Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szósz (18) szösz (71) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.03.29. 05:00

Dietlof Reiche: Freddy – Egy hörcsög kalandos élete (részlet)

 

4. FEJEZET

Egy ismerősnek tűnő barlangban ébredtem. Az orrom mégis veszélyt jelzett: idegen szagokat! Kirohantam a szabadba, körülnéztem. Egy ismeretlen ketrec. Ekkor minden eszembe jutott: eladtak.
Sofie-nál és Gregornál voltam.
És a maminál. Hogy hogy éreztem magam? Csúcsformában. Majd én megmutatom a maminak, hogy majd kicsattanok az egészségtől. Ezzel aztán nyilván lekerül a napirendről a visszavitel kérdése.
− Szia Freddy!
Felnéztem. Sofie nézett le rám szőkén, friss napraforgómag illatúan. De ki az a Freddy?
− Elneveztelek Freddynek. Kell, hogy legyen neved.
Muszáj? Hát jó. És miért is ne Freddy? Az olyan táplálóan és érzékien hangzott, mint az ennivaló, meg ilyenek. Apropó…
− Mindjárt kapsz enni. Akkor végre otthonosan érezheted magad. Apuci azt mondta, hagyjalak békén, amíg meg nem szoktad az új környezetet.
Micsoda megértő mintacsalád!
− Sofie! – szólt a mami hangja valahonnan a lakásból. – Megmondtam, hogy előbb csináld meg a házi feladatodat, csak azután játszhatsz a hörcsöggel.
− Igen, mami. De Freddy épp most ébredt fel. Csak meg akarom etetni.
− Kérlek, tedd, amit mondtam. Az állat várhat.
Mintha a család egynémely tagjából hiányzott volna a megértés.
−Igen, mami – felelt Sofie, majd így szólt hozzám halkan: − Ne félj, Freddy! Mindjárt hozok neked valamit. – Azzal eltűnt.
Ez volt a mami második szereplése, s ez alkalommal sem hódította meg a szívemet. Úgy tűnt, az sem érdekli, hogy már egészséges és életvidám vagyok.
Mondhatom, szép dolog. Amíg az ennivalóra vártam, volt alkalmam megvizsgálni a ketrecet.
− Sofie!
Már megint a mami. Lássuk, mit sütött ki ezúttal!
−Igen, mami?
− Érzem, hogy mindjárt migrénem lesz. Kérlek, ne zavarj az elkövetkezendő két órában.
− Igen, mami.
Becsukódott egy ajtó.
Migrén? Nyilván olyasvalami, amikor az embernek be kell húzódnia a barlangjába, mert nem érzi jól magát.
A maminak ilyenkor biztosan még inkább levendulaillata van.
Rendben. Lássuk csak a ketrecet! Ahogy körülnéztem, mindjárt észrevettem az elkerülhetetlen mókuskereket, de volt ott hinta is, meg létraszerű mászókák és egy fakorong, amit szemmel láthatólag tekerni lehet. Valamiféle hörcsög körhinta? Majd később megvizsgálom. Arról mindenesetre gondoskodtak, hogy a jövőben jó kondícióban legyek. Most lássuk az almot! Egy rövid ásópróba bebizonyította, hogy elég kemény és mély a különféle ásási munkákhoz. Következő pont: kijelölni egy pisilősarkot. Ez hamar megvolt. Most pedig a barlang. Bebújtam és észrevettem, hogy három kamrából áll, amit járatok kötnek össze. Vagyis két éléstárat is megtölthetek! Mire vágyhat még a hörcsögszív? Kibújtam a szabadba és körülnéztem.
Ez itt mind az enyém.
Az enyém? Igen, az enyém, Freddy-é, egyes-egyedül. Nem voltak ott más hörcsögök. Én voltam az egyetlen ebben a ketrecben!
HIP-HIP-HURRÁ!
Felugrottam a levegőbe, azután még egyszer szaltóval, s mivel olyan jól sikerült, rögvest megismételtem.
− Na tessék! – nevetett Gregor. – Újra csúcsformában van, ahogy megjósoltam.
− Kár, hogy a mami nem látta – mondta Sofie.
Mindketten ott álltak a ketrec előtt, pedig nem is hallottam meg, amikor odajöttek. Talán azért, mert épp a szaltóimmal voltam elfoglalva. Ha egy hörcsög a szabadban meghall valamin, annak általában halálos a kimenetele, mégpedig általában az ő számára. Civilizált hörcsögök esetében, amilyenek mi vagyunk, ez nem így van. Ezért gyakorolhatjuk a szaltózást. Nekem úgy tűnik, ez hasonlóképpen van, mint az embereknél.
− Tulajdonképpen hol a mami? – kérdezte Gregor.
− Migrén – felelte Sofie kurtán.
Gregornak elkomorodott az arca. Nem szólt semmit.
− Apuci, kiengedhetem Freddyt, amíg megcsinálom a házimat?
Kiengedni? Ez meg mit jelentsen?
− Freddy-nek nevezted el? Jó név. Nem tudom, miért de, illik hozzá – majd elmosolyodott. − A teljes neve lehetne Freddy Auratus. Az auratus ugyanis azt jelenti latinul, hogy aranyos.
Freddy Auratus – Aranyos Freddy? Semmi kifogásom. Ez igazán különlegesen hangzott. Gregor leguggolt, úgy, hogy a feje most egy magasságban volt velem.
− Kiengedjünk, Freddy Auratus?
Lenne szíves valaki megmagyarázni nekem végre, hogy mit akar az jelenteni, hogy kiengedni?
− Lehet, hogy még korai lenne – mondta Gregor és felegyenesedett. – De tudod mit? Csináljuk úgy, hogy az asztalra teszed a ketrecet…
Álljon meg a menet! Sose mozgassátok az aranyhörcsög ketrecét! Elgurulhat a gondosan felhalmozott raktárkészlete. Apropó…
− … és kinyitod a ketrec ajtaját. Akkor kisétálhat.
Kinyitni a ketrec ajtaját, hogy csak úgy egyszerűen kisétálhassak?
De hiszen ez annyit jelent, hogy ki a ketrecből!
Azt jelentette! Egyszeriben megértettem, hogy ez mit jelent. Nem kevesebbet, mint, hogy nyitva állt előttem a világ! Szabad voltam! Tárt karokkal várt engem, Freddy Auratust a rabságból való, hőn áhított szabadulás.
− Ha akar, kijöhet…
Még szép, hogy akarok, öregem, még szép.
− … ha nem, békén hagyod, rendben? De vigyázz, amikor az asztalon futkározik. Talán rágni kezdi a füzeteidet…
Apám, hogy neked milyen ötleteid vannak! Egy szabad Freddynek garantáltan van jobb dolga, mint füzetet rágcsálni. Izé, tulajdonképpen mi is a tervem? Na jó, az majd kialakul. Másrészt: nem árt ezen egy kicsit elgondolkodni.
− Vagy ha leesik az asztalról. Kitörheti a nyakát.
Hűha!
Na ez nem hiányzott. Erről majdnem megfeledkeztem. Természetesen számtalan veszély leselkedett rám a szabadságban. S megfordítva, onnan hiányoztak dolgok, melyek megvoltak a ketrecben. Mint mondjuk egy hangulatos, biztonságos barlang kamrákkal. Apropó…
− De először még meg kell etetnem, apuci.
Azt hiszem, említettem már: KÜLÖNLEGES LÁNY.
Az ennivaló megfelelő arányban tartalmazott zöldséget és magvakat. Ami hiányzott, az a fehérjepótlás, mondjuk egy lisztkukac, hogy említsek egyet a példa kedvéért. De ez jóformán sosem jut az emberek eszébe. Mintha áthidalhatatlan szakadék lenne a két étkezési kultúra között. Úgy értem, azt nem várom el az emberektől, hogy belássák, milyen ízletes a lisztkukac. De azt, hogy ezek az állatkák fontos fehérjeforrást jelentenek, legkésőbb az óvodában meg kellene tanulniuk.
Miután az ennivaló egy részét megettem, a másik részét pedig elraktároztam a kamrámban, igyekeztem ráhangolódni a szabadságba vezető útra. Először is kényelmesen leheveredtem a vackomban és lehunytam a szememet. Azután elképzeltem, hogy egy tágas rés van a ketrecen, majd pedig azt, ahogy átmegyek rajta. Lépésről lépésre képzeltem magam elé a szabadságot. S hová vezetett az utolsó lépésem? Vissza a barlangomhoz.

88 komment

Címkék: könyv freddy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zuzuka 2009.03.29. 09:49:54

jó reggelt!
óraállítást, kávét, napsütést!
auratus Freddyket.:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 09:57:30

Jó reggelt! Hát mire vágyhat még egy hörcsögszív?:)))


Először is, Toma: a nép és az Emberi Alapítvány nevében köszönöm ezt a szép kis oldalboxot!!!

Nem tudom, látjátok-e oldalt Palócprovence gasztroblogjának fotóját:))) Hát elindult a hadművelet:)))

Jé, köszi Freddyért:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 10:18:32

Már megint időcsapdába kerültem ezzel a hülye óraátállítással. Ha nekem azt mondják, vasárnap éjjel, akkor számomra az a most következő éjszakát jelenti. Először van vasárnap este, aztán vasárnap éjjel, nem? Vagy egyedül én számítom így a galaxisban?

Palócprovence blogját egyébként is érdemes megnézni, a múltkor tőle főztem rakott krumplit, ezentúl csak és kizárólag így vagyok hajlandó készíteni! Nagyon finomakat készít, persze, szigorúan nekünk, intoleráns magyaroknak.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.29. 11:00:32

Nadin!
Az "üggyel" kapcsolatban volna jónéhány kiválóan felhasználható cuccom.
Azért írok itt mert a honlapodon, ahol emilt lehetne küldeni, még tíz más címét is meg kéne adnom kötelezően. Nem tudom minek?
A lényeg fonalak kiegészítők - ezek elég drágák - 150 cm széles bársony eredeti kopsz-án, valamikor tűgobelinnel súlyosbított díszpárnák készültek belőle.
Ez utóbbit pl. nem tudom postán feladni. Letekerhetném és összehajtogathatnám, de az nem tesz jót a bársonynak. Az "arany" kiegészítők, varrható szegélyek.
Nem tudom, hogy Érden van e az alapítvány?
Ha igen, minden héten hazamegyek Érden keresztül Budára. Kocsival el tudnám vinni, át tudnám adni. Valami jelzést kérek a következő címre:
Gobelin73@gmail.com

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 11:47:41

@inszeminator: Írtam mailt, most kicsit összekeveredtem. Kávés segítséget kérek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 11:56:43

Megőrültek a karácsonyi kaktuszaim, mind vadul virágzik:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 12:55:27

Oh, Freddy-kém!!!

Nadine, oldalt nem találom Palócprovance-t, viszont olvasom én is, orvul. De első mindig Toma! :D
Épp tegnap gondolkodtam el azon, hogy milyen vakon megbízom Tomában. Ha azt írná, hogy ventillátpor helyett ciánnal szórjam meg a nonautentikus tandoori csirkéjét, én azt is megtenném. Feltéve, ha lenne itthon cián és Neoex lenne csak éhes :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 13:01:37

@fiam: Azért nem találod, mert a képes gasztroajánlók közt volt - még reggel. De érdemes megnézni, milyen nagyvonalú módon csatlakozott "Az Ügy"-höz:)

Na most, akkor árulj el nekem egy szakmai titkot: akik óra szerint, mindig 12-kor ebédelnek, azok mit csinálnak az óraátállítás napján? Esznek "délben", mert muszáj? Vagy apránként, több nap alatt állítják be a delet (a gyomrukat)?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 13:03:29

Jé, Te is árulj el egy szakmai titkot: Freddy történetét bemásolod valahonnan, vagy Te gépeled?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 13:19:12

@Nadine: Mi egész héten 10 perces időeltolással álltunk át az új időszámításra :)
Egyébként meg tök mindegy, a mi biológiai óránk állandó táplálékbevitelre van állítva...
Az, hogy egy órával előbb eszünk, az nekünk meg sem kottyan! Sőt, ha egy órával azután megint eszünk, az is megfelel az ízlésünknek. Nálunk a folyamatos táplálékláncot nem ajánlatos megszakítani, mert mogorvák leszünk :)
Most kicsit túloztam. Egy kicsit, nem nagyon :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 13:30:43

@fiam: De most komolyan: készültetek rá?:))) Nekem ezt olyan nehéz elképzelni, tudod, mindig akkor eszem, ha éhes vagyok, és ez nem ugyanakkorra szokott esni általában.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 13:38:52

@Nadine: Nem készültünk :DDD Nekem mindig teljes döbbenet az óraátállítás. Mindig úgy érzem, hogy nemrég állítottuk.
Megjegyzem, Afrikából visszajőve évekig nem állítottam át az otthoni órákat. Félévente úgyis pont stimmelt...
Karórát nem tudok hordani, mert mindig tönkremegy a csuklómon. Akkora hatással vagyok rá :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 13:41:04

@Nadine: Amúgy nálunk fél tizenkettőkor van ebéd. Apu emésztéséhez igazodunk :)

2009.03.29. 13:44:54

@Nadine: a szakmai titok attól szakmai titok, hogy titok, tehát nem áruljuk el senkinek :)
most kivételt teszek és elárulom: kis kezemmel becsépelem.

tetszik ez az "az ügy" elnevezés. olyan rejtélyesen hangzik. viszont a hír terjed, mint a nátha, szóval valamit jól csinálhatsz

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 13:50:21

@Jé: Köszi a puszikákat! Sokat segítettek. Bocsi, hogy késnek a láncok, pár nap múlva ott lesznek.

2009.03.29. 13:55:31

fiam, nem késnek azok a láncok, miattam ne kapkodj!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 14:09:47

@Jé: Ezt az FBI-nál eltöltött évek teszik:))))

Azért kérdeztem, mert apró elütéseket javítottam a szövegben (nem ez a lényeg), de vannak "igazi" hibák is, és érdekelt volna, hogy a könyvben is így állt-e a szöveg. Mert akkor ott nem volt korrektor...:) Ettől még a sztori király!

Most el kéne mennem Lillával a Tescóba, önmagamnak tett ígéretem szerint, de már a gondolatára is görcsbe áll a gyomrom. Ilyenkor mi van?

2009.03.29. 14:13:55

néhány helyen én is észrevettem hibákat, de azokat nem javítottam.

nagy levegő, és vissza kell lendülni a lóra! mantrázzál: ügyes vagyok, tudok vezetni, stb....

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 14:16:30

@Nadine: Az ígéret szép szó...
Lillára, mint legjobb barátodra gondolj, aki mindenen átsegít, elvisz oda, ahova más a súlyod miatt nem tudna :D És olyan rendes, hogy még haza is hoz, bármily nehéz a természeted :D
Ugrassalak még??????????????

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 14:20:54

@Jé: Én is szándékosan nem nyúltam bele. Csak kíváncsi voltam, ez is a mai könyvkiadás tipikus esete (akárki akármit), vagy mondjuk, vki begépelte a netre, a "saját" szabályai szerint.

Jó, nekivágok.

@fiam: Sosem Lillával van a baj, az ő képességeit sokra tartom:) Na de, én ülök a nyeregben, bakker:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 14:27:30

@Nadine: Pontosan! Ha már Te ülsz a nyeregben, kormányozz!!!! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 14:39:13

@fiam: Ha csak kormányozni kéne...:(

Na, nekivágtam. Jeges kézzel, borsógyomorral.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 14:42:30

Azt még muszáj beírnom, hogy a mandala-öröknaptáram mai bölcsessége így hangzik:
"A nagy ügyek mindig nagy nehézségekbe ütköznek, és rendkívüli határozottság nélkül soha nem lehet sikerre vinni őket." (Richelieu)

A naptár szerkesztői honnan tudtak "Az Ügyről"?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.29. 15:29:30

én még reggel hétkor elolvastam freddy legújabb kalandjait:))
engem teljesen összekavar ez az óraátállítási mizéria. napokig csak kóvályogni szoktam, és nem értem miért van ez rám hatással. lehet, hogy öregszem??:) még jó hogy az órámiat nem kell átállítgatni. a telefonomon, és a műholdas beltérin autamatikusan átáll. a faliórám meg elromlott:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 17:31:13

Na, megjöttem. Nem okoztam veszélyhelyzetet, de még mindig nem volt az igazi. Viszont voltam a Tescóban. És legalább tizenháromszor pisiltem idegességemben, mielőtt elindultam hazafelé. Még mennyi idő, mire elmúlik ez az állapot?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 18:27:09

@Bombadil Toma: A legjobb lenne, ha bennünket is átállítana valami műhold... Vagy mégse.

@Nadine: Nagyon ügyi-bügyi volcsiztál! A tizenhármasocska szerencsés számocska! Ezt tudni kéne Nékecskédnek! Bár, ha százaskával megszorikázzuk, az ezerháromszázacska forintocska. Én ebből kettőke napig pisikélek tanfolyamocskára és visszácska :D
Hű, de fárasztó(cska) volt így írni!!! Totál agymunka, most már nem cikizek senkit, aki így gügyög - marha okosak! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 18:45:13

@fiam: Ki gügyögött egyáltalán?:))) Fiam, én is kérek olyat, mint amit Te ittál.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.29. 19:15:45

@Nadine: A buszocskán gügyörésznek, amivel járikálok.
Kevés valamitől szoktam viszketni (hál' Istennek!), de ettől a beszédtől megmagyarázhatatlan módon az agyam viszket. Tíz éve már a saliubin, meg a parin is kiakadtam, amikor megláttam egy zöldségesnél. Lehet, hogy maradi vagyok és nem ismerem fel a jelen Kazinczyjait. Megmaradok Gvadányinak...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 19:31:52

@fiam: Értem. Most nagyon lezsibbadtam (kajailag). Olvasok egy kicsit, azt hiszem.

Zuzuka 2009.03.29. 20:18:09

@Nadine: ügyes vagy, addig leszel ideges, ameddig nem szerzel rutint. vezess, vezess, nekem az volt a baj, hogy nem hagytak vezetni, most pedig már nem is akarok (merek).
én tréningeztem erre az óraállításra, úgyhogy nem fog nehezemre esni, hogy 1 órával előbb kell aludni.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.29. 20:19:49

Akinek van kedve, jöjjön szavazni. A jövő vasárnap estig érvényben levő kérdés:
Melyiket mondat jönne most a szívedből?

1. Jucika, töltsél még egy kört, légyszi!
2. Azt a másfél kilós füstölt csülköt kérem
3. Góóóóóól!!!
4. Acapulco-ba, turista osztályra.
5. Erős paprikát is hozzon a pacalhoz!

kismagyarfocilaz.5mp.eu/web.php?a=kismagyarfocilaz&o=shr96ConGA

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 20:19:50

@Zuzuka: Értem. Szóval, hiába várok arra, hogy magától elmúlik, mi? Bakker. Pedig szimpatikusabbnak tűnt a gondolat, hogy egyszer csak magától menni fog minden:))) OK, holnap úgyis mennem kell megint a központba. De legalább nem kutyakajáért, hanem a fizumért, a bankba:)))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.29. 20:23:19

Nekem egyik sem profilom, KMFL..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.29. 22:04:04

Úgy látom, mindenkit kiütött az óraátállítás... Hát akkor jó éjt, szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 08:59:56

Jó reggelt! Most már egyáltalán nem tudom, hány óra van. Teljesen rendszertelenül állítgattam át néhány vekkert a lakásban, úgy látom, némelyik ettől meg is állt. Éljen az anarchia!

Zuzuka 2009.03.30. 09:03:19

jóregg!
itt a kommenteknél pontos az óra.
de nehéz volt felkelni, erre nem gyúrtam.

maybach 2009.03.30. 09:10:04

Jó reggelt kívánok!
Ezt az óraállítgatást azért se fogom érteni.

Hajrá Veszprém!

Isten éltesse Mr. Slowhand!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 09:23:04

@maybach: Honnan vágod fejből a szülinapját?

De most komolyan: vajon hány Gujdó él magyarországon, hogy külön névnapja van? Na, nem mintha a szerdai Agapionok hemzsegnének...:)

Zuzuka 2009.03.30. 09:23:07

@maybach: mélységesen felháborodtam hogy csúsztatással adták a meccset és nem élőben... amit észre sem vettünk volna, de a másik csatornán kiírták az eredményt. nahát!!!

maybach 2009.03.30. 09:27:20

Nadine!
Rádió.

Zuzu!
Nem minősítem a tv-ket.
Nem a szókincs hiányzik.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 09:30:03

Jó reggelt!

@maybach: Ha nem lenne az ismerőseim közt, most én se tudtam volna, de így: Happy Birthday!

Megyek kontrollra. Egy orrfelemen már tudok levegőt venni. Ez 50%-os siker. Amin meg nem, ott ül a polip. Ez 100% kudarc. Miért kell mindig ragaszkodni hozzám? Miért szeret meg mindenki annyira, hogy el sem akar engedni?
Fruzsit is két hétig túlhordtam, aztán akkor sem akart elengedni. Úgy kellett kiműteni belőlem.
Meg a mandulám, meg az epekövem...
Túl jó vagyok, asszem az a baj!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 09:30:54

A műtétek igazak, az indoklás vicc. Hehe :DDD
Azér van önkritikeám, kartársak!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 09:52:27

@maybach: Ahha... Ez a megoldás eszembe sem jutott. Azt hittem, Clapton-naptárral szemezel reggelente a klotyóban.

@fiam: Te kis önkritikeus. Vigyázz magadra!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 09:54:06

@Nadine: Erre a bátorításra vártam! Most megyek, mert lekésem a buszt.
Basszus, az izgalomtól eldugult a kidugult orrfelem!!!! Ááááááááááááááááááááááááááá...

2009.03.30. 11:35:03

sziasztok!

nem akarom elkiabálni, de itt mintha tavasz lenne...

Zuzuka 2009.03.30. 11:55:18

@Jé: itt is, itt is, nyitott ablaknál dolgozom, reggel pedig eldobtam a téli kabátom. na nem messzire, mert jövőre is lesz tél.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 12:09:09

@Jé: Itt is, itt is! Tüzelő kóbor kutyák-macskák az utcán, nyíló nárciszok egyetlen éjszaka alatt a kertben.
Bedöglő mélyhűtő a lakásban. Azt hiszem, ő lesz a magas villanyszámla elkövetője:(

2009.03.30. 12:30:30

Nadine, felvidíthatlak? küldemény indult neked a magyar királyi postán keresztül. remélem odaér még a héten! :)))
Jó szórakozást hozzá!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 13:36:17

@Jé: Nahát, Jé! Egy rossz hírre egy jó hír!:)) Mennyivel tartozom?

2009.03.30. 13:37:32

max hálával, ne viccelj már velem! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 13:42:59

@Jé: Hát szoktam én viccelni???? Nagyon-nagyon köszönöm. Tényleg feldobtál. A hűtőszerelő meg nagyon le.

2009.03.30. 13:51:22

miért, mi a diagnózis a hűtőre?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 13:51:55

Tönkrement a kompresszor. Kb. 30-35 ezer a cseréje.

2009.03.30. 13:58:23

jujj, az nagyon sok! nem lenne olcsóbb egy új?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 14:24:21

Sziasztok, megjöttem!

@Jé: Szerintem egy új kompresszor sem olcsóbb :DDD

@Nadine: Szegénykém!

@Zuzuka: Ahogy olvasom, Nálatok a tél és a tavasz is előbb érkezik. Ebben vagy Dobó vagy Gobbi Hilda keze lehet... :)

2009.03.30. 14:27:07

@fiam: pedig én szentül meg voltam róla győződve... :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.30. 14:44:26

itt meg kurvára esik az eső... mármint, nem rá egy prostira, hanem nagyon...

@Nadine: akinek egynél több órája van, az soha sem lehet biztos a pontos időben:))

nekem teljesen betett ez az óraátállítás. összevissza ébredtem...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 15:00:15

@Jé: :DDD

@Bombadil Toma: Mosd ki a szád, légy szíves! :)
Megjegyzem, akinek egy órája van, de az nem pontos, az sem lehet biztos a pontos időben :)

Képzeljétek, a házi csengőrendszerünkben egy kis Risár Kléjdermant rejtegetünk. Nyomásra játszani kezd :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.30. 15:03:05

@fiam: de az biztos lehet, mert nem tudja min leellenőrizni:))

ajánlom mindenki figyelmébe, hogy sütiárverés folyik a gasztroblogokon. a blogasztrón figyelmmel lehet kisérni, milyen sütiket lehet megvenni. a pénz egy anyaotthonak megy...
gasztro.blog.hu/

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.30. 15:14:53

itt mégkönnyeben nyomon követhető a sütiárverés!
segitsuti.freeblog.hu/
.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 15:19:14

@Bombadil Toma: Ó, akkor ilyen alapon én tudok főzni... :DDD

2009.03.30. 16:52:32

Toma, ez a sütiárverés bombajó ötlet. beszálltam a licitbe :) újabb pofon a fogyókúrának..

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.30. 17:21:47

@Jé: én is licitáltam dolce vita bonbonjára:) te melyikre?

