Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

In memoriam Antal Imre

2008.04.16. 06:00 Nadine

Rövid leszek: szerettem és tiszteltem Antal Imrét. Előbbi miatt nagyon elszomorodtam – bár kétségtelen, nem ért váratlanul a halálhíre –, utóbbi miatt viszont nem kezdem el sorolni, az élet és a művészet hány területén alkotott maradandót. Álljon itt inkább egy részlet Pami című önéletrajzi könyvéből, amit egykor 10 Ft-ért vettem egy kiárusításon. Amíg el nem kezdtem olvasni, fogalmam sem volt róla, hogy mindenki „Imruskája” milyen zseniális stílusban írt. Gyanútlanul azon frissiben nekiálltam, így történhetett, hogy a 173-as buszon hol a kitörő nevetést (mit nevetést, ordító hahotázást), hol a könnyeimet nem tudtam visszafojtani, és hogy eredeti úti célom helyett, a jóisten tudja, hol kötöttem ki... Ilyen szeretettel, ilyen humorral kevesen tudják visszaadni a sors megpróbáltatásait, a kor szellemét, mint Ő. Azóta még kétszer meg kellett vennem a Pamit, mert ha kölcsönadtam, nem kaptam vissza – megértem. Ezt a példányt már nem adom. Már csak azért sem, mert volt szerencsém Antal Imrével találkozni, és az ajándékba kapott kóser barackpálinka mellett dedikálta nekem. És Kosztolányit szavalt fejből, és mindenkivel kedves volt és közvetlen, és nem sietett… és míg élek, nem felejtem el.

[…] Hadd meséljek 1945 utáni életünkről. Bizonyos dolgokat nélkülöztünk, például igencsak szűkében voltunk a tüzelőnek. Ekkoriban kezdtem így egy iskolai dolgozatomat: »Ha eljön az est, felöltözünk és nyugovóra térünk!« Nagyokat nevettünk ezen, mert igaz volt. Éjszakára magunkra húztunk pizsamát, mackóruhát, mindent, mivel telente igen kemény éjszakák voltak. Hosszú ideig nem volt villanyáram sem így Édesanyám »kullogó mécsest« csinált, azzal világítottunk. Ruházatunk sem igen volt, de ennivalóban nem szűkölködtünk. Persze, e téren is bizonyos pótmegoldásokra kényszerültünk. Cukor nem lévén, otthon főztük répából a »melaszt«, azt a sötét színű, nyúlós izét, ami édesítésre szolgált.

Napjaink csendben, békében teltek. Napközben mindenki tette a maga dolgát, délután, estefelé Édesanyám főzött, varrogatott, Apám barkácsolt valamit, én pedig tanulás után porcsintot szedtem az árokparton a kiskacsáknak, kislibáknak, segítettem etetni a csirkéket, malacokat.

Eljött azonban az az idő, amikor nem lehetett csak úgy nyakra-főre disznót vágni, sőt, a húsból, zsírból tetemes mennyiséget be kellett szolgáltatni. Divatba jöttek hát az úgynevezett »fekete« vágások, azaz a derék sertések a nyilvánosság teljes kizárásával lehelték ki nemes lelküket. Egyszer mi is elhatároztuk, hogy megszegjük a törvényt. Nem volt kockázatmentes, börtön is járhatott érte.

A mi disznaink mindegyikének saját neve volt, s méghozzá nem is akármilyen. Angol uralkodók után neveztük el őket, mégpedig azért, mert akkoriban terjedtek el mifelénk a yorkshire-i, berkshire-i húsdisznók az addig monopolhelyzetben lévő mangalicák helyett. Így nálunk Györgyök és Edvárdok ordítottak a moslék után. Midőn valamelyikük életét erőszakosan kioltotta a gyilkos tőr, jött a következő. »Le roi est mort, vive le roi!«, azaz a király meghalt, éljen a király!

