Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Brassói aprópecsenye

2009.11.06. 05:00 Bombadil Toma


 

A brassói az egyik kedvencem a magyar konyha ételei közül. Jó fokhagymásan (szerintem egy étel soha nem lehet túl fokhagymás), finom sütnivaló burgonyából (sárga héjú) és sertéstarjából szeretem leginkább. Bár a legtöbb recept sertésszüzet, vagy karajt ír, de szerintem semmi sem vetekedhet a tarja ízével. Igaz, hogy zsírosabb mint a szűz vagy a karaj, de ízben nem szívesen kötök kompromisszumot!
Az étel eredete a homályba vész, bár sok elmélet létezik arról, ki is készített először brassóit és hogy honnan, miről kapta a nevét. Valószínű, ez mindig is vita tárgya marad. A lényeg, hogy ez egy nagyszerű és egyszerű étel...
 
Hozzávalók:
 
. 60 dkg. sertéstarja (vagy szűzpecsenye)
. 1,5 kg. burgonya
. 1 nagy fej vöröshagyma
. 5-7 gerezd fokhagyma
. só, bors, fűszerpaprika
. 2 ek. sertés- vagy libazsír
. 1 l. napraforgó olaj
 
Előkészítés:
 
A hagymát apróra vágom, a húst felszeletelem, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom, aztán kockákra. a krumplit megpucolom és felkockázom nagyjából akkorára, vagy kicsit nagyobbra mint a húst.

 
Elkészítés:

 
1. Egy edényben két kanál zsírt forrósítok, amibe beledobom a hagymát. Sózom, és addig pirítom, míg üveges nem lesz.
2. Hozzáadom a húst, amit kifehéredésig pirítok, majd visszaveszem alatta a tűzhelyet közepes hőfokra (kerámialap#6/9).
3. Megvárom míg a hús leved enged, sózom, borsozom, belereszelem a fokhagyma felét. Aztán felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje és fedő alatt 20 percig párolom.
4. Közben egy magas falú serpenyőt, vagy wokot veszek elő, amibe olajat öntök és felforrósítom.
5. A burgonyakockákat ropogós, aranybarnára pirítom, majd egy papírtörlővel bélelt tálba szedem, felhasználásig melegen tartom.
6. A húsról leveszem a fedőt, felkapcsolom magasabb fokozatra, és sűrű kevergetés közben elforralom a levét (zsírjára sütöm).
7. Kicsit félrehúzom, megszórom egy csapott kávéskanálnyi pirospaprikával, várok míg a zsírján kioldódnak az ízek és színek, majd belereszelem a fokhagyma másik felét is.
8. Pár pillanatig még pirítom-kevergetem, vigyázva, hogy a paprika ne égjen meg mert akkor keserű lesz. Megkóstolom és ha kell, még sózom vagy borsozom.
9. A húsról a zsír egy részét leöntöm (a tarjából sok sülhet ki, de szűznél nem szükséges), majd hozzákeverem a kisült krumplikockákhoz.

 
Frissen, forrón tálalom, csemege uborkával és/vagy céklával.
Frissen az igazi, de hűtőben eláll másnapig, amikor is serpenyőben vagy wokban, dobva-rázva felmelegíthető.
Az ízeket most nem ecsetelem, gondolom mindenki evett már jó brassóit. Ez olyan! Finom fokhagymás hús, sült krumpli, savanyúság. Mi kell még?
Somlói vagy csopaki olaszrizlinget ajánlok a brassóihoz...
 
Elkészítési idő: 80 perc
Költségek: kb. 350 Ft./adag
Bor: 1490 Ft. (olaszrizling '07, Jásdi ) - Metro

 

71 komment

Címkék: gasztro recept sertés toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2009.11.06. 08:02:12

Jó reggelt kívánok!
Ez felénk is igen népszerű kaja. Csak nekem több krumplit kell sütnöm, mert menet közben valaki(k) mindig megeszi.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.06. 08:42:08

@maybach: Üdv Néked!
Nálunk is népszerű nagyon :-) Mindenféle változatban! Egykor kellemes (mára leromlott :-( ) vendéglőben még nagyon-nagyon finom és viszonylag "uppos" változatban, mint pulykabrassói is kapható volt :-) Nem volt zsíros egy cseppet sem!
Melyhez hasonló lyókat kívánok, maradtam mint fent, G.G.

