Ezzel a poszttal még tartoztam. A pünkösd hétvégi kerti sütögetés második része.
.jpg)
.jpg)
Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből…
Megint kerti sütés. Most is az egyszerűségre törekedtem. Nem érdemes bonyolult fogásokkal kísérletezgetni a szabadban sütéskor, mert csak a saját dolgunkat nehezítjük meg feleslegesen. A legrosszabb, amit ilyenkor tesz az ember, hogy ezerféle salátát készít, többféle húst és zöldségeket süt, hogy mindenkinek a kedvében járjon, és mindenkit lenyűgözzön a szakácstudományával. De ezzel csak azt éri el, hogy az egész parti csak rohangálásból és stresszből áll, a barátokra meg nem jut semmi idő (én is estem már ebbe a csapdába). Ennek jegyében most is egy egyszerű szalonnás-hagymás-csirkecombhúsos nyársat készítettem...
Hozzávalók (4 személyre):
· 8-10 db csirke-felsőcomb
· kb. 30 dkg füstölt szalonna
· 4-5 kisebb fej hagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· friss rozmaring
· olaj
· só, bors
· 8-10 db bambusznyárs
Előkészületek:
A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, és nagyjából 3-4 cm-es kockákra vágom. A szalonnákat vékonyan felszeletelem (kérjük meg a hentest, hogy a szalonnából egy kb. 3 cm széles szeletet vágjon, és abból szeljünk vékony lapocskákat).
A fokhagymát és egy rozmaringág leveleit mozsárban pépesre töröm, reszelek rá egy kevés citromhéjat, és az egészet 1 dl olívaolajjal elkeverem. A fűszeres olaj kétharmadát a felkockázott húsra öntöm, és alaposan elkeverem, majd félreteszem egy fél órára, hogy a fűszerek átjárják (előző nap is elkészíthetjük). A hagymát nyolcadokra vágom.
A fokhagymát és egy rozmaringág leveleit mozsárban pépesre töröm, reszelek rá egy kevés citromhéjat, és az egészet 1 dl olívaolajjal elkeverem. A fűszeres olaj kétharmadát a felkockázott húsra öntöm, és alaposan elkeverem, majd félreteszem egy fél órára, hogy a fűszerek átjárják (előző nap is elkészíthetjük). A hagymát nyolcadokra vágom.
A kerti sütőben tüzet rakok fahasábokból, meggyújtom, és hagyom parázsra leégni (használhatnék készen kapható grill faszént is, de én nem szeretem, mert csak vegyszerekkel lehet jól begyújtani, és azok használatát igyekszem elkerülni. Különben is, mivel fával fűtök télen, mindig van otthon hasábfa, amiből remek parázs készíthető.) A parazsat egyenletesen elterítem és fölé helyezem a grillrácsot, amit közvetlenül a sütés előtt bedörzsölök egy darab szalonnabőrrel.

Elkészítés:
Fogom a bambusznyársat, és először egy negyed hagymát szúrok fel rá, majd felváltva a hús- és szalonnaszeleteket. A végét megint egy negyed hagymával zárom le (közé is tehetünk egy-egy hagymaszeletet).
A nyársakat izzó faszénparázs felett, gyakori forgatással megsütöm, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetem, amibe előtte egy teáskanálnyi sót kevertem.
Az izzó parázsra szórjuk rá a maradék rozmaringot, hogy a füstje átjárja a húst a sülés közben.
A nyársakat izzó faszénparázs felett, gyakori forgatással megsütöm, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetem, amibe előtte egy teáskanálnyi sót kevertem.
Az izzó parázsra szórjuk rá a maradék rozmaringot, hogy a füstje átjárja a húst a sülés közben.
Tippek, trükkök, tálalás:
Természetesen még fel lehet turbózni a nyársat sok mindennel. Ízlés szerint gombát, paprikát, cukkinit vagy más zöldséget is tűzdelhetünk a húsok közé. De akár kolbászkarikákat vagy ananászt is lehet közé tenni.
Sütéskor a legszélső húsnál ellenőrizzük, hogy átsült-e (egy éles késsel vágjuk át és nézzük meg, hogy nem rózsaszínű-e). Ha a szélső hús megsült, a közepén lévő hús is biztosan jól átsült, mert ott jobban éri a hő. A csirkehúst minden esetben jól át kell sütni!
