Pásztortarhonya
Régóta tartozom ezzel a recepttel, hiszen nálunk ez az étel szinte mindennapos. A jó idő (bográcsozásra alkalmas) kezdetétől nagyon sokat főzünk kint a szabadban, van, hogy izgalmasabb ételeket készítünk, máskor mindennapit, a lényeg, hogy odakint készítsük el.
Ez az étel egy igen egyszerű „alaprecept”, ami nem is igazán azért isteni, mert furfangos trükköket tartalmaz, hanem azért, mert bográcsban készül. Tökéletesen alkalmas vacsora-egytálétel akkor, ha kevés időnk van a főzésre, és már nagyon éhesek vagyunk, de azért szeretnénk egy kis füstös ízt.
• 30 dkg tarhonya
• 15-20 dkg szalonna
• 50 dkg füstölt kolbász
• 3-4 fej hagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 2 db paprika
• 2 db paradicsom
• 1 kg krumpli
• pirospaprika (édes-csípős)
• só, olaj
A bográcsot kikenem az olajjal. A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd belekeverem a szintén felkockázott hagymát és üvegesre pirítom. Hozzáadom a tarhonyát, és sűrűn kevergetve aranysárgára pirítom. Megszórom pirospaprikával, sózom, és kb. 2 liter vízzel felengedem. Összerottyantom és hozzáteszem a felkockázott krumplit, a paprikát, a paradicsomot,a fokhagymát és végül a kolbászt. Sűrűn rázogatva, készre főzöm. Puha kenyérrel és tejfölös uborkasalátával nagyon finom!
Az egész étel kész van kb. egy óra alatt. (Persze, akkor, ha ügyesen tudunk tüzet rakni:))
Ui.: Remélem, értékelitek, hogy szokásommal ellentétben (csak miattatok) a hozzávalók konkrét mennyiségeket tartalmaznak.
Az utolsó 100 komment: