Egy ideje már birizgálta az agyamat, hogy ennék egy jó hentes tokányt. Legalább tizenöt éve, hogy utoljára ettem pedig nagyon szeretem. Most végre elhatároztam magam és nekiálltam.
Hozzávalók (2 személyre):
. 45 dkg. sertéshús (lapocka, comb vagy karaj)
. 10 dkg. füstölt szalonna (kolozsvári v. pancetta)
. 1 fej vöröshagyma
. 2 gerezd fokhagyma
. 1 paradicsom (10 dkg.)
. 5 dkg. sonka (serrano vagy más levegőn szárított sonka)
. 10-12 dkg. kovászos v. csemege uborka
. 1 dl. Száraz fehérbor
. olaj
. só, bors
Előkészületek:
A húst vékony csíkokra vágom, akárcsak a szalonnát. A hagymát felaprítom.
Elkészítés:
1. Egy wokban vagy nagyobb, magas falú serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát félig (üvegesre), hogy kiadja a zsírját, de nem piruljon ropogósra.
2. Hozzáadom a hagymát és és azt is üvegesre pirítom, közben belereszelem a fokhagymát is.
Felöntöm a borral és addig forralom, míg zsírjára nem pirul újra.
3. Ekkor teszem bele a húst, amit fehéredésig pirítok, alaposan megborsozom, ha kell sózom (a sóval óvatosan, mert a szalonna is sós és minden ami belemegy még, az sós), majd felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje.
4. Lefedve 30 percig főzöm közepes fokozaton. Közben ellenőrzöm, és ha a leve elfő, pótolom.
Ezután hozzáadom a paradicsomokat, elkeverem és újabb 30 percig főzöm félig lefedve, de most nem pótolom a vizet, hagyom újra a zsírjára pirulni (azért vigyázok, hogy ne kapassam le az alját!).
5. Végül az uborkát és a sonkát is felcsíkozom és megy bele a ragúba (pár kisebb gyöngyhagymát is dobtam mellé), megint felöntöm annyi vízzel, aminnyi szaftot szeretnék és még 20-30 perc párolás jön lefedve, lassú tűzön.
Tálalás, tippek:
Petrezselymes párolt rizst készítek hozzá köretnek, de a főtt sós burgonya, kagylótészta vagy a nokedli is kiváló körete lehet a hentes tokánynak.
Az esetleges maradék tokányt, jól lefedve két napig tarthatjuk a hűtőben, a rizst inkább ne tároljuk el. Újramelegítve a ragút, pl. frissen készített tarhonyával összekeverve, kiváló tarhonyás húst készíthetünk.
Ez a hentes tokány nem okozott csalódást, pont olyan finom, mint amire emlékeztem. A hús finom puha és a szalonnától, sonkától zamatos, amit pompásan egészít ki a csemege uborka savanykás-édes íze. Biztos nem fogok újabb tizenöt évet várni, hogy újra ehessek...
Testesebb fehérbor illik hozzá, mondjuk egy csopaki olaszrizling.
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Költségek: kb. 750 Ft./adag
Bor: 1460 Ft. olaszrizling (Jásdi) - vinotéka
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.24. 07:43:44
A tokány jól néz ki.
Sajnos Fa Nándor ma már megint halat ebédel :-)
maybach 2009.09.24. 08:06:30
Toma!
Ez megint olyan kaja, ami nagyon finom. Kár, hogy ilyen álnéven annyi vacakot etetnek meg az emberekkel.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.24. 08:34:25
Gyerekkoromban volt egy "Csikóstokány" fantázianevű konzerv, abból Édesanyám egészen elfogadható főételt tudott készíteni - persze jócskán feljavítva.
Később is sok ilyen konzerv egytál került elém (beleértve a honvédséget, ahol melegítésre nem volt mód...) és talán ennek "köszönhető", hogy nem riasztott annyira a jellegzetes "konzervíz" - ami nyilván valamiféle tartósítószerből fakadt, mert bármilyen (G...) konzerven érezhető volt.
Jé 2009.09.24. 08:47:02
a mindenféle tokányokat a menzán is nagyon szerették... nem sikerült megkedveltetni az ifjúsággal
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.24. 08:57:30
Ez pl. tipikusan olyan kaja, amit szeretek, mégsem jut eszembe soha, hogy itthon nekiálljak. Mondjuk, rettentően hasonlít azokra az ételekre, amiket elnevezés nélkül, csak úgy össze szoktam dobálni. Ráadásul a levegőn szárított sonkán kívül minden van hozzá itthon, mindig. Ezen elgondolkodom. Hm.
Zuzuka 2009.09.24. 09:54:15
óóó, én ezt már láttam odaát:), el is készítettem és fincsi lett! a levegőn történő sonka szárítása könnyen megoldható.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.24. 10:08:08
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.24. 10:26:45
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.24. 10:52:30
Igen, ez a kaja jöhet! Nemcsak vízzel, hanem fehérborral (kb. fele-fele mennyiség) is töltögetem, ráadásul nem szárazzal, hanem félédessel. Nekünk így jön be.
Szorítsatok, hogy hétfőig száraz idő maradjon: tetőátrakás, kéményépítés a program nálunk, pontosabban a gyerekeknél.
Én speciel sütök. Nem találjátok ki, mit... :)
Készítek most fotókat, s ha sikerül néhány ellesett, beállítatlan pillanat, azt megosztom Veletek, továbbá, ha még élek, akkor lehet, hogy egy posztot is rittyentek.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.24. 11:54:35
sokan nem szeretik a tokányt, mert rossz menza/étterem emlékek fűződnek hozzá. azért szerették ezeken a helyeken, mert fel lehetett hozzá használni a maradék nyesedékhúsokat. csak sajnos pont a lényegét hagyták ki, ettől nem mindig sikerült jól. a lényege a tokánynak, a többszöri felöntés és zsírjára pirítás és ez kicsit időigényes és odafigyelést igényel. ez a titka. ez egy igazi régi magyar étel, még a pörkölt és paprika ideje előttről.
@Nadine: végső esetben a gépsonka/sonkaszalámi sem rossz megoldás:)
kicsit bizonytalan voltam az egybe/különírástól...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.24. 12:25:21
Zuzuka 2009.09.24. 12:45:04
nekünk jó konyhás nénink volt a napköziben, finomakat ettünk és sokat. később a menzán már voltak hiányosságok, de azt nem sokáig élvezhettem, mert kirúgtak!:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.24. 15:35:44
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.24. 15:59:16
A hajvasalót és a sütővasat már nem is említem, a csavarókról nem is szólva...
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.24. 16:51:08
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.24. 16:51:39
Rohadt hosszú így a sütési idő, pedig ez olyan egyszerű ételnek tűnik, én pl kb ugyanezeket rakom bele, de csak megsütöm a húst, kicsit felöntöm és mégegyszer lepirítom, így mindennel együtt megvagyok fél óra alatt, nem kettőésfél.. :O
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.24. 17:09:30
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.24. 17:12:46
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.24. 19:17:47
Elfoglalt vagyok, vagyis el vagyok foglalva nagyon. Többek között Apukámat nevelem a saját módszerével. Igen hatásos. Aztán meg varrok feszt. Fesztiválra sem megyek, pedig lesz itten helybefaluba szombaton. Szombaton tetőt rakunk és kéményt építünk, mert építünk a jövőre. Jövőre persze ki tudja, mi lesz? Lesz-e energiánk bármire is? Iskoláját, de belejöttem! Jöttem, mentem, ha tudok, még jövök :)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.24. 20:07:37
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.24. 20:23:12
Nem baj, ha nincs rá energiád, de ne mondd akkor sem, hogy keressek a neten receptet, mert kerestem, és így kapásból megmondom, hogy szarok.. :D
Ahogy nézem a Hell's Kitchent, folyton Wellington bélszínt zabálnak, én már nem bírom, akarok olyat csinálni..
De minden recept, amit így random találtam 40! perces sütési időket ír. Hát nem tudom, hogy lesz így finom szaftos az a bélszín, nem létezik, hogy nincs egy közepesre kalibrált recept.. O.o
Szóval az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy ugyan lődd már be, léci, hogy mikor miből mennyit hova, hogyan! :P
Örökre leköteleznél!!!!! :)
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.24. 20:24:34
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.24. 20:26:07
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.24. 20:34:35
Én sem vagyok a megfeketedett bélszín híve - ámbátor sok más ételt kedvelek olyan sülten, ami a család számára felfoghatatlan...
Csak példaként említeném a szenes mézest, amit (nagyon kemény esetekben teával) jóízűen elfogyasztok. A pirítósról nem is beszélve :-)
Abból szerintem a legjobb még mindig úgy kezdődik, hogy a VÉKONYRA szelt friss kenyeret (lehetőleg rozskenyeret) fanyelű vas villára szúrunk és gáz fölé tartjuk...
(De vevő vagyok egy kis jóféle héjában sült krumplira is - mint a zautomatta recepfordító mongya: potatoes backed in hawk... :-))) )
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.24. 22:24:42
de 40 perc nem kell. általában egy középértéket véve, 200 fokon 25 perc. persze figyelni kell a tészta sülését, nehogy megégjen, vagy nyers maradjon belül. jól rányultál a témára, ez tipikusan az az étel, amihez rutin kell. ha már megsütöttél jópárat ráéez az ember. 4000 forintos hússal nem nagyon kisérletezik az ember:)
én is készülök a műsor hatására készíteni:) eddig csak egyszer sütöttem...
itt megnézheted ahogy a mester csinálja:))
www.youtube.com/watch?v=QrF8G06HqaM
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.24. 22:46:54
maybach 2009.09.25. 07:42:37
Toma! Ez nem ér, hogy nálatok beérik a füge.
Azt hiszem állítok még egy kicsit a felmelegedésen.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 07:50:44
@maybach: :DDD Nem kéne...
Nekem az a szerencsém, hogy Apukám már gyerekkoromban megutáltatta velem a fügét. Ja, az datolya volt! Na mindegy, füge is lehetett volna:)
maybach 2009.09.25. 07:54:57
Engedékeny hangulatban vagyok. Ma volt reggelim és Al di Meolát hallgatok.
Amúgy pedig a datolya nem is rossz.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 07:57:01
maybach 2009.09.25. 08:03:53
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 08:06:13
maybach 2009.09.25. 08:08:36
Egyszer ne melegedjen tovább, másszor meg süssön még a Nap.
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.25. 08:19:48
Eddig nem beszéltem (nagyon) csúnyán, de most meg igen.. :(
Gábor dettó
Zuzuka 2009.09.25. 08:20:26
@Nadine: ha @maybach: nem tudja elintézni, akkor jöhetsz ide, verőfényben fürdik az egész vár, gyönyörű!
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.25. 08:24:09
HA csinálsz, majd írd le..
Angolosan is megeszem, de azért a médiumra szavazok..
És a tészta?
tényleg jó a bolti rétes?
Marhára kétlem, de mindenhol azt írják..
És ha én csinálném a tésztát, akkor sem biztos, hogy a sima rétestésztát tenném rá..
hm..
tényleg posztold majd léci!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 08:29:04
maybach 2009.09.25. 08:31:20
Nem azt írtam, hogy nem tudom elintézni.
Nézz oda!
maybach 2009.09.25. 08:33:19
Nem elég, hogy otthonról ki vannak tiltva a hagyományos égők?
Most még a Napot is állítsam át EU konformra?
Rendben.
Zuzuka 2009.09.25. 08:38:44
valószínű már sikerült is, mert itt beborult - ott meg biztos kiborult:)
maybach 2009.09.25. 08:46:21
Vigyáznom kell, nehogy elterjedjen, hogy még ezt sem tudom elintézni, mert akkor én is nézhetek, mint a vett malac.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 09:06:38
NADINE SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNYE: halkan szólok az esetleges érdeklődőknek, hogy karácsonyi megrendelések leadásának határideje október 31.!
Zuzuka 2009.09.25. 09:37:17
nézelődik, válogat.
ül, fexik:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 09:47:23
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 11:29:26
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.25. 11:50:40
@nyuszómuszó: a wellingtonhoz nem rétestészta kell, hanem vajas-leveles tészta. és nem hogy jó a boltí, de kötelező. az gyúrjon vajas tésztát órákon át, akinek hatannyavan!!:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.25. 11:51:40
maybach 2009.09.25. 12:16:08
Semmi sem örök.
Nekünk meg van Dunánk. Bibibí.
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.25. 12:18:50
És én speciel szoktam gyúrni, pedig csak egy anuykám van:)
de asszem ez a szoktam ez tényleg múltidő már..:S
Megnéztem a videót, meg még párat.. táp:D éhes vagyok, basszus:D
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 12:26:40
Ez a "hatannyavan!" nagyon jó:)
@maybach: Nekem meg elpusztíthatatlan Kennym. Na? Ki nyert?
Jé 2009.09.25. 12:41:48
Isten áldja, aki kitalálta :)))
sziasztok :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 12:50:50
Jé 2009.09.25. 13:14:16
de a hétvégén Sopronban fogom lógatni a lábamat :)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 13:17:21
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.25. 14:50:30
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.25. 14:51:12
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 14:54:41
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 16:03:57
Nyílméregbéka 2009.09.25. 18:43:31
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.25. 18:44:39
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 19:00:22
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.25. 19:48:01
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.25. 20:02:16
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.25. 20:39:28
maybach 2009.09.26. 08:58:58
Én is sajnálom Bujtor Istvánt. Pedig cseppet sem szerettem a filmjeit.
Toma!
A skizofrénia jó, sosem vagy egyedül.
És most már nemcsak Dunánk van, hanem Republic koncertünk is volt este. BibíÍ. És jó is volt.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 09:08:02
@maybach: Mármint melyik filmjeire gondolsz? Mert én például nem a Pogány Madonnáért és társaiért szerettem meg anno. Hanem a Borsért, a különböző tévéfilmekért, amikben nagyon fiatalon játszott... És hát persze, a hangjáért, bárkit is szinkronizált.
maybach 2009.09.26. 09:48:37
Az "Egy óra múlva itt vagyok" sorozatot se szerettem nagyon. Bár abban magasan jobb volt, mint Koncz Művész úr.
A hangja nekem is bejött, de persze mindez nagyon szubjektív, belátom.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 09:58:08
maybach 2009.09.26. 10:10:24
Akkor a Borsban volt jobb, mint Koncz. De sajnos így se jobb.
Ezzel együtt sajnálom. Szeretni utólag se fogom.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 10:15:18
maybach 2009.09.26. 10:19:52
De nincs mese, ahhoz hogy a memóriám javuljon, meg kell várnom míg a korosztályom kihal.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 10:21:33
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 10:25:01
maybach 2009.09.26. 10:41:57
Csak ügyesen.
Almát mi lereszeljük és be a mélyhűtőbe, ha ipari mennyiség van. Meg hektószám almalé gyümölcscentrifugával.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 10:58:44
Ha már egy gyakran sütővel hozott össze a sors: az nem baj, hogy ezek mindenféle, és nem túl érett almák? Esetleg több cukrot érdemes tenni hozzá?
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.26. 15:27:33
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.26. 15:31:40
a bujtor az oszi, volt vagy a dezső? "megcsíptük oszi! meg dezső!" :)) én szerettem az ötvös csöpit is:) sajnos szinházban nem láttam, mikor pécsen volt, még gyerek voltam.
maybach 2009.09.26. 16:09:03
Ezen a szöveg dolgon azért vitáznék veled. De ízlések és pofonok.
Nadine!
