Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Barangoló: Kis képek egy nagy utazásról

2010.09.27. 05:00

Ezen a nyáron igazán szerencsések voltunk, hiszen több helyre eljutottunk, külföldre és belföldre egyaránt. A legutóbbi alkalommal, mikor Luxembourg felé robogtunk, eltűnődtem azon, hogy mekkora találmány is az autópálya, mennyivel meggyorsítja az utazást. Egyúttal az is szöget ütött a fejembe, hogy ez egyben a hátránya is, mert az utazást „lerövidíti” ugyan csekély 12-13 órára, viszont rengeteg látványosság mellett megyünk el. Ezen aztán felbuzdulva elhatároztam, készítek egy összefoglalót arról, mit mulasztottunk a nagy utazás alkalmával.

Budapestről indulunk az M1-esen, így biztos, hogy elmegyünk Győr mellett, pedig már itt is érdemes lenne hosszasabban elidőzni. A település már az ősidők óta lakott terület volt, régi nevét, az Arrabonát, a kelták adták neki. Ha erre járunk, megcsodálhatjuk a Bazilikát, a püspöki palotát, a történelmi belvárosban a palotákat, műemléki lakóházakat, illetve az épületek sarokerkélyeit, a városházát és a Nemzeti Színházat, de ellátogathatunk a Xántus János Állatkertbe, illetve a Püspökerdőbe.

A következő állomásunk Mosonmagyaróvár, ahol régészeti leletek bizonysága alapján már az i.e. 5. évezredtől éltek emberek. A város mellett terül el a Hanság, mely a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, itt jókat lehet kirándulni. Ezeken kívül a XIII. századból származó várra és erődrendszerre is érdemes egy sétát áldozni, aztán megnézhetjük a barokk stílusban épült római katolikus templomot, de akár a Hanság Múzeumot is. Ha még ennél is több időnk van, menjünk lábat áztatni a gyógyfürdőbe.


Nemsokára átlépjük a határt, és már Ausztriában is vagyunk. Közelebbről Burgenland tartományban, amely a szomszédos ország naposabbik oldala („Burgenland. Die Sonnenseite Österreichs”), legalábbis a turistacsalogató prospektusok szerint. S valóban, az évi több mint 2000 napos óra errefelé kincsnek számit. Az autóút a Fertő tó mellett vezet el, melyet sógorék Neusiedler See-nek hívnak, de éppúgy megbecsülik, mint mi. Megjegyzendő, hogy a tó szerepel az UNESCO világörökség listáján. Itt mindenki megtalálja a maga szórakozását, hiszen a tavon lehet mindenféle csónakkal, ladikkal, egyebekkel közlekedni, vagy megfigyelni a környék egyedülálló élővilágát (itt található Európa egyik legjelentősebb madárvédelmi területe!). Ha kultúrára szottyan kedvünk, és nyáron járunk erre, csipegethetünk a különböző fesztiválokból, megnézhetjük a mörbischi taviszínpadon az ünnepi operett játékokat, stb…. De lehet, hogy ez sem jön be, akkor menjünk tovább.


Elhaladunk a főváros, Bécs mellett, ahol egyszer már biztos mindenki járt. Na, itt aztán tényleg van mit nézegetni, hiszen az egykori császárváros bővelkedik a történelmi emlékekben. A híresebbek, mint a Schönbrunni kastély, a Hofburg, a Ring, a Szent István Dóm, illetve a Práter, szerepel minden bédekkerben. De ha több napunk van, menjünk el máshova is. Számtalan múzeumból válogathatunk: Szépművészeti, Természettudományi, az Albertina, vagy a Belvedere. Aztán ott van még a Városháza, a Kapucinusok temploma, ahova annak idején a Habsburgok temetkeztek, vagy az Uránia Csillagvizsgáló, a Kormányépület, az Operaház, a sok szépséges park, és így tovább. Végül kóstoljuk meg a sacher tortát, aminek eredeti receptjét kincsként őrzik hét lakat alatt.

A következő nagyobb település Linz, az egykori acélváros, Felső-Ausztria központja. Járjunk egyet az Óvárosban, csodáljuk meg a régi Városházát, a Szentháromság szobrot, Mozart házát, a Püspöki, illetve a Weissenwolff palotát. Majd’ elfelejtettem, pedig adja magát: együnk linzert!




 

Száguldunk tovább, de útközben is lehet szájat tátani, mert ilyen gondozott falvakat csak errefelé láthatunk. Közben szépen lassan átérünk Németországba. Ezt onnan lehet észrevenni, hogy a népek padlógázzal közlekednek a pályán. Míg Ausztriában nagyon szigorúan büntetik a száguldozást, errefelé mindenki fénysebességgel közlekedik.

Elhagyjuk Passaut, ahol régen a határátlépő volt, és nemsokára elérjük Regensburgot. Ezen a területen réges-régen a kelták éltek, tőlük kapta a hely az eredeti nevét: Radasbona. Később a germánok jöttek, láttak, aztán jól itt is maradtak, és lassanként kiépítettek egy várost maguknak. Meg nekünk, szóval nézzük meg a Szent Péter Katedrálist, a XII. századból származó kőhidat, a Kepler Emlékházat és Múzeumot. Akit érdekel, mehet a Dunai Hajózási Múzeumba, ahol mindenféle régi hajó van kiállítva (micsoda meglepetés! :) Ha kalapot szeretnénk csináltatni magunknak, akkor mindenképpen látogassuk meg Andreas Nuslan mestert, akit nemes egyszerűséggel csak „Kalapkirály”-nak neveznek.

Következik Nürnberg, Bajorország második nagyvárosa (München után). Az első utalást a településre 1015-ből találjuk, azóta csak nőtt és nőtt és nőtt…. Gazdag kultúrával rendelkezik, rengeteg műemlékkel, győzzük körbecsodálkozni. Itt van mindjárt a Kaiserburg, a császári kastély, a St. Katherine templom romjai, a régi városháza, a vámház, a Schöner Brunnen (Szép kút), és a többi. Ha éhesek vagyunk, kóstoljuk meg a „Drei im Weggla”-t (nagyjából azt jelenti, három koszorúban), a hüvelykujj nagyságú kolbászkákat, amiről a város híres. Az édesszájúak keressenek Lebkuchen-t, azaz mézeskalácsot.

Schwäbisch Hall (Baden-Württemberg): a település már a kőkorszak óta lakott, de az igazi fejlődés csak a XII. században kezdődött el, leginkább a sókereskedelemnek köszönhetően. Járjunk egyet az Óvárosban, vagy a Hällisch-Fränkisches Múzeumban, ami az országban az egyik legnagyobb: több mint 3000 négyzetméteren, hét történelmi épületben vannak kiállítások.

 

Mannheim (Baden-Württemberg): újabb nagyváros, gazdasági és kulturális centrum a Rajna és a Neckart mellett. A város jelképe, a víztorony, a Friedrichsplatz közepén található, ahonnan egy sétálóutcán jutunk el a központi parkhoz (Paradeplatz, vagyis Parádé tér). A kastély pedig a pfalzi választófejedelmeknek adott otthont egykor.

Kaiserslautern (Rajna-vidék-Pfalz): ha ezt a nevet beírjuk bármelyik netes keresőbe, akkor nagyjából tízmillió találat jön ki, és mindegyik a fociklubra utal, pedig biztosak lehetünk benne, hogy másról is nevezetes a város. Először is, már az időszámításunk előtti időkben is éltek itt népek, legalábbis mindenféle jópofa régészeti cucc szerint. Aztán jóval később Barbarossa Frigyesnek ez lett a kedvenc vadászterülete, de más fejedelmek is szívesen jártak ide. Mivel Franciaország szinte csak karnyújtásnyira van, és a történelemben jártasak tudják, hogy a németek és a franciák híresen utálják egymást, el lehet képzelni, hogy a mindenféle háborúk során fel és alá császkáltak errefelé a különböző hadseregek. A második világégésben a szövetségesek a várost, illetve a szárazföldi és a vasúthálózatát jóformán lenullázták, épp csak sóval nem hintették föl a helyét. Cserébe viszont utána jól itt maradtak, ami azt jelenti, hogy a környék hemzseg a NATO és jenki katonáktól. Azért a németek most annyira nem bánkódnak emiatt, mert a külföldi csapatok egy halom pénzzel járulnak hozzá a város gazdaságához. Ha jól figyelünk, akkor az autópályáról lehet látni a Rammstein-i bázis fényeit (itt szoktak leszállni és tankolni a tengerentúlról érkező, és főleg a Közel-Keletre tartó szállítógépek). Ha ez frigiden hagy minket, akkor sétáljunk be a városba, és csodálkozzunk egyet a Városházánál, a Mária-templomnál, a japán stílusban kiépített botanikus kertben, vagy másszunk fel a tévétoronyba.

Innen már nagyobb és híresebb települést nem találunk, viszont készítsük elő a fényképezőgépet, mert a Saar-Hunsrück Naturpark-on keresztül vezet az utunk. Ez azt jelenti, hogy madártrilla, rengeteg fű, fa, virág, tiszta víz és levegő. Állatok, növények, tudjátok.

Ha azt látjuk kiírva a táblákon, hogy Trier, akkor kezdjünk el örülni, mert már majdnem odaértünk a végeállomásunkhoz. Luxembourgról már írtam itt, nem titok, hogy nekem a szívem (egyik) csücske. Főleg családi vonatkozásban, de kirándulózás szempontjából is. Ezért aztán lesz még szó az itteni látnivalókról, de ez már egy másik mese…

216 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.01. 08:55:49

Jó reggelt!

Nagyszerű hírem van. Tegnap kisvárosunkban egy férfi megölte testvérét, és, hogy ne sok helyet foglaljon, szépen feldarabolta.
Jól ismertem őket.
Kész vagyok.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.10.01. 08:57:07

Nos, lehet, hogy az a film jó volt - de ki ismeri nálunk? Mert biztosan ebből volt a részlet:
www.imdb.com/title/tt0045886/
Talán azért, mert Houdini is magyar származású volt?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 09:00:49

@fiam: Kíváncsi vagyok, hogy vajh valamelyik jópofa trancsír-sorozatból merítette-e az ihletet, vagy csak simán "belső tudás" vezette? Megáll az eszem, de komolyan.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.01. 09:10:25

@Nadine: Még nem tudni pontosan, hogy melyik testvér végzett a másikkal. Az egyik, az idősebbik (nincs még harminc) már ült börtönben. A féltestvére nincs még húsz, pedig egyenesen rohant a börtönélet felé. Az édesanyjuk munkatársam volt, amikor a művházat vezetgettem, ott takarított. Számtalan átbeszélgetett éjszakánk volt. A legnagyobb baj az volt, hogy nem törődött velük, nem adott nekik elég szeretetet. Máig emlékszem arra, amikor mesélte, hogy ez a legkisebb fiú mennyire akart hozzábújni, az ölébe ülni, hogy szeretgesse, de ő mindig ellökte, mert utálta a gyereke apját, ezért a gyereket is. Nem kell pszichológusnak lenni ahhoz, hogy az ember végig tudja vezetni, hogy egy kisgyerek, egyedül a világban mit tud kezdeni magával (mert az apja nem élt velük és a két bátyja épp börtönben volt). Az is sokat elmond, hogy a fiatal gyerek tizennégy éves korára már gyomorfekélyes lett.
Tragédia az is, hogy az édesanyjuk egy értelmes, remek humorú nő, csak szeretett fiúzni és inni.
Most Németországban takarít. Két éve az anyukája temetésére jött haza, most az egyik fiától búcsúzhat. Őszintén szólva marhára megráznám.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 09:22:14

@fiam: Papírforma... A tragikusabb fajtából:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.01. 09:52:54

@Nadine: Légy szíves, gyere Skype-ra. Köszi.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.01. 10:28:02

Na, már az Indexen is fent van a hír...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 10:31:14

@fiam: Remélem, most nem Báthoryról beszélsz...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.01. 11:25:13

@Nadine: :) Nem.
A fiatalabb tette el láb alól a háromszor akkora bátyját. Elküldtem a szomszéd nénit a városba tájékozódni. Balta, lehet, hogy tettestárs is volt (akit alsóban tanítottam, de nem erre) és valószínűleg kábítószer hatása alatt volt a fiatal.
Ugyanakkor eltűnt két fiatal lány is, szintén kábítószerrel összefüggésben.
Megőrülök, hát milyen hely lett belőlünk???
Nem tehetek róla, biztosan az a hüle pedagógus vér bennem, de úgy gondolom, hogy a szülőket is felelősség terheli.
Nem akarok ezen lovagolni egész nap, ne haragudjatok, de nagyon felkavart.

