Na, ha létezik „AZ” egyszerű étel, akkor ez az! Az egész receptnek tulajdonképpen csak ennyiből kellene állnia: tésztát főzök, közben a reszelt sajtot összekeverem tejföllel, majd a tésztával...
Persze, azért én még variáltam egy kicsit. Mivel nem volt itthon tejfölöm, „csak” görög joghurtom, most azzal készítettem. És mivel mostanság mindenbe teszek valami csípőset, egy kis konzerv jalapeño (ejtsd: halapényó) paprikával bolondítottam meg a cuccot...
Hozzávalók (2 személyre):
- 250 g makaróni tészta (Barilla)
- 1,5 dl tejföl (vagy görög joghurt)
- 12 dkg edami v. gouda sajt
- 3 dkg parmezán
- 2-3 ek. apróra vágott jalapeño paprika (konzerv)
- só, bors
Elkészítés:
1. Felteszem a tésztát főni.
2. Közben összekeverem a reszelt parmezánt a reszelt goudával, majd hozzákeverem a tejfölhöz.
3. A kifőtt tésztát leszűröm, lecsepegtetem, és visszaborítom az edénybe.
4. Hozzákeverem a sajtos-tejfölös szószt, tekerek rá borsot rendesen, majd az apróra vágott jalapeño paprikát is hozzákeverem.
5. Tálaláskor megszórom még egy kevés parmezánnal, és olívaolajat locsolok rá.
Ennyi! Könnyű, száraz fehérbort ajánlok mellé. Mondjuk, egy palack zöldveltelinit.
Elkészítési idő: 15 perc
Költségek: Kb. 400 Ft/adag
Bor: 1190 Ft (Mőcsényi zöldveltelini) - Metro
Az utolsó 100 komment: