Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Medvehagyma szezon - két recept medvehagymára hangolva

2011.04.03. 06:00 Bombadil Toma

 

Medvehagymás pecsenyeszószban párolt karaj, medvehagymás póréhagyma/karfiol pürével

 
Itt van a medvehagyma szezon, többek között ez miatt van, hogy ilyen szép hosszúra sikeredett ennek az ételnek a neve. Mivel a Mecsek aljában születtem és lakom, gyerekkorom óta ismerős a medvehagyma íze, de szerencsére manapság mindenhol kezd divatba jönni a használata. Egyre inkább közkedvelt lett ez a finom növény, ami fűszerként, saláta vagy főzelék alapanyagként is kiváló és ráadásul nagyon egészséges.
Kaptam egy csokorral a szép zsenge levelekből a minap és rögtön meglódult a kezem, raktam mindenbe amit aznap készítettem. Így alakult ki ez a recept.
 
Hozzávalók (2 személyre):
 
. 40 dkg. sertéskaraj
. egy csokor medvehagyma
. 40 dkg. karfiol
. 20 dkg. póréhagyma (csak a fehér része)
. 3-4 dkg. parmezán
. 1-2 tk. mustár
. 1 ek. tejföl
. 3-4 ek. sűrű pecsenyeszósz
. 1 liter csirke alaplé
. 2 ek. olívaolaj
. só, bors
 
A pecsenyeszósz úgy készült, hogy nemrég mikor konfitált kacsacombot készítettem, majd a serpenyőt a sütéskor visszamaradt pecsenyelével, - a konfitált combokból kiszedegetett csontokkal, fokhagymával, lesült kisebb húscafatokkal együtt - a sütőbe visszatéve egy kicsit még pirítottam, kissé „odakapattam” az aljára, majd a tűzhelyen folytatva egy-két kanálnyi sűrített paradicsomot is pirítottam bele, meghintettem egy kanálnyi liszttel amit szintén kissé megpirítottam.
Egy kis vörösbort öntöttem alá, amiből elforraltam az alkoholt, azután kb. egy liter vízzel felöntve, közepes hőfokon lassan, felére beforraltam (Közben az aljáról minden pörzsanyagot feloldottam, felkapartam).
Átszűrtem egy kisebb nyeles forralóedénybe, tovább forraltam míg kb. egy csészényi sűrű szószt nem kaptam.
Hagytam langyosra hűlni, majd jégkockaformába öntöttem, hűtőbe tettem míg kocsonyássá nem dermedt, azután lefagyasztottam.
Szószokhoz mártásokhoz, ragukba vagy pörköltekbe is felhasználható így...
 
Elkészítése:
 
1. Egy lábosban kevés olajat hevítek, majd erre rászórom a feldarabolt póréhagymát, a kis rózsáira szedett karfiolt és átforgatom, kicsit lepirítom.
2. Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje, majd lefedve, közepes fokozaton főzöm 20-25 percig, vagy amíg a zöldségek puhára főnek.
3. Leöntöm a főzőlevet, át egy másik edénybe, majd a zöldségeket egy keverőtálban botmixerrel pürésítem.
4. Ízesítem sóval borssal és egy kiskanál angol vagy édes bajor mustárral, megszórom fél csészényi frissen reszelt parmezánnal, adok hozzá egy nagy kanál tejfölt, újra turmixolom, miközben a főzőlével beállítom a kívánt sűrűséget. Én úgy szeretem ha egész lágy, a püré és a krémleves közötti sűrűségű, szépen terül a tányéron. De ez egyéni ízlés dolga.
5. A végén a pürébe keverek egy maréknyi apróra vágott medvehagymát, majd tálalásig melegen tartva félreteszem.
6. Egy serpenyőben olajat forrósítok, és aranyszínű kérget pirítok a vékonyan, fél centisre felszeletelt karaj mindkét oldalára.
7. Közben a húst sózóm borsozom és megszórom félmaréknyi apróra vágott medvehagymával.
8. Felöntöm annyi vízzel (vagy alaplével), hogy éppen ne lepje el, hozzáadom a sűrű pecsenyeszószt, elkeverem és közepesnél alacsonyabb fokozaton (kerámialap#4/9), lefedve párolom, majd a fedőt levéve, feljebb kapcsolva a tűzhelyet addig főzőm míg a hús alatt a szósz teljesen be nem sűrűsödik.
9. Miközben a hús párolódik, összeállítom a salátát rukkolából, különféle csírákból, kápia paprikából és vékonyan felcsíkozott medvehagymából. Tálalás előtt egyszerű vinegrettel ízesítem.

 
Tálaláskor a zöldségpürét meglocsolom egy kis extra minőségű olívaolajjal, ráhelyezem a hús szeleteket, meglocsolom a szósszal, majd salátával körítem.
Tipp! Sertéskaraj helyett készíthetjük kicsontozott csirkecombból, kacsamellből vagy borjúhúsból is, csak a párolási időn kell változtatni.
Karfiol helyett jól passzol ehhez a paszternák is.
Rendkívül finom, krémes zöldségpüré, pecsenyeszósztól zamatos hús, friss ropogós zöldsaláta és mindenbe friss medvehagyma. Ennyi!
Bár a szószban vörösbor van, ehhez az ételhez mégis valami testes fehéret ajánlok inkább. Egy palack száraz furmint valami jobb tokaji pincészetből jó választás lehet.
 
Elkészítési idő: 50 perc
Költségek: kb. 850 Ft./adag
Energiatartalom: 580 Kcal/adag

 
 
Medvehagymás zöldborsó és steak 

 
Megint a köret és ezen belül is a medvehagyma a főszereplő. Most a francia „petits pois á l'ancienne” receptjéből indultam ki. A klasszikus petits pois-ban vajon párolt fejes saláta és zöldborsó van de én most a saláta nagy részét kiváltottam a friss medvehagymával és így készítettem el. Igyekeztem nem túlbonyolítani a fogást, a lehető legegyszerűbben készíttettem el, és hozzá egy remek steaket sütöttem a legjobb érlelt marhahúsból.
 
Hozzávalók (2 személyre):
 
. 2 db. kétujjnyi vastag, érlelt marhahátszín v. rostélyos szelet (kb. 40 dkg.)
. 45 dkg. zöldborsó
. 20 dkg. friss zsenge medvehagyma
. fél fej jégsaláta v. fejes saláta
. 3 dkg. jó minőségű vaj (pl. polder)
. 1 ek. olívaolaj
. egy friss rozmaring ág
. 1 gerezd fokhagyma
. 1 ek. ghí
. só, bors
 
Elkészítés:
 
1. Egy nagyobb serpenyőben a vajat az olívaolajjal együtt közepes hőfokon felhevítem, majd rádobom a felaprított medvehagymát és salátát.
2. Addig párolom kevergetve, míg teljesen össze nem esik, ekkor adom hozzá a zöldborsót, majd sózom és borsozom.
3. Felöntöm az alaplével, lefedem és nagyjából 20 percig párolom, míg a borsó teljesen meg nem puhul. Ha fagyasztott zöldborsót használunk, elég a 15 perc párolás is.
4. Közben egy másik serpenyőben felforrósítom a ghít, rádobok egy gerezd fokhagymát és a rozmaringágakat, majd a hússzeleteket 2-2 percig sütöm mindkét oldalon miközben alaposan megborsozom.
5. A hús a serpenyővel együtt a 120 fokra előmelegített sütőbe tolom 10 percre.
Ezután öt percig pihentetem mielőtt felszeletelem.

 
Tálaláskor, az előmelegített tányérra szedett köretet megpakolom a félcentis szeletekre vágott steak-kel, megszórom maldon sóval, és szórok rá frissen felaprított medvehagymát is diszítésként.
Tipp! Ehhez a körethez jól illik a sült csirkemell vagy comb is, de a párolt borjúszelet is remekül passzol.
Mikor szezonja van, használjunk friss zöldborsót, de a fagyasztott is megfelel, csak válasszunk jó minőségű mirelit borsót.
A petit pois-hoz használjuk a legjobb minőségű belga vagy francia vajunkat, én a Poldert ajánlom.
Ez a medvehagymás zöldborsó egy remek köret. Bár a medvehagyma a nagyobb hőkezeléskor elveszíti aromájának egy részét, de így is bőven marad, és remekül kiegészíti a zöldborsó édes zamatát. A köret nagyon szépen passzol a marha steak-hez, édes-vajas íze pompásan harmonizál a szaftos ízes marhahússal.
A marhahús elbír egy testesebb vöröset is, de én most egy Pinot Noir rozét bontottam mellé és nem volt rossz választás.
 
Elkészítési idő: 35 perc.
Költségek: kb. 1100 Ft./adag
Energiatartalom: 650 Kcal./adag
 

220 komment

Címkék: gasztro recept medvehagyma karaj toma steak köretek petits pois zöldségpüré

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.13. 07:57:21

Jó reggelt.

@Mormogi Papa: Azt hiszem, hétfőtől csütörtökig abban járnék, tehát máris több darabra lenne szükségem:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.13. 08:05:08

@Nadine: Ismét csak a "Nincs többé hétfő!" fejezet Eric Knight: Sam Small csodálatos élete , elbeszélések (The Flying Yorkshireman, 1938 - fordító: Szerb Antal ) könyvéből :-)))
Meg a Szerző egyéb írásai:
hu.wikipedia.org/wiki/Eric_Knight

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.13. 11:53:36

Akárki akármit mond, még mindig hétfő van...

2011.04.13. 12:56:03

sziasztok!

@Nadine: nem tudok ellenérvet felhozni, putri ez az egész hét...

@Mormogi Papa: óóóóóóóóó, hol láttad? nekem kell egy olyan :))))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.13. 13:19:09

@Jé: Megmondom én, csak éppen semmi értelme :-(((

Ne haragudj, de egy vasárnap végződött ruhavásáron láttam a SYMA csarnokban a Stadionok megállónál :-(

Azt sem tudom, mi volt az árusító cég neve. De valószínűleg rájuk lehet lelni, volt nekik egy (egyébként randa piszkos-zöld színű) olyan is, amire ezt írták:
Szilvás gombóc. És rajzoltak hármat. Meg rengeteg bárnyrajz is volt egy harmadikon. Szerintem járják az ilyen vásárokat, egyszer biztosan beléjük botlasz majjd :-) Azért írtam a többirül, mert most éppen ez volt csalogatónak kitéve (meg néhány másik), de nem biztos, hogy máskor is ez lesz "reflektorfényben" :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.13. 13:24:54

Jelentem, hanyag gépelésemből fikolyólag (bocs: kifolyólag :-) új szavak születnek…
Természetesen rajzolt bárányokról akartam írni - bár a "Bárnyjáték" nem lenne rossz cím egy előadáshoz, ahol a barik árnyéka ugrál ki az ablakon mondván: Jajj, de finom volt ez a MÉZ, nem is tudom mikor ettem utoljára ilyen finom MÉZecskét!…
Vagy az már egy másik történet? :-)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.13. 14:42:43

@fiam: Nap- és nem nap szemüveg téma ki ne maradjon! Bocs, Extra-leadás van, csak gyorsan akartam mondani, nehogy elfelejtsem...

Zuzuka 2011.04.13. 15:14:23

szélmentes napot!
napszemüvegre szavazok!:) sajnos a tavalyi balesetet szenvedett egyik utamon és kipottyan a lencséje hiába illesztem vissza. vettem egy újat, nagyon mutatós, de tiszta leégés:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.13. 15:20:21

@Nadine: Ó, gyűjtöttem még témákat, ha ez nagyjából összeállt, akkor hívom az illetékeseket+böngészés és írom a modulokat. Egy dátumot kérek szépen, mint határidőt. Köszi.
@Zuzuka: :) Sajnálom.

Zuzuka 2011.04.13. 15:32:21

@fiam: nem azért:) egyre jobban ragaszkodom a megszokott tárgyaimhoz és ez úgy hozzám nőtt - ez már korral jár.
SZERDA van, hehe, rögtön itt a hétvége.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.13. 17:08:51

@fiam: Május 6. Hamarabb jöhet, később nem, mert akvirálnak rá... Menni fog?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.13. 20:52:43

@fiam: A Túsz is épp itt tart a számolásban:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.13. 23:53:40

@Nadine: Nagyon hasonlíthatunk egymásra. Van bajuszkája?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.14. 07:59:51

Jó reggelt.

@fiam: Niiiincs!!! És már rettenetesen készül az indulásra:))) Én meg nagyon várom, kár, hogy a fáradtságtól úgy nézek ki, mint egy zombi.

maybach 2011.04.14. 10:08:47

Jó reggelt kívánok!

Szép találkozás lesz ez. Egy bajusztalan túsz és egy zombi. Ez filmvászonra kívánkozik.

Tegnap sikerült jól megfáznom, de akkor is "fociztunk".

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.04.14. 13:46:53

Jó napot, tegnap délután kinéztem a Dunára, ahogy kb 100 méterre eltávolodtam a kocsitól lecsapott a havasesős vihar. Eláztam, a kezem majd lefagyott.. Mire hazaértem kisütött a nap...

maybach 2011.04.14. 14:08:49

Nadine!

Ha kell egy piros orrú statiszta csak szólj.
Szép színes ez a tavasz.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.14. 14:14:43

@hzizi: Nem gondoltam volna, hogy ilyen hatással vagy az időjárásra! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.14. 16:45:56

@maybach: Miért, filmet is forgatok? Vagy ez hozzátartozik a zombisághoz?:)

maybach 2011.04.14. 17:18:11

Miért, nem forgatsz?
Milyen forgatókönyvet begyerintettél ide.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.14. 18:09:05

@maybach: Ja, hát valós horrortörténetekben otthon vagyok... Ilyen díszletek közt zajlik az életem... Gondolj csak Kennyre!

maybach 2011.04.14. 19:02:23

Inkább gondoljon más. Nem nagyon szeretem a horrorosat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.14. 20:42:57

@maybach: Miért, szted én igen? Brrrr...

@Jé: Szia! Bővebben?:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.14. 22:05:14

Hát akkor szép jóéjszakát!
Legyetek - jobb szomszéddal keltek :-)
Ja, és a kávét ki ne felejtsük !

Zuzuka 2011.04.15. 05:41:13

jó reggelt!
főzöm a kávééééét!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.15. 08:53:04

Jó reggelt :-)

@Zuzuka: Friss vagy, mint a májusi eső! Pedig már én is rége fent vagyok, csak van Dógom...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.15. 09:16:02

Jó reggelt... Azért fél nyolckor felkelthetett volna valaki, basszus, most ébredtem. És még az sem látszik rajtam, hogy ez már megtörtént...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.15. 09:39:24

@Mormogi Papa: Na látod, azt sem vettem észre, hogy itt jártál:)))

Zuzuka 2011.04.15. 09:50:47

@Nadine: én kiabáltam hajnalban:)
@Mormogi Papa: ha lehet választani, inkább tavaszi napsugár szeretnék lenni, mert a tavaszi esőben volt részem tegnap. nem is eső volt, hanem képzeljétek el, kis szúrós jegecskék potyogtak. és a felhők!!!! mondhatom profi felhőnézegető vagyok, de ilyen fekete gomolygást ritkán látni, phű de csúnya volt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.15. 11:42:34

És Jé???? Hát ő a hivatásos pénteki kurjantó, ráadásul ma azt is kell ordítania, hogy éjjel jön a Túúúúúúúúúúúúúúúsz!!!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.15. 14:02:57

Szép napot!

Na, megjött a laboreredményem. Elég, ha annyit mondok, hogy a minimálisan elvárható vas mennyiségének (9 egység) még a harmada s (2,6 egység) sincs meg bennem? (9-26 között normális)
Viszont a koleszterinem csodaszép :)
Szóval a krónikus fáradékonyságom, fulladásom (a haemoglobinjaim is mélyen a minimum alatt vannak) a vészes vérszegénységgel párosuló vashiánynak köszönhető. Végre tudom, mi a gond. Ez jó hír.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.15. 14:38:21

@fiam: Én is hetek óta vasat szedek orvosi utasításra, ne aggódj. De nem érzem magam kipihentebbnek valahogy, a napi 12 óra munka mellett, ami cirka január 2. hete óta tart. Előtte meg novembertől decemberig tartott.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.15. 14:50:49

@Nadine: Én azért reménykedem. Remélem, hogy több energiám lesz és a fulladásom (oxigénhiányos állapotom) is enyhülni fog.
El sem tudom képzelni, hogyha ilyen kevés oxigénnel ilyen okos vagyok, mi lesz sok oxigénnel? :DDD
Az is lehet, hogy képes leszek megoldani egy egyismeretlenes egyenletet. Micsoda távlatok!
De most lépek Neoexet mosdatni. A nap fénypontja és vidámságom megalapozója :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.15. 15:20:04

@fiam: Tisztára úgy emlékeztem, hogy a bokája tört el, és nem a keze:) Sztem ő is határozottan élvezi ezeket a "mosdatásokat":)))

Hú, beszélnünk kéne Skype-on, tudsz most jönni? Vagy utána?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.15. 19:13:20

@Nadine: Igen, a bokája tört el. Valahogy összefügg az egész testével... :)
Válaszoltam Skype-on.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.15. 23:34:20

Szép éjszakát !

Legyetek... józanul ébredettek :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.04.16. 15:55:14

jó reggelt!
ejj bakker, kicsit megint bevállaltam magam, este tizenkét embert várok vacsorára és kezd az ütemterv bedőlni :)
és még az angol "tudásomat" is csiszolnom kell közben, mert amerikaiak is lesznek a társaságban. i'm very busy...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.16. 17:52:37

@Bombadil Toma: Akkor nagy kalappal kívánok! Mármint sza... mócát :-)
Nálunk is pörgött eléggé a reggel, most van egy kis időm, aztán indulok. Mindezt annak a jegyében, hogy itt a tavaszi szünet, hát "kezdeni kell vele valamit." csak nekem nincsen szünetem - kivévén a Húsvét hétfőt. Bagatell... :-)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.17. 18:03:58

Szép napot!

@Mormogi Papa: Szünetünk lesz pénteken és kész. Mert szolidárisak vagyunk Veletek...
@Nadine: Megérkezett a Túsz?
@Bombadil Toma: Élnek még az amerikaiak? :)

Kellemes volt a hétvége, kedves Többiek?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.17. 21:49:03

Szép estét !

@fiam: Fent van az új függöny, stb...
:-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.17. 23:32:54

@Mormogi Papa: Gratulálok!
Sajnos a vállam és a karom miatt nálunk ez már családi összefogást igényel...
Viszont kaptam tegnap négy banános ládányi könyvet s örülök.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.04.18. 08:54:39

Jó hétfőt, jó hetet mindenkinek!
Hétvégén kicsit megkapott a napocska, a térdeim is pirosak, az arcomról nem beszélve...
Jah, és jó kávét!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.18. 09:06:47

Jó reggelt. Egyelőre ennyi telik:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.18. 13:11:25

@fiam: óh, a függönyben nekem édeskevés részem volt :-) Én a saöbbiben voltam érdekelt :-) Azért a családi összefogás megvolt hozzá…
Akkor most Te lettél Banános JoeFiam ???

