Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Steak marharostélyosból, paradicsomsalátával

2009.08.10. 05:00 Bombadil Toma

 

A hagymás paradicsomsaláta az egyik kedvencem ilyenkor nyáron. Most is ez volt a kiindulópont és nem a hús. Szerintem akkor a legjobb egy paradicsomsaláta, ha minél többféle paradicsomból készül. Érdemes beszerezni a húsosabb fajtákból, mint a Góliát, San Marzano és a lédúsabb, édesebb fajtákból is, mint a koktél, a sárga körteparadicsom, a Marmande... ezeknek mind más az ízük és állaguk, ezzel gazdagabb lesz a saláta.
A húst magam érleltem egy hétig a hűtőben, majd kétujjnyi vastag szeleteket vágtam belőle, amit kézéllel kissé meglapogattam, hogy kb. 2 cm-esre lapuljanak.
 
Hozzávalók (2 személyre):
 
. 40 dkg marharostélyos
. 30-40 dkg paradicsom
. 10-12 dkg sonkahagyma (lila v. salottahagyma is jó)
. világos balzsamecet (lehet „sima” is)
. ghí (tisztított vaj)
. só, bors
. 2-3 bazsalikomlevél
 
Elkészítés:
 
1. Először a salátának állok neki. A paradicsomokat felszeletelem, kockázom és karikázom, mindegyik fajtát másképpen. A hagymát hajszálvékonyan felkarikázom.
2. Egy keverőtálba teszem a paradicsomokat, lesózom, elkeverem, és félreteszem minimum negyed órára, hogy levet eresszenenek.
3. Közben elkezdem a húst, ehhez egy serpenyőben ghít forrósítok.
4. A szoba-hőmérsékletű hússzeleteket mindkét oldalukon megborsozom és a forró serpenyőbe teszem.
5. Mindkét oldalukat 1,5-2 percig sütöm, a szelet vastagságától függően.
6. Ha kész, kiszedem a húst egy deszkára, letakarom alufóliával és 5-8c percig hagyom pihenni. Majd...
7. ...kiszedem a paradicsomot és hagymát egy salátástálba, és a keverőtálban visszamaradt levet használom az öntet alapjának.
8. Egy kevés balzsamecetet csepegtetek bele, meglocsolom olívaolajjal, megborsozom, és simára keverem.
9. Evvel az öntettel meglocsolom a paradicsomsalátát, rátépkedem a bazsalikomleveleket és tálalom.
 
Steak és saláta – nyerő kombináció. Friss, üde paradicsom és szaftos, puha hússzeletek. Még a meleg nyári napokban is remek vacsora lehet.
Egy pohár finom Sangiovese di Romagna is lecsúszott mellé, meg egy utána is...
 
Elkészítési idő: 30 perc
Költségek: kb. 420 Ft/adag
Bor: 1290 Ft - Metro

90 komment

Címkék: saláta gasztro recept marhahús főétel toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2009.08.10. 06:20:03

Jó reggelt!
Sok kávét!
esztétikus.
a nyálelválasztásom nem indult be, mert sem a félnyers húst, sem a paradicsomot nem szeretem.
Remélem ez még nem jellemhiba :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 09:11:35

Jó reggelt!

Hali,@spájdernecc: !

Toma, a gyenge agyamba még mindig nem fér bele, hogy miként lehet egy hús pár perc alatt kész. Szerintem ezt csak akkor hinném el, ha Te főznél rám... Egyszer meg fog történni. Ez nem fenyegetés, ez Old Spice :D

Pálcika 2009.08.10. 09:15:49

Szép reggelt!
KÁVÉT!!!!!!!!!!!!!!
Toma,nem kételkedem a "steak és saláta,nyerő kombináció" állításodban,de én éhes maradnék attól a kicsike paradicsomsalátától(a husikát így nem szeretem és sehol egy kis krumpli)és még csak szépződ tányér sincs,hogy örömömet leljem:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 09:22:20

Jó reggelt mindenkinek, Fupermannak karlendítéssel (nem fasiszta típusúval).

Szépek az ételfotók, de csatlakozom mindhárom előttem szólóhoz:) Fogyókúrás céllal én is sokszor ettem már valamilyen húst salátával, de nem az igazi.

