Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Mormogi Papa: Itt mind én ettem egykor

2008.07.19. 05:00 vendég blogger

Régi idők Főurai

Akkoriban mint közönséges discipulus segediensis koptatám a (vitatott körülmények között) eltanácsolt költőről elnevezett egyetem padjait. Már ez az egyetlen tény is elegendő, hogy jellemezze a város fanyar humorát, aminek legszebb virága az egykor Mars tér névre hallgató vásártér átkeresztelése (mennyire ide nem illő most ez a szó) Marx térre, majd az idők változásával visszakeresztelése (megint nem jó a szó) Mars térre.

Mivel szüleim jóvoltából káderlapomon az E betű szerepelt (nem munkás- és nem is földmívesszülők gyermekét jelölte) és édesapám el nem tagadható (mivel állami) jövedelmét is magasnak ítélték, kollégiumi elhelyezés szóba sem jöhetett, sem kedvezményes ebédjegy a menzára. No, erről az utóbbiról könnyedén lemondtam, mivel legnagyobb meglepetésemre – bár addigi életem javát közétkeztetés árnyékolta be, beleértve az előző évi honvédségi konyhát is, amivel nem volt különösebb gondom – az Egyetem Asztala emészthetetlennek bizonyult számomra…

Anyagi lehetőségeimet számba véve, a rendszeres vendéglői étkezés szóba sem jöhetett, én viszont szerettem a jó konyhát. Oda lyukadtam ki, hogy hétközi napokon a könyvtár mellett található kifőzdében (!) fogok étkezni, hol kemény 2 forint 30 fillértől kb. 7 forint 50-ig metéltek széles választékával várták a kispénzű deákokat. (Az igazsághoz tartozik, hogy a legdrágább étel már elég komoly sajtos tojáslepény volt, ízlett is kellőképpen – csak a mennyiség…) Szóval: mákos, grízes (ezt kihagytam), lekváros, diós, sajtos volt a választék. Mikor nem élvezetből eszem, más a mérce – öt évig legtöbbször ide jártam.

Vasárnap aztán – lehetőleg egy kolléga vagy szobatárs társaságában – hódoltam „bűnös” szenvedélyemnek, és válogatott finomságokkal tömtem meg a hasamat.

Az e célra legalkalmasabb műintézmények között igen előkelő helyen állt a Hági Étterem (és mellette a Hági Söröző), aminek Pesten is volt testvérintézménye a Rózsák terét a Rákóczi úttal összekötő Huszár utcában, a Munkás utca sarkán… Az utcanév még megvan, az étterem átalakult már… 

A szegedi Hági, amibe csak kivételes ünnepnapokon merészkedtem (drágább volt a kisvendéglőknél) néhány igazán emlékezetes fogással lopta be magát a szívembe. Itt ettem „tápéi kemencés káposzta” névvel a kedvelt húsos-káposztás, Európában a német nyelvterületektől a Balkán legvégéig (és tán tovább is) húzódó övezetben népszerű étkek egyik legérdekesebbjét. A káposztát és a többféle húst meg kolbászt (erősen fűszerezve) egy egyszemélyes cserépedénybe teszik és tésztával lezárják. A sütőben aztán a tészta hamar megsülvén bebizonyítja, hogy Papin úr nem talált fel újdonságot, csak tudományosan leírta az okokat, és tervezett egy iparilag gyártható változatot, amivel nem kellett annyit szöszmötölni… Szóval, házi kuktafazekunkban az ízek kellemesen összeérnek, s úgy is maradnak tálalásig, mivel a „magyaros virtus” úgy írja elő, hogy a vendég kap egy kb. 4 centiméteres idegenforgalmi bugylibicskát, amivel a megsült tetőt felvágja. A sült tészta pedig nagyszerű kísérője a húsos káposztának, ami enélkül, bizony, kicsit zsírosnak (s számomra fűszeresnek) bizonyulna.

Az „egyetemi víg (?) napok” múltával nemigen tettem meg újra azt a kétszáz kilométert, nem utolsósorban azért, mert régi barátaim-társaim sem maradtak helyben – hát hogyan mutatna a város nélkülük? Aztán vagy nyolc-tíz évvel később ott dolgoztunk egy hétig. Volt közöttünk egy építész-díszlettervező, akivel akkor ismertük meg egymást, de kölcsönösen szimpatikusnak tűntünk. Főleg, hogy neki mondania sem kellett: látszott rajta, hogy nem veti meg a jó étkeket. A sors akarta, hogy szabadnapunkon kóborolva, egymásba botlottunk az utcán este. Ő nem volt ismerős, én meg elvittem a Hágiba.

Leültünk a bokszba (annak a padja már sok mindent kibírt, nem kellett félnünk), és kisvártatva jött a Főúr az étlappal. Végigtanulmányoztam, s nem lelém, amiért betértem. Pincnökünk visszatérvén, nekiszegeztem hát a kérdést:

– Nézze, Főúr, tudom, hogy nem szerepel az étlapon, de nem kaphatánk-e mustáros bélszínlángost, hozzá pedig köretnek egy adag velővel töltött palacsintát? (Ez utóbbi fűszeres velőkrémmel töltött, majd panírozott előétel volt eredetileg, én viszont haspókként kitapasztaltam, hogy nekem a kettő együtt a legjobb.)

És ekkor megtörtént a csoda. Mert csoda volt – legjobb esetben is csak elnéző mosolyra, fejcsóválásra vagy rideg elutasításra számíthattam, de erre! Az idős úr szeme felcsillant, és halkan megjegyezte:

– Látom, régi ügyfelek. Megnézem a konyhán, mit tehetek Önökért.

És rövid negyedórán belül ott volt előttünk minden. No, azóta is bízunk egymás ízlésében.

A történet így kerek, meglett volna epilógus nélkül is – de az Élet sosem áll. Sok évvel később ismét a városban jártam – a régiek, hagyományteremtő jelleggel (a város történetében elsőként) évfolyam-találkozót szerveztek. Egykori albérlői lakom épülete még megvolt, de a háziurat és a házinénit már nem találtam. És a belvárosban is sok a változás. A Hági kopott festésű fakapuja még megvolt, de az étterem zárva. Hogy kinyitott-e azóta újra, nem tudom, de a latin–magyar mondás erre is áll:

Si est vita, non est ita.

111 komment

Címkék: kultúra gasztro mormogi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.19. 07:31:55

Jóreggelt!

Mormogi Papa!
Köszönöm a mesét!
Szegeden nem jártam sűrűn, sajnos.
Nekem Kaposváron voltak kulináris élményeim. Csak sokkal drágábban. A Kapos Szálló éttermében ettünk olykor-olykor és kemény száz forintot fizettünk levesért, főétekért, italért, kávéért, borravalóval együtt. :D
Az is igaz, hogy az én étkezési szokásaim elég furcsák voltak, mert szinte kizárólag gombapaprikást ettem, ugyanis anyu - aggódós védőnő volt - otthon soha nem készített gombaételt. Persze akkoriban boltban nem is volt kapható gomba, legalábbis a mi falunkban. A Mari cigányasszony és családja járt házról-házra, kínálgatva a különböző fajtákat. Sosem nem történt semmi baj, ám anyu tántoríthatatlan volt.

A mesének, mármint a Tiednek, M. P., gondolom lesz folytatása. Várom.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.19. 07:47:26

Fiam, jó ezt hallani :-))
Folytatását tervezem, csak ilyen jó kis sztorim nem akad olyan sok. Kaposvárt tavaly nyáron jártunk, de nem sok vendéglőben ettünk - bár egy jó Pizza-udvart (ahol a kapubejáróban alakítottak ki valami mű-mediterrán hangulatot) azért találtunk. És az árak is kicsit mérsékeltebbek voltak, mint itt, Pesten... A város hangulata nagyon megfogott minket, pedig éppen volt okunk aggódni - a Kaposi Mór kórházban ápolták a fiunkat...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.19. 08:05:08

M. P., igen, Kaposvár szép hely, akkor is szerettem, amikor tanulni kellett és így utólag pláne! :)
Az általam gyakrabban bejárt városok közül ott találkoztam először sétálóutcával. A Mézes Mackóban már akkor lehetett light-os ételeket enni - zöldséget, különféle salátákat.
Eszembe jutott még a Dorottya Szálló. Annak udvarán, a jó öreg és terebélyes diófák árnyékában lazultunk egy-egy nehezebb szigorlat után. Ajaj, mennyi emlék!

Sajnálom, hogy az említett okok miatt kellett megismernetek Kaposvárt!
Remélem minden rendben van azóta és kívánom, hogy aggodalom nélkül jussatok el megint oda!
S, ha Kaposvárott jártok újfent, abból is lesz poszt!

cyan 2008.07.19. 08:15:25

reggelit!
azért azt ne felejtsük el Fiam, h Te jó 10 évvel később ettél 100 ft-ért. Mormogi egyetemi évei alatt voltam Debrecenben. nekem a havi zsebpénzem volt egy százas, és még spórolni is tudtam belőle.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.19. 08:30:31

Igaz, Cyan - Szeged városában egy kevésbé elegáns helyen még végzős koromban is ettem pl. "Velőrózsák rántva, hasábburgonya" - ezt ott szerettem meg, sajnos sok helyen készítik rosszul - tartárnak mondott valamivel 15,- Ft plusz Sztár Tonik 3,- Ft azaz összesen 18,- kemény magyar forintokért.
Adtam a fizetőpincérnek egy papír (!) huszast, és úri módon intettem, hogy tartsa csak meg... a tíz százalék borravaló bőven megvolt.

cyan 2008.07.19. 08:41:12

nekem a havi zsebpénz fedezte az összes kiadásomat (úgymint wc papír, tisztasági cucc, kaja, h ne üres kiflit egyek reggelire, füzet, toll, ceruza, stb), ja meg egy évben 4× a hazautazásom költségét is. asszem 50 ft volt a kedvezményes vonatjegy.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.19. 08:48:40

Az én vonatom többe kergült, ezért stoppoltam sokat - legalábbis hazafelé.
Akkor még elég biztonságos volt idehaza a közlekedés ezen olcsó módja. Szegedre vissza már macerás volt. Meg időre kellett leérni, az előadás nem várt :-)
Emberismeretet is adott jócskán - és én szerettem beszélgetni.
Tudnivaló volt példának okáért, hogy ha kalapos vezető férfi + kendős asszonyság ül a két első ülésen (különösen Wartburgban!) olyan mereven, mint egykor a bakon - az aztán nem áll meg senki fiának! Hóóógyisne! Az üvé a szekér!
"We brake for nobody!"

cyan 2008.07.19. 08:55:10

örülj neki, h nem álltak meg. az ilyenektől a saját kocsimban is halálfélelmem van :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.19. 09:05:59

Képzeld, Cyan, egyszer egy szekér vett fel minket!
De ezt már biztosan meséltem. Borjút vittek Dorozsmára, a vásárra. (Nem pockot :-)))
Az úgy volt, hogy lefelé is megpróbáltuk párszor, de ezúttal elakadtunk Szegedtől vagy 20 kilométerre. Már erősen sötétedett, és más nem akadt - ígyhát szekereztünk. Hajnali fél hatra értünk Dorozsmára - de onnan már volt közlekedés a városba.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.19. 09:19:07

Viszlát, feleim - kiszállásra mentem :-)

cyan 2008.07.19. 09:26:18

jó repkedést :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.19. 12:12:04

Köszi Cyan - hosszabb lesz, mint reggel gondoltam.
Valószínűleg kedden jelentkezem legközelebb - sajnálom, hogy addig nem olvashatlak Titeket...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 15:27:36

Befejezhetné helyettem valaki a fűnyírást. Már alig élek...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 17:04:12

Akkor viszont a turbópizzát is egyedül eszem meg!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.19. 18:26:05

Szervusztok!

Én is kiszállásra megyek - nem tudom, mi van a gépemmel, időnkét és teljesen kiszámíthatatlanul bemondja az unalmast. Úgyhogy, ha nem lennék, annak ez az oka. Ha valakinek hiányoznék egyáltalán :)

Nadine!
Jó pihenést, jó étvágyat!

Cyan, igen, az "én időm" már a nyolcvanas évek eleje-közepe.

Most, amit írtam, gyorsan elküldöm, mert ki tudja, két perc múlva mi lesz.

Zuzuka 2008.07.19. 18:28:26

Befejeztem - a sajátomat:)
Egészségedre a pizzát, nálam főttkukorica készül.

Zuzuka 2008.07.19. 18:30:14

fiam, azért ird meg, hogy most azért nem vagy, mert nem jó a géped. Csak hogy tudjuk:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 18:42:59

Sziasztok, már azt hittem, egész este magamban fogok óbégatni, hogy jaaaaaj, de jóllaktaaaaam!...

Zuzuka 2008.07.19. 18:49:06

Hi, Nadine! Még nem is ebédeltem, mert kiéheztettem magam a kukoricára, ami rögtön kész lesz! Degeszre tömöm a bendőm:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 18:51:59

Én is nagyon szeretem a főtt kukoricát, de minden fogmosás, fogpiszkáló és egyéb praktika ellenére napokig kénytelen vagyok hurcolászni egy-egy alkatrészét, ezért nagyon ritkán eszem...

Zuzuka 2008.07.19. 18:55:31

:DDDD, megéri! Legalább az uzsi is megvan:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 18:58:44

:)

Barátnőm itthon van Dubajból, és hozott egy kis csemegét, amit félve kóstoltam meg az elmondása alapján, miszerint csokival bevont datolya, a belsejében mandulával. Gyermekkorom rettenetes datolyái rémlettek fel, amit képtelen lennék újra megenni. Ehhez képest, ez meglepően finom.

Zuzuka 2008.07.19. 19:10:03

Érdekes lehet a 3 iz együtt...
A datolyáról mindig az jut eszembe, hogy ifjú leány koromban elültettük a magját,remélve hogy gyönyörű datolyapálma növekedik belőle. Aztán a csalódás, mert több év után is csak egy hosszú nyúlvány volt, kicsike szöszmösszel a végén.
Azóta nem próbáltam, elment tőle a kedvem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 19:17:38

Na, ezzel az eggyel nem próbálkoztam, de citromültetvényemnek kéne lennie, ahányszor azt csíráztattam (mármint próbáltam:))

Zuzuka 2008.07.19. 19:26:34

Hát az sikerüüüült! Volt citromfánk, beoltva minden ahogy kell, termett is rendesen, de kinőtte a lakást. Apukám letette a pincébe telelni és megfagyott szegénke:( De finom citromok voltak - ha már igy nosztalgiázunk egész nap!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 19:37:48

Nahát, Te vagy az első ember, akinek saját nevelésű citromfája volt... Mármint ismerős.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 19:44:37

Most pedig leszedem a száraz ruhát, és ma már kizárólag csak pihentető dolgokat vagyok hajlandó csinálni. Uff.

Zuzuka 2008.07.19. 19:55:22

Én csak elültettem a magot, és neveltem a csemetét, a többi apukám érdeme volt - szerette is az öreg:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.19. 19:56:55

Még vagyok, ill. gép még működik :)

Én a fügét imádtam! Kizárólag karácsonykor lehetett kapni, madzagra volt fölfűzve és, ha nem vigyáztunk, nagyon hamar elfogyott :D
A datolyát is szerettem. Nem tudom, valahogy jobb íze volt ennek is, annak is, 30-35 éve, mint most.

Nadine! Azért fokhagyma is lehetett volna a datolya közepén. Ehhez képest a mandula nem is olyan rossz. :)
Amellett, hogy én szeretem a fokhagymát és ez a gusztusom jól is jön a magas vérnyomásomhoz.

Zuzuka! Én az idén nem is ettem még főtt kukoricát. Remélem, ami késik, az nem múlik. Egyik rokonom margarint vagy vajat ken rá. Mi csak úgy parasztosan, sóval szoktuk enni, bár nem is olyan rossz a vaj rá, hisz a gyorsfagyasztottat is vajon szoktam párolni.

Most megint küldöm, amit írtam, pedig még annyi írnivalóm lenne, de ez a szorongás, hogy esetleg virtuális pusztába kiáltott szavaim lesznek... jaj, nagyon frusztrál!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 20:10:49

Fiam, én semmit sem szeretek, ami túl édes. A gyerekkori datolyák-fügék már-már ehetetlenül édesek voltak nekem. De muszáj volt megenni, mint annyi minden mást is... Ezek a muszájok annyira belém ivódtak, hogy azóta sem vettem-ettem ilyet.

Zuzu, az én apukám is nagy "botanikus". Mindent szaporít, és mindent túllocsol nagy gondoskodásában. Az ablakpárkányt újra kellett építeni nála, mert szétáztatta:)

Pálcika 2008.07.19. 20:16:05

szép estét,kár,hogy nem vagyok született,és ortodox.....akkor ma tilos lenne dolgoznom:)hiába no,élni tudni kell!!!! így most a maradék esélyem a lottó ötös.nagyon fáradt vagyok:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 20:24:26

Pálcika, attól még pihenhetnél néha... De akinek a hobbija a háztartás meg a hajnalba nyúló motorostalálkozó rockkoncerttel egybekötve, annak hiába beszél az ember:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.19. 20:33:20

Pálcika! Ágynyugalom, vagy csak nyugalom, de már kötelező!!!!

Gyerekem EFOTT-on. Most néztem az Indexen fotókat a rendezvényről. Eddig nyugodt voltam.
Most mit csináljak egy elmúlt húsz évessel?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 20:34:03

Még visszanézek, de most felborulok, van az m1-en vmi film, ami jó kritikákat kapott. Ha mégsem néznék vissza, valaki legyen kedves kikapcsolni a gépet, és elrendezni a macskákat. Köszi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 20:35:36

Fiam, szerezz be másnaposság elleni szereket, és főzz valami dögöset.

Pálcika 2008.07.19. 20:42:21

én most pihenek itt a gép előtt!!!!!és ma nem háztartás nem ihaj-csuhaj,ma munkahelyi munka volt:(((((((((((nagyon hosszan!!!7-kor indultam 8-kor jöttem:((((

Pálcika 2008.07.19. 20:46:10

ZUZUKA!!!!
S.O.S.!
S.O.S.!!!!!!!!!!

Zuzuka 2008.07.19. 20:46:23

Az idei nyár első igazi kukoricája, csakis sóval!
Ültünk a stégen a Balatonnál, lógattuk a lábunkat és ettük a főttkukoricát, amit Nagyim készitett.
Meg a hatalmas szelet baracklekváros kenyereket!
És mégis sovány voltam:)))

2008.07.19. 20:52:11

én csak beugrottam, mert nagyon kivagyok. egész délután vasaltam, egye meg a fene a mosógépet, ami szanaszét gyűri a ruháinkat.

visszaolvasgattam, és láttam, hogy volt szó fügéről, meg datolyáról. Spanyolországban ettem friss fügét, és nagyon finom volt. Mézédes, lédús, és abbahagyhatatlan... a gyerek nem merte megkóstolni, mert a belseje olyan, mint egy csomó kukac. de a pornó látvány ellenére az íze csodás!

Zuzuka 2008.07.19. 20:54:46

Noooo, Pálci, ég a ház?

Pálcika 2008.07.19. 20:54:49

Jébetű,már te is szexelsz?????? :))))

Pálcika 2008.07.19. 20:56:39

Zuzu,Hagymát és a rántást akartam megkonzultálni veled,de gyorsabb voltál mint a meeting :))))))

2008.07.19. 20:57:05

Tudod, Pálcika, az a helyzet, hogy az emberem még novemberig távol van, így van némi hiányom :)))
De ígérem visszafogom magam, csakis a te kedvedért, jó? ;)))

Zuzuka 2008.07.19. 20:58:50

Nagyon jó, hogy leirtad, mert úgyis megkérdezi mindig:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.19. 21:00:11

Hát, nem tudom, nekem egy csomó kukactól még sosem támadt ingerenciám...:)

Zuzuka 2008.07.19. 21:00:23

Dehogy, Jé, csak nyugodtan fügézzél!

Pálcika 2008.07.19. 21:00:47

ugyan már Jé,miattam ne tedd:)csak mulatságos volt ahogy a kommentedben először a pornó szót láttam meg, és csak utána olvastam el mit írtál.

Zuzuka 2008.07.19. 21:02:11

Dehogy, Jé, csak nyugodtan fügézzél!

Pálcika 2008.07.19. 21:03:31

de szép kifejezés:ingerenciám:):):)

Zuzuka 2008.07.19. 21:04:06

Megtréfált engem egy Error nevű fiatalember!
Jé, 2x is lehet, látod:)

Pálcika 2008.07.19. 21:05:55

elmegyek fürcsizni,mert holnap is munkanapom lesz:(

2008.07.19. 21:09:28

borzasztó hálás vagyok az engedélyért, Zuzuka :)
azt hiszem, mostantól a fügéről majd mindig a szex jut eszembe :))))

cyan 2008.07.19. 23:28:06

ifjúkoromban MP anyukája küldött mindig csomagot Debrecenbe, az éhező kollégistának (nekem), datolya
magja kiszedve, helyette negyed dió bepakolászva. én meg természetesen ráharaptaptam a nagy plénum előtt. mindenki nézett, h a magját elharaptam :DDDDD

Benikuty 2008.07.19. 23:42:04

na, csak feléledt a blog.hu
Szép napom volt, úgy látom, mindenkinek.
"reggelre kelve" piacoztunk, ki kukoricát, ki tojást, már vérmérséklettől független, majd ügyetlen botladozás, nemi identitástól független.
Aztán a völgy, tolatási gyakorlatokkal,-Nadine, természetesen tükörből, nyak beállt, így tanultam:)
Völgyben határszemle:),harmatos paradicsomokkal, ritka uborkával, ígéretes tökökkel. Nekem a csíkos jött be, meg a gyömbérsör:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 08:32:40

Jó reggelt.

