Pesten történt, amit most hallotok. Akkoriban még voltak gyorsbüfék, ahonnan a lecsúszottakat sem nézték ki, sőt, léket kapott hajóikról ott ereszthették le hányatott életük vasmacskáját, beleszagolva a kikötő babgulyás, brassói és szalontüdő illatát ontó levegőjébe. Melegséget árasztó oázisok voltak ezek, a nagyváros kutyahideg, dermesztő sivatagában, a nyomor és a gyomor találkahelyei.
Kaland a stockholmi metróban
2009.01.14. 05:00 HSZ
Reggel fél nyolc. Az ajtók záródnak, apró zökkenéssel indulunk. Általában nem szoktam egy megállóért leülni, ma mégis lezökkenek az egyetlen üres helyre. Bent járunk az alagútban, amikor az orromat rég nem érzett bűz csapja meg. Egy pillanatra azt hittem, hogy megint a torreádorszagú hármas troliban ülök. (Egyszer nem bírtam szó nélkül, és megjegyeztem: – Valaki baromfit szállít. – Amire az előttem álló megfordult. – Tehenet, uram, tehenet!)
A steril, szagtalan környezetben sokként hat az alattomos gáztámadás. Nem vagyok szakértő, mégis játszi könnyedséggel azonosítom a menüt: - Pácolt lazac, brokkoli körítéssel, kaporral és kis petrezselyemmel. Zabpehelybe aprított banán, körte kizárva. Az hangos.
92 komment
Címkék: szösz hsz
Sült libacomb rozmaringos tepsis krumplival és gravy-szósszal
2009.01.12. 05:00 Bombadil Toma
81 komment
Címkék: gasztro krumpli recept főétel toma szósz liba
Fokhagymakrémleves
2009.01.10. 05:00 Bombadil Toma
119 komment
Címkék: leves gasztro vega recept toma
Napi bölcsesség
2009.01.09. 09:11 Nadine
Az emberek örök lelke múló testekbe költözik, de maga végtelen, senki meg nem ölheti: küzdj tehát!
56 komment
Címkék: bölcsesség nadine
Konfitált kacsazúza zöldsalátával
2009.01.07. 05:00 Bombadil Toma
146 komment
Címkék: saláta gasztro kacsa recept toma karácsonyi menü
Így lettem gyöngyfűző
2009.01.05. 05:00 fiam
Éppen művelődésszervezőként dolgoztam, ami nem is áll messze a hivatásomtól, lévén népművelő a végzettségem, s azon gondolkodtam, milyen elfoglaltságot tudnék ajánlani kis falunk lányainak-asszonyainak. Úgy véltem, olyanra van szükségük, ami nem kerül sokba, mellette tudnak rádiót hallgatni, tévét nézni, viszont beszélni nem. Az első és utolsó szemponttal partnerüknek szándékoztam kedveskedni, hátha így előbb tudomásul veszik a hölgyek legújabb szenvedélyét.
A nyugdíjasklubból és az aerobikcsoportból összehívtam néhány reménybeli műhelytagot egy kis mikrotérségi információcserére, vagyis pletykálkodásra.
Közel húszan – pontosan tizenhárman – vállalkoztak is a kalandra. Tudtam a kötelességemet, ezért eltökéltem, hogy én is bővítem az ismereteimet, miközben közösséget fejlesztek. Egy hét múlva már tanulgattuk a csuhébaba-készítést Rózsika nénitől; Marika a gobelinvarrás művészetébe vezetett be bennünket. Minden nagyon szép, minden nagyon jó volt, mégsem voltunk teljesen elégedettek. Kerestem az újabb, izgalmas technikákat.
113 komment
Címkék: szösz fiam gyöngyfűzés
Paradicsomos rizottó feketekagylóval
2009.01.03. 05:00 Bombadil Toma
191 komment
Címkék: gasztro recept rizottó toma olasz ízek
