
Panírozáshoz érdemes saját készítésű morzsát használni, mert az összehasonlíthatatlanul jobb a boltban kapható borzalmas, dohos ízű „zsemlemorzsánál”.
Hogy egy kicsit megbolondítsam a panírt, a morzsához egy kevés reszelt parmezánt kevertem.
Hozzávalók:
· 4 db nagyobb egész csirkecomb
· 3 db tojás
· liszt
· morzsa
· vaj, étolaj
· só, bors
A fűszervajhoz:
· 10 dkg vaj
· 3-4 db, napon szárított paradicsom (vagy 1 ek. olasz paradicsompüré)
· 1 csokor petrezselyem
· félmaréknyi friss kakukkfű
· 2-3 gerezd fokhagyma
· 1-2 szardellafilé
· 1 ek. frissen reszelt parmezán
· fél ek. dijoni mustár
· fél tk. Cayenne-bors vagy őrölt csili
· őrölt bors, só
Előkészületek:
Először is elkészítem a fűszervajat. Ezután egy fóliába csomagolva, henger alakúra formázva, a fagyasztóba teszem.
Ezután kicsontozom a csirkecombokat, az itt leírtak szerint.
Elkészítés:
.jpg)
A húst egy fóliával letakarom, és egyenletesen vékonyra klopfolom. Megsózom, borsozom. A mélyhűtőből elővett vajat karikákra vágom, a hús felét beborítom vele, majd a másik felét ráhajtom. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzöm.
A vajjal töltött húsokat lisztbe forgatom, majd a két egész tojást és egy tojás sárgáját felverem, abban is megmártom, azután a parmezános morzsába hempergetem, majd újra a tojásba, és megint a morzsába (dupla panír). Egy mély serpenyőben hevített vaj és olaj keverékébe teszem, és megsütöm. Közepes lángon sütöm, gyakran forgatva, hogy ne égjen meg a panír, mielőtt átsülne a hús. Ha több idő telne el a panírozás és a sütés között, akkor addig a mélyhűtőbe teszem a húst, és csak a sütés előtt veszem ki. Erre azért van szükség, mert így a fagyott vaj addigra olvad fel, amikorra a hús éppen átsül.
Petrezselymes krumplipürével tálalom.
Tálalás, tippek:
.jpg)
A finom szaftos hús, a ropogós panír és húsból kicsorduló fűszeres-ízes vaj olyan ízélmény, aminek nemigen lehet ellenállni.
Egy pohár csopaki vagy badacsonyi szürkebarát méltó kísérője lehet ennek a pompás ételnek.
Az utolsó 100 komment: