Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Marhapörkölt nokedlivel

2008.10.09. 05:00 Bombadil Toma

 

 
Nemrég Hobbiszakács „emilezett” nekem, hogy tudnék-e küldeni neki valamilyen fotót egy tányér marhapörköltről nokedlivel. Elkezdtem keresgélni a képeim között, és meglepődve láttam, hogy nincs ilyen fotóm. Ekkor jöttem rá, hogy milyen régen is főztem már egy sima, egyszerű marhapörköltet. Több mint egy éve blogolok és azóta fotózok is főzés közben. Ezek szerint már több mint egy esztendeje nem készítettem el ezt a kaját, pedig nagyon szeretem.Ez járt a fejemben, amikor a hentesnél jártam és megláttam a kipakolt marhalábszárat. Vettem is belőle mindjárt.
A recept alapját a már sokszor megejtett bográcsos pörköltfőzések adják, kiegészítve néhány ötlettel, amivel a Bűvös Szakácson találkoztam, és ezeket kombináltam a burgundi marharagu főzésekor már bevált, sütőben/kemencében való elkészítéssel. Íme tehát a marhapörkölt, ahogy én csinálom…
 
 
Hozzávalók:
 
·        1,2 kg marhalábszár (tisztítva, hártyázva)
·        4-6 fej hagyma (30 dkg)
·        3-4 gerezd fokhagyma
·        1 db olasz konzervparadicsom (egész, hámozott)
·        hús-alaplé
·        1 kk. köménymag (mozsárban durvára megtörve)
·        fűszerpaprika
·        só, bors
·        mangalicazsír
A nokedlihez:
·        15 dkg liszt
·        15 dkg rétesliszt
·        2 tojás
·        tej
·       
 
Előkészületek:
 
Elkészítem az alaplevet (ha nincs előre elkészítve).
A marhalábszárhús külső, vastag hártyáját lefejtem, majd a szokásos pörkölthúskockáknál egy kicsit nagyobb darabokra vágom (így jobban érvényesül a hús íze és textúrája), és félreteszem.
A hagymákat megpucolom és apróra vágom, a fokhagymákat felaprítom.
A konzervparadicsomokat felvágom, kicsorgatom a levét és apróra felkockázom.
A paprikákat szintén apróra vágom.
 
Elkészítés:
 
Egy nagyobb serpenyőben, egy kevés sertés zsíron megpirítom a húsokat, hogy egy kis színt kapjanak. Kisebb adagokban sütöm, hogy ne engedjen levet. A sütés után a serpenyőbe egy kis alaplevet öntök, hogy feloldja a visszamaradt pörzsanyagokat.
Egy nagyobb lábasban két evőkanálnyi mangalicazsírt olvasztok, a hagymát pedig üvegesre dinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát, a köményt, és tovább pirítom. Ezután hozzákeverem a paradicsomot és a grillezett paprikákat, majd még egy kicsit pirítom. Félrehúzom az edényt, és a tetejét megszórom egy púpos evőkanálnyi édesnemes fűszerpaprikával. Várok egy percet, hogy a zsiradék kioldja a paprikából az íz- és színanyagokat, majd elkeverem, hozzáöntök egy csésze alaplevet, és összeforralom.
Beleöntöm a megpirított húsokat, a serpenyőben lévő alaplét, elkeverem, és még annyi alaplével felengedem, hogy a húsokat éppen ellepje.
Egy sütőpapírból akkora kört vágok, mint a lábos fedője, alaposan bevizezem, és a hús tetejére terítem.
Három órára (vagy tovább, ha a hús igényli) a közepesen felfűtött kemencébe teszem. Kemence helyett, persze, megteszi a 150 fokra előmelegített sütő is.
Óránként kiveszem, és finoman átkeverem az egészet. Az utolsó kivételnél keverés előtt egy kanállal leszedem a zsír nagy részét a szaft tetejéről.
 
Közben elkészítem a nokedlit/galuskát. A liszteket egy tálba szórom, egy csipet sóval ízesítem, ráütök két tojást, egy deci tejet öntök hozzá, és elkeverem. Víz hozzáadásával alakítom ki a kellő sűrűségét a tésztának. Fél órára hűvös helyre félreteszem és hagyom pihenni.
Egy nagy lábosban vizet forralok, megsózom, és amikor lobogva forr, a nokedlitésztát két kanál segítségével a forró vízbe szaggatom. Közben egy szűrőkanállal lehalászom, amik feljöttek a víz tetejére, és egy kivajazott jénai edénybe szedem. Melegen tartva, tálalásig félreteszem.  
Én a nagyobb darab, falatnyi nokedliket szeretem, de aki a kisebbeket kedveli, az használhat nokedliszaggatót is…
 
Tippek, tálalás:
 
A marhapörkölt tálalását nem spiláznám túl, egy nagyobb mély- vagy pastatányérba szedek egy nagy adag galuskát, mellé egy szintén nagy adag pörköltet, és lehet enni. Hozzá csemegeuborkát vagy tejfölös uborka-, esetleg káposztasalátát ajánlanék.
Mivel elég időigényes az elkészítése, érdemes egyszerre nagyobb adagot főzni.
A kész pörkölt két-három napig eláll a hűtőben, de akár le is fagyaszthatjuk, két-három hónapra. A nokedlit inkább frissen készítsük és fogyasszuk.
A marhapörkölt nokedlivel igazán nagyszerű, gazdag ízű, „echte magyar" étel. Nem kímélő kaja, viszont rendkívül finom. A dús, sűrű, hagymás-paprikás alapban vajpuhára főtt hús szinte szétomlik a szájban, miközben a szaftban megmártott nokedlit toljuk mellé. Lehet ennél jobb?
Talán csak akkor, ha mellé egy korty villányi Cabernet Sauvignont is löttyintünk…
 
Elkészítési idő: 4 óra
Költségek: kb. 570 Ft/adag

179 komment

Címkék: gasztro recept marhahús főétel toma köretek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2008.10.09. 05:23:43

Jó reggelt!
Jó kávét!
Le a fitnesznácikkal!
Konkrétz gyomorba konrét ételt!

Benikuty 2008.10.09. 06:58:12

Napos napot!
Fokhagyma és köménymag mentes pörköltet!

maybach 2008.10.09. 08:07:07

Jó reggelt kívánok!
Én nem így csinálom, de a leírtak alapján ez is nagyon finom lehet.
És én támogatom a Norbi és egyéb csoda étrendet.
Cseppet sem zavarna ilyen pörkölt fogyasztása közben, hogy kalóriaszegény vizet isznak Norbi tojás mellé, salátával.

