Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szósz (18) szösz (71) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Töltött csirke mediterrán módra, tepsis pirított burgonyával

2011.01.15. 06:00 Bombadil Toma

 


 
Sült csirke nálam bármikor jöhet. Lehet az sima sült, grillcsirke, vagy töltött csirke, min-mind nagy kedvenc.
Most éppen töltött csirkét készítettem, mikor a család volt hivatalos ebédre hozzám. De nem a hagyományos, nálunk leginkább elterjedt töltelékkel készítettem, amibe általában májat és egyéb belsőségeket és áztatott zsemlét kevernek, hanem egy könnyedebb mediterrán jellegű morzsás változatot. Hozzá pedig J.O. „tökéletes sült burgonyáját” el készítettem köretként.
 
Hozzávalók:
 
. egy 1,5 kg-os tanyasi csirke
. 30 dkg. hagyma
. 3-4 vékony szelet füstölt angolszalonna
. 3 fej + 6-7 gerezd fokhagyma
. 1/3 csésze házi zsemlemorzsa
. fél citrom reszelt héja + leve
. 2-3 ág friss kakukkfű
. 3 zsályalevél
. 2-3 ág friss rozmaring
. 2 ek. apróra vágott friss petrezselyem
. 3 ek. frissen reszelt parmezán
. 1,2 kg. sütni való krumpli
. 20 dkg. vaj
. 2 dl. tejszín
. liszt
. olívaolaj
. vörösborecet
 
Elkészítése:
 
1. Először elkészítem a tölteléket: egy serpenyőben kevés olívaolajat és egy kanálnyi vajat melegítek, megpirítom benne a kis kockákra vágott angolszalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát és két gerezd fokhagymát, sózom, borsozom és egy picit megcukrozom.
2. Mikor a hagyma üvegesre pirult, lejjebb kapcsolom a tűzhelyet közepesre, lefedem és 15 perc alatt aranybarnára karamellizálom.
3. A kész, és teljesen kihűlt hagymát egy keverőtálba teszem, hozzáöntöm a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt, belereszelem a fél citrom héját, belefacsarom a levét, megszórom sóval borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel (2 ág rozmaringot félreteszek a krumplihoz) és annyi olívaolajat öntök hozzá, hogy egy masszává álljon össze az egész, mikor kézzel összedolgozom.

 
4. A csirkét előkészítem: a szárnyvégeket levágom, szárazra törlöm a madarat, majd az ujjammal a csirke nyakánál benyúlok a bőre alá, és mellnél, a hátánál, valamint a combhúsnál is ameddig beérek elválasztom a bőrét a húsától, vigyázva nehogy kiszakadjon valahol.
5. Egy kis tálban 10 dkg. puha vajat elkeverek egy kanálnyi tengeri sóval és ezt a vajat betömködöm mindenhol a bőre alá majd szétmasszírozom azt, hogy egyenletesen eloszlassam a vajat a bőr alatt.
6. A tölteléket a csirke belsejébe tömködöm, de nem túl szorosan, majd a maradékot a combok mellett lévő bőr alá/mellé tömöm.
7. Egy zsinórral összekötözöm a combokat és a püspökfalatot, hogy a töltelék ne tudjon kijönni, majd a szárnyaknál is átkötöm és hosszában is egyszer átfogom a zsinórral (lásd, az alábbi képeken!).
8. A maradék vajjal átkenem az egész csirkét, azután kívül is megsózom, borsozom, majd egy rácsos tepsibe fektetem mellével lefelé a rácsra.
9. A sütőt 190 fokra (alsó-felső+hőlégkeverés) előmelegítem és az alsó polcra beteszem a csirkét 45 percre.
10. Ezután kiveszem a tepsit, a csirkét a ráccsal együtt leemelem a róla, majd 3 fej fokhagymának levágom a csúcsát beteszem a tepsibe, fölé teszem a rácsot a madárral, azután a csirkét a hátra fordítom, majd visszateszem a sütőbe újabb 45 percre.
11. Mikor a csirke készre sült kiveszem, leemelem csirkét és félreteszem melegen tartva, 2 fej sült fokhagymával együtt.
12. A tepsiből, a szaftról leöntöm a kisült zsiradékot, majd felteszem a tűzhelyre és bekapcsolom alatta a lapot.
13. A tepsiben maradt egy fej sült fokhagymából kinyomkodom a belsejét egy villával, majd megszórom egy kanál liszttel a szaftot és pirítom fél percig.
14. Felöntöm az alaplével, egy fakanállal alaposan felkaparom a tepsi aljára pirult pörzsanyagokat, és 4-5 percig forralom, majd félrehúzom és rádobok 2 kanálnyi vajat amit hagyok beleolvadni miközben a tepsit mozgatom körkörösen.
15. Átszűröm az egészet egy forralóedénybe, hozzáadok 2 deci tejszínt, ha kell sózom borsozom, és egyet forralok rajta. Melegen tartva félreteszem.

