Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

„Kínai” párolt zöldség

2008.03.13. 06:00 Bombadil Toma

 
Ha nagy ritkán elvetődöm egy plázába és megéhezem (ez mondjuk, gyakrabban előfordul), akkor egyenesen egy kínai büfé felé veszem az irányt, és rendeljek bármit is, egyvalami nem maradhat ki a menüből, a párolt zöldség.
Töredelmesen bevallom, rajongok ezért az ételért. Egyszerre puha és ropogós zöldségek, alatta a selymes szósz/szaft, mindez a finoman füstös szezámolaj aromájával, egyszerűen utánozhatatlan. És ez most szó szerint értendő, mert nekem még ezt a kaját nem sikerült maradéktalanul rekonstruálnom otthon. Persze, én nem használok nátrium-glutamátot, amivel a kínai büfékben igazán nem spórolnak.
Számos próbálkozás után, végül sikerült valami hasonlót összehozni, de nem lett ugyanolyan. Nem lett rosszabb, csak más.
Azóta gyakran készítek otthon ilyet.
 
 
Ez a fajta zöldségétel tetszés szerinti alapanyagokból összeállítható, a lényeg, hogy legyenek benne karakteres ízű (hagyma, zöldhagyma) és karakteres állagú (kínai kel, bambuszrügy, fafülegomba) zöldségek egyaránt. A többi szabadon választott, az egyéni ízlésnek vagy a hűtő tartalmának megfelelően. Nekem most az alábbiak voltak otthon.
 
Hozzávalók:
 
·        2-3 ek. fokhagyma-gyömbér szósz (50-50%)
·        két közepes sárgarépa
·        fél kínai kel
·        2-3 fej hagyma
·        fél csésze zöldborsó (mirelit)
·        1 kis doboz bambuszrügy és/vagy bébikukorica (konzerv)
·        szárított fafülegomba
·        1 csésze hús- vagy zöldségalaplé
·        világos szójaszósz
·        szezámolaj
·        száraz sherry
·        csípős chilikrém
·        só, cukor, étkezési keményítő
·        mogyoró- vagy napraforgóolaj
 
Előkészületek:
 
Nekem mindig van a hűtőben egy üveg saját gyártmányú gyömbér-fokhagyma paszta, de ha éppen nincs, akkor fele-fele arányban összekeverek préselt fokhagymát és reszelt gyömbért, majd annyi olajat öntök hozzá, hogy sűrű pépet kapjak.
A zöldségeket nagyjából egyforma (2-3 cm-es) darabokra vágom és félreteszem. A szárított gombát beáztatom, a konzervzöldségeket lecsöpögtetem, leöblítem tiszta vízzel.
Egy csésze alaplébe belekeverek egy evőkanál étkezési vagy kukoricakeményítőt.
 
Elkészítés:
 
Fogok egy wokot, a legerősebb fokozaton felforrósítom, egy kevés olajat öntök bele, és kezdve a legkeményebbel, beledobom a sárgarépát. Egy kicsit pirítom, majd rádobom a hagymát és két evőkanálnyit a gyömbér-fokhagyma keverékből. Aláöntök egy kevés száraz sherryt, amit mindjárt el is forralok a zöldség alól. Most jön a többi alapanyag, a borsó, a bambuszrügy, bébikukorica, gomba, közben folyamatosan keverem és rázom a wokot. Megsózom. Aláöntök egy kevés keményítős alaplevet, pár evőkanálnyi világos szójaszószt locsolok rá, hozzáadom a kínai kelt, pár pillanatig párolom, és mielőtt összeesne, leveszem a tűzről. Meglocsolom egy jó adag finom, füstös aromájú szezámolajjal, még egyszer összekeverem és tálalom.
 