2009.03.30. 19:09:08

jaja.... én azóta hazaértem, még tornáztam is.
nekem a stollen tetszett meg, mert egyszerűen gyönyörű. mondjuk mindegyik az, de ez különösen :)

2009.03.30. 19:45:05

hát, akkor én visszavonulok a vackomra.
pusszantás!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.30. 19:52:49

@Jé: ja, legyszivesebben mindegyiket megvenném:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 20:06:28

Jó estét! Újabb horrorisztikus autóstúra után hazaértem. Egyben. De ha ezt ma valaki videóra vette volna, biztosan leadta volna a Viasat abban a pancseros sofőrös műsorában. Bakker, ezt az égést...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 20:23:10

@Jé: Még a legkisebb fagyasztószekrény is többe kerül... Most lesz egy tízévesem, de új "motorral"... Ezt még mindig könnyebb most kiköhögni, mint megvenni egy újat megint 80-ért, vagy részletre még drágábban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 20:39:10

Jó, akkor most ide is írok egy rövidet, és helyreállt a rend. Lapoztam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 20:39:46

Fiam: Hát a polip? Illetve, mi a helyzet orrilag?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 21:26:59

@Nadine: A polip köszöni, megvan :) DE! Visszahúzódott!!!! Tavaly ilyet nem csinált. Úgyhogy most szedem tovább a gyógyszert és fújom az orrsprayt és megígértem, hogy kb. havonta eljárok magamat megmutogatni. Ez van.
Örülök ám, pláne, hogy trutyileszívást is alkalmazott a gyógyerő. Teljesen fel vagyok dobva és azzal szórakozom, hogy felváltva fogom be az orrfeleimet és hol az egyiken, hol a másikon veszek levegőt, leginkább a nemlefogott felűn :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 21:29:49

@fiam: Na jól van, reméltem, hogy nem a polip jön haza, elégedetten dörzsölgetve csápjait, hogy "lerendeztem ezt a süket fáraót"...:)

Jaj, Toma, elfelejtettem az órát....:(( De vagy holnap, vagy szerdán megint megyek postára, akkor tényleg feladom, bocs! Teljesen meghülyít a saját bénázásom, és megint előre stresszelem magam, hogy vezetni kell, így mindent elfelejtek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 21:49:27

@Nadine: :D
Nem tudom, Ti hogy érzitek magatokat, de én olyan várakozó állásponton vagyok. Mintha jönne valami, nem tudom, hogy mi, de várom, hogy itt legyen.
Talán a tavasz, vagy mi, de valami lóg a levegőben, az biztos!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 21:54:06

@fiam: Hozzám holnap a hűtőgépszerelő jön, és egy szörnyű nagy kiadás lóg a levegőben. Nem várom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 22:02:42

@Nadine: Ezt én sem várnám. De gondolj a jó oldalára!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 22:16:22

@Nadine: Azt perpillanat én sem tudom. Talán, hogy nem Te romlottál el... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.30. 22:17:57

@fiam: Bakker, ahányszor bejön valami pluszmunka, és felsejlik a fény az alagút végén, hogy talán vissza tudom fizetni a felvett kölcsönt augusztusban, mindig jön egy ilyen váratlan érvágás. Na mindegy, végül is örülhetek, hogy ma sem álltam fejre az autóval. Azért az rosszabb lenne.
Ezzel a nemes gondolattal takarodót fújok magamnak. Jó éjt, szép álmokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.30. 22:19:05

@Nadine: Muszáj egálban lenni: egy kicsi jó, egy kicsi rossz...
Szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.31. 08:39:04

Jó reggelt.

@fiam: Na de, hol volt az egy kicsi jó?:)

A szerelő ébresztett, mindjárt itt van. Én meg még bandzsítok. Talán nem fog megismerni.

Zuzuka 2009.03.31. 08:44:00

jóregg!

@Nadine: dunsztom sincs!:)
a jót nekünk kell megkeresni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.31. 08:49:31

@Zuzuka: Keresem, keresem, nagyon keresem, de tegnap Érd-központban a körforgalom kijáratánál ötvenszer lefulladva, a másik körforgalom tartó ötven méteren még ötvenszer lefulladva, dudaszó és anyázás közben nem leltem rá...:) Vagy inkább :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.31. 09:05:04

Jé betű jóvoltából a jó is megérkezett!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.31. 09:45:04

Jé, milyen előrelátó voltál, hogy tokba tetted, a postás gyereket vetődéssel tudtam csak megakadályozni benne, hogy beerőltesse a postaládába...
süti beállítások módosítása