Zuzuka 2010.10.01. 12:25:58

@fiam: ez borzalmas! vannak keserű gyereksorsok, hogy később kiből mit hoz ki, nem tudhatjuk...

Zuzuka 2010.10.01. 12:36:19

írtam, vagy nem írtam? ez ám a mátrix!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 13:06:18

@Zuzuka: Az a baj, hogy többnyire nagyon is lehet tudni. Legfeljebb nem mindenki darabol...

maybach 2010.10.01. 13:29:35

Nadine!
Tudtam ám, de a tegnapi sikeres foci miatt (gondolom) felszökött a tesztoszteron szintem.

Viszont a letépésről a kocsma sztriptíz jutott eszembe.

Enyhén ittas 50-es felpattan az asztalra és lehányja a ruháját.

A darabolós elég gonosz, de hol van orosz és ukrán társaitól.Ott állítólag ki is mérték a piacon az áldozatokat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 13:46:47

@maybach: :DDD Most a kocsma-sztriptízen nevetek. A másik témától már Fiam előadásában is rosszul voltam, ezt már nem is kommentálom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.01. 14:36:27

@maybach: Hozzáférsz néhány Tolnai Extrához?
@Nadine: Gyorsan nézd meg Csn-nél a legfrissebb képet, hátha elfelejted a darabolósat és a sztriptizelőset is :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 14:41:07

@fiam: dolgozom. És már itt csókolomozna Sipisupi, ha nem hűtöm le, ahogy belépett a kertkapun. Így hát ő is dolgozik.

maybach 2010.10.01. 14:57:36

Fiam!
Időnkéntelenül. visszafelé az időben nem biztos.
Fontos lenne?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 15:59:32

Újabb redőnyökkel és csókolomokkal gazdagodtam. Meg jó sok porral.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.10.01. 16:55:36

Újabb regényekkel, cókmókokkal és borral?
Vagy szegénylegényekkel?
Most melyik a jobb?
Eszmefuttatásom van: helyre, tétre…
A fene megeszme. A rög. A dög…

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 17:36:00

Fiam, folytonos célozgatás helyett nem lenne néha egyszerűbb konkrétan leírni, amit szeretnél közölni a nagyérdeművel?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 17:54:35

Pl. "írtam egy cikket ide és ide...", vagy megjelenik rólam egy cikk itt és itt, szeretném, ha elolvasnátok". Hm?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.01. 18:56:05

@Nadine: Szeretném, ha elolvasnád a Tolnai Extrát, amiben megjelent egy interjú velem. Az első rész, jövő héten jön a következő :)
És erre kérek mindenkit. Ha csak a tolna megyeiek tudják teljesíteni, azon nem fogok csodálkozni :)
Továbbá:
a Látkép című újságban is jelent meg írásom. Nagy öröm, hogy a 3. évezred mellékletét is én írhattam.
És Csajszi néninél is viszonylag friss a poszt, de épp most írom a legújabbat.
Ne nagyon dobáljatok meg... :D

Amúgy meg:
ISTEN ÉLTESSEN GRAFIT MACSEEK! MINDEN SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNOK SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 19:46:04

@fiam: Erről beszéltem, Nyuszómuszó. Nem kell szégyellősködni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 19:50:28

És persze, boldog szülinapot, Grafit Macsek!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 20:28:39

@fiam: Most akciós a Bookline-nál a ma említett könyv...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 20:31:10

... ahogy a korábban említett BB-könyv (CD-vel) is, a Bioenergetic kiadónál...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.01. 21:01:27

@fiam: Nincs mit. Én sok éve vettem meg majdnem 7000-ért, úgyhogy ez tényleg akciós ár...

tistedur 2010.10.02. 07:31:11

jó reggelt, sok kávét :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.02. 08:19:32

Jó reggelt:) Kávé megvan, a jó még várat magára, de hátha:) Nagyon fura volt ilyen sötétben ébredni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.02. 08:42:50

Úgy látom, ma a kommentzabáló blogdémon napja van. Mindjárt nyakon verem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.02. 08:46:30

Na tessék, nyakon vertem, egyből előkerült a kommentem. Így packázzon velem bárki.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.02. 09:30:57

Úgy látom, kihalt a galaxis. Ejnye.

