Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Villámgyors tésztakaják IV.

2008.03.19. 05:54 Bombadil Toma

Egy újabb villámgyors tésztakaja, bár itt egy kicsit „csaltam”, mert a gombát jóval előtte be kell áztatni, de maga az elkészítése, ennek sem tart tovább, mint a tészta főzési ideje. 20-25 perc alatt ez is készen van.
Szerény véleményem szerint, a vargánya után, a rókagomba a legfinomabb gomba, ami kapható-szedhető kis hazánkban (még talán a szegfűgomba, de a szűk felhasználási lehetőség miatt, mégsem). De ez az én véleményem (amiről ismerjük a mondást:), de lehet, hogy spájdernecc kolléga, mint nálam szakavatottabb gombaismerő, rámcáfol :)
 
Tagliatelle rókagombás szószban
 
Hozzávalók:
 
·        500g tagliatelle tészta
·        50g (egy zacskó) szárított rókagomba
·        100g vaj
·        1 csokor petrezselyem
·        3-4 gerezd fokhagyma
·        száraz fehérbor (chardonnay)
·        parmezán vagy grana padano
·        só, bors,
 
Előkészületek:
 
A főzés előtt két-három órával (de lehet előző nap is), a szárított rókagombát, folyóvíz alatt leöblítem (a por és homok miatt), majd beáztatom 6-7 dl vízbe.
 
Elkészítés:
 
Veszek egy nagyobb serpenyőt, és közepesnél erősebb lángon, a vaj felét megolvasztom. Mikor felhabzik, beleszórom a lecsöpögtetett gombát, egy kicsit pirítom, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, aláöntök egy fél pohár bort, és megvárom míg az alkohol elpárolog belőle. Egy keveset a gomba áztatólevéből öntök a serpenyőbe, lejjebb veszem a lángot, és egy darab alufoliával letakarom, hagyom párolódni.
Közben felteszem a tészta főzővizét (min. 5liter).
Öt perc párolás után, leveszem a fóliát a serpenyőről, és egy-két evőkanálnyi vajjal besűrítem/selymesítem a szószt, rászórom az apróra vágott petrezselymet, összekeverem, egy pár pillanatig még párolom, majd letakarom újra, és félreteszem.
A kifőtt (al dente) forró tésztát, rászedem a szószra, egy keveset a főzővízből rálögybölök, majd az egészet összerázom/keverem, tányérra szedem, és frissen reszelt parmezánnal, tálalom.
 
Tippek, tálalás:
 
Természetesen, gombaszezonban, friss rókagombából készítem ezt az ételt. A gombákat egy papírtörlővel letisztogatom (mosni tilos), kézzel széttépkedem két-három darabra, és a vajra dobom, egy-két szál kakukkfű, és pár csepp citromlé kíséretében. A többi a leírtak szerint…
Azt már mondanom sem kell, hogy ez az ételt csak frissen elkészítve jó, melegíteni nem szabad.
Azt sem kell mondanom, hogy nagyon finom ételről van szó. A rókagomba zamata és illata, a petrezselyem és a fokhagyma friss, karakteres ízeivel, amit egy selymes, vajas szósz tesz teljessé…
Falatozás közben, chardonnay-t kortyolok hozzá, így kerek az ízharmónia. 

248 komment

Címkék: gasztro vega recept gomba tészta toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muskotály küvé 2008.03.20. 12:54:51

Szia Toma,

Vagyogatok...
Nálunk is hideg van.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 13:14:56

nekem is ki kell mennem fáért, és begyujtani, pedig ma nem akartam:((

cyan 2008.03.20. 13:18:29

spájdi!!!! valld be, te küldted rám ezt a havat! most jól továbbköldöm a keleti végekre :D

maybach 2008.03.20. 13:26:49

Azonnal abba kell hagyni a rossz időt.
Hogy fogok kinézni? Sálban, sapkában, nagykabátban focizzak?
Ha délutánig nem oldódik meg a dolg, ráncolni fogom a homlokom.

spájdernecc 2008.03.20. 14:36:47

A havat csak elzavartam, tetszőleges irányba..
de ez valami külföldi jószág lehet, mert nem olyan nagyon fogad szót...

Benikuty 2008.03.20. 14:38:15

Spájdi, hangosabban kellett volna:)

cyan 2008.03.20. 14:55:16

ja, meg tagoltan mondani neki, HOGY A HÜ-LYE KÜL-FÖL-DI IS MEG-ÉRT-SE!!!
kezdem kicsinyt únni, mire rászánjuk magunkat a pakolásra (raktárból be a polcokat), mindig beborul és szakad a hó, aztán meg süt a nap. a fene ezt a bolond időt

spájdernecc 2008.03.20. 14:59:05

Beni, neked küldtem mélet...:)
Cyan, fel kell venni a ritmust:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 15:02:29

Szervusztok!

Itt is elég hideg van - Tolna megye -, ám még nem havazik.
A szörnyűséges felvételi teszt ellenére MEGFELELTEM!
Halihó! Már csak az orvosi vizsgálat van hátra.
Az viszont érdekes lesz, mivel ma mentem vissza kontrollra és az a fránya polip nem tűnt el, úgyhogy mehetek CT-re és valószínüleg műtétre.
Az egyik szemem sír, meg a másik is, ha jól látom.
Volt esetleg valakinek ilyen orrpolipos műtéte?
Nem mondom, hogy nem félek, mint a fene!
Szép húsvéti fogvacogtatás lesz.
Mindig mondtam, hogy nem szabad orvoshoz menni, mert kiderítenek valamit.
A fene megette.
Ráadásul még el is kell titkolnom a tanfolyamvezető előtt. Úgy okoskodtam, hogy, ha igaza van a gégésznek és csak két napot vesz igénybe a kórház, akkor ez még belefér a hiányozhatóságba. Ha nem, elfoglalja a helyem a "tartalék". S mindjárt az elején, tehát be tud kapcsolódni simán.
Nagyon szemtelen voltam? De már úgy szeretnék tanulni! És kimozdulni itthonról. Lehet, hogy ezért büntet a Jóisten?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 15:04:07

polippal eddig csak a tányéromon találkoztam.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.20. 15:12:25

fiam, az orvossal úgy kell viselkedni mint egy kóborkutyával, nem szabad kimutatnod hogy félsz tőle, kerüld a direkt szemkontaktust és ne tegyél hirtelen mozdulatokat előtte.

spájdernecc 2008.03.20. 15:14:44

én meg ott se...
a gégészekkel akkor szakadt meg a kapcsolatom, amikor baromira bedagadt a mandulám, és a pécsi honvédkórházban azt mondta a főkatonaorvosnéni, hogy:
- Harcos, a mandulája marad, de ha gondolja csinálhatunk egy príma orrsövény-korrekciót!
Azóta valahogy tartok tőlük...

cyan 2008.03.20. 15:15:28

fiam, ahogy az egészségügy jelenleg áll, mire kiírnak műtétre, már 2 tanfolyamot is magad alá gyűrsz.

spájdernecc 2008.03.20. 15:37:00

fel a fejjel!
modjuk ez kívülállóként viszonylag egyszerű

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 15:40:06

Toma!
Mondanám, hogy felajánlom a polipomat, de nem lenne túl gusztusos dolog tőlem, tehát nem ajánlom föl a polipomat!
Gerle!
Én mindenféle kontaktust igyekszem kerülni. Azért jutottam idáig. Állítólag, ha idejében megyek, ki tudja, mi lett volna! :)
Spájdi! Ha ilyen vigasztalós barátai vannak az embernek, nincs is szüksége ellenségekre :)
Cyan! Most nem is tudom, mit kívánjak. Tanfolyamot vagy mielőbbi műtétet? A bőség zavara...
Nadine! Ne osztogass pontokat, légy szíves! Valami megnyugtatót, ha kérhetlek!

cyan 2008.03.20. 15:52:18

orrpolippal egy gond van, visszanő. évente vehetik ki. helyedben kihagynám... inkább infralámpa a legkisebb jelére az arcürgegyuszinak. volt nekem is, nem is egyszer (arcüreggyula), szal tom, mit írok. ja, dédikénk meg évente járt a Honvédba polipozni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 16:07:40

Egy ismerősöm meg azt mondta, hogy, ha tudta volna, milyen könnyen kap levegőt, már sokkal előbb megműttette volna magát. Három éve volt, azóta sem nőtt vissza.
Nekem azért tanácsolják, mert emiatt nem ürül ki a trutyi az arcüregemből és ezért húzódik a fülemre és ezért vagyok süket eléggé.
Az infralámpától meg még jobban bedurrant az egész arcüregem.
Igaz, balkezes vagyok és fordítva működöm :)
Szerintem Cyan, ez is azt mutatja, hogy nem lehet elég okos az ember, csak parás.
És reménykedhet a legjobbakban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 16:21:28

Nadine!
Igazad volt, kacsacombot vettem, nem libát. És megtaláltam a receptet is Pálcika finom almafelfújtas posztja alatt.
Bár olyan szinten elment a kedvem mindenféle sütkérezéstől, hogy csak na. De hát az anyai szív... Majd csak kapok valakitől egy pofont és összeszedem magam.
Ilyen esetekben pofonpárti vagyok. Egy picit.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 16:24:55

Most megyek és valamelyik kereskedelmi csatorna akármelyik műsorával kisimíttatom az összegubancolódott agytekervényeimet.

Vettem aszalt szilvát. Áztassam borba a kacsacombhoz és tegyem mellé sütni vagy csak áztassam borba és, ha kész a sült, adjam mellé?
Az ecetes szilvával még nem merek kísérletezni.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.20. 16:26:01

Ma is szar napom volt.. ez normális? O.o

Nem vagyok én negatív, de ez a nűgylődés, ami mostanában körülöttem van..

Meg a várost is utálom..

szánalmas.. ettől egész jó kedvem kerekedett:D

Megyek is makettezni:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.20. 17:49:12

Hú, mindjárt kezdődik a Spektrumon a kutyasuli, megnézem, mit művel Viktória domina.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 18:21:32

nadine
nem lesz ma viktoria, mert vége a sorozatnak:( a kutyasuli, az egy másik műsor, de az is jó:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.20. 18:25:43

Már rájöttem...:) Jó, hogy tudok olvasni:))) A suli szóról egyből a csajra asszociáltam.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:12:59

már megint vitába bonylódtam a commentcomon:)) pedig mindig megfogadom, hogy szó nélkül hagyom a hülyeséget, de ma sem tudtam megállni.

Benikuty 2008.03.20. 19:19:13

Járt már így más is, Toma:) Csak nem ott.

Benikuty 2008.03.20. 19:21:07

Hobbiszakácsnak meg jól letépem a filit, mert profi, aztán miket röhöghet a hátunk mögött:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:27:57

gerle
nehéz megtartóztania magát az embernek. pláne ha valami olyasmiről van szó, ami szívem csücske:)) de azért sokszor sikerül. van hogy beírok a kommnetablakba egy hosszú tirádát, és mire a végére érek, rájövök, hogy semmi értelme belebonyólódni, és kitörlöm.

beni
már mért röhögne. szerintem te is, meg én is tudunk ezt-azt annyira, hogy nem vallunk szégyent még a profik előtt sem:)) én tisztában vagyok a hiányosságaimmal, és azokkal nem villogok:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:31:17

beni
szerintem, az eddigi posztjaiból is kiderült már, hogy hsz, nem kispályás:))

Benikuty 2008.03.20. 19:33:07

Toma, bennem semmi álszerénység,- amit utálok.
Kedvenc kiszólásom: " már megint nem tudtam hibázni"
A profi, akkor is profi, bár inkább maradok amatőr:)

Benikuty 2008.03.20. 19:35:44

Svatibaba, vegyülsz közénk:) azjó!

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.03.20. 19:37:59

toma
olvastalak commenten....hehe:))
mizújs drágák?

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.03.20. 19:39:39

mimimiiiiiiiiiiii? vegyülsz????
agyoncsaplak, mint Cartman-t:)))
magánéletezek....az meg tudjátok, hogy milyen nálam:)))))))))))))))))))))))

Benikuty 2008.03.20. 19:43:17

Svati,:D
Toma, ezekkel kár küzdeni. Reménytelenek:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.20. 19:45:05

Toma, láttam a "vitát", és viccesnek találtam, hogy mennyire egyre jár az agyunk. Pont most olvastam végig a kommenteket Stahllal kapcsolatban, és az volt az első és egyetlen gondolatom, hogy Uramatyám, kik járnak már ide? Honnan jön ez a sok-sok hozzáértő, kedves ember?:)

Beni, sztem Hobbiszakács nem azért látogatja a Kifőzdét, mert méricskéli a gasztroposztok íróinak tudományát, hanem mert szimpatikus a légkör. Ráadásul ez a blog nemcsak a gasztronómiáról szól, sőt.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.03.20. 19:49:03

kapok báránycombot...hogy csináljam meg???
tippeket kérek.
(ja, egyszerű legyen)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:50:29

sose gondoltam, volna, hogy én egyszer a stahl juditot fogom védelmezni, de annyi ostoba és bunkó hozzászólás volt, hogy nem tudtam szó nélkül hagyni:))
svati
csak csínján azzal a nagy magánélettel, még megárt!:))) mi van a lakás cserével? még mindig a hivatal malmai örlik olyan lassan?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:52:43

svati
ne bajlódj azzal a combbal! küld el nekem:P

Benikuty 2008.03.20. 19:53:18

Svatika, én egy minimál cuccot tettem fel baricomb tárgykörben, és Qrva jó lett.
Nadine, ismét gonoszkodtam, természetesen én is így gondolom:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.20. 19:54:36

Toma, erre gondoltam, csak finomabban fogalmaztam:)))

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.03.20. 20:01:58

ok. megnézem.
bocs, csak a blokkmotor monnyon le!!!
vagy a gépem.
szóval kapok, állítólag szép nagy darabot (pontosabban egy komplett barit anyám, aztán combocska ide vándorol:)))

Benikuty 2008.03.20. 20:08:14

Svati, ahogy Spájdi mondta, nem kell túlbonyolítani.
Lazánfaszán:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.03.20. 20:08:55

na megnéztem. hasonló recipét mondott anyu, csak nem volt benne citromlé.
de van citrom itthon, úgyhogy bekenem majd vele:))

köszi Beni!

2008.03.20. 20:27:04

Beni, drága! nem jön át, amit küldeni próbálsz, pedig nagyon várom ám!

amúgy jó estét mindenkinek!

Benikuty 2008.03.20. 20:36:30

Jé, agyam el, négyszer futottam neki, most ismét próbálom.

Benikuty 2008.03.20. 20:41:45

Jé, megint küldtem, aztán az elküldött elemeknél a mellékletként kinyílt az office.

Benikuty 2008.03.20. 20:47:40

Jé, most sajátgépről is, nemcsak dokumentumokról, mint eddig:)

2008.03.20. 20:50:18

jelentem, győztünk! nézem....:)

Benikuty 2008.03.20. 20:51:16

asszem eltörtem a hüvelykujjam

tistedur 2008.03.20. 20:52:50

:DD erre nem tudok mit mondani Beni..remélem,azért mégsem tört el

Benikuty 2008.03.20. 20:53:02

Akkor a sajátgép működik, a startmenü dokumentumok zsákuci:(

2008.03.20. 20:54:29

megnézem, mi a helyzet az admin-ban és bepakolom valahova

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.20. 20:56:05

Hmmm, megírom szép hosszú vitaoszlató kommentemés rájövök hogy nem kommentezhetek a comment:com-ra. Dögvész bele, akkor legalább Toma olvassa el mit írtam volna:

"Huszárvágás! Legyen olyan főzőműsor is ahol faékegyszerű ételeket főznek ittas és jófej szakácsok olyan ebéd ezeralatt stílusban meg legyen olyan is ahol proccos, séfstalhhelmes fhanszoá szakácsok értekeznek arról hogy 5 vagy 5.5 netán 6 fokra hűtsék be a pezsgőt mert van hogy egyszer zsíroskenyérre egyszer meg homárra van gusztusom baz,és a kettőt nem lehet kompromisszumosan összehozni."

Benikuty 2008.03.20. 20:58:26

Necces. Tenyérrel csaptam szét a fagyott bari csomagokat, miután kiszedtem a mélyhittőből, hogy elvigyem itthonról. Mivel állandó szekatúra tárgya: nincs hely!

tistedur 2008.03.20. 21:02:25

gerle!
ez így ebben a formában teljesen helyénvaló meglátás..:) lázttam én olyat,aki még a vajaskenyeret is elrontotta :)

Beni!
kell még egy hűtőláda..a húsvét harci áldozata lettél :P

Benikuty 2008.03.20. 21:06:43

Mijaza admin?:)
Hülye Beni már a sós-pörkölt pisztáciát is kinézi a számból. El, maradék esze is:D

Pálcika 2008.03.20. 21:06:43

szép estét
nagyon későn értem haza,de azért a húsvéti készülődést próbálom nem elfelejteni:))
a következő pár soromat csak az érdeklődők olvassák!:D

2008.03.20. 21:08:16

ahol a posztok készülnek
beélesítettem holnapra

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 21:10:38

gerle
hát ez az! jó meglátás:)) bár mondjuk próbálkoztak vele, a paprikán így indult a gasztropuccs. a koncepció az volt, hogy egy egyetemi kollégiumot imitáló diszletben főznek, és egy ezresből csinálnak négyszemélyes egyszerű menüt. csak aztán elment ökörködésbe:))
amúgy, ki vagy tiltva a cc-ről?? :))

Benikuty 2008.03.20. 21:10:56

Tist, láda nincs hová tenni. Aztán az is betelne, vehetném a következőt:)
Viccet el, a vajaskenyeret is el lehet baltázni, a rántottáról már nem is szólva.

Benikuty 2008.03.20. 21:16:19

Imádlak, Jé, tudom, nem túl optimista, de engem újra, és újra megkönnyeztet.
Hali, Pálci, verésnél jobb a simogatás. Beni a táfelspicc vakarástól dorombol:) Ki, mitől.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.20. 21:16:44

Imádom a Gasztropuccsot!!!:) Ezzel az indián csatakiáltással búcsúzom, jó éjt!

Pálcika 2008.03.20. 21:18:00

Nagycsütörtök
Jézus saját kezével megmosdatta és megtörülgette tanítványait-Pétert és Judást is,pedig tudta,hogy ők elárulták.Ezzel akart példát mutatni,hogy,ha én tudlak szeretni benneteket (a hibáitokkal együtt)akkor ti is szeressétek egymást és ne ítélkezzetek.Ez a nap a kenyér ünnepe is egyben,a kenyér ami mindennapi táplálékunk,és az isteni szeretet jele,a kenyér amelyben Jézus önmagát adja nekünk.

Benikuty 2008.03.20. 21:19:22

Spájdi,
...nocsak-nocsak, tán csak nem a barna medve...?

2008.03.20. 21:24:59

Beni, mondtam már neked, hogy nincsen mit. Én ilyen kis rendes vagyok. És szerény ;)

tistedur 2008.03.20. 21:26:32

Pálci!
:) ez szép volt

Benikuty 2008.03.20. 21:27:48

Jé, mondod, mondom, olyan jó hallani:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 21:30:00

Pálcika!

Kedves, hogy így siettél.
Különösen ma jól esett olvasni!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 21:33:42

Toma!

Süthetem-e együtt a kacsacombot a borban áztatott aszalt szilvával?
Vagy csak sima aszalt szilvával és az egész alá öntsek bort?
Vagy ne tegyek be aszalt szilvát, csak tálaljak a készhez?

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.20. 21:34:40

úgy látszik igen, csak tudnám melyik kommentem miatt, iszonyat ritkán kommenteltem arrafelé

Pálcika 2008.03.20. 21:34:49

nem igazán tudtam eldönteni,hogy jó ötlet-e ez a napi kis szösszenet féle,de már úgy látom érdemes volt leírnom
fiam,jobbulást!!!!!!!!!!

Pálcika 2008.03.20. 21:36:15

álommanó jött,-én megyek,
sziasztok

tistedur 2008.03.20. 21:38:57

szép álmokat Pálci :)

Benikuty 2008.03.20. 21:42:09

Jó éjt mindenkinek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 21:43:12

Köszönöm, Pálci!
Várom a holnapi "adagot"!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.20. 21:47:53

Toma!
Ha esetleg erre jársz, kérlek segíts a válaszoddal. Akkor is, ha én most megyek. Holnap majd elolvasom. A válasz szombat estig is ráér, jut eszembe.
Előre is köszi!
Mindenkinek kellemes álmokat! Vagy még kellemesebb ébrenlétet! :)

Benikuty 2008.03.20. 21:51:28

Neked is Fiam, és ne kapkodj azzal az aszalt szilvával! Spájdi után szabadon, csak lazánfaszán!
Bújok elefántosba, ha Beni is úgy gondolja. Ha nem, kivágom, tőlem moroghat!

spájdernecc 2008.03.20. 21:54:18

álomport hurcol a szél!
most, hogy enyém a Dunántúl :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 21:54:26

fiam
én nem sütném egybe. az aszltszilvából, inkább egy szószt készítenék. a tepsibe, amiben a kacsa sült, bedobnám a szílvát, egy kis vörösborral felhúznám, felkaparnám a pörszanyagokat a tepsi aljáról, egy kis fűszer (pl.kakukkfű,rozmaring, ha lehet friss) beforralnám sűrűre, egy kis vajjal selymesiteném, és nyakonönteném a rogósra sült combikát:))

gerle
azért nyomot hagyhattál bennük!:)

pálcika
ez szép volt, várom a holnapit:))

Benikuty 2008.03.20. 21:56:52

Na, csak nem birom ki. A szilvát a visszamaradó húslébe, némi vörösborral beforralni, aztán a kacsa mellé tálalni. Meg a vajon pirított krumplit.

Benikuty 2008.03.20. 22:00:54

Hehe, Toma!
Bár én nem tupírozom zöldekkel, hagyom az alapízeket érvényesülni.

spájdernecc 2008.03.20. 22:02:46

akkkor én már nem írom le :(
Jó éjt!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 22:04:24

beni
igazad van. utána elgondokodtam, és én sem fűszerezném. inkább a combot pácolnám három napig rozmaringos, fokhagymás, kakukkfüves olajban, hogy ellepje. a mártást, meg natúran :))

Benikuty 2008.03.20. 22:09:06

Miért nem, Spájdi?

tistedur 2008.03.20. 22:23:14

szép álmokat..spájdi álomporát erre fújta a szél :)

Benikuty 2008.03.20. 22:25:28

Spájdi korán kel, szép álmokat Tist!:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.21. 01:47:28

én is betettem egy posztot vasárnapra időzítve...

spájdernecc 2008.03.21. 05:10:34

Jó reggelt!
Jó kávét!
Bökkenőmentes böjtöt!

süti beállítások módosítása