2008.10.09. 08:10:16

Toma, szíven találtál! A marhapöri az egyik kedvencem. Apu szokta elkövetni, és ő tesz bele pici bort is és attól még finomabb lesz... szinte érzem az illatát :)

Pálcika 2008.10.09. 08:16:48

Szép reggelt!
tyű Toma,nálunk tegnap marhapöri volt főtt krumplivak:)))
két napig fájt(remélem múlt idő)a fejem:(
most iszom még egy kávét és megnézem miről maradtam le

gondolom Tomának kell megköszönnöm Hsz.linkjét a háztájiban:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.09. 08:37:21

Jó reggelt. Nem vagyok marhahúspárti, de ez a kemencés verzió nagyon szimpatikus.
Én is ezzel a fűszerezéssel készítem a különféle pörkölteket, nagy köménymagrajongó vagyok:)

Toma, klassz lett Hobbiszakács kockája oldalt!

Pálcika, hogy van a (nem)törött végtagod?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.09. 08:56:02

Jó reggelt!
Kakaót!

Ó, Toma! Apukám kedvence! Igaz, ő tarhonyával szereti. Kemencénk sincs és eddig nem a sütőben főztem, de így is kipróbálom!
Köszi a posztot!
A fokhagymát, hagymát imádja a család. Volt idő, amikor, mint az almát, úgy ettem a vöröshagymát. :)

Benikuty 2008.10.09. 09:12:39

Tényleg jó, hogy Hsz. ott virít, mondjuk nekem eddig is a "Kedvencek" közt volt.
A marhapörkölthöz:
Amint azt Jé figyelmesen végignézte, én a pörköltet a hagyományos minimál program szerint készítem. Semmi cicó, ahogy a pusztai emberek tették. Természetesen ez a verzió is finom lehet, de én biztos nem változtatok a 25 éve jól bevált gyakorlaton, és a fűszerezési szokásaimon. Függetlenül attól, hogy a köménymagot és a fokhagymát nagyon szeretem.

Pálcika 2008.10.09. 09:23:09

Toma,hiányzik a tányér széléről a zöldkocka,lekopott a mosogatógépben??:))
én a pöri alá a nemrégiben elrakott lecsót teszem,persze sok más mellett(kivéve a köménymagot)
egy jó tipp(szerintem jó ötlet)a zsír leszedésére én már nem kanalat használok,még a kocsonya főzésnél tanultam annó,de nagyon jól használható mindenhez.szóval,fogok egy papírtörlőt,és azzal itatom fel a fölösleges zsírt,ha sok a zsír akkor kettővel.próbáljátok ki egyszer:))
ja és én észre vettem a törzskommentelők,és a szerzők hiányzását,csak kaptunk helyette besenyőpistabácsit így nem volt mit szóvá tennem(ja és örültem,hogy a szivárványos maradt!)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.09. 09:27:44

a köménymag a legrégibb szakácskönybekben is szerepel mint alap magyar fűszer. a gulyás, és pörköltek alapfűszere. de sajnos ma már nem nagyon használják, pedig az élettani hatásai is kedvezőek, segíti az emésztést. persze aki nem szereti, ne használja:))

már régóta tervezem a hobbiszakács linkjét, csak nem volt rá érkezésem eddig:)) most "aktuális" lett, hát megcsináltam:)

és most megyek a fülészetre!:(

Benikuty 2008.10.09. 09:33:55

Toma, köménymagot a gulyásba, igen! Fokhagymát is!
Pörköltbe én nem.

Pálcika 2008.10.09. 09:43:30

hát igen,van amibe eredetileg szoktak köménymagot tenni de az én családom nem szereti,még a sajtosrúd tetejéről is lepöckölik,miért kínozzam őket:)
de a kelkápifőzelékbe azért is teszek:)))
Toma,olvastam a füles problémád.én egyszer megmentettem a gyermekemet a felszúrástól.egy egész nap aztán egy egész éjjel aztán még egy egész nap 20percenként melegítettem rendes konyhai sót és zokniba töltve a fülére raktam.állítólag olyan anyagok párolognak ki a sóból ami segíti a gyógyulást.még az orvos is meglepődött amikor visszamentünk és már alig volt érzékelhető a gyulladás.tudom kicsit macerás a melegítgetés de megéri.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.10.09. 09:53:31

Na, izé, szóval, köszi szépen :-)

Pálcika 2008.10.09. 09:54:16

Nadine,örülök a radírozás sikerének:)))Úgy látom nem csak én szeretek takarítani meg miegymás:))
tegnap voltam csinidokinál de annyira fájt a fejem,hogy nem ellenkeztem vele,sőt átvitt a gyógytornászhoz(jött velem,mintha megszöknék nélküle)és én csendben végig csináltam minden gyakorlatot.utána konzultációra vissza mentem hozzá,és megjegyezte,hogy azért csak sikerült betörnie,annyira nagyon fájt a fejem,hogy meghagytam hitében,de most erőre kaptam,szerintem holnap már újra a régi leszek,és jaj neki(bármilyen helyes a kispofija):)))

muskotály küvé 2008.10.09. 10:16:36

Sziasztok!

Bocs, hogy keveset vagyok, de sok a meló...
A pörkölttel kapcsolatban, a kemence jó dolog. A múltkor sertésdagadót meg mindenféle zöldséget, fűszernövényt raktunk öntöttvas lábosban a kemencébe - nagyon jó gulyás lett belőle :)
Viszont én sem szoktam fokhagymát, köménymagot rakni. Marhához, birkához max egy gerezd héjas, egész fokhagymát, sertéshez egy kisebb gerezded, palócleveshez viszont mindkettőt.
Én inkább zöldséggel szoktam "elrontani", abból mindig van "felesleges" :)
Viszont Beni tyúkpörköltjéről csak annyit, mindjárt nézegetem egy kicsit a bográcsról készült képet :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.09. 10:50:56

Pálcika, ez nem "szeretek takarítani" kérdése. Munka-, idő- és pénzspórolás:)

cyan 2008.10.09. 11:00:15

reggelit!

jól néz ki, a sűrű szaft titka a sok hagyma.
én a nokedlit nem ekkora nagy darabokban főzöm ki, van szaggatóm, az olyan helyes kicsiket gyárt. hamarabb is megfő, mint ezek a gübicsek :)

Benikuty 2008.10.09. 11:13:34

Az ilyen nokedlihez nagy gyakorlat kell.Nekem sosem lettek egyformák, nem főttek át, stb...Sóval én ehhez béna voltam, maradt a szaggató.
Pálci, annyira fájt, hogy harcképtelen voltál?

Zuzuka 2008.10.09. 11:15:30

Szép napot!
nagyon éhes lettem mire a végére értem, no és a képek:) nini ott a kemence!
azon ritka alkalmakkor amikor marhapörköltöt főztem, kápiapaprika és paradicsom helyett én is házi lecsót tettem alá, a fűszerek stimmelnek.
ja és zsírt nem használok, csakis olajat - ez nagy vétek?
egri Cabernet illik-e utána? mert ha nem, akkor hozzá sem fogok:)

Pálci, kaptam a piacon egy nagy szatyor zöld paradicsomot egy aranyos nénitől, délután megpróbálom hasznossá tenni / magamat is!

