Tokajiban párolt körte karamellszószban, vaníliafagylalttal
(Karácsonyi menü: desszert)

Bevallom férfiasan, desszertekben nem vagyok otthon. A sütemények, torták távol állnak tőlem, mert nem hagynak elég teret az improvizációra, pontosan be kell tartani a mennyiségeket és követni a receptet. A cukrászat általában inkább hasonlít a vegyészetre, mint művészetre. (Meg aztán sütiből lesz elég az ünnepek alatt.) Viszont az olyan édességeket, amiket nem kell sütni, és szabadon engedhetem a fantáziámat, mert nem kell méricskélni a hozzávalókat, szívesen készítek. Ez a körtés desszert is ilyen.
Ilyen párolt körtés desszertet – nem szégyellem –, az általam „kedvelt” Bede Róberttől láttam a Tévé Paprikán. Csak éppen a végét csíptem el, így nem tudom, hogyan csinálta. De nem okozott különösebb gondot kitalálni, hogyan készítsem el, a lényeg, hogy az alapötlet megvolt. Íme!
Hozzávalók:
- 1 körte személyenként (kemény fajta)
- 1 üveg tokaji aszú vagy édes szomorodni
- 1 rúd fahéj
- 4-5 szegfűszeg
- 1 csillagánizs
- 1 citrom héja (forgácsolva) és leve
- 1 csésze cukor
- 2 dl folyékony habtejszín
- 1 doboz jó minőségű vaníliafagylalt/jégkrém
.jpg)
Előkészületek:
A körtéket meghámozom, kettévágom, kivágom a magházukat. Egy tálba téve, meglocsolom őket a citrom levével, hogy ne barnuljanak meg.
Elkészítés:
Egy magas falú lábasba teszem a körtéket, ráöntöm a bort és annyi vizet, hogy ellepje. Arra figyelni kell, hogy a víz aránya ne lépje túl az egyharmadot. Ízlés szerint egy kevés cukrot is tehetünk bele. Hozzáadom a fűszereket, és közepesnél kisebb lángon párolni kezdem. Nem forralom fel teljesen, hanem csak gyöngyözve-forrva, párolom a körtéket addig, míg meg nem puhulnak. Ez a gyümölcs keménységétől függően, 15-30 percig tart. Ha kész, hagyom a borban kihűlni.
Közben elkészítem a karamellszószt. Egy nyeles forralóedénybe beleteszem a csésze cukrot és 2-3 evőkanál vizet. Nagy lángon forralni kezdem. Óvatosan, mert amikor elkezd habosodni, nagyon hamar karamellizálódásnak indul a cukor. Amint kellőképen bebarnult, félrehúzom, beleöntöm a tejszínt, egy kis csipet sót szórok bele, és keverni kezdem. Nem kell megijedni, mert először a cukor összeugrik egy tömbbe, de folyamatos keverés mellett újra felolvad és a végén szép sima, selymes szószt lesz belőle. Elsőre egy kicsit hígnak tűnhet, de mire kihűl, besűrűsödik és megfelelő lesz az állaga.
Tippek, ötletek, tálalás:

Lényeges, hogy egészséges, szép, érett körtét válasszunk a desszerthez, és a vaníliafagylalt (jégkrém) is a lehető legjobb minőségű legyen. Ne rontsuk el Spar, Bagaméri vagy Tesco Gazdaságos „izével”, amiket a legnagyobb jóindulattal sem neveznék vaníliának.
Ebben a desszertben az is jó, hogy akár előző nap is elkészíthetjük. A körte két napot eláll a hűtőben jól záródó edényben és a borban, amiben főtt. A karamellöntet akár egy hétig is jó, szintén hűtve, a fagyi meg elvan a fagyasztóban.
A visszamaradt bort felmelegítve, forralt borként megihatjuk.
A fagylaltot meleg vízbe mártott kanállal könnyebb kiszedni.
A körtét egészben is megpárolhatjuk, csak akkor értelemszerűen tovább kell főzni. Ez esetben hámozáskor hagyjuk rajta a szárát, mert úgy szebben mutat.
Nagy, lapos tányéron szervírozzuk, először a szószt öntve a tányérra, rá a körte és a fagylalt. A körtét egy késsel vékonyan bevagdosom, de nem vágom végig, így legyezőszerűen szétterítve tehetjük a tányérra, hogy szépen mutasson.
Kísérőként az 5 vagy 6 puttonyos tokaji aszú a magától értetődő választás.
Ebben a desszertben az is jó, hogy akár előző nap is elkészíthetjük. A körte két napot eláll a hűtőben jól záródó edényben és a borban, amiben főtt. A karamellöntet akár egy hétig is jó, szintén hűtve, a fagyi meg elvan a fagyasztóban.
A visszamaradt bort felmelegítve, forralt borként megihatjuk.
A fagylaltot meleg vízbe mártott kanállal könnyebb kiszedni.

A körtét egészben is megpárolhatjuk, csak akkor értelemszerűen tovább kell főzni. Ez esetben hámozáskor hagyjuk rajta a szárát, mert úgy szebben mutat.
Nagy, lapos tányéron szervírozzuk, először a szószt öntve a tányérra, rá a körte és a fagylalt. A körtét egy késsel vékonyan bevagdosom, de nem vágom végig, így legyezőszerűen szétterítve tehetjük a tányérra, hogy szépen mutasson.
Kísérőként az 5 vagy 6 puttonyos tokaji aszú a magától értetődő választás.
spájdernecc 2007.12.30. 08:13:03
Jó kávét!
Kórtéből pálinkát!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 09:13:44
tistedur 2007.12.30. 09:48:46
Benikuty 2007.12.30. 09:51:04
Nadine, kérsz egy pohárral?
Toma, ha felkeltél, javasolj valami köretet a 80 fokos báránysülthöz!
Benikuty 2007.12.30. 09:51:42
tistedur 2007.12.30. 10:01:34
rozmaringos sült krumpli a bárányhoz? vagy vajban párolt zöldségek? tudom,hogy mindkettő elég snassz,de legalább finom :P
Benikuty 2007.12.30. 10:24:31
Nadine, miért gondolom én azt, hogy orrolsz rám??:((
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.30. 10:43:15
Beni, szóval a bárányok hallgatnak(((((
Benikuty 2007.12.30. 10:48:05
Krumpli, meg az:) Zöldség sem marad ki!
kösz Tisti, úgy néz ki, Te meg Toma álltok szóba velem:) Iszom még egy pezsit, az legalább megláccik.
cyan 2007.12.30. 10:48:21
kv-t!
meleget!!!
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.30. 10:52:14
spájdernecc 2007.12.30. 10:57:36
Jé 2007.12.30. 10:58:38
cyan 2007.12.30. 11:00:14
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.30. 11:07:25
spájdernecc 2007.12.30. 11:13:42
vendégjárás, rock'n roll...
Pálcika 2007.12.30. 11:39:00
Borhoz értőktől segitséget kérnék(nullának nevezhetjük az én tudásomat,inkább minusznak)
Van itthon három üveg borom,melyiket bontsam fel ha a legjobbal szeretnék koccintani?
Cabernet Franc 2004 Szauer pince villány
Stony cape cinsault pinotage 2002 south africa
Rosé cabernet-kékfrankos 2005 mátra hill
bocsi négy:))
Milflores rioja 12.5% lagvardia espana
Köszi Pálcika
spájdernecc 2007.12.30. 11:45:42
mihez?
mint patrióta, a villányira szavaznék
Benikuty 2007.12.30. 11:50:00
sarasvati 2007.12.30. 11:50:21
imádom a karamellt, van egy isteni recept, még múlt-múlt századból, na majd egyszer.
miután sikerült most felébredni (mi volt, fullmoon?) már megint nem tudom mi is van.
Tistedur! Sziiiiiiiiiia:)))))
Benikuty 2007.12.30. 11:54:55
Konzultáltam bariügyben Küvével!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 11:56:29
Arra a kedves kuncsaftra viszont kezdek berágni, aki megrendelt mára egy varródobozt, és most nem reagál az e-mailekre, hogy elkészült. Könyörgött, elvállaltam, mert szülinapra meg minden, ezzel töltöttem három napot, aztán most sehol senki... Bakker, ez ígérkezik az első "vízben hagyás"-nak:(
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.30. 11:59:43
Szia Svati!Pálcika, és mindenki.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 12:00:22
spájdernecc 2007.12.30. 12:01:43
vagy azt csak a "csókosok" kaphatnak?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 12:15:00
Benikuty 2007.12.30. 12:15:24
Spórolt pénzén házat épített Pulában, s nekünk évekig az adriai nyaralás egyenlő volt Rózsika lepusztult apartmanjaival, amit szezonon kívül az ottani ped. főiskolás lányoknak adott ki.
Csodálatos tájszólással beszélt, sütött roston halat, veszekedett szerbül Momoval a víjjel,-Ő így mondta-, meg Ibollyal a piás lányával. Momo amúgy bosnyák.
Rózsika szavai szállóigévé nemesedtek, bele is halt a lelkem lassan egy éve. 92 évesen. Bocs, de bőgök:(
Biztos írtam már, nem könnyű Ikrek élete:))
Pálcika 2007.12.30. 12:18:50
Pálcika 2007.12.30. 12:21:52
mi az a syrah???
Benikuty 2007.12.30. 12:22:18
Na, ürülhetne a konyha, főznék:))
Pálcika 2007.12.30. 12:24:32
spájdernecc 2007.12.30. 12:26:31
Ha már Villány, én Ősiékre szavazok, különös tekintettel a törkölypálinkájukra
magányos borozásra viszont egy könnyű rosé az igazi
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 12:35:56
Végül csak lófej lesz ebből.
spájdernecc 2007.12.30. 12:38:07
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 12:42:50
Benikuty 2007.12.30. 12:46:32
Ősi perzsa szőlő, ami ún. világfajta lett, mint a cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot. Vagyis vörös.
Nyilván a klónok drágák voltak, nálunk túlértékelt, a bora logikátlan drága.
Polgáréknál, Villányban rábíztam igen kedves borász-feleségre,-Katira,- mit pakol. Szerettem volna valami keresztmetszet félét boraikból. No hát pakolt három ampulla Syrah-t,-írják Shyraz-nak is,-az igen vitatott 2005 évből. Meg még másokat, Kadarkát is, többit nem kóstoltam.
Csalódtam nagyon, árát le sem merem írni.:(
Toma többet tudna Villányról...
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.30. 12:50:56
Na kell írnom egy listát fiatalok mennek a bótba.
Én bírom Beni stíluát, Boris Vian light:)
spájdernecc 2007.12.30. 12:54:14
Tajtékos napok :))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 12:54:52
Pálcika 2007.12.30. 12:56:34
Pálcika 2007.12.30. 12:59:24
Pálcika 2007.12.30. 13:02:50
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.30. 13:06:41
Nadine, nézd a jó oldalát, ha van neki.csak van, nem igaz?
sarasvati 2007.12.30. 13:07:19
még jó, hogy tegnap megfőztem a levest.
mehetnékem van. naggyon:)))
spájdernecc 2007.12.30. 13:16:58
kézcsók Svatinéném:) Nyugi!!
sarasvati 2007.12.30. 13:33:25
tök nyugi van. sikerült ebédelni:))))
pocak tele, kávé, cigi....
spájdernecc 2007.12.30. 13:38:04
nyissak valami száraz vöröset?
sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.30. 13:41:48
sajnos csak édes vörös van itthon, de az Államkincstár úgy döntött, hogy szeret minket és holnap bespajzolok:)))
meg mindenféle földi jókat.
tegnap benyomtam egy üveg pezsgőt - mint a víz. ilyet??
spájdernecc 2007.12.30. 13:45:23
mert megérdemlem!
Jé 2007.12.30. 14:15:25
mi egyszer régen, nagyon régen, jártunk villányban, és az ősi nevű fiatalembernél boroztunk. a lányok mértékkel, a fiúk mértéktelenül - így hazafelé nagyon daloltak. aztán hajnalban meg nagyon nyögtek, mert erősen megártott nekik a kénes bor :))))
N.Zoli 2007.12.30. 14:25:56
Kösz a gratot:)
Fel kellett nyalnom a lépcsőházat, takarítók vagyunk, meg elsöpörtem a havat kétszer. Lassan viszont mennem kell.
Desszertet akarok, tokajis karamellt, akár körte nélkül is. Vagy Vilmoscsászár körtével.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 14:37:49
Benikuty 2007.12.30. 14:40:59
Jé, Hamvas után szabadon, bármikor, bármennyit, lényeg: mértéktelenül:)
marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.30. 14:54:28
Jé 2007.12.30. 15:09:24
holnapra bepasszíroztam egy posztocskát, remélem nem baj
Benikuty 2007.12.30. 15:09:30
Gyula barát mamája egyszer elment Pulába. Pedagógus.Volt.
Elvitték Premanturába, az a félsziget Déli csúcsa. Úszott- úszott befele, szívta be a messzeség.
Aztán, mikor visszafordult, látta, semmi sansz hogy kijusson. Leszámolt életével, belenyugodott sorsába, várta a halált. De az csak nem jött, viszont kihúzták a vízből.
Akkor határozta el, őt itt kell temetni. Évente vissza a család, Mennyel jó kibaszva. Útálták egymást. Nem csoda:)
Gyula mamája úrnalakó lett, kitaláltuk nyáron, irány: Pula.
Másnap reggel motorcsónak bérlés, mert ugye azt a vízbe kéne kegyeleti izé...