Nos, elhatároztuk, hogy V. György halála márpedig igenis titokban marad. S itt lép a történetbe Katona úr, a páratlan s utolérhetetlen böllér. A magánéletben Katona úr a tű virtuóza volt, derék úriszabó. Ő fordította első hosszúnadrágomat is. No nem angolból, hanem Apám egyik kissé viseltes pantallójából. Kifordította, átszabta, és kész volt az új nadrág. Katona úr művészlelke azonban sertéshalálok esetén teljesedett ki. A vágástól kezdve mindent maga csinált, persze, a böllérasszony, nomeg a család segítségével. Különös szokása volt, hogy a tárgyakat megszemélyesítette, például a kolbászbavalóról kijelentette: most megdarálom őtet. Katona úr a fűszerezés géniusza volt. Olyan hurkát, kolbászt, disznósajtot, májast tudott rittyenteni, hogy bele kellett őrülni! Fokhagymás, abált tokaszalonnái kacagva olvadtak szét az ember szájában. Érthető hát, hogy »hangversenynaptára« meglehetősen zsúfolt volt. Komoly egyeztetésekre volt szükség.

Katona úr ez esetben – tekintetbe véve az ügy különleges voltát – még a vágás előtt rövid, hivatalos látogatásra érkezett hozzánk. Zárt ajtók mögött kezdődtek meg a konspirációs tárgyalások.

Atyám határozott aggódásának adott hangot, miszerint esetleg V. György visítani fog, s oda a titkosság. Katona úr elnézően mosolygott ennyi naivitás hallatán, s rövid hatásszünet után, belekortyintva jó kis homoki vinkójába, fölvázolta a kommandóakció menetét.

A dolog lényege zseniálisan egyszerű volt. A malacot elő kell csalni, Katona úr egy féltéglával homlokon vágja, mire V. György várhatóan elalél, s e pillanatban bele lehet döfni a kést. Ájult disznó nem ordít. Így aztán V. György halálának napja kitűzetett.

Nagyon korán keltünk, mert az etikett előírja, hogy a böllért friss, forró pogácsa várja, nomeg olyan kotyogós kisüsti, amelyet finánc nem látott. Ez alkalomra Faragó nagymama varrt nekem egy igazi böllérkötényt, így az események teljes jogú részese lehettem. Minden kifogástalan volt. A pogácsa leveles lett, a kisüsti behűlt, a böllérasszony is megérkezett. Készítgették a teknőket, üstöket, tepsiket, mégpedig szép számmal, mert igen kiadós tetemre számítottunk, lévén V. György négy mázsa körül. Ekkora baromi nagy disznót azóta sem láttam.

A protokoll előírása szerint hajnali öt óra körül megérkezett Katona úr, szükséges gyilokjainak kellő álcázásával. Megdicsérte a pogácsát, s két-három kupicával melengette gémberedett tagjait, lévén igen kemény téli hideg. A kellemes együttlétnek azonban hamarosan vége szakadt, ütött V. György órája! Ő maga mit sem sejtve aludta az igazak álmát. Halálos csendben cserkésztük be az ólat. Katona úr jobb kezében az ominózus féltégla, baljában a kés! Apám egy bádoglábasban hozott morzsolt kukoricát, annak csörgetésével kellett előcsalni a disznót. A forgatókönyv tökéletes volt. Az ól sötétjéből, békésen röfögve előtűnt V. György félelmetes sziluettje. Katona úr felmagasodott a holdfényben, olyannak látszott, mint egy bosszúálló arkangyal, s a kellő pillanatban lesújtott, mint a nemezis, mint a fátum maga!

Talán a gyér holdfény tette, netán a kisüsti melengető élvezete, de Katona úr elvétette! Iszonyatos erővel orron vágta a disznót! A váratlan inzultusra V. Gyögy addig ismeretlen képességeiről tett tanúbizonyságot. Nem ordított, nem visított, egyszerűen szopránáriákat kezdett énekelni virtuóz koloraturákkal, s irdatlan súlyát meghazudtolva vad száguldásba kezdett. Katona úr rávetette magát, s kétségbeesetten csimpaszkodva gyilkolászni kezdte a disznót. A tébolyult zenebonára a környék kutyái vonítani és ugatni kezdtek. Katona úr V. György nyakában úgy lobogott, mint a győzelmi zászló. Ötször-hatszor rohanták körbe a jószágudvart, mikor a nemes állat – nem Katona úr – végre lerogyott, számtalan sebből vérezve. Maga Katona úr úgy nézett ki, mint Báthory Erzsébet, üdítő vérfürdői után. A kissé hangosra sikeredett szcéna után Apám megadóan várta a gazdasági rendőrséget. De még nem volt vége mindennek. Katona úr váteszi előrelátással elhatározta, mellőzni fogja a perzselőgépet, mert annak jellegzetes zaja egyértelműen leleplezné titkos akciónkat. Így aztán összehordtunk az udvar közepén hatalmas mennyiségű szalmát. Erre került a királyi tetem. Arra viszont nem számítottunk, hogy a szalma lángja oly igen magasra csap majd, mint holmi gyehenna! Ott lobogtunk, mint egy égő olajkút. A tűz fénye vörösre festette a csupasz fákat, izzani látszott minden egyes ág. Az égig repültek a szikrák. Csodálom, hogy a tűzoltóság nem vonult ki.