 
16. A burgonyákat meghámozom, majd nagyobb darabokra vágom, kb. golflabda nagyságúakra.
17. Sós vízbe teszem, és a forrástól számított 10 percig főzöm, majd egy szűrőedénybe átöntöm és hagyom pár percig benne, hogy minden nedvesség leszáradjon róla.
18. A szűrőben párszor megrázom a krumplikat, hogy kissé megtöredezzen, felborzolódjon a felszíne.
19. Egy tepsit vajjal bőven kikenek, beleborítom a krumplikat, megsózom, borsozom, meglocsolom kevés olívaolajjal, majd átforgatom, hogy mindenhol bevonja a só és a zsiradék.
20. Betolom a 190 fokos (hőlégkeverés) sütőbe – a felső polcra a csirke fölé - és 30-35 percig sütöm, míg aranysárga színt nem kezd kapni.
21. Közben egy tálba beletépkedem a maradék rozmaringot, meglocsolom 3-4 kanál olívaolajjal és egy kanál vörösborecettel, majd hozzáadok 4-5 gerezd megroppantott fokhagymát és elkeverem.
22. Ekkor kiveszem a sütőből, egy krumplinyomóval, vagy villával mindegyik krumplit megnyomom, hogy kissé kilapuljon és oldalt szétnyíljon (de ne essen szét), majd a tetejére borítom az olajos-ecetes rozmaringot és szétkenem, hogy minden krumplira jusson.
23. Visszateszem a sütőbe újabb 30-35 percre és készre sütöm.

 
Tálaláskor a tányérra halmozok a burgonyából, melléhelyezek egy darab húst, egy adagot a töltelékből, pár gerezd sült fokhagymát és körbeöntözöm a mártással. Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva díszíthetjük.
Tipp! A burgonyát süthetjük egyszerre a csirkével, ha hőlégkeveréses sütőnk van. A csirke az alsó míg a krumpli a felső polcon legyen.
Mindenképpen friss fűszernövényeket használjunk ehhez a recepthez, cserepes formában bármelyik hipermarketben megvehető, és a konyhaablakban eltartható.
Ez egy elképesztően finom csirkeétel! Puha omlós és szaftos hús, ropogós pergamenszerű bőr, finom fűszeres és citrusos zamatú krémes töltelék, valamint remek, selymes és ízletes mártás. Mindehhez társul egy pompás sült krumpli, ami belül egészen krémes, míg kívül ropogósra sült fűszeres kéreg borítja.
Egy palack '05 csopaki olaszrizlinget bontottam mellé a Tamás pincészetből...
 
Elkészítési idő: 3 óra
Költségek: kb. 750 Ft./adag
Bor: 2000 Ft. Tamás '05 csopaki olaszrizling - Metro

 

134 komment

Címkék: csirke gasztro krumpli recept toma köretek töltöttcsirke

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.17. 08:26:45

Jó reggelt.

De jó, visszatért a fejét viccesen félrebillentő macska Zuzuhoz:)

@Zuzuka: Egy barátnőm dettó így járt, ő is szenved ugyanennyi ideje:(

Ronda nagy köd van, hideg és az ablakomon kívül, ahová tegnap különös módon négy cserép primula érkezett, nincs is tavasz...:(

Zuzuka 2011.01.17. 08:45:38

@Nadine: :( úgy megörültem pedig a nyíló hóvirágoknak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.17. 08:58:39

@Zuzuka: Én is, de legalább tudom, hogy nekik nem árt a visszatérő hideg. De a többiek? Már virágbimbókat láttam a japánbirsen is:(

Zuzuka 2011.01.17. 09:36:15

annak annyi! bár azt hallottam a dobozból hogy ne izguljunk, ezek csak előrügyek. van ilyen egyáltalán?

Halvány Görény 2011.01.17. 10:40:04

jó napot mindenkinek. hétfő van, köd van, árvíz van. üdvözöllek a valóság sivatagában.

zuzuka, eleinte nyilván nem szabadott, de most már öblögess valami fertőtlenítővel, nehogy begyulladjon az íny. (vuk anyja, kag neje).

Halvány Görény 2011.01.17. 10:46:17

@Nadine: a japánbirstől ledobtam az agyam. ne mondja nekem valaki, hogy bemegy a zöldségboltba, és azt mondja, hogy kérek egy zacskó japánbirs magot, a kertbe lesz. ha viszont nem direkt veszi, akkor honnan tudja, hogy az az izé japánbirs. egyetlen lehetséges magyarázatot találtam eddig, hogy a nők meg tudják jegyezni ezt a sok nem is létező növényt. de ők is csak azokat leginkább, amelyiknek virágja van. és azt is csak azért, mert segít a ruhavásárlásban. mert van úgy kérem, hogy az a sárga otthonka nem sárga, hanem barack. a japánbirs virága melyik nemnők által is beazonosítható színhez esik a legközelebb?

maybach 2011.01.17. 12:28:49

Jó napot kívánok!

csak csendben jegyzem meg, hogy az autóm hologramm szürke. hehe.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.17. 13:17:59

@Halvány Görény: Kapaszkodj: egyrészt műkedvelő botanikus vagyok, másrészt két japánbirs is van a kertemben, harmadrészt tényleg szép a virágja, negyedrészt, mivel betettem a most készülő márciusi 3. Évezredbe is egy kis írást róla, utána is olvastam, és valóban ehető a termése, bár nyersen marha kemény, de kompótnak kiváló.
Na, kielégítő választ adtam?:)

2011.01.17. 13:20:53

@Nadine: szerintem a színét kihagytad.

sziasztok egyébként!
azt szeretném tudni, hogy ki volt az az állat, aki a hétfőt kitalálta?!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.17. 13:32:13

@Jé: Nem akartam H. G.-t az őrületbe kergetni azzal, hogy részletezem, hányféle színű japánbirs létezik:)

Amúgy meg szerintem a rozsomák. Csak az lehetett.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.17. 13:51:42

Szép napot!

Olyan jó volt ma nekem. Reggel hazahozott az éjjeles kollégám autóval, nem kellett buszoznom.
Igaz, hogy hányingerem volt, meg hasmenésem és enyhe fokban rosszul éreztem magam, de akkor is...
A mindenit, elkaptam valamelyik kölöktől ezt a vírust.

A japánbirs még nekem is ismerős. A hóvirág pedig részben fehér, részben zöld.

@maybach: Az egyik legszebb szín, amit el tudok képzelni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.17. 13:56:23

@fiam: "ismerős"... Ejnye. Kifőzdében nevelkedetteknek tudniuk kell, melyik a japánbirs.

kifozde.blog.hu/2008/01/29/az_abrandozas_kertje_rozsaszin_4#more313680

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.17. 14:00:04

@Nadine: De jól esett ezeket a képeket nézegetni!!!
Azért ismerős, mert Anyunak is volt két japánbirs bokra. Nagyon tetszett, nem tudom, miért vágta ki. Mivel nincs kertünk, ezért a ház előtti füves részre ültette, lehet, hogy gyakran bántották és ezért döntött a kivágás mellett.

Trevlovics 2011.01.17. 14:02:12

és hogy lehet megkülönböztetni a japánbirset (japánbirst?) a kínaitól vagy a koreaitól? ezek a keleti birsek olyan egyformák!

Trevlovics 2011.01.17. 14:02:59

ja, amúgy sziasztok!

maybach 2011.01.17. 14:14:36

Trevlovics!
Nekem megszólalásig egyformák.
Utána már nem.

Halvány Görény 2011.01.17. 14:17:40

@Nadine: Abszolút! De mi volt a kérdés?
Ja a színe. Ja, akkor nem! :)

Halvány Görény 2011.01.17. 14:20:22

@Trevlovics: Ugyanúgy megy, mint az embereknél. Ott is ha kicsit odafigyel az ember, akkor megy. Nekem sikerült gyakorlatot szereznem, és mikor pl. Pekingben jártam, felismertem, hogy az ottaniak kínaiak. Mikor Tokióban, akkor meg tisztán látszott, hogy japánok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.17. 14:36:45

@Trevlovics: birset:) Szia. Most nem tudom bővebben kifejteni, de feltételezem, hogy némiképp eltér a bőrszínük és a szemük metszésvonala.

@Halvány Görény: Mi most egyféle kielégítésre gondolunk?:)

Halvány Görény 2011.01.17. 17:00:16

@Nadine: Igen, a színekkel kapcsolatban. És úgy meg nem volt az. Szeretném egyszer azt mondani a mi a kedvenc színed kérdésre, hogy a japánbirs. Aztán csak állnék ott és élvezném a felém áradó tiszteletet, talán csodálatot és megbecsülést.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.17. 18:16:12

@Halvány Görény: Ehhez az kéne, hogy csak egyetlen szín jellemezze a japánbirs virágát, de többféle is van, a fehértől a halvány rózsaszínen át a bíborig. Úgyhogy jó sok színre mondhatod, hogy "tiszta japánbirs", és élvezheted a tiszteletet:)))

Zuzuka 2011.01.17. 18:43:04

végre itthon!
nekem is van a völgyben japánbirs, jó terebélyes, a színe pedig ciklámenes sötétrózsaszín. nagyon szúrós.
győztek a kézisek!!! sajnos nem láttam:(

az előző kocsink tundrazöld volt, ez fűzöld, de 1-2 kamion után hologramm színű:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.17. 19:06:21

- Kisfiam, hozd ide az orgonaszínű ingemet.
- De hát neked nincsen is olyan!
- Ott van a széken, nem látod ?
- Az egy fehér ing ! ! !
- Miért, nem láttál még fehér orgonát ? ? ?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.17. 19:25:58

@Nadine: Régi dolog, amiről még nincsen magyar vicc, az vagy nincs is, vagy két perc múlva lesz róla...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.18. 08:15:45

Jó reggelt! Kevesebb ködöt. Bár már csökkent tegnap óta.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 08:59:59

Jó reggelt. Tisztára úgy ébredtem, hogy ma szerda van. Egy nagyon vacak színű szerda.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 09:35:20

Jó reggelt!

De nagy fene köd van! (Mormogi, most nem írjuk egybe a fenét meg a ködöt!)

Zuzuka 2011.01.18. 10:08:36

jó reggelt!
ezen a szép szürke vacak keddi benti napon, csak úgy szííívják a véremet!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 10:35:13

Úgy látom, mindenkit szétvet a derű... Hasonlóképp.

Zuzuka 2011.01.18. 11:02:58

ez a fönti sültcsirke sokat dobna a hangulatomon, persze csakis a hozzávaló krumplikával.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 11:21:47

@Zuzuka: Ezt csakis egy ilyen félrebillentett fejű macskácska mondhatta így:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 14:30:24

Értem, mindenki elutazott a trópusokra lógázni a lábát az óceánban

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 14:31:25

Nem is tudom, mit írjak. Még csak második napja eszem zsemlét és már nagyon unom. Azt is, amiért csak ezt eszem...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 14:32:15

@Nadine: Néha olyan bosszantó dolgokra tudsz gondolni... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 15:28:14

@fiam: Hát a tyúkok??? Vagy diétába fogtál?

Halvány Görény 2011.01.18. 15:33:14

@fiam: Segítek fiam, a trópusok totál undorító. Állandóan összeizzadnak az ember farpofái.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 15:59:38

@Nadine: Nem én fogtam, hanem a doktornő. Meg a ronda vírus. Hogy finoman fogalmazzak, szinte minden testnyílásomból jön olyasmi, aminek nem kéne és nem is örülök.
@Halvány Görény: A nedvek említését most hagyjuk egy csöppet...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 16:25:07

@fiam: Hát, sajnálom... Akkor tényleg jobb, ha nem eszel.

@Halvány Görény: Lefordítom neked Fiam válaszát. A nedveket hagyjuk, beszélgessünk inkább kizárólag a farpofákról!

Halvány Görény 2011.01.18. 16:56:28

@Nadine: Az nem lesz jó. Hadd idézzem boldogult impresszárióm okító szavait: száraz farpofa a szenvedés melegágya! És itt most a meleget utalásként is felfoghatjuk.

2011.01.18. 16:59:35

hű, hova kerültem! :)
teljesen lököttek vagytok, csak így tovább :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 17:00:51

@Nadine: Ez súlyos félreértelmezése az érdeklődési körömnek. Nemcsak a hátsók érdekelnek, tudd meg!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 17:02:36

@Halvány Görény: Igazi művészt nevelt belőled, azt látjuk :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 17:14:14

@fiam: Hm... még gondolkodnom kell, hogy elhiggyem ezt... Nem tudom, nem is tudom... Na jó, tudom, hogy más testrészeket is szívesen kiveséznél:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 17:23:00

@Nadine: Ott van mindjárt egy csomó hajszál... :)
Vagy vese.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.18. 21:24:41

@fiam: Jobbulást, emberi étkeket mihamarabb.

"Igazi művészt nevelt belőled, azt látjuk :) " - erről jut eszembe az az argot kifejezés:
"L'entrée des artistes" - Művészbejáró.
Nos, az említett pofák között található - már a melegágyiak között...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.18. 21:33:06

@Nadine: Ennél szalonképesebben nem tudtam rá utalni :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 21:34:57

@Mormogi Papa: Fiam értékelni fogja a koleszban, amikor magára önti a kakaót:DDD

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.18. 21:42:33

@Nadine: Szegény most aligha vehet magához efféle ínyencfalatokat :-( Másfelől a cickafarkfű tea se esik jól az ember pocakján - akkor már inkább benne. A hőfokról nem is beszélve...

Mesélték, hogy egy bizonyos fővárosi óvodában valaki egy táblát helyezett el az udvar egy pontján "V. Xavér homokozó" felirattal...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 21:47:22

@Nadine: Én se tudom, hova tegyem ezt a megifjodott Mormogit. Bár néha hajlamos más kárán vicckelődni, azért nekem jó őrizőm... :)))
Egyébként a héten itthon vagyok táppénzen. Használjátok ki az alkalmat, amennyiben itt ülök és a hmpofáimat nem cipelem máshova siettemben.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.18. 21:59:36

@fiam: "hmpofáimat" - ez mi a szösz? hímpofák? hadügyminisztériumi pofák?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.18. 22:01:15

@fiam: Megifjodott? Honnan... szerintem bizonyos témákon az ifjak nem tudnak felhőtlenül tréfálkozni.
Sőt, ebben a témában igen dühös elutasítókra akadtam - ennek részben az az oka, hogy csak az agresszív és "látványos" másként szeretőket ismerik...
A normálisok nem teszik magukat "ablakba".
És persze van véleményem arról is, miért "szaporodnak el" bizonyos korszakokban, holott pusztán racionálisan biológiai okokból már régen el kellett volna tűnniük :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 22:05:56

@Mormogi Papa: Az emberiségnek kellett volna eltűnnie - az én logikám ezt mondja. Amúgy meg a megjegyzésed közepén legalább kétféleképp lehet magyarázni :)))
@Nadine: Ez a hm a Te Hm.-ednek felel meg. Néma köhintés.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 22:07:49

@Mormogi Papa: Hogy egyértelmű legyek:
"Sőt, ebben a témában igen dühös elutasítókra akadtam - ennek részben az az oka, hogy csak az agresszív és "látványos" másként szeretőket ismerik...", mint amilyen én is vagyok. - Számomra így folytatódna és fejeződne be a mondatod, de Te tudod... :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.18. 22:33:18

Most megpróbálok kicsit pihenni, minden erőm elszáll ettől a vírustól.

Jó éjt!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.18. 22:42:48

Nyugodalmas jó éjszakát, pihentebb ébredést.
Nekem is.

Zuzuka 2011.01.19. 08:09:43

jó reggelt!
Órarugógerincű Felpattanóként ugrottam ki az ágyból már hajnali 4-kor, csak nem akartam itt senkit felébreszteni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.19. 08:12:30

Jó reggelt.

@Zuzuka: Szerintem nem is sikerült volna:)

Olyan fejfájással ébredtem, hogy inkább nem is. Magamba tömtem valami gyógyszert csukott szemmel, és visszahanyatlottam.

2011.01.19. 09:05:03

Jó reggelt és jobbulást, akinek kell!

Halvány Görény 2011.01.19. 09:23:07

Hahó. Jé, nekem harmincezer forint kéne. Fizetéskor megadom :)
Húha, nekem is majd' szétmegy a fejem. Reggel úgy voltam vele, hogy nem is hozom be dolgozni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.19. 09:49:56

@Jé: Köszi, már jobb, csak a gyógyszernek hála, a szokásosnál is hosszabb a reggeli bandzsításom...

@Halvány Görény: Na, ha én otthon hagyom, még mindig egy helyen vagyunk:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.19. 10:40:50

Jó reggelt!

Huss, fejfájás, huss!
Plusz én is normálisan működhetnék már!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.19. 11:11:48

AZONNAL ADJATOK EGY NAGY ADAG KÁVÉT!!!

2011.01.19. 11:17:50

@Halvány Görény: ezt könnyen megoldhatjuk, épp tegnap este készült el egy nagyobb adag ötezres a pinyóban. Most terítik a fiúk, de szólhatok pár jó szót az érdekedben...

Zuzuka 2011.01.19. 12:41:46

@Jé: nem tudom Halovány merre lakozik, de egy kis kitérőt kérhetek?

2011.01.19. 12:48:48

@Zuzuka: húzzál sorszámot! :)

Zuzuka 2011.01.19. 12:53:37

@Jé: jajj de macerás! nincs protekció? :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.19. 13:21:12

@fiam: Köszi, már hatszor kihűlt, mire hozzájutottam:( A teámat is elfelejtettem megcsinálni, most tettem fel újra melegedni, bakker.

@Jé: Én is kérek, sokat, agresszíven. Hm?

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2011.01.19. 14:26:12

Lehet szurkolni, hogy holnap a hegesztés vizsgámon elég legyen az, hogy Benedek cuki, mert saját kútfőből nem futja semmire

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.19. 14:56:44

@nyuszómuszó: Hehe, hegesztéshez még sosem szurkoltam:))) Hajrá, Nyuszkó!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2011.01.19. 15:00:36

@Nadine: most sok ilyenem van, végleg átnyergeltem a grafikáról a gyéártástechnológiára..

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2011.01.19. 15:30:00

@fiam: hátnem ;)

de elegem lett a sok nagyarcú művészúrból, akik építő kritikát megfogalmazni nem tudnak, mert már a tudat is felbosszantja őket, hogy rajtuk kívül valakiek egyáltalán eszébe jut, hogy csináljon valamit..

viszont alapvetően a formatervezés szuper, és a gyártási metódusok kézzelfogható dolgok, még ha egyesek szerint földhözragadtak is, és ha sikerül pár embert lerángatni a földre, hogy a design együtt járjon a felhasználhatósággal, akkor jó az út..

Ez egyre inkább érett bennem az évek alatt, ahogy láttam olyan terveket az egekig magasztalni, ahol lehet, hogy jó volt a koncepció, csak épp a funkciója szempontjából a tárgy teljesen használhatatlan, sőt, néha kifejzetten veszélyes volt.

É ez azért van, mert a szakma beképzelt és alulképzett, össze kell fogni a dolgokat, de mindenki olyan magasan hordja az orrát, hogy erre nagyon kevés esetben van példa, ezért van, hogy a termékek vagy rondák, vagy használhatatlanok.

Szerencsére vannak fantasztikus emberek példaként, akik miatt azért él a remény! ;P

Szóval a lényeg, hogy kétféle nagy baj szokott lenni, amikor valaki úgy tervez valamit, hogy azt sem tudja, mi fán terem (pl volt egyszer egy féléves nagyfeladatunk, ahol konyhai robotgépekre kellett burkolatot tervezni, és kijött, hogy a hallgatók négyötöde valószíűleg még az életében nem használt ilyet, emiatt absztrakt szobornak lehet, hogy jó volt, amit csináltak, de dagasztani tuti nem, a másik típushiba meg, mikor hiáyzik az alapvető műszaki, ayagtechnológiai tudás, és kitalálja csórikám, hogy ez így nagyon fasza lesz, és nem érti a szerencsétlen, hogy ez egyszerűen gazdaságosan kivitelezhetetlen..

hát ilyenek vannak, bezony

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.19. 16:02:48

@nyuszómuszó: Gratula, hogy Te ilyen normálisan gondolkodsz!
A szakmai tudás elengedhetetlen, még az írásnál is vagy akár a költészetnél. Nem elég a tehetség. És kell még Nadine is hozzá... :D
Ja, továbbá ezzel szenvedek a foltvarrásnál, hogy nem tudok szabni-varrni igazán. Sokkal több időbe kerül, mire kész valami. Pláne, hogy nem szeretek összecsapott cuccost kiadni a kezemből.
Szóval először biztos technikai tudás rá a tehetség.
Nyuszó, előtted nagy jövő áll, szerintem.
Légy szíves küldj egy dedikált alkotásodat nekem már most. Köszi! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.19. 20:42:18

@Nadine: Azt hittem, bújtatva észre sem veszed :)
Sasszem Terus :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.19. 20:43:11

@fiam: Én nem helybefaluba lakom, a minimum, hogy Teréznek szólítasz. De stílusosabb lenne a Terézia.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.19. 20:43:58

- Mi ez a frizura rajtad, Fiam?
- Asszem szasszon Sasszem :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.19. 20:44:36

@Nadine: Ne légy má ilyen városias, Treszka! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.19. 20:53:18

@fiam: Na most már aztán ragaszkodom az Őfelségéhez. Punktum.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.19. 20:58:41

@Nadine: Gondold meg, mit kívánsz, Őfelsége! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.19. 21:03:40

Volt délután egy szép álmom. A rántott húsok, gombák és hagymák mellett.
Elromlott a mosógépünk (ez nem álom, ez valóság) és a helyi német kisebbségi önkormányzattól kaptunk egy elöltöltős használtat, ami keringőzött a fürdőszobában. Mérgesen kimentem a (nem létező) kertünkben, ahol Liptai Klaudia járkált fel-alá gondterhelten. Kicsit beszélgettünk. Mondtam ne törődjön senkivel. Ha mindenki komolyan venné, hogy mit mondanak rá mások, szörnyű lenne az életünk. Az övé biztosan.

Neoex megnyugodott, szerinte gyógyulok, hisz végre nem álmodok annyi marhaságot.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.19. 22:19:35

@fiam: :)) én ébren álmodok és finom süteményekről...:))

@Nadine: majd válaszolok ám a mailedre, csak kicsit szétszórt vagyok mostanság. 10 percekre ülök a gép elé.

itt is vagyok ám, követem az eseményeket, de ma inkább a karajon kommentelgettem, mert bár mostanában nem szeretek oda járni, de a mai témában érintett voltam:)

holnap új poszt lesz ne feledjétek!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.19. 23:26:56

@Bombadil Toma: Nagyon nehéz betartanod a diétát?
Nekem most kapóra jött ez a vírus. Remélem a továbbiakban tudom tartani magam...
Eddig sem ettem sokat, csak nem túl egészségeseket és nagyon keveset mozogtam. Ezen szeretnék még változtatni, langsam...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.20. 00:08:04

@fiam: nem vészes, de nagyon édesszájú vagyok, süteményt tudnék enni nagyon:))
nyár végén nekem is sikerült pár kilót leadnom vírus segítségével:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.20. 00:32:13

@Bombadil Toma: Emlékszem, Neked nagyon elhúzódott és fájdalmas is volt. Remélem, már semmi nyoma!?
Néztem a karajt.
Néha félelmetesek a kommentelők, olykor "csak" értetlenek...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 08:37:13

Jó reggelt.
@Bombadil Toma: Rendben várom. Én a sokszorosát töltöm itt, pont ezért nem érek rá írni...

Viszont jártam a karajon és nyomot is hagytam...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.20. 08:50:55

Toma ismét lecsapott: ígéretét betartva új poszt van!
süti beállítások módosítása