Pálcika 2009.08.10. 09:22:29

Szép reggelt!
KÁVÉT!!!!!!!!!!!!!
Toma,nem kételkedem a "steak és saláta,nyerő kombináció" állításodban,de én éhes maradnék ettől a kevés paradicsomsalátától(a husikát így nem szeretem és sehol egy kicsi krumpli)és még csak a szépződ tányér sincs,hogy örömömet leljem:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 09:27:20

@Pálcika: Ugyis olyan régen voltál már :) Szia!

@Nadine: Ne nevettess!

Zuzuka 2009.08.10. 09:31:37

jó reggelt!
@fiam: épp ezt akartam írni, hogy nem baj Pálci, úgyis olyan ritkán látunk.... de lelőtted:)

paradicsomsaláta jöhet minden mennyiségben, a húst egy darabig mellőzöm.
@Pálcika: KÜLDÖM!!!!!!!!!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 09:32:07

@fiam: Sajnos, nem tehetem. Fuperman betöltötte az elmém.

maybach 2009.08.10. 09:34:15

Jó reggelt kívánok!
Toma!
Ne is hallgass rájuk!
Jó ez így ahogy van.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 09:34:42

@Zuzuka: :)
Ki korán kel, poént lel.

@Nadine: Az életemre és a kilóimra törsz! Hétfőn meg amúgy is illik komolynak lenni. Kezdődik a hét.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 09:36:32

@maybach: Ez csak szimpla nemi alapú szolidaritás. Ámbár dicsérendő.

Pálcika 2009.08.10. 09:41:46

@Zuzuka: köszönöm meg is ittam:)))))

spájdernecc 2009.08.10. 09:45:56

@maybach:
nem azt mondtam, hogy nem jó, hanem hogy nem szeretem
érdekes, a tatárral semmi bajom, pdig az tényleg nyers.
ezek az angolos-véres cuccok viszont nem vonzanak

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 09:48:42

@spájdernecc: Hol lehet tatárt kapni? Más nemzetiség nem jó? Remélem a svábokat kihagyod... :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 09:51:20

@spájdernecc: Most saját magamat röhögöm ki. Azt hittem reggel még fog az agyam, de hát, ami nincs, az nem foghat. Azé leesett, hogy bíííííííííííífsztek :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 09:53:35

@spájdernecc: Ebben is csatlakozom hozzád. Én is szeretem a tatárt, bár nem tudom, miért, kb. tízévente egyszer eszem. Valószínűleg akkor járok olyan helyen, ahol bátor lehetek.

spájdernecc 2009.08.10. 10:05:07

nem beszélve a megfizethetőségről :(
fiam, ilyen ez a hétfő :)
a szomszéd falu tele van mongollal, onnan már csak egy lépés a sugár :)

spájdernecc 2009.08.10. 10:28:21

@fiam:
S?
inkább L, de méginkább XL

2009.08.10. 10:49:38

sziasztok!
le a hétfővel!

félig véres húst én sem kérek, hagymás paradicsomot meg csak hagyma nélkül. egyébként hibátlan a recept :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 11:19:42

@Jé: Mit ennél vajon egy börtönmenzán?:)

maybach 2009.08.10. 11:33:51

Csak csendben jegyezném meg, hogy ez nem véres.
Ha valaki nem hiszi kérjen mondjuk New Yorkban egy "véres" (bloody) steaket. Meg fog lepődni.

Börtönmenzán lehet csak börtön bélyegzőre adnak enni.

spájdernecc 2009.08.10. 11:41:19

@maybach:
egye fene, New Yorkban bevállalnám
de lehet, hogy a festői Manchesterben is :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 11:41:52

@maybach: OK, ha legközelebb New Yorkban járok, kérek egyet!:)

maybach 2009.08.10. 11:54:27

Na ügye. De azért ne bloodyt kérjetek, mert az szlengben kicsit mást jelent.

2009.08.10. 12:27:31

@Nadine: lehet, hogy a börtönmenzán nem válogatnék. de nem szeretném kipróbálni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 12:32:31

@Jé: :))) Érthető.