Sütéskor a legszélső húsnál ellenőrizzük, hogy átsült-e (egy éles késsel vágjuk át és nézzük meg, hogy nem rózsaszínű-e). Ha a szélső hús megsült, a közepén lévő hús is biztosan jól átsült, mert ott jobban éri a hő. A csirkehúst minden esetben jól át kell sütni!
A nyársakhoz focacciakenyeret sütöttem (szokás szerint), paprikát, paradicsomot és újhagymát tettem mellé az asztalra. De készíthetünk belőlük salátát is valami egyszerű dresszinggel, mondjuk, vinaigrette-tel.
Üde, gyümölcsös rozé borból készült fröccsöt ajánlok hozzá, vagy egy pohár, jól lehűtött zöldveltelinit.
Üde, gyümölcsös rozé borból készült fröccsöt ajánlok hozzá, vagy egy pohár, jól lehűtött zöldveltelinit.
spájdernecc 2008.05.19. 07:06:12
Száraz fehér "kerti küvé" kisfröccs :)
maybach 2008.05.19. 07:19:26
Tegnap annyi energiát vesztettem a jégkorong döntőn, nagy volt a hajtás, hogy most reggelire is be tudnám vállalni.
tistedur 2008.05.19. 07:21:42
cyan 2008.05.19. 07:29:04
tistedur 2008.05.19. 07:41:12
most ébredtem fel annyira,hogy éhes legyek :)
cyan 2008.05.19. 08:01:36
ekkerjoz 2008.05.19. 08:03:39
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 08:37:59
Érik az a verés, Toma, érik:) Már-már azt érzem, hogy direkt utazol rá. (Csirkecombot rak a nyársra, hogy jól felhergeljen...:))
Ekker, legközelebb maszkban kell bringázni. Vagy nem kell menni sehová, hanem jól grillezni a kertben. Azért a bicikli ott lehet:)
maybach 2008.05.19. 08:47:57
Szép kis galamb combok.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 08:49:02
Szóval, használjunk normál betűt, ha lehet!:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 08:50:08
maybach 2008.05.19. 09:11:12
A szalonkánál nagyobb és lőni sem kell rá, ha eteted.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 09:20:21
maybach 2008.05.19. 09:27:49
De nem árt, ha tudod, a szalonkázó klub nem együtt szalonnát evők köre, hanem pici átvonuló madarakat sportból lelövöldözőké.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 09:50:02
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.05.19. 10:37:50
Kujva hideg van... Reggel hatkor 1 fok sem volt. :-( Mozt már melegszik, ha minden jól megy délre 10 fok is lehet :-) Még az Északi-sarkkör fölött is melegebb van. (A bejegyzésem persze egy nyári kirándulásról szól.) De mégis...
maybach 2008.05.19. 11:06:26
Hogy bírjátok ezt a hirtelen melegfrontot?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 11:11:46
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 11:44:36
www.youtube.com/watch?v=JE-Nyt4Bmi8&feature=related
maybach 2008.05.19. 11:52:07
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 11:55:48
tistedur 2008.05.19. 11:57:17
ekkerjoz 2008.05.19. 11:58:23
a galambot nem lövik, egy mozdulattal fájdalommenetesen kitekerik a nyakát. Gyerekkoromban nekünk is volt sok gerlénk, galambunk, a selejt madár helye a levesben van.
Lehet, hogy innen származik a "megy a levesbe" szólás...?
Egyébként gyógyító ereje van, három-négy galambfiókból készült húsleves csodát tesz a férfiassággal is, nem vicc.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 12:02:19
A férfiasságot is kéretik más eszközökkel produkálni:)
maybach 2008.05.19. 12:13:51
Bár egyiket sem támogatom.
Az eszem megáll.
muskotály küvé 2008.05.19. 12:38:31
beni, a mártásból nem lett semmi, mert a sziklakertépítés elég lassan ment...
viszont az angliai salátamagból nagyon finom növények lettek, azt ettem.
tűzanyagból én a faszénre szavazok, mert egyenletesen és hosszabb ideig meleg. Vegyszert soha nem használtam, némi aprófával könnyen begyullad.
ekkerjoz 2008.05.19. 13:30:09
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 13:42:49
maybach 2008.05.19. 13:43:23
ekkerjoz !
Szerintem ennyire komolyan senki sem vette. Amúgy is a macskák előbb érnének oda.
ekkerjoz 2008.05.19. 13:53:10
Önreklám teljes hiánya nélkül:
anyafold.blog.hu/2008/02/27/birka
maybach 2008.05.19. 14:22:30
Én egyszer az otthonkám miatt kaptam. Vagy a hajcsavarók miatt?
Vagy ilyesmi.
muskotály küvé 2008.05.19. 14:24:14
jó a birkás cikked...
van egy Nagykunsági ízek című könyvem, ahol a szerző a karcag környéki módozatokat ismerteti, hasonló a te receptedhez...
egyszer össze kéne hozni egy ilyen egész birkát főző alkalmat, azok kedvéért, akiknek nem volt szerencséjkük még hozzá (pl. én).
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 14:27:37
egyáltalán nem használok ló betűket. tizenhármas betümérettel írom a posztokat. a böngésződben állítsd be az a funkciót, hogy az oldal eredeti betűtipúsát és méretét használja. meg fogsz lepődni:))))
faszenet csak akkor használok, ha nagyon sokat kell sütni, mert az valamivel tovább izzik.
de körülbelül ugyanannyi ideig tart hasábfából parazsat csinálni, mint a faszenet beizzítani.
ekkerjoz 2008.05.19. 14:27:57
Június 6-7-8.-án főzök legközelebb, a barátaimnak, Óballán.
Ilyenkor még jó a birka, télen már faggyús, más az íze.
A legjobb a bárány, 12 kg alatt, olaszosan, sok paradicsommal, zöldséggel, csak nálunk nem szeretik.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 14:40:16
Ekkerjoz, Te TÉNYLEG elnézést kértél? Legközelebb ezer szmájlit teszek, hogy nyilvánvaló legyen a csipkelődés:)))))))))))))) Így ni.
Különben is, a Kifőzdében nincs OFF. Minden ON.
maybach 2008.05.19. 14:40:29
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 14:49:57
elolvastam a posztot, és összefutott a nyál a számban:)) szegény apám tudott nagyon finom birkapörit készíteni, de már sajnos már nem él.
még a pirosarany ellen sincs semmi kifogásom:))
elolvastam a kommenteket is, elég érdekes reakciók voltak.
jómagam abba a kategóriába tartozom, akik átalusszák (vagy legalábbis úgy teszek) a disznóvágáson az állat leölését, és csak akkor jelenek meg mikor már meg van pörzsölve:) ha nekem kéne megölnöm az állatot, valószínüleg vega lennék. de nincs kifogásom az ellen, hogy a haszonállatokat leölik. szerintem inkább az a fontos, hogy az milyen élete volt az állatnak, mielőtt levágták.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 14:55:46
spájdernecc 2008.05.19. 14:56:34
én meg mit kaptam egy kis Vegeta miatt....
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 14:59:59
debizonyám! solt mellet, egy kamionos csárdában ettem remek kis birkaperkeltet:)) na meg babgulyásban is otthon voltak...
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 15:02:25
a vegeta a hét gasztro-főbűn között van:))))
a pirosarany, a bocsánatos bűnök között...
spájdernecc 2008.05.19. 15:06:03
az volt a kötelező megállónk az alföldi utak alkalmával, de amióta az öreglányok nyugdíjba mentek nem az igazi.... olyan steril lett.
____Főbűnöző____
ekkerjoz 2008.05.19. 15:17:38
Igazán jó volt egykor a nagylaposi birkacsárda, Mezőtúr és Endrőd között, a kanyarban.
A pirosarany csak a szín miatt kellett, de már leszoktam róla, mióta saját paprikát használok. Olyan a színe, hogy alig jön le a tányérról. Egy másik fajta pedig ízt ad, egy üstbe elég két akkora cső, mint egy ceruzavég, indián nyílméreg erősségű szer.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 15:28:21
de utoljára vagy hat éve voltam ott.
Benikuty 2008.05.19. 16:32:24
A tenyésztett állat meg azé van, hogy megegyük. Akit pedig nem moderáltál EJ, az egy bunkó. Nem vega.
Spájdi,
alkoholista.blog.hu/2008/05/19/erettsegizoknek
ekkerjoz 2008.05.19. 16:56:09
Amúgy nem moderálok senkit, a vélemény szabad. Csak néha nem esik jól.
muskotály küvé 2008.05.19. 18:14:07
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.05.19. 18:22:52
Hogy bírjátok ezt a hirtelen melegfrontot?"
Bocsi, maybach, dolgoztam, és csak most kerültem gép mellé: Hát, nem könnyű :-)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 18:24:14
-só
-módosított kukorica-keményitő
-sűritőanyag (xantán)
-citromsav
-tartósitószerek (kálium-szorbát, nátrium benzoát)
ez van! de ha egyszer javítja az ételt, akkor jó, és kész:))) nem lehet mindig puristának lenni...
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 18:35:45
ha viszont egy-egy kis adag javít egy ételen, akkor nem kell örödögtől valónak tekinteni a pirosaranyat, ketchupot, vagy erőspistát. a lényeg, hogy mértékkel. nekem fél évig elég egy kis tubus csípős pirosarany. nem használom orba-szájba, ezért nem is állnék neki házilag megcsinálni, csak hogy ne használjak műcuccot:))
maybach 2008.05.19. 19:43:01
Cseresznye érik ezerrel.
Sokat le kellett tesztelnem.
H.Sz.!
Köszi öszinte, férfias vallomásod.
Sejtettem ám, hogy nem nyápicoknak való.
És az a jó kis solti csárda. Bizony, hogy bizony. Sajnos már nem a régi.
De helyi erők is igen jók pörköltben.
Háznál is ettem párszor ütőset.
tistedur 2008.05.19. 19:44:47
Benikuty 2008.05.19. 19:49:05
A szardella filét viszont mióta idejárok, használom.Köszönet érte:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 20:11:49
én már túl vagyok egy bödön csersznyén. két napja csak azon, és esküvői tortán élek:)))
tistedur 2008.05.19. 20:23:19
maybach 2008.05.19. 20:36:19
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 20:39:42
tistedur 2008.05.19. 20:44:54
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 21:29:39
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 21:33:24
Ki sem hevertük a rokonlátogatást, kert nélküli kerti sütögetés kellős közepén találtuk magunkat.
Felháborító!!!
Viszont jót tett apu emésztőrendszerének :)))
Viszont én nem tanultam.
Viszont öcsémnek részleges izomszakadása van a bal karjában.
Toma! Megy Hozzátok, Pécsre kórházba. Meg mi is látogatóba. Még megérjük, hogy egy tálból fogunk cseresznyézni...:)
Benikuty 2008.05.19. 21:37:13
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 21:53:24
Benikuty 2008.05.19. 21:58:16
spájdernecc 2008.05.19. 21:59:51
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:00:03
tistedur 2008.05.19. 22:02:07
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:03:24
Tist, az is lehet jó valamire;)
Benikuty 2008.05.19. 22:06:49
Spájdi, ezerjó ügyben asszem nem történt vérontás az alkeszen.szerencsére. további levonásokra igény lenne.
tistedur 2008.05.19. 22:08:53
igazad van..:) de sajna nincs megfelelő társaság :)
(vagy az alvásra gondoltál?! :P )
Benikuty 2008.05.19. 22:09:51
Én alszom inkább:))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:11:17
Ugye megmondtam!?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:12:32
Jó éjt, Beni!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:13:49
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:15:11
tistedur 2008.05.19. 22:15:58
Nadine!
én zugban sosem eszek..az olyan megalázó..ha már enni kell,akkor enni kell,büszkén és méltósággal :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:16:34
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:17:18
Talpra, magyar, ha kell éjjel is, egy zsíroskenyérért is! :)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:17:22
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:19:15
Olyan nehéz elszakadni Tőletek, főként, hogy már olyan sokan felrakóképesek is vagytok!
De most tényleg megyek, mert múúúúúúúszájjj!
tistedur 2008.05.19. 22:19:23
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:20:25
tistedur 2008.05.19. 22:26:03
spájdernecc 2008.05.20. 05:17:40
Sok kávét!
tistedur 2008.05.20. 07:10:29
itt esik az eső..
spájdernecc 2008.05.20. 07:19:27
nyertem? :))
tistedur 2008.05.20. 07:22:59
tistedur 2008.05.20. 07:31:50
tistedur 2008.05.20. 08:59:05
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 08:59:31
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 09:00:20
spájdernecc 2008.05.20. 09:47:18
húzok egy strigulát
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 09:59:10
spájdernecc 2008.05.20. 10:18:13
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.05.20. 10:20:49
Nadine: Táblán: jobbra kanyarodó nyíl, ferdén áthúzva. Mit jelent?