Öbölbe be egy lélekvesztővel, úrna gatyába, mert ilyet legálisan nem szabad. A kapitány hirtelen és kényszerű manőverére mama Gyulástól vízbe, úrna gatyából ki, úgy kellett kihalászni. Ha nem látom, nem hiszem.
Másnap újabb próba, vittünk kést kibontani a göngyöleget, azzal meg a Gyula elvágta az ujját. Ügyködés közben, mert a kapitány ebből semmit se tudhatott.
Harmadnap próba a szirtről. Gyula bontogat, vár míg szél a tenger felé. Minden olyan rendbem, slivovicás pohárral kézben, mikor szél hirtelen megfordult.
Javát drága meny kapta mamának, uccsó bosszúként.
Rózsika másnap úgy röhögött, mit, vísított.
Csoda, ha megszerettük?:))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:09:48
beni
bár gondolom megoldottad, bárányhoz tepsiskruplit és sült fokhagymát...
pálcika
sima borozáshoz, a cabernet fancot ajánlom. ha a pinotage-t akarod kibontani, egy órát levegőztesd és egyetek hozzá camambert, mert magában nem áll meg. a rosét és annyira nem kedvelem kvaterkázó bornak, a spanyol bort, meg nem ismerem. remélem segítettem.
sarasvati 2007.12.30. 15:10:40
tistedur 2007.12.30. 15:12:05
de megnyugató látni,hogy mindenki túlélte a karácsonyt :)és már készül a holnapra...:)
Benikuty 2007.12.30. 15:14:22
Pácolódik a husi, majd elsején sütöm:))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:15:53
tudom, utólagos okoskodás, de nem szabad elválalni munkát, telefonszám nélkül. én is ráfaragtam párszor :))
Benikuty 2007.12.30. 15:18:49
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:22:41
krumpli nagyobb darabokra, olívával bőven meglocsolva, dúrva tengeri só, kevés orágánó rámorzsol, egy citrom leve ráfacsar,200 fokos sütőbe 50-60 perc. mellé 4-5 fej fokhagyma egészben héjastól olívával meglocsolva, alufoliába csomagolva. én ezt csinálnám:)))
Jé 2007.12.30. 15:25:22
sarasvati 2007.12.30. 15:27:54
megyek főzni:))))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:28:28
nutellás gofri, tejszínhabbal, áfonyöntettel HMMmmm...:)))
tistedur 2007.12.30. 15:31:40
sarasvati 2007.12.30. 15:36:55
Jé 2007.12.30. 15:37:28
Benikuty 2007.12.30. 15:39:47
Mit főzöl?
Toma, bevetem mellé ezt a ballisztikus interkontinentális nemtermonukleáris finomságot:))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:40:38
háááát, aki gofri akar sütni, legyen fekészülve :P
áfonyaszósz, karamellszósz, csokiszósz, juharszirup:))))
Jé 2007.12.30. 15:44:14
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:44:59
a bárányhoz, fényképezőt bekészít, cerucát(billentyűzet) kihegyez! mi meg várjuk a posztot jövő héten:)))
sarasvati 2007.12.30. 15:44:59
nem bonyolítom az életet:)))
Benikuty 2007.12.30. 15:48:03
Többet nem tehetek Érted:(
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:48:12
akkor most már tudog, mi mindennek kell otthon lennie, egy gofrisütő boldog tulajdonosának:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:51:57
mármilyen lekvárból lehet szószt csinálni. egy kis vizzel felfőzni, beforralni, egy dionnyi vajat beledobni, hogy selymesebb legyen, elkeverni, és kész a szósz. a karamellt meg föntebb olvashatod:)))
tistedur 2007.12.30. 15:53:11
Benikuty 2007.12.30. 15:53:15
tistedur 2007.12.30. 16:02:59
:DD
mindjárt elkezdelek sajnálni..:P
sarasvati 2007.12.30. 16:10:52
báránygyilkolászás után:D:D
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 16:11:57
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 16:18:47
ismerős a dolog. én is készítettem képet rohamtempóban, hogy kész legyen az illető esküvőjére, mert nászajándékba szánták, aztán nem láttam többet a nőt. biztos inkább megvette a fondü készletet:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 16:26:44
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 16:32:54
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 16:38:49
tistedur 2007.12.30. 16:44:03
Nadine!
ez az egész ne bántson-nem te vagy a hunyó..igyál inkább egy pohár bort :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 16:47:48
tistedur 2007.12.30. 16:51:56
a macskákkal vigyázni kell..megtalálják a nekik legkényelmesebb pozíciót és jaj neked,ha mozdulni mersz...:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 16:53:52
Benikuty 2007.12.30. 17:34:11
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 17:45:58
én meg most sütöttem meg életem legfinomabb kenyerét.
Benikuty 2007.12.30. 17:50:30
Ha igen, megvetetem szolgával?
Beni
Benikuty 2007.12.30. 17:53:26
Jóvammá, tudom utálsz:(
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 17:59:44
picasaweb.google.com/artlobo/KenyR/photo#5149810935131593090
nem kicsit finom:))) majd poszt is lesz belőle, ezt nektek is ki kell próbálni!
Pálcika 2007.12.30. 18:13:50
ettöl a kenyérkétöl még éhesebb lettem olyan tökéletes a szine is.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 18:24:39
jól döntöttél :)
beni
MBTDB mit ajánlott a bárányhoz?
Benikuty 2007.12.30. 18:29:54
Zsíros brugón Halen Mon sóvirággal.
Toma ez nem járja, én nem tudok ilyen gasztroerotikus képeket küldeni.:)
Benikuty 2007.12.30. 18:35:01
Benikuty 2007.12.30. 18:43:46
tistedur 2007.12.30. 18:49:20
csak némi kekeckedés mián :P
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 18:55:42
nem. hidd el nekem ez így jó:)))
egyébként teljesen olyan mint az olasz chibatta(végül is, az). hajszálvékony héj, ami olyan ropogós, hogy azt leírni sem lehet, a belseje, meg levegős, és puha mint a lángos belseje.
tistedur 2007.12.30. 18:59:04
Benikuty 2007.12.30. 19:01:28
Valaki kergesse el Nadine macskáját, mert még megfojtja!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 19:06:06
beni
teljesen gépmentes
tiste
ha majd megcsinálod te is, és megkostolod...:)))
Benikuty 2007.12.30. 19:07:43
tistedur 2007.12.30. 19:09:01
már alig várom..de én csak félkilós kenyereket sütök :)
Beni!
jó macskakergetést :)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 19:10:26
elolvastam mit írtak a bűvösön. a bab nem rossz ötlet:)
én azért jobban szeretem a kolompért.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 19:14:09
ez kb. fél kiló lisztből van.
beni
ha esetleg sűrgősen kéne a recept, mert meg akarod mostanság csinálni, szólj, és elküldöm mailban.
úgytervezem hogy jövőre:)) csütörtökön teszem posztba.
tistedur 2007.12.30. 19:16:25
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 19:23:37
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 19:24:38
tistedur 2007.12.30. 19:34:44
tudom melyik babfajtáról van szó :)-de számomra akkor sem köret...:) mit ahogyan nem sütikrém-alapanyg sem..pedig van babtorta receptem..
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 19:38:54
Beni, macskámat nem kell elkergetni, a fulladás veszélye max. őt fenyegeti:)
Toma, iszonyat jól néz ki a kenyered. Én most szalámisat sütöttem, annak meg olyan, de olyan illata van, hogy az maga a bűn...
tistedur 2007.12.30. 19:42:32
hát hülyén néznék ki szakállal..:DD
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 19:44:51
nem csak, hogy jól néz ki, hanem tényleg ez a legfinomabb kenyér amit valaha csináltam. pedig nem egyet készítettem életem folyamán:)) hónapok óta kőrözök a recept körül, több blogon is olvastam azok írását, akik kipróbálták, de eddig valahogy nem akartam megcsinálni. na de ezentúl...:)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 19:47:06
Toma, ne hergelj, írd meg!:)
tistedur 2007.12.30. 19:49:14
Toma írja meg a kenyér receptetet,te pedig vigyázz az egérfejekkel..én most elmegyek my fair ladyt nézni..
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 19:51:15
egy óra múlva itt vagyok!:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.30. 19:52:24
Benikuty 2007.12.30. 20:28:08
Úgy kellett haza cipelni. Mind a nyóckilóját:)
cyan 2007.12.30. 20:45:46
index.hu/politika/bulvar/vel071230/
Benikuty 2007.12.30. 20:46:28
Borálló??:))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.30. 21:00:13
beni
az enyém az. már kipróbáltam:)
cyan 2007.12.30. 21:24:40
cyan 2007.12.30. 21:25:31
ez a jövő, ez tuti kakaóálló :))
Benikuty 2007.12.31. 06:02:19
Ma reggel is arra ébredtem, hogy alávaló vagyok.
Zuhany alá való. Beálltam alá, s vártam, történik velem valami. Nem, semmi. Ki kellett nyitnom a csapot. Akkor sem, semmi, csak vizes lettem.
Egyszer egy évben arra szoktam ébredni, miért pont ma kellene normálisnak lennem!?
Boldog új évet!
Benikuty 2007.12.31. 06:15:17
Én visszabújok:)