A kedélyek felborzolódtak ugyan, de a disznóvágás a csodával határos módon mégiscsak titokban maradt. VI. György pedig nem sejtette, miért kapott a következő naptól dupla fejadagot… […]”

 

(Részlet Antal Imre Pami című könyvéből – próbáltam a Kifőzdéhez illőt választani.)

69 komment

Címkék: irodalom nadine

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2008.04.16. 07:27:29

jó reggelt,jó kávézást :)
Nadine!
sikerült a kifőzdéhez íllőt vélasztanod

maybach 2008.04.16. 07:54:43

Jó reggelt kívánok!
Nem olvastam, de ez a részlet valóban jó.
Színészként szerettem.

spájdernecc 2008.04.16. 08:00:10

hát igen...
a brit királyi ház eliminálása valóban blogbarát téma
a 400 kg-os sertést meg tudjuk be az emlékező zsenge korának, meg az írói szabadságnak :)
de a sztori jó :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 08:09:14

Jó reggelt. Megvan a galamb. Kááááááávéééééééééét!!!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.04.16. 08:13:43

Ez jó volt. Köszi a begépelést :-)

tistedur 2008.04.16. 08:17:18

Nadine!
én megmondtam,hogy meglesz :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 08:24:58

Hsz, szívesen, legalább kiderült, hogy tudok még...:)

Tist, ráadásul mindketten ott vannak, egymás hegyén-hátán, a viharos szélben meg csak úgy ring alattuk a fenyőfa... Elég hülye kis fészket raktak, ha jól láttam, vadszőlőindákból. Írják is a neten, hogy az örvös galamb nagyon laza fészket épít. Jelentem: igaz. Ilyet én is bármikor rakok.

cyan 2008.04.16. 08:39:23

reggelit!
kv-t!
ez a sztori Hódmezővásárhelyen történt? nagyapám testvére ott lakott számos gyermekével. minő véletlen, Katona. :))

cyan 2008.04.16. 08:42:09

Nadin, hisz a mese is erről szól. a varjút kéri meg, segítsen. az meg szépen építi, a galamb meg: túúúdom, túúúúúdom. a varjú meg jól otthagyta :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 08:42:10

Cyan, igen. A háború környékén költöztek ide-oda, de ez még ott történt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 08:43:32

Cyan, nem is tuuuudtam, hogy van ilyen mese. Nekem A néma lányból rémlik ez a túúúdom, túúúúdom... Az akkor még nem pozitív gondolkodó Peremartoni Krisztina játszotta a főszereplőt. Elég idegesítő tévéjáték volt, ha jól emlékszem:)

cyan 2008.04.16. 08:58:03

nem varjúval, szarkával találtam meg a mesét:

Nagyon röstelte a vadgalamb, hogy csak olyan ágból tákolt, silány fészket tud rakni, holott a szarka nagyon rangos, fedeles fészket épít; megkérte tehát a szarkát, tanítaná meg. A szarka jókedvében vállalkozott is. Imhol nekiálltak, szedtek ágat, ágacskát, selymes füvet, mohát és egyebet, a mi egy czímeres fészekhez szükséges. Azután pedig hozzálátott a szarka a fundámentom lerakásához; a mint pedig ehhez a vastag galyat szedte és rakta, folyvást azt hajtogatta:
-Csak így, csak úgy!
A galamb tudákos volt, a vastag galyhoz õ is csak értett valahogyan; azért folyton azt felelgette:
-Túdom, túdom!
Erre a szarka méregbe jött, odavágta a galyat, mondván:
-Ha tudod, csináld!
Evvel elröpült, ott hagyta a tudákos galambot a faképnél és azért nem tud a galamb mai napság sem becsületes fészket rakni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 09:02:29

Köszi, Cyan!!!:) Tényleg olyan, mint egy odavetett kis kazal, azon kucorognak. Nem is tudom, hogy ha lesznek kisgalambok, hogy nem fognak belőle kipottyanni.

cyan 2008.04.16. 09:08:08

valahogy ők is felnőttek. ha nem így lenne, nem fészkelnének a fenyődben :)

maybach 2008.04.16. 09:47:10

Szerintem csak az APEH miatt van ilyen kéglijük.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 10:03:15

Na jó, de az a fenyőfa egy "luxuslakóparkban" van!:) Mármint galambszemmel nézve...

maybach 2008.04.16. 10:13:19

Pláne, mondhatnám: sőt.
Ha nem politikusok, már írhatnak is a vagyonosodásukról.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 10:22:17

Majd interjút készítek velük alkalomadtán. Egyelőre annak is örülök, ha sikerül csendben kimennem a teraszra, mert folyton elfelejtem, hogy látnak. NÉZNEK. Kukker nélkül.

muskotály küvé 2008.04.16. 10:24:43

Sziasztok,

Méltó búcsúidézet volt...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 10:38:05

Szia, Küvé!
Nem akarom ajánlgatni túlságosan ezt a könyvet (szívem szerint igen, de tudom, hogy nem mindenki szerette Antal Imrét), de az az igazság, hogy amikor anno elkezdtem olvasni, rendesen a Családi kör jutott eszembe, mármint a vers. Teljesen abba a békebeli hangulatba ringatott azzal, ahogy a családjáról, az akkori ismerősökről mesélt. És rengeteget nevettem rajta, és egyáltalán, egy olyan korszakról szólt, amit nem ismerhettem, mert még nem éltem, aztán pedig egy olyanról, amiben gyerek voltam, ő pedig felnőtt, szóval, több szempontból is nagyon lekötött.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 11:17:46

Az előbb kimentem a teraszra, és úgy tettem, mintha nem látnám, hogy ott vannak. Bevált a trükk, bevették, hogy láthatatlanok:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 11:43:29

Ráadásul nem kell hozzá emelgetnem azt a baromi nehéz kukkert.

tistedur 2008.04.16. 11:51:22

Nadine,te nem csak tigrisfüggő,de galambfüggő is lettél :P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 12:00:59

Ez ám az élet: itthon galambokat kukkolok, a neten át meg tigriskéket:))
www.webbkameror.se/tigercam/tigercam_3_live.php

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 12:25:10

Szervusztok!

Bocsi a kétnapos hallgatásért, de szaladtak az órák, én utánuk és ide meg nem értem.

Köszönöm szépen Tomának, hogy felrakta a vershez hasonlatos valamimet, Nadine-nak a módosításokat /ezekhez a kétsoros versszakokhoz viszont ragaszkodom, ha nem baj/ és legnagyobb köszönetem azoknak, akik el is olvasták!!! Nem lehetett könnyű. Úgy látszik exhibícionizmusom nagyobb, mint gondoltam :)
Akik megnyugodnának, hogy ennyi volt és nem több, azok ne tegyék - még van. Igaz, nem kell posztot csinálni belőlük :)))

Nadine!

Írtad, hogy olyan galambfészket Te is tudnál csinálni, mint galambék. Én a helyedben feltétlenül kipróbálnám. Az építést és a lakhatást is ... :) A gukkert meg add kölcsön nekik! S írd meg, ők hogyan látnak Téged!!!
Írtad, hogy kérdeznél valamit. Kérdezz!

Ja! Tegnap írtunk dolgozatot informatikából és hibátlan lett. Egyedül az enyém! Szóval gondolhatjátok, milyen lehet a színvonal... :(

Ma angolból megdicsértek. És azt mondta a tanár néni, hogy szépen énekelek. Pedig se hangom, se hallásom. :)
Csak, hogy ki ne maradjatok tanulmányaim nyomon követéséből! :)

A betegeknek egészséget, a többieknek "Ennél rosszabb ne legyen!"-t!

