Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

A Kistücsökben jártunk Balatonszemesen

2010.08.09. 06:00 Bombadil Toma

 


 
A Kistücsök étterem jó ideje már, hogy a látókörömbe került és azóta szerettem volna kipróbálni, de valahogy mindig közbejött valami és elmaradt a látogatás. Pár hete azonban egyre inkább érlelődött bennem az elhatározás, hogy végre el kell jutnom oda. Aztán úgy alakult, hogy más programmal összekötve, szombaton végre ellátogattunk a Kistücsökbe Hajnival, a Malackaraj blog egyik írójával.
Három óra körül értünk oda, a tulajdonos, Csapody Balázs már várt minket. A foglalt asztalunk a kerthelyiség végében a minket Pécstől végig követő eső miatt kiesett, de hamar kerített nekünk egy másikat egy hatalmas ernyő alatt.
Már a kezdeti benyomás kedvező volt. A kiszolgálás gyors és szakszerű volt. Egy pillanat alatt ott termet a pincér és a sommelier is, mindig a kellő pillanatban.
De most rá is térek az ételekre, mert mégis csak ezért voltunk ott. Legalábbis a magamfajta hedonistának ez a lényeg!

 
Előételnek én préselt malac fejhúst rendeltem, Hajni pedig a kovászos uborka krémlevesre vetett szemet.
A préselt fejhús egy remek fogás volt. Finom puha pofahús és a ropogós malacfül rétegek állagának/textúrájának kontrasztja határozta meg ezt a fogást leginkább, persze a remek íz mellett. Hozzá finom saláta volt, marinált gyöngyhagymával, öntettel, amik szépen harmonizáltak a hússal. (Sajnos erről a fogásról nincs képem.)
A kovászos uborka krémleves egyszerűen szenzációs volt. Egy hideg, friss és üde leves, - vagy inkább gazpacho - ami remek választás lehet egy nyári kánikulai napon. A kovászos uborka karakteresen savanykás ízét csak éppen a kellő mértékben enyhítette, tompította a belekevert kapros tejszín. Pompás kezdő fogás volt mindkettő!

 
A főételek jöttek. Én a napi ajánlatot választottam ami egy kecskesült volt zöld(puy)lencse ágyon, kecsketúróval töltött tésztával. Hajni pedig az étlap újdonságaiból, a borjúgerincet savanyú szívvel mangolddal és tökmagos krumplipogácsával nézte ki magának.
A sommelier (Rocskár László), mindkettőnk ételéhez "Légli Ottó 2007-es Reisling Gesztenyés Válogatás"-át ajánlotta.
A kecskehús a sou-vide eljárástól finom puha és omlós volt, a rápirított réteg római köményes fűszerezése hibátlan volt, nagyon ízlett. Az enyhén füstös aromájú puy lencse remek körete volt a húsnak, a kecsketúró pedig markáns ízével és krémes állagával szintén jól harmonizált az egész étellel. Nem találtam semmi hibát benne.
A borjú gerinc érmék szép rózsaszínre voltak sütve ahogy azt kell, bár az én ízlésemnek lehettek volna egy egész kicsit puhábbak is de ezt csak tényleg azért említem, hogy kissé ellensúlyozzam a most következő „ömlengésemet”.
A borjú mellé, kis tálkában adott savanyú szív egyszerűen fantasztikus volt, Hajni majdnem előadta tőle a Harry és sally híres kávéházi orgazmus jelenetét. A vajpuhára párolt szív a savanykás szaftban, egyszerűen tökéletes volt, alig akart hagyni nekem belőle, hogy megkóstolhassam és még a pogácsákról is megfeledkezett miatta. Ami jelzem, nagy hiba volt, mert én bizony mindkettőt megettem. Életem legfinomabb pogácsája volt. Meleg, puha, foszlós belsejű és ropogós külsejű, finoman fűszerezve. Na de visszatérve a savanyú szívre, felváltva tunkoltuk ki – nem mellesleg kitűnő, az asztalon található frissen sült, finom házi kenyérrel - az utolsó cseppeket is a pohárkából, hogy semmi ne vesszen kárba belőle. Az egész fogáshoz jól illet a párolt mángold, aminek mindketten kiéreztük valami kellemes füstös utóízét.
A sommelier által ajánlott bor pedig telitalálat volt mindkettő fogáshoz, különösen a kecskéhez. Elképesztően szépen simult minden falathoz ami mellé kortyoltam belőle.
 
 
 
 
A desszertek jöttek. Én maradtam a napi ajánlatnál, ami Angéla újragondolt somlóija volt, míg Hajni a császármorzsa sárgabarack lekvár-habbal névre hallgató kreációt választotta.
A desszertek semmivel nem maradtak el az előző fogásoktól. Angéla somlóija remek volt. Egy finom, tömény csokis piskótalapon angol-krém alapú fagylalttal, dióhabbal, stb. mindez aranyporral „miegymással” szépen megdizájnolva... Szóval egy szemnek és gyomornak egyaránt kívánatos desszertet sikerült elém tenniük. Nagyon finom volt. Minden ízt éreztem amit egy hagyományos somlóiban is érez az ember, de mindezt teljesen eltérő textúrákban és formában kaptam meg, ami igazi élménnyé tette ezt a desszertet.
Sajnos a császármorzsából tényleg csak egy morzsa jutott, mert Hajni közben befalta az egészet (igaz, én is a somlóit), de azért annyit sikerült megállapítanom, hogy az is egy fantasztikusan sikerült édesség, érdemes kipróbálni. Legközelebb biztos azt rendelek!

 
 
Kitűnő ételekben és borokban, remek kiszolgálásban volt részünk. Csapody Balázs szívélyes vendéglátónk volt, többször is odajött, volt hogy leült az asztalunkhoz, érdeklődött, hogy minden rendben van-e, válaszolt a kérdéseinkre az ételekről és mesélt a terveiről. A vacsoránk után Angéla is kijött a konyhából és az asztalunkhoz ült, és kellemes elbeszélgettünk, majd egy órát mesélt magáról, a desszertjeiről és terveiről (erről a malackarajon olvashattok, Hajni „tollából”). Mindent összevetve, egy remek élmény volt a Kistücsökben eltöltött cirka három óra.
A végső értékelésként, mindenkinek ajánlom a Kistücsök éttermet aki szereti a finom, fantáziadús, a regionális és magyar konyha nagyon kreatívan és magas szinten elkészített ételeit.
Az étterem jól megközelíthető, jó parkolási lehetőséggel és akadálymentes, kerekesszékkel is könnyen megközelíthető. Nagyobb kitérőt is megér...
(mivel mindketten a kajálással voltunk elfoglalva, és bénán fotóztunk, a képek az étterem Facebook oldaláról vannak.)

215 komment

Címkék: gasztro étteremkritika toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2010.08.09. 08:51:32

Örülök, hogy eljutottál a Kistücsökbe. Balázs jó cimbora, mind a két vastagkolbász tesztnek ő adott otthont a borospincéjében.(MGE féle csapat). Kár, hogy a pincét nem láttátok, fantasztikusan jól néz ki, a gazda pedig vérbeli, nyíltszívű vendéglátós.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.08.09. 11:48:47

@Benikuty: biztos, hogy még a nyáron visszamegyek, talán többször is, sok olyan ételt láttam még az étlapon amit meg akarok kóstolni, nem beszélve a napi ajánlatokról:) balázs tényleg nagyon jó fej, ahogy mondod, igazi vendéglátós.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.09. 19:18:26

Toma, észrevettem, csak még az előzőhöz volt mondandóm.

maybach 2010.08.09. 19:22:32

Jó estét, jó szurkolást!
Toma!
Jó helynek tűnik ez a Tücsök.
Jelentem a sárvári Park Innben is volt egy-két kifejezetten jól sikerült kaja. Összességében meg jó és bőséges volt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.08.09. 21:28:12

@maybach: Szép jó estét! Sárvárott pont ebben az étteremben nem jártunk, mivel a szállóban volt étkezés... :-) De a városról igen kellemes emlékeink vannak - beleértve a városháza harangjátékát, az előtte lévő díszkút vízjátékát (meg az egyáltalán nem félelmetes szörnyeit :-) és a kihagyhatatlan arborétumot... ami közvetlenül a szálló kertjéből nyílt :-) (A hotel mellékszolgáltatásaként :-D)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.10. 08:13:16

Jó reggelt. Na most elolvastam ezt a Kistücsköt. Szupernek tűnnek a kaják, csak egyet nem tudtam meg a posztból (vagy én vagyok még kómás): hol a túróban van?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.10. 09:03:48

Hehe, most látom, hogy a címben benne van. Na, pont azt nem olvastam:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.10. 09:06:30

Jó reggelt!

Azt álmodtam abban a pár órában, amíg aludtam, hogy kommandós vagyok (nem Balatonszemesen). Miért nem tudok legalább az álmomban szépségkirálynő lenni?

tistedur 2010.08.10. 09:26:19

jó reggelt, sok kávét :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.08.10. 09:34:16

Megvolt, már régen, köszi.

Nemhiába mondják "Szemesnek áll a világ" :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.10. 10:29:22

Én miért nem tudok legalább álmomban nem dolgozni? Ez költői kérdés volt.

2010.08.10. 13:45:18

@Nadine: úgy látom, nem próbáltunk rá válaszolni :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.08.10. 14:30:01

Ebben az esetben elmentem enni. Ennyi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.10. 20:22:03

Kimentem "mozgás" gyanánt hatkor füvet nyírni. Na most olyan lédús a fű és akkora, hogy két és fél óra alatt az egyharmadával nem végeztem, másfél soronként kellett üríteni a tartályt. Máskor másfél óra alatt az egészet letolom. Horror. És mocsárszag.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.10. 22:42:27

@Nadine: Négykor megérkezett az aranyos rokon és az aranyos most állt föl az asztaltól. Szerencsére csak elvétve ettünk, beszélgettünk inkább. Jó kis pesti levegőt hozott és rengeteg pletyit a családtagokról :)
Szerintem holnap is csak imitt-amott leszek, de azért leszek.
ÉS KÖSZIIIIIIIIIIIIIIII!

Szép álmokat!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.08.11. 08:35:24

Jó reggelt, kávét, jó időt!

Meg amit akartok :-) (Szeretnétek.)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.08.11. 09:17:02

Szép napot mindenkinek, kávén épp túl vagyok, meg pár nap szabadságon is, bár horgászat nem volt. Ma lenézünk a Balatonra balin-helyzetet vizsgálandó, lehet ezt a Kistücsök helyet is megnézzük.

tistedur 2010.08.11. 09:29:21

jó reggelt, jó napsütést :)
talán ez segít a mocsárszagon :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.11. 12:27:42

Szép napot!

Átröppenő vendég valék :)
@hzizi: Nem mindegy, hogy Balira vagy balinra megy az ember... :D

Mindenkinek klassz napot!
Nekem tegnap óta jó :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.11. 18:36:27

Na, akkor 2. felvonás a fűnyírásból. Nem tudom, érzékelitek-e, hogy még csak fél hét, és már nem dolgozom. Khm...

tistedur 2010.08.11. 19:24:16

@Nadine: :) a fűnyírás is munka :)

maybach 2010.08.11. 19:56:48

Jó estét kívánok!
nagy tanulság, hogy Samuel Langhorne Clemens hazudós volt.
Vagy a festék a különbség.
Ami Tom Sawyernek bejött, nekem nem.
Festhettem az egész kerítést egyedül.
Szép.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.11. 20:26:15

@tistedur: Tévedés, az én állapotomban már felüdülés, kikapcsolódás, sport.

@maybach: Nálam is az jön nemsokára, de bérmunkát fogok alkalmazni:)

maybach 2010.08.11. 20:58:56

Nemesedtem eleget és a lumbágómnak is jót tett.
Amúgy bérmunka volt.
Köszönömért festek.

tistedur 2010.08.11. 21:14:18

@maybach: szükséged lenne egy erős szakszervezetre, ami védené az érdekeidet és a lumbágódat :)
@Nadine: a szép, zöld gyep biztos szemkímélőbb mint a monitor :)

maybach 2010.08.11. 21:42:26

Ja. Egy saját erőszakszervezet sokat segítene.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.11. 21:42:37

@tistedur: Meg illatosabb is, meg a végeredmény is lélekvidítóbb:) Mondjuk, naná, hogy nem végeztem:) De majd holnap talán a végére érek.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.08.11. 22:14:54

@maybach: Meg a lumbahómentes szervezet is sokat segítene :-)
Nekem is, biztosan :-(
@tistedur: Most akkor megszűntették, visszaállították - vagy hogy? azelőtt azt mondták, éppen ezért nem dolgoznak - legalábbis nem sokat.
Most kénytelenek - viszont nem látom a nemesedés nyomait az itt flangáló "dolgozó nép"-ben.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.08.11. 22:29:51

Viszlát, legyetek jók és... csillaghullást nézők.
Holnapról holnaputánra virradólag a legérdemesebb, úgy mondják. Már ha nem villanyfényes városi terekben nézelődsz :-)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.08.12. 08:41:59

Jóreggelt, jó kávét, nekem már péntek van, holnap szabi...

tistedur 2010.08.12. 09:11:34

jó reggelt, sok kávét :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.12. 14:34:02

Szép napot!

Hú, megállt itt az élet, megállok egy kicsit én is...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.12. 21:29:31

@fiam: Az élet is megállt, de legfőképp reggel a Windowsom, amikor közölte, hogy leszek szíves újratelepíteni...:( Úgyhogy estig elszöszmötöltem az időt, aztán összeszedtem minden nem létező bátorságom, és elmentem Lillával Pesterzsébetre (muszáj volt), a céges rendszergazdához, aki megcsinálta. De nem úsztam meg, hogy én is ne négykézlábazzak egy kicsit itthon, mert épp csak az a szalagkábel csúszott ki, ami az összes anyagom könyvtárához jelenti az életet... Jáááj, milyen napom volt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.12. 21:48:28

Na, hát így próbáljon meg az ember együtt örültetni magával!:(

tistedur 2010.08.13. 09:09:49

jó reggelt, sok kávét, jó pénteket :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 09:34:26

Jó reggelt. Ez a péntek akkor lesz jó, ha sikerül osztódnom, és ketten csinálom meg a tegnapi kiesés miatt keletkezett csúszást.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 11:12:07

... és ha sikerül, akkor jól íróasztalt fogok összeszerelni hétvégén, meg kerti bútort. Igen, a tegnapi Windows-mentes napot hihetetlenül akciós vásárlással töltöttem:)

tistedur 2010.08.13. 12:30:21

látlak is meg nem is Nadine :)
a blogmotor dolgozzon!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 12:55:25

@tistedur: Pláne, ha az ember három éve csak nadrágszíjjal és megszorításokkal álmodik:)

tistedur 2010.08.13. 13:05:48

@Nadine: sajnos én még álmodozom egy kicit :(
de neked majd jó bútorgyártást :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 13:22:06

@tistedur: Te, ezek olyan, de olyan akciósak voltak, hogy akkor is megvettem volna őket, ha kölcsön kell kérnem. Pedig sosem szoktam:)

Mondjuk, gyúrnom kell majd kicsit, hogy az íróasztalt (lapra szerelt) fel tudjam hozni az emeletre, mert 40 kiló:) De majd azt mondom, hogy a fogyókúra mellé most szálkásítok (pedig valójában beszarikálok:))
A kerti cucc meg ún. polyrattan - teljesen élethű, sötétbarnára pácolt fűzfonatnak néz ki, és egy nagy, kerek, szintén fonott asztallal együtt a három szék (már csak annyi volt) nem éri el azt az árat, mint a legolcsóbb, legrövidebb élettartamú fenyőgarnitúra. Ez meg alumínium és polyrattan. Szóval, szörnyen elégedett vagyok.

tistedur 2010.08.13. 14:55:40

@Nadine: megértelek :) a lapra szerelt bútorok cipelése nem egy lányálom sajna.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.13. 15:05:25

Sziasztok!

Hú, de rég volt már rokon ilyen hosszú időre nálunk. Tök jó, csak lefoglal. De nagyon jó :)

Akivel örülni kell, azzal örülök, akivel szolidarítani, azzal szolidarítok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 15:39:22

@fiam: helyes, helyes.

@tistedur: Majd szétszedem lent, és felhozom csavaronként:) Azzal majd vádlira és combra gyúrok:)

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.08.13. 17:30:06

Három hete ettünk ott, a szász húsleves valami isteni. Hasonlít a tárkonyos raguhoz, de valami füstölt cuccal meg van küldve. Észbontóan jó.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.08.13. 17:45:37

Iszonyatos, vészhelyzetszerű éhség miatt új fogást voltam kénytelen összeállítani, voltaképpen már hazafelé, a kocsiban ülve, fejben összeállt, fantázianévnek a Lángoló hídfő vagy A híd túl messze van (A Bridge Too Far) nevet adnám.
A volán mögött, korgó gyomorral csak annyit tudtam az otthoni helyzetről, hogy a tegnap cigánypecsenyének használt, általam klopfolt rövidkarajból ott kornyadozik a hűtőben még három szelet. Első lépésként, még a cipőmet se vettem le, hanem ezt azonnal belehajintottam a tegnapi, még szalonnás olajba. Levettem a cipőt, majd rögtön utánaküldtem két nagy zöldpaprikát, 4-4 szeletre vágva. Míg ezek biztatóan sültek, megpucoltam egy fej vöröshagymát, kiszedtem egy kistálra egy vecsés vágott savanyút (azt az édeskéset, amiben répa is van, anyám megőrül ettől, hogy nyáron is képes vagyok ilyen téli cuccokat enni, amikor frissnek van a szezonja, de mit csináljak? Cigánypecsenyéhez almapaprika dukál, akkor is, ha negyven fok van. Uborkasalátát majd eszünk a marhapörkölt mellé.) Közben leugrottam a boltba rozsláng kenyérért, (cipő fel!) tudván, hogy köretet csinálni sem időm, sem idegem. Amikor elkészült a hús, megborsoztam, aztán bekentem Erős Pistával, de úgy, hogy ne rövid karaj, hanem Vfb Stuttgart mez színe legyen, és akkor nekiültem. Szenzációs lett. Azok voltak a jó falatok, amikor úgy sikerült a szájba lapátolás időzítése, hogy egyszerre volt benne hús is, sült erős paprika is, nyers hagyma és savanyúság is. Lehengerlő, váratlan győzelem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 17:49:36

@kismagyarfocilaz: Engem mindig megnevettetsz ezekkel... Úgy írod le, mintha valami szörnyű dolog lenne spontán főzni, én meg szinte kizárólag így készítek kaját:))) Egyiknek sincs neve, de mind finomak. Illetve a valódi névvel rendelkezőket sem szoktam klasszikus módon elkészíteni, mert hol ez fogyott ki, hol az nem volt a boltban, úgyhogy azt teszem bele, ami van, oszt jónapot:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.13. 17:58:43

@kismagyarfocilaz: Nem panaszkodhatom én sem, de hogy Neked mennyi minden fér egyszerre a szádba, az hihetetlen! :D

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.08.13. 19:28:43

@Nadine: Nem büszkélkedésből írom, csak próbálok beszámolni arról, ami kísérlet jellegű, és sikeres.
@fiam: Hát ez az, hogy nem mindig fért be mind a négy egyszerre.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.08.13. 19:37:29

Ellenpélda: egyszer rögtönöztem sztrapacskaszerűséget. Nokedliba kevertem bele tejfölt, füstölt kolbászt, leöntöttem, sajtot ráégettem, valami förtelmesen rossz lett. Iszonyú. Ki kellett dobni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 20:17:51

@kismagyarfocilaz: Nem is büszkélkedésnek véltem, inkább mindig olyan érzetem van, hogy félsz kísérletezni. Ez nekem fura.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.13. 20:19:31

@Nadine: Nem is lesz belőle jó kedvezménnyel vásárló... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 20:25:27

@fiam: Kétségkívül akciós termékekből szokott összeállni a menüm is:)))

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.08.13. 20:36:01

Elkezdtem sörözni, úgyhogy már csak így tudok üzenni.
www.youtube.com/watch?v=chaAKeU2-s4&feature=related
Az eleje semmi különös, 1.17-nél van a csoda.
Akciós termékeket jómagam figyelem. Kajában, könyvekben, cédében.
A nyaralás során megoldottam a paradicsomleves paradigmát is: olyan lett, mint a menzán. (Amikor kész lett, a legszívesebben futottam volna körbe a konyhában, ahogy manapság szoktak gól után a futballisták, és közben a Kecskemét címert mutogattam, rángattam volna jobb kézzel.)

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.08.13. 20:46:41

Apropó. Az Alexandrában néhány jó könyv oltárian le van értékelve. Hazatermeltem négy Virginia Woolf-ot, ami rég tervbe volt véve, de egyszerre mindig sok lett volna, most féláras volt.
Hazatermeltem három, eredetileg méregdrága Kerouac-ot, ami 70 százalékosan van lenyomva, (így korrekt az ára, egyébként), és elkezdtem olvasni az Átutazóbant, és azon nem döbbentem meg, hogy nagyjából ugyanaz, mint az úton, azon viszont igen, hogy valahogy sokkal jobbak tűnik. meglepőőúőeoltáaz Az Ale

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 20:56:25

@kismagyarfocilaz: Van egy olyan intézmény, hogy Könyvsarok (momentán vmiért zárva van), meg egy olyan, hogy Könyvkapu, mindkettő webáruház, és mindkettőben folyamatosan akciók vannak. Én még nem találkoztam olyannal, hogy amit be akarok szerezni, az ne lenne náluk olcsóbb, mint bármelyik más netes könyvesboltban. Ezzel nem az örömödet akarom elvenni, hanem csak úgy mondom:)

tistedur 2010.08.13. 21:06:20

@kismagyarfocilaz: az alexandra akciói jók :)
@Nadine: a netes boltok sokkal könnyebben akcióznak, nekik azért könnyebb :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.13. 22:15:41

@tistedur: Én nem látom át a rendszert, csak tudom, hogy ha kinézek magamnak valamit, akkor az mindig ezeknél a legolcsóbb.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.08.14. 03:21:18

A netesek 20 százalékot adnak, ez 50 volt, illetve 70.

tistedur 2010.08.14. 08:37:48

jó reggelt, sok kávét :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.14. 09:37:44

Jó reggelt.

@tistedur: Eddig stimmt:) Valami csoda folytán ma senki nem flexelt 7-kor, nem is ácsolt tetőt, és az óbudai idióta szomszéd sem kalapált karókat az ágyásban. Végre kialudtam magam.

@kismagyarfocilaz: Én nem százalékokat nézek, hanem árat. És eddig a Bookline legnagyobb akcióját is kenterbe verte a fenti két webáruház.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.14. 10:51:02

Jó reggelt!

De jó, hogy tegnapról maradt tökfőzelék!

Zuzuka 2010.08.14. 11:10:53

jó reggelt!
kész a bableves, krumplilángost sütök hozzá. sajnos más nem lesz, esetleg fagyi.
itt napok óta: éjjel hatalmas vihar, nappal kánikula, majd leragad a szemem!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.14. 12:46:46

@Zuzuka: Én imádom a bablevest, de csak télen vagyok képes enni. Illetve nyáron éjszaka. De akkor meg ritkán vagyok ébren:)

Zuzuka 2010.08.14. 13:29:43

@Nadine: egy jó bablevesért én bizony felkelnék bármikor.

maybach 2010.08.14. 13:44:20

Jó napot kívánok!
A bableves sok tejföllel finom. Nyáron is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.14. 13:50:26

@Zuzuka: Ha nem vagy éhes, akkor is?:)

Kerti asztalt összeszereltem, már csak egy csoda kéne, hogy súrolás nélkül is tiszta legyen a terasz, ahová kerül...

Grafit Macseek 2010.08.14. 14:09:23

Szijasztok! Kész az ebéd és közben megszabdultam kb. 5 liter, a testemre "szerelt" víztől...Tepsiben sült a rántotthús, lesz hozzá petrezselymes krumpli, meg uborkasaláta meg szilvakompót. ja, meg húsleves csigatésztával. Sütit majd holnap alkotok, mert már halálos a hőség a konyhámban.

tistedur 2010.08.14. 14:19:33

itt paradicsomos húsgombóc lesz, krumplival :) leht, hogy megcsinálom holnapra a rántott gezemicéket és májat is :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.14. 17:28:24

De jó ötleteket adtatok, lányok! Majd tovább gondolom :)

Grafit Macseek 2010.08.14. 18:34:02

Hogy ki ne hűljön a konyhám, még főztem egy kis kukoricát is....De a kukoricás bácsim most az egyszer, hát hogy is mondjam csak, átpasszírozott...Olyan vén a kukuricu, hogy a tyúkok is sírva ennék meg!:)

tistedur 2010.08.14. 18:59:29

@Grafit Macseek: azért ennyire nem fázhattok :)
itt hideg gyümölcssaláta a desszert, annyit ettem belőle, hogy úgy nézek ki lassan mint egy kis orangutan :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.14. 20:11:48

@fiam: Átadtalak ma, és örömmel fogadtak. Ha érted, mire gondolok. Skype-on a továbbiakat, ha méltóztatsz bejelentkezni:)

maybach 2010.08.15. 09:49:20

Jó reggelt kívánok!
Szabadság végén kultúrprogram is megvolt.
Tihanyi Szabadtéri színház.
A környezet szép, az előadás ( A néma levente ) nézhető, a szúnyogok csak finoman tolakodóak, a székek vacakok voltak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.15. 09:58:04

Jó reggelt. Te tényleg kultúrember vagy, meg kell hagyni:) Legközelebb vigyél felfújható fotelt is magaddal:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.15. 11:08:09

Belekiáltom a pusztába: amióta a rendszergazda újrainstallálta a Windowsomat, nem látom a tálcán, hogy milyen nyelven működik a billentyűzet. Megpróbáltam odavarázsolni, aminek az lett az eredménye, hogy a tálcám össze-vissza vándorolni kezdett az asztalon, átment bal szélre, függőlegesbe, csak egy újraindítással sikerült újra alulra tennem, vízszintesbe, viszont most is dupla vastag, és fogalmam sincs, hogy tudom rátenni, hogy En vagy Hu. Tiszta ciki...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.15. 11:15:07

Na, akkor elköszönök a pusztától, kikapcsolok, és nekiállok íróasztalt összeszerelni. Ha nem jönnék többet, akkor a lépcsőn fekszem, hátamon egy negyvenkilós dobozzal, és azt mormolom, hogy én most valójában szálkásítok...

maybach 2010.08.15. 11:26:29

Tálcán jobb egérgomb click. Eszköztárak, nyelvi eszköztár.

Amúgy valóban tök szépen viselkedtem. Egyik tahót se kértem meg hangosan, hogy vigye magával a szemetét, amit szórakozottan a helyén hagyott.

tistedur 2010.08.15. 13:26:56

ez meg hogy történt? egész délelőtt nem láttam az új hozzászólásaitokat.
szép délutánt és sok kávét :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.15. 15:35:36

Szép napot!

Nagyon rendes homo sapiensek vagytok!
Most mondjátok meg, fiatalon nem voltam pattanásos, most meg ragya vagyok. Kényelmetlen. No, nem annyira, mint Nadine hátipukija...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.15. 17:32:29

@maybach: Erre megjelent egy vékony pálcika a nagyon vastag tálcámon. De továbbra sincs kiírva, hogy HU vagy EN

maybach 2010.08.15. 17:44:21

Nadine!
Túl titokzajos vagy nekem,.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.15. 17:50:07

@fiam: Az én hátam sosem pukizik. Nem is értem, mit beszélsz...

@maybach: Mondom: duplavastag a tálca, nem egy sorban vannak rajta a cuccok kétoldalt, hanem kettőben, és persze, ezt nem én akartam így.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.15. 19:18:09

Bakker úgy elájultam a szőnyegen, mintha este tíz lenne, mégsem tudom nyitva tartani a szemem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.15. 19:35:54

@Nadine: Nálunk szokták mondani, hogy hátipukiban visznek valakit. Ez nem az a puki, amire Te gondolsz :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.15. 19:47:57

@fiam: Csodálkoztam is miért hoztad összefüggésbe a hátammal:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.15. 21:04:34

Na, most kötöm fel magam... Visszalépett a korrektorom:(((

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.15. 22:00:32

Jaj, ez tényleg véletlen volt. Sajnálom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.16. 08:29:42

Jó reggelt.

@fiam: Úgy érted, csak kicsit kössem fel magam? Az nem fog menni.

tistedur 2010.08.16. 09:59:10

jó reggelt, sok kávét :)
@Nadine: lehetőleg ne kösd fel magad :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.16. 10:05:56

@Nadine: Úgy értettem, sehogy sem!

Jó reggelt!

2010.08.16. 14:09:03

ööööh, rohadt hétfő, forduljon fel, aki kitalálta

sziasztok, szebb napokat mindenkinek!

maybach 2010.08.16. 14:38:42

A hétfőben még az is nagyon jó, hogy szabadság után is van.
Így pár dolog már les a gyanútlan alkalmazottra.
+, de jó, hogy jössz, helyettesíteni kéne.....

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.16. 15:56:19

Tiszta kómás vagyok.
azt azért elmesélem, hogy berendeltek a munkaügyi kirendeltségre, hogy pótoljam a január elsejei hiányzásomat.
Hehe. Kutatom a közt: intéztetek valami hivatalosat január elsején?
Valaki megmagyarázná, hogy augusztusban visszamenőleg mit pótoljak magamon a munkaügynél, amikor se pénzt, se posztót már nem kapok tőlük kb. másfél éve?
@maybach: olyan szép az élet, hát nem igaz? @Jé: főleg hétfőn!!!

tistedur 2010.08.16. 16:14:48

itt most szakadt le az ég..ez még csak rátesz a hétfő-hangulatra..:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.16. 16:21:23

@tistedur: Nálunk csak kis égszakadás volt. Az ég viszont szép szürke. Olyan vészterhesszürke.

tistedur 2010.08.16. 16:30:52

@fiam: itt először kellemesen besötétedett, majd kissé kiderült, majd zuhogott.
most csak csepeg, és hallani a távolodó mennydörgéseket.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.16. 16:32:50

@tistedur: Nagyon érzem a légnyomás változásait. Mintha két ördög és egy Neoex telepedett volna a vállamra... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.16. 20:02:14

@fiam: Majd ha leszálltak a válladról, fáradj a Skype-hoz, légy szíves!:)

Egyébként itt is óriási vihar volt, megint áll a víz a kertben, és ki kellett kapcsolnom. Pff...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.16. 20:50:32

Hol van Zuzuka? Hol vannak a többiek? Vihar van felétek?

Grafit Macseek 2010.08.16. 21:31:59

Sziasztok! Zuzu nyaral, és az egész keleti országrészben vihar van... Itt már csak az eső szakad, de volt előtte rendesen műsor. Egy csomó, a karneváli hetet indító program is elmaradt, mert ide szólt a vörös riasztás. És nem tévedtek. Szegén unokaöcsém július közepe óta táncpróbára járt, ma este lett volna az ősbemutatója a dolognak, amit 250 táncossal (Hajdú Táncegyüttes + Debreceni Népi Együttes) állítottak színpadra...Pedig nagyon ügyesek, imádom a Lombrágó Unokaöcsémet! És ma 20 éves!
Már délelőtt kiderült, hogy el fog maradni, mert jön a a vihar. Ezért izzadhattak egész múlt héten a próbateremben...
Nézzétek meg őket:
www.youtube.com/watch?v=hTiXX07R0vE

Grafit Macseek 2010.08.16. 21:41:30

www.youtube.com/watch?v=LtfsaFKe7so&NR=1
ez egy nagyon érdekes videó! A Macsekúr szervezte a dolgot,ez az ő munkahelye is, a Szeredás Zenekarban a bőgős a csoporttársa volt a főiskolán.

Grafit Macseek 2010.08.16. 21:47:11

Ja, és a Lombrágó Unokaöcsém is táncol a koreográfiában!:))) Családi vállalkozás!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.16. 23:22:33

@Grafit Macseek: Köszi a videókat, tök jók. Próbák szintjén én is népitáncoltam, Neoex fel is lépett. Persze svábul. Szóval annyira nem értek hozzá. Az első videón viszont az egyik tánc nagyon hasonlított a kólóhoz vagy tényleg nem értek hozzá...
Sajnálom, hogy elmaradt a fellépés. Unokaöcsédet Isten éltesse, még négyszer ennyi ideig egészségben, boldogságban!
A vihar nem jó, viszont Zuzuka nyaralása dejó, de jó!
Néztem a tv-ben a karneváli előkészületeket, szorítok, hogy azt aztán tényleg ne mossa el az eső. Ja, és nagyon büszke vagyok, hogy ismerem az egyik szervezőt :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.17. 08:29:05

Jó reggelt.

Fiam, fiam, már megint pöttyözgetsz, de fotót, azt nem küldtél. Meg olyan üzenetet sem, hogy nem küldesz.

2010.08.17. 08:43:43

Jó reggelt!
én tegnap megúsztam a vihart, de éppen, hogy csak... :)

2010.08.17. 08:44:42

@Nadine: fiam visszaeső pöttyözgető :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.17. 09:08:41

Jó reggelt!

@Nadine: Nagyon rosszalkodott tegnap a blogmotor, vagy mi.
Küldtem képeket, meg skype-on üzenetet.
Izgulok.

@Jé: Mit érdemel az a bűnös, aki pöttyözget? :)

2010.08.17. 09:38:55

@fiam: ahogy látom, moderálást :)

tistedur 2010.08.17. 09:39:53

jó reggelt, sok kávét :)
kevesebb tornádót és felhőszakadást :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.17. 09:40:37

Basszus összecsaptak a fejem felett az agyhullámok. Álmos vagyok és kész. Nem omlósz, álmosz :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.17. 09:41:19

@tistedur: Ezt is megértük, tornádó kishazánkban...

tistedur 2010.08.17. 10:18:39

@fiam: van ez így :( a pici, port felkapó forgószelekre mondák azt, hogy boszorkányok táncolnak benne :)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.08.17. 12:51:52

Mindenkinek egy jó ebéd utáni kávét! Álmoszkász idő van!

Grafit Macseek 2010.08.17. 13:46:00

jaj, nagyon rossz lasagnét ettem és nagyon álmos vagyok...

tistedur 2010.08.17. 14:31:29

a délutáni kávé aranyat ér :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.17. 17:36:09

@tistedur: Ránézni sem merek kávéra, pedig nagyon innék...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.18. 08:12:15

Jó reggelt. Hát én szörnyen bátran ránéztem a kávémra, ő visszanézett, de még ez sem tántorít el, meg is iszom, mert alig aludtam úgy éjjel, hogy ne munkával álmodtam volna. Meg is van az eredmény, egy kifacsart, elgyötört nyúl. Szép, mondhatom. Nem szép.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.18. 09:07:30

Jó reggelt!

@Nadine: Bátor, elgyötört nyúl... :)

Kipihenésközeli állapotba kerültem: három és fél órát aludtam egyhuzamban :) Igaz, egy fél altatóval és egy egész, kisajátított franciaággyal.

tistedur 2010.08.18. 09:17:45

sok kávét, több pihenést :)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.08.18. 09:25:27

Rosszul aludtam, még picit morci vagyok, de majd a 10 órai kávé segít.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.18. 09:26:47

Lassan mindenkiről tudjuk, miként indul(t) a napja :)
Máris jobb a kedvem :)

2010.08.18. 10:19:10

Jó reggelt!
Én is alig aludtam valamit, inkább köhögtem és fújtam az orromat helyette. Ez megy már a hétvége óta, szóval nagyon sok lemaradásom van alvásból.

maybach 2010.08.18. 11:30:47

Jó napot kívánok!
Én le tudnék mondani a napi esőzésről, viharokról.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.18. 11:58:20

Szerintem hirdessünk katasztrófa-helyzetet. Vagy mit.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.18. 12:58:23

@Nadine: És térítse meg az állam a kárunkat!

2010.08.18. 13:42:49

@Nadine: esetleg sztrájkot, mert már a fejem is nagyon fáj.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.18. 17:46:59

Ma sütöttem csirkemájat gazdagon, mellé tejes-tejföles-vajas-szerecsendiós krumplipürét illesztettem. Ez némileg oldotta a Neoex és köztem feszülő feszültséget, melynek oka az, hogy szerinte nem főzök.

tistedur 2010.08.18. 19:14:45

az általános munkássztrájkot támogatom :)
@fiam: úgy érzem, van köztünk némi feszültség...azt hiszem, egy kis túrógombóc megbékítene :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.18. 20:27:06

@tistedur: :) Ez érdekes, mert pont túrógombócra gondoltam, mint holnapi kínálat :) Még nem mondtam le róla, bár Neoex nem szereti... Ahogy a túróstésztát sem, pedig én imádom, ahogy a kis szalonnapörcök íze beeszi magát az ínyembe és fogat mosni sincs kedvem ezért.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.18. 20:54:05

@tistedur: Már én is. Kifolyik a szemem, az agyam után.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.18. 20:57:32

Fiam, már nincs erőm Skype-olni: még nincs kint, de a www.tiaraborklub.hu oldalon lesz a cikk, a magazin részben.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.18. 21:03:43

Bakker, szelektáltam nagyjából az e-mailjeimet (szigorúan csak a munkával kapcsolatosakat), kidobáltam egy csomót, elmentettem az oldalakat stb., hát úgy elfáradtam, mintha egy igazi nagytakarítást csináltam volna. Mondjuk, ötkor kezdtem, és 9 óra van, tehát érthető. Fúj, de utálom ezt:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.18. 21:16:15

@Nadine: Rendben, köszönöm. Pihenj, majd értekezünk.

tistedur 2010.08.19. 08:01:02

jó reggelt, sok kávét :)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.08.19. 09:38:54

Jó pénteket csütörtökön mindenkinek!
Még a kávé is jobban esett...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.19. 09:58:39

Szerintem olvassátok el @hzizi: blogjában a gilisztákról szóló részt :)))
DE ne reggeli után és ne ebéd előtt, legjobb egészséges félúton :)

2010.08.19. 10:08:07

jó reggelt!
annyira jó, hogy ez egy rövid hét...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.19. 10:32:04

@Jé: Bizony, jó. Ha még a mosogatást is eltörölnék, az lenne csak a havajdizsinapszemüveg!

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.08.19. 10:50:31

@fiam: de nincs abban semmi borzasztó...

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.08.19. 12:12:15

@fiam: nem is olyan rettenetes, nincs benne semmi étvágy elleni meglátás. Ellenben tetszik a hozzáállásod :-))))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.19. 12:16:09

@hzizi: Épp azon filóztam, hogy remélem nem érted félre: nem kinevetlek, hanem olyan aranyos az egész, olyan szívet melengetően tudsz írni. Látszik, hogy nagyon szeretsz horgászni és minden résztvevőjét tiszteled, még a gilisztát is. No és mindent tudsz mindenről. Ajánlottam az oldaladat Prevejnek, ő is megszállott :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.19. 13:29:06

Toma, már annyiszor akartam írni, hogy a poszt címe mindig dúdolásra késztet, illetve verselésre:

Kistücsökben jártam,
sült husikát láttam.
El akart szaladni,
de sikerült bekapni!

Bocsi!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.19. 14:41:57

@Jé: Erre legközelebb leszel szíves pár nappal korábban felhívni a figyelmet. Különben megint rá fogok ordítani valakire nem direkt az üzletben, hogy "MILYEN NAP VAN MA?!?", amikor meglátom, hogy "aug. 20-án pénteken zárva". Nem is értettem, miért nem akar holnap dolgozni a grafikus. Bakker, állandóan időcsapdában vagyok.

@fiam: Nekem meg a versikédről jut eszembe Nusika, és a husika, meg a kolbászevés a vonaton:) (Sose halunk meg)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.19. 16:12:57

Na, akkor most elvonulok diétás (mirelit) halászlevet főzni és diétás (mirelit) túrós rétest sütni. És kapaszkodjatok: tudtommal hétfőig végeztem minden melóval. Hm??:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.19. 16:35:08

@Nadine: Kedves vagy :)
Gratula egyebekben és aztán most pihenés!!!

2010.08.19. 17:03:32

@Nadine: rendben, legközelebb majd update információkkal foglak traktálni. Végül is nincs más dolgom, itt bent én is csak a lábamat lógatom, és laza kézmozdulattal hajtok el minden hülye főnököt, aki a véremet akarja szívni. :)
Ezzel csak azt akartam árnyalni, hogy mennyire tele van a púpom az irodával és az örökösen egymásra halmozódó és tolódó feladatokkal, és mennyire át tudom érezni az időcsapdás fílingedet. Éljen a hétvége!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.19. 17:25:28

@Jé: Ez a minimum a köztünk lévő baráti viszony alapján:))) Bakker, az egész nyaram ebben a csapdában tűnt el.
Még jó, hogy kiderült, milyen nap van ma, azt hiszem, várhattam volna egy darabig a tűzijátékra szombaton.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.19. 19:03:22

Azt hittem, felugrott a vérnyomásom, pedig csak álmos vagyok. Nekem az alvás tűnt el idén nyáron.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.20. 08:40:55

Jó reggelt!

Szép napot, szép ünnepet!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.20. 08:55:07

Jó reggelt. Én végre kialudtam magam.