Benikuty 2008.10.09. 11:33:35

Hehe, én is kaptam (kétszázért kilóját) az óbudai piacon:)
Pálci, majd hívnálak, mert van két ködös pont a legvár (by Guzmics from Kanizsa) recipéjébe'

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.10.09. 13:11:42

Na jó napot, jó szurkolást.
Látható lesz valamilyen beszámoló a blogbuliról?
Tudjátok, kibicnek semmi sem drága :)

Én a marhapörköltet egyébként úgy csinálom, hogy először jófajta füstölt csemegeszalonnát üvegesítek, majd erre jön a felkockázott hús. A hagyma csak akkor jön, amikor a hús már elvesztette a színét, ergo bennrekedtek a finom dolgok a húsban.
Kerül még bele fenyőmag és kakukkfű és egészen alacsony lángon, öntöttvas lábosban a megfelelő ideig főzöm. Fűszerpaprika csak a végén kerül bele szolid mennyiségben. Közben persze, ha idény van, kevés paradicsom és paprika is beleugrik a lábosba.
Ez az ételleírás családi hagyomány, érezhetően még a pörkölt uniformizációja elötti időkből, a vadregényes Bakony és a Somló környékéről.

Benikuty 2008.10.09. 13:33:10

Gasper, beszámoló nem lesz, részemről biztosan.
Néhány comment volt vasárnap, és hétfőn ezzel kapcsolatban.
Fényképek ügyében Jé a kompetens, fordulj hozzá. Ugyancsak ő említette, hogy talán majd posztol a tyúkpörköltről.

2008.10.09. 14:45:53

talán... majd... ezek a helyes kifejezések. annyira nincs időm semmire, borzasztóan sajnálom magam! :)))))

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.10.09. 14:55:11

Köszi a felvilágosítást :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.09. 16:26:46

na megjöttem!:) egy kicsit megkínzott a fülorrgépész, de túléltem.

zuzuka!
pörköltet csak zsírral!:))

gasper
nem hangzik rosszul...:)

beni
azért mégis írhatnál valamit, jó lenne egy beszámoló :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.09. 16:38:40

...én az ilyen nagy bumszli nokedliket azért szeretem, mert egyrészt nehezebb túlfőzni, mikor feljön a víz tetejére, pont jó, másrészt, mivel akkora mint a húsdarabok, elég egy-két "gümecset" felszúrni a villára, megmártani a szaftban, és betólni az arcba. nem kell zsonglőrködni az apróságokkal a villán:))

muskotály küvé 2008.10.09. 16:51:38

A blogbuliról én is gondoltam írni, de mivel Jé írta, hogy ír, megkönnyebbültem, hogy lehet, tényleg meg lesz írva;
Beni szerintem mindent megtett a bulival kapcsolatban, ami elvárható és azon túl is, szerintem ne várjuk el, hogy még a beszámolót is ő írja :)
Megpróbálom összeszedni magam a hétvégén:)

Benikuty 2008.10.09. 16:53:30

Toma, kedves vagy, hogy ezt írod, de tudod, én már nem posztolok.
Ezzel a galuskával pedig addig kisérletezek majd, amíg egyszer csak sikerül.

2008.10.09. 16:53:53

küvé, én csak a pörikészítés folyamatát gondoltam levésni. mivel nem voltam ott végig, ezért nem éreztem magam illetékesnek a blogbuli történéseinek megörökítésében. szóval ne fogd vissza magad, hajrá!

muskotály küvé 2008.10.09. 16:55:25

Még a pörkölttel kapcsolatban, nem tudom, Beni mennyit használt a tyúkhoz, de 1,2 kg húshoz 4-6 fej száraz magyar hagyma nekem nagyon sok lenne. Szerintem németes szokás a rengeteg hagyma - persze "vizes" (nem pejoratívan) német hagymából többet elbír.

Benikuty 2008.10.09. 17:03:13

A két tyúk felpucolva 5,8 kg volt. 6 nagyobb fej hagymát használtam, három zöldpaprikát, három közepes paradicsomot. A zsír a tyúkok kisütött hájából jött. Mert, Toma, természetesen ZSÍR!:))

Zuzuka 2008.10.09. 17:13:21

pedig azt mondták finom - na, engem jól becsaptak!
csak libazsir van itthon...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.09. 17:21:05

zuzka
a libazsír a legkirályabb a pörköltbe:))

küvé
én szeretem, ha jó sok és sűrű a szaftja, így szoktam meg, és így tanultam a nagyanyámtól. jó sok hagyma:)) lehessen tunkoni a kenyeret...
csirke, vagy kakaspörkölthöz, és is kevesebbet használok.

bakker beni! mekkora tyúkok voltak azok?!!:)))

Benikuty 2008.10.09. 17:27:24

Nagyok, Toma!:D
A libazsír nagyon egészséges, szemben a mezei olajokkal, főleg margarinokkal. Nem tartalmaz szabad zsírsavakat, ami lassú gyilkos.
Még egy nagy előnye a töpi:)) Meg, hogy szagtalan benne a sütés, s ez sem elhanyagolható!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.09. 17:33:55

szerintem azok emuk voltak:))

most egy kicsit leszedálom magam mert megint kurv@ra elkezdett fájni a fülem. még visszatérek!

Benikuty 2008.10.09. 17:52:28

Toma, náluk a nőstény nagyobb mint a hím:) Aztán még ha emancipuncik is...hát rossz belégondolni:))
Jesszum, csak Pálci meg ne lássa, miket én itten!

Zuzuka 2008.10.09. 17:55:24

Toma, jól mondta Pálci - meleg só a fülre!
zokniban, amilyen melegen csak bírod.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.09. 18:10:31

Zuzuka, megpróbáltam, de nagyon izzadt a talpam :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.09. 18:13:18

Ezen kívül jó még a fülgyertya is, nekem használt. Meg az infralámpa.
Amúgy nekem is alig van már hallásom…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.09. 18:18:13

A margarinokról egy történet:
Mikor a háború vége felé a germánok ár mindenben szükséget szenvedtek, a Führer állítólag kiadta a parancsot: csináljanak vajpótlót fekáliából. Mer abból még volt jó sok.
Hónapokig dolgoztak rajta a vegyészek - eredmény nélkül.
Egyszer csak nagy ijedelmükre a főfő bejelenti látogatását.
- Mire jutottak? A színe?
- Hát, az bizony még a régi - restellkedett a témavezető.
- Szaga?
- Nincs jelentős változás… de kenni már lehet!!! - védi a munka becsületét, no meg a társaság életét a laborvezető.

Pálcika 2008.10.09. 18:32:18

éreztem,hogy jönnöm kell,egy félnapra tűnök el és már virgonckodtok:))))

Pálcika 2008.10.09. 18:35:36

bocsi Zuzuka,de nálunk is zsír!!sőt én még a sült krumplit is zsírban sütöm(szerintem más az íze)
a lekvárhoz sok sikert:))ha megakadsz nyugodtan írj:)
Beni,kérdezz csak bátran!:)

Benikuty 2008.10.09. 18:36:59

Toma, jó tüneti kezelés, ha kövirózsa levelének a kinyomott levét csepegteted bele.
Egyébként Nagycica annyit szenvedett a fülétől, hogy egy ostoba orrfülgégésznek köszönhetően egyik fülére hallás csökkent. Mivel a dolog bakteriális eredetű, a felszúrás csak antibiotikummal előzhető meg. Ez a barom meg csak szúrt, szúrt:((

Benikuty 2008.10.09. 18:44:43

Köszi Pálci, közben rájöttem, hogy az alma a magas pektin tartalma miatt kell, mert az ugye a paradicsomban nincs. Aztán akkor mitől zselésedne?
Igazad van, néhány kaja csak zsírral jó, pl. a vínersnicli bondája sokkal ropogósabb. Majd próbáld meg a liba zsírt.
Ezzel kapcsolatosan lehet...no, nem!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.09. 19:17:54

itt vagyok. algopyrin az én barátom:)
régen, ha kellet, ha nem, szúrtak. ma a fülszúrást már csak akkor alkalmazzák, ha túl nagy a nyomás a dobhártyán, és félő, hogy a genny beszakítja. a szúrással csökkentik a nyomást és a fájdalmat. a meleg só, meg a kövirózsa sajnos csak kezdeti stádiumban hatásos (sokszor próbáltam), ha már istenigazából begyulladt, semmit sem ér. én már túl vagyok azon a stádiumon.

Pálcika 2008.10.09. 19:23:20

hát,Beni hogy őszinte legyek erről a pektin tartalomról fingom sincs mi:)
mi inkább az íze miatt bolondítjuk meg almával a paradicsomot(és mert ilyenkor érik az alma is,és hát ugye mindig van három-négy éppen sérült amit elkell fogyasztani

Zuzuka 2008.10.09. 19:42:06

Toma, sosem fájt még a fülem, de ha a fogfájáshoz hasonlít, akkor nagyon sajnállak! mert az kibírhatatlan volt:( algopyrint én is bármire, az egyetlen gyógyszer ami itthon megtalálható!

Pálci, a paradicsom projekt holnapra csúszott, mert 3-4 órát képtelen vagyok figyelgetni. pénteken meg csak fél 2-ig dolgozom, délután lesz ideje rotyogni.
a pektinről jut eszembe: birsalmasajt, hű de imádom!

Pálcika 2008.10.09. 19:53:08

Zuzuuuuuuuuuu!!!!!!
két-három napja keseregtem a férjemnek,hogy gyerekkoromban ettem utoljára birsalmasajtot,néha még egy dió is volt benne.hogy én azt mennyire imádom!!!!!!!!!te tudod hogyan kell csinálni?????

Zuzuka 2008.10.09. 20:00:18

nagymamám nagyon értett hozzá! őzgerincben, dióval - hmmmm, nyami:)
én próbálkoztam párszor, de soha nem lett olyan finom, és elég puha maradt. a piacon veszem évek óta ugyanattól a nénitől, remélem az idén is ott lesz...

Benikuty 2008.10.09. 20:00:40

Pálci, ne strapáld magad, itten már szárad, csak ahogy nagymamától tanultam. Szeretnél belőle? Naná, hogy igen:))

Pálcika 2008.10.09. 20:12:15

huuuuuu,Beni:)akkor te tudod a receptet!!!!
légyszi áruld el:)))))

Benikuty 2008.10.09. 20:38:52

Pálci, rendicsek, de most kirugdalom szerelmetes benifiam a gyikóból, aztán bédűlök, mert ötkor szól a vecker:(
Álom szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.09. 21:41:54

Jó estét.
Birsalma illatát szeretem.

spájdernecc 2008.10.10. 05:05:25

jó reggelt!
Sok kávét!
birs-sajt. hm...

maybach 2008.10.10. 07:41:40

Jó reggelt kívánok!
Birsalmasajt király!
Anyukám profi a szeren. Én már kevésbé.
De nem adom fel. Igaz eddig még akármilyen lett elfogyott.
A kutyus nem gyógyult meg. Ma reggelre elment. 10 éves belga juhász keverék volt.
A kutyás könyv szerint bátor önfeláldozó kutyus.
A valóságban imádni való kajla gyáva és kicsit korrumpálható barát volt.

Pálcika 2008.10.10. 08:00:53

Szép reggelt!
Maybach,isten nyugosztalja!!
gyónóm kell:olvastam a kutyust,akartam is reagálni rá de aztán valahogy elmaradt,most pedig elment és nekem lelkiismeret furdalásom van:((
hihetetlen de tényleg mintha a családom része lennétek minden örömmel és bánattal

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.10. 08:12:47

Jó reggelt.

Maybach, nagyon-nagyon sajnálom...:( A belga juhász a kedvenc kutyafajtám, eddig nem is mondtad, hogy a kutyusod az...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.10.10. 08:23:55

Jóreggelt :-)

A jó hírekre :-)

a rosszakra :-(

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.10.10. 08:26:01

(Nem árulom el azt, hogy ma miről posztolok.)

Mormogi P_á_pa :-) Erről nekem egy másik vicc jut eszembe a Csau bácsi diktálta diétás évekből:

A mesterséges éhínség kellős közepén érkezett egy német gép, amely sz@rból fagylaltot állít elő.

Valami nem stimmelt, mert amit betettek, az jött ki belőle.

Kihívták a szervízt. A fehérköpenyes németek mértek, mértek, aztán fejcsóválva közölték a diagnózist:

- Amíg a nyersanyagban nyomokban sem fordul elő a tej és a cukor, addig ne is reménykedjenek...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.10. 09:22:30

Most jött a telefon: Apukám reggel fél hétkor meghalt.

Zuzuka 2008.10.10. 09:27:57

jóregg!
maybach, nagyon sajnálom a kedves kutyust:(

a margarintól és a fagyitól egy időre elment a kedvem:S rámborítottak egy csomó melót, meg dolgozatot is kell írni - nah, nincs jó kedvem ma reggel! szerencsére péntek van:)

Zuzuka 2008.10.10. 09:29:35

Óóóóóóóóóóó, Nadin!
őszinte részvétem, sajnálom!
nagyon csúnya ez a nap!

maybach 2008.10.10. 09:36:47

Nadine!
Nagyon sajnálom.
Részvétem!

2008.10.10. 10:04:19

Nadine, részvétem!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.10.10. 10:29:51

Nadine őszinte részvétem.
de azért nem vagy ám árva, itt vagyunk Neked mi (akármilyen sovány vigasz!).

Maybach sajnálom a kutyust. én azóta nem létesítek kapcsolatot a család kutyáival, mióta kézzelfogható ténnyé vált számomra, hogy a kutyák el is pusztulhatnak, és akkor én meg bőghetek hetekig.

muskotály küvé 2008.10.10. 13:08:39

Toma,

Na ez az, a németek gondolják, hogy hagymából kell a pörkölthöz szaft... (Nem sváb a nagymamád? :) )
A tény az ezzel szemben az :), hogy jó inas húsokból, pl. lábszáraljból lesz jó szaft :)

muskotály küvé 2008.10.10. 13:09:36

Nadine, most olvasom a mai hsz-eket - őszinte részvétem.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.10. 13:45:47

ez nem egy vidám nap:( őszinte részvétem nadine.

Pálcika 2008.10.10. 14:02:05

Nadine,Isten nyugosztalja.ez egy szomorú nap:(

minden küzdelmem és akaratom ellenére még jövőhéten sem mehetek dolgozni:(((
és ez most nem csak csinidoki szigorúságán múlott,így döntött a gyógytornász is(pedig meglepődik,hogy ennyi idő elteltével megcsinálom a gyakorlatokat,bár nem minden100%)és szintén ezt nyilatkozta a fizikoterápiás nőci is(pedig kiálltam a nagy fokozatot is),a házidoktorom egyszerűen elképesztőnek találta az ötletet háromhetes töréssel kiíratni magam a táppénzről és visszakérdezett:csak nem dolgozni akar menni??????mások ilyenkor fordulnak gipszes kézzel a másik oldalukra.vele nem vitázom,Ő gyerekkorom óta ismer és nagyon szigorú ember(bácsi).nála mukkani sem merek:)neki nem is mertem elmondani mi mindent csinálok én már jobb kézzel.na de a lényeg a főnököm is elképesztőnek találja az-én már hétfőn tudok menni dolgozni!-mondatomat.egyszerűen azt mondta:-még nem jöhetsz maradj otthon a fenekeden,majd ha legalább négy hét letelik akkor beszélhetünk esetleg róla.puff neki.köpni-nyelni nem tudtam.
kezd gyanús lenni,hogy az egész világ összefogott ellenem.
szóval:mit főzzek ma???

Benikuty 2008.10.10. 15:44:12

Nadine, részvétem! Remélem, Te meg tudtad azokat a dolgokat beszélni Apukáddal, amiket én három éve nem. Elkéstem.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.10.10. 15:55:03

Pálcika, bontsál ki egy glóbus konzervet, de szigorúan a jó kezeddel, és kíméld magad.(parancs, de ilyen jel nincs.vagy van?)

Benikuty 2008.10.10. 16:17:00

Mariss, parancs ügyben egyetértünk, a kutyákkal kapcsolatosan nem.
Ma láttam sparheltet a bricóbam, 80 rugó, majdnem levált az arcom.
No, kezdem kipakolni a hálószobát:(
Az időjárás meg dugjon egyedül!

Benikuty 2008.10.10. 16:18:11

Pálci, főzzél meg valakit, hogy főzzön:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.10.10. 16:24:26

Tudom Beni, hogy kutyákokkal ez nem helyes, de én néha nem tudom elfogadni a nyers valóságot.lásd hirtelen és minden alapot nélkülöző gyomorgörcsök, olyankor az életet kell megemésztenem.
Otthonra kell a sparhelt, vagy a hálószobába? vagy amit ott hagytál Kisorosziban, annak lába kélt?
Ha otthonra kell ne sajnáld a pénzt, megérdemlitek:))

Benikuty 2008.10.10. 16:38:02

Mariss, csak elcsodálkoztam hogy egy darab vas ennyit kóstál!
A kutyák meg képesek annyira hozzánk nőni, mint az emberek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.10. 16:58:20

Mindenkinek köszönöm, azt is, hogy vagytok.

Beni, amit megérthetett ebben az állapotban, azt szóban mondtam el neki, amit nem, azt gondolatban, a kezét fogva. Nem maradt odabent semmi kimondatlan, azt hiszem.

Nagyon fáradt vagyok, nem tudom, mennyit leszek itt mostanában.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.10. 18:54:29

Kérlek Benneteket, csevegjetek tovább, nagyon rossz azt gondolni, hogy miattam van ekkora csend. Ha nem miattam, akkor semmi baj.

Benikuty 2008.10.10. 19:19:39

én is, bár szedem szét a szobát, holnap festés
Nadine, máskor is van csend, de mondjuk ez a mai nap nem inspirál vidám csevegésre.
Most találtuk meg a pakolásban, ahova a beni bosszúból jelölni szokott.
Maybach, nem kell másik eb?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.10. 19:36:51

Toma, hogy van a füled?

Beni, szép időtök lesz a festéshez.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.10. 19:48:18

javul, javulgat. már aludni is tudtam az éjjel, és ma még egy painkillert sem kellet benyomnom.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.10. 20:01:06

most megyek, és vacsorázok valami könnyűt, mint pl. velőspacalt körömpörköltel...

maybach 2008.10.10. 21:23:36

Beni!
Köszönöm.

Kicsit még várunk, mert nagyon családtag volt.
A következő kutyus, egymástól független ötletek alapján, menhelyről lesz.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.10. 21:43:09

Maybach - legyen nagyon jó, ha majd lesz.
De az lesz, megérzi majd.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.11. 00:11:13

maybach
én is menhelyről hoztam volna kutyát, ha nem kapom ajándékba a mázlit...

my momma always said, "flaying-house is like a box of chocolates. you never know what you're gonna get." :))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 01:11:19

Maybach, nagyon sajnálom a kutyust!!!

Toma, mutathatok valamit?

spájdernecc 2008.10.11. 05:20:59

Jó reggelt!
Jó kávét!
Nadine,együttérzek!

Zuzuka 2008.10.11. 06:59:40

jóregg!
finom kávét,
meleg pulcsit!

Pálcika 2008.10.11. 07:42:02

Szép reggelt!
megiszom a kávém,aztán írok egy kisregényt Maybachnek a mi menhelyi kutyánkról

Benikuty 2008.10.11. 08:04:47

Ha nekem egyszer még kutyám lesz, bizti menhelyi lesz. Pomázon van az Árvácska Egyesület...
Maybach, én a Benit kommendáltam tegnap, mert nagyon berágtam őkelmére. Aztán csak nézett, én meg ellágyula, pedig nem is vagyok Gyula.
Nem vettem teddihengert, lehet nélküle mázolni?:)
Pálcika, aztán szépet írjál, meg vidámat, mert drámának itt a hugyosjóska:))
Előveszem a kávéfőzőt, amit multkor a bulira vettem, aztán a sárga fődig kávézom le magam, teddihengert utána veszek.
Hsz., ma feladom a paprikát, vagy inkább a papritát?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 08:49:06

Jó reggelt. Spájdi, köszönöm.

Beni, mázolni (ajtót-ablakot festeni) én mindig ecsettel szoktam, de a profik azt is nagyrészt hengerrel csinálják. Ha a falfestést hívtad mázolásnak, akkor azt is lehet henger nélkül, csak nem lesz olyan egyenletes, hacsak nem vagy titkos szobafestő-tehetség.

Pálcika 2008.10.11. 08:50:31

Kedves illetékesek:))ma megírom posztformájában a Maybachnak szánt pár soromat ami már most kisregény hosszúságú:)felteszem az adminba(ha készen vagyok rögtön beírom nyilvánosan)aztán valaki legyen kedves élesítse,úgy láttam nincs semmink holnapra(se)ezért igyekszem,de csak délutánra leszek meg,mert rám törtek az emlékek amik igen sokan és szétszórtan vannak,tehát össze kell rendezzem:)és még egy hátráltató ok: tegnap elkummantottam a főzést ezért délelőtt még konyhatündért is kell játsszak..........

Pálcika 2008.10.11. 08:51:56

Szia Nadin!!!!
hogy vagy?????????

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 08:54:36

Szia, Pálci. Csendeskén, de nyugodtan. Nézek ki a fejemből, hogy mihez is fogjak ma. Azt hiszem, azt fogom csinálni, amihez kedvet érzek, nem pedig azt, amit "kell".

Ez a menhelyi kutya nem Zsömi névre hallgatott véletlenül? Egyszer egy mailben mintha említetted volna...:)
Amúgy rendben, holnapra kiteszem, ha megírod.

Pálcika 2008.10.11. 09:02:17

de Ő Zsömi,a szerelem pedig Bendegúz:)
mikor kezdődik a kiállítás-verseny????lehet már drukkolni???
lassan elkell mennem közértbe mert nincs itthon kenyér(se) és ébredezik a család......

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 09:18:10

A "kiállítás-verseny" ma, tíz órakor kezdődik. Akkortól máris lehet drukkolni:)
Nekem meg nincs itthon krumplikám, pedig tapasztalatból tudom, hogy a lélekre is jó hatással van.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 09:37:45

Jó reggelt!
Nahát, ma nem kellett bejelentkeznem!
Szép napnak nézünk elébe.
Tudom, csak nyugtával szabad dicsérni.

Beni, festéshez nem teddyhenger. Jobb híján szivacs is jó. Csak ahhoz megfelelő elméletet kell gyártani, hogy miért olyan lett a fal, amilyen.
Elméletgyártásban fordulj bizalommal a Fruzsihoz, Ő kilenc éves korában megalkotta a pemzli nélküli radíros ecsetet. Jól hangzott, jól is nézett ki, más hibája nem is volt, csak az, hogy nemigen festett, ha mégis sikerült valami, azt viszont nemigen radírozta. :D
Bár tudom, Téged sem kell félteni kreatívitásügyileg :)

Szeretném bemutatni pici "gyermekem". Toma ötletekben, útmutatásokban nagyon sokat segített, köszönöm Neki! /Bár még van jónéhány kérdésem :)/
Mi több, Ő szabadított rá a blogemberiségre! :D
Most ne szidjátok nagyon, úgy sem hallja meg :)

gyongy-haz.blogspot.com/

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 09:47:23

Beni, az első sor helyesen: festéshez, nem mindig kell teddyhenger. Bocsi.

Az úgysem meg úgysem és nem úgy sem. Hogy én milyen izgatott is vagyok!

Pálci, hajrá!

Nadine, mindjárt kezdek drukkolni!!!

Benikuty 2008.10.11. 09:49:57

Kómásan fogalomzavar, szobafestek, nem mázolok.
Mázoljanak a mázlisták!

maybach 2008.10.11. 09:51:57

Jó reggelt kívánok!
Lám még kutya ügyben is hasonló a véleményünk. Már csak foci ügyben kell megtérnetek.

Nadine!
Pont azt kell ilyenkor (is) csinálni, amit szívesen teszel. A kötelező dolgok ráérnek.

Fiam!
Tök jó!

Ma meg jó napom lesz, mert majdnem az egész pereputty összejön a mamáéknál.
Élükön a legkisebb, aki egy egy igazi hölgy.
Jót fog tenni nekünk a belőle áradó életigenlés.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 10:27:50

Fiam, hát erről beszéltem:) Remek kezdet. Nekem némely fotó kicsit sötétnek tűnik, de lehet, hogy csak monitor kérdése. De így is ötven körrel szebb-dögösebb-működőképesebb, mint az eddig látottak. Bravó. A hangnemhez is gratula. Azért csak ért valamit a számtalan korbácsütés:)

Maybach, ezt fogom tenni.

Benikuty 2008.10.11. 10:35:39

kihúzom a dsl csatlakozót, festékes vödörbe a bánattal, ha belevesznék, mentsetek ki:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 10:47:57

Nadine! :D :D :D

Nagyon vártam Nadine reagálását, ugyanis Ő volt az értelmi szerző! Gondoltam, ha nem tetszik Neki, akor nem árulom el, hogy Ő nyúzott és korbácsolt, hogy legyen egy saját blogom, mert nem szeretném rossz hírbe hozni.

Így viszont tudja meg ország-világ, hogy Nadine szadizott!!! :D
Köszönöm, drága Nadine!

Amelyik fotó sötétnek tűnik, az sötét is :) Viszont jó válasz az is, hogy monitor kérdése ...

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.10.11. 11:28:58

Szia Mindenki, Fiam csodás, csodás és megint csak csodás. már tudom, hogy mit fogok kérni karácsonyra,a négy gyerek majd csak összeadja az árát, ami szerintem nem borsos, hanem arányban áll a minőséggel. Nadine és Toma(nem gasztro)blogjaihoz most csatlakozott a Tied is. Ha szépségre vágyom ezentúl már nálad is nézelődhetek:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 11:36:17

Fiam, ha bármilyen fotókezelő program van a gépeden, akkor egyetlen kattintással tudsz a képeken világosítani, igaz, utána újra fel kell töltened őket, de sztem megéri, hiszen hosszú távon lesznek abban a minőségben a blogon, ahogy felkerülnek.
Az előbb azt is akartam mondani, hogy a helyedben baromi gyorsan kikalkulálnék valami méltányos árat a karácsonyfadíszekre, és elkezdeném ész nélkül gyártani őket!

Marisell, ugye, hogy ugye?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 12:02:24

Jaj, de nagyon aranyosak vagytok!

Köszönöm, Marisell!!!
Túlzásokba esel, de jól esik! :)

Nadine, a karácsonyi gömbök elkészítése nem olcsó mulatság. Hungarocell az alap és az már elég drága, plusz az anyagok, gyöngyök, az idő, meg persze a macera. Nem nyafogok, csak esetleg nem értik, hogy jön ki 500-700 Ft egy közepes gömb elkészítésére. Tavaly volt azért egy nagy megrendelésem, de szerintem én nem tudok árban vetekedni az áruházi dekorokkal és azok is szépek.
Kösz a fotós tanácsot!

maybach 2008.10.11. 12:13:55

Fiam!
Hajrá.
A Tied egyéni lesz, nem úgy, mint az áruházi.

Pálci!
Pont azon tűnődtem nem kellene-e a kutyusról írni.
Igaziból egy saga lenne, ahogy látom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 12:44:19

Fiam, én arra gondoltam, hogy ajándéktárgynak vehetnék az emberek a gyöngyös karácsonyfadíszeket. Az teljesen más kategória, mint a fröccsöntött áruházi sorozatdíszek.