Zuzuka 2009.11.06. 08:50:22

jó reggelt!
ugye-ugye hogy becsaptak, amikor a krumplit külön kellett hozzá rendelni? köret a brassóihoz... ki hallott már hasonlót?:S
rendes háztartásban együtt ját, épp ilyen szép és finom, mint a képeken.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.06. 09:20:50

Jó reggelt. Hát ezt most úgy elfalatoznám reggelire, de csak azért, mert én is mindig fogyózom. Képzeletben.

Most elszáguldok Stefivel az állatorvoshoz, de azért kérdezem: Zuzu, tegnap olvastad a választ? Nemigen reagáltál...

Zuzuka 2009.11.06. 11:20:00

@Nadine: most olvastam, és majd fogok, de sürgős utaznivalóm támadt megint:( hiába, már a péntek sem a régi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.06. 12:32:39

@Zuzuka: Vigyázz magadra, majd írj, ha átgondoltad.

maybach 2009.11.06. 13:00:18

Nadine!
Ez picit sötét árnyalatú mondat lett.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.11.06. 14:16:58

@Nadine: :)) nekem is valami maffiás fenyegetés jutott az eszembe...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.11.06. 14:18:21

hol van nyusszómuszó? ő követelte a brassóis posztot ha jól emlékszem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.06. 14:33:31

@Bombadil Toma: Már láttam ezt:) De jópofa.

Nyuszó biztosan már a hentesnél követeli a brassóihoz a húst.

Úgy értettem az előbb, hogy ha Zuzu átgondolta, amiket feljebb írtam:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.06. 17:02:47

Na, látom, beállt teljes erővel a péntek. Akkor szép hétvégét mindenkinek!

spájdernecc 2009.11.06. 18:53:50

Szervusztok!
szerénytelenség nélkül állítom, hogy brassóiban király vagyok :)
Erre / igaz, elfogukt / tanúim is vannak :)
-
Fiam, ha erre jársz:
Most néztem a meghívót :))
gratula, de ezerrel!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.06. 19:42:35

@spájdernecc: Szia, Spájdi!:) Nem bánom, Te is küldhetsz brassóit fénypostán, de most rögtön, mert nagyon éhes vagyok!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.06. 20:36:19

Senki nem küld nekem brassóit, kénytelen leszek zsíros kenyeret enni este fél kilenckor. Ejnye!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.07. 09:05:32

Jó reggelt. Mindenhol ilyen borús-taknyos idő van?

maybach 2009.11.07. 09:49:07

Jó reggelt kívánok!
Itt is ősz van.
Sikerült megint feldobnom kicsit a hangulatom.
Alid egy óra várakozás után lepattintott az ügyfélszolgálatos. Majd hívhatom őket újra.
Cserében megerősödött bennem, hogy fontos vagyok nekik.
Vagy ezerszer elmondta egy kezdetben kedves búgó hang.
A végén már kicsit idegesített.

maybach 2009.11.07. 10:38:11

T-home.
De meg is oldódott.
Azért az fura, hogy ismerősöm rohangál hetek óta bank, önkormányzat és rendőrség között, mindenféle igazolásokkal, hogy bizonyítani tudja, nála nem lakik egy számára tök ismeretlen fazon. Így talán a bank se menjen lefoglalni.
Az önkormányzat nem hajlandó az állítólagos lakásbejelentőt megmutatni, az aláírás ellenőrzése véget, ám azt mondja se módja, se ideje annak valódiságát ellenőrizni.

Mi most annyit intéztünk, hogy két meglévő szerződést és szolgáltatást továbbra is kapjunk, csak egy előfizetői néven és egy számlán.
Ehhez nem volt elég a sokféle titkos és nem titkos azonosító, mindkettőnkkel személyesen is beszéltek. Talán ujjlenyomat nem kellett.

maybach 2009.11.07. 13:54:55

Vért küldtünk.
A mintát csak kívántuk egy-két helyre.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.07. 14:11:40

@maybach: :DDD Megértem...