Megsúgom: Kanyar jobbra... megszűnt.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 10:32:16
muskotály küvé 2008.05.20. 11:45:58
toma,
hidd el, nem egy nagy munka fél kiló pritamin/cseresznyepaprikát megmosni, felvágni és megdarálni... egy kis üveg egy évre elég, és egy lépéssel közelebb vagy a módosítottkukoricakeményítő- és xantánmentes világhoz... ha nem tudnám, hogy szeretsz ilyesmivel bütykölni, nem próbálnálak győzködni.
Egyébként a dolgot lehetne fejleszteni: fokhagymát, gyömbért, stb. keverni bele. Én még nem próbáltam, de már gondoltam rá :)
Nyáron szoktam olyat is, hogy sertéstarja-szeleteket a saját pistával, fokhagymával és borssal bepácolom, nyársra szorosan felhúzom és parázs mellett forgatva sütögetem. A sült részeket tálba vagdosom és lehet enni. (Vízszintes döner, gyaur módra). Érdekes módon nem lesz túl csípős, a gyerekek is meg bírják enni. (A cseresznyepaprika nem is csíp annyira, mint a csípős fűszerpaprika.) Ehhez már kell annyi paprikakrém, hogy nagyon előjön a különbség a bolti és a saját között.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 13:47:51
tistedur 2008.05.20. 14:01:17
tistedur 2008.05.20. 15:44:55
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 16:07:46
nadine
nekem is eltünt az összes blogomról a számláló. az mystat oldal sem jönbe. úgy látszik valami gond van az oldallal.
küvé
meg vagyok győzve:) mikor el jön a szezonja, megcsinálom a saját pirosaranyamat:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 16:35:20
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 17:02:48
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 17:05:54
spájdernecc 2008.05.20. 17:09:34
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 17:17:38
spájdernecc 2008.05.20. 17:25:32
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.20. 17:31:58
Mindig csak a KRESZ, meg a bolti meg a saját pista! A szövegszerkesztő meg operációsrendszerek vizsgáim smafu? Ilyen együttérzéstelen társaság hogy önt belém lelket meg tudományt? Hát kinek fogom én elsírni ma meg holnap meg azután a bánatom? Nagyon magányosnak érzem magam a WINZIP-jeimmel és a tabulátoraimmal...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 17:44:39
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 17:51:10
hamarosan te leszel a blog rendszergazdája. az új nicked pedig "fiam IT" vagy "kocka fiam" lessz:)))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 17:53:23
picasaweb.google.com/artlobo/TavasziKertSzkedS
mekkora vihar volt hajnalban!! szegény drazsi ott reszketett a paplanom alatt.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 18:14:50
Bakker, én is fotóznék, de szinte nincs olyan szög, ahonnan ne látszana az elcsúfított kerítésem...:( Amit azóta is pont javítanak, aha...
tistedur 2008.05.20. 18:42:46
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 18:58:13
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 20:11:34
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 20:35:43
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.20. 20:36:31
Toma! Egyelőre nem értem, hogy dicsérsz-e avagy gúnyolódsz, de borzasztó köszönés vagy bosszú lesz a részed, ha már tudni fogom! :)))
Nadine! Ti csak örüljetek nyugodtan, én HOLNAP vizsgázom, kb. kettőtől hatig. Hacsak nem kettőtől kettő óra tízig. :(
Jé 2008.05.20. 21:02:16
szeretném bejelenteni, hogy rittyentettem egy posztot holnapra, fogadjátok szeretettel. olvasni kell majd, az egyik kedvencem a sok közül.
most megyek kajálni, mert éhen halok.
jók legyetek!!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 21:09:39
Toma, nem gúnyolódott, hanem angolul tanul:)
Jé, rendifej vagy, de azt hiszem, erre már csak holnap délután leszek képes. Azért köszi mindenképpen! Jó étvágyat!
tistedur 2008.05.20. 22:01:41
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 22:05:17
tistedur 2008.05.20. 22:17:33
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 22:33:37
tistedur 2008.05.20. 23:02:17
spájdernecc 2008.05.21. 05:19:35
Sok kávét!
A vizsgázóknak kalappal :)