Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Karácsony és egyéb kellemetlenségek…

2011.12.20. 08:15 Mormogi Papa

A betegség sohase jön jókor. Hát még, ha megzavar valamilyen szép ünnepet! Jeanne Bendick kedves-bizarr meséi talán éppen ilyen helyzetben születtek, vagy ilyesféle élmény adta az ihletet.

Akárhogyan is, gyermekkoromban vigaszt nyújtottak – és most már az unokák is ismerik. A történetet 1962-ben jelentette meg a Móra Ferenc Könyvkiadó Tótfalusi István fordításában, a szerző rajzaival, ami szerintem kitűnő választás volt. Alább a négy történet közül az elsőt, a karácsonyit adom. A kötetben - ára 7 Ft. - még néhány vers és jó tanács is található.
Jöjjön hát a mese – a végéhez írok csak pár sort.

 
-   -   -   -   -
 
Nem is olyan régen, ha egy házban valaki megbetegedett kanyaróban, az Egészségügyi Hivataltól kijött egy ember, és nagy piros cédulát ragasztott az ajtóra:
 
 

 

VESZTEGZÁR: KANYARÓ!

 

 
Ez azt jelentette, hogy aki bent tartózkodott, nem hagyhatta el a lakást; kintről pedig senki nem léphetett be, vagy ha bement, ő sem jöhetett ki. Persze, a doktor bácsi kivétel volt.
 
Egy reggel, éppen karácsony előtt, Alizka bágyadtan, kótyagosan ébredt. Szeme égett, orra szortyogott. A fürdőszobatükörbe pillantva látta, hogy arcán a megszokott szeplők mellett tengernyi apró pötty tarkállik.
Alizka kiáltott egyet, mama befutott, és csak egy pillantást vetett rá, máris szaladt telefonálni a doktornak. A doktor bácsi jött, megállapította a kanyarót, és meghagyta, hogy Alizkát fektessék elsötétített szobába. Azt is meghagyta, hogy Alizka mamája maradjon otthon és Mariska, a vidám, kövér néni, aki mamának szokott segíteni, se hagyhatta el a házat. Alizka apja, a hajóskapitány, éppen tengeri úton volt, máskülönben ő is kénytelen lett volna a házban rostokolni.
Nem sokkal később Alizka és a mamája hallották, amint az Egészségügyi Hivatal embere a bejárati ajtóra szögezi a vesztegzár-cédulát.
Nemsokára megérkezett a jeges. Kocsiján nagy tömbökben állt a jég, a tetején fűrészpor, hogy el ne olvadjon. Akkoriban még nem ismerték az elektromos hűtőszekrényt; akinek jég kellett, vett a jegestől. Az volt a szokás, hogy az utcai ablakba kiraktak egy cédulát, hogy tíz vagy húsz kilót kérnek, ki mennyit, a jeges meg leemelt nagy fogójával egy megfelelő nagyságú tömböt a kocsiról, és az ajtó elé tette.
 
Ez a jeges nagyon rövidlátó volt, az orráig se látott a szemüvege nélkül, aznap reggel meg éppen otthon hagyta. Most rápislogott az ajtón virító cédulára, és azt mondta magában: „Nem értem, miért nem az ablakba tették, mint máskor.“ (Valójában Alizka mamája egészen meg is feledkezett a jégről.)
 
 
„Hm – mondta a jeges, és még szűkebbre vonta össze a szemét -, biztos nagy vendégség van náluk. Ha jól látom, fél mázsát kérnek.“ – azzal vette a fogót, leemelt egy félmázsás darabot, és hátravitte a tornácra, mint szokta, a jégszekrény elé.
Már éppen mászott volna vissza a kocsijára, mikor újra a cédulára esett a tekintete. „No, erre sincs más szükség“ – gondolta, és szépen letépte, és berakta az utcai ablakba, a virágdoboz mögé, ahol Alizka mamája a jégcédulát szokta tartani.
Két perc sem telt el, és jött a postás. Mindig be szokott nézni a konyhába is, ahol kap egy csésze kávét Mariskától. Most is hátrament, belépett a konyhába, és mert nem talált senkit, otthonosan töltött magának egy csésze kávét a nagy cirmos szürke kannából. Már éppen vágott volna egy darabot a tegnap esti süteményből, mikor belépett Mariska, és összecsapta a kezét.
– Teremtőm! – kiáltotta. – Mit keres itten? Kanyaró van a házban! Most nem mehet tovább!
– Hogyhogy? – csodálkozott a postás. – Az nem lehet. Még szét kell hordanom az egész postát! Mi lesz a többi levéllel?
– A törvény szigorúan megtiltja – mondta Mariska határozottan. – Legjobban teszi, ha lerakja a táskáját, és megkóstolja ezt a süteményt.
Következőnek a baromfiszállító érkezett. Egy nagy ketrec élő csirkét szedett le a kocsijáról, és hátravitte a konyhába. Mariska és a postás épp az utolsó korty kávét itták.
 
 
– Teremtőm ! – szörnyülködött Mariska. – Hogy jutott be ide? Mindegy, most már itt kell maradnia. Mindnyájan kanyarót kapunk.
– De hát a csirkéim? – kérdezte a baromfiszállító.
– Azok is maradnak – mondta Mariska. – A doktor mondta, hogy senki el nem hagyhatja a házat. Abban a szent pillanatban indult a lépcsőn felfelé Emilia kisasszony, aki Alizka mamájának varrt szép ruhákat. Mindig tele volt a kabátgallérja, de még a szája is tűkkel, és maga is olyan vékony volt, mint a tű.
Kopogott a bejárati ajtón, de a csirkék a konyhában nagy kodácsolást csaptak, a mama pedig Alizkát mosdatta az emeleten, így senki se hallotta a kopogást.
„Jól van – gondolta Emilia kisasszony –, egyenest a szobába megyek, és munkához látok.“
A varrószobában ült, szája tele gombostűvel, mikor Alizka mamája rábukkant.
 
 – Emilia kisasszony! – kiáltotta meglepetten. – Hogy került ide? Most már mindegy, itt kell maradnia. Alizka megkapta a kanyarót, és vesztegzár alatt vagyunk.
Emilia kisasszony majd lenyelte a tűket.
– Kanyarót? – motyogta a tűk között (bár inkább úgy hangzott, hogy „kunyurút“). – Jaj nekem! Igaz ugyan, hogy karácsonyra úgysem mentem volna sehová – és varrt szépen tovább.
Alizka mamája meg annyira aggódott kislánya miatt, hogy eszébe se jutott megkérdezni, kinn van-e a cédula az ajtón.
Aztán jött egy bácsi, aki a karácsonyfát hozta.
Négy betlehemes gyerek bevonult a hallba, és énekeltek.
Alizka két nénje is becsöppent teázni.
A tanító néni eljött megnézni, miért nem volt Alizka iskolában.
Jött a festő a létrával, hogy kijavítsa a mennyezetet. (A múltkor átázott, mikor Alizka a fürdőszobában, az emeleten, nyitva felejtette a csapot.)
Már este volt, csípős, tiszta téli este, mikor Alizka apja jött fütyörészve a kerti úton. Hozott egy kalitkában papagájt Alizkának, egy fésűt ezüstből és teknőchéjból mamának és egy gyönyörű új sálat Mariskának. Nem várták őt karácsonyra, és most előre örült a meglepetésnek, de mikor a nappali szobába lépett, ő lepődött csak meg igazán.
A négy gyerek betlehemes játékot énekelt, a két nagynéni a zongoránál ült és négykezest játszott. A baromfiszállító Emilia kisasszonnyal táncolt, a postás meg Alizka tanító nénijével. A festő csillagokat pingált a mennyezetre, a bácsi meg, aki a karácsonyfát hozta, a díszítésnél segített Alizka mamájának. És Mariska, aki borzasztóan szerette a társaságot, vidáman dudorászva bevonult egy hatalmas tállal, melyen ott párolgott az összes csibe – megsütve! Fagylaltot is csinált, ha már egyszer annyi jég volt a háznál. Alizka annyival jobban lett, hogy egy takaróba csavarva a kanapén üldögélt.
– Ezer mennydörgős mennykő! – kiáltotta Alizka papája. – Mi folyik itten?
Ebben a pillanatban furcsa zaj hallatszott a kandalló felől, mintha valaki lecsúszna a kürtőben. Mindenki megállt, és odanézett: a kandalló nyílásában két ereszkedő fekete csizma, majd két vörös nadrágszár lett láthatóvá.
– Jóságos egek! – kiáltott Alizka mamája. – A kéményre elfelejtettünk cédulát tűzni!
Bizony, most Télapó sem mehetett tovább. És ha szüleitek mesélnek nektek egy régi-régi karácsonyról, mikor sok gyerek ajándék nélkül maradt, ti tudjátok, ugye, hogy mi volt az oka?
 
 
-   -   -   -   -
 
A történet számos eleme egyértelműen jelzi, hogy Angliában játszódik - nem is lehetne másként. A záró mondat pedig minden addiginál inkább. Jeanne Bendick életében még bizonyosan sokan meséltek ‚arról a karácsonyról‘, mikor sokan ajándék nélkül maradtak. A sokk, hogy a Brit Szigetek elveszítette a sziget-létből fakadó biztonságát, mindúntalan előkerül a kor irodalmában - még a gyerekkönyvekben is. Pedig az elszigeteltségre mért végső csapás - a már Napóleon által is eltervelt - Csalagút még a jövő ködében rejtezett…

 

 

246 komment

Címkék: szösz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.20. 08:36:57

Mormogi, tündéri ez a mese... Nem ismertem, de tisztára az Égigérő fű jelent meg a lelki szemeim előtt... Szeretem ezeket az ártatlan, nem harcolós, nem ármánykodós, kedves mesécskéket, és a rajzok is helyeskék:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.20. 08:55:18

Köszönöm szépen, megnyugtattál :-)

Abban a tekintetben is, hogy "látható"-e a poszt - mert reggel hétre időzítettem, csak nem jelent meg...

(Nem jelenti azt, hogy már be se néznék Karácsonyig :-)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.20. 09:03:57

@Mormogi Papa: Na, ezt nem értem én sem, hogy miért nem látszik a friss kommentekben...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.20. 09:07:35

Sőt, az elébb Toma almás pitéjének az utolsó kommentjét se láttam !
Valami zavar támadt az erőben :-P

2011.12.20. 09:39:05

Sziasztok,
ezt majd este olvasom el, most nem magyon van rá időm, de köszi érte! :)

2011.12.20. 09:40:58

...ja, és Nadinde! NAgyon szép az új fejléced :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.20. 12:37:43

@Jé: Köszi:) Ha tudsz egy ilyen házikót (birodalmacskát) occsóért, azonnal szólj! Még a havat is vállalnám egy ilyen helyen.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.20. 13:44:56

Változatlanul nem látszik még a posztok között sem a nyitólapon, a kommentekről nem is beszélve…
Az azért bíztató, hogy Ti ketten rátaláltatok. Talán, ha a linkjét berakom kommentként :-)

2011.12.20. 14:00:59

@Mormogi Papa: nem volt élesítve, azért nem látszott. de hogy miként tudtunk mégis kommentelni, nekem az rejtély

@Nadine: feltétlenül. bár én olyan helyre nem megyek ahol tökig érő hó van. mármint önként :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.20. 14:35:36

@Jé: Nem sikerült élesítenem, mert nem volt rá gombom... Eddig nem volt ezzel gond, talán az a dolog nyitja, hogy a felső hír szerint valami bétaverziós új admin felületre hívogatnak. Talán összeakadt a kettő nálam :-(
Most már látom, rendben. Köszönöm :-)

maybach 2011.12.20. 16:24:46

Jó napot kívánok!

Mormogi!
Köszönöm!
Nagyon kedves mese. Én meg szeretem a meséket.

Pálcika 2011.12.20. 16:35:01

HÓÓÓÓÓÓHÓHÓHÓ-:)

Sziasztok!
Ez nagyon jó kis mese! Bár az én kedves barátosném(Nadine) kikacagott érte, de én idén nem csak hogy ajándékot de még IGAZI MIKULÁS ÁLTAL ÍRT LEVELET is kaptam,elképzelhetetlen,hogy volt olyan év amikor nem jött a télapó az csak mese lehet:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.20. 18:48:53

@Pálcika: Ez gyakran előfordul, mert olyan kis tündérbogár vagy, de látod, most is kiderült, hogy az Igazi Télapók tudják, hol laknak Igazi Gyermekszívűek...:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.20. 19:39:38

No tessék, sikerült egészen meghatnotok :-)
Én köszönöm Nektek!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.12.20. 22:36:14

@Jé: te és nadine azért tudtatok kommentelni rá, mert adminok vagytok, ti látjátok a vázlatba tett, de még nem élesített posztokat is:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.20. 23:58:29

@Bombadil Toma: Annyira régen tettem fel bármit a Kifőzdébe, hogy már arra sem emlékszem, hogy kell belépni...

2011.12.21. 09:07:49

sziasztok!