Ha már itt tartunk: nem tudod véletlenül, hogy ha az ember (nyúl) száraztésztából szeretne lasagnét készíteni, akkor ki kell-e főzni előtte a tésztát? A dobozon nem írnak erről egy betűt sem, csak annyit, hogy mivel kell lerakni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.07. 14:26:24

Köszönöm, már megtaláltam a választ a kérdésre, szerencsére a net nem olyan kihalt, mint a Kifőzde.

Zuzuka 2009.11.07. 14:38:46

@Nadine: nem kell kifőzni:)
a balekok szombaton is dolgoznak...
de véééége! jöhet a pihentető takarítás és egyebek:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.07. 15:17:47

@Zuzuka: Igen, én is erre jutottam, bár volt olyan szakácskönyv, ami szerint de. Viszont én mindig az egyszerűbb utakat keresem:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.07. 15:58:36

Szervusztok!

Képzeljétek!
Valami van velem. A héten kinyírtam két izzót villanykapcsoló felkattintása módszerével. Valamint lefagyasztom a számítógépet, utána pedig nem tudom elindítani. Mindenkinek sikerül, nekem nem. Azt is megfigyeltem, hogy bal kézzel hozzá sem érhetek dolgokhoz. Tegnap este el akartam újságolni, hogy alvadásszá léptem elő, meg is írtam és fuccs a gépnek! Neoex kb. fél éjfélig tökölődött vele. Most itt áll a ház vagy mi, egyik oldala csupasz, frankón beleláltok. Most is hatodjára sikerült elindítani...
Neoex azt mondta, körbetekeri a lábaimat és a fenekemet alufóliával, magyarán leföldel.
Annyira kellett nevetnem, pedig tök sírós hangulatom volt, hogy mindent tönkreteszek.

Megpróbálom ezt a kommentet elküldeni, aztán, ha sikerül, megírom a vaddisznót.

maybach 2009.11.07. 16:14:18

Nadine!
Nem kell megfőzni.
Buksival sétáltam, igen váltakozó sikerrel.
Ebben egy szép perecelés is benne van, amin Buksi jót röhögött.

Fiam!
Szép UFO leszel.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.07. 16:20:45

@maybach: Majd elmegyek érted, csak viccelődj! Hat darab csészealjam van. Egyelőre egyikre se férek rá, de folytatom a fogyókúrát.
Hajrá Buksi!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.07. 16:37:58

@fiam: Szerintem ilyenkor próbálkozz valami nem elektromos tevékenységgel, például horkolás.
Egyébként nekem is vannak ilyen napjaim (meglehetősen gyakran), amikor minden műszaki dolog látszólag tönkremegy a kezemben, hogy aztán bárki más a galaxisban egyetlen mozdulattal újra működésbe hozza.

@maybach: Most akkor azt mondjátok meg nekem, hogy kell-e tenni a tetejére alufóliát, amikor sütőbe teszem, és hogy hány percig süssem, ha a recept szerint 40-60, a tészta doboza szerint 25?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.07. 16:59:45

Bakker, két óra múlva ne írjátok meg, hogy 25 percig kellett volna:)

Zuzuka 2009.11.07. 17:17:05

@Nadine: már jó lesz:)
@fiam: keress valamit, amit levezetheted az energiádat, ha lehet, most ne küldj emilt nekem:)

hajrá buksi!

Zuzuka 2009.11.07. 17:43:54

én szóltam, de hol van?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.11.07. 17:59:02

@Nadine: egy óra múltán megirhatom, hogy nem?:))
ha száraz tésztát használsz, legalább 40 percig kell 180 fokon sütni. a lasagnét. ja, és kicsit ládúsabb mártást kell közé tenni, hogy legyen miben megfőnie... alufólia nem kell rá.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.07. 18:02:06

@Bombadil Toma: De jó, hogy itt vagy. Neoex most sütötte ki a vaddisznó zsírját. A töpörtyűje emberi fogyasztásra alkalmas? Ha esetleg nem, miért nem?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.07. 18:02:50

Nem tudom, milyen lett a lasagne, most kaptam a hírt, hogy tegnap meghalt egy nagyon kedves régi barátom. Egyidősek vagyunk, tüdőembólia. Most nagyon kivagyok

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.07. 18:03:14

@Nadine: @Zuzuka: Igen, ismerem az energialevezetés törvényét és szükségszerűségét... :)

Zuzuka 2009.11.07. 18:22:02

sajnálom én is!
annyira kiborít, amikor fiatalok mennek el!

2009.11.07. 18:38:48

sziasztok!

Nadine, nagyon sajnálom!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.07. 18:49:01

Köszi...:((( Most beszéltem Pálcikával, megnyugodtam kicsit.

Pálcika 2009.11.07. 21:52:46

Sziasztok!
Hát igen,a Nadine által említett fiú közös ismerősünk,Ő volt az egyik legjobb ember akit ismertem(rémisztő hogy ezt múlt időben írom),felfoghatatlan és érthetetlen ami történt:((((
ilyenkor az ember szinte már mániákusan ismételgeti a kérdést:miért???????

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.08. 08:59:08

Úristen, annyira letaglózott a tegnap este, hogy azt hittem, ma hétfő van. És hogy emiatt elfelejtettem este ránézni a korrektúrára, meg kitenni a kukát... A tévéműsorból jöttem rá, hogy még csak vasárnap van. Hát ez kész

maybach 2009.11.08. 09:30:35

Jó reggelt kívánok!
Nadine, Pálci!
Sajnálom a barátotokat, meg persze a gyászolókat is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.08. 10:01:09

@maybach: Köszi, aranyos vagy. Még mindig nem tértem magamhoz.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.08. 10:16:56

Bocsássatok meg, de olyan balog vagyok ilyenkor... sohasem találom a szavakat, csak a szomorúságot érzem. Pálcika mondata meg felidézte az ilyenkor szokásos francia mondást:
Ce sont toujours les meilleurs qui s'en vont.
Mert mit is mondhatna az ember a másiknak ilyenkor? az a suta "Részvétem" ugyan mit ér? Tanácstalan voltam már tegnap este is, mikor gyáván megfutottam: inkább nem írtam semmit, csak meredtem a képernyőre.
Az idei évfolyamtalákozónk úgy kezdődött, hogy a meggyújtott kilenc gyertya fölött álltunk egy percig szótlanul... Eddig ennyien mentek el. Akikről tudunk. A középiskolában meg - még le sem szereltünk, már elment valaki, a világon a legérthetetlenebb módon. Mondták, hogy véletlen baleset volt, két gyógyszer váratlan kölcsönhatása - de ma sem vagyok bizonyos benne.
Szörnyű. Még vannak látogatandóim, és leginkább a Szindbád temetője jár a fejemben. Lőcsére is el kellene mennem legalább még egyszer, utoljára - megnézni, hogy megvan-e még a dédnagynéném sírja, amit - az események összejátszása miatt - még sosem láttam. Még az is lehet, hogy szlovákul írták a nevét. Nem magyarul vagy németül - még az is jobb lenne. Nem volt ott egyetlen rokon sem.
Nem mintha számítana... rajtam kívül már bárkinek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.11.08. 10:47:10

@Mormogi Papa: Jól mondod, Mormogi. Éppen azért fáj ennyire, mert olyan jó ember volt. Egy nagy gyerek.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.08. 10:54:07

@Nadine: Igen, talán ők érdemlik meg legkevésbé. Talán ezért élnek még tovább - mibennünk.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.11.08. 13:40:03

@Bombadil Toma:

oóóóóóóóóó,óóóóóóóóó, óóóóóóóóóóóóóó, iggggeeeeeeeeeeeeen:)

Kösziköszi! :)

Jaj, ez nagyon fini lesz, én már most látom! :))))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.08. 13:47:51

Szép napot!

A vaddisznópörkölt totálbrutál finom lett.
Ha házasok maradtunk volna, ma lennénk 24 évesek :) De hál'Istennek, nem.

Zuzuka 2009.11.08. 18:06:13

hol van amit délután írtam? hüpp hüpp hüpp...

