Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

június 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Villámgyors tésztakaják 3.

2008.03.08. 06:00 Bombadil Toma

 
Újabb két variáció következik, ezúttal a tészta mellett a zöldfűszerek és a fokhagyma kap főszerepet. Mindkettő szintén gyorsan elkészíthető, nem tart tovább, mint a víz felforralása és a tészta megfőzése, legfeljebb 20-25 perc.
A pestót nem kell feltétlenül mozsárban elkészíteni, használhatunk robotgépet vagy akár botmixert is. A friss bazsalikomot hipermarketekben csokorban vagy kis cserepekben árulják. (Az üveges kész pestót felejtsük el!)

113 komment

Címkék: gasztro vega recept tészta toma olasz ízek

Fiam: Már az Oszkár sem a régi

2008.03.07. 07:00 fiam

 

 

Most nem az „Oscar”-ra gondolok, hanem a mi szódás Oszkárunkra, bár épp gondolhatnék az Oscar-díj idei átadására is. Nagy csalódás volt látnom Denzel Washingtont, pedig nálam őt csak Sidney Poitier előzi meg és Will Smith követi. Meg hát annak okán, hogy mennyire izgulhattak a hírességek, vajon mit szervíroztak nekik az ünnepi étekben?! A sok gyanútlan híresség is hogy megjárta Ashton Kutcher születésnapi partiján!
Eddig azt hittem, hogy szegény mi, mert ugye, a szegényt még az ág is húzza, de kajánul meg kell állapítanom, hogy a gazdagokat meg egész vírus-, valamint bacilustörzsek húzzák.
Nem cserélnék a celebekkel.

50 komment

Címkék: szösz fiam

Barangoló: Velence - Karnevál

2008.03.06. 07:00

Rendhagyó barangolók következnek, mert nem a városok nevezetességeit szeretném bemutatni, hanem néhány híresebb karnevált. Az apropót az szolgáltatja, hogy nemrég lett vége a farsangi időszaknak, és mostanában érdekelni kezdtek a különböző népek hagyományai, szokásai. Szóval nem ússzátok meg, kaptok egy kis ízelítőt a kutatásaimból.

85 komment

Címkék: barangoló

Grillezett cukkini és padlizsán

2008.03.05. 06:00 Bombadil Toma

 
Nemrég a „Lidli”-ben járva, hirtelen felindulásból vettem egy szép padlizsánt és két cukkinit. Mivel éppen tele voltam jobbnál jobb alapanyagokkal, tudtam, nem mostanában fogom felhasználni legújabb szerzeményeimet, ezért kénytelen voltam kezdeni velük valamit, nehogy a hűtőben rohadjanak meg. Ilyenkor kerül elő a csatos üveg, az olaj és jó öreg grillserpenyő.
Gyakran készítek grillezett zöldségeket, mert olajban eltéve, sokáig elállnak, és bármikor azonnal felhasználhatók.
 

83 komment

Címkék: gasztro vega recept zöldség grill toma

Pálcika: Almafelfújt

2008.03.03. 03:34 vendég blogger

Ha rám tör az „ennék valamit de, magam sem tudom, mit” (nem főtt étel, nem is kaja, nem is csokoládé, nem is tömény édesség, de azért valami tartalmas, és rögtön ide nékem a pikantériát, de gyorsan), na akkor állok neki az almafelfújtnak.
 

253 komment

Címkék: alma gasztro recept desszert pálcika

Villámgyors tésztakaják 2.

2008.03.01. 02:00 Bombadil Toma

Eljött az ideje, hogy előszedjem a kamrámból az ősszel eltett bazsalikomos paradicsomszószt, és valami gyors és egyszerű tésztaételt rittyentsek belőle. Volt még a hűtőben egy kis grillezett padlizsán és cukkini, amit szintén felhasználtam. Ezekre az alapanyagokra és a pennetésztára hangszerelve következik két paradicsomostészta-variáció.
 

200 komment

Címkék: gasztro vega recept tészta toma olasz ízek

Villámgyors tésztakaják 1.

2008.02.28. 06:00 Bombadil Toma

 
Egy újabb sorozatot indítok útjára, méghozzá ezúttal a gyorsan és könnyen elkészíthető tésztaételeket szedem csokorba.
Sokszor előfordul, hogy este fáradtan hazaérve, vagy éppen dél körül, mentemben otthonról, egyáltalán nincs nagy kedvem órákig főzőcskézni, ilyenkor jönnek a különböző olasz tészták. Többnyire kinyitom a hűtőt és megnézem, milyen alapanyagok állnak rendelkezésre, amikből gyorsan összedobhatok egy szószt. A lényeg, hogy az egész étel elkészítése legfeljebb addig tartson, amíg a víz felforr és tészta megfő.
 

252 komment

Címkék: gasztro vega recept tészta toma

Spájdernecc: Irodalmi evészetek 1.

2008.02.26. 08:55 vendég blogger

IV. Egy lakoma a magyar fejedelemnél


Kemény János uram őnagysága eközben vígan ült és mulatott Nagyszebenben. A jó úrnak kiváló szenvedélye volt az evés; ha az ország minden kereke kihullott volna is, mégsem kelt volna föl ebédjétől, s valamennyi tanácsosai közt legfontosabb ember volt mindig a szakács.

 

212 komment

Címkék: irodalom gasztro spájdernecc

süti beállítások módosítása
Mobil