@maybach: Szóval, ha úrinő szeretnék maradni, ne ezzel a jelzővel illessem a steaket:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 12:37:16

@maybach: Ezért (is) szeretem a Kifőzdét, permanensen tanulunk :)
Toma írta valahol, hogy a félig átsütött hús nem nyers és nem higított vér csörgedezik belőle, hanem fincsi húslé. Nehéz elhinni.

@spájdernecc: El sem hiszem, de valaha S-méretű voltam. Nem, nem csecsemőkoromban. Moft nem árulom el, juft fem! :)

2009.08.10. 12:39:56

nahát, maybach, ahova te jársz angolra, ott szlenget is tanítanak?

maybach 2009.08.10. 12:46:05

A szleng nehéz. Alig marad meg. Szemben sok nyelvtani szabállyal.

Amúgy csak példa a teljesen érthetetlen hazai szóhasználatra. Az eredetije nem véreset, hanem félig átsültet jelent.

2009.08.10. 13:33:39

de azért annyira nem is bonyolult. a bloody-t káromkodásként inkább az angolok használják. az amcsik is értik, legfeljebb kiröhögnek érte.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 13:58:13

Fuperman, jegyzetelsz? Csak hogy jó helyen, kellő nyomatékkal használd majd a bloodyt, ha úgy hozza az élet:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 14:50:41

Toma, viszont ezt a paradicsomsalátát kipróbálom, ugyanis VETTEM BALZSAMECETET! Szigorúan a Te kedvedért:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.10. 14:59:04

jó reggelt! a hétvégén négy embert téritettem meg a sztékemmel:)) mindenki fanyalgott, hogy ők nem esznek félig átsütött, meg véres húst, addig erősködtem,, míg hajlandóak voltak legalább megkóstolni. utána győztem a sztékeket sütni, még a gyerkőcik is azt zabálták kétpofára, a csirke meg szinte mind megmaradt:)))
fiam jól mondja, ez nem véres. ami ilyenkor szivárog a húsból, az a hús szaftja/leve elkeveredve a kisülő faggyúval, amitől ízletes és puha marad a hús. minnél kevesebb van ebből a léből a húsban, annál inkább keményedik, és ízetlenedik el...
az igazi sztékat ezért nem is kell sem pácolni, sem fűszerezni, csak egy kis bors, meg só van rajta, a többi ízt a hús nedve adja.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.10. 15:02:03

...persze mindezek csak akkor érvényesek, ha jó minőségű, ha lehet érlelt húst használunk:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.10. 15:05:49

ja igen! az egy külön posztot érdemelne, hogy akik hajlandóak egy idegen helyen/étteremben megenni egy adag bizonytalan eredető darált nyershúst amit agyonfűszereztek, miért nem eszik meg a féélig átsütött szaftos színhúst amin legalább tisztán látszik, hogy miből van:))))

2009.08.10. 15:26:31

azért Toma, mert mi máshogy vagyunk összerakva, mint te. De ha csinálsz nekem is ilyen husikát, én bizisten megkóstolom. :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 16:00:57

@Bombadil Toma: Biztosan tatár vér csörgedezik az ereinkben:)

Grafit Macsek 2009.08.10. 16:06:01

Szevasztok!

Nekem tetszik ez a husi, de egy kicsit én is nyersnek tartom. Ezzel együtt elhiszem, h finom, ha elémrakja valaki készen!:))

Van-e valami spéci túróscsusza- receptvariációtok?
Mert ma azt alkotok, de jó lenne belevinni valami csavart!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 16:24:35

@Grafit Macsek: Tegyél túrót a tésztára! :DDD

@Nadine: Megjegyeztem: blúdi. És ne nevettess!!!

Alkottam egy német szót és, ahogy egy picit azért sejtettem, van is ilyen: Krollbach.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 16:28:59

Nézzétek, ott jobbra fönt, a Zsuzsi főz-nél olyan, mintha egy piros ruhába öltöztetett minimacska őrizné a halat :)

2009.08.10. 16:58:53

@fiam: bocsánat, de nem blúdi, hanem bládi. csak a pontosság kedvéért. ha már arra vetemedsz, hogy káromkodjál, akkor csináld rendesen. :)

Zuzuka 2009.08.10. 17:01:19

megjöttem és elsőre be tudtam lépni...
@fiam: megnéztem, tényleg olyan ezért meg kellett nézni nagyban is - nem macska:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 17:01:24

@fiam: :DDD Tényleg olyan! Fuperman szeme mindent lát...