@Bombadil Toma: kiderült, mégiscsak van közöttünk okos, Toma személyében :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.21. 10:04:18

Jó reggelt. Mivel ma már csak fél kisujjal dolgozom, el is aludtam, ahogy kell... És szállingózik a hó, a Túsz meg egy óra múlva utoljára sétál ki a hajógyárból... és szépen elindul Magyarország felé...:)

2011.12.21. 10:19:03

@Nadine: a Túsz vigyázzon magára, érjen haza épségben :)
én már szinte toporzékolom türelmetlenségemben, holnap ilyenkor már úton leszünk :))))

2011.12.21. 10:20:21

hehehe, toporzékolok, természesen :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.21. 10:29:28

@Jé: :DDD Na, most toporzékolj, és ha visszaértél, akkor odabent, jó? (felnéz jobb felső sarokba, és örül)

Kicsi Kacsa 2011.12.21. 11:19:13

Kellemes kanyarót! Sokat olvastuk, nézegettük ezt a könyvet gyerekkoromban. Sajnos már nincs meg a könyv, de emlékszem, az egyik mese "csonttörős" volt, kezek, lábak, fogak törtek, vicces képekkel :)

2011.12.21. 11:32:02

@Nadine: óóóó, nagyon helyes! :) (felnézett, és azóta örül)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.21. 12:38:43

@Jé: De azt még mindig nem tudom, mennyi ideig leszel New Yorkban?

2011.12.21. 13:04:30

@Nadine: 26-án délután érünk vissza

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.21. 13:26:45

@Jé: Azt hittem, kint bontasz pezsgőt az ország jövőjére, mármint a magyarra gondoltam. Hátha szerencsét hozna...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.12.21. 13:30:24

Szép napot!

@Mormogi Papa: Ez nagyon jól esett! :)
Jó nagy lakásban élhettek a főszereplők :)))

@Jé: Jó utat, sok-sok élményt!

2011.12.21. 13:38:19

@Nadine: annyi pénzem nincs. meg szabira se engednek el olyan sokáig, bár jó lenne.

@fiam: köszi, meglesz :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.21. 13:38:27

@Kicsi Kacsa: a további három mese: a lovagról, aki mumpszot kap, a hableány náthás lesz mert megszárad az uszonya - és Boszorka Borka a speciális himlőivel unalom ellen iskolába megy :-)))
Nekem ez az utóbbi tetszett még nagyon. Meg a versikék - amik között valóban akadt csonttöréses :-P
Versben egyik kedvenc most fejből (a gyerekszoba foglalt :-)

Torokfájás?
Kisebb baj is nagyobb ennél
Mi volna,ha zsiráf lennél?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.21. 13:40:25

@Jé: Akkor töményen érezd jól magad ebben a pár napban, és nagyon-nagyon vigyázz magadra. Ha egy amerikai pasit beújítasz, azt ejtsd túszul és hozd haza:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.21. 13:44:18

@Jé: Csatolkodom Fiamhoz: jó utat, szép élményeket !

@fiam: Amolyan középosztálybeli angol házban lakhattak :-) A fordító szerintem két helyen tért el az eredetitől: a hatvanas években mégsem írhatta azt, hogy Mariska a szakácsnő volt a háznál :-) Másrészt ez a név kilóg a történetből - talán "Marge"' lehetett az eredeti vagy "Margaret".

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.12.21. 13:44:28

@Nadine: @Jé: Ha van öreg, gazdag ismerőse, rokona, nekem is hozhatsz egyet, papírforma szerint szingli vagyok... :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.12.21. 13:46:57

@Mormogi Papa: A Mariskát furcsálltam én is, de lehet, hogy emigráns magyar szakácsnőjük volt. Ha Marischka Hargitay színésznő létezhet, akkor Kovacs Mariska szakácsnő se lehetett lehetetlen Angliában az ötvenes-hatvanas években, sőt. Sőt, ma sem.:)

2011.12.21. 14:00:01

@Nadine: :))) ha találok ilyet, akkor inkább maradok vele, s én leszek a túsz

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.21. 14:27:24

Nem szeretnék rosszmájúnak tűnni... de állítólag az Államokban van még némi ázsiójuk a magyar hölgyeknek :-) A helybéliek szerint kedvesebbek, háziasabbak, jobban gazdálkodnak ésatöbbi :-P
De komoly vetélytársakként jelentkeznek például a kínai társkereső site-ok és társaik.
(Valaki nyilatkozta is a tévében, hogy amint nyugdíjas korba kerülnek az ázsiai "Ratkó korszak" idején születettek, akiknél a következő korosztályok jóval ritkásabbak - egyből vége lesz az ázsiai boomnak az ipar frontján...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.21. 15:07:46

@fiam: Visszadobja a neked küldött mailt az Outlook, úgyhogy itt kívánok Neked is nagyon boldog, nevetéssel teli karácsonyt, szeretteid körében! Megkaptam a küldeményt, és nagyon köszönöm, büszke lehetsz rá! Még csak az elejébe olvastam bele takarítás közben, de megérte a belefektetett energiát. Hajrá, csak így tovább az újra megkezdett úton:)

És ha valaki nem tudná, Fiam könyvéről beszélek. Klassz lett!

2011.12.21. 22:24:17

Kedveseim,
a legszebb ünnepet mindenkinek!
Nadine, köszönöm a képeslapot, nagyon szép. :)

Pusszantás, majd jövök az áhítatos napok után... :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.21. 22:31:17

Minden érdekeltnek :-)
Bár csak egy év múlva kerülhet a mozikba, de az előzetese már megjött: Peter Jackson utólag rendezte meg az első történetet...
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G0k3kHtyoqc

vagy:
www.imdb.com/title/tt0903624/#lb-vi1699192345
(Egyelőre csak angolul...)

maybach 2011.12.22. 09:58:25

Szép napot mindenkinek!

Mormogi!
Ha lesz olyan jó, mint a hering ura, akkor vevő leszek erre is.
Egyébként szenvedek. Hagytam magam rábeszélni a mai és holnapi dolgozósra, de affene se gondolta, hogy ennyire nehéz lesz.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.23. 00:10:05

Maybach, legyen Neked könnyebb a holnapi nap legalább…
Aztán meg jöjjön egy kis jól megérdemelt karácsonyi egésznapos lótás-futás :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.23. 15:49:55

Sziasztok, éppen ebből a lótás-futásból értem haza, és még mindig van olyasmi, amit elfelejtettünk elintézni, cirka harmadszorra:))) Nem lehetne, hogy az embernek az ünnep előtt legyen nyugodt harminc napja a felkészülésre?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.12.23. 20:10:45

Szép estét!

Ezúton kívánok minden kedves kifőzdésnek áldott ünnepeket, boldog karácsonyt!
Ne szünjetek meg szeretni, s legyetek mindig szeretve!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.12.24. 12:57:45

Boldog Karácsonyt mindőtöknek !
(Kunyurómenteset :-)
Valamint jó étvágyat az ünnepi ebédhez!

maybach 2011.12.24. 14:03:59

Jó napot kívánok!

Boldog, békés Karácsonyt Mindenkinek!

