Hozzáfűzném gyorsan, hogy az egyik legfinomabb is. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, tehát ideális akkor, ha a család éhesen kaparja a küszöböt. Az ötlet nem az enyém, a férjem egyik kollégája készítette először, én meg lenyúltam jól.
Nem tudok mennyiségeket megadni, csak nagyjából, ez olyan nagymamám-féle: hát-ahogy-érzed-kaja. Először is főzzünk meg annyi spagettit, amennyit a korgó gyomrú népség meg bír enni, és ahhoz tegyünk hozzá még egy picit. Azután fogjunk 5-6 gerezd fokhagymát, pucoljuk meg. Serpenyőbe öntsünk olívaolajat, és mivel ez lesz az egész szósz alapja, ne sajnáljuk, de azért érzéssel. Ha már elég meleg, dobáljuk bele a kinyomkodott fokhagymát. Megjegyzés: pillanatok alatt olyan fokhagymaszag lesz az egész lakásban, hogy lakótelepet lehet majd rá építeni, de ezzel számolni kell. Ezek a járulékos költségek. :)
Szóval megfuttatjuk az olajon, majd lekapjuk, és megszórjuk kicsi pirospaprikával. Azután jó bőven nyomunk rá ketchupot, só-bors, és visszatesszük a tűzre. Kevergetve összemelegítjük, és tulajdonképpen itt már késznek is nyilváníthatnánk.
De! Még finomabb lesz, ha negyedekre vágott koktélparadicsomot és olívabogyót is dobálunk bele, és ezekkel is összefőzzük. Ezután beleforgatjuk a tésztát, és jóízűen megesszük.
Még egy megjegyzés: mindenki fültől-fülig paradicsomos lesz, de ez olyan látvány szerintem, amit minden háziasszony szívesen lát.
tistedur 2008.02.11. 07:29:32
ez tényleg egyszerű :)
spájdernecc 2008.02.11. 07:35:27
előásta magát?
tistedur 2008.02.11. 08:00:15
tistedur 2008.02.11. 08:07:46
www.youtube.com/watch?v=gpX97eg-W-k
spájdernecc 2008.02.11. 08:33:01
tistedur 2008.02.11. 08:35:13
spájdernecc 2008.02.11. 08:59:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 09:03:30
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 09:12:52
maybach 2008.02.11. 09:14:54
A kaja valóban gyors és jó, így elsőre.
Nadine meg megvadult.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 09:24:33
A héten még vissza kell fognom magam, hogy ne licitáljak egy helyes telefonasztalkára, egy felnyitható tetejű sámlira, és egy picike asztalkára. Ha tudnátok, ez milyen nehéz! És akkor még nem beszéltem a kalitkáról!
maybach 2008.02.11. 09:29:02
Megértelek.
Nekem kókadt hóvirág sem kell, hogy meg akarjam rendelni az összes jó könyvet, elektromos kütyüt, stb.
Nagy nagy önuralom kell. Nem panasz képpen, csak úgy.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 09:30:52
A másik vaduláshoz a hóvirágnak nincs köze. A kis pénznek, nagy üres szobának van köze. A lelkemről már nem is beszélve.
maybach 2008.02.11. 09:35:46
De a vásárlás is veszélyes üzem.
A licitálás meg pláne.
muskotály küvé 2008.02.11. 09:54:17
Találtam egy egész jó ketchup-ot: bio ketchup a neve (Kecskeméten készül), paradicsom+almaecet+nádcukor+fűszerek, bioboltban vettem. (Egyébként nem vagyok biofüggő, csak lisztért járok, de most már ezért is).
Azért nincs rossz idő...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 10:04:12
Szilárd nem a barátom. Mindig össze-vissza beszélt. A hatodik idióta mondat után már többnyire köszönni is sikerült neki, de nem mindig.
A spagetti meg nagyon jónak tűnik, kár, hogy nálunk az olívabogyót én eszem meg egyedül, bár momentán már ez sem gond.
tistedur 2008.02.11. 10:19:10
cyan 2008.02.11. 10:42:56
a múltkor vmi hasonlót követtem el, csak tettem bele füstölt, főtt tarját is apróra vágva, ketchup helyett meg paradicsompürét, olyat mint a kifőzde képén van (polpa). fincsi lett.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 10:47:20
tistedur 2008.02.11. 11:08:22
ebben az esetben érthető..:) nálunk átlag kétévente van masszív paradicsomlé- és ketchupfőzés..:)
tistedur 2008.02.11. 11:09:42
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 12:00:06
tistedur 2008.02.11. 13:24:43
igen..:) leszámítva a vasárnapi hajnali háromnegyed hatos telefonhívást,ami apu kapott a hegyszomszédéktól :) mega vonatozás se volt jó..:(
de nem volt rossz a hétvégém :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 13:39:46
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 14:25:55
bombadil toma újra itt a 21. században!! köszönhetően a kibebaszott pannonnnak és szélessávjának, az utóbbi hat napot a sötét középkorban töltöttem. semmi net:((
de hála a kilobitek istenének, ma visszatért a szélessáv. remélem nem ideiglenesen!
most visszaolvasom az elmult napok történéseit:)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 14:28:26
maybach 2008.02.11. 14:34:58
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 14:35:42
most olvasok visszafelé. látom azért hiányoltatok:)))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 14:39:18
azért kihasználtam a "szabadidőt" megcsináltam a nagytakarítást, és főzőcskéztem párat. holnapra be is teszek egy posztot, ha nincs jelentkező.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 15:14:28
spájdernecc 2008.02.11. 15:25:23
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 15:33:12
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 16:06:46
zoma most a paprikatévén nézi, hogyan alázza gordon ramsey a konyhai személyzetet:)))de azé fél szemmel itt vagyok!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 16:08:07
cyan 2008.02.11. 16:37:49
padlózom, csak most szusszantam egyet.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 17:08:31
lepadlóztál? leittad magad a padlóig? vagy padlót raksz le?:))) minhárom esetben, jár a szusszanás!:)))
cyan 2008.02.11. 17:35:27
amúgy szenvedek vele, mert vagy össze tudom pattintani, vagy nem, de inkább az utóbbi
más: vki fel akarta törni a kep.tar.hu/cyan oldalamat. ugyanis elküldtek egy jelszóemlékeztetőt, állítólag én kértem. egyrészt hónapok óta nem léptem be oda, másrészt a gépem is megjegyzi, meg aztán szinte mindenhol ugyanazt a jelszót használom, tehát érdekes lenne, ha elfelejteném.....
Benikuty 2008.02.11. 17:59:11
Valaki kitette címlapra a Művelt Alkoholista egyik gyenge posztját, hát tódultak is a kőbunkók. Egy lánynak csúnyán nekimentek, minden alap nélkül.
Küvé, hol veszed a bio-kecsapot? Mert engem a víz kiver, mikor a bolti félix meg globusz összetvőit nézem.
Igaz, nekem van Horváth Erzsi féle levem, azt beforralva, ízesítve használom.
A Gordon egy nagy tapló, aki képtelen emberi hangot használni!:(
cyan 2008.02.11. 18:16:32
homár viszont kitűnően működik FF alatt, úgyhogy maradok ott :P
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu/ 2008.02.11. 18:32:20
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 18:43:28
a paprikán most az a sorozata volt, ahol az éttermében (*** Michelin)elküldi a szakácsait, és amatőrökkel főz a vendégeknek, akiknek csak akkor kell kifizetni a cekhet, ha tetszett a menü. ma olyan nőkkel főzött, aki elcseszték a rántottát is:)) volt is nem kevés "fuck":))
beni
én csak heinz kecsapot használok. abban nincs tartósítószer és szerintem a legfinomabb.
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.02.11. 18:52:32
Benikuty 2008.02.11. 18:55:05
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.02.11. 19:00:12
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.02.11. 19:03:00
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 19:05:24
gordon nem kicsit volt ideges.
amúgy előtte megmutatta nekik lépésről lépésre, hogyan csinálják.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 19:07:13
Benikuty 2008.02.11. 19:07:41
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 19:15:45
tistedur 2008.02.11. 19:18:09
Benikuty 2008.02.11. 19:25:07
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 19:35:00
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 19:36:04
Benikuty 2008.02.11. 19:41:12
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 19:50:51
igazad van, tényleg, én is felverem előtte a tojást:))
nadine
egy posztot megérne a lófejes rántotta:)) szerintem az indexre simán kikerülne!