@Jé: Szerintem sokkal viccesebb, ha blúdinak mondja. Hadd tanuljanak ott azok is, Amerikában:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 17:30:21

@Jé: Ne haragudj, de tudod, Csajszi néni nem kerek. Elhiszem, hogy ez eddig nem tűnt föl, ezért szólok.
:DDDDDDDDDDDDD
De köszi, normális énem így fogja használni. Akkor az a kérdésem, hogy a ... Mary akkor az, amire ez alapján godolok???????

@Nadine: Ámerikába, hogy pontosak legyünk :)
Ne nevettess!

@Zuzuka: Hát ez nagyon aranyos volt!!!
Most már mindenképp várd a postást.

spájdernecc 2009.08.10. 17:38:47

@fiam:
az.
paradicsomszutyák van benne, mi lehetne más?
:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.10. 18:23:07

@Jé: én sem így voltam összerakva gyárilag. én is kabátos(rántott)húson szocializálódtam!:)) csak nyitottnak kell lenni és kipróbálni új dolgokat. sajnos a magyar nem egy marha evő, de világ boldogabbik fele igen. valószínű nem tévedhetnek ennyien:))))

a tatárbifsztek a szocializmuban az egzotikumot képviselte. a nehezen beszerezhető bélszín darálása és szarráfűszerezése és kis piritósokon való bekebelezése, maga volt a dekadencia... :)))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.10. 18:27:26

jéáááááááj, egy jó kis steak egy jó kis borral..

Egyiket sem ehettem, míg terhes voltam (mert a steak csak véresen jó..:P)

ha egyszer még az életben eljutunk vacsizni kettesben, eszemegy hatalmasat.. :)
és be is fogok rúgni, be én:D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 18:49:25

@Bombadil Toma: Tök komolyan írom, hogy sokat változtam, mióta Téged olvaslak, s ha nem haragszol, más gasztrooldalakra is elnézegetek. A változás az ételeinken is tetten érhető... :)

@nyuszómuszó: Tegnap éjjel újraolvastam a BenedekBlogot, elejétől a végéig. Arra gondoltam, hogyha ma nem jelentkezel, előkerítelek a föld alól is! Elvonási tüneteim voltak! :DDD

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 18:50:43

@Bombadil Toma: Ja és Apu kedvenc húsa a marhahús. Levesnek, pörköltnek leginkább. Meg vadasnak. Steaket nem mernék készíteni. Még.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 19:13:12

@Bombadil Toma: Vigyázzunk, mert a legyekre is ezt mondják:)))
Amúgy meg vannak, akik tényleg szeretik a fűszeres húsokat. Például én. És csak olyan helyen szoktam tatárt enni, ahol nem keverik be előre, hanem a tányér szélére teszik a fűszereket, és ki-ki ízlése szerint.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.10. 19:13:37

@fiam: de kedves vagy! :)

De jól voltunk, sokat játszottunk, beszélgettünk, mindketten először voltunk társaságban, mióta Benedek megszületett, és bár fárasztó volt a babával csinálni (ez azért leginkább nekem, hiszen mindketten mentünk amerre láttunk, de a baba fixen nálam volt, így a gondja is az enyém maradt) de nagyon jót tett. Már eléggé hullafáradt voltam (vagyok) és nem láttam ki ebből az egészből, csak ment a robot (ráadásul Benedek pár napja keményen hasfájós, de ez spoiler, mert ez a holnapi epizód tartalma..:P).

De így, hogy kicsit kiszabadultunk, nem csak társaséletet volt időnk élni, hanem egymásra is, bszélgettünk, még sétálni is tudtunk kicsit..

Sőt, még hancúr is volt! XDDDDDDD :P
(bár ez nyilván senkit nem érdekel..:P de én így horror szülés után úgy féltem, hogy lesz ez..)