Cseppet sem baj. Teljesen bejött nálunk a többféle alma együtt. Télen meg igen kényelmes elővenni a hűtőből.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.26. 16:31:13
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/18142/republic/a-legszebb-csillag-zeneszoveg.html
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 17:45:21
Szerintem Oszi volt.
De ha sikerülne egy-két sütés, abba biztosan jó lenne, úgyhogy követem Maybach utasítását, lereszelem, és megy a mélyhűtőbe.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 17:56:39
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 18:03:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.26. 19:06:40
maybach 2009.09.26. 20:14:16
maybach 2009.09.26. 20:52:10
Nem is rossz a mai nap.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.26. 21:03:46
Mi is kaptunk almát :)
Két kémény felhúzva, fél tető átrakva.
Pogácsáról nem készült fénykép, mert a gyerek szerette volna megörökíteni a munkálatokat.
De elfelejtette feltölteni az akkut :(
Se fénykép, se fénykép...
Most megjutalmaztam magam egy fél csésze kávés tejjel. Egy óra múlva veszem be a vérnyomáscsökkentőmet, ezért hol felébredek, hol elalszom éjszaka, már előre látom.
Apukám holnap lesz 82 éves! :)
maybach 2009.09.26. 21:24:58
Mondom, hogy nem rossz ez a nap.
Ja és a Barca már 2:0-ra vezet.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.26. 21:34:16
Hajrá, Barca :)
maybach 2009.09.26. 21:42:19
"Kubala Sándor: a világ egyetlen játékosa, aki három válogatottban is szerepelt (csehszlovák, magyar, spanyol), a Barcelona örökös tiszteletbeli elnöke. ..."
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.27. 00:12:16
Idebent meg csak Activia van... :)
Érdekes ez a szoboravatási hullám. A napokban terjesztettem a Családi Tanács elé, hogy Neoexnek emeljünk szobrot itten, helybefaluba, ha már Szekszárdon van Háry Jánosnak monumentuma vagy momentuma vagy mi :)
Azt hiszem lassan elköszönök, holnap korán kell kelnem, hogy útjára bocsássam a házrenováló csapatot. Aztán havajdizsinapszemüveg - alszom továááább :D Hú, de utálatos vagyok. Majd álmomban szolidarítok :)
Szép alvókát mindenkinek!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 08:22:30
Fiam, Isten éltesse egészségben, jókedvben, boldogságban Édesapádat!
Jó hír: úgy tűnik, a múltkori pizsamás kirohanásom hatásos volt, óbudai telkes barátaim azóta szomorúan bár, de csak nyolc óra után kezdik a zajongást vasárnap:) Nyolc óra egy perckor azonnal szőnyeget porolnak a kapun. Még szerencse, hogy többnyire magamtól ébredek fél nyolc körül. Különben kénytelen lettem volna kiszaladni hálóingben, és kicsavarni a kezéből a porolóját:)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.27. 09:09:08
@Nadine: Köszönöm szépen, továbbítom az Illetékesnek. Maybachét is.
Jó ropogós reggel van. Nálunk szomszédék házat puceválnak, füvet nyírnak, fát fűrészelnek.
S ma búcsú és szüreti fesztivál is van, úgyhogy zenebonára megy a Nagy Házalakítás nálunk.
Apukám meg volt hatva, mert Fruzsiéktól WC-papírt, szalvétát, testápolót és mechanikus borotvát+pengéket kapott :) Gondolom a klotyópapír bűvölhette el: extrafinom, luxustermék :DDD
Ünnepelni csak jövő héten fogunk, amikor ráérünk. Akkor lesz naaaaaaaaaaaaagy meglepi.
Nem értem magam. Olyan írhatnékom van. Tényleg s nélkül :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 09:32:59
maybach 2009.09.27. 14:45:19
Nagyon ügyesek voltunk a kutyaiskolában.
Még én is.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.27. 14:53:11
hú de nagyon finom pesztós pizzacsigát sütöttem:)) jól sikerált.
megismerkedhettem muskotály küvével is személyesen. most voltak nálam a családjával. pécsett voltak a napokban és meglátogattak:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 18:02:34
Hát, nem tudom, milyen lesz ez az almás pite. Mert az természetesen a legutolsó pillanatban derült ki számomra, hogy az, ami korlátlan ideig megőrzi a minőségét, nem a sütőpor.
És nagyon bánt, hogy a receptek szerzői egyáltalán nem gondolnak azokra, akik még életükben nem sütöttek, és olyan megnevezéseket használnak, hogy "tepsi". Csak így. De hogy mekkora, bakker, az sehol nem szerepel. Nyilván ennek köszönhető az is, hogy a tésztát alig tudtam olyan vékonyra nyújtani, hogy befedje az alját-oldalát, aztán a tetejére kevés lett, úgyhogy úgy raktam össze, mint a puzzle-t. Nem szeretem én ezt.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 18:43:50
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 19:33:50
Jó, egy kis optikai tuningot elbírt volna a széle, de teljesen profi lett!:) Már csak azt mondja meg valaki, hogy fog ez hatni a sikeresnek indult fogyókúrámra...
Jé 2009.09.27. 19:45:03
Ja, jó estét mindenkinek. Jelentem Sopron és környéke még mindig csodaszép. Ha lenne időm, akkor papírra (képernyőre) is vetném.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 19:48:59
Így vagyok én is az autóstúráim megörökítésével és poszttá alakításával...
Ma folytattam a takarítást, majdnem befejeztem egy dobozt, kutyakaját főztem, emberkaját főztem, mostam, mosogattam, listákat írtam, korrektúráztam és még fogok is, és kérem, lóg a belem.
Jé 2009.09.27. 19:54:41
mi egy jócsomót kirándulóztunk, és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 19:57:31
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 20:10:54
Jé 2009.09.27. 20:14:44
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 20:23:14
Nagymamám, ha gyerekkoromban sütött, akkor mindig a fatüzelésű kályhán hagyta, ott hűlt ki, konyharuhával a tetején, aztán ugyanebben a szerkóban beküldte a kamrába.
Jé 2009.09.27. 20:25:09
nekem most muszáj lepihennem, hulla vagyok. két napja nem tudtam kialudni magam, ez most már visszaüt.
Jó éjt!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 20:26:09
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.27. 20:46:40
@fiam: Isten éltesse Édesapádat!
- Megcsípjük, Oszi?
- Meg, Dezső bátyám!
(Ha már klasszikusokat...)
Amúgy persze ezt a sorozatot se láttam. 68-ig nem volt tévénk (mert 61-ben elköltöztek a nagybátyámék :-) és akkor is csak valami olimpiai kedvezményes akció miatt... Aztán 69-től a gimitől nem volt sok időm nézni, a szüleim se sorozatosodtak... és a gimi után honvédség majd 5 év albérlet tévé nélkül... Szóval 79-ig alig néztem valamit. Sorozatokat meg azóta se. És kimaradt a komplett táncdalfesztivál - bár a rádióból sokminden lejött...
Bakker, szombaton tízkor elindultam hazulról egy kolléga lakodalmára. Csongrád megyébe. Már ha Csépa ott van. Ott, Tiszaug mellett. Busszal vittek-hoztak minket. Ma hajnali 6:20-ra értünk az Őrs Vezér térre - onnan 6:10-re már haza is értem. Viszont reggel felkeltem, mert itt aludt az idősebb unoka is :-) Irány a Liget. Ebből eredően viszont ebéd után mont akit hókoncsaptak. Este hét után ébredtem - telefonra :-) Kismormogi fiam hívott Székesfehérvárról. Hja, terjeszkedik a család :-))) Most ott tanul.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.27. 21:32:50
Csodálatos módon felvarázsoltam egy "posztot" holnapra, remélem, nemcsak én hiszem, hogy sikerült.
Jó éjt, szép álmokat.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.27. 21:57:28
Legyetek... ha tudtok...
havajj 2009.09.30. 21:11:08