Antal Imre nyugodjék békében!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 12:38:46

Fiam, arra lettem volna kíváncsi, hol akasztottál egyből egy illusztrátort is az állatos versikéhez?

Örülök, hogy jól megy a suli!

maybach 2008.04.16. 12:45:44

Nadine!
Vannak lehetőségeid.
Mama egyszem kutyája jól lát egy gerlepárt nap mint nap. Mert a táljából isznak. Mivel szó szerint a kutya sem bántja őket.

Fiam!
Azért légy óvatos!
Bíztatásként én is kaptam egyszer hármast az írásomra, jobbat mégse mertek, és lásd, még itt is az én betűim a legkuszábbak.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 12:52:08

Nadine!

Tíz éve porosodik az Erdőfalvi rémrímségek-rímrémségek a fiókomban. Akkor még egy Magnum jégkrémért "akasztottam le" az illusztrátort.
Ő a tehetségesebb. Csak kicsit drága...

Maybach!
Hát persze! Óvatosabb már nem is lehetnék. Sutyiban azért tanulok is :)))
Biztos a korral jár, de annyira félek, hogy megszégyenülök, hogy muszáj tanulnom.
Ha rossz jegyet kapok, azt úgysem fogjátok megtudni :)))

Ja és szereztem törött paprikát, háztáji tyúkot, kakast és nyulat is. Ez a tanfolyam elsőszámú előnye!
Rántanivaló csirke is lesz, azért meg nyakláncot és karkötőt fűzök. Így megy ez vidéken...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 13:04:55

Fiam, én világéletemben a cserekereskedelmet tekintettem az emberiség ideális időszakának:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 13:15:17

Tíz nyakláncot adok egy egységnyi tehetségért.
Érdekel valakit? :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 13:16:15

Nadine asszony!
Hány mammutot kérsz eg ékszeresdobozkáért?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 13:16:49

Az y-t elcseréltem egy levegőbe ütésért.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 16:34:23

Szia Spájdi!

Miért írod mindig azt, hogy hétfő?
Van egy Hétfő nevű indián barátod, csak sosem válaszol?
Próbálkozz Péntekkel! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 16:39:43

Fiam, azért írja, mert mindig hétfőre esik a kommentezőkedv negatív csúcsa. És az olyan napokon, amikor órákig sehol senki, Spájdi kimondja a bűvös megfejtést: hétfő.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 16:42:57

Nadine! :)

Vártam, hogy Spájdi válaszol, mert rögtön kontráztam volna /a sejthető válaszra/, hogy ő is mocoroghatna többet...
De, ha az sem írogat, aki fájlalja, hogy nem írogat senki, akkor tényleg hétfő van :)))

Mizujs Galambokházán?

spájdernecc 2008.04.16. 16:48:49

nade
a blogdémonocskák csucsáját megrugdosgatni!
Fiam, én átlag 10 percenként idenézek, és ha nem látok mást is a környéken, minek üvöltözzek a vakvilágba?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 16:51:55

Spájdi!

És ezt gondolja itt még tíz barátunk... :)
Tehát itt vagyunk, csak nem írunk. Melengeti a szívem a Láthatatlan Kifőzdések Serege :)))

Azért Spájdi írhatnál, nem marad pusztába kiáltott szó!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 16:57:20

Galambok most elpályáztak valahová, de hajnalban is hallottam őket.
Egyéb hír, hogy az eddig is köztudottan bolond szomszédasszony újabb mókát eszelt ki szórakoztatásomra. Egy helyes kalapáccsal veri le a vakolatot a kerítésen keresztül a garázsunk oldaláról. Erre ma figyelmeztetett egy másik kedves szomszéd, aki rálát eme tevékenységre. Komolyan mondom, már nem tudom, mit csináljak...

Spájdi, a Friss kommentek oldalba rúgdosását Toma tudja gyógyítani, de sztem vadul fest, mert alig szól pár szót napok óta. Egyébként én is be szoktam dőlni annak, hogy nincs itt senki.

spájdernecc 2008.04.16. 17:08:45

naugye ? :))
Galambok visszatérnek, nem aggódni
Szomszédasszonyt megkéni, verje már le körben, úgyis vakoltatni akarsz, cseréba kivágod a gyümölcsfáit :))
Fiam, legyen igazad :)
de vannak olyan holtidők, amikor senki nincs sehol
Marisell elveszett a héten, Svati a subbán se dühöng...

spájdernecc 2008.04.16. 17:15:14

lépek haza, elegem volt...
sziasztok!