Zuzuka 2009.11.08. 18:12:31

@fiam: akkor most gratulálnék nektek, de így nem:)
a pörköltöt azért megkóstolnám.

itt húsleves volt (kötelező), rántott husi, krumplipiré:) és cékla.
szobafogság van és sántikálás, dr. zuzu diagnózisa: Achilles-ín gyulladás:(( remélem holnapra meggyógyul! meg kell neki!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.11.08. 21:00:16

@fiam: hát azért ennek a pszichológiájára egyszer nagyon kíváncsi lennék.. O.o

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.08. 21:04:13

@Zuzuka: Köszönöm így is :))
MUKODJ!

@nyuszómuszó: Addig őrzöd meg az ép elmédet, amíg nem beszélgettél velem. Felszínesen nagyon szórakoztató vagyok, de mélységemben borzasztó!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.11.08. 21:13:47

@fiam: szerintem a mélységükben borzasztó emberek a legérdekesebbek, az élet meg túl rövid, hogy unatkozzam..:P

Tényleg borzasztóan érdekel, hogy ez hogy tud működni, ismerek másik párt is, akikről tizenöt évig nem értettem, hogy bírjék ki egymással egy fedél alatt, borzasztó v olt, aztán felnőttek a gyerekek, elváltak, és most noha külön laknak, de mondjuk továbbra is az exfeleség főz, mos a férjre, kvézi közös kasszán vannak, és kézenfogva séltlnak az utcán. Látványosan marha jól megvannak, pedig addig szinte sütött a gyűlölet..

Nem értem..

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.08. 21:22:02

@nyuszómuszó: Így kint, a nyilvánosság előtt csak annyit mondanék, hogy nem azért váltunk el, mert már nem szerettük egymást. A cihológiáját a dolognak emailben boncolgathatjuk, ha gondolod.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.08. 22:06:23

Jelentem, a levesben főtt csirkehúst párosítottuk a gombapörkölttel meg a kukoricás rizzsel. Nagyon jól esett. Aztán harmadik fogásnak készült egy "lanovkás" husi serpenyőben sült krumplival. Az meg egyenesen mesés lett. (Csak súgni merem: görög fűszerkeveréket szórtunk a húsra, azzal sült a Remoska Original-ban :-)
Hogy a huzslevezs is mennyei volt - azt ne is mondjam. Azért nem egyszerre ettük végig - nehogy mohónak tartsatok ;-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.08. 23:08:47

Hát akkor szép álmokat nekem (is).
Legyetek - ha lehet, ne esőemberek :-)

maybach 2009.11.09. 08:56:15

Jó reggelt kívánok!
Igyekszem megszeretni az esős, ködös időt. Akkor nem fogja elrontani a kedvem.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.09. 08:57:28

@maybach: Jó reggelt!
Ezzel én nem is kísérletezem. Úgysem sikerülne átvágni magam :-)

maybach 2009.11.09. 09:39:40

Azért próbálkozom. Legrosszabb esetben közben kisüt a nap.

2009.11.09. 10:09:36

sziasztok!

itt süt a nap, nemtom, érdekel-e valakit. mármint rajtam kívül... :)

maybach 2009.11.09. 10:28:15

Persze hogy érdekel.
Jobb, ha a felelősök kezdenek lassan elszelelni.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.11.09. 10:50:16

@fiam: Jó, én gondolom, ha lennél szíves..:)
megtisztelnél, úgy értem..:P

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.09. 11:56:26

Jó reggelt!

Itten la meglehetőst szép az idő, de a romlás jegyei már mutatkozának, mint ... Most nem találok megfelelő hasonlatot, de nem is keresek.

@nyuszómuszó: Ó, vigyázz, mit kívánsz, mer teljesül!
Gmailre írjak?

maybach 2009.11.09. 13:57:21

Rendben van. Ideért a napsütés.
Bár a hétfő még tart.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.11.09. 14:20:06

nincs is nekem géméles címem..:)

az esztikukacalton-computingponthu van, amire eddig is írtál, már amennyiben..:P

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.11.13. 16:51:45

"szerintem egy étel soha nem lehet túl fokhagymás"
Egyetértünk.
süti beállítások módosítása