Zuzuka 2011.12.26. 07:11:01

Boldog karácsonyt a továbbiakban - már aki túlélte eddig... :)

Zuzuka 2011.12.26. 07:42:13

Mormogi Papa, nagyon aranyos ez a történet, köszi!
eszembe jutott mi lehetne a folytatása, mikor a sok bentragadt pöttyös emberke elkezd vakarózni:))

Pálcika 2011.12.26. 16:46:48

Szép Karácsonyt!!!!!
Eszek alszok aztán megint csak eszek amiben elfáradok és lefekszem egy kicsit szunyókálni aztán arra eszmélek,hogy éhes vagyok és akkor megint eszek........atyavilág mit össze zabálok:)))

2011.12.27. 08:50:46

Jó reggelt mindenkinek!

Utálatos dolog ilyenkor dolgozni, még lett volna mit csinálni otthon...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.27. 10:12:24

Jó reggelt.

@Jé: Hát megjött a Nagy Utazó?

2011.12.27. 10:14:37

jaja, tegnap este :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.27. 10:21:14

@Jé: ééééééééééééééééééééés?????

2011.12.27. 10:40:43

nagyon jó volt, bár eszméletlenül fárasztó
rengeteget császkáltunk, bámészkodtunk, lökdösődtünk, stb.
érdekes volt olyan helyeket látni, amiket eddig csak filmen :)
szóval királyság

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.27. 10:56:07

@Jé: Remélem, ezt kifejted bővebben is, ha újra erőre kapsz:)

2011.12.27. 10:59:07

igen, biztosan, amíg friss a dolog :)

2011.12.28. 12:49:35

hahó!
hát hova lett mindenki? bejgli vagy halászlé mérgezés? az nem létezik, hogy mindenki ENNYIRE dolgozik?!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.28. 12:57:34

@Jé: Éppen Cyan sajtosrúd-receptjét keresem égre-földre, és megőrülök, mert ugyan letölthetem innen megint, de ő ilyen óvodás-adagot írt le, nekem meg már ki voltak számolva a felnőtt embereknek szánt mennyiségek, sütési idő stb....:(

2011.12.28. 13:45:47

@Nadine: upsz, ez biztos Murphy.... :( azért drukkolok, HAJRÁ, NADINE!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.29. 10:52:06

@Jé: A sajtos süti sikerült. Viszont egy nap viselés után eltűnt a Túsztól kapott ezüst nyakláncom:((((, ma meg már a normális slusszkulcsom sincs meg, csak a pótkulcs. Nem lehetne visszakapni a karácsony előtti eszemet?:(((

2011.12.29. 17:03:07

@Nadine: :((( nem lehet, hogy nem a karácsony tehet ezekről? :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.12.29. 20:17:01

@Jé: Hát én nem tudom, de hogy siralmas a helyzet, az biztos.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.12.30. 11:06:26

Remélem mindenkinek jól telt az ünnep, Boldog Új Évet Kívánok a Kifőzde látogatóinak!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.12.30. 20:49:36

Szép estét!

MARISELL mindenkit puszil, szeret bennünket, csak elfelejtette a jelszavát, azért nem tud ide belépni.
De keres majd rá megoldást :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.12.31. 16:33:03

mindenkinek boldog és békés új évet!!:)

2011.12.31. 21:13:08

Boldog új évet mindenkinek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.01. 00:40:14

Ne csak az év, Ti is legyetek boldogak!!!

marisellanickmárlétezikválasszmásikat 2012.01.01. 22:18:25

Akkor ma zárva a Kifőzde. megértem. tegnap nehéz, alkohollal megspékelt nap volt, éjjel, vagy mindkettő.Boldogat, jobbat mindenkinek.
végre kaptam egy jelszót. szóval féljetek, jövök.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.02. 01:30:06

na, akkor most megint jöhet a fogyókúra/életmódváltás!:(( gyakorlatilag pont ugyanott tartok mint egy évvel ezelőtt. pontosan egy éve fogalmazódott meg bennem, hogy ez már nem mehet így tovább, lassan a normális mindennapi életvitelemben is akadályoz a súlyom. tavasz végére-nyár elejére sikerült is leadnom nagyjából 18 kilót, aztán jött 1-2 hónap stagnálás, majd egy stresszes időszakkal (haláleset, temetés, anyagi csőd stb...) megindult a lejtmenet, és az év végére sikerült az utolsó grammig visszaszedni az addig leadott kilókat, és most pont ugyanolyan szarul érzem magam mint egy éve. úgy érzem még egy nekifutásra van erőm, úgyhogy ennek sikerülnie kell! drukkoljatok!:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.02. 09:43:35

Jó reggelt!

@marisellanickmárlétezikválasszmásikat: Szép az új neved is, Marisell, de a régit kicsit könnyebben megjegyeztem:)

@Bombadil Toma: Veled tartok, testvérem! A szilveszteri malaccal tettem fel az i-re a pontot, én is (szinte) ugyanonnan futok neki megint. Súlyosbítva egy Tússzal, aki mindig olyanokat főz...:)

2012.01.02. 10:41:15

tulajdonképpen csinálhatjuk hárman is, mert rám is nagyon rámfér... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.02. 10:55:23

@Jé: Nem tiltakozom. A magam részéről biztosan megint befejezem az esti evést (tegnap is elcsábított a barátnőm karácsonyi gesztenyés sütije, basszus:)), újraindul a mályvatea-kommandó és megint belőlem fog élni a zöldségpiac.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.02. 11:19:27

Szép napot!

Beszállok az orgiába! :)
Bár már nagyon jó kislány vagyok kb. három hete.
Együtt talán még könnyebb lesz.

2012.01.02. 11:45:59

@Nadine: ez a mályvatea mi a túró is?
gesztenyés süti, bahhhh, az is valami? én vajkaramellás szaloncukorral és házi készítésű bonbonnal tobzódtam... :/

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.02. 14:09:28

@Jé: Méregtelenítőkúra (számomra) nélkülözhetetlen alkatrésze, ami többnyire kilókban mérve is eredményes. Hogy finoman fogalmazzak, olyan, mintha egy teli kádból kihúznád a dugót. Utána könnyebben megy a fogyókúra is.

2012.01.02. 14:26:35

@Nadine: ezt emilben cizellálnád nekem, lécci?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.02. 14:33:55

@Jé: Igen, még ma, jó? Csak muszáj eltüntetnem az asztalomról a számlahalmot...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.02. 14:44:36

És az milyen, hogy dec. 29-én bementem az okmányirodába útlevelet kérni, nem fizettem sürgősségi díjat (duplája lett volna), és most hozta ki a postás a friss ropogóst úgy, hogy közben volt egy szilveszter is? Azt mondták, kb. 2-3 hét múlva számítsak rá, és 2,5 munkanap sem volt... Betojikálok...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.02. 14:52:26

Hmmm... nem lehetne arra az ocsmány irodára bízni a fogyókúránkat is?
Csak kérdeztem... :-P

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.02. 14:53:02

Egyebekben itt is BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT mindenkinek !

2012.01.02. 14:56:58

@Nadine: köszönöm szépen
nekem egy hétvége alatt összerakták az útlevelemet :) szerintem azért, mert nincs nyaraló időszak, ilyenkor nem utaznak olyan sokan, mint nyáron

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.02. 15:39:07

@Jé: Mindenesetre ajándékként könyveltem el, hogy nem fizettem sürgősségi felárat...

2012.01.02. 16:59:29

látod, apró örömök...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.03. 00:38:15

akkor nem leszek egyedül fogyásomban...:)
azért majd még súlyos receptekkel támadok, fogyókúra ide vagy oda! van pár hedonista poszt még talonban:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.03. 08:05:31

Jó reggelt!

@Bombadil Toma: Mindjárt sejtettem, hogy büntiből rettenetesen finom húsételeket kell majd olvasni, miközben rágom a salátát:)

Jé, este elhullottam, mint az őszi légy, ma átküldöm, jó? Medici Katalin végzett velem...

2012.01.03. 08:11:47

jó reggelt!

@Bombadil Toma: ez igazán figyelmes tőled, előre is köszönjük... :)

@Nadine: nem gond, bőven ráér

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.03. 08:32:49

Gyerekek, az mitől van, hogy megnyitom az Indexet, és egy másodperc után egy nagy fekete képernyő röhög a képembe? Minden más oldal műkszik...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.03. 09:05:46

Jó reggelt !
Bocsi @Nadine: , de erről a régi vicc ugrott be... (mint mindenről :-P)
Orvosi rendelő, a páciens beszéd közben kaeját a feje fölé emelve mondja:
- Doktor úr, ha így csinálok, fáj...
- Hát ne csináljon úgy! Az asszisztensemnél meg fizessen ötven pengőt!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.03. 09:19:42

kaeját = karját
(Az év első elütése :-P)

2012.01.03. 09:22:30

@Nadine: én is meglepődtem, de ha elég türelmes vagy, akkor betölt majd egy szöveg. nem volt cérnám végigolvasni, de vmi politikai cucc

@Mormogi Papa: hehe :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.03. 09:47:19

@Jé: Á, szóval erre megy ki az egész. Hát én nem vagyok türelmes. De legfőképp nem érek rá. Beindult a nagyüzem, még egy hétfőnél is hétfősebben...

2012.01.03. 12:07:00

egy idő után abbahagyja
ne is mondd, a mai nap egy rémálom!

maybach 2012.01.04. 09:14:41

Jó reggelt kívánok mindenkinek, meg boldog új évet is!

Tegnapi évi első foci után csuda friss vagyok.
Viszont jó esélyem lenne egy anatómia szigorlaton, mert a legtöbb izmot érzem is. Az ízületek meg kicsit sem fájnak.

2012.01.04. 09:56:05

@maybach: amíg érzed, addig jó :)

2012.01.05. 09:13:57

jó reggelt!

nem panaszként, de napok óta én tartom itt a frontot, kezdenek fáradni a kezeim.... :)

maybach 2012.01.05. 09:25:53

Jó reggelt kívánok!

2012.01.05. 09:28:31

:)))) sziasztok! :))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 09:37:24

@Jé: Mert nyomni kell a melót, mintha az elmúlt év összes hétfője most zúdulna rám, egyszerre...

2012.01.05. 09:53:39

@Nadine: más nem dolgozik az újságnál? Miért kell mindent neked csinálni?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 10:37:10

@Jé: Nagyon kis létszámú szerkesztőség csinál több lapot, és ilyenkor tetőződik a két ünnep közti "lógás" eredménye... Eleve megszakadunk, hogy tartani tudjuk a határidőket, most ehhez adj hozzá egy vezetőváltást (zajlik), plusz kb. 12 nap kiesést...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.05. 10:38:50

Jó napot, @maybach: -nak jobbulást :-) A szigorlathoz meg egy nagy kalap sza... mócát :-))) Még ha jelképes is.
Az ötvenkétszeresen túlterhelt újságszerkesztőnek lapzártát!
@Jé: -nak frontelvonulást!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.05. 10:40:07

@Nadine: Akkor pluiszban még számíthattok az "új seprű effektusra" is :-(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 11:06:49

@Mormogi Papa: Ahogy mondod. Egyelőre a régi már nem, az új meg még nem... Se híre, se hamva...

2012.01.05. 11:13:15

@Nadine: jajaj, ez nem hangzik jól. Szivatnak.anyám.stop.... :(
kitartás!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.05. 11:17:06

@Nadine: Addig jó :-) Legalább nincsen láb alatt - sem felett, hogy jól ráhágjon.
Nekem is alig van már tyúxemem :-P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 12:40:02

S. O. S. segítséget kérek!!! A múlt hónapban feladtam egy szójátékot, és képtelen vagyok megfejteni:))) Összetett magyar főnév, az alábbi betűk vannak összekeverve:
D É R F Ü L S I N E G R E C

Muszáj megmondanom, mi volt a megfejtés, de képtelen vagyok kirakni, bakker!:))) Segítsetek, lécci!!!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.05. 12:58:07

gerincferdülés - a sebesség kedvéért a SZTAKI anagrammáját küldtem rá :-(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.05. 13:46:24

Ha az a golyó marcipánból van, akkor nem is olyan vészes :-)

maybach 2012.01.05. 14:31:13

Szerintem az eredeti jobb volt, mint a megfejtés. De mindegy.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.05. 14:52:09

@maybach: Pedig mennyire divatba jött egy időben :-P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 15:25:49

@maybach: :DDD sok ilyet tudok még, és mindig elfelejtem a megoldást:))) Most is elakadtam a fülescinegénél:)

2012.01.05. 15:49:13

@Nadine: ezt most nem értem... te találod ki, aztán egy hét múlva már nem tudod a megoldást? vagymivan? :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 15:59:41

@Jé: Egy hónap múlva:))) De addig még csinálok egy másik lapot is, és abban még sok ilyet kell kitalálnom...

2012.01.05. 16:07:46

@Nadine: értem. Nem baj, ha nagyon röhögök? :))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 16:22:26

@Jé: Neeem:))) Én is azt teszem... Ha látnál: mint az őrült prof a Vissza a jövőbe filmből...