Zuzuka 2008.10.11. 13:51:04

fiam, gyönyörű darabok! gratulálok!
sok sikert a blogodhoz!:)
ilyen gyöngyös és kagylós-köves ékszereket hordok - ha hordok (fülbevaló kivételével), mert a feng shui szerint a fémek elnyomják a jó energiámat... na ezt sem az ötvösök találták ki:)
de lehet benne valami

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 15:25:25

Maybach, köszönöm a biztatást!

Zuzu!
Köszönöm a gratulációt!
Valóban, kizárólag az én gyöngyeim alkalmasak minden jóra, a többi, sőt, többieké, nem! :D :D :D
Nem ám!
De egyre jobban vonz a feng shui :)

Nadine, kiokosodtam, küldtem ám meglepi emilt!
És izgatottan várom az eredményedet dobozkák ügyében!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 15:31:38

Fiam, én is izgulok. Az egyik szettet Apukámmal kapcsolatban neveztem el, ezért is megyek mindenképpen holnap.

Benikuty 2008.10.11. 16:41:10

Fiam, kegyed ügyimanó:)
Kimásztam a festékes vödörből, segítség kellett volna, de megoldottam.
Festék van a falon is.
Festék a vödörben nincs.

Benikuty 2008.10.11. 16:50:12

A hálószobát, Nadine.
Felszedtem a szőnyegpadlót, 22 éves, tele poratkával, meg minden feltakaríthatatlan dologgal, parketta lesz helyette. Ez volt az utolsó szőnyegpadló a házban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 16:57:56

Hát igen, kétségtelenül praktikusabb egy kutyás házban a "nemszőnyeg"-padló... Benike biztosan csodálkozni fog, hová tűntek a jó kis jelölései:)))

Beus, feltettem a linket. Mi több, kommenteltem is, ha már lehet:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.11. 17:10:47

ma rájöttem, hogy van rosszabb annál, hogy az ember füle fáj. mégpedig az, ha viszket. belül. olyan mintha az agyam viszketne. hogy vakarjam meg??!

fiam
gratulálok! végre rászántad magad. szép lett a blogod:) egy észrevételem lenne. át kellene állítani, úgy, hogy több posztot mutasson egy oldalon. ne kelljen annyit lapozni.

...ennem kéne valamit...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 17:12:13

Toma, egyetértek a lapozással kapcsolatban, csak nem tudtam ilyen értelmesen leírni:)))

A füledet próbáld meg kifordítani, úgy nem kell hurkapálca a megvakarásához.

Benikuty 2008.10.11. 17:29:29

ami viszket, az gyógyul:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 17:37:24

Toma, ha van Hálózat tévéd: most lesz egy Robert Altmann-film a Van Gogh testvérek hányattatott életéről. A színészek sem utolsók benne...

Pálcika 2008.10.11. 17:57:27

megjöttem,megírtam a regényt haza jön a gyermek és akkor lesznek fényképek is hozzá.Nadin,lehetne kérnem,hogy ne élesítsd csak fésüld meg addig?
Fiam,este megnézem a blogod
Beni,te kis ezermester!!!
Toma,nem is a füled viszket az már az agyad:))))))

Pálcika 2008.10.11. 18:31:14

Igen a szöveg már fenn van de a képek csak később lesznek

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 18:44:45

Pálcika, valamiért nem tudok belenyúlni. Nincs ott a poszt alatt a "Szerkesztés" felirat. Lehet, hogy még barkácsolsz benne?

Pálcika 2008.10.11. 18:56:26

nem,már rég kiléptem belőle,de most megnéztem és nekem sincs ott a szerkesztés,lehet csak akkor leszek okosabb ha haza jön a gyermek:((

Pálcika 2008.10.11. 19:02:49

na,hogy ne zavarjak be semmit kilépek a kifőzdéből(addig megnézem Fiamat)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 19:26:23

Rejtély, hogy mi van, hiába próbálok belemenni...:(

maybach 2008.10.11. 19:55:05

Jó estét kívánok!
Ma családi összetartás volt némi evéssel.
Legkisebb családtag, aki már igazi hölgy, sok mosolyt varázsolt.
Buksi hiánya még elég fájó,a sok pityergésből lehetett ezt megállapítani.
De talán már sikerült az új kutyus jövetelét a "szó sem lehet róla"-ról a "majd meglátjuk"-ra cserélni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 20:14:43

Maybach, az igazi hölgy hány éves? Olyan ötre saccolom...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 20:45:29

Szép estét!

Toma, hú de jól esett a Mestertől a dicséret!
A lapozással én is egyetértek. Nadine nem tudta értelmesen - bocsi, de Ő írta - elmondani, én meg nem tudom értelmesen mgcsinálni.

Beni, köszi Neked is, hogy megnézted!
Festék színét elárulod?
Amúgy a helyedben Hozzátok szerveztem volna a blogtalálkozót. Előbb végeztetek volna a renovával :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 20:52:39

Most muszáj írnom valamit, mert meg kell néznem, ügyes vagyok-e?

maybach 2008.10.11. 20:53:40

Nadine!
Határeset.
4

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 20:57:49

Ügyes vagy, Fiam. Legalább ezt sikerült érthetően elmondanom:)

Maybach, akkor nem trafáltam nagyon mellé...:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 20:58:26

Maybach, igen, 3-4 éves korban már ízig-vérig csajok a csajok!
Nem is tudom, melyik időszakot választanám, mert az ember a saját gyerekét imádja a rá való vágyakozástól fogva, de talán a hölgyemények 2-5 éves koruk között a legbájosabbak.

maybach 2008.10.11. 21:09:02

Veszélyes kor az biztos.
Csuda tudatosan manipulál.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 21:16:29

Még kérek egy kis segítséget.
Ha felviszek még képet az oldalamra, hogy tehetem úgy, hogy a "Kedves Látogató!" maradjon legfelül?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.11. 21:21:14

fiam
úgy tudod beállítani a blogodban, hogy mennyi bejegyzés jelenjen meg, hogy belépsz a "beállításokba", ott kiválasztod a "formázás" fület, és az első pont a "megjelenítés" lesz, ahol be tudod állítani, hogy pl. 15 bejegyzés. ezután a lap alján, ráklikkelsz a "mentésre". kész. onnantól az első oldalon 15 posztot mutat egyszerre, lapozás nélkül.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.11. 21:24:07

... ja, még valami. törölhetem akkor a régi blogot (gyongyhaz.blogspot.com/), amit csináltam neked? látom a sablont levetted róla, gondolom, már nem kell...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 21:32:22

Toma, őszintén szólva, fogalmam sincs mit csináltam a régi bloggal, egy sort írtam a blogcím alá és nekem minden eltűnt! Teljesen kétségbe voltam esve, küldtem ez ügyben egy-két e-mail-t, de nem akartalak nagyon nyúzni a betegséged miatt. Az sem volt semmi, ahogy a blogger-re rátaláltam, s úgy gondoltam egy életem, egy halálom, megpróbálom.
Nagyon köszönöm, hogy annyit segítettél és magyaráztál és nagyon pirulok, hogy olyan értetlen voltam-vagyok! Iparkodtam azt a színvilágot beállítani, amit Te terveztél, mert nagyon tetszett. Remélem sikerült hasonlót összehozni.
Egyszóval, ha Te megtalálod, akkor töröld, légy szíves. Köszönöm!

Megpróbálok a javaslatod alapján cselekedni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.11. 21:37:13

Fiam, szépek a láncaid - senki sem akarhatja elveszteni őket :-) Érdekes, a Lányom is csinált ilyeneket egy időben - de csak családon belül, ajándékba. Saját tervezésűeket.
Ha a világosítás nem megy, küldd el nekem Emilben, a fotobolttal pár perc az egész - de az eredményt nem garantálhatom előre :-)
A világosízás néha furcsa dolgokat művel a képpel, meg a színekkel. Tehát mindenképp tartsd meg az eredeti képeket (Mentés másképp - új néven), hogy összehasonlíthasd, és a jót megtartsad :-) (Illetve feltöltsed.)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.11. 21:53:32

Fiam-
könnyelmű ígéretemet azonnal vissza kell vonnom - végignagyítottam (szerintem) minden képedet, és nálam igen korrekt a fény ! Majd rálesek odabent is, a nagy monitoron egyszerre látom majd az egész képet, és ellenőrzöm más színbeállítással.
De szerintem úgy jók, ahogy vannak - legfeljebb a nyakkendőkről lehetne egy nagyobbat felrakni :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 21:54:42

Köszönöm, Mormogi Papa!
Én sem szeretném elveszteni őket, eladni annál inkább :D
A láncok alapmintája persze nem az én fejemből pattant ki (egyébként színtiszta népművészet, pl. erdélyi csiperke, sárközi galléros, tulipános stb.) de a színek és egy-két változtatás azért már az enyém. Pláne a kicsit őrült minták, na, az tényleg habókos és szabad kezet-fantáziát igényel :)
A lányod biztos nem hagyta abba teljesen, mert ezt nem lehet.

Most egy picit hátradőlök pihegni, de pár napon belül átküldök néhány fotót világosítás céljából. Előre is köszönöm a segítséged!

Pálcika 2008.10.11. 22:07:57

készen van képekkel a regényem,mostmár lehet szerkeszteni is,gyermek szerint szerver hiba volt??
Fiam,megnéztem az ékszereket akartam írni is de nem engedett????,pedig láttam Nadinenek sikerült,vagy ötször megpróbáltam,ezért most ide írom:nekem a barack 2 tetszik a legjobban

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 22:09:14

Pálci, kiszálltál belőle? Fésülhetem?

Pálcika 2008.10.11. 22:15:06

azt hiszem kiszálltam:))))))))legalábbis remélem:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 22:22:59

Pálcika, nagyon köszönöm!
Várom a regényedet :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.11. 22:40:58

Jó éjszakát !
A regényt én is várom...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 22:45:11

Nadine, nem ér, hogy Te már olvashattad!
Tessék máskor csukott szemmel korrektorkodni :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.11. 22:50:26

Szólítottál, Fiam?
Épp most fordulok a másik oááááhhhhrrrr...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 22:51:44

Fiam, másért mosolyogtam, de az nem publikus:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 22:57:34

Hagylak ám aludni, Mormogi. Épp a napokban jutott az eszembe, hogy régen meséltél már.
Pótold, légy szíves!

Nadine, jujj de izgi titkos dolgon mosolyogni. Ettől nekem is mosolyoghatnékom támadt :)

Pálcika 2008.10.11. 23:00:18

Köszönöm!!
akkor mostmár mehetek álommanó mellé!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.11. 23:06:33

Én is elköszönök, annyira elfáradtam a semmiben, hogy fázom. Jó éjt, szép álmokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.11. 23:19:41

Egyedül én sem virrasztok :)
Köszönöm, hogy szép napot szereztetek nekem!
Izgalmas álmokat :)

Benikuty 2008.10.12. 00:41:59

Meghozta sétából Manócskát eb, rá is ugrott fejemre vizesen a hüle:)
Maybach, nem osztozunk mint elvált szülők a benin heti váltásban? Ritkán hugyozik be:D

Reggel korán kelünk, erdei séta Pilisszentlászló-Visegrád közt. Nagy darab szalonnám van. Sütni valaki?:)
Fiam, álom előtti izgalmakat:))

jó éjt mindenki!!

spájdernecc 2008.10.12. 08:52:46

Jó reggelt!
Sok kávét!
Napsütést!
- valaki illetékes lendítse formába az új posztot:)

Benikuty 2008.10.12. 09:22:56

Spájdi, itt működ a működ:))

spájdernecc 2008.10.12. 09:45:32

akkor szüret :)
de Pálci posztjánál nem látok komment-ablakot

spájdernecc 2008.10.12. 09:47:10


ennyit látok belőle :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.12. 10:04:35

Jó délelőttöt!
Sziasztok, Fiúk!

Pálci posztjánál én sem látok komment-ablakot. Az is lehet, hogy az írása vége is hiányzik.
Amit el tudtam olvasni, az tetszett. Hiába, az állatok is rabulejtősek :)

Jaj, de aranyos volt, aki feltett a blogajánlóba, köszönöm szépen!

Megyek, mert fő a kakaspörkölt és nélkülem nem puhul :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 10:09:06

Nem értem a jelenséget, én mindent látok, mindenhová tudok írni...:(

Fiam, Toma a tettes!:)

Viszont rájöttem, hogy nincs fekete ruhám. Se fehér. Bakker...

Pálcika 2008.10.12. 10:16:54

azt hiszem én értem(döbbenet már mennyit fejlődtem számítógépből:).
nálunk két lehetőség van internettre -explorer
-és mozilla firefox
ha explorerre váltok nekem sincs komment ablak,ha
mozillára akkor látok mindent.
szóval mozzilában kell nézni,de ha nincs akkor a de a megoldást poszton belül nem tudom :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 10:57:33

Ja, persze, ez sosem jut eszembe, hogy nem mindenki Firefoxot használ. Kéretik áttérni Tűzróka bácsira!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 11:23:10

Kikapcsolok, mert készülődnöm kell. Szorítson, akinek van kedve!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.12. 12:57:19

Fogalmam sincs, én mit használok, majd megkérdezem valakitől.
A szomszéd néninek volt a nyakában preparált róka. Akkor nagyon előkelőnek gondoltam. Most kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy leölt állatok szőrét tekerte a nyaka köré, ráadásul fejestül-farkastul.
Ezért nem lesz nekem nercbundám. Se. :D

Toma, köszi!

Nadine, szorítok. Van kedvem hozzá. Két óra múlva eredményhirdetés. Addigra biztos felébredek, de ígérem, Veled és a dobozkákkal fogok álmodni és ott is drukkolok Neked :D
süti beállítások módosítása