Egyébként meg szép napot, ebédet! Éhes vagyok…

@hzizi: Ezek szerint rövidnadrágban horgásztál, nem? Jobbulást!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.18. 21:59:58

Jóccakát!

Legyetek... beszédesebbek holnap :-)

maybach 2011.04.19. 08:47:17

Jó reggelt kívánok!
Ahogy Nadinét olvasom, a Túsznak annyi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.19. 09:11:09

@maybach: :DDD Jól mondod, de nem én terítettem le, csak a nátha:) Viszont ma dolga volt, ezért felhúzta az óráját 6.10-re, hogy aztán csak negyed nyolckor keljen fel. Azért ennél több alvásra számítottam...

maybach 2011.04.19. 09:41:09

Igen, a nátha sokat kivesz az emberből.

maybach 2011.04.19. 11:48:24

Bizony. Ágyban a helye.

maybach 2011.04.19. 12:23:57

Csak arra gondoltam én hova tenném, ha úgy adódna.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.19. 14:25:50

@maybach: Mikor megláttam a lap tetején a kommentedet, mint legfrissebbet (tehát az előzmények nélkül), biz' Isten aszittem, a Rólad elnevezett gépkocsi elhelyezéséről van szó :-)))
Akkor Te sem nyerted meg az ötöst, ugye? :-))) Mer' én se…
Ilyen számokkal jönnek…

maybach 2011.04.19. 20:07:20

Az ötöst megnyernem elég nehéz lenne. Meg legtöbbször nem is fizet annyit, hogy nevezett autót meg tudnám venni. Maradok a szorgos munka és tanulás mellett. Eddig is nagyon bejött anyagilag.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.19. 21:15:47

@maybach: Ezt igen jól esik hallanom. Főként, hogy feltehetőleg egyedülálló a teljesítményed :-)
Amúgy a héten egymilliárd a várható nyeremény - abból se jön ki?
:-)))
Én is csak melózok tovább - mert én meg szeretek melózni. Ámbátor jobban esne, ha hobbiként végezhetném, és nyaranta a pihenés sem okozna gondot.
Meg ha hagynák, hogy melózzon az ember - de ez már más tészta.

maybach 2011.04.20. 12:33:55

Jó napot kívánok!
Annyibó már kijönne.

Ha valakit elkrül volna a hír, a négyből a második ma lesz.
Barcelona vs Real Madrid.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.04.20. 13:35:52

jah, eszembe jutott, hogy megnézzem a számokat... de nem nyertem ....
@Mormogi Papa: igen, nyertél :-))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.20. 14:04:39

@hzizi: Mármint erkölcsi értelemben, avagy mint Tökéletes Távolbalátó és jövendőmondó… Illetőleg múltbanéző…

Sajnálatos módon ebből anyagi haszon nem származott, mely esetben meginvitálhattam volna a tisztelt Társulatot valami komolyabb étkezésre :-)

@maybach: Furcsa módon az Eurosporton valami Ebdon játszott, de erről nem volt szó :-)))

Vannak még meglepő dolgok! Peter Ebdon (olvasom a Wikin) 2005-ben Dubai-ba költözött a családjával, aztán 2009-ben közös megegyezéssel elváltak és jelenleg második feleségével, Nórával - Budapesten él…
A négy gyerekről nem írnak többet.

Zuzuka 2011.04.21. 08:34:26

jó reggelt!
csütörtököt mondok, és meleg lesz - végre!

2011.04.21. 12:33:01

Sziasztok!
Ne tudjátok meg, mennyire várom a hétvégét....! Ez a melóhely kivesz belőlem minden csepp energiát, a tokom-vonóm dugig van vele.
Viszont: pénteken hokimeccsre megyek, szurkolni a fiainknak Spanyolország ellen, szombaton meg irány Luxemburg, és hétfőig haza se jövök :)

És pusszantok mindenkit, de bakker itt nem lehet társasági életet élni. :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.21. 14:17:39

@Jé: Jééééééééé, jóóóóóóóóóó utat!!!! És érezd jól magad helyettem is, de nagyon ám!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.21. 15:02:55

Mindenkinek minden jót!!!