Beni, itt meg szigorúan tilos volt tükörből tolatni. Csakis úgy szabad, hogy egyik kezemmel átkarolom az anyósülést, és teljesen kicsavarodva meregetem a szemem hátrafelé, a tükörbe csak pislogni szabad.

Nagyon kómás vagyok, de a macska akkorát trottyantott a teraszon lévő alomba, és nem temette be, hogy a hálószobában felébredtem a szagra. Mint aki nem húzta le a vécét...:(

cyan 2008.07.20. 08:43:14

reggelit!

a szabályos tolatás valóban az, ahogy Nadine írja. más kérdés, h sokkal kényelmesebb a tükörből tolatás, igaz akkor tanultam meg én is, amikor olyan kocsim lett, aminek a jobb oldalon is van tükre. manapság ez alap, de a zsigulin, trabin még nem volt. a legjobb ex kocsija, pittyeg a tolatóradar :))))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.20. 08:56:57

Jó reggelt!

Nadine, megfogadtam a tanácsod, előkerestem a sodrófát gyerekem eljövendőbeli másnaposságai ellenszeréül ... Már alig várom, hogy itthon legyen. Nem is tudom, mi lesz, ha kirepül itthonról!?
Tudom, hogy nem szabad vele repülnöm. Jaj, de rossz! :(

Szakítva a hagyományokkal, ma karalábéleves lesz rántott pipimellel és -szárnnyal, no meg hasábburgonya. Egyik Fruzsi-kedvenc. Nincs itthon tejszín, különben fehérboros-tejszínes pipimelleket csináltam volna. De ó, az nem is lett volna jó vagy mégis? Az alkoholtartalom úgyis elpárolog, nem?
Most neoexem hámozza épp a krumplit, mint már írtam, ő nagyon szeret tökölődni és így legalább milliméterre pontos hasábok lesznek. Az a baj, hogy ezt a tud.-fant. műveletet még nézni sem bírom, azért surrantam ide a géphez.
Puszó mindenkinek, megyek meózni, mert ahhoz nagyon értek :DDD

Zuzuka 2008.07.20. 09:00:06

Beni, ez az én kertem, és a saját csikostököm:)
Jó, hogy a nagy füvet nem emlitetted, mert azt délután lenyirtam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 09:49:25

Zuzu, ne is mondd a fűnyírást, most fakadt fel egy benga nagy vízhólyag a hüvelykujjamon. Tegnapi ajándék.

Benikuty 2008.07.20. 09:58:07

Mé, Zuzu, ott volt a Fű úr is? Én csak Zuzura emlékszem:)

Benikuty 2008.07.20. 09:59:25

Nadine, húsig ható részvétem:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 11:11:43

Eljött egy hagymás-szalonnás tükörtojás ideje. Meg az enyém.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 13:29:55

Lassan ki lehet rakni péntek esténként a Kifőzdére a "Hétvégén zárva!" táblát.

Pálcika 2008.07.20. 14:19:04

Szép napot!
reggel elaludtam,talán így eshetett meg az az eset,hogy egész nap rohanok,kávé,kávé,kávé,a munkahelyi melónak már vége mára,de most gyorsan rittyentek egy ebédet,aztán menek tovább Republic koncertre.holnap biztosan megint friss leszek és fiatal:)

Zuzuka 2008.07.20. 14:36:34

Republicra mész Pálci, ó hogy sajnállak Te mázlista!:)

Benikuty 2008.07.20. 14:51:28

Néhány éve mi voltunk a Republic család, úgy harmincan. Basszus, mekkorákat buliztunk, volt hogy koncert után még két napig:))
Bükkzsércen rittyentettünk akkora orgiát, hogy a kocsmáros evakuált, bevezettük a balos közlekedést. No, az majdnem haláli volt:((

Pálcika 2008.07.20. 14:57:50

mindjárt kész a husika....addig loptam egy kis időt,hogy kifőzdézhesek(vagy hogy is írjam?)
szeretném kijelenteni,hogy az estét illetően ÁLDOZAT vagyok:))))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 15:24:07

Pálcika, ezek szerint megint Te nyerted el a sofőr szerepét?:)

Pálcika 2008.07.20. 15:24:38

eddig nem jött be a kifőzde,most meg már mennem kell
mindenkinek puszka!!!!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.20. 16:40:59

Szervusztok!

Megjött gyermek!
Nem érdekel, mit csinált, mennyit ivott, evett, alszott stb.! Ép és egészséges és tele van kalanddal, győzzük hallgatni! :D
Most épp ágynak dőlt és húzza a lóbőrt.

Pálcika perpetuum mobile! Ahogy Hagyma is láttya.

Kinek miképp tellik-múllik a déllutánnya?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 16:48:52

Igyekszem elviselni a Kenny és pereputtya által vasárnap délutánra időzített benzinmotoros fűnyírást. Közben dobozkázok.

Jó, hogy előkerült Fruzsi, Fiam.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.20. 17:23:32

Nadine!
Nem akarlak elkeseríteni, de már engem is kiver a víz Kennytől és pereputtyától.
Még jó, hogy vannak a dobozkáid. :D

Fruzsi pink szalmakalapban, pink-pöttyös balerinacipőcskében állított haza. Néztem egyet, sosem volt erőssége sem a szalmakalap, sem a pink. Aztán okosan kipécézték az ellenkező irányt Dunaújvárosból és még a telefonos segítségkérés sem segített: - És akkor felhívtuk a Gemenc Volán diszpécserét és megkérdeztük, hogy tényleg indul-e a 10.20-as Budapestről induló busz Dunaújváros x kollégiuma elől Szekszárdra.És azt válaszolta az okoska törp, hogy nem érti a kérdést. Janka szerint, aki pszichológus lesz, túl összetetten kérdeztem. Elkérte a telefont és így kezdte: "Idefigyeljen jóember!" Na én már visítottam a röhögéstől, mert két percen belül úgy kiborította a diszpit, hogy öröm volt hallgatni. Egyébként ezt csinálta végig a fesztiválon. Minden hapsit meghülyített, aztán fél óra múlva közölte, hogy barátja várja otthon és ő hűséges típus. Na, ekkor kezdtek igazán inni a hapsik.
Egyébként ez a tulajdonsága a Jankának még tök jól fog jönni, mert akivel csak szóba áll, engemet is beleértve, azt olyan szinten kiborítja a mosolygásával és a nyugalmával, hogy a delikvens kezelésre szorul, amit a Janka majd jó pénzért el is fog vállalni.
Na, szóval néztünk egyet az útbaigazításon, mert a kifüggesztett menetrenden csak az volt, hogy Inárcs, meg Budapest. Jött is egy busz, mindjárt megkérdeztük, hogy Bonyhádig megy-e vagy csak Szekszárdig. A sofőr jót nevetett és mondta, hogy épp ellenkező irányba megy, talán fáradjunk át a másik oldalra. Hű, volt futás, át a négy sávon.
Épp átértünk, persze a kalapomat elsodorta a szél, azután is futnom kellett, de lényeg, hogy elértük a buszt. A vezető meg felállt és úgy kínált hellyel minket. Én nem tudom, anya, ránk van írva, hogy mi ilyen dilinyósak vagyunk vagy mi? Ez volt egész EFOTT alatt. Akire csak rámosolyogtunk, az olyan kedves volt velünk. Egyébként ne nevess, apa, én már ott mondtam a Jankának, hogyha én ezt elmesélem otthon, fél évig az orrom alá fogja dörgölni az apám. Anyu nem, mert ő iránytévesztő alapból.


Most képzelhetitek! Ez a beszámoló csak arról a tíz percről szólt, amit hazafelé a két buszmegállóban töltöttek! Összvisz öt és fél napot voltak. Ajjaj!
Persze rohadt mód élvezem, hogy használjak a ronda-szókészletemből is valamit. :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 18:20:53

Fiam, idézőjelek híján eltartott egy darabig, mire rájöttem, hogy nem én vagyok szenilis, amiért nem tudom, ki az a Janka.

Benikuty 2008.07.20. 18:21:46

Nadine, dobozold be a Kenny családot, és küld el Izlandra "minta, érték nélkül" felirattal:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 18:28:05

Beni, nem bántanám az izlandiakat. Inkább menjenek a sarkvidékre. Ott jól elszórakozhatnak a kutyáik a jegesmedvékkel. Vagy azok velük.

cyan 2008.07.20. 18:31:37

Nadine, legközelebb te is akkor nyírj füvet, amikor ők. így nem fogod hallani a zúgásukat, elnyomja a tiéd :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 18:59:14

Cyan, bunkósodjak hozzájuk? Ráadásul a múltkor Kenny este tízkor állt neki...

Benikuty 2008.07.20. 19:10:32

Indítom az intekontinentális bunkóelhárító rakétát!
Nadine, fedezékbeeee....!

2008.07.20. 19:12:50

hahó!
Nadine, tízkor te már általában álmos szoktál lenni, akkor semmiképpen ne fűnyírjál... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 19:24:01

Beni, behúztam a nyakam erősen...:)

Jé, hát ez az. Érdekes módon sötétben aludni szeretnék már... Nem Kenny-kornyikálást hallgatni éjjel kettőig.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 19:27:49

De régen láttam a tigriskéket egy helyen kupackodni...:) Most meg ott szuszog három a szalmán.

2008.07.20. 19:31:15

de helyes cicusok :)

mi pacit simogattunk ma, és az egyik meg akarta enni a ruhámat :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 19:38:15

És most odatelepedett eléjük még egy. Szeretem én ezt nézni nagyon.

Jé, és odaadtad neki?:)

2008.07.20. 19:44:26

nem, mert az egyik kedvencem :)

Benikuty 2008.07.20. 19:53:59

:) Nem semmi vízió, paci legeli Jé ruháját. Befosikálok:D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.20. 20:02:57

Halihó!

Nadine!
Kis gondolatjellel tettem idézőjelbe a Fruzsi beszámolóját, látom, nem jól tettem. Ezért minden elismerésem, hogy elolvastad.

A víziókat szeretem. Főleg, ha lovak is vannak benne. Vagy bármi egyéb. :)

2008.07.20. 20:03:27

nem is legelte, csak megkóstolta. :)
arany pacika, jó érzés volt simogatni. finom selymes és meleg, legszívesebben hozzábújtam volna :)

2008.07.20. 20:13:26

szólok, hogy holnapra lesz napi olvasnivaló, a szokásos :)
és most csóközön mindenkinek, mert még valamit ennem kéne
jó éjt!

Benikuty 2008.07.20. 20:16:14

elsüllyedek ágyba,
mint léket kapott gálya

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 20:20:35

Jaj, de jó, Jé, úgyis lemaradtam róla a fűnyírás miatt...:)

Fiam, gyorsolvasóbajnok vagyok vagy mi...:)

Jó éjt a pihenőre térőknek. Én még megküzdök a videóval is. Számomra a legprimitívebb távirányító kezelése is gigászi feladat.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.20. 20:25:15

Nadine!
Olvasd el egyszer a használati utasítást! :D
Ha az én kitekert mondataimat megérted, akkor az sem lehet nehéz! :)

Szép álmokat az ágyba fordulóknak!
Jó étvágyat a konyhába fordulóknak!


Nadine! Ha burkoltan Te is búcúsztál, akkor én elég nyíltan.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.20. 20:26:20

Nahát! Elvándorolt az "s" betű! De vicces!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 20:29:26

Nem, csak jó éjt kívántam Jének és Beninek. Mondjuk, én is arrébb megyek eggyel...

Nem a távirányítóval van baj, hanem azzal, hogy mindenféle gépezet van össze-vissza kábelezve, és sosem tudom, mit kell kikapcsolni, hogy a videóra azt vegyem fel, amit szeretnék, hogy közben merre kapcsolhatok el... és így tovább. Na mindegy, néha sikerül.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.20. 20:38:26

Jól van, Nadine, akkor Te is elszórakozgatsz egy darabig. :)

Én valóban elbúcsúzom, megyek kicsit ángolt tanulni. A hipochondriámnak totál jót tesz az egészség témakör. :(

Szép estét, kellemes álmokat Nadine és minden kifőzdés!

Pálcika 2008.07.20. 23:34:51

szomorú hír:a koncert elmaradt,leszakadt egy körhinta(vagy minek hívják)kb két méterre álltam.láttam az egészet.azóta folyamatosan hányingerem van.nem tudom,hogy mi a jobb,ha beszélek róla,vagy ha nem.szörnyen rosszul vagyok!!!!!!!!!!


nekünk(család és barátok)semmi bajunk nincs,csak a lelkiek

spájdernecc 2008.07.21. 05:07:12

Pálci, jobb ha beszélsz, az elfolytás nem egészséges!
süti beállítások módosítása