Szóval szuperjól tettük, hogy elmentünk..:P

DE nagyon jól esik, hogy aggódtál..:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 19:19:45

@nyuszómuszó: Helyreállt a világ rendje. Nagyon örülök, igazán. Minden vetületének a dolgoknak :DDD

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 20:01:50

Apukám azt mondta az egyik pesti rokonunkra, hogy amolyan sliffentyű, azaz aszfaltbetyár. Szerintem olyan már nincs is :) És elnézést a pestiektől, meg az összes többi rokontól meg a sliffentyűs rokontól is, remélem nem tudja, hogy ő az.
Ebbe belegabalyodok, már látom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.10. 20:41:05

@fiam: Fiam, csak nem ittál megint egy kis analfabétát vagy mi a szöszt?

2009.08.10. 21:11:33

@fiam: na jó, tudod mit? én nem töröm magam itt a magas kultúrával! ehh!! :))))

@Bombadil Toma: én - elvileg - nyitott vagyok minden újra. soha nem gondoltam volna például, hogy megeszem a kagylót, de nagyon szeretem pölö spagettival. a véres hús még nem volt meg, na, hát most mit csináljak?! nem csak, hogy nem fussa, de nincs is, aki megcsinálja. :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.10. 21:44:40

@Nadine: Nem ittam. :) De hosszú még az éjszaka.

@Jé: De, de, csak törd! Szeretek tanulni. :)))

Igen, lányok, sokkal nyitottabb lennék, ha valaki főzne minden nap a családra, meg rám. Toma is megtenné... :D

spájdernecc 2009.08.11. 05:43:54

Jó reggelt!
Sok kávét!

Pálcika 2009.08.11. 07:51:59

Szép reggelt!
kávét!?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.11. 08:26:10

Kellemes reggelt!

Itt esik.
Kávét csak ebéd után ihatok. De akkor igen!

Pálcika 2009.08.11. 08:26:38

mint azt tudjátok,én nem vagyok egy nagy internet használó,és blogokat is igen ritkán olvasok(természetesen kivétel a kifőzde:))de erre rákattantam: tibor.blog.hu/
annyit nevetek,hogy belesajdul a pocakom:)nagyon sok jelenetet látok magam előtt az életben is,kedvencem az építkezős sztori:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 09:11:44

Jó reggelt.

@Pálcika: De TIBOR-nak hívják...! Az nekem veszélyes:)

Különben is: két nap egymás után a Kifőzdében? Mi történt, Pálci, kitört a nagy büdös szabadság?:)

2009.08.11. 11:09:21

sziasztok!
kis gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a kedd sem az én napom. ezen héten valószínűleg már minden nappal így lesz, mert már csak ezt kell kibírni, és utána megyek szabadságra. :))

maybach 2009.08.11. 13:15:34

Jó napot kívánok!
A kedd sem sokkal jobb, mint a hétfő. Csak kicsit.
Viszont már délután van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 14:36:22

@Jé: És hová mész? Tudom, szabadságra, de bővebben:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 14:39:33

Lehet, hogy csak képzeltem, hogy elküldtem a kommentem az előbb? Na mindegy, akkor még egyszer:

@Jé: Hová? Tudom, szabira, de konkrétan?

Kijavítgatták ma a kátyúkat az utcánkban, nagyon fura lesz, hogy nem akar kitörni Lilla kereke minden egyes alkalommal...
Képzeljétek el - én nagyon örülök neki -, minden kezdőségem ellenére is 5 liter körül fogyaszt az én kis Lillám!

maybach 2009.08.11. 14:43:12

Akkor én nyertem, mert az enyémnek meg 100 km se kell ennyi fogyasztáshoz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 14:55:46

@maybach: Most majdnem bevittél az erdőbe... Szóval, többet eszik a Te autód?:)

maybach 2009.08.11. 14:57:13

Csak, ha kap. Különben álldogálhat.

2009.08.11. 15:03:46

@Nadine: melyik kérdésedre válaszoljak? :)
Az első héten Zalakarosra megyünk, egy pancsis szállodába. utána meg otthon leszünk, és azt fontolgatom, hogy festeni kéne. ez utóbbin még tűnődöm, de már nagyon ráférne egy-két helyiségre.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 15:06:08

@Jé: Szerintem fordítva csináld. Különben kénytelen leszel festés után újra szabadságra menni, hidd el!:)

@maybach: Nem vagyok nagy matematikus:) De ezt még értem.

2009.08.11. 15:12:08

nem lehet, Zkaros már tuti, lefoglaltuk. de mondom, még tűnődöm a dolgon, mert egyedül sosem csináltam.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.11. 16:08:34

Szép délutánt!

Én egyhelyben sem tudok öt litert fogyasztani naponta. Kilót meg pláne nem.

Áttensön, áttensön!

Mint oly sokszor m ár, most isszeretnék kérni Tőletek valamit, lehet, hogy Maybachtól nem, akkor a rokonaitól vagy ismerőseitől :D

Valamire készülök, és ahhoz az szükségeltetik, hogy jobban ismerjék kicsit Csajszi nénit. Eddig nem reklámoztam nagyon, csak Rátok sóztam olykor-olykor :) Amitől megingott a hitem abban, hogy nem is olyan érdekes Csn, az az, hogy egyre többen mondják, hogy de. Azt figyeltem meg magamon, hogy kezd kialakulni az amatőrírói-tudatom. Nyugi, még nem szálltam el (teljesen). Elég érdekes és sokat is röhögcsélek ezen, de most nem ez a fontos, majd megírom egyszer :D Hanem: ha nem ellenkezik az ízlésetekkel és úgy gondoljátok, hogy nem zárnak ki jobb körökből Benneteket, ha rájönnek, hogy bármi halvány közötök van Csajszi anyushoz (olvasóként), akkor arra kérlek Benneteket, hogy legyetek kedvesek feltenni az iwiwes vagy bármilyenes üzenőfalra a linkjét. Nagyon szépen köszönöm! Ha nem, nem, nem bántódom meg, hisz ismertek. Hálás vagyok, hogy néha Ti olvassátok.
Csak egy kedves ismerősöm két órája belinkelte és megtáltosodott Csn olvasottsága. Marhára izgulok, mert szerintem helybefalu most tudta meg, hogy mit írogatok róla a háta mögött. Biztos kapok egy két "szép" levelet, meg néhány csúnyát is. Tiszta lázban vagyok. Eddig sem mentem ki az utcára jó ideje, most pláne nem merek már.
De azért csak vessetek a mókusok elé bátran!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 16:12:02

@fiam: Nem naponta, hanem száz kilométeren. Nem mindegy!

Bocs, de az iwiwre nem teszem fel, egyrészt mert fingom sincs, hogy kell használni az üzenőfalat, de ez a kisebbik probléma: a nagyobbik az, hogy utálom, ha engem az iwiwen keresztül bárminemű kereskedelmi ajánlattal bombáznak. A blogomra szívesen felteszem a linkjét, ha akarod.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.11. 16:17:44

@Nadine: Nem szeretném Neked eladni Csajszi nénit, de értelek :)
A blogosat köszi, de tényleg csak akkor, ha nem feszélyez!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 16:22:47

@fiam: OK, este megcsinálom. Most munka vagyon. Bár az lenne számomra üdvös, ha úgy lenne: munka = vagyon.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 16:50:22

Rosszul számoltam, hat litert eszik százon.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.11. 19:11:21

Visszavonom a kérésemet! Hebrencs voltam, bocsi. Nem kérek ilyet Tőletek :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 19:47:57

A Te neved nem Hebrencs, hanem Fuperman.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.11. 21:53:29

Köszi, Nadine, hogy feltetted!

Fuperman búcsúzik, vasalástime van :(

Jó éjt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.11. 21:58:17

@fiam: Szívesen! Engem meg elragadott Pálcika álommanója, úgyhogy felborulok.

Jé, még mindig nem árultad el, hogy a növények túlélték-e a hosszas utazást...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.12. 02:18:16

Na, kivasaltam magam. Szép álmokat!

2009.08.12. 08:31:02

JÓ reggelt!
Nadine, igen, túlélték. És az új tulajdonosuknak nagyon tetszenek, szóval a hadművelet elérte célját :)
süti beállítások módosítása