@Jé: Lazíts és fényképezz és utána írj nekünk arról, milyen volt!

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.04.22. 08:44:58

Jó reggelt, kellemes kávézást, jó hétvégét, sok locsolót, sok pirostojást.
A fiam azt mondta nekem jó lesz ez a versike:

Verset nem tudok, mondjanak a kicsik,
én azért jöttem, hogy igyak egy kicsit...

jah, és aki teheti süsse a sonkát cipóban, isteni finom tud lenni:
halesmas.blog.hu/2009/04/09/husveti_sonka_1

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.22. 09:28:20

Jó reggelt.

@hzizi: Te meg akarsz ölni engem... Lehetne, hogy semmi locsoló, csak sonkás cipó? De azt se én süssem...

2011.04.22. 11:37:58

sziasztok!

sztem is el kellene már ezt a locsolkodást felejteni, se a lányok, se a fijugg nem szeretik.

Zuzuka 2011.04.22. 11:52:45

vagy esetleg cseréljünk pár évig. nekem kimondottan jól jönne most egy kis locsolópénz, sonkás cipó, hím-es tojás.... :)

2011.04.22. 11:56:54

@Zuzuka: remek ötlet :)))))

Zuzuka 2011.04.22. 12:03:35

@Jé: jó utat és jó szórakozást neked! várjuk a szép képeket és az utikalauzt.
mi közelebbre, Bogácsra megyünk strandolni, ha kedvünk lesz hozzá és az idő is engedi.

Zuzuka 2011.04.23. 10:05:52

jó reggelt!
Kellemes Húsvétot mindenkinek, aki ebben a jó időben erre téved, és annak is aki nem!
húzok én is a szabadba.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.23. 11:12:19

Szép napot!

Csatlakozva @Zuzuka: -hoz kívánok én is kellemes ünnepeket érezzétek nagyon jól magatokat!

maybach 2011.04.25. 10:24:38

Kellemes Ünnepeket, aki szereti, annak sok locsolót!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.25. 11:33:15

Sziasztok! Én egy húsvéti locsolóra számítottam, de idén még ő sem jött, így marad a Túsz, aki viszont elment nagymamát locsolni.

A helyzet - úgy 35 éve a következő -: ha készülök, kitakarítok, tojást festek - senki nem jön. Ha nem készülök - hiszen úgysem jön senki -, akkor jó eséllyel beállít egy darab ember, aki elborzad a disznóól és a tojástalanság láttán, hogy így "várom" a locsolókat. Ha elrejtőzöm, és hátramegyek a kertbe, mondván, kertészkedéssel töltöm a napot, beállít a régmúltból egy autónyi "kolléga", akik szintén elborzadnak, mert a művésznő földtől fekete körmökkel, mocskosan nyit ajtót, és a ház is rendetlen.

Tehát mi a teendő, hogy senki ne csalódjon a húsvétban? El kell menni itthonról?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.25. 11:34:13

Az lemaradt, hogy mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, olyat, amilyet szeret:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.04.25. 16:25:04

jó reggelt! kellemes húsvétot mindenkinek, és minden kifőzdés nőszemély érezze magát virtuálisan meglocsolva általam!:)))

végre mindenen túl vagyok, lementek a születésnapi bulik, a forgatás, és sok más sürgős halaszthatatlan dolog és remélem mostantól már lesz időm kifőzdézni is:) poszt is lesz hamarosan!
ha valaki nem látta a "szereplésemet" és kíváncsi rá, itt megnézheti: tv2.hu/naplo/video/husveti-finomsagok-dorogi-gabriella 4.50 től vagyok én...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.25. 17:46:41

@Bombadil Toma: Köszi szépen:) Naná, hogy kíváncsi, naná, hogy megnéz...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.04.25. 18:53:54

Szép napot!

A többnapos szünetre pihit terveztem - most sikerült leülnöm, de a mosogatás még vár... - holnap meg már meló. Úgyhogy igen, el kell menni itthonról, @Nadine: !
@Bombadil Toma: Ahogy a Facebookon ígértem, élveztem minden percét a riportnak. Neoex még most is a hormonzavaros nyúlon rötyög, no meg a azon, hogy milyen szép hímes tojásokat evett Drazsé... :DDD
Dobtam én is egy hátast. szeintem azért vagány volt a csaj, hogy engedte a malőrjeit bennhagyni a riportban :)

Nos, locsolók voltak-e?
Nálunk egy szál sem, ezért a kedves kifőzdés fiaink ezirányú köszöntését köszönöm és nagy becsben tartom.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.04.25. 21:05:55

Értünk a szóból !
Csak nemrég érkeztünk B.Őszödről - de azért virtuális színtelen (és főleg) szagtalan locsolást érezzetek magatokénak !!!

(Én nem tartok igényt locsolásra - viszont nem jövök se szódásüveggel, se vederrel hajnalban - ez ér? :-)

a fésületlenség és a gyászos köröm nem riaszt. Jómagam reggel zuhanyoztam, hogy aztán a takarításkor minden por-piszok rám ragadjon mert volt mibe: meg is izzadtam. Aztán már csak vonatozni kellett hazáig. Egy szál bicikliszállításra predesztinált kocsi volt (terven felül azt is hoztunk egyet) amiben a tablicsku szerint Max. 4 db. bicigli szállítható. A miénk volt a tizenharmadik és még felszálltak kettővel Siófokon... A többivel hátra- meg előrerohantak, mert a legelső és a legutolsó peronon is lehet (elvben) két-két drótszamarat vinni. Csak hátra mentek néggyel, a többieket nem láttam :-(

Eszembe is jutott (megint) a klasszikus mondás. Ember kiér a vonathoz - ami pár perccel a kiírt idő előtt elindult. Nézi a távolodó végzárlámpát és nekifohászkodik, hogy szóljon... Mire megszólal mellette egy vasutas:
- Uram, mielőtt bármit mond, jegyezze meg: a MÁV-nak nincsen anyja és nem megy sehová!

... az előző vonaton (igaz, az NEM nemzetközi járat volt) volt egy egész bicikliszállító vagon és egy ugyanilyen (elvileg 4 személyes) rész-szállító, mint amit mi kifogtunk... Csak az nekünk korai volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.26. 08:11:32

Jó reggelt. Uh. Már megint hétfő. Megint agybaj. Tudom, kedd, de ez annál még nagyobb hétfő. Jaj.

2011.04.26. 13:10:41

Jó napot!

@Nadine: viszont süt a napocska.... valamennyire mégiscsak szép a zélet :)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.04.26. 17:18:37

jó hétfőt mindenkinek, remélem kipihentétek a húsvétot, mi szüleimnél voltunk.
szombat: kenyértésztában (péknél)sült sonka, kemencében sült bárány.
(saláták stb... tojás)előtte pálinkakóstolás.
vasárnap: öcsémmel bográcsoltunk: én báránypörkölt, ő őzpörkölt...
nokedlival, ugye, döntetlen lett...
hétfőn apám: egy bográcsban harcsapaprikás másikban ponty.
bajai módon tésztával...
délután meg enyhe kerülővel villányon keresztül haza.

és még mindig hétfő van :-)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.04.26. 17:22:33

@hzizi: Jááááj, micsoda jó kajákat ettetek... Harcsapaprikás... mmm...:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.04.27. 01:30:17

@hzizi: azzannya! jóféle kis menüsor:)))

tettem fel új recipét!!!
süti beállítások módosítása