Tippek, tálalás:
 
Akkor jó, ha a zöldségek megpárolódtak, de „ressek”, ropogósak maradnak (kivéve a borsót és a gombát), és egy kevés lében áll az egész, ami egy picit „nyúlós”, selymes a keményítős alaplétől.
Ezt a párolt zöldséget önálló fogásként és köretként egyaránt fogyaszthatjuk. Amikor önmagában eszem, sötét szójaszószt is szoktam önteni hozzá. Köretnek kiváló a különféle panírozott vagy tempura-falatkák mellé, esetleg sülthús-falatokhoz.
Ez esetben a párolt zöldség mellé, tempuratésztában sült halfalatkákat készítettem, édes-csípős szósszal. De ez már a következő poszt témája…
 

165 komment

Címkék: gasztro vega recept toma kínai kaják

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.13. 17:31:11

Spájdi, nagyon megnevettettél!!!:)))

Nem, csak isteni lett a menet közben kialakuló zöldborsós-rizses hús. Eredetileg sima pörköltnek indult, de aztán megbokrosodtam, és hozzácsaptam egy jó adag borsót. Nagyon jó lett, tényleg.

Viszont most olvastam az Indexen, hogy lesz Művészetek Völgye, csak átkeresztelik Bűvészetek Völgyére. Egyre kevésbé szeretem a marketingfogásokat:(

spájdernecc 2008.03.13. 17:34:16

ergo: az ázott zokni ihletést és lendületet ad.
idén semmi sem lesz / hivatalosan /
ez a Bűvészes elvileg jövőre indul...
már amennyire ez kibogozható
azt hiszem valamelyik hétvégén le kell ugranom tisztázni a dolgokat, firkászi közvetítő nélkül.

tistedur 2008.03.13. 17:44:21

spájdi!
:DD fő a jólértesültség.
Nadine!
:DD megnyugtató,hogy mással is előfordulnak ilyesmik.

spájdernecc 2008.03.13. 17:49:21

Tisti, úgyis aktuális lelátogatni autentikába, lecsekkolni Cilinéni ivodáját, és meghallgatni Márványgyulát, aki mindent tud.
Ő találja ki a fals infókat is :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.13. 17:52:35

Tist, jól sikerült főzések vagy egész napos szerencsétlenkedések?

spájdernecc 2008.03.13. 18:23:09

Völgykiáltvány
A sírás, zokogás, nyekegés és a spleen helyett merjünk újra nevetni!

Röhögjünk egy baromi nagyot és perlekedjünk vidáman, cinizmusmentesen a jelennel és a jövővel!

Az idén szabaduljunk meg a hagyományos Művészetek Völgye fesztivál összes nyűgétől, a kötelező elvárásoktól!

Legyen a Völgy interaktív!

Építsük együtt a művészek, művészcsoportok skrupulusoktól mentes kreativitására, ötleteire!

Annyi pénzből éppen annyit! Annyi amennyi!

Minél több közösségi történetet és történést!

Jártassuk az agyunkat ezerrel!

Művészeti, kulturális és zöld táborokat tucatjával!

Le a begyepesedett völgykonvenciókkal, ÉDES VÖLGYREVOLÚCIÓT és a Sédányt egészen Nagyvázsonyig!

Bűvöljük el magunkat, a közreműködőket, a közönséget és Márvány Gyulát!

Csináljunk együtt egy BŰBÁJOS fesztivált!

A csiga monnyonle a házáról!

A Bűvészetek Völgye nem baki, nem elírás, nem nátha és főleg nem pr-marketingfogás!

Most, hogy reneszánszba borul Magyarország (édes hazánk), középkorú Völgyünk sem akar a sötét középkorban ragadni! Reneszánsz morzsát nekünk is!

Engedjük ki a politika szellemét a petpalackokból, minden faluba Hajde-parkot!

Legyen a jelszónk a KÖLCSAK! (Költségtakarékosság)

A bűvészetek zöldjei (!?) telepítsenek minden faluba rossz szellemeket űző mágiarakásokat vanília sodrókkal !

Völgyfutár helyett TÖLGYFUTÁRT! Naszály helyett Maszájt!

A Völgyet szidni szabad, de senkinek sem kötelező a völgylégyott!

Völgytérkép helyett kölcsak ÉR-KÉPET!

Cirkuszoljunk bátran majd_a cirkuszsátorban ! Éljen a MACIVA!

Hajrá Völgy, hajrá Völgyesek!

Rendezzünk félnótás-versenyt!

A kölcsak miatt zárjuk be az 50 kiállítóhelység felét! 25 virtuális tárlatot a kapolcs.hu-ra! 25 helységben tematikus kiállítást, téma a ZAB! (zabpehely, zabkása, zabhegyező, zabszem ott, zabosnak lenni, zabla, zabálás, zabliszt, zabrálás, zabvetés, zabigyerek_)

Rendezzük végre fejlesztési adósságainkat: hajókikötőt Kapolcsnak, metrót Pulának, légikikötőt Öcsnek, szputnyikot Dörögdnek!

Játsszuk el John Cage: 4'33" és Erik Satie: Vexations című zongoradarabjait!

Adjuk elő J. S. Bach "Paraszt" - és "Vadász" - kantátáját, W. A. Mozart "Falusi muzsikusait" és dobókocka darabját! (Úgy emlékszem, ez egy menüett.)

Opcionális jegyeket és családi belépőket! Legyen kilépő is!

Le az illegális völgyzöldhatárt átlépőkkel! Völgypellengért Apátiba!

Az alkotó szellem számára biztosítsuk a Bűvölődési Házakat!

Foglaljuk el magunk!

spájdernecc 2008.03.13. 18:24:26

tiszta dadaista kiáltvány:))
de él még a vén Peterdy....
juhéjj :)))))))

tistedur 2008.03.13. 19:35:29

Nadine!
mindkettő :)

spájdi!
mégiscsak szép az élet..:P

cyan 2008.03.13. 19:55:54

szegény Rick, összeolvadt a műhóddal :DDD

tistedur 2008.03.13. 20:07:55

cyan!
te meg mit nézel?! :)

cyan 2008.03.13. 20:09:45

már vége. alaszka vót. Maggie pasijai sorra halnak meg. a legutóbbira, Rickre rázuhant egy műhold. ravatal érdekes volt :DDD

tistedur 2008.03.13. 20:11:09

cyan!
gondoltam hogy alaszkázol :)

cyan 2008.03.13. 20:15:53

még mindig jobb, mintha aluszkálnék :PPP

maybach 2008.03.13. 20:16:01

Jó estét kívánok!
Jó tudni, hogy az ázott zokni ihletet ad.
Az enyém most elég ázott volt.
A foci nevű kötzösségi tevékenységen vok túl.
Meg a fürdésen. Akkor most várom az ihletet.

tistedur 2008.03.13. 20:22:22

maybach!
én azt hiszem a te helyzetedben a vacsorára várnék :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.13. 20:23:18

Maybach, akkor most zöldborsós-rizses húst kell főznöd. És ha szépen haladsz a sorrendem szerint, akkor most üveges szemekkel korrektúrázol és vaníliafagylaltot eszel kakaóporral megszórva. Mert nem találsz sehol somlói galuskát.

cyan 2008.03.13. 20:29:23

Maybach, nem értem, miért nem vetted le a zoknidat fürdés előtt? :PPP

maybach 2008.03.13. 20:31:01

Azt hiszem aprópénzre váltom a tehetségem.
Megeszem amit találok.
De enyhítő körülményként Cseh Tamást hallgatok. 1974 Levél nővéremnek.

tistedur 2008.03.13. 20:34:50

maybach!
aztat én is szeretem :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.13. 20:34:53

Na, Cseh Tamáson nem fogunk összeveszni. Neked adom szőröstül-bőröstül.

maybach 2008.03.13. 20:40:05

Nos, csak hogy vegyesebb legyen.
Most már ez szól:
"Spanish castle magic"
Fele összegért a segítség.
"Foxy Lady"
Negyedéért:
"Fire"

Egyébként régi Cseh Tamás jó volt és kész.

tistedur 2008.03.13. 20:40:42

Nadine!
köszi,de én beérem a zenéjével :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.13. 20:49:30

Foxy Ladyről Samantha Fox jutott eszembe.

cyan 2008.03.13. 20:51:42

Cseh Tomi jöhet minden mennyiségben, főleg a Másikkal :))

Benikuty 2008.03.13. 21:06:02

télikabátomra hasztalan keresek vevőt

maybach 2008.03.13. 21:13:33

Kérdésem volna, pálinkát mérnek-e már?

Samanta Fox?
Jimi Hendrix

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.13. 21:18:28

Én már semmit sem értek, de kutyakaja is elkészült baleset nélkül, úgyhogy én most kikapcsolok, vízszintezek, hunyok. Remélem. Jó éjt, szép álmokat...

tistedur 2008.03.13. 21:18:41

maybach!
:DD

Beni!
én azért megtartanám azt a télikabátot-jövőre is lesz tél

maybach 2008.03.13. 21:36:19

Én még bírnám, de mégis el szunyni.
Holnap már péntek.
Jucikát!

spájdernecc 2008.03.13. 21:40:09

kérdésem volna: pálinkát mérnek-e már?

tistedur 2008.03.13. 21:46:05

mindenki a péntekre és ahétvégére piheni ki magát..:)
és hol van a pélinka?

tistedur 2008.03.13. 21:48:21

volt egyszer egy aszalt szilván érlelt borpárlat-tudom ez nem pálinka..de olyan volt az íze,mint a folyékony napfény :)

spájdernecc 2008.03.13. 21:58:46

jó éjt!
sárkánymentes álmokat!

tistedur 2008.03.13. 22:09:45

szép álmokat mindenkinek :)

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.14. 04:24:01

" tistedur 2008.03.13. 21:48:21
volt egyszer egy aszalt szilván érlelt borpárlat-tudom ez nem pálinka..de olyan volt az íze,mint a folyékony napfény :) "


Egyszer volt hatvanfokos, házi paprikapálinkám, attól úgy érzi magát az ember mint a dinamitfaszú haragosistenfasza.


Toma nem akar egyszer a subbabulihoz hasonló házibulinak csúfolt sáskajárást rendezni? Asszem lehet nem csak én unom hogy állandóan a nyálunk csorgatja, aljasan, szántszándékkal.

spájdernecc 2008.03.14. 04:59:27

Jó reggelt!
Jó kávét!
Visszavonhatatlan kikeletet!

cyan 2008.03.14. 06:49:54

reggelit!
Gerle nem követi az eseményeket :))

Benikuty 2008.03.14. 06:50:07

Jó reggelt!
Tisti, mé nem pálinka? Ágyas pálinka!:)
Ma délután el, Húsvéti barikat öldökölni.

Benikuty 2008.03.14. 06:51:38

Mert, Cyan, vannak események?

cyan 2008.03.14. 07:00:26

egyenlőre csak szó volt róla, h nyáron valahol (Tománál?) találkozó lesz, jó nagy főzőcskével :))

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.14. 07:00:56

Ha meglenne az USB köldökzsinórom most az egyszer én nyálcsorgatnék a reggelimmel. De nincs meg :(

Miről maradtam le?

cyan 2008.03.14. 07:06:28

Gerle, nyitott kapukat döngetsz :)) lesz tali, Toma főz, mint egy güzü majd, mi meg jól felfalunk mindent :D

tistedur 2008.03.14. 07:38:15

jó reggelt,jó kávézást :)

cyan 2008.03.14. 07:43:48

reggelit tist!
intravénásan kérem a kávét, lehetőleg vödörnyit :)

tistedur 2008.03.14. 07:53:41

cyan!
micsoda igények :)

tistedur 2008.03.14. 08:03:13

gerlének az usb zsinórja,Nadinenak a magánhangzói tűntek el..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 08:07:12

Mert a piros macskám reggel fél hatkor érezte úgy, hogy el kell játszania Simon macskáját.
cukisag.blog.hu/2008/03/07/simon_a_rajzolt_cica

tistedur 2008.03.14. 08:13:55

Nadine,nálad otthon van baseball-ütő?! nem irigyellek..a macskákkal nehéz néha

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 08:27:23

A baseballütőn kívül mindent bevetett.

tistedur 2008.03.14. 08:33:31

te szegény :( együttérzek veled,én sem aludtam jól
de legalább süt a nap!! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 08:35:36

Bizony ám!!! Ki is használom, és ma tekergek egy kicsit.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 08:47:45

Tist, azért a hentestől való cipekedés, postai-banki ügyintézés nem olyan nagy kaland... Csak enyhít rajta a tavasz:)))

tistedur 2008.03.14. 08:52:32

nekem még ennyi se jut..lett volna holnap egy szombatom,amikor vásárolgattam,kirakatokat nézegettem volna..erre ünnepnap..:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 09:14:51

Igen, ezt megértem. Én most kikapcsolok, akivel nem találkoznék, annak szép napot, botránymentes hétvégét kívánok.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.14. 12:40:09

Szervusztok!

Annyira hiányoztok!

Miután túléltem a kedd éjszakát, ám alig a szerdait és nam aludtam két napig, hajlandó voltam elvonszoltatni magam fül-, orr-, gégészetre.
Ahol megállapítottak egy sor csúf dolgot nálam, minek következtében sok mindenre alkalmas vagyok még, de a koncentrációra nem.
Pedig jó sok témára reagálnék az itt felvetettek közül, legfőképp Spájdi rokonszenves Bűvészetek Völgyére.
Kaptam lórúgásnyi gyógyszert, s mostan, békés természetem ellenére kétpercenként köpök a világra és arra, aki a közelembe jön. Ilyen mostan már nincs is, de a szomszéd szobából kiabálják szeretteim, hogy azért még szeretnek.

Gondoltam gonoszkodok itt egy kicsit, mert nem ér, hogy csak az étvágyat hozzátok meg, én most elveszem egy picit! :)))

Mindenkit vir/us/tuálisan ölelek!

spájdernecc 2008.03.14. 13:08:37

javulj meg fiam!
de gyorsan ám!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 13:45:02

Szia, Fiam! A leírásodból arra következtetek, hogy mindenféle üreged megtelt. Szegényke!
Gyógyulj meg gyorsan, itt a tavasz!

maybach 2008.03.14. 14:04:38

Jó napot és Fiamnak jobbulást kívánok.
Csak a kontraszt kedvéért én a hasüregemet érzem most telinek. Bevllom ez megelégedettséggel tölt el.
Ha ki tudom deríteni miket ettem, megírom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 14:05:58

Maybach, bekötött szemmel ettél? Vagy a nyelved volt bekötve?:)) Rejtélyes ebéded lehetett.

maybach 2008.03.14. 14:14:52

Nem, nem. Csak a korrekt megnevezéseket nem tudom, mert elfelejtettem.
De volt előételnek mini pizza, azután volt tintahal, azután meg gesztenyés piskóta lekivel töltve vanilia fagyival és flambirozott ananásszal. Na.

maybach 2008.03.14. 14:45:13

-polenta mini pizza,
-kuszkusz, joghurtos csirkemell, brokkoli, natur tintahal zellerhabbal
-gesztenyehabos piskótatorta ribizli lekvárral, vanili fagyival, flambirozott ananásszal.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 14:49:06

Nem tudom, nálatok milyen az idő, de itt beállt Mr. Szürke.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.14. 15:16:22

jó reggelt!

maybach
hol bírtad elkövetni ezt a menüt?? bevállalnám én is :))

fiam gyógyulj!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 15:45:10

Maybach, valld be, hogy csak most találtad ki ezt az ételsort. Na, mondd csak meg nyugodtan.

Szia, Toma! Szonja szép?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 17:25:10

Na jól van, már azt hittem cserbenhagytad!:)

cyan 2008.03.14. 18:03:17

megy a kutyás műsor spektrumon

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 18:37:57

Cyan, én arra pikk-pakk rászoktam, úgyhogy néztem is az első perctől kezdve:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.14. 18:38:55

bakker!
elfelejtettem az új cimkéket feltenni, így most nem kapcsolt oda. lemaradtam róra:((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 18:41:47

Vigyázni kell, mert variálnak a kezdéssel. Ma hatkor már ment.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 18:43:52

Marisell, ha erre jársz, ma este 9-től lesz az HBO-n az a film, amit egyszer ajánlottál: Románc és cigaretta. És mivel Gandolfini az egyik főszereplő, Svati helyett is nézni fogom, azt hiszem, nincs HBO-ja.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.14. 19:02:54

a hallmarkon meg kisvárosi gyilkosságok, nyólctól:))

nadin
nekem mindegy mikor kezdik, mert ez egy olyan funkció, hogy pipákkal megjelölöm a nézendő műsorokat egy hétre előre, és amikor kezdődik, akkor kapcsol oda.

a kutyásból, mind a kettőt nézed? mert egymás után két részt adnak le.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 19:03:43

Ma csak egy volt. Egy pisiterrorista kutyi.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.14. 19:08:26

...ja, nem. csak a hét elején adták dupla részekkel, ma már csak szimpla volt:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.14. 19:09:47

az, amelyik kinyitotta a sütőt, hogy fel tudjon menni a konyhapultra?:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 19:12:28

Igen, az. Horrorisztikus volt, ahogy mindent kinyitott, felzabált, lepisilt. De jött Victoria, kettőt pattintott az ujjával, és rend lett.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.14. 19:37:08

félelmetes az a nő. lehet, hogyha a jelenlétemben mondanáa kutyámnak hogy FEKÜDJ! én is földre vetném magam:)))
egyébként nagynon fura, mert én itthon kipróbáltam a mázlin a victoria kézjeleit, és működik! nem értem. bele van programozva a kutyákba?? bár az is igaz, hogy a drazsé csak unottan nézi a kézjeleimet, és nagyívben szarik rá. de mázli simán leül.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 19:39:12

Én is próbálgatom őket, és tényleg műkszik. Úgyhogy el is határoztam, hogy lenevelem Stefit a mindenkire ráugrálásról. Meg a kunyerálásról is.
Irtó fáradt vagyok, megint sikerült hazáig gyalogolnom a cekkereimmel. Akkor még jólesett, de most alig vonszolom magam, és persze, Pimpi (fekete ágyúgolyó) mindent megtesz, hogy még egyszer le kelljen vánszorognom az emeletről. Neki mindig akkor támad kimehetnékje, amikor már mindenki elnyugodott.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.14. 19:57:01

Tudom, hogy irreálisan korán van, de teljesen kifingikáltam. Jó éjt, szép álmokat!

cyan 2008.03.14. 20:07:03

nekem most hoz ex libamájat meg zsírt, még ma megsütöm, holnap úgyis ebéd náluk, viszem is át a maradékot neki :)

2008.03.14. 20:20:34

sziasztok!
holnapra bepakolhatom a következő barangolót?

tistedur 2008.03.14. 20:28:37

cyan!
te mázlista..:)

Jé!
a többiek véleményét nem tudom,d én szívesen olvasnám :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.14. 20:31:24

cyan
maradéééék???!!:))


pakold, pakold! nekem is van bent két posztom, az egyik vasárnapra, a másik szerdára időzítve.

2008.03.14. 21:02:08

jaj, bocsánat! holnapra nem fog összejönni, de igyexem. technikai problémák merültek fel, pedig én mindent megpróbáltam...
bocs, még1x!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.14. 21:04:34


ha gondolod, átdátumozom az enyémet holnapra, és a tied jöhet vasárnap, vagy amikor készen van:))

cyan 2008.03.14. 21:08:12

egy kis adagot hozott, ár 3000 valamennyi, fél kiló sincs. pakolok a jénaiába, oszt a maradék meg az enyém lesz. most sül.... nyamiiiii

tistedur 2008.03.14. 21:27:35

nekem alvás lesz..legyetek jók és álmodjatok szépeket :)

cyan 2008.03.14. 21:28:56

nem. egy síma zsírban lesütött májból? ráadásul ezt nem lehet a tegyükösszébe tenni, aranyárban van a libamáj... ex meg meghülyült, h ilyet vett :D
én max libazsír + csirkemáj, az olcsóbb :)
süti beállítások módosítása