Ha már március 15., akkor legyen Petőfi! Nosztalgikus ízek ezek nekem. Gyerekkoromban ez volt az egyik kedvenc ételem. A Petőfi-rostélyos burgonyafánkkal vagy néha lángossal ritka, ünnepi étel volt nálunk. Már évek óta nem ettem, és most kedvet kaptam, hogy elkészítsem. Érdekes, hogy amikor el kezdtem kutatni a receptje után, azt vettem észre, hogy ez az étel nem szerepel a szakácskönyvekben. Mintha nem is létezne. A neten is csak pár verzióját találtam, de azok nem nagyon hasonlítottak az emlékezetemben lévő ételre. Ezért a forráshoz fordultam, az anyámhoz. Naná, hogy ő sem emlékezett a pontos receptre, és azt sem találta meg, hogy hová lett leírva. A költözések során valahol elkeveredhetett/eltűnhetett. Így hát kettőnk emlékezetéből próbáltuk összeszedni. Mivel a hétvégén egyébként is készültek hozzám ebédre, rávettem, hogy akkor együtt készítsük el ezt az ételt…
Hozzávalók:
· 1 kg marhahús (rostélyos)
· 15 dkg füstölt szalonna (zsíros)
· 3 fej hagyma
· 3 db zöld (nem csípős) vagy t. v. paprika
· 4-5 gerezd fokhagyma
· 2 ek. paradicsomsűrítmény
· 1 ek. pirospaprika
· ½ tk. durvára tört köménymag
· 1 tk. szárított majoránna
· só, bors
· sertészsír
A burgonyafánkhoz:
· 50 dkg liszt
· 50 dkg héjában főtt burgonya
· 2 tojás
· 4 dkg élesztő
· 1 ½ dl langyos tej
· 1 tk. cukor
· 3 tk. só
Előkészületek:
A marhahúst nagyjából 0,5 cm vastag szeletekre vágom, és megforgatom egy kis lisztben.
A szalonnát felkockázom, a hagymát apróra vágom, a zöldpaprikát és a fokhagymát vékonyan felszeletelem.
A krumplis fánkhoz a burgonyát héjában megfőzöm.
A langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, elkeverem, és félreteszem egy langyos helyre.
Elkészítés:
1. Egy nagyobb serpenyőben, lassú tűzön kiolvasztom a szalonna zsírját. Amikor kisült, egy szűrőkanállal kiszedem, és egy nagyobb, tűzálló edénybe teszem.
2. A szalonnazsírban nagy lángon, oldalanként fél-fél perc alatt elősütöm a hússzeleteket, majd azokat is az edénybe teszem a szalonnadarabokra.
3. A visszamaradt zsíron (ha kevésnek tűnik, akkor tegyünk hozzá még sertés- vagy libazsírt), közepesnél erősebb fokozaton, pár perc alatt üvegesre megfonnyasztom a hagymát és a zöldpaprikát.
4. A serpenyő közepén félrehúzom a zöldségeket, egy kis lyukat csinálok, és oda nyomok 2 evőkanálnyi paradicsompürét. Egy percig pirítom a paradicsomot a zsiradékban, hogy a cukortartalmát kiadja, majd elkeverem.
5. Sózom, borsozom, hozzáadom a durvára tört köménymagot, ezután a majoránnát is belemorzsolom, végül a fokhagymaszeleteket is rászórom és elkeverem.
6. A tetejét megszórom a pirospaprikával, és várok pár pillanatot, hogy a zsiradék kioldja belőle a színezőanyagot, ezután felöntöm egy kevés vízzel.
7. Egy-két percig közepes lángon forralom, megkóstolom, kell-e még fűszerezni, majd az egészet a húsra öntöm.
8. Összerázom, hogy az alapban elkeveredjen a hús, ez után felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat.
9. Lefedem, és a 160 fokra előmelegített sütőbe teszem másfél órára.
10. Amikor elkészült, kiszedegetem a húsokat, óvatosan, nehogy szétessenek, és a szószt egy botmixerrel kicsit megdolgozom. Nem túl simára, hogy egy kicsit darabos maradjon, azután a húsokat visszateszem a mártásba, és melegen tartva, tálalásig félreteszem. (Ha valaki rusztikusabban szeretné, nem fontos turmixolni a szószt. De én jobban szeretem, ha nincsenek benne zöldpaprikadarabok, mint a lecsóban, inkább simább, mártásszerű…)
Mindeközben anyámra hagyom, hogy elkészítse a burgonyafánkot, mert Ő ennek az igazi tudója…
1. A héjában főtt krumplikat megpucolja, és krumplinyomóval simára töri.
2. Egy nagy keverőtálba szórja a lisztet, hozzáadja burgonyát és a felvert tojásokat, meg az időközben, a langyos tejben felhabzott élesztőt.
3. Megsózza, majd egy robotgéppel simára keveri (eleinte nehezen áll össze a tészta, de ne adjunk hozzá pluszfolyadékot, mert később túl lágy lesz).
4. Félrehúzva a tésztát az edényben, alálisztez, ezután a tetejét is megszórja, majd lefedve félreteszi egy langyos helyre kelni.
5. Kb. fél óra múlva, amikor a tészta kétszeresére kelt, kiborítja egy belisztezett deszkára. Kissé átgyúrja, és kinyújtja nagyjából 1,5 cm vastag lapra.
6. Egy pogácsaszaggatóval kiszúrja a fánkocskákat, és lisztezett lapra teszi.
7. Egy nagy wokban 0,5 liter olajat forrósít, beledobja a kis fánkokat, majd lefedi, és egy-két percig süti, míg aranybarnák nem lesznek. Ezután megfordítja őket, és fedő nélkül a másik oldalukat is aranybarnára süti.
8. Papírtörlővel bélelt tálra szedi az elkészült fánkokat, és tálalásig melegen tartva félreteszi.
Tálalás, tippek:
Adagonként egy-két szelet húst a mártással leöntve tálalok, mellé öt-hat burgonyafánkkal.
A hús a mártással együtt, két napig eláll a hűtőben, jól záródó edényben tartva. A fánk frissen elkészítve az igazi.
Fánk helyett lángost vagy friss kenyeret is adhatunk mellé. Ezt az ételt nem csak rostélyosból lehet elkészíteni, marhacombból, felsálból is legalább olyan jó. A lényeg, hogy jó minőségű „húsmarhából” származzon, és az sem árt, ha érlelve van egy-két hétig.
Ez a Petőfi-rostélyos, igazán jól sikerült, felidézte bennem ifjúkorom ízélményeit. A finom puha, a szájban szétomló marhahús és a remek fűszeres, paprikás, igazi magyaros ízű szósz együtt, igazán pazar együttest alkotott. Nem is beszélve a pompás, puha, meleg krumplis fánkról, amivel lelkesen tunkoltam a szószt minden falathoz… Na, meg hozzá a Veszergombi pince príma 07’ szekszárdi kadarkája, amivel lekísértem a falatokat…
Elkészítési idő: 2 és fél óra
Költségek: kb. 530 Ft/adag
Bor: 2670 Ft (Vinotéka)
További recepteket az alábbi oldalon találsz:
Pálcika 2009.03.15. 07:37:03
Toma,Te egy gyilkos vagy:)Óóóó burgonyafánk!!!!!!!
és nekem csak egy KÁVÉ jutott így kora reggel:(
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 09:15:20
Szegény Toma, amit kap ezekért a válogatott receptekért...:) Én már többször leszadistáztam, azt hiszem, cédának is neveztem, erre jön Pálcika és legyilkosozza...:)))
Ez a kaja a leírás alapján iszonyatosan finom lehet, egyébként én sem hallottam még róla. Ha egyszer elköltözöm és előkerülnek a szakácskönyveim, utánanézek, kíváncsi vagyok, hogy szerepel-e valamelyikben.
@Pálcika: Az előző posztnál írtakra: jól látod a kérdést, már élvezem a vezetést, de ez egyelőre az öröm, hogy hányszor nem fulladtam le ott, ahol előző nap még igen, hogy még ügyesebben álltam ki/be a kertből/be, hogy nem estem pánikba, ha jöttek, én meg forgolódtam stb. De azt, hogy valaha is "lemogyorózzak" valakit, mert nem megy elég gyorsan - nem tudom elképzelni!:DDD
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 09:18:53
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.15. 09:24:51
Annyi, hogy mi nem zöldpaprikát teszünk bele, hanem rendeset, illetve én szoktam felesben néha kaliforniaival, finom édeskés lesz tőle..
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 09:29:50
Hú, már látom, kezdődik az az időszak, amikor tökmindegy, mit tervezett az ember az adott napra, ha szép az idő (vagy csak simán nem esik), rohanni kell a kertbe metszeni, átültetni stb...
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.15. 09:41:08
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 10:07:53
Halkan jegyzem meg, hogy a "sárga" paprikát nevezik zöldpaprikának:)))
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.15. 10:14:59
Amiket nagypapám evett kiskoromban, azok csíptek..:P
Bár néha nem átall néhány sunyi sárga is csípni..
Én csak a halászlét szeretem kicsit csípősen, de tényleg csak kicsit. Illetve jöhetett minden, ami hagyma.. Meg az indiai kaját is megettem kicsit csípősen.. (persze úgy már nem indiai, de mindegy..)
De a baba utálja a hagymát, és mindent, ami csíp.
A csípőssel nem baj, de a hagyma nagyon hiányzik, mert rengeteget ettem, és minidg nagyon megkívánom, ha a férjem eszi. De csúnyán megjártam, akárhányszor elcsábultam, úgyhogy már működnek a pavlovi reflexeim: a hagymát nem szeressük, fujj..:D
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 10:17:41
Toma, ez a recept nekem is rémlik. Nagyon-nagyon régen ettem ilyet és nem sokszor. Azt hiszem, megpróbálkozom ezzel.
Most mást nem írok. Itt borús minden. Olyan rosszat álmodtam, hogy rendesen féltem. Hajnal óta nagyon nyomi vagyok :(
Nektek szép napot!
Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.15. 10:25:26
Zuzuka 2009.03.15. 10:31:19
igazán alkalomhoz illő recept, köszi Toma! én Petőfit nem ettem még, csak szavaltam:), de ez annyira jól néz ki, hogy megkóstolom/nám.
gyönyörű idő van, aki teheti menjen megemlékezni!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 11:04:56
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.15. 12:14:21
itt egész meleg van, de a nap nem süt. kissé be van borulva. remélem, mire kész leszek az ebéddel, nem kezd esni, mert én is szeretnék kicsit kertészkedni...
a petőfi rostélyosról, én sokáig azt hittem, hogy mindenki ismeri, de rá kellet jöjjek, hogy mégsem:) legalább most terjeszthetem az igét! :))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 12:40:25
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 12:42:03
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 12:56:07
Javul a kedélyem. Fordítottan arányos az időjárással.
@Nadine: Nem nézem, ki milyen színű, pirosan is kedvellek :D
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 13:00:50
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 13:28:32
Ne felejtsd, én 70-es évekbeli német focista frizurát szoktam kapni. Talán elegánsabb, ha Björn Borgot mondok. Olykor Boris Becker hajszínével :D Szóval a sport nagyon is jelen van az életemben. Mindig nagyon szerettem a küzdősportokat: gyorsaságomnál fogva a tai-chi-t, alkatomhoz méltón a szumót... :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 13:30:03
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.15. 13:32:58
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 13:40:11
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.15. 13:53:44
Fiam, én sem látom, csak a bal csíkot..:(
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 13:58:27
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 14:00:42
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.15. 14:40:40
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 14:57:06
@fiam: Nem, nem. Vittem neki egy fotót, csak kissé másképp valósította meg. Még örülhetek, hogy nem Victoria Beckham-frizurát csinált belőle.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 15:08:05
@Nadine: Mármint az én frizurám tucatáru és három fodrász van a faluban, egymással versengenek, hogy ki tudja tökéletesíteni az egyféle frizkót.
ennél már csak az volt jobb, a hatvanas-hetvenes években, amikor két fodrász volt eleinte, de az egyik elköltözött, szóval amikor egyeduralma volt a borbély-fodrásznak. A családban apáról fiúra szállt a tudomány és az egyféle stílus. Az a berakott frizura: nőnemű lények haja rövid, csavarók bele, kivették, nem fésülték ki, max. tupíroztak, lakkal lefújták és kész. Lehetett tízéves vagy száz az illető, tök mindegy volt. Hihetetlen. A régi fényképeken ez tök lejön így. Az idősebbek már nem festették a hajukat, azokat "bemosták" a liláskék hamvasítóval, brrr...
A férfiakat jól megnyírták, hátul jól felstuccolták (vagy mi) elektromos borotvával. Bármikor bevonulhattak volna katonának. Az egész falu férfinépsége úgy nézett ki, mintha vagy katonák vagy tartalékosok lakták volna, hozzá meg a sok tupírka... He-he! Régi szép idők - mert azért szép volt, hogy a nőknek rendes szombat délutáni elfoglaltsága volt fodrászhoz járni. Anyut abban az időben nem is láttam otthon hajat mosni.
Zuzuka 2009.03.15. 15:08:42
photos.exposay.com/Victoria_Beckham/photo/386341/
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 15:10:29
Megint mindenfélét akartam írni és ez sikerült is :)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 15:11:31
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 15:25:50
Én csak valami egyszerűt, a mostaninál rövidebbet akartam, fül mögé simítva oldalt, a homlokomból kifésülve (utálom, ha az arcomba lóg a hajam), hátul vállig érőt. Erre nyírt nekem egy féloldalas frufrut, amit pont az ellenkező irányba képzelt, mint amerre én szoktam fésülni, de megfordíthatatlan, mert az egyik oldala rövid, a másik majdnem elér a fülemig. Bakker, csak majdnem. Így egyfolytában a jobb szememből fújkálom a hajat. És mindezt rőzsére szárította. Szóval, lehet, hogy trendi vagyok, de sosem szerettem volna úgy kinézni, mint Jakupcsek Gabriella. Ő szokott ilyen hajakat hordani.
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.15. 15:30:36
Nincs neve még..
Mindig mindenki megkérdezi és szörnyülködtek, hogy hogyhogy nincs, ezért a párom rávágta egyszer, hogy Belzebub, azóta mindenkinek ezt mondjuk (sokan komolyan vették és le akartak beszélni..:D)
Az a baj, hogy ez így vicces, de már mi is így hívjuk, amiről le kéne szokni és inkább kitalálni valamit..:P
A húgom mondta poénból, hogy még jó is lenne, ha lehetne becézni, mert ez egy babának hosszú.. Apukám azóta konzekvensen Belzebubinak hívja, úgyhogy azóta a család is..
És egyik nagymamám titokban nagyon aggódik, hogy enhogy végül rajtaragadjon, és tényleg ez legyen a neve..:PPPPP
Egyébként egyenlőre a Benedek látszik legesélyesebbnek, de van még pár, csak azok nem az igaziak a párom szerint..
Nekem ez tetszik, meg neki is, én mondjuk mást igazibbnak éreznék, de nem csinálok belőle nagy kérdést, szép név, szóval felőlem maradhat..
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.15. 15:32:29
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 16:04:40
@nyuszómuszó: A Benedek szép. Nekem a szülészorvos neve is tetszett: Nikifor.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 16:11:44
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.15. 17:29:55
de legalább baromi jó lett a tandori csirkém:)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 17:31:14
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.15. 17:32:13
még csak azt sem mondhatom, hogy angolosra sikeredett a szórend...:)))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.15. 17:35:55
egyébbként, ha nem vendégekre főzök, vagy ha nem a család jön ebédre, akkor kis, kétadagos kaját készítek magamnak.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 17:37:13
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 18:24:35
Pálcika 2009.03.15. 18:25:27
Zuzuka 2009.03.15. 18:32:27
@Pálcika: annyit kell tenned, hogy megpucolod a héjában főtt krumplikát, egy keverőtálba lisztet szórsz, tojást teszel bele...... vagy megkéred Toma anyukáját, hogy kanyarodjon felétek:)
úgysem hiszem el, hogy 10 percig nyugton maradsz:)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 18:43:24
@Pálcika: Zuzuval együtt kételkedem... :)
Néztétek, hogy az ünnepségeken nem jól vannak a kokárdák? Belül kell pirosnak lenni és a szélén zöldnek.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 18:52:08
Zuzuka 2009.03.15. 18:52:23
a nagyétkű stimmel, jelenleg is eszek: stefánia fekete olajbogyóval (a zöld sokkal jobb!).
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 19:06:46
Pálcika 2009.03.15. 19:18:39
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 19:26:32
hu.wikipedia.org/wiki/Kok%C3%A1rda
@Pálcika: A könnyebbiket választani nem ér! :D
@Nadine: Erre nem tudok mit mondani... én sem. Az utcánkban mejelent két lovas huszár, őket bambultam az ablakból. Olyan magasak ezek a lovak! Nép nem volt velük. Mármint a huszárokkal.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.15. 19:34:05
az még rendben, hogy a lovak magasak, de ehhez még elöl harapnak, hátul rugnak, középen meg kényelmetlenek.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 19:36:32
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 19:42:53
Ha esetleg tudsz egy jó rakott karfiol receptet, örülnék annak is.
@Nadine: Melyik témával kapcsolatban vesztetted el?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.15. 19:44:33
Pálcika 2009.03.15. 19:44:33
jaj de jó bonyolultan sikerült leírnom,érti valaki,mit makogok????
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 19:45:04
Zuzuka 2009.03.15. 19:50:00
és kiszuzu is így tanulta...
na most komolyan, én még zöld szélűt soha nem láttam, biztos feltünt volna:S
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 19:50:58
Az utcánkban meg tényleg megjelent két huszár lovon. Szépek voltak. A lók és a lovasok is :)
@Pálcika: Értem. Ha jól látom, még nálam is működik. Érdekes :)
Zuzuka 2009.03.15. 19:55:31
Pálcika 2009.03.15. 19:58:19
Pálcika 2009.03.15. 19:59:12
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 20:01:46
Szerintem kezdhetjük mi helyesen hordani, ha rákérdeznek, akkor majd elmondhatjuk, hogy ez így helyes :) Az igaz, hogy ritka alkalmunk lesz erre...
maybach 2009.03.15. 20:03:03
Én egész nap ünnepeltem.
Sógi uncsijával üldöztük Buksit, amikor nem, akkor Buksi üldözött minket.
Kokárdánk nem volt, de csináltunk papírból nemzetiszínű zászlót. Délutánra meg esőt is, mert lemostam az autómat.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 20:03:19
Pálcika 2009.03.15. 20:08:36
akkor most megemlíteném,hogy arra is rájöttem,hogy akkor is működik ez a kommenthez vivés funkció,ha nem a nekem címzett sárgára nyomok rá,hanem bárki bármelyikére,érthetőbben: azt is megtudom nézni,hogy Fiam Zuzuka melyik kommentjére reagált:D:D:D:D
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.15. 20:26:43
de a koncepció, az én esetmben megdőlni látszik, mert én sokszor a legközelebbi továbbra klikkelek, és nem konkrétan arra, amire reagálok:))
@maybach: nem gondoltam volna, hogy valaha is leírva látom tőled, az "uncsi" szót:)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 20:40:20
Pálcika 2009.03.15. 20:51:59
@maybach:szerencsés vagy,uncsi,buksi és még az eső is csak délután esett(nálunk egész nap eset)
maybach 2009.03.15. 20:56:47
Az eső meg csak a sógor csilli-villi új gőzborotvájának beüzemelése után ötlött fel.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 21:02:53
Nadine most néz ünnepi műsorokat vagy kokárdát készít helyesen vagy?
Pálcika 2009.03.15. 21:45:46
oldalt az ajánlóban Gabriella konyhájában egy édes cicuka szuszmatol,és ettől én olyan álmos lettem,mert cicával jó aludni
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.15. 21:51:19
Mára én is bezárom a bazárt. További szép estét!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.16. 08:50:40
Betört hozzánk a keleti front. A csatát elvesztettük, a háborút, remélem, nem.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.16. 09:05:29
@fiam: Örülj neki, hogy csak a keleti front tört be.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.16. 09:10:09
www.papillondesign.hu/webset32.cgi?Papillon_2000@@HU@@48@@205044813
A leírás nagyon mulatságos. "Csokicsobi" :DDD
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.16. 09:10:41
maybach 2009.03.16. 09:54:59
Tegnap újabb szép példáját láthattam az emberi leleménynek.
Arról elmélkedtek, hogy a magyar másodosztályban bénázó FTC és a holland első osztály között csak az a különbség, hogy a fradira 32 néző, még a holland meccsre 50 ezer néző kíváncsi.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.16. 10:12:12
Jé 2009.03.16. 10:16:03
elromlott az otthoni gépünk, és nagyon hiányoztatok!
@maybach: ha csak ez a különbség, akkor tök jó, nem? még kellene egy kis pénzt önteni a fociba, és minden gond meg lenne oldva :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.16. 10:51:41
Köszönöm, Nadine! Alig várom a szombatot, hogy átadhassam a Fruzsinak!
@maybach: @Jé: Én sem látok más különbséget :)
maybach 2009.03.16. 10:55:37
Pont, mint Leonardo és az én rajzaim közti különbség.
Ráadásul a hasonlóság is döbbenetes.
Én is kézzel rajzolnék.
Jé 2009.03.16. 12:35:21
hova lettetek?
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.16. 13:06:10
nagyonhétfő...
Jé 2009.03.16. 13:32:09
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.16. 14:00:29
Zuzuka 2009.03.16. 15:29:08
értekezlet, gyűlés, megbeszélés, és ugyanez visszafelé is:(
@maybach: ha a tegnapi Gundis műsort láttad, az nagyon tetszett! Nem tudom ki volt a beszélgetőpartner,de megmondta a frankót, sztem igaza volt.
Jé 2009.03.16. 16:44:19
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.16. 17:02:25
@Zuzuka: Részvétem :)
maybach 2009.03.16. 19:13:10
Hegyi Iván. És ő legalább valóban mondta, hogy ne tévedjünk már el.
Amúgy totál hétfő van.
Jé 2009.03.16. 19:52:14
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.16. 20:17:07
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.16. 22:48:18