A sok feladványt fel szoktam írni, de erre mindig legyintek, mondván, á, ezt úgyis tudni fogom, csak ránézek, aztán mondom a tutit... Hát ma nem ment:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.05. 16:53:08

@Nadine: A sógornőm szórakoztatott egy ilyen sorozattal minket a karácsonyi családi összejövetel végén. Ami idén technikai okokból majdnem összecsúszott a Szilveszterrel :-)
Tulajdonnevekből kellett kitalálni az illetők foglalkozását. Azt mondta, a neten találta.
Hát ha kiderül, hogy Te voltál a ludas... :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.01.05. 17:01:30

Hozzátenném: élveztük a játékot :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 17:11:17

@Mormogi Papa: Neem, nem én voltam. Én csak a két magazint gyógyítom, ahol cserélni kell a feladványt, mert nem értenék a magyar olvasók.
Vagy esetleg nem találnák elég nehéznek az olyan kérdéseket (ezen mindig eldobom az agyam), hogy milyen betű áll az ábécében pl. d és az f között. Műveltségi vetélkedő, érted...

2012.01.05. 17:16:18

@Nadine: ez akkor inkább műveletlenségi vetélkedő.... de gááááz!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 18:03:08

@Jé: Sejtheted, hogy irtom tűzzel-vassal a hasonlókat... És mily meglepő, a nehezítések óta jönnek a megfejtések dögivel... Sosem árt, ha az ember tiszteli az olvasókat, ugye.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 19:05:29

Gyerekek, nézitek a TV2-n a híradót? Csak nekem tűnik úgy, hogy 50 másodperc alatt bejelentették, ahogy a kormány megint segget csinált a szájából, majd 30 percen át mintha a Kékfényt nézném, csak bűnügyi hírek és közlekedési balesetek... ?

2012.01.05. 20:36:54

@Nadine: nem, mert a Walesi bárdokat magoltuk a lánnyal. Nekem már álmomból felkeltve is menne, neki még kissé akadozik.
Viszont elég ha csak rápillant az ember az index címlapjára, most mindenhonnan ez a dolog folyik. Mindenki a mi seggünket rugdossa :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.05. 21:03:38

@Jé: Éppen ezért volt furcsa, hogy a híradó kerek 50 másodpercet szánt rá... Érted? Tényleg nem történt ma más, mint ez a kis "apróság", meg rablás, gázolás, gyilkosság?

2012.01.06. 08:22:00

Jó reggelt!

@Nadine: ez bulvárhíradó, és ezek a hírek ültetik a zembereket a tévé elé

maybach 2012.01.06. 08:47:29

Jó reggelt kívánok!

Én nem nézek híreket, mert vagy szörnyű, vagy hazudnak, vagy a kettő keveréke.
Ráadásul nem szeretem se a forradalmat se az állandó szabadságharcot. Meg egyre többe is kerül.
Mármint nekem, mert biztosan van akinek megéri.

2012.01.06. 08:50:58

@maybach: hát igen. és ez utóbbi csoportot szeretjük a legjobban :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.06. 09:24:05

Jó reggelt.

@Jé: Igen, az, de határozottan az volt az érzésünk, hogy az első hírt próbálják nyomtalanul kitörölni a nézők fejéből. Máskor össze-összeollóznak híreket a netről, most meg csak a tömény borzalom. Nem történt semmi más se külföldön, se itthon, mi?

2012.01.06. 09:45:32

biztos, hogy történt, de azért nem ül le az átlagnéző a tévé elé. Aki kicsit tájékozottabb szerete lenni, az úgyis vagy újságot olvas, vagy a netet böngészi. Ez van.
Meg az, hogy az MTV beég, mert nem találja meg a tüntetést az Operánál. Komolyan, szerintem elképesztő ez az egész.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.06. 11:12:25

@Jé: "Nem találja meg":)))) Aha. Biztosan csak eltévedtek szegények.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.06. 12:16:41

@Jé: ... én másképp gondolom. Biztosan hajlott korom teszi, hogy nem a naivitás jut eszembe, hanem a manipulálás.

2012.01.06. 13:02:11

...nekem úgy tűnik, leszóltak fentről, hogy úgy tudósítson, hogy ne látszódjon a tömeg...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.06. 13:16:58

@Jé: Nekem is:) Ahogy a tegnapi híradó esetében is ment a terelés...

maybach 2012.01.06. 13:33:05

A tömeg a megfelelő képszerkesztés miatt nem látszott, ahogy Lomnicit is ezért takarták ki.
El is magyarázta egy fütyi, aki azóta szintén nincs a tv-nél. Hehe.
Nehéz lehet így, hogy pártunk és kormányunk percenként mást mond, sőt egyszerre is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.06. 13:48:51

@maybach: Erről beszélek én is. Egyik nap nagggyon kemények vagyunk, és önállóak, és majd mi megmondjuk, aztán a hátsó kapun osonunk be, és megtömjük a híradót kékfényes hírekkel, hátha belefeledkeznek a zemberek. És ezt én mondom, aki abszolúte apolitikus alkat. Vagy nyúl.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.06. 15:01:28

Most kapcsolok: péééééééééntek van! Ejnye, Jé betű, hát nem figyelmeztetsz?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.07. 14:06:33

@Bombadil Toma: NEVED NAPJÁN LÉPTED NYOMÁN VIRÁGOZZÉK MINDEN VIRÁG! NAGYON BOLDOGAT!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.07. 16:18:20

Hehe... Még néztem is, hogy ma Attila-nap van, de erről nem ugrott be a Toma név:)))

Igen, boldog névnapot, Toma, bár azt hiszem, a Facebookon gyorsabban megkapnád:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.07. 16:45:50

@fiam: @Nadine: köszönöm!:))
ma szerintem egy kicsit felfüggesztem a fogyókúrát mert nemsokára jönnek vendégek és hoznak szarvashúst, hogy csináljak belőle valamit...:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.07. 19:05:15

@Bombadil Toma: :))) A vendéglátás komoly dolog, nem szabad belerondítani holmi fogyókúrával:)

maybach 2012.01.09. 08:10:47

Jó reggelt kívánok!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.09. 11:39:49

@maybach: Jó reggelt. Na, legalább eddig eljutottam:)

2012.01.09. 12:11:38

Sziasztok!
kevés utálatosabb dolgot tudok a hétfőnél :(
és ezt már Garfield is megaszonta :)))

maybach 2012.01.09. 13:02:47

Garfield taoista bölcs.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.10. 08:57:09

Jó reggelt. Nadine meg behavazott nyúl.

2012.01.10. 09:24:59

jó reggelt! vagy valami olyasmi

maybach 2012.01.10. 10:57:16

Jó reggelt kívánok!

Messié az Aranylabda sorban harmadszor. Ezzel ő a legfiatalabb és beéllította M.Platini 3xszoros kitüntetését. Az év edzője nem meglepő módon Pep Guardiola.
Az ünnepségen nagyon sportzszerűen nem vett részt a sznitén jelölt C. Ronaldo és J.Mourino.

2012.01.10. 12:20:28

@maybach: :) akkor "örülünk, Vincent?" :)

maybach 2012.01.10. 12:24:53

Legalább ennek.
Bár az Espanollal döntetlent csináltak.

2012.01.10. 13:07:20

@maybach: nem tudom, mit kell erre mondani: tök jó? nemtökjó? :)

maybach 2012.01.10. 13:41:27

Erre a huszár csatakiáltást kell mondani.
Nobozdmeg.

2012.01.10. 13:53:04

@maybach: uhh, bocsánat, nem tudtam. Van még mit behoznom fociban, de majd most már figyelek, ezerrel.

az időjárásfelelőst viszont szeretném megkérni, hogy tüntesse el a frontokat, mert nagyon fáj a fejem :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.10. 15:53:01

@Jé: Nekem már három napja, kisebb megszakításokkal.

2012.01.10. 16:14:14

@Nadine: nem irigyellek érte :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.11. 12:42:53

Értem. A keddnek (ami szerda????) nem örülünk.

maybach 2012.01.11. 14:04:40

Jó napot kívánok!
Nálunk szerda van, meg időnként fejfájás is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.11. 14:22:16

@maybach: Igen, itt is. Kárpótlásként némi koncentrációlanyhulással karöltve. Nem nevezném magam használhatónak.

2012.01.11. 15:42:58

:)))) sziasztok, végre barátságos emberek! :)
nekem is fáj a fejem, szerintem alakítsunk klubot.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.11. 16:56:22

@Jé: Ki nem barátságos Veled??? Úgy megverem, hogy na! (Így beszél egy barátságos ember?:))

2012.01.11. 17:02:49

@Nadine: birkózószőnyegen aludtál, kedves? :) nem volt semmi, csak megörültem nektek

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.12. 10:04:43

Jó reggelt. A változatosság kedvéért elaludtam, még jó, hogy nem késtem le a vonatot.

2012.01.12. 11:24:23

Szép napot!
milyen vonat? hova mész?

maybach 2012.01.12. 12:05:07

Jó napot kívánok!

Idén az angol foci nagyon vacak.

2012.01.12. 12:41:53

@maybach: ezt a pechet, pedig épp most szántam rá magam, hogy ezentúl majd jól nézem.... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.12. 13:27:18

@Jé: Az ágytól az íróasztalig közlekedő:)

2012.01.12. 13:47:26

@Nadine: oh, értem. hehehe :))))

2012.01.12. 14:41:38

Az élet folyamatos küzdelem: délelőtt az éhséggel, délután az elalvás ellen.
:) nem tudom, ki mondta, de nagy ember volt :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.12. 15:44:44

@Jé: És mindezt kompenzáljuk némi fejfájással... Már nagyon unom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.12. 19:45:45

Szép napot!

Tessék pozitívabban gondolkodni! Az élet szép, csak néha szeles :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.13. 08:55:19

Jó reggelt. Most szólok, hogy péntek van! Tegnap a két jó magaviseletű macskám kapott egy-egy plüss cicakosarat. Azóta nem lehet őket kirobbantani belőlük. A harmadik is kapott volna, de miután ő titkos helyekre jár zabálni, legfeljebb egy plüss gumicsónakba férne bele, olyat meg nem árultak.

2012.01.13. 09:33:01

Jó reggelt!

valóban, teljesen, tökre PÉNTEK van, és ez a hét fénypontja.

@Nadine: elkésett karácsonyi ajándék? :))) nem lehet, hogy nem enni jár a titkos helyre, hanem meglepivel készül neked? ;)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.13. 10:26:45

@Jé: Hehe, akkor ő lenne a Kandúranya:)))

2012.01.13. 11:37:43

@Nadine: :) akkor nincs meglepi, kár...

basszus, láttátok, milyen idő van odakint?! hát megőrültek ezek? tegnap már majdnem tavasz volt,erre jön ez dzsuva, blöeh!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.13. 11:57:08

@Jé: Ne is mondd, éppen tegnap kerültek elő a semmiből bimbózó hóvirágok... Szted?:(

2012.01.13. 12:27:50

@Nadine: nálunk meg már december elején kibújtak a krókuszok, igaz csak picit, de nem merem megnézni, mi van velük
utálom az ilyen időjárást, teljesen kikészíti a bundámat :(

maybach 2012.01.14. 14:12:50

Jó napot kívánok!

Ez most mi? Most kezdődik a tél? Már a végének kéne jönnie.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.14. 14:18:19

@maybach: Egyetértek. Végre kimehetnék egy kicsit a szabadba, erre szibériai szelek dobálják az embereket az utcán. Náthát nem kérnék már, basszus.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.14. 17:41:59

Szép napot!

Nálunk hányás-hasmenés van egy kis torokgyulladással.
Jó kombináció. Jó makacs. Bár egyes részletei gyorsan távozók... :)

maybach 2012.01.16. 07:55:23

Jó reggelt és jobbulást!

Őrült meccset játszott tegnap a Barca otthon a Betis ellen.
Most meg álmos vagyok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 09:38:35

Jó reggelt, doktor úr!:))) Mióta vagy Te dr.?:))

2012.01.16. 09:45:41

jó reggelt!

tényleg, miről maradtunk le, a barca meccsen kívül? :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 10:36:21

@Jé: Azt hiszem, csupán arról lehet szó, hogy Maybach nagy példaképe Dr. Debreceni László.

2012.01.16. 10:42:38

vagy ennél sokkal prózaibb oka van: elfelejtette, hogyan kell bejelentkezni :)))

maybach 2012.01.16. 11:10:12

Jó napot kívánok!

Igaziból anyukám szerette volna, hogy én is dr. legyek.
Neki nehéz nemet mondani.
Ráadásul már évekkel ezelőtt beszéltem barátaimnak a fekete lyukakról, csak nem publikáltam. Bezzeg mások.
Így most az a helyzet, hogy ha saját gondolataimat leírnám, még engem vádolnának meg.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 11:40:24

@dr.maybach: Értem, lényegében dr. Hawkingot is te verted össze, mi?

maybach 2012.01.16. 11:57:19

Őt nem bántom, mert jó fej, de egy pert fontolgatok.

2012.01.16. 13:17:58

ez magyarról magyarra lefordítva tehát annyit jelent, nem engedett belépni az oldal, így van? ;)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 13:27:58

@Jé: :DDD Ha egyszer Betűkém ráharap valamire, azt nem ereszti:)))

maybach 2012.01.16. 13:29:07

Be tudtam lépni. Sőt a "dr." megoldása volt a kihívás.
De azért van egy válság stáb mellettem, hogy megoldja.

Egyébként csak egy szerény jelzés, hogy talán ideje lenne egy elfogadható cáfolatnak, vagy egy pironkodó beismerésnek.
Persze ez csak óhaj.

2012.01.16. 13:43:26

@Nadine: de, húztam egy vonalat, és átléptem rajta... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 14:24:01

@dr.maybach: Na most én elvesztettem a fonalat, Bubóka.

maybach 2012.01.16. 14:50:41

Nadine!

Egy másik blogon javasolták, hogy ameddig a köztársasági elnökünk doktori dolgozatával kapcsolatban a plágium gyanuja fennáll, használjuk bátran a dr. címet.

2012.01.16. 15:14:55

@dr.maybach: hehe, te meg szót fogadtál :)))

maybach 2012.01.16. 16:53:52

Persze, mindig is izgatott a dolog.
Olyan doktoros.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 17:47:29

@dr.maybach: :DDDD Na jó, én nem változtatom meg a nickemet, de elvárom, hogy ezentúl professzorasszonynak szólítsatok!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.17. 03:22:54

@dr.maybach: :DDD látom te is ledoktoráltál sp után a Ctrl+s/Ctrl+v egyetemen copypaste szakon. pár napja a facebookon is próbáltam átírni, de ott nem engedi hogy ledoktoráljak.

lassan kezdek meggyógyulni, úgy néz ki megmaradok. holnap egy posztot is összedobok talán...:)

2012.01.17. 08:10:32

Jó reggelt az összes doktornak! :)

maybach 2012.01.17. 08:30:56

Jó reggelt kívánok!

Toma! Gyógyítsd meg magad.
Még nem tudok segíteni, mert csak a második, vagy harmadik doktorim lesz az embergyógyászat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.17. 08:46:41

Jó reggelt, kollégák!

@Dr. Bombadil Toma: Nem szeretem, hogy mindig csak az eltűnéseid jelzik, ha nem vagy jól. Tessék itt szenvedni, hátha segít egy kis baráti támogatás...

Esik a hó, én meg nem örülök neki.

2012.01.17. 09:00:48

Toma, gyógyulj meg!

Holle anyónak mást kívántam, de csak magamban, mert egyébként úrinő vagyok... de én sem örülök.

maybach 2012.01.17. 12:00:48

Olvastam, hogy csak pár centi hó eshet. Így nem zavar ez a kb. 10 cm., meg ami még hozzá jön.
Viszont, ha a hó nem olvasta balhé lesz.

maybach 2012.01.17. 13:53:48

Nagyon nem szeretném, ha csak (havas) pusztába kiáltott szó lenne, hogy elég a hózásból!! Hahó!

2012.01.17. 14:55:34

itt már abbahagyta, nem kell ordítani :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.17. 16:05:34

Halihó!

Itt is esik, de én másként gondolkodó vagyok - örülök neki :)

Remélem, a doki, akihez most járok, ért a szakmájához. A helyesírását nem meóztam még, az aláírása olvashatatlan...

maybach 2012.01.17. 21:25:14

Jó estét kívánok!
Kemény Dénes és csapata nagyszerű.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.17. 21:49:57

@dr.maybach: Mármint dr. Kemény Dénes.

Én is nagyszerű vagyok. Zombinak.

maybach 2012.01.17. 22:07:09

Professzor asszony! Igaz. dr. Kemény. Bár szerintem ő megdolgozott érte.
Az apja meg egy hihetetlen figura.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.18. 08:19:05

Jó reggelt.

@dr.maybach: Ki az apukája, a másik kollégának?

maybach 2012.01.18. 08:31:56

Jó reggelt kívánok!
Prof. asszony!
Kemény Dénes apukája Kemény Ferenc.
Nem piskóta.
Pl.: www.origo.hu/sport/vizilabda/20090727-kemeny-ferenc-interju.html

2012.01.18. 09:02:57

jó reggelt!

én elolvastam, jó fej az öreg

maybach 2012.01.18. 14:47:32

Jó napot kívánok!
Csak, hogy nehogy kimaradjon a kézi- és vízilabda meccsek közben.
Este Real Madrid vs Barcelona spanyol királykupa focimeccs is lesz.

2012.01.18. 16:55:40

@dr.maybach: értettem! Hajrá, Barca! jól csinálom?

2012.01.18. 16:58:40

Kedves Professzor Asszony, megtenné, hogy a Békés karácsonyt eltávolítja az oldal tetejéről, lévén idejétmúlt? Nagyon szép, de ott is esik a hó, és mindig lobot kap tőle az agyam :)

maybach 2012.01.18. 17:19:46

Jól csinálod, helyes.
Csatlakozom.
Tegyünk ki húsvéti képeket.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.18. 18:52:55

@Jé: Megtenné, csak az a baj, hogy fingja (tudományos nevén szellenete) sincs a professzorasszonynak, hogy miként kellene oda visszavarázsolni, ami egykor elveszett...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.18. 19:05:17

Ennyit tehettem értetek, mielőtt belemerülök a Szent Grál keresésének rejtelmeibe... Mert annnnnnyira érdekel, így este hétórás kezdéssel, hogy el sem tudom mondani.

maybach 2012.01.18. 20:25:59

A grált egy nagyon titkos magyar rend óvja egy nagyon titkos helyen. Még ők se tudják, hogy hol, meg hogy mit is csinálnak.

Amúgy vezetnek ellenünk a gaz spanyolok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.18. 20:49:22

Tessék meghallgatni, és jól rá szavazni az Eurovíziós Dalfesztiválon:

www.youtube.com/watch?v=s3XNeL7GMgM

Nekem mindig jó kedvem lesz tőle...

maybach 2012.01.18. 21:52:40

Nagy csata, x a vége, örülünk.

maybach 2012.01.18. 23:54:19

Hehe!

Real M. vs. Barca 1:2
Kevés ilyen alattomos csapat van, mint ez a Madrid.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.19. 09:22:20

Jó reggelt. Bárhogy vártam, szurkoltam, itt ma is béna télies idő van, nyúl egy szál se... Illetve egy van, de az is bandzsa.

2012.01.19. 10:53:43

Sziasztok!
köszi, Nadine, nagyon tetszik a kosárka :) sokkal jobb kedvem van tőle, jóllehet itt is ratyi sz.r idő van.... viszont holnap péntek, ami meg jó, tehát :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.19. 11:28:35

@Jé: Na végre, valaki örül neki, ha már a doktor úr nem is vette észre, hogy egyetlen vonással az ő kívánságát is teljesítettem:)

2012.01.19. 11:40:59

@Nadine: mert te egy varázsló vagy, egy született Harry Potter :))))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.20. 03:20:48

tettem fel új posztot. (még nem a fogyókúrás:)))

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2012.03.02. 20:18:12

mormogi, maga hány helyen sülti el ugyanazt?

mi az hogy dr. bombázó? valamiről lemaradtam?

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2012.03.20. 16:37:48

@dr. Bombadil Toma: hali a Tomakonyhában a pecsenyeléből egy e kimaradt.
süti beállítások módosítása