Megkeresem a kávéillat forrását.

tistedur 2010.08.20. 09:33:41

szép napot, sok kávét, sok pihenést :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.20. 10:21:12

@tistedur: Igen, én is ezekre gondoltam:) Ma csak egy "muszájom" van, a mosás, mármint ha este nem akarok bugyiban menni a tűzijátékra, de azt is jókedvűen csinálom, tudván, hogy legközelebb vasárnap este 9-kor van a gép előtt jelenésem. Jó kis kilátások, nem?:)

tistedur 2010.08.20. 11:13:26

@Nadine: nagyon jó kilátások :) én takarítok egy kicsit, a tűzijátékot meg kihagyom :) nem szeretem a tömeget ilyenkor.meg főzök valami egyszerűt :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.20. 11:42:06

@tistedur: A tömeget én sem szeretem, de sajnos, a házamban nem rendeznek tűzijátékot (ne is!):)
Gyerekkoromban mindig kivittek a szüleim, nagyobb koromban meg mindig vidéken voltam, szóval, nekem még ez a költségtakarékos tűzijáték is hihetetlen újdonság lesz. Ráadásul nem a tömegben fogom nézni, szóval, remélem, klassz lesz. Igaz, hogy utána haza is kell vezetni, de majd megvárom, míg elmegy a tömeg.
Én ma direkt nem takarítok, nem is lennék képes, azt hiszem, csak tengek-lengek ide-oda, és élvezem, hogy megtehetem:)

tistedur 2010.08.20. 11:49:55

@Nadine: ezek a legjobb napok, ezek a tengős-lengősök :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.20. 11:55:45

@tistedur: Mostanában mindenképpen:)

Ráadásul húzósnak ígérkezik az őszöm munkailag (a változatosság kedvéért), úgyhogy nagy hirtelen meghívtam jövő hétvégére a barátnőimet gyerekestől-családostól, még így iskolakezdés előtt. Bográcsozunk-sütögetünk-pingpongozunk-rötyögünk. Régóta tervezzük már, de mindig közbejött valami hol egyiknek, hol másiknak, úgyhogy nagyon boldog leszek, ha most összejön.

tistedur 2010.08.20. 13:50:58

@Nadine: remélem összejön :) kellenek ezek a barátos-társasági alkalmak...én érzem, hogy hogyan épülök le társaságilag, és ez nem jó :(
de próbálok változtatni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.21. 09:45:34

Jó reggelt.

@tistedur: A barátságos része megvolt, de a tűzijátékból nagyjából egy hidat láttam... Nem onnan lőtték, a hegyről, ahonnan szokták, hanem valami uszályról, szerintem, ha megerőltetem magam, magasabbra dobom Kennyt, mint ahová ezek a rakéták szálltak. Zenét sem hallottunk (tán nem is volt), és amikor véget ért, az emberek azonnal megindultak a hidakról haza, minden tetszésnyilvánítás nélkül.
Az én gyerekkori tűzijátékom hatásosabbnak tűnt, akkor még mindenki sóhajtozott, ha valami különösen szép petárda pukkant, és a végén meg is tapsolták. Viszont oda is tudtam vezetni, meg vissza is, és csak keveset anyáztam a fura lámpájú szembejövőkkel.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.21. 10:53:54

Szép napot!

Olyan szép békésen telt el a tegnapi nap. Hat zacsi szilvát fagyasztottam le, télen milyen jó lesz lepényt készíteni belőle. Vagy szilvásgombócot, ha egyszer megtanulok focilabda méretűnél kisebbet gyártani :)

Remélem, mindenki kipihente magát és örül, hogy még csak szombat van! :)

tistedur 2010.08.21. 12:26:06

@Nadine: sajnálom, hogy a tűzijáték nem sikerült valami fényesre.
@fiam: ha az én fagyasztómba beférne 6 zacskó szilva, az milyen jó lenne :) lehet, hogy majd főzök be lekvárt szilvából-ha rá tudom venni magam :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.21. 12:49:18

@tistedur: Ó, nem érdekes, így is jól éreztem magam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.21. 12:50:58

Most inkább az foglalkoztat, hogy hozzam el a Praktiker áruházból a 680 kg súlyú kerti tűzrakót. Merthogy fűnyírogatás közben a homlokomra csaptam: mégis hogy bográcsozunk tűzrakó nélkül??? Szóval, most megvenném a régóta tervezettet, de ezt csak az ár másfélszereséért hozzák házhoz, ha egyáltalán. Az egy picit erős lenne szerintem.

tistedur 2010.08.21. 13:02:34

@Nadine: van bográcsállványod? néhány elszórt tégla vayg nagyobb kő a ház körül? mert ha van, akkor nem kell tűzrakó..

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.21. 13:07:12

@tistedur: Lefagyasztócsapdába estem... Tavaly vettünk egy fagyasztóládát (bár én fszekrényt szerettem volna). Azóta mindent lefagyasztok "rosszabb időkre". Gyakorlatilag ha bármi ehető a kezembe kerül, nem megesszük, hanem lefagyasztom.
Szomszéd néni szólt, hogy érik már a paradicsoma. Száz darabot kértem lefagyasztani. Meg még nekünk is van hét tő érő paradicsomunk, ahhoz veszek paprikát és csinálok lecsóalapot, meg külön paprikaszeleteket is lefagyasztok, meg mindent...Neoex morgolódik. Asszem, nagyobb láda kéne, amibe ő is belefér... :D

@Nadine: Nem elég néhány kővel vagy téglával körbekeríteni egy kis helyet, bográcsállvány, bogrács, tűz és kész? Milyen az a tűzrakó?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.21. 13:14:44

Most kikapcsolok, mert, ha megy a számítógép, a mosógép három óra alatt mos le egy fél órás programot :(
Ez ám az igazi A (villany)hálózat csapdájában.

Azt még azért megírom, hogy a lelki összeomlás szélén állok: a Paletta magába dőlt, valaki belekontárkodott és tönkretette két éves munkámat, nem is sorolom, mi összegyűjtött és feldolgozott anyag... Megy a kármentés, eléggé stresszelek. Szóval ilyen szép hetem volt/van, basszus. Ha az egyik oldal pozitív, muszáj, hogy a másik negatív legyen???
És még vasalnom is köll.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.08.21. 13:43:44

Csütörtökön jubileumi szülinapot tartottunk (nem nekem :-) és két betontéglával meg pár rendes téglával kész is volt a tűzrakóhely.
Nem bosszantanék senkit, de ezt az uszálydolgot ugye propagálták előre tudom, nem mindenkinek volt ideje tájékozódni, így nekem sem igen - de azért tudtuk. Így lementünk a partra és kiválóan láttunk. Hogy nem lőtték magasra, az relatív: láttam július 14-i párizsi tüzoijátékot többször - a Palais de Chaillot-nál ott sem ment magasabbra... Viszont több nemzet "programja" ment le egymás után, egyenként kb. 10 percesek...
Meg pár éve volt egy japán bemutató, akkor a Margit-szigetről lőtték fel - csodálatos figurákat, szintén alacsonyan szálltak.
És helyből mondhatom: utána igenis volt taps - sőt: a három "tétel" mindegyike után tapsoltak legalább egy kicsit - mert volt akinek tetszett. Többek között nekünk is. (Mondtuk is: a több se lett volna jobb...) Viszont valóban kevesebben jöttek ki, de ez kifejezetten előnyös volt :-))) (Főleg a hazamenetel szempontjából...)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.21. 19:10:46

@tistedur: Bográcsállványom van, de "pár tégla, kő a ház körül" nincs. Olyat szeretnék, ami nem "pár tégla, kőnek" néz ki, hanem kulturált, normális, fagyálló tűzrakó, ami gyerekek számára is biztonságos, nem billeg rajta az állvány vagy a sütőrács, egyszer összerakom, és évekig nem kell hozzányúlni. Térkövezett helyre kerül, szerintem ennyi idős koromban már megengedhetek magamnak egy igazit. Mivel földön s égen nincs a közelben olyan szaki, aki építene egyet, kinéztem egy "összerakhatót", barkácsáruházból. Viszont 680 kg. De ha egyszer elköltözöm, vihetem magammal.

@Mormogi Papa: Nem tájékozódtam a tűzijátékról, mert egy fix helyre volt meghívásom, ahonnan évek óta kiválóan lehetett látni, ezúttal nem. De nem is ez volt a lényeg.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.22. 09:28:03

Jó reggelt!

itt szép idő van. Tűzijáték errefelé nem volt.
Mindenkinek kellemes napot!

tistedur 2010.08.22. 10:25:07

szép napot, sok kávét :)

@Nadine:nincs egy fuvarozós cég a környéketeken, amelyik olcsóbban hozná ki a tűzrakót?

@fiam: megértem ezt a lefagyasztócsapdát :) én nagyon szeretnék egyet, de sajnos ez a jövő zenéje..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.22. 11:16:08

@tistedur: Nem tudom. Biztosan nem lehet sokkal olcsóbb, mert itt nem a távolság, hanem a rakodás miatt kerül sokba. Egy darab kő 9 kg. De majd hétfőn megpróbálom felhívni azokat a TÜZÉP-telep-szerű cégeket, amiket találtam a neten, és szintén forgalmazzák ezt a tűzrakót. Hátha meg tudom velük beszélni. A legboldogabb akkor lennék, ha összeszereléssel és házhoz szállítással együtt tudnám megvenni. Mert a kövek párosával egyben vannak, és a vásárlónak kell széttörögetni őket. Na most, ha egy kő 9 kg, és 18 kg, amíg egyben van, az már közel sem nevezhető női munkának. Már megint, bakker. De majd lesz valami...

Zuzuka 2010.08.22. 16:19:23

jó napot kévánok!
megjöttem a balatoni családi nyaralásból, ami elég jóra sikeredett, és csodálatos módon CSAK 1 kilót szedtem fel, pedig miket ettünk, atyagatya!
@Nadine: hivjál Fekete Lacikat pakolászni:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.08.22. 16:30:57

jó reggelt!

@Nadine: hívjál meg pár ügyesebb pasit egy bográcsos partyra és mikor megérkeznek közöld velük, hogy nem csak a tüzet kell megrakniuk, előtte állítsák össza a tűzrakót is, ha enni akarnak!:))

ha minden igaz, - annyit rinyáltam a t-mobilnak - hamarosan felállítanak nálam egy irányított antennát így lesz normális netem, és akkor nem csak így rajtaütésszerűen leszek jelen:) addig is szépen játszatok!
ma egész türhető a sebesség, lehet, hogy valami új posztot is beteszek...

tistedur 2010.08.22. 16:35:59

@Nadine: remélem sikerül valami megoldást találnod :)
@Zuzuka: én ma indulok balatoni nyaralásra, a káosz már betette a lábát :)
@Bombadil Toma: :) ez jó hír..de írd majd meg mikor leszel a paprikán :)

Zuzuka 2010.08.22. 16:36:15

@Bombadil Toma: örülök, hogy látlak végre! nyözgesd a szolgátatót!:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.08.22. 16:42:32

@tistedur: szeptember 1-től kezdik vetíteni a részeket, de azt nem tudom én hényadik epizódban leszek benne:) már reklámozzák/promózzák a paprikán. én is látszom többször is az előzetesben:))

@Zuzuka: a végén már naponta zaklattam őket,, hogy szerintük a ma mért 20-30 Kpb/s az szélessáv-e, mert amúgy minimum 1 Mb/s-ot kéne nyomniuk...

Zuzuka 2010.08.22. 17:11:06

@Bombadil Toma: addigra beszerzem a paprikát.
@tistedur: csodaszép a Balaton! a napfelkelte a gyengém :)
hu.fotoalbum.eu/zuzuka/a519126

Zuzuka 2010.08.22. 17:13:39

reggel 6-kor, természetesen a teraszról :)

tistedur 2010.08.22. 17:29:12

@Zuzuka: akkor már inkább a naplemente :) reggel akkor még aludni kell :)
@Bombadil Toma: akkor majd figyelem a műsort és megnézünk majd jól :)

Zuzuka 2010.08.22. 18:08:04

@tistedur: :DDDD úgy látom, Te is bagoly vagy.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.22. 18:35:16

Irigyellek benneteket ezért a sok szabadságért. Azt sem tudom, nekem lesz-e olyan valaha egyáltalán. Nem mintha Stefi mellett bárhová is el tudnék utazni, de legalább már vágyom rá:)

Tist, helyettem is egyél halat a Balcsinál!
Toma, hívnék én, de a családos pasik nagyon jól ki vannak már képezve, ők eleve később jönnek, mint nejeik a gyerekkel... Manapság már nem divat segíteni ilyen dolgokban, ez van.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.22. 19:18:14

Szép estét!

@Zuzuka: Isten hozott!
@tistedur: Én is inkább naplementét fényképeznék... :) Jó nyaralást!
@Bombadil Toma: Nézem én is a beharangozót, de még nem láttam a sorozatét :(
@Nadine:
Előbb-utóbb megoldódik a problémád, ha máshogy nem, hát megoldod :)

Most olvastam Móra Ferenctől az akkori urakról és nagyon tetszik:
"A kultúrérzék szimulálása már nagyon jelentékeny haladás a kultúra felé."
:D

Grafit Macseek vajon kipihente már a virágkarnevált?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.22. 20:07:14

@fiam: Ezt a bölcsességet majd igyekszem beosztani.

Benikuty 2010.08.22. 20:18:58

@Bombadil Toma: basszus, azt olvastam, hogy pornózzák. Elnézést!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.22. 20:23:28

@Nadine: Szerintem nem ismerjük eléggé Móra Ferencet. Sajnos én személyesen sem. Talán Mormogi :D (Bocsi, kedves M. Papa!)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.22. 20:30:51

@fiam: Nem erre a bölcsességre gondoltam:)

tistedur 2010.08.22. 21:25:02

@Nadine: mi egy kempingbe megyünk, családilag lesz sok ember, sok nyüzsgés és állandó játék (szókirakó, barkóba stb.) ez egy jó kemping, kutyát is beengednek :)
a halon még gondolkodom :)
@fiam: móra ferenc egyik kedves íróm-olvashatalan a kézírása egyébként, és rajzolni sem tudott igazán :) de mint népműveló, író vagy éppen mint régész nagyszerű munkát végzett :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.22. 21:30:54

@tistedur: Mórával úgy vagyok, mint Fekete Istvánnal: olvastam kiskoromban is őket, de felnőttként élvezem is... Ezt ne gondolja most senki végig, félre meg pláne :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.08.22. 21:33:46

@tistedur: Jól hangzik:) Nekem nem az a baj, hogy nem vihetem vhová Stefit, hanem az, hogy szívbeteg. Ha rosszul lesz, akárki nem tudja ellátni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.08.22. 21:47:00

@Nadine: Épp beszélek Valakivel skype-on... :()

alex.non.scripta · http://www.youtube.com/user/TheCANDOproduction/videos 2010.12.04. 16:25:32

Kíváncsian kutatom a kipróbálni való éttermeket, ez a kritika meghozta a kedvem, be fogok térni a Kistücsökbe!
süti beállítások módosítása