tényleg! most jut eszembe, milyen régen nem voltunk a címlapon:((
tistedur 2008.02.11. 19:52:11
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 19:56:20
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 19:59:58
de megéri:)) nagyságrendekkel finomabb, mint amit egyébként rántotta címén eszünk néha:)
Benikuty 2008.02.11. 20:03:10
Miért Tisti, ez macera?:))
Na, szólt a Beni, séta egy óra:((
tistedur 2008.02.11. 20:03:16
az ízlés fura dolog-hogy mit szeretsz vagy nem..:)
van,aki még a vajas kenyeret is rosszul készíti el :)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 20:11:50
tiste
ez így van. az izlés egyedi dolog. az engem sose zavart ha valakinek nem izlik valami, ami szerintem meg finom. csak néha az bosszant ha valaki ki sem hajlandó próbálni másképpen egy ételt, mint amit megszokott. az ember izlése folyton változik, és éppen ezért állandóan új ízeket kell kipróbálni, nem szabad begyepesedni:))
a vajas kenyeret meg úgy lehet elrontani, hogy margarinnal csinálod:)) (bár biztos van aki azt szereti jobban):))
Pálcika 2008.02.11. 20:39:57
Sziaaaaa Toma,de jó,hogy megvagy!
Beni,köszönöm-köszönöm a fánk receptet(ígérem beszámolok a sikeréről)
Jé,jól látom nincs benne húúúúús????
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 20:42:05
tistedur 2008.02.11. 20:43:47
én majdnem mindent kipróbálok(kivéva,ami él illetve nyers nagyon) :)
pl. ez a rántotta az én ízlésemhez képest olyan..olyan-az állaga nem tetszik..az íze tutira finom,hiszen finom dolgok vnnak benne :)
Beni!
én néha a rántottát a serpenyóben keverem simára..és nem játszadozom pirítóssal meg sült koktélparadicsomokkal :)
Pálcika 2008.02.11. 20:43:54
Pálcika 2008.02.11. 20:46:57
tistedur 2008.02.11. 20:50:34
:DD tökéletes megfogalmazás..:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 20:51:12
tiste
ami él azt én sem vállalom be. még az osztrigát sem:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 20:55:11
Most már elmegyek innen, mert lassan bútorkereskedést nyithatok, ha így megy tovább:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 20:55:44
Pálcika 2008.02.11. 20:57:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 20:59:48
Toma, azt is lehet hallani, hogy a tojást (és sok egyebet) csak jól átsütve biztonságos fogyasztani.
Pálcika 2008.02.11. 21:02:07
de a tojásról igen,egy rántotta legyen darabos,nem szárazon pergős,csak olyan remegősen cuncogos!!!
Pálcika 2008.02.11. 21:04:31
tistedur 2008.02.11. 21:05:42
a tükörtojásnál a a sárgája tényleg legyen folyós..de a rántotta legyen megsütve!! :)
(szonjáról nem vitatkozom,szerintem nem annyira szép)
Nadine!
ne innen távozz,hanem a vateráról :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 21:26:06
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 21:27:13
nadine
azt a tojást amit nyersen nem lehet megenni, azt megsütni sem szabad:)) a szalmonella, meg hatvan fokon is elpusztul, azért nem kell szarrá sütni szegény tojatot.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 21:29:08
tistedur 2008.02.11. 21:33:37
én szeretem azt a rántottát,amit én csinálok..:) Ráadásul nem szeretek vajjal sütni..most megyek és a kiskanálba dőlök :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 21:37:39
Benikuty 2008.02.11. 21:39:49
Na erről beszéltem! Kutya keskeny a mesgye a jó és rossz rántotta közt. Hogy ne legyen se száraz, se foshíg!
Benikuty 2008.02.11. 21:49:21
Jó, tudom a hölgyek..., az más!:)
tistedur 2008.02.11. 21:55:53
:DD az tényleg más..:P
Pálcika 2008.02.11. 21:56:27
ez nekem nem passzol a rántotta fogalmamhoz
Pálcika 2008.02.11. 21:58:26
tistedur 2008.02.11. 22:07:02
biztos lesz valami más :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 22:12:58
Benikuty 2008.02.11. 22:14:39
tistedur 2008.02.11. 22:19:47
jó éjt és forraltbort :)
én is megyek aludni..legyetek jók és szépek :)
Benikuty 2008.02.11. 22:21:53
Külsőségek, számítanak? Kicsinyt biztos:(
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 22:22:07
maybach 2008.02.12. 10:11:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.12. 10:55:52
Benikuty 2008.02.12. 21:30:34
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.13. 09:23:24
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.02.13. 10:05:37
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.13. 10:19:20
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.02.13. 11:02:01