Zuzuka 2010.10.02. 09:35:58

jó reggelt!
reggelire 3 raffaello, csakis a vércukorszintem miatt, és mert egészségesen élek:))

Zuzuka 2010.10.02. 10:15:41

ja, a takarítás meg megkeseríti... hajrá, hajrá!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.10.02. 16:02:27

Felhívnám a látogató közönség szíves figyelmét, hogy a törvény változása következtében még nincsen kampánycsend. Majd csak éjféltől. Addig lehet ide írni :-)

Már háromszor voltam vásárlani (nem úgy...) de még egyszer sem ebédeltem, Most pótlom :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.02. 16:09:01

@Mormogi Papa: Ja, akkor ezért hívogat a polgármesterrobot? Mert egyszer sem hallgattam végig...:)

tistedur 2010.10.02. 17:13:49

minket nem hívott senki :) és ez így jó :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.10.02. 17:18:56

@tistedur: Nagyszerű ! Hozzánk meg az eddigi 10 évban (mióta itt lakunk) idén jöttek először a félcédulások. Akiknek kellene a miénk is. Azok is hárombetűsek voltak :-)

Bocsi, megjöttek a vendégek - holnap leszek tán.

Zuzuka 2010.10.02. 17:55:16

jaaa, nincs kampánycsend, akkor: HAJRÁ VESZPRÉM!!!
krumplis tésztát főztem vacsira:) én szeretem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.02. 18:06:55

@Mormogi Papa: Kellemes estét!
@Zuzuka: Azt mindenki szereti :)
@Nadine: Hogy szuperál a redőnyöd?

maybach 2010.10.02. 18:07:31

Jó napokat kívánok!

Szünetben jók vagyunk a Hamburg ellen. Hajrá Veszprém!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.02. 18:13:01

@Mormogi Papa: Át, bizony! Hazudozásmentes prototípust talán végighallgatnék...

@fiam: Esőben fog kiderülni. Amúgy normálisan, és még Sipisupit is kordában tudtam tartani, nem mert csókolomozni.

Annyira rendes voltam, hogy megjutalmaztam magam egy igazi pizzával. Mármint rendeltem, nagyon finom, és mindjárt lefordulok nem tudom, honnan.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.02. 18:19:59

@Nadine: Ha nagyon kíváncsi vagy, locsold meg :)
Egészségedre!
@maybach: Így van rendjén :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.02. 18:43:06

@fiam: Köszi, azt hiszem, elég bőségesen meglocsolja magától is a természet. Nem én vagyok kíváncsi, hanem Te:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.02. 19:16:17

Azt a mindenit, hogy énekel ez a Kökény Attila!... Utoljára akkor borzongtam így, amikor évekkel ezelőtt Oláh Ibolya énekelte Máté Péter Hazám c. dalát. Elképesztő a srác, elképesztő!!! Huh, még mindig ráz a hideg...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.03. 09:02:45

Jó reggelt!
Jó szurkolást!
Jó szavazást!
Jó étvágyat!

Zuzuka 2010.10.03. 10:45:19

jó reggelt!
százhetven!!!! de régen vadászom már :))

tistedur 2010.10.03. 11:58:03

jó ebédhez jó kávét :)

Zuzuka 2010.10.03. 17:04:18

@fiam: amikor reggel néztem 169 volt, és a Te jóreggelted már a helyén. akkor mi történt? má megint becsaptak engem!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.03. 18:09:16

Jó estét!
Ezt muszáj bemásolnom ide...:

"Tisztelt szerkesztőség!

Régóta olvasom ezt az újságot, nagyon sok jó és hasznos információt tartalmaz! Lenne egy olyan kérdésem ami nagyon érdekelne és szeretnák választ kapni rá!

Előre is köszönöm a választ!" X. Y.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.10.03. 18:23:49

@Nadine: :DDD írd vissza neki, hogy a válasz, mint az univerzum minden nagy kérdésére, 42 :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.03. 18:51:47

@Bombadil Toma: És erre a nagyon fontos kérdésre vasárnap este szánt időt!:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.10.03. 19:05:24

Jó estét. Vége a csendrendeletnek, így közzéteszem a hírt, amin sokat nevettünk :-)

"Magnót dobtak Terézváros 23. választókörzetében az egyik urnába. A magnó folyamatosan játssza Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét. Mivel a törvény tiltja, hogy az urnát este 7-ig kinyissák, egy vastag anyaggal takarták le a dobozt, hogy tompítsák a felvétel hangját. Az eset kapcsán feljelentést tettek."

Ellenben nemhiába voltak kételyeim - valóban nem magnó volt, hanem egy mobiltelefon. A kihívott yardok előtt a szavazóládát felnyitották, a telefont eltávolították, s a visszazárást követően folytatódott a szavazás. A telefon további sorsáról nincs hír. (De hogyhogy nem tudják, ki volt az "elkövető" ???)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.03. 19:35:00

@Nadine: Erről a témáról szívesen írnék egy nyolc oldalt kitevő mellékletet :)
@Zuzuka: Nem tudom, mi történt, babérokra nem török :))) Még itt is...
@Mormogi Papa: Hű, de mérges fazon lehetett...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.10.03. 19:39:44

@fiam: Pont ezért látom :-)

A húdemérges fazonok biztosan mást csinálnak. Arra azért kívácsi lennék, hogyan eshetett egy kisgyerek az urnába... Félreértések elkerülésére: SZAVAZÓurnába...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.03. 23:43:54

Egyéb elfoglaltságok miatt:
Jó éjt!

Zuzuka 2010.10.04. 07:44:53

jó reggelt!
@Mormogi Papa: milyen furcsa alakú gyerekek születnek mostanában:)

maybach 2010.10.04. 07:47:52

Jó reggelt kívánok!

Roppant elégedett vagyok a választásom eredményével. Már tegnap is az voltam.
Ugyanis a Hat hét hat tánc c. előadást választottam a Tháliában és nem bántam meg. Jelzem a nagyérdemű felállva tapsolt a végén.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 07:58:54

Jó reggelt. Én meg nem direkt össze-vissza álmodtam, és ma sem török Bíró Ica babérjaira...

tistedur 2010.10.04. 08:13:05

jó reggelt, sok kávét :)

tistedur 2010.10.04. 08:41:38

@Nadine: szóval nem fogsz bőrruhában metált énekelni? :)

maybach 2010.10.04. 08:45:04

Esetleg a horvát mágust meglátogatni egy parlamentről készült képpel.
Bár ez sosem árthat.

Dédnagymamám fokhagymát hordott a kendője alatt szemmel verés ellen.
Bizonyíthatóan sosem tudták szemmel verni!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.04. 08:50:47

Jó reggelt!

@maybach: Neked valami nagyon jót tett, hogy ilyen közlékeny lettél :)
Te hova teszed a fokhagymát?

maybach 2010.10.04. 08:53:43

Én békát ástam el a küszöb alá.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 09:08:52

@tistedur: Többek közt azt sem fogok, és ki nem állhatnám, ha bármilyen Ladynek szólítanának valaha:))

@maybach: Vicces lehetett a dédnagymamád, a fején a gerezd-dudorokkal:)
Az nem Buksi volt?:)

Zuzuka 2010.10.04. 09:10:39

a fokhagyma jó ötlet, legalább lesz helyem a buszon.
szegény béka! sokat ugrált?

maybach 2010.10.04. 09:10:44

Buksi a bal válla felett köpött hátra.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 09:12:57

@maybach: Most majdnem teleköptem fahéjas teával a klaviatúrát:DDD

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.10.04. 09:26:59

@maybach: Az valóban kiváló választás volt !!!

Nagyon kedvelem Kulkát, és mélységesen tisztelem, hogy ezt fel merte vállalni. Ez sokkal többet használ, mint az Andrássyn a kivagyi riszamisza... amit viszont ki nem állhatok. Remélem, jövőre az is elmarad...

Mikor egy filmben együtt dolgoztunk, bizonyos Johnny Hallyday-vel volt egy közös jelenetük, amit az egyszerűség kedvéért két nyelven: angolul és franciául is felvettek. Kulkának közben a Csepel művek egyik - már jócskán lerobbant - csarnokában kellett végigjárnia egy jócskán veszélyes (lyukak, féltéglák...) útvonalat, hol előre nétve, hol visszafordulva JH-hoz - azaz háttal előre... Miatta nem kellett ismételni, és mindkét nyelvet "hozta". Beszéli is. Szóval nagyszerű ember és nagyon jó színész - ennyit erről.

HA még hozzáteszem hogy Vári Éva méltó partnere - ez a legkevesebb, amit mondanom kell - akkor már csak azt kell hozzátennem, hogy nagyon szeretek táncolni.

Hogy tudok-e, az már kérdés :-)

www.thalia.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=79&catid=22&template=thalia_new

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.10.04. 12:00:55

Jónapot, ebéd megvolt, jöhet a kávé!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 12:41:22

@Jé: Szia, betűkém, ritkán és keveset jársz erre...

@hzizi: Milyen ebéd? Hol volt?

2010.10.04. 13:31:18

@Nadine: mert sok csúnya bácsi liheg a nyakamon, és mind az én véremet szívja... :)
Most nagyon zűrös időszak van a cégünknél, sokat kell melózni. De amint időm engedi, rohanok ide, ha mást nem, hát olvasni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 16:05:21

@Jé: Ejnye... Nekem meg csúnya nénik és egy csúnya bácsi, akit Sunyi Rozsomáknak hívok, ahányszor a neve elhangzik, így aztán mindenki nagyon komolyan veszi:)

Zuzuka 2010.10.04. 19:14:03

két gólyát láttam ma a Tisza tónál, elfelejtettek elrepülni.... nem késő még ugye? vagy mi lesz velük?
és egy háznál akkkkora szilvákat vettem a bácsitól, mint a Mézga családban volt az óriási kertben:) nem műízű, nagyon finom!

tistedur 2010.10.04. 19:20:00

általános munkássztrájk !!!! minden hatalmat a dolgozó népnek-vagyis nekünk :) le a főnökökkel és a határidőkkel :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 19:25:06

@tistedur: Maximálisan támogatom a határidők elvetését...

Zuzuka 2010.10.04. 19:29:07

mi ez a lincshangulat?:)) a munka nemesit!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 19:34:30

@Zuzuka: Akkor én már istenkirálycsászár vagyok, de tele tütüvel...

tistedur 2010.10.04. 20:18:39

@Zuzuka: semmi lincshangulat, de ebben a szomorú, őszi időben nincs kedvem dolgozni. aludni van kedvem, mint a medvéknek ?)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 20:33:38

Hogy én milyen nagyon-nagyon fáradt vagyok...

tistedur 2010.10.04. 20:47:08

@Nadine: :( próbálj meg pihenni

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 21:14:07

@tistedur: Igen, már azt csinálom... Csak amikor az ember reggeltől késő estig megpróbálja (nem direkt) ilyen információárattal teletömni az agyát, akkor nagyon nehéz kikapcsolni. Mert erre nincs egyetlen gomb, amit megnyomhatnék.

tistedur 2010.10.04. 21:46:04

@Nadine: egy pohár forralt bor :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.04. 22:10:29

@tistedur: Gondolod, hogy ez így megy? Pattintok az ujjammal, és itt terem?:)))

tistedur 2010.10.04. 23:21:04

@Nadine: lehet, hogy már alszol, de elárulom a titkot: termosz :) előre elkészített forralt bor, ami egy csavarintás után elérhető :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.10.05. 08:49:38

@tistedur: Nem értetted a problémát. Nálam sosincs bor. Termosz van.
süti beállítások módosítása