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.04.16. 17:37:27

a gyereknek is kell a gép néha. na:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 18:10:14

Mármint melyiknek? Neked vagy neki?;)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.16. 18:30:02

Szia, Spájdi!

Hello, Ms Svati!

Neoexem nudizmatikusból numizmatikussá képezte magát. Bár lehet, hogy nudizmata és numizmata a helyes, de akkor lehet matematikusból matemata is... Ez viszont már nagyon messze vezet. Legalább Szekszárdig, a zárt osztályra. :)

Szóval nálunk is sokszor foglalt a gép, mert itt van még Fruska. Illetve most nincs, ezért vagyok én.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.16. 19:45:23

tök jó!:) ahogy olvastam a posztban az idézetet, a fejemben hallottam antal imre jellegzetes hangját:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 19:52:02

Szia, Toma!:) Alkotási láz van? Nagyon eltűntél... Vagy Mázli kizárt?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.16. 20:39:11

:)) vagyogatok, mindennap benézek többször is, csak nem mindig tudom felvenni a fonalat, és ilyenkor inkább nem kommentelek:))
egy kicsit sűrűbbek lettek a napjaim. belevetettem magam az angoltanulásba, festek ezerrel, meg a netem is szrakodik...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 20:45:42

Angoltanulás milyen szándékkal? Csak úgy? Vagy készülsz egy angol nyelvű blogra?:)

Mindig elfelejtem a technikai problémáidat...:(

tistedur 2008.04.16. 20:50:19

át kellene állnod valami más netes megoldásra..

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.16. 20:54:01

tulajdonképpen, csak úgy. egyrész az agyam karbantartása/edzése miatt, másrészt mert szeretnék angol nyelvű blogokat olvasni, és később talán írni is:))
ja, a net most már állandosult probléma lett. mondjuk böngészni akkor is tudok ha elmegy a szélessáv, de akkor olyan lassu, hogy akkor csak olvasok, mert ha kommentelgetek, az állandó lapfrissitések elveszik a fél életemet.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.16. 20:58:45

tiste
állnák én, de nincs más lehetőség! ez a nagy nyugalom és szép környezet árnyoldala:)) errefelé nincs telefonvonal, se kábel. csak a mobilinternet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 21:03:03

Nnna, kezdődik a mormonos sorozatom. Utána még visszanézek, pá!

tistedur 2008.04.16. 21:10:37

Toma!
értem én..én is szívesen venném a fákat,a zöldet meg mindent..
Nadine!
érdekes az a mormonos sorozat :)

Pálcika 2008.04.16. 21:51:36

Szép estét!
hosszú volt a mai nap,de végre elmúlt a fejfájásom:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.16. 21:55:41

Pálcika, akkor Tőled kaptam?:) Na megyek, a bőröndbe. Jó éjszakát!

tistedur 2008.04.16. 22:04:42

Nadine!
láttam belőle egy -két részt..nem rossz. szép álmokat a bőröndben :)

Pálci!
ez egy jó hír..nekem azt hiszem,most kezdődik..

Pálcika 2008.04.16. 22:05:10

Nadine,remélem nem:))))Jó éjt!
viszont a fejfájást kezdi felváltani a torokfájás:( Beni Tőled kaptam?????
megyek én is álommanó mellé:)

tistedur 2008.04.16. 22:12:04

lassan én is :) neked is szép álmokat :)
(egy derékfájást én is be tudok dobni a közösbe,ha valaki igényt tart rá..)

spájdernecc 2008.04.17. 05:09:24

Jó reggelt!
Sok kávét!
Nyamvadt hipochonder banda :))

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.04.17. 07:08:31

Lulz.

Halál a kávéra. Forgalmazása legyen az én monopóliumom.

Pálcika 2008.04.17. 20:48:53

Gerle,én alapjáraton egy békés emberke vagyok,de ha megölöd a kávémat akkor én pépé verlek!!!:)))
süti beállítások módosítása