telep, dugja be a hálózatba... Szóval, azt hiszem, ez nem járható út...

Különben is, merre jártál mostanság? Nagyon nem kommenteltél. Újabb bírság?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.27. 16:30:41

@Nadine: azt, hogy kiveszed a gépből:)) ha egyébként is hálózatról használod a laptopot, mert rossz az akku, akkor ki kell venni mert felesleges. anélkül is működnie kell, csak zsinórról.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 16:50:26

@Bombadil Toma: Bakker, ezt úgy mondod, mintha tudnám, hogy kell kivenni...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.27. 20:09:55

@Nadine: hát igen, feltéleztem ilyen alapkézséget:)) általában egy mozdulattal ki lehet szedni. biztos van valami kis bizbasz amit meg kell nyomni vagy el kell húzni az alján, azután kicsúszatható, vagy kivehető. keresd meg!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.27. 20:17:14

...most megyek és egy újabb fazéknyi bazsalikomos paradicsomszószt főzök be. most vettem 20 darab dunsztosüveget...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 20:41:33

@Bombadil Toma: Momentán örülök, hogy akárhogyan, de működik. Nem merek én hozzányúlni, majd leszólítok valakit az utcán, vagy nem tudom...:(

maybach 2009.08.27. 21:35:33

Jó estét kívánok!
Olyan seggem lesz, hogy még.
Már az izomláz alapján.

Nadine!
Tomának igazsága van. Ha szarakodik az aksi, és amúgy is madzagról működik, vedd ki az aksit. Akkor nem küld hiba üzeneteket. Ha meg cipelni akarod veszel új akkumulátort.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 21:40:13

@maybach: Basszus, nem tudom, hogy kell kivenni, hogy néz ki, egyáltalán nem merek hozzányúlni. Én egy egygombos készüléket is elrontok, pusztán azzal, hogy elmegyek mellette. Hol merem én egy háromszázezres gép akkuját piszkálgatni?:(((

maybach 2009.08.27. 21:49:29

Nadine!
Ezek a kütyük nem mérnököknek készülnek. Simán rá tudsz jönni hogyan kell kivenni az aksit. Az ilyeneket még én is megoldom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.27. 21:56:12

Szép estét!

Még megvagyunk...
Majd jelkentkezem. Ha Nadine belémdug egy akkut...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.27. 21:56:51

Bocsi: köszönöm az aggódó szavakat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 22:00:22

@fiam: Az én akkummal sokra nem mész...:( Remélem, jobb a helyzet kicsivel. Inkább sokkal.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.27. 22:03:49

Ki is kapcsolok mára, tele a hócipőm a számítástechnikával. Jó éjt, szép álmokat!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 07:48:23

A teli hócipőt tessék kitenni az ablakba. Hátha arra jár valami nyári Mikulás és elviszi a benne lévőt...
Cédula azért ajánlott: Kedves Miksi! Mivel idén sem gondoltál rám gondoltam, emlékeztetlek rá, hol lakom. Fogadd amit benne találsz, éppolyan szeretettel, ahogy én küldöm :-)
@fiam: Ha ma még felenged a blogmanyó, többször felnézek. Ha nem írok kb. három után, az az ő bűne. Pedig tegnap az ultima ratio-hoz nyúltam (hadüzenet ugyan nem volt) és kikapcsoltam a gépet. Majd tíz perc múlva vissza. De nem tudtam rászedni: megint nem engedett fel. Van még másnak is ilyen gondja? Merthogy délelőt nincsen velem gondja a rendszernek, meg ha hazajövök, a pécével sem szórakozik, csak a Mac-re pikkel. A rasszista! Megyek is a Zombimanhez!

Zuzuka 2009.08.28. 08:43:56

jobb reggelt!

@fiam: most jutottam ide, jobbulást apukádnak!

Zuzuka 2009.08.28. 08:57:13

@Jé: szuper lehetett! ez egy igazi naaagy város... nem is gondoltam, hogy ekkora, de jó, hogy ilyen részletesen bemutattad, mert így megúsztam egy utazást:) + a sorbanállás és várakozás kikészít. biztos jól szórakoztatok! klasszak a képek! föld alatti hajózás? hűhűűű:))

Zuzuka 2009.08.28. 10:37:39

nagy a csend, megyek kávézni...

Zuzuka 2009.08.28. 12:15:32

most meg ebédelni...:)

maybach 2009.08.28. 13:02:47

Jó napot, jó szurkolást!
Csak szólok:
Szuperkupa döntő F. C. Barcelona - F. K. Sahtar Doneck

Fiam!
Remélem javultok!

Olyan péntek van, hogy na. Csak holnap is kell dolgoznom. Szerintem ez nem ér.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 13:18:25

Olyan péntek van, amikor egy hibaüzenetet nézek a monitoromon, az ölemben van a klaviatúra, a két egér közül mindig a másikat fogom meg, mint amelyik kell, és a laptoppal már a netre sem tudtam csatlakozni, de a maileket le tudtam tölteni. Nem tudok belépni a webbankomba (nem látszik a felhasználónév a hibaüzenettől, hogy a laptopon megpróbáljam beírni), és még mindig nőként ébredtem. Nem jó ez így sehogy.

maybach 2009.08.28. 13:21:34

Vannak napok, amiket különösen kár lenne kihagyni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 13:30:07

Hmm. Nem tudom, mi lehetne rosszabb, mint asztallábként ébredni.
Előbb kitörtek, most fűrés…

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 16:06:11

Nna, telefonos segítséggel az akkut kivettem, most működni látszik a laptop, viszont az összes elmentett jelszavam a másik gépen van. De legalább ezzel nem kell annyit kínlódni. Bár én már nem is merek ilyeneket mondani, mert ami este működik, az reggel már nem...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 19:24:38

@Mormogi Papa: Nem, csak magamban nem beszélek írásban. De mostanában olyan, mintha folyamatosan szájzárat kapott volna a többség.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 19:28:17

Nem mondom, az én napom sem volt túl jó. Délután azt hittem, vagy lefekszem aludni ülve, vagy hazamegyek. Aztán valahogy túllendültem, hazafelé már majdnem kibírható volt. Azért kibírtam.
Mások is lehetnek így vele - vagy a tanévkezdés (a gyerekeké vagy saját) vonja el erejüket - idejüket.
Bomba-de-Dillo meg befőz...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 20:01:21

@Mormogi Papa: Én is álomkóros vagyok egész nap, éjjel valami kutya át akart mászni egy szomszédos kerítésen, és ahogy kínlódott - talán beszorult, nem tudom - a nyitott ablakon át tisztára olyan volt, mintha a házban lenne valaki, aki motoszkál. Háromszor ébredtem fel és ugrottam ki az ágyból, hogy kivilágítsak zseblámpával a kertbe, mert tényleg olyan volt, mintha éppen mászna át valaki a kerítésen. Ezek után reggel elejtettem a kutyakajás dobozt, csak az egész konyhát terítette be, utána majdnem elestem a lépcsőn, mindez párosítva a napok óta tartó technikai kínlódással... Hát ez nem az én napom volt, na.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 20:07:13

@Nadine: Itt kutya nélkül is felébredtem hajnali 3:50-kor. Átmentem egy másik szobába, ahol több volt a levegő. Tegnap ugyanis nem nyitottunk este ablakot, mert odakint melegebb volt, mint idebenn...
És hajnalban nem akartam felverni ablaknyitással...
nem aludtam túl sokat utána sem, végül kávéfőzésbe menekültem...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 20:08:06

Ja, meg Maybach valami esti meccset is említett - nem lehet, hogy valaki azt is nézi ? :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 20:11:05

Jut eszembe: kezdődik a Ramadan.
(Sose értettem, mihez kötik, annyira távoleső évnapokon tartják...)
Szóval aki nem meccset néz, az mecsetbe ment...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 20:14:38

@Mormogi Papa: Akkor a ramadán tiszteletére benyomok egy kis lekváros kenyeret. Hátha felvidít.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 20:15:32

@Nadine: Egészségedre. Most már lehet: régen elénekelte magát már a mű ezzin - meg a valódi is...

2009.08.28. 20:30:01

sziasztok!
én nem kaptam szájzárat, csak napok óta rossz a kedvem. mindjárt vége a szabimnak, és mehetek vissza melózni.

a ramadan egyébként a Hidzsra-naptár 9. hónapjában van. azért esik mindig máskorra, mert a hónapok kezdetét az újholdhoz kötik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 20:34:26

@Jé: Akkor ez számomra pont olyan követhetetlen, mint a húsvét. Arra is mindig rácsodálkozom.

Jé, azért kár előre szomorkodni, nem? Gondolj a szabadságtalanokra:)

2009.08.28. 20:42:01

@Nadine: az a baj, hogy nagyon nincs hozzá kedvem.

ez a naptár dolog tényleg trükkös, de addig nincs gond, míg valaki mindig megmondja, hogy mikor milyen ünnep van. és ha nem vagy hithű muzulmán, akkor ramadant sem kell tartanod.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 20:54:21

@Jé: A baj ott van, hopgy ha egy mohamedánországban van dolgod, akkor nyilvános helyen vagy betartatják veled erővel (mint az ország többi, nem mohamedán lakójával), vagy legalábbis úgy néznek rád, mint... inkább nem keresek hasonlatot.
Ahogy minket néztek, mikor a belső repülőjáraton a légiembertől vizet kértünk - RAMADANKOR!...
Arra is jól emlékszem, mikor a szállodában egy estére béreltünk (!) egy tévékészüléket, hogy a rögzített videofelvételeket (ez a film forgatásáról készített anyag volt, nem a nagy film) meg tudjuk nézni, akkor legelébb azzal szembesültünk, hogy a szobák egyikében sincsen csatlakozó aljazat ! Egyetlen egy se! Mikor ezen valahogyan úrrá lettünk, a lámpafoglalatot megcsapolva, akkor bekapcsoláskor bejött az országos adó bemondónője - és mindenki döbbenten nézte: egy hete nem láttunk már női arcot...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 21:03:19

@Jé: Megértem. Én is eléggé rosszul vagyok a gondolatától, hogy gyakorlatilag három egybefüggő nap nem volt egész nyáron, amikor nem dolgoztam, és mostanáig kellett volna feltöltődnöm a karácsonyi szezonra... Nem tudom, hogy ilyen indulással hogy fogom bírni a rohamot év végéig.

Te nem nagyon szereted a mostani munkahelyed, igaz?

2009.08.28. 21:25:08

@Mormogi Papa: hát erre nehéz bármit is mondani. nekik ez fontos.

@Nadine: ezt így nem mondanám. szeretem, mert van mit csinálni és tulajdonképpen érdekes is. csak míg szabadságon voltam, sorra dőltek ki a csontvázak a szekrényből. úgy tűnik, hogy hiába szakadtam bele a melóba, semmi nem jó.
abba is hagyom a nyafogást, mert tudom, hogy másnak sem könnyű. én most két hétig lógattam a lábam, de lélekben veled vagyok, szabadságtalan :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 21:38:02

@Jé: Nem is szoktál nyafogni, mondd csak nyugodtan. Én szoktam, de közben legalább ennyire röhögök is magamon, ami nem engedi, hogy becsavarodjak:)))

De nem baj, mert ha sikerül eladni Apukám lakását, akkor sok értelemben kint leszek a vízből, és úgy, de úgy elutazom valahová, hogy csak na!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 21:40:04

Vajh, mi lehet Svatival? Amikor a múltkor beköszönt ide, azt mondta, két hét múlva költöznek albérletbe Pestre. Azóta csend... Be kéne nézni a Betonra.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.28. 21:48:55

Jó éjszakát mindenkinek. Nagyon fáj a fejem megint. Jön valami, pedig holnapra formában kellene lenni: először jön mindkét unoka hozzánk :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 21:54:51

@Mormogi Papa: Akkor készülj fel a holnapi vigadalomra, jó éjt!:)

2009.08.28. 22:00:57

@Mormogi Papa: jó pihenést és holnapra jó szórakozást!

@Nadine: merre tervezed az utazást?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 22:06:32

Hehe, csak a Friss kommentek közt látlak, Jé, itt nem. Na mindegy.

Fogalmam sincs. Attól függ - többek között -, hogy mikor lesz erre lehetőség. Ami biztos: nem síparadicsomba, nem sivatagba, nem túlélőtúrára, nem adrenalinnövelő élményre vágyom. Ha ez télen valósulhat meg, akkor valami mediterránabb részre mennék, ahol nincs annyira hideg. Passz. Eddig még nem jutottam el, de már nagyon megfogalmazódott bennem a vágy, és ez is jó dolog.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.28. 22:16:17

Na, most viszont elutazom a fürdőszobába. Lubickolok egy kicsit. Jó éjt, szép